Ancuta Bodnar si Simona Radis
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

JO 2020, canotaj: Ancuța Bodnar și Simona Radiș, medalie de aur în proba de dublu vâsle feminin

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Echipajul de dublu vâsle feminin al României, format din Ancuța Bodnar și Simona Radiș, a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce s-a impus în cursa de miercuri.
Echipajul masculin de patru rame fara carmaci al Romaniei
Foto: Luis ACOSTA / AFP / Profimedia

JO 2020, canotaj: România, medalia de argint în proba de patru rame masculin

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Echipajul de patru rame fără cârmaci masculin al României, format din Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari, a câștigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
David Popovici
Foto: KEMPINAIRE Stéphane / AFP / Profimedia

JO 2020, înot: David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 metri liber

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Înotătorul David Popovici s-a calificat miercuri în finala probei de 100 metri liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. David a obținut calificarea cu al cincilea timp.
Lideri Coalitie PNL, USR-PLUS, UDMR
Foto: AGERPRES

Coaliția caută soluții pentru accelerarea campaniei de vaccinare / Ministrul Sănătății: Tombole și loterii pentru vaccinați- câteva idei propuse / Premierul Florin Cîțu, marele absent de la ședință

de L.P. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | Politic
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat marți că a propus, în ședința coaliției de guvernare, o serie de măsuri de accelerare a campaniei de vaccinare anti-COVID. Propunerile vizează recompense pentru cei care se vaccinează dar și restricții pentru cei nevaccinați: testarea obligatorie a personalului medico-sanitar nevaccinat și acces limitat în weekend în zonele neesențiale. De altfel, în ședința Coaliției liderii PNL, USR și UDMR au căzut de acord că se impun măsuri mai dure decât obligativitatea testării personalului medico-sanitar nevaccinat.
Adoptie
Foto: pixabay.com

​Schimbări majore propuse de Guvern la procedura adopției copiilor: Ce persoane/familii vor avea prioritate la adopție și cum s-ar flexibiliza procedurile actuale

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | Esențial
Persoanele/familiile care se află în procedură de adopție cu un frate al unui copil ori care au adoptat deja frați ai acestuia vor avea prioritate la procedura de adopție, potrivit unui proiect de Hotărâre care va fi discutat miercuri de Guvern. Anterior, prioritate aveau rudele copilului din cadrul familiei extinse. Executivul vrea stabilirea clară a unei ierarhii a priorității la adopție pentru familiile care au acest drept, dar și flexibilizarea procedurilor actuale de evaluare a adoptatorului/familiei adoptatoare și de potrivire între acestea și un copil adoptabil.
Florin Citu, la maratonul vaccinarii
Foto: gov.ro

Cîțu: Nu știm exact de ce NU a mers campania de vaccinare / M-a mâhnit declarația domnului Orban / Încă nu știu ce nu merge la Primăria Capitalei

de I.B. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Revista Presei | Radio TV
Premierul Florin Cîțu susține că țintele asumate au fost o dorință pentru a ieși din criză, că la orașe sunt peste 50% din oameni vaccinați, dă vina pe lipsa PSD de implicare și se plânge că este criticat chiar de șeful PNL, Ludovic Orban. Cu toate acestea, Cîțu spune că nu își explică de ce nu a mers bine campania de vaccinare.


Cat de inteligenta e Inteligenta Artificiala?
Foto: Hotnews
România în Europa

Cât de inteligentă este Inteligența Artificială? Dezbatere HotNews.ro LIVE: Inteligența artificială nu replică orbește ceea ce a învățat. Cum se poate adapta într-un meci de șah / Acei oameni care nu vor să iasă din rutină vor fi înlocuiți de roboți

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Luni, 26 Iul 2021 Romania in Europa
„Ne îndreptăm spre o societate în care munca nu mai e o precondiție pentru trai. Un asemenea tip de societate nu l-a proiectat nimeni”, susține deputatul Varujan Pambuccian în cadrul dezbaterii „Cât de inteligentă este „Inteligența Artificială?”, la care au mai participat Alexandru Bălan, director de cercetare la Bitdefender, și Vlad Marincaș, unul din fondatorii startup-lui InsightOut Analytics. Dezbaterea a avut loc în cadrul seriei „România în Europa”, o inițiativă HotNews.ro, susținută de Fundația Konrad Adenauer.
7 tone de produse au fost oferite de Kaufland România pentru pregătirea a 600 de pachete
Foto: Kaufland
Articol susținut de Kaufland

Kaufland România vine în ajutorul persoanelor afectate de inundații din județul Alba

de HotNews.ro
Luni, 26 Iul 2021 Actualitate | Esențial
Kaufland România vine în ajutorul persoanelor afectate de inundațiile de săptămâna trecută din județul Alba și se implică într-o primă acțiune umanitară organizată de Asociația SNK și Asociația Roșia Montană pentru sprijinirea oamenilor greu încercați din zonă.
Captură de țigări de contrabandă
Foto: Politia de Frontiera
​Articol susținut de PMR

Noul studiu KPMG arată că volumul țigărilor de contrabandă aproape s-a dublat în Uniunea Europeană. În Franța, creșterea consumului de țigări contrafăcute a fost de 609%

de Smile Media
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | Esențial
Studiul KPMG estimează că, deși consumul total de țigări continuă să scadă, ponderea țigărilor de contrabandă a crescut cu jumătate de punct procentual și a ajuns la 7,8% din consumul total în 2020, respectiv 34,2 miliarde de țigări consumate în cele 27 de state membre UE (UE27). În Franța, a existat o creștere fără precedent de 609% a consumului de țigări contrafăcute, reprezentând practic 6 miliarde de țigări contrafăcute consumate.

[P] Un zâmbet, o donație. În cadrul Campaniei ”Deschide Lay’s. Dăruiește zâmbete!”, zâmbetul tău este tranformat în donație către cauza în care crezi

de Smile Media
Campania ”Deschide Lay’s. Dăruiește zâmbete!”, își propune să sprijine, cu ajutorul consumatorilor, 4 cauze ce luptă pentru binele comunității. Consumatorii sunt invitați să își aleagă cauza pentru care vor să zâmbească, iar la finalul campaniei toate zâmbetele sunt transformate de către Lay’s în donații.
Curs gratuit la LINK Academy în București: Pășiți în lumea programării Java
Foto: LINK Academy
​Articol susținut de LINK Academy

Curs gratuit la LINK Academy în București: Pășiți în lumea programării Java

de Smile Media
Pentru cei interesați să pășească în cel mai de perspectivă și cel mai bine plătit domeniu din zilele noastre, LINK Academy de la București organizează un curs de programare Java, pe care îl puteți frecventa complet gratuit!
Dr. Carmen Negoescu Gandac
Foto: MedLife

Infecția cu HPV la adolescenți și vaccinarea anti-HPV. Dr. Carmen Negoescu, medic primar ginecologie, va răspunde la întrebările cititorilor HotNews.ro

de A.T. HotNews.ro
Luni, 26 Iul 2021 Facem Romania bine
În jur de 3.300 de românce sunt diagnosticate anual cu cancer de col uterin. Mai mult de jumătate dintre ele pierd lupta cu boala, România fiind țara din UE cu cea mai mare mortalitate cauzată de cancerul de col uterin. În ultimul an 28.689 de adolescente din România s-au vaccinat împotriva virusului HPV. Cum afectează infecția cu HPV adolescenții? Ce ar trebui sa știe părinții și adolescenții despre vaccinul anti-HPV? Dr. Carmen Negoescu, medic primar ginecologie, MedLife, va răspunde la întrebări legate de infecția cu HPV și vaccinarea anti-HPV.
  • Puteți adresa invitatului întrebări, în scris, până marți, ora 15.00;
  • Pentru întrebări, folosește formularul de comentarii de la finalul articolului.
MJ Marinescu
Foto: Hotnews

LIVE-VIDEO: Vineri, 30 iulie, ora 10.00 - Întâlnire online cu Marian-Jean Marinescu, europarlamentar. Măsurile de mediu Fit for 55. Planul UE de a interzice vânzarea de mașini noi pe benzină sau motorină, din anul 2035

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | MEET Your MEP
Comisia Europeană a lansat recent o propunere legislativă, denumită Fit for 55, prin care vrea să introducă o serie de măsuri de protecție a mediului în Uniunea Europeană, printre care și interzicerea vânzării de mașini noi pe benzină sau motorină începând cu anul 2035. Europarlamentarul român Marian Jean Marinescu va explica pachetul legislativ propus de Comisie și traseul său decizional, vineri, de la ora 10.00, într-o întânire online, LIVE, VIDEO, pe pagina de Facebok a HotNews și pe site-ul HotNews.ro.
Vinuri Rasova și ingrediente locale dobrogene
Foto: Hotnews
​Articol susținut de Paharnicul.ro

​TRAVEL VLOG Vinurile Rasova în vizită la New Egreta Resort | Wine Travel & Food Destinations - seria 1, episodul 3

de Răzvan Avram HotNews.ro
Ce se poate întâmpla, când vinurile de la Crama Rasova merg în vizită la prieteni? Absolut nimic rău, ba dimpotrivă! Pe terasa restaurantului New Egreta, Cristian Grigore, în dubla sa calitate, de bucătar pasionat și de manager al locației de la Dunavățul de Jos, a pregătit un veritabil recital gastronomic dobrogean. Valentin Ceafalău, Brand Ambassador la Crama Rasova, a ales vinurile potrivite și le-a spus, rând pe rând, povestea. A ieșit, la propriu, o dulce nebunie!
Roșia Montană
Foto: Hotnews

Roșia Montană în UNESCO. Ce presupune acest lucru și de ce se plânge acum primarul din localitate

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | Esențial
Includerea unui sit în patrimoniul UNESCO nu este, în general, văzută cu ochi buni de primari pentru că acest lucru presupune că le revin niște sarcini și devin responsabili de gestionarea acestor situri, a declarat Adrian Cioroianu, delegatul Permanent al României pe lângă UNESCO, pentru HotNews.ro.
Claudiu Tarziu si George Simion
Foto: Facebook/ Alianta pentru Unirea Romanilor - AUR

AUR vrea să inițieze o lege anti-LGBT pe modelul din Ungaria / Simpatizanții partidului, chestionați pe rețele de socializare

de L.P. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | Politic
AUR vrea să inițieze un proiect de lege care „să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualității și a schimbării de sex”. În acest sens, pe pagina oficială de Facebook, reprezentanții AUR își chestionează simpatizanții dacă doresc să susțină "un pachet legislativ pentru protecția copiilor și împotriva propagandei gay în grădinițele și școlile românești". George Simion,co-președintele AUR nu a putut fi contactat de către HotNews.ro până la publicarea articolului.
Recep Erdogan
Foto: Aristidis Vafeiadakis / Alamy / Profimedia Images

Ce se întâmplă cu sănătatea lui Erdogan? Incidentele stranii în care a fost implicat președintele Turciei

de I.B. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | Internațional
În timpul alocuțiunii televizate, Erdogan a părut apatic și somnolent, ca și cum se lupta să-și articuleze cuvintele, vorbind oarecum incoerent. La un moment dat a scos un oftat, înainte de a închide pleoapele pentru o secundă, scriu grecii de la I Efimerida, citați de Rador.
Festivalul Living Rock 2021
Foto: glo

[P] glo continuă demersul de susținere a industriilor creative cu un eveniment special, singurul festival rock de pe litoralul Mării Negre: Living Rock

de Smile Media
glo continuă demersul de susținere a industriilor creative cu un eveniment special, singurul festival rock de pe litoralul Mării Negre: Living Rock. Acesta va avea loc în perioada 20 – 22 august, pe plaja sălbatică de la Tuzla și va include concerte ale unor trupe celebre, precum Vița de Vie, Alternosfera, Coma, byron, Grimus, Toulouse Lautrec, Rockabella, Pinholes sau Theodore (GR).
Banca Transilvania este partenerul principal și tradițional al TIFF
Foto: BT
Articol susținut de Banca Transilvania

BT Talks, podcast-ul BT, direct de la Tiff

de HotNews.ro
Vineri, 23 Iul 2021 Actualitate | Esențial
It's podcast time again! De data asta cu vibe de festival pentru ca ne auzim direct de la TIFF. Alaturi de noi, in mijlocul actiunii, il avem si pe Andi Moisescu. Vine la TIFF si timp de 3 zile o sa povestim cu invitati pe care sigur nu vrei sa ii ratezi.
Ana Maria Popescu
Foto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia

VIDEO Ana Maria Popescu, discurs impresionant la sosirea în țară - Sportiva i-a răspuns ministrului Eduard Novak: "Îmi doresc tare mult să ajungeți dumneavoastră la Tokyo și să luați aurul ăla pe care nu am fost eu în stare să-l iau"

de A.I. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Sport | Alte sporturi
Ana Maria Popescu a sosit în țară după participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde a reușit să cucerească medalia de argint la spadă individual. Pe Aeroportul Henri Coandă, Ana a avut un discurs emoționant în care a făcut un apel la unitate: sportivi, presă și toți cei care ne conduc. În același timp, sportiva i-a răspuns ministrului Eduard Novak și i-a urat acestuia să aducă el de la Tokyo medalia de aur pe care ea nu a putut să o câștige.
Ministerul Finantelor
Foto: Ministerul Finantelor Publice

COVID-19 a fost invocat de Finanțe pentru creșterea datoriei publice de anul trecut la peste 45% din PIB. În 2021 estimează că va ajunge la 52%

de F.B. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Pentru că datoria publică a depășit 45% din PIB, Ministerul Finanțelor a făcut un raport pe care l-a trimis Guvernului, dacă ne uităm pe un document ce se va afla pe masa ședinței Executivului de miercuri. Practic, instituția era obligată să facă asta conform Legii reponsabilității fiscal- bugetare. Așa cum era de așteptat, motivul invocat a fost COVID.
Justitie
Foto: pixabay.com

Ministerul Justiției lansează în dezbatere publică proiectul de modificare a Codului penal. Ce propuneri de modificare conține DOCUMENTE

de V.M. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | Esențial
Ministerul Justiției a lansat, marți, în dezbatere publică proiectul de lege de modificare a Codului penal, după ce mai multe articole au fost declarate neconstituționale de către Curtea Constituțională a României.
un-parcurs-pe-dealul-mitropoliei-si-in-imprejurimi
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Un parcurs pe Dealul Mitropoliei si in imprejurimi

de A.V. HotNews.ro
Cartea isi propune sa aduca in atentia iubitorilor de istorie si arhitectura bucuresteana, evolutia urbanistica si arhitecturala, de-a lungul a patru secole, a Dealului Mitropoliei si a imprejurimilor sale, o zona insemnata a Bucurestiului.
sedinta Primarie, Sector 1
Foto: Hotnews

VIDEO După 5 ore de discuții aprinse, ​Consiliul Local Sector 1 a mandatat-o pe Clotilde Armand să recupereze în instanță 50 de milioane de euro de la Romprest

de DP HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | Politic
„Sunteți o Viorica Dăncilă a sectorului 1!”, i-a strigat la un moment dat Clotilde Armand consilierului PSD Daniela Popa. „Mă comparați cu o doamnă! Viorica Dăncilă e o doamnă și e respectată!”, i-a răspuns mândră Daniela Popa. Aceasta a fost atmosfera în care s-a desfășurat ședința de marți a Consiliului Local Sector , unde, după 4 ore de discuții și certuri, abia reușiseră să schimbe președintele de ședință.
Nord Stream 2
Foto: Odd ANDERSEN / AFP / Profimedia

În disputa pe tema gazoductului Nord Stream 2 Ucraina îi oferă Uniunii Europene ocazia de a-și examina propria birocrație

de I.B. HotNews.ro
A fost vorba despre o ripostă geopolitică îndrăzneață, care i-ar face mândri până și pe cei mai optimiști sau mai pesimiști funcționari de la Bruxelles. După ce, săptămâna trecută, SUA și Germania au anunțat un acord pe tema controversatului proiect legat de gazoductul Nord Stream 2, Ucraina a invocat Acordul de Asociere la UE, care numără 2135 de pagini, evidențiind totodată două prevederi din document pentru a cere consultări urgente cu Comisia Europeană și cu guvernul german, potrivit Politico, citat de Rador.
COVID-19
Foto: Pixabay

editiadedimineata.ro: Cele mai frecvente 5 simptome de Covid-19 raportate de cei care s-au îmbolnăvit DUPĂ ce au fost vaccinați

de editiadedimineata.ro
Vaccinurile Covid-19 sunt cea mai bună protecție împotriva formelor grave de infectare cu noul coronavirus, ca și a spitalizării prelungite și a decesului. Totuși, niciun vaccin nu este eficace 100% și în cazuri rare cei vaccinați se pot îmbolnăvi de Covid - asimptomatic sau cu manifestări. Pe acestea le trece în revistă un studiu citat de ziarul The Miami Herald. Cercetători reuniți în cadrul ZOE Covid Symptom Study au catalogat cele cinci simptome mai frecvente raportate de cei vaccinați și bolnavi.
freelancer-despre-maidanezii-presei (1)
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

Freelancer. Despre maidanezii presei

de A.V. HotNews.ro
Cum e să fii ziarist liber-profesionist în Germania și în România? Cum e să fii jurnalist comunitar, în diaspora? Cum e să faci un ziar tipărit și să intri în datorii? Cum e să vrei, contra curentului mainstream, să îți exprimi adevărul tău, necenzurat? La aceste întrebări răspunde autoarea, din perspectiva sa. Noua sa carte aduce în atenția publicului 17 interviuri relevante cu personalități publice, ziariști de investigație și specialiști din diverse domenii, aflați în țară sau peste hotare.
Simone Biles
Foto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia
JO 2020

Simone Biles se gândește să renunțe la finalele de la Tokyo: „Trebuie să mă concentrez la sănătatea mea mintală. Am luptat cu demonii din capul meu”

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Sport | Alte sporturi
Simone Biles, vedeta americană a gimnasticii artistice, a declarat că nu știe dacă va mai concura la Jocurile Olimpice de la Tokyo după ce a fost înlocuită marți în finala pe echipe, încheiată cu victoria Rusiei, transmite Reuters.
Cardinalul Giovanni Angelo Becciu alaturi de Papa Francisc
Foto: Vandeville Eric / Abaca Press / Profimedia Images

Vatican: Pentru prima dată în istorie, un cardinal apare în fața Justiției

de I.B. HotNews.ro
Procesul cardinalului Becciu și al complicilor săi, judecați pentru diverse infracțiuni financiare, a fost deschis marți la Vatican. Este pentru prima dată când un cardinal important apare în fața tribunalului celui mai mic stat din lume, potrivit AFP.
Dronă americană MQ-9 Reaper
Foto: DVIDS

SUA: Un fost analist al serviciilor de informații, condamnat pentru că a dezvăluit date despre un program militar secret de asasinate cu drone

de I.B. HotNews.ro
Un fost analist al serviciilor de informații din SUA a fost condamnat marți la 45 de luni de închisoare pentru că a transmis presei informații despre un program militar secret de asasinate cu drone sub administrația lui Barack Obama, potrivit AFP.
Vasile Țiple
Foto: Arhiva personala

Metrorex și utilizarea resurselor statului pentru promovarea jocurilor de noroc

de Vasile Țiple Contributors.ro
Jocurile de noroc reprezintă una dintre acele activități care pot duce la efecte și consecințe extrem de nefaste pentru jucători atunci când este practicată în exces. Pe lângă faptul că aceste jocuri pot duce la dependență, similar alcoolului, al căror consum în exces dăunează grav sănătății, jocurile de noroc pot avea un efect dezastruos asupra patrimoniului unei persoane.
Soim
Foto: Profimedia Images via Digi24

Digi24: Momentul în care un șoim atacă o dronă la 700 de metri altitudine și o aduce în gheare pe pământ VIDEO FOTO

de ​Digi24 Digi24.ro
Un șoim flămând a lansat un atac asupra unei drone, la altitudinea de 700 de metri.
Abdullah Al Rashidi, bronz la JO de la Tokyo
Foto: Getty Images / Digisport.ro

DigiSport: Are 58 de ani și a cucerit o medalie olimpică, deși l-a avut rival chiar pe fiul său

de ​Digisport Digisport.ro
Abdullah Al-Rashidi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de tir sportiv - el a reușit să urce astfel pe podium la vârsta de 58 de ani.
Florin Citu
Foto: Captura Digi 24

Cîțu: Dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată

de I.B. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Revista Presei | Radio TV
Premierul Florin Cîțu a declarat la Digi 24 că toți miniștrii cabinetului pe care îl conduce sunt vaccinați anti-COVID-19, el arătând că "dacă mai e nevoie ne vom mai vaccina o dată", potrivit News. Întrebat ce opinie are despre acordarea de beneficii de ordin material celor care se vaccinează anti-COVID, premierul Florin Cîțu a afirmat că aceasta este "un artificiu pe termen scurt".
elefantul-din-creier-motivatiile-noastre-ascunse-din-viata-de-zi-cu-zi
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Motivatiile noastre ascunse din viata de zi cu zi

de A.V. HotNews.ro
"Exista fatete intunecate, necercetate ale vietii publice: institutii sociale venerate in care aproape toti participantii se autoamagesc in mod strategic, piete in care cumparatorii si vanzatorii deopotriva pretind ca tranzactioneaza un lucru in timp ce, pe ascuns, tranzactioneaza altceva. Scena artistica, de pilda, nu este doar despre „aprecierea frumusetii"; ea functioneaza ca scuza pentru afilierea cu oameni impresionanti si ca etalare (o modalitate de a te invarti in cercuri sociale)."
Florin Citu
Foto: Hotnews

"A fost un comentariu nefericit" - Ce a spus Florin Cîțu despre afirmația ministrului Eduard Novak în legătură cu Ana Maria Popescu

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Sport | Alte sporturi
Premierul Florin Cîțu a catalogat drept "un comentariu nefericit" afirmația ministrului Tineretului și Sportului, Eduard Novak, care a spus că Ana Maria Popescu nu ar fi cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo dacă federația de scrimă ar fi fost mai bine finanțată.
Ciolos
Foto: Facebook

Dacian Cioloș se declară foarte bucuros că Roșia Montană a intrat în patrimoniul UNESCO / Ce poziție a avut însă când a fost premier

de I.B. HotNews.ro
”Roșia Montană a intrat, astăzi, în Patrimoniul Mondial UNESCO. Este o veste mare și nici că putea să existe un cadou mai nimerit de care să mă bucur de ziua mea”, a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook. Ce a omis să spună însă Cioloș, este faptul că, pe când a fost premier al României, s-a opus până în ultima clipă trimiterii dosarului la UNESCO.
Roșia Montană
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Roșia Montană intră în patrimoniul UNESCO și în patrimoniul mondial în pericol

de Redactia HotNews.ro
Peisajul minier Roșia Montană a fost înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO, a anunțat marți președintele Comitetului, Tian Xuejun. Institutul Național al Patrimoniulu anunță că Roșia Montană a fost inclusă și pe lista Patrimoniului Mondial în Pericol „recunoscându-se, astfel, atât vulnerabilitatea sitului cât și necesitatea luării de măsuri urgente de protecție”
Avion prabusit, SUA
Foto: youtube.com

VIDEO Trei morți în SUA, în zona Lacului Tahoe, după ce un avion se prăbușește într-o minge de foc aproape de un teren de golf

de I.B. HotNews.ro
Trei persoane care se aflau la bordul unui avion privat de mici dimensiuni au murit, după ce aeronava s-a prăbușit și s-a transformat într-o minge de foc, în regiunea Lacului Tahoe, zguduind casele din zonă, relatează tabloidul Daily Mail.
Primaria Sectorului 1
Foto: Facebook

Primăria condusă de Clotilde Armand a publicat, după 4 zile, noul contract de salubrizare încheiat cu firma Brai-Cata, după declararea stării de alertă în Sectorul 1

de Redactia HotNews.ro
Primăria condusă de Clotilde Armand a publicat, marți, contractul de salubrizare încheiat de Administrația Domeniului Public Sector 1 cu firma Brai-Cata SRL, în 23 iulie, după ce în Sectorul 1 a fost declarată stare de alertă din cauza gunoiului de pe străzi. Contractul este încheiat pe durata celor 30 de zile de stare de alertă, respectiv până în 22 august, cu posibilitate de prelungire prin act adițional cu cel mult 30 de zile sau "până la epuizarea în integralitate a cantității achiziționate".
Abecedar de colorat
Foto: Hotnews
Recomandare prescolari

Abecedar de Colorat si Abecedar Poveste

de A.V. HotNews.ro
Abecedarul poveste reprezintă fericita întâlnire a textului izbutit cu imaginile atent elaborate și sugestive. Copiii vor adora cartea și datorită galeriei diverse de personaje simpatice și hazlii ce aduc o încărcătură proaspătă de culoare și dinamism.
Abecedarul de Colorat conține diversele activități distractive ce îi vor ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu fiecare literă în parte, într-un format perfect adaptat copiilor ce îi va sprijini să-și dezvolte spiritul de atenție, creativitatea și inteligența.
Linia de sosire la triatlonul de luni de la Tokyo
Foto: captura tv

Organizatorii Olimpiadei au mințit cu privire la vreme, iar acum sportivii plătesc prețul

de A.Th.C. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Sport | Alte sporturi
Linia de sosire la triatlonul de luni dimineață arăta ca un câmp de bătălie, cu trupuri prăbușite la pământ, antrenori venind în ajutorul celor căzuți și ținându-i pe alții pe după umeri ca să nu cadă și ei, relatează Yahoo!Sports.
Protest la Colegiul Sincai
Foto: Hotnews

​DOCUMENT Conflictul de la Șincai: Răspunsul directorului către primăria Sectorului 4 la ultimatumul pentru predarea liceului: Decizia trebuie luată de Consiliul de Administrație / Punctul de vedere transmis de Daniel Băluță

de Iulia Rosca HotNews.ro
Săptămâna trecută, conducerea Colegiului ”Gheorghe Șincai” din Capitală a fost notificată de Primăria Sectorului 4 să predea liceul pentru începerea lucrărilor de consolidare a clădirii, în termen de trei zile. Directorul Colegiului a transmis vineri un răspuns primăriei în care afirmă că doar Consiliul de Administrație al școlii poate lua o astfel de decizie și că două dintre locurile propuse pentru relocare sunt ocupate cu elevi. Marți, profesorii de la Șincai au amplasat pe clădirea din Calea Șerban Vodă 167 un banner primit de la câtiva părinți cu textul „Profesori, părinți și elevi de zece nu cedăm în fața primarului de patru!”. Citește declarațiile făcute de Mircea Țeca, directorul Colegiului, pentru HotNews.ro, plus punctul de vedere transmis de Primăria Sectorului 4.
ELCEN
Foto: Hotnews

​Opt proiecte din domeniul energiei pentru care România cere bani europeni / Pentru Elcen ar putea primi 18 milioane euro

de C.P. HotNews.ro
Ministrul Energiei Virgil Popescu a aprobat constituirea unui grup de lucru în vederea implementării prevederilor Directivei 87/2003 revizuită în ceea ce privește Mecanismul 10 C – faza IV, care presupune acordarea unor fonduri pentru proiecte cu o valoare mai mică de 12,5 milioane euro. România a comunicat Comisiei Europene ”Lista investițiilor cu o valoare sub 12,5 milioane euro”, proiectele fiind depuse pentru Articolul 10c care depășeau acest prag urmând a accesa Fondul de Modernizare / Articolul 10D.
Fondul Monetar International
Foto: Graeme Sloan / ddp USA / Profimedia

FMI avertizează că inflația ridicată ar putea fi de durată și îndeