Autostrada de Centura A0 a Capitalei
Foto: Hotnews

​HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada A0 - noul inel de centură al Capitalei: Pe unde trece viitoarea centură modernă a Bucureștiului și care este stadiul pe fiecare tronson

de Victor Cozmei HotNews.ro
Bucureștiul va avea o nouă centură modernă - un inel de autostrada A0 de circa 101 kilometri diferit de actuala Șosea de Centură care ocolește Capitala. Pe circa 52 de kilometri, A0 pe partea de Sud, toate cele trei loturi sunt în curs de execuție, deși pe unul dintre tronsoane unde constructorul este o firmă din Grecia s-au acumulat mari întârzieri chiar de dinaintea începerii lucrărilor. Pe partea de nord sunt circa 49,6 km împărțiți pe patru loturi, din care mai puțin de jumătate au fost deja contractați.
Parintii si scoala online
Foto: Profimedia Images / James Veysey / Shutterstock Editorial

De ce mall-ul deschis și școala închisă? Una dintre întrebările la care răspund autoritățile la capătul unor zile de decizii haotice

de Iulia Rosca HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Educatie
După ce ne-au spus constant că „școlile se închid ultimele”, autoritățile au decis vacanță forțată timp de două săptămâni, începând de astăzi. În timp ce elevii din învățământul de stat au rămas acasă, școlile private au rămas deschise o zi, dintr-o "eroare juridică", iar de marți pot face cursuri online, dacă vor. Întrebări la care au răspuns autoritățile, după câteva zile de haos: De ce școlile sunt închise, dar mall-urile deschise? De ce la privat se poate online, dat la stat nu?​
Klaus Iohannis si Nicolae Ciuca
Foto: Presidency.ro

UPDATE Întâlnire de urgență la Cotroceni. După o discuție cu Iohannis și Cîțu, Ciucă a primit un mandat flexibil pentru a negocia o guvernare majoritară

de L.P. HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Politic
Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni seară, cu Florin Cîțu și Nicolae Ciucă la Cotroceni pentru deblocare situației, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Potrivit acelorași surse, în finalul dicuțiilor s-a convenit ca premierul desemnat să aibă un mandat flexibil astfel încât să asigure o guvernare cu majoritate în Parlament.
Business report
Foto: Colaj foto

Business report: ​​De ce ne pleacă tinerii din țară. Ce trebuie să știe cei care se tratează acasă de Covid. Liberul arbitru lipsește din discursul public pe tema vaccinării. În Negrești-Oaș tinerii vorbesc între ei în franceză. Reintrăm în zodia populismului bugetar?

de DP HotNews.ro
De ce ne pleacă tinerii din țară ● Avertismentul rectorului Universității Babeș-Bolyai: „Liberul arbitru lipsește din discursul public pe tema vaccinării” ● Ce trebuie să știe românii care se tratează acasă de Covid ● Reintră România în zodia populismului bugetar? ● De ce este atât de important salariul minim în Germania? ● Fenomen dramatic: 53% din elevi au medii peste 8,50 – deși 40% sunt considerați analfabeți funcțional ● „Pe străzile din Negrești-Oaș tinerii vorbesc între ei în franceză” ● Agitație pe piața RCA: Două firme de asigurare pleacă, alte trei vor să intre ● Delirul lui Rasputin al Moldovei, la Mănăstirea Durău: „Dacă te-ai vaccinat, ești mort!” ● Ce are ea și nu am eu? Sex work și vicii de perspectivă ● Criptomonedele – 4 teme de gandire ● Hotelierii se plâng că nu și-au primit nici compensațiile de la stat pe 2020 ● Piețele imobiliare din întreaga lume încep să fiarbă ● Pandemia ne-a trimis să cumpărăm mâncarea online și a început să ne placă.
Sondaj TVR sanctiuni pentru dezinformare
Foto: Hotnews
​Articol actualizat

REFERENDUM TVR: Ar trebui sancționați penal cei care lansează informații false despre pandemia COVID-19? SONDAJ LIVE

de Redactia HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Credeți că ar trebui sancționați penal cei care lansează informații false, fără să le verifice, care pot conduce la zădărnicirea combaterii bolilor? Este provocarea pe care Mihai Rădulescu, realizator și moderator al emisiunii „Referendum” de la TVR a lansat-o luni, 25 octombrie, de la ora 21.00. Referendum este o producție TVR, în parteneriat cu HotNews.ro.


Certificat COVID la food court la mall
Foto: Hotnews
 documente

Certificatul verde este obligatoriu în malluri / HG-ul cu completările CNSU a fost publicată în Monitorul Oficial, după 9 ore

de I.B. HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
Certificatul verde COVID devine obligatoriu și pentru intrarea în mall-uri, excepție făcând persoanele care merg să se vaccineze, dacă sunt asigurate fluxurile separate, după ce Hotărârea de Guvern în acest sens a fost publicată în Monitorul Oficial luni seară, la aproximativ 9 ore de la adoptare. Reamintim că luni au intrat în vigoare noile restricții în România, care însă au generat haos după ce în hotărârea de guvern nu a mai apărut prevederea privind accesul pe bază de certificat verde COVID în mall-uri și în alte magazine neesențiale. CNSU s-a întrunit din nou luni dimineață pentru a introduce noile restricții în actul normativ, iar secretarul de stat Raed Arafat a susținut că a fost vorba despre "neînțelegeri juridice", iar situația a fost corectată.
Vasile Bănescu, purtătăr de cuvânt al Patriarhiei
Foto: Hotnews

Mesajul lui Vasile Bănescu pentru anti-vacciniști: Obiectul credinței creștine este Dumnezeu întrupat în Hristos și nimic altceva. Orice deviație a credinței spre altceva este idolatrie- cel mai grav lucru posibil în plan religios

de DP HotNews.ro
”Obiectul credinței creștine este Dumnezeu întrupat în Hristos și nimic altceva. Orice deviație a credinței spre altceva sau spre altcineva este idolatrie. Este cel mai grav lucru posibil în plan religios. Aceasta este atitudinea pe care trebuie să o împărtășim față de discursurile anti-vacciniste abuziv motivate religios”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române într-o dezbatere organizată de HotNews. Oficialul clerical s-a mai referit la cei care nu vor să se vaccineze invocând o atitudine pro-libertate, transmitându-le că unei astfel de atitudine - care este și miezul creștinismului- trebuie adăugată și atitudinea pro-viață. ”Cele două atitudini sunt subînțelese de fiecare creștin. Și cred că toți ne întâlnim aici, în lumina celor două principii”, crede Bănescu.
Marius Vasileanu
Foto: Contributors.ro

Biserica Ortodoxă Română și pandemia

de Marius Vasileanu Contributors.ro
Peste ani, când această pandemie prin care încă trecem astăzi se va fi încheiat, vom citi nenumărate studii și analize retrospective. Ce va constata oare un viitor cercetător care va avea cu siguranță acces la informații pe care noi încă nu le cunoaștem – public – astăzi, care va cerceta arhive și se va dedica studiului Bisericii Ortodoxe Române (BOR) în pandemie?
Monitorizarea auto - cheltuială sau investiție?
Foto: VIASAT SYSTEMS
Articol susținut de Viasat Systems

Monitorizarea auto - cheltuială sau investiție? Exemple, calcule și soluții

de Smile Media
Când vine vorba de serviciile de monitorizare auto sau telematice, mulți manageri sau proprietari de flote auto locali le consideră o cheltuială inutilă. De ce să plătești o asemenea soluție, spun ei, când totul "merge și așa"? Și chiar merge, că de-aia e afacere de transport... Problema e însă alta: cât mai merge, pe unde mai merge și de ce nu merge chiar așa de bine cum ar trebui?
Unul dintre cele mai râvnite evenimente al anului în materie de inovație tehnologică,
Foto: Viral Strategies
Articol susținut de The Blockchain Innovation Summit

The Blockchain Innovation Summit

de Smile Media
Unul dintre cele mai râvnite evenimente ale anului în materie de inovație tehnologică, The Blockchain Innovation Summit va avea loc pe 27 Octombrie la fastuosul Palazzo Versace din Dubai. ICICB și The Luxury Bank au deosebita onoare de a vă prezenta o experiență care promite a fi revoluționară.
Vasile Dincu
Foto: mdrap.ro

Dîncu despre liberali: Am trecut de la ciuma roșie la un fel de forță politică responsabilă / Este exclusă varianta unui guvern minoritar

de Redactia HotNews.ro
Președintele Consiliului Național al social-democraților, Vasile Dîncu, a declarat că a existat o presiune mare din partea primarilor pentru a nu vota guvernul minoritar propus de liberali, despre care spune că până mai ieri acuzau PSD că este ”ciuma roșie”, iar acum susțin că este un partid responsabil. Dîncu a mai declarat că cea mai bună soluție sunt alegerile anticipate.
Ocupați-vă locul la LINK Academy și începeți o carieră de succes în IT
Foto: LINK Academy
​Articol susținut de LINK Academy

ÎNCEPE CURSUL: Ocupați-vă locul la LINK Academy și începeți o carieră de succes în IT

de Smile Media
Luni, 1 noiembrie, noua generație de viitori experți în IT va începe școlarizarea la cele mai căutate programe educaționale LINK Academy. Astfel, în doar 12 luni, ei vor dobândi cunoștințe practice rentabile și se vor alătura mulțimii care a obținut deja un job sigur și foarte bine plătit. Și în timp ce la LINK Academy perioada de înscriere actuală la prețuri promoționale se apropie de final, iar cursanții aleg departamentele care corespund cel mai mult intereselor lor, vă prezentăm cum arată cea mai complexă școlarizare IT din regiune.
Alec Baldwin
Foto: Matt Agudo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Asistentul de regie de la westernul "Rust" fusese concediat pentru un accident cu o armă

de DP HotNews.ro
Asistentul de regie care i-a dat lui Alec Baldwin arma responsabilă pentru moartea directoarei de imagine pe platourile de filmare săptămâna trecută fusese deja concediat de la un film anterior pentru un accident implicând o armă de foc, a aflat luni AFP de la o companie de producție, notează Agerpres. "Dave Halls a fost concediat de pe platoul + Freedom's Path + în 2019, după ce un membru al echipei a suferit răni ușoare când o armă a fost acționată accidental", a declarat pentru AFP un producător al filmului respectiv, care nu a apărut încă pe ecrane.
atac armat (sursa: Twitter)
Foto: Hotnews

Atac armat într-un mall din SUA: Doi morți și patru răniți

de Redactia HotNews.ro
Două persoane au fost ucise și patru rănite într-un atac cu armă care a avut loc într-un centru comercial din Boise, Idaho, în nord-vestul Statelor Unite, a anunțat Poliția locală.
Printesele Mako (stanga) și Kako (dreapta), fiicele printului Akishino
Foto: Hotnews

​Japonia - Prințesa Mako s-a căsătorit după o lungă controversă

de DP HotNews.ro
Prințesa Mako, nepoata împăratului Japoniei, s-a căsătorit marți, după ani de controversă, a anunțat Agenția casei imperiale,citată de news.ro, dar ea renunță la fastul ritualurilor tradiționale și la importantă indemnizație. „Documentele matrimoniale au fost prezentate și acceptate”, a declarat un reprezentant al Agenției imperiale pentru AFP. Televiziunea japoneză a arătat-o pe Mako când părăsea reședința imperială Akasaka din Tokyo și și-a luat rămas bun de la familie, înclinându-se în fața părinților și în fața reprezentanților presei, îmbrățișându-și sora.
Andreea Movilean & Cristian Câmpan
Foto: Profi
Articol susținut de Profi

Profi te face Partener!

de Smile Media
Dacă îți dorești să faci un prim pas de la statutul de angajat la cel de angajator și să schimbi în bine viețile celor din comunitatea și echipa ta, Proiectul Partener Profi vine în sprijinul tău.
Veronica Onea
Foto: Contributors.ro

Agenda "verde", Europa și gazul rusesc: cronica unei crize energetice anunțate

de Contributors.ro
Dacă la sfârșitul verii s-a vorbit despre o situație tensionată, acum se vorbește deschis despre o criză energetică. Prețurile la petrol, la cărbune și la gaz au crescut la un nivel record în ultimele decenii. Analiștii susțin că această criză nu va fi ca cea din 1970, probabilitatea însă ca prețurile la energie să scadă în următorii ani este minimă. Prețul la gaz și la cărbune combinată cu taxa pentru emisiile de dioxid de carbon din Uniunea Europeană au determinat prețul la energia electrică, aflat, de asemenea, la un record istoric.
Roh Tae Woo (wikipedia)
Foto: Hotnews

A murit fostul președinte sud-coreean Roh Tae-woo

de R.P. HotNews.ro
Fostul președinte al sud-coreean Roh Tae-woo a murit marți la vârsta de 88 de ani, transmite Reuters. Roh Tae-woo a deținut funcția de președinte al republicii Coreea de Sud în perioada 1988-1993. Veteran de război decorat, el a jucat un rol crucial dar controversat în trecerea țării de la regimul liderilor autoritari la alegeri democratice libere,
Hannah Gutierrez-Reed
Foto: Facebook

Luministul șef acuză ”neglijență și lipsă de profesionism” pe platoul ”Rust”, unde Halyna Hutchins a fost împușcată mortal: O femeie de 24 de ani nu poate fi în niciun caz un armurier profesionist

de N.O. HotNews.ro
Tehnicianul șef al echipei de filmare a westernului ”Rust”, care spune că a ținut-o în brațe pe Halyna Hutchins după ce a fost împușcată mortal, a scris pe Facebook că tragedia a fost cauzată de „neglijență și lipsă de profesionalism”. ”O femeie de 24 de ani nu poate fi în niciun caz un armurier profesionist”, a scris Serge Svetnoy, arătând spre lipsa de experiență a lui Hannah Gutierrez Reed ca principala sursă a tragediei.
Certificatul verde la mall
Foto: Hotnews
Reportaj

​FOTO Alba-neagra cu certificatul de vaccinare prin mall-urile din București: „Acum nu, poate mai târziu” / „Și eu l-am auzit pe Arafat, nu e nevoie”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Esențial
E nevoie luni de certificatul verde să poți intra în mall-uri? Teoretic da, practic nu. Sau invers? Nimeni nu știe. Dimineață, la unul din mall-urile pe unde a trecut reporterul HotNews.ro se solicita certificatul verde la ușă. „Era nebunie”, după cum spune unul din paznici. Apoi a venit „circulara” că nu mai e nevoie. „Acum nu, poate mai târziu”, spunea pe la prânz gardianul. La alt mall situația părea mai clară: „Azi nu. De mâine sigur, sigur!”
Scoala online
Foto: pixabay.com

Hotărârea de guvern prin care se suspendă cursurile cu prezență fiică în școlile și grădinițele private, publicată după 9 ore în Monitorul Oficial

de Redactia HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Educatie
Hotărârea de Guvern prin care se suspendă cursurile cu prezență fizică și în școlile și grădinițele private a fost publicată în Monitorul Oficial luni seară, la aproximativ 9 ore de la adoptare. Prin urmare, de marți școlile și grădinițele private pot trece în online. Reamintim că de luni elevii și copiii de grădiniță din învățământul de stat au intrat într-o vacanță forțată de două săptămâni, însă Guvernul a uitat să transpună în actul normativ și prevederile privind școlile private, iar acestea au rămas în afara reglementărilor.
Anthony Fauci
Foto: Hotnews

Concedierea doctorului Fauci l-ar ajuta pe Joe Biden să stăpânească următorul val al pandemiei - și să câștige încredere

de A.Th.C. HotNews.ro
Joe Biden și-a clădit campania prezidențială pe afirmația „voi bloca virusul, nu economia”, iar cota de încredere i-a scăzut sau crescut odată cu datele privind infectările și decesele din SUA. Numărul cazurilor de Covid este iar în declin și unii strategi democrați spun că administrația are ocazia să depolitizeze subiectul printr-o acțiune care ar fi deodată mai puțin controversată: concedierea lui Anthony Fauci, scrie Newsweek.
Unitatea Covid de la Letcani
Foto: Facebook / MApN

Temperaturi de 12 grade în saloanele Spitalului mobil pentru pacienți Covid de la Lețcani / Ce spun autoritățile

de N.O. HotNews.ro
În saloanele Spitalului mobil pentru pacienți Covid de la Lețcani temperaturile ajung să scadă și la 12 grade pentru că ușile modulelor stau deschise permanent întrucât există riscul acumulării unor concentrații periculoase de oxigen, spun autoritățile.
Cultele religioase și vaccinarea
Foto: Profimedia Images

VIDEO Biserica și vaccinarea anti-COVID Dezbatere HotNews.ro. Vasile Bănescu: A reproșa unui cult că nu face campanie ofensivă pro-vaccinare înseamnă a nu-i sesiza gradul de răspundere morală/ Cultul creștin baptist: Nu avem o poziție pro sau contra vaccinare, suntem pro libertate

de DP HotNews.ro
Duminică, 24 Oct 2021 Actualitate | Esențial
A reproșa unui cult că nu face campanie ofensivă pro-vaccinare înseamnă a nu-i sesiza gradul de răspundere morală, pentru că nu poți invita incorpore o masă întreagă să meargă la vaccinare, de vreme ce preoții nu au acces la profilul medical particular al fiecărei persoane, a afirmat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, la dezbaterea HotNews.ro LIVE cu tema Cum se poziționează cultele religioase din România față de vaccinare?”. La discuții au luat parte și imamul Iusuf Murat- muftiu al Cultului Musulman din România, pastorul Viorel Iuga- Cultul Creștin Baptist, Rafael Shaffer - Prim Rabin al Comunităților Evreiești din România, Cristian Barta, decanul Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul UBB Cluj, Cătălin Raiu- expert libertate religioasă în cadrul OSCE, epidemiologul Ștefan Dascălu, cercetător la Universitatea Oxford și sociologul Ionuț Mavrichi.
Rusia schimbă strategia în privinţa spionajului. Bucureştiul, printre ţintele Moscovei
Foto: fanatik.ro

fanatik.ro: Rusia schimbă strategia în privința spionajului. Bucureștiul, printre țintele Moscovei. "Acolo se află informațiile importante"

de fanatik.ro
Potrivit CNBC, Federația Rusă a suspendat activitatea delegației sale la NATO și legăturile cu misiunea Atlanticului de Nord de la Moscova, drept răspuns la retragerea acreditărilor la Misiunea Nord-Atlantică a opt reprezentanți ruși, descoperiți ca fiind spioni. Totuși, potrivit experților, acest fenomen nu va contribui la sporirea tensiunilor dintre NATO și Federația Rusă, ci este o mișcare care arată clar că intenția Kremlinului se va concentra pe punctele locale, cu importanță deosebită. Situația părea, cumva, similară cu aceea din anul 2018, când NATO a retras acreditările pentru șapte diplomați ruși, expulzați din Belgia, după otrăvirea fostului agent dublu Serghei Skripal.
Facebook
Foto: Rvlsoft, Dreamstime.com

Mediastandard.ro: Facebook nu a reușit să combată discursul instigator la ură, în India

de Mediastandard.ro
Documente ale Facebook, ajunse în posesia jurnaliștilor Associated Press, arată că platforma este conștientă că eforturile sale în India de a combate conținutul toxic nu sunt suficiente. “Facebook Papers”, așa cum sunt numite documentele extrase de whistleblowerul Frances Haugen, arată că problema era cunoscută de câțiva ani, India fiind considerată ca una dintre cele mai „expuse țări” din lume. Nu de putine ori, conflictele etnice și religioase începute pe social media s-au terminat cu incidente violente, conform Al Jazeera.
Ana Bogdan
Foto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia
Transylvania Open

Ana Bogdan, posibil duel cu Emma Răducanu - Pasiunea comună a celor două jucătoare

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Sport | Tenis
Ana Bogdan, calificată în turul doi la Transylvania Open după ce a învins-o cu 7-6(1), 6-4 pe Ivana Jorovic, a vorbit, luni seară, despre starea sa de sănătate și posibila adversară din runda următoare, Emma Răducanu.
Joel Souza
Foto: Lev Radin / Zuma Press / Profimedia

Mărturia regizorului rănit de Alec Baldwin în timpul filmărilor la ”Rust”. Descrierea detaliată a momentului în care Halyna Hutchins a fost împușcată mortal

de N.O. HotNews.ro
Alec Baldwin repeta o scenă care implica îndreptarea revolverul către obiectivul camerei când pistolul - despre care echipa spune că nu avea gloanțe adevărate - s-a descărcat subit și a ucis-o pe regizoarea de imagine Halyna Hutchins, potrivit declarațiilor oferite de regizorul filmului ”Rust”, Joel Souza, autorităților, relatează The New York Times.
Recep Erdogan
Foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

​Analiză AFP: Problemele lui Erdogan cu diplomații occidentali: De ce această criză și cum a fost evitat ce e mai rău

de I.B. HotNews.ro
Dificultăți economice crescute și perspectiva izolării internaționale: Turcia risca foarte mult prin îndeplinirea promisiunii sale de a expulza ambasadorii din 10 țări occidentale, la care a renunțat luni, potrivit AFP.
Cupa Romaniei
Foto: frf.ro

Cupa României: FCSB, eliminată la "masa verde" - Gruparea bucureșteană nu se poate prezenta la meciul cu FC Voluntari

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Sport | Fotbal
Federația Română de Fotbal a anunțat, luni, că partida FC Voluntari vs FCSB din optimile de finală ale Cupei României nu va mai avea loc, echipa bucureșteană urmând să fie eliminată din competiție "la masa verde".
sateni
Foto: Captura Digi 24

Digi24. După ce primarul a murit de COVID, sătenii unei comune din Vâlcea și-au schimbat filosofia: „Mă duc cu bicicleta la vaccinare!”

de Digi24 Digi24.ro
După ce le-a murit primarul de Covid, cetățenii nevaccinați dintr-o comună din Vâlcea s-au panicat și-au început să se imunizeze. Primarul nu era vaccinat și, după cum spun localnicii, nici pe ei nu i-a încurajat să se imunizeze. În ultimul ceas, edilul le-a transmis viceprimarului și apropiaților să nu ignore virusul, pentru că este real, puternic și poate ucide pe oricine.

Alexandru Cicaldau
Foto: Profimedia via DigiSport

DigiSport: Alexandru Cicâldău, gol în derby-ul cu Beșiktaș! Realizarea românului, fără precedent în ultimii șase ani la Galatasaray

de DigiSport Digisport.ro
Galatasaray a deschis scorul în minutul 35 al derby-ului cu Bekiștaș, prin mijlocașul român Alexandru Cicâldău.
Natalia Oreiro
Foto: Captura Twitter

VIDEO Actrița și cântăreața Natalia Oreiro a primit cetățenie rusă

de N.O. HotNews.ro
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a acordat luni cetățenia rusă cântăreței și actriței uruguayene Natalia Oreiro, foarte populară în această țară pentru rolurile sale în numeroase telenovele, relatează EFE, potrivit Agerpres.
Juno, viziune grafica (NASA)
Foto: Wikipedia

Fotografii uimitoare ale lui Jupiter și ale „lunii sale umede” Europa, făcute de nava spațială Juno

de A.Th.C. HotNews.ro HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Science - Spatiul
Sunt imagini transmise la NASA în timpul trecerii de săptămâna trecută în apropierea lui Jupiter a navei sale spațiale Juno. Apropierea maximă este a 37-a a misiunii, dar imaginile de mărimea unui teren de baschet ale uriașei planete continuă să uimească, apreciază Forbes. Cele mai recente includ una rară a satelitului lui Jupiter, Europa.
Pacienti bolnavi de Covid
Foto: Profimedia Images / Blondet Eliot/ABACA

Vaccinurile antigripale ar putea ajuta pacienții Covid care au nevoie de operații - studiu preliminar

de N.O. HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
Pacienții Covid care au nevoie de operații par să se confrunte cu mai puține complicații dacă ei au fost vaccinați antigripal anterior, sugerează un nou studiu preliminar prezentat la întâlnirea anuală a Colegiului american al chirurgilor, relatează Reuters.
Tesla Model Y
Foto: Felix Mizioznikov, Dreamstime.com

Tesla devine primul producător auto ce trece de 1.000 de miliarde capitalizare de piață

de Vlad Barza HotNews.ro
​Tesla Motors, compania fondată de Elon Musk, a depășit luni în premieră pragul de 1.000 de miliarde capitalizare de piață, devenind primul producător auto care reușește acest lucru. Saltul vine după ce s-a anunțat că Hertz a făcut o comandă uriașă de 100.000 de mașini Tesla. În iulie 2020 Tesla depășea Toyota și devenea cea mai valoroasă companie auto, iar într-un an și jumătate capitalizarea a crescut de 10 ori.
Facebook
Foto: Andreistanescu | Dreamstime.com

Facebook, în mijlocul unei crize de reputație, face profituri de peste 9 miliarde de dolari în trimestrul 3

de I.B. HotNews.ro
Facebook a dat publicității luni un venit net de 9,2 miliarde de dolari în al treilea trimestru, în creștere cu 17% față de un an în urmă, o veste bună rară pentru gigantul rețelelor sociale prins într-unul dintre cele mai grave scandaluri privind deontologia și reputația sa, scrie AFP.
Inscrieri masura 1
Foto: Dreamstime

Măsura 1, ediția 2021: Luni, de la ora 10.00, începe înscrierea la microgranturile de 2.000 Euro pentru SRL, PFA, profesii liberale

de CZ HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Economie | EuROfonduri
Începând de luni, 25 octombrie 2021, ora 10.00, începe faza de înscriere propriu-zisă (Etapa 2) la Măsura 1 din cadrul schemei de ajutoare de stat COVID-19 pentru IMM, în care microîntreprinderile (SRL), persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale (II), cei care desfășoară profesii liberale și alți solicitanți pot cere microgranturi de capital de lucru de câte 2.000 de euro.
Vladimir Tismaneanu
Foto: Arhiva personala

Centenarul unui autentic șef de stat

de Vladimir Tismaneanu Contributors.ro
Regele Mihai a fost simbolul continuității constituționale a statului român. Viața nu a fost deloc blândă cu acest om atât de blând. A avut un admirabil curaj in câteva situații extrem de dificile: arestarea dictatorului fascist Ion Antonescu (cu trupele germane aflate in București) si greva regală declanșată ca protest împotriva abuzurilor nerușinate ale PCdR, la porunca directă a lui Stalin.
Abecedar de colorat
Foto: Hotnews
Recomandare prescolari

Abecedar de Colorat si Abecedar Poveste

de A.V. HotNews.ro
Abecedarul poveste reprezintă fericita întâlnire a textului izbutit cu imaginile atent elaborate și sugestive. Copiii vor adora cartea și datorită galeriei diverse de personaje simpatice și hazlii ce aduc o încărcătură proaspătă de culoare și dinamism.
Abecedarul de Colorat conține diversele activități distractive ce îi vor ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu fiecare literă în parte, într-un format perfect adaptat copiilor ce îi va sprijini să-și dezvolte spiritul de atenție, creativitatea și inteligența.
Valul 4 in Bucuresti
Foto: Profimedia / Icv/ Alamy

​EXCLUSIV Cum arată estimările INSP în baza cărora autoritățile s-au pregătit pentru valul 4. Puteau sau nu specialiștii să anticipeze dezastrul?

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Sanatate
Ne aflăm în vârful valului 4 al pandemiei sau foarte aproape de el, cu bilanțuri care depășesc aproape zilnic 15.000 de îmbolnăviri de COVID-19. Spitalele sunt copleșite de pacienți COVID-19 în stare critică, pentru care nu mai există paturi libere la Terapie Intensivă. Multă lume se întreabă cum s-au pregătit autoritățile în lunile dinaintea valului 4 și dacă cineva a anticipat dezastrul. În România există o singură instituție care face estimări oficiale privind evoluția pandemiei, în baza cărora autoritățile se pregătesc pentru ceea ce urmează - Institutul Național de Sănătate Publică. HotNews.ro a obținut estimările INSP privind evoluția numărului de cazuri, de pacienți internați, necesarul de paturi ATI și numărul zilnic de decese făcute înaintea exploziei din valul 4 și vi le prezintă în exclusivitate.
Pensionari
Foto: pxfuel.com

Pensiile ar putea crește cu 4,6% în 2022, în teorie. Dan Vîlceanu ori nu a citit OUG, ori vor modifica iarăși Legea

de Florin Barbuta HotNews.ro
Pensiile vor crește anul viitor bazându-se pe datele din 2020, nu din 2021, așa că majorarea va fi mai mică. Ar urma să fie o creștere a punctului de pensie de 4,6%, la 1.508 lei, respectiv cu 66,3 lei. Măcar am aflat una dintre necunoscutele (click pentru a deschide) pe care le menționam la începutul anului când a apărut OUG care prevede cum vor fi luate în calcul majorările pensiilor: nu știam când va fi realizat bugetul pe 2022. Acum am aflat, va fi anul acesta, astfel că pentru creșterea pensiilor vor fi luate în calcul inflația medie anuală și maxim 50% din creșterea reală salariului mediu, ambele din 2020.
CFR Cluj
Foto: CFR Cluj / Facebook

VIDEO Liga 1: CFR Cluj vs Sepsi Sfântu Gheorghe 2-0 / Cum arată clasamentul după 13 etape

de Silviu Dumitru HotNews.ro
CFR Cluj a învins acasă, duminică, cu scorul de 2-0, echipa Sepsi Sfântu Gheorghe, în ultimul meci disputat în etapa a XIII-a a Ligii 1.
Mesaj in sticla gasit in Rusia dupa 40 de ani
Foto: Captura

Un mesaj în sticlă trimis acum 40 de ani din Irlanda a fost găsit în Rusia

de N.O. HotNews.ro
Un mesaj scris probabil de un cercetător irlandez în urmă cu 40 de ani și care a fost pus într-o sticlă ajuns în Arctica Rusă, lăsând oceanografii uimiți de traseul său „neobișnuit”, a informat luni The Irish Times, potrivit The Moscow Times.
Rugaciune moschee
Foto: Profimedia Images/Cesar Liana/Alamy

Franța: O moschee acuzată de „practica radicală a islamului” a fost închisă timp de șase luni

de I.B. HotNews.ro
Autoritățile franceze au ordonat luni închiderea pentru șase luni a moscheii Allonnes (vest) unde, potrivit prefecturii departamentului în cauză, se promovează „o practică radicală a islamului”, informează AFP.
Kalapod, o afacere de succes cu pantofi ieftini
Foto: Hotnews
Articol susținut de eMAG Marketplace

VIDEO INTERVIU Kalapod, o afacere de succes cu pantofi ieftini: despre extinderea în 5 țări, criza containerelor și listarea pe eMAG Marketplace

de HotNews.ro
Ion Șoloman deține brandul Kalapod și a ajuns de la un stoc de 3000 de bucăți la început să vândă acum peste 1 milion de perechi de încălțăminte pe an. Am discutat cu Ion Șoloman despre cum a evoluat business-ul, ce provocări a întâmpinat, cum se resimte criza containerelor și ce a însemnat pentru Kalapod listarea pe eMAG Marketplace.
Referendum TVR
Foto: TVR

REFERENDUM TVR: Sancțiuni penale pentru dezinformări medicale?

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 22 Oct 2021 Actualitate | Esențial
​​Credeți că ar trebui sancționați penal cei care lansează informații false, fără să le verifice, care pot conduce la zădărnicirea combaterii bolilor? Este provocarea pe care Mihai Rădulescu, realizator și moderator al emisiunii „Referendum” de la TVR, o lansează luni, pe 25 octombrie, de la ora 21.00.
  • Răspunsul la întrebare se va realiza în cadrul unui sondaj realizat pe HotNews.ro în momentul începerii emisiunii. De asemenea, cititorii HotNews.ro își pot spune părerea despre tema propusă începând de acum, folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului.
Oficial National al Registrului Comertului (ONRC)
Foto: AGERPRES

ONRC acceptă persoane în sediu doar pe bază de certificat verde, începând de luni/ Pentru urgențe, în apropierea intrării vor fi amplasate ghișee

de F.B. HotNews.ro
Accesul în incinta Oficiului Național al Registrului Comerțului (sediul ONRC, sediile ORCT și sediile birourilor teritoriale) este permis doar persoanelor fizice care fac dovada vaccinării prin intermediul certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19, pe suport hârtie sau în format electronic, după caz, a documentului care atestă trecerea prin boală între a 15-a și a 180-a zi sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.
Elevi revenind la cursuri la Scoala 190 din Bucuresti
Foto: Agerpres

Grădinițele și școlile private, închise, dar pot face ore online. Arafat: Prezența fizică este interzisă. Nu este discriminare față de stat, este abordare diferită

de Iulia Rosca HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Educatie
Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat că Guvernul a adoptat luni o nouă hotărâre prin care prezența fizică în școlile și grădinițele private se suspendă în următoarele două săptămâni, clarificând „neregulile juridice” din hotărârea de guvern emisă vineri seară.
Andy Murray
Foto: atp/ twitter

ATP: Andy Murray, victorie mare la Viena - A eliminat un jucător aflat în cursa pentru Turneul Campionilor

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Andy Murray a debutat cu dreptul la turneul de categorie ATP 500 de la Viena: britanicul s-a impus în fața unui jucător aflat în cursa pentru Turneul Campionilor.
Politia din Texas
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/ Profimedia

Caz șocant în Texas: Trei copii au fost abandonați alături de cadavrul fratelui lor în casă

de N.O. HotNews.ro
Trei copii au fost descoperiți duminică după ce au fost „abandonați” de câteva luni de părinții lor la Houston, Statele Unite, într-un apartament în care se afla și scheletul unui al patrulea copil, a anunțat luni șeriful local, relatează AFP.
Jair Bolsonaro
Foto: Xinhua/Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

VIDEO Facebook șterge un live în care Bolsonaro făcea o falsă legătură între vaccinul anticovid și SIDA

de I.B. HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
Facebook a retras de pe platformă o transmisie video live în care președintele brazilian Jair Bolsonaro cita o falsă informație care asocia vaccinarea împotriva covid-19 și SIDA, relatează AFP.
Florin Cîțu
Foto: Facebook/ Florin Citu

Cîțu, un nou atac: USR are șansa să arate românilor că flexibilizează mandatul, votează astăzi un guvern minoritar și apoi vedem cum refacem coaliția

de L.P. HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Politic
Președintele PNL, Florin Cîțu a făcut luni, o nouă declarație de presă în care atacă USR apoi îi cere să voteze un guvern minoritar și să aștepte refacerea Coaliției. Cîțu a făcut declarația pe treptele din Modrogan, însoțit de liderii PNL ca Iulian Dumitrescu, Rareș Bogdan, Lucian Bode și Gheorghe Flutur.
Nicolae Ciuca si Klaus Iohannis
Foto: Facebook Ministerul Apararii
​Articol actualizat

Negocierile de pe scena politică, în blocaj total / PNL, la un pas de implozie / Ciucă vrea schimbarea mandatului de negociere / Cîțu refuză și amenință PSD și USR cu alegerile anticipate

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Politic
Negocierile sunt în blocaj total, iar pe scena politică este un haos în acest moment. PSD și USR resping susținerea unui guvern minoritar în Parlament, iar în interiorul PNL tensiunea acumulată este gata să explodeze. Mai exact, premierul desemnat Nicolae Ciucă vrea să ceară liberalilor schimbarea mandatului pentru negocieri, în timp ce Florin Cîțu exclude acest lucru. Mai mult, președintele PNL spune că responsabilitatea pentru deblocarea crizei politice aparține PSD și USR și îi amenință pe aceștia cu numirea unui alt premier și cu alegerile anticipate. UPDATE Președintele Klaus Iohannis se întâlnește cu Florin Cîțu și Nicolae Ciucă la Cotroceni pentru deblocarea situației, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.
Raed Arafat
Foto: Captura Guvern

VIDEO Raed Arafat, după haosul creat de autorități prin noile restricții: Au fost neînțelegeri juridice / În mall-uri și în magazinele nealimentare este obligatoriu certificatul verde COVID

de Redactia HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Luni au intrat în vigoare noile restricții în România, care însă au generat haos după ce în hotărârea de guvern nu a mai apărut prevederea privind accesul pe bază de ceritificat verde COVID în mall-uri și în alte magazine neesențiale. CNSU s-a întrunit din nou luni dimineață pentru a introduce noile restricții în actul normativ, iar secretarul de stat Raed Arafat a susținut că a fost vorbaq despre "neînțelegeri juridice", iar situația a fost corectată. Astfel, accesul în mall-uri, dar și la magazinele nealimentare, adică neesențiale, va fi permis doar cu certificat verde COVID.

Boris Johnson
Foto: © No10 Crown Copyright / Eyevine / Profimedia

Boris Johnson i-a transmis lui Putin că regretă starea proastă a relației cu Moscova

de I.B. HotNews.ro
Boris Johnson l-a asigurat luni pe Vladimir Putin că relațiile dintre cele două țări ale lor, care s-au degradat tot mai mult în ultimii ani, nu sunt la nivelul dorit de Londra și a regretat absența președintelui rus la COP26, potrivit Downing Street, informează AFP.
​​Clotilde Armand
Foto: Facebook - Clotilde Armand

Instanța a respins o cerere a PSD Sector 1 de anulare a hotărârii Biroului Electoral privind rezultatele alegerilor locale - Clotilde Armand

de Redactia HotNews.ro
Instanța a respins o cerere a PSD Sector 1 de anulare a hotărârii Biroului Electoral Central (BEC) prin care erau centralizate rezultatele alegerilor pentru primarii sectoarelor din București și din alte localități, a anunțat, luni, primarul Clotilde Armand.
Dosar instanta
Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia Images

Un bărbat judecat pentru că a încercat să-și sărute vecina în lift, achitat de instanță. Motivarea judecătorului

de Redactia HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Un bărbat de 60 de ani din București, trimis în judecată pentru tentativă de agresiune sexuală după ce a încercat să sărute o vecină în lift, a fost declarat nevinovat de Judecătoria Sectorului 5, relatează ziare.com.
Explozie intr-un bloc de locuinte din Rusia
Foto: Captura video

VIDEO O explozie provocată de o scurgere de gaze spulberă o parte dintr-un bloc de locuințe din Rusia

de N.O. HotNews.ro
O explozie produsă, aparent, în urma unei scurgeri de gaze, a distrus o parte dintr-un bloc de apartamente cu cinci etaje în orașul Naberejnîe Celnî (Republica Tatarstan), situat la 930 km de Moscova, au anunțat luni serviciile de urgență ruse, citate de Reuters, potrivit Agerpres.
vaccinare anticovid 25 octombrie 2021
Foto: CNCAV

Vaccinarea anti-Covid în România: Record: Aproape 128.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care peste 93.000 cu prima doză

de N.O. HotNews.ro
În România s-au vaccinat anti-Covid în ultimele 24 de ore 127.948 de persoane, dintre care 93.049 cu prima doză, 9.861 cu doza 2 și 25.038 cu doza 3, ce ce reprezintă un nou record. Numărul persoanelor care s-au vaccinat cu schema completă se apropie de 6 milioane.
Scanner certificat digital
Foto: STS

CNSU introduce excepții care vor permite accesul în instituțiile publice și mall-uri și pentru anumite persoane care nu sunt vaccinate ori trecute prin boală

de Adrian Vasilache HotNews.ro
​După ce a creat haos cu noile restricții, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat luni, 25 octombrie, o nouă decizie prin care a introdus excepții de la măsura de interzicere a accesului în incintele instituțiilor publice centrale și locale, regiilor autonome și operatoriilor economici cu capital public, precum și a accesului în centrele și parcurile comerciale pentru mai multe categorii de persoane care nu fac dovada vaccinării ori trecerii prin boală prin certificatul verde.
Mohammad bin Salman
Foto: AFP / AFP / Profimedia

Arabia Saudită promite mai mult de un miliard de dolari pentru lupta împotriva încălzirii globale

de I.B. HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de țiței, a anunțat luni că dorește să investească peste 1 miliard de dolari în inițiative de mediu, cu câteva zile înainte de începerea COP26 în Scoția, potrivit AFP.
Hotarare de guvern-noi restrictii
Foto: Guvernul Romaniei

DOCUMENT Textul integral al Hotărârii de Guvern prin care s-au pus pe listă măsurile restrictive anunțate inițial, dar dispărute din HG-ul publicat în Monitorul Oficial

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Guvernul a adoptat luni prin Hotărâre noi restriții și excepții de la prezentarea certificatului digital în instituții publice și mall-uri, decize anterior de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Astfel în mall-uri și în magazinele nealimentare va fi obligatoriu certificatul verde COVID, cu anumite excepții. Grădinițele și școlile private se vor închide pentru 2 săptămâni, dar pot face ore online. Activitatea de cazare în structurile de primire turistică va fi permisă doar pentru cei vaccinați și trecuți prin boală.
Copiii la scoala
Foto: Pixabay

Amenzi pentru angajații din școli care cer bani elevilor - proiect adoptat tacit de Senat

de Redactia HotNews.ro
Angajații din unitățile de învățământ riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei dacă pretind elevilor, direct sau indirect, bani sau alte foloase, potrivit unui proiect inițiat de parlamentari USR și AUR și adoptat tacit, luni, de Senat.
Vaccin Moderna
Foto: Johanes Christo/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vaccinul anti-Covid Moderna oferă un răspuns imunitar ”robust” la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani și este sigur

de N.O. HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
Compania Moderna a anunțat luni că vaccinul său anti-Covid generează un răspuns imunitar puternic și în general a fost bine tolerat la copiii cu vârste cuprinse între 6 și 11 ani, citând date intermediare ale unui studiu. Compania intenționează să transmită datele autorităților de reglementare din întreaga lume ”în scurt timp” pentru aprobare, relatează Reuters și AFP.
eruptie vulcan La Palma
Foto: Facebook

VIDEO O parte a craterului vulcanului de pe La Palma s-a prăbușit, într-un moment de maximă activitate

de N.O. HotNews.ro
Vulcanul din insula spaniolă La Palma se află într-un moment de maximă activitate de la erupția declanșată în urmă cu o lună și care a condus la prăbușirea parțială a craterului prin care se scurge un important flux de lavă, potrivit Institutului Vulcanologic din Insulele Canare (Involcan), relatează luni EFE, potrivit Agerpres.
Dacian Cioloș
Foto: Inquam Photos via Digi24.ro

Mesajul lui Cioloș pentru Ciucă: USR nu poate susține un guvern minoritar / PNL trebuie să aleagă: Refacerea coaliției cu USR sau majoritate cu PSD UPDATE

de Redactia HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Politic
Liderul USR Dacian Cioloș a declarat luni, la finalul discuțiilor cu premierul desemnat, că USR nu poate susține un guvern minoritar. Cioloș a comentat că a avut sentimentul că a fost "o întâlnire mai mult de formă" și a menționat că soluția ar fi formarea unei majorități a PNL fie cu PSD, fie cu USR.
Coronavirus in Romania
Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Coronavirus în România: 9.187 de cazuri noi și 301 decese, raportate în ultimele 24 de ore / 1.855 de pacienți la Terapie intensivă

de D.D. HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
9.187 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul epidemic ajungând la 1.571.115, din care pacienți vindecați 1.331.225. În acest interval, au fost efectuate 11.604 teste RT-PCR și 19.694 de teste rapide antigenice.


Mircea Morariu
Foto: Arhiva personala

Prima monografie dedicată lui Virgil Ierunca

de Mircea Morariu Contributors.ro
Aproape totul despre Virgil Ierunca, carte apărută în anul 2021 în colecția Monografii la Cartea Românească și datorată Alexandrei Florina Mănescu, o foarte tânără (e născută în anul 1990), minuțioasă și ambițioasă cercetătoare, reprezintă primul studiu cu caracter monografic dedicat uneia dintre cele mai proeminente personalități a culturii române din a doua jumătate a secolului al XX lea.
Simona Halep
Foto: Mike Kireev/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ce spune Simona Halep despre Emma Răducanu: Cum este caracterizată campioana de la US Open

de A.I. HotNews.ro
Simona Halep se află la Cluj Napoca, iar miercuri va debuta la Transylvania Open. Fosta lideră a ierarhiei WTA a stat de vorbă cu jurnaliștii britanici, Halep discutând cu aceștia despre Emma Răducanu, noua senzație din tenisul feminin mondial.
Gazprom, companie de stat la ordinele lui Putin
Foto: Gazprom

Republica Moldova denunță „șantajul energetic” al Rusiei și cere un „preț echitabil” din partea Gazprom

de S.J. HotNews.ro
Republica Moldova va cere stabilirea unui preț „echitabil” pentru livrările de gaze rusești la negocierile care vor continua săptămâna aceasta în Rusia cu gigantul energetic rus Gazprom, a declarat luni vicepremierul moldovean Andrei Spânu, citat de Reuters și Agerpres.
Posta Romana
Foto: Posta Romana

Poșta Română permite accesul în oficiile poștale, fără a solicita Certificatul verde: Pensionarii și părinții pot să ridice pensiile și alocațiile ca și până acum

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Economie | Telecom
Poșta Română a anunțat luni că toți clienții săi care au probleme de rezolvat la oficiile poștale, pot intra în incinta subunităților poștale fără a prezenta certificatul verde care atestă că ești vaccinat, testat ori trecut prin boală. Pensionarii și părinții pot să ridice pensiile și alocațiile ca și până acum, spune Poșta, care subliniază că 'prin natura activității sale de furnizor de servicii poștale universale' este exceptată de la aplicarea noilor restricții adoptate de Guvern privind accesul în institițiile și companiile publice.
Bunicul israelian al lui Eitan
Foto: Ahmad Gharabli / AFP / Profimedia Images

Justiția israeliană a decis că Eitan, băiețelul care a supraviețuit accidentului de telecabină din Stresa, trebuie să se întoarcă în Italia

de S.J. HotNews.ro
O instanță israeliană a decis luni că Eitan Biran, băiețelul de doar șase ani care a supraviețuit accidentului de telecabină care a ucis 14 persoane în Italia în luna mai, trebuie trimis înapoi în Italia pentru a trăi cu mătușa sa italiană, anunță The Jerusalem Post.
Bancnote de 500 de euro
Foto: PublicDomainPictures.net

Ingineria fiscală Bull-Bear, cu presupuse pagube de 500 de milioane euro în dauna fiscului german. Zeci de multimilionari și miliardari anchetați

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Sute de milioane de euro au fost sustrase de la taxare, prin ingenioase trucuri fiscale, până nu demult favorizate de o legislație germană lacunară. Parchetul din München a adus acuzații serioase împotriva câtorva zeci de consilieri financiari și a 44 de multimilionari și miliardari. Parchetul și Procuratura generală din Frankfurt au pe listele lor alți 20 de suspecți. Majoritatea celor percheziționați și suspectați de evaziune fiscală gravă sunt sau au fost antreprenori de succes.Alte titluri din Actualitate:

​GRAFIC Rata de infectare la nivel național se apropie de 10 / Topul județelor după incidența cazurilor COVID-19
Pacienți tineri ajung la spital cu afectare pulmonară de 75%. Cum s-a schimbat evoluția COVID în valul 4 al pandemiei / Apelul șefului UPU-SMURD Iași
500.000 de români s-au vaccinat împotriva COVID-19 în cabinetele medicilor de familie
Haos cu noile restricții. CNSU dă o nouă hotărâre după ce accesul cu certificat COVID în mall-uri și magazinele neesențiale nu a mai apărut în HG cu noile măsuri restrictive
Lovitură pentru dr. Fauci: SUA au finanțat cercetări periculoase asupra coronavirusurilor făcute la Wuhan - document oficial
Pandemia sau „efectul Biden”? Numărul de migranți ilegali ajunși la granița de sud a SUA a ajuns la 1,7 milioane, cel mai mare din istoria țării
A început Bucharest Gaming Week, cel mai important eveniment din România pentru gameri și cei pasionați de domeniu
Primul recensământ al urșilor bruni, prin metode genetice. În Munții Făgăraș au fost identificați 283 de urși / Densitatea populației e de 17-18 urși / 100 km pătrați.
Noile restricții în vigoare de luni. Carantină de noapte, magazinele au program doar până la ora 21, cluburile închise / Certificat verde COVID pentru acces în instituții publice


ECONOMIE

China are un deficit de energie
Foto: pixabay.com

Importurile de energie electrică ale Chinei din Coreea de Nord au crescut cu 62% în septembrie

de DP HotNews.ro
Importurile Chinei de energie electrică din Coreea de Nord au crescut cu peste 60% luna trecută față de anul trecut, pe fondul celui mai mare deficit de energie din ultimele decenii, scrie presa coreeană. Potrivit ediției de duminică a South China Morning Post, importurile Chinei din Nord au crescut cu 62 la sută pe an, la aproape 36.000 megawați oră în septembrie. De la începutul anului, importurile Chinei din Coreea de Nord se ridică la 11,9 milioane de dolari SUA sau 14 miliarde de woni. Sancțiunile Națiunilor Unite impuse Coreei de Nord interzic exporturile țării de cărbune, minereu de fier, alimente și produse agricole, dar comerțul cu energie electrică nu este restricționat.


SPORT

Iga Swiatek
Foto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iga Swiatek, Paula Badosa și Garbine Muguruza s-au calificat la Turneul Campioanelor - Cine se luptă pentru ultimul loc disponibil

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Poloneza Iga Swiatek și ibericele Paula Badosa și Garbine Muguruza s-au calificat la Turneul Campioanelor, competiție care va avea loc în orașul mexican Guadalajara între 10 și 17 noiembrie, a anunțat WTA, citată de Reuters.
Liga 1, logo
Foto: lpf.ro

VIDEO Liga 1: Academica Clinceni vs UTA Arad 0-3 / Dobre, portarul gazdelor, a comis o gafă incredibilă

de Silviu Dumitru HotNews.ro
UTA Arad s-a impus fără probleme, luni, pe terenul echipei Academica Clinceni, scor 3-0, în etapa a XIII-a a Ligii I. În minutul 38, portarul gazdelor, Dobre, a făcut o gafă incredibilă.
Alexandru Cicaldau
Foto: Captura Twitter

SuperLig: Alexandru Cicâldău a înscris, dar Galatasaray a pierdut derbiul cu Beșiktaș

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Mijlocașul Alexandru Cicâldău a marcat golul echipei Galatasaray în derbiul pierdut, luni, în deplasare, cu Beșiktaș, scor 2-1, în etapa a zecea a campionatului Turciei.


0-100.hotnews.ro

Statii de incarcare Tesla
Foto: Rawf88, Dreamstime.com

Compania de rent-a-car Hertz a comandat 100.000 de mașini electrice de la Tesla

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021 Economie | Auto
​Compania de rent-a-car Hertz Global Holdings a plasat o comandă record de 100.000 de mașini electrice de la Tesla Motors, comandă în valoare de 4,2 miliarde dolari, scrie Bloomberg. Hertz a ieșit din faliment acum patru luni și vrea treptat să electrifice întreaga flotă de 500.000 de mașini.


LIFE

Dune
Foto: Warner Bros Pictures

VIDEO Dune, pe primul loc la box office-ul american / Care sunt celelalte filme care completează topul

de S.J. HotNews.ro
Luni, 25 Oct 2021
Dune, una dintre cele mai așteptate superproducții de la Hollywood, a intrat pe primul loc în box-office-ul nord-american, cu încasări de 40,1 milioane de dolari, anunță site-ul Boxofficemojo.com, citat de Agerpres.

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Câteva motive suplimentare pentru vaccinare
Doi bețivi pe o bancă: - M-am vaccinat Gogule! - Eu nu!- Prostule....
Bancul zilei: Medicul ideal în viziunea soțului
Soțul vine de la un control medical și-i spune soției: -Draga mea, mi-a recomandat medicul striptease și sex oral...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by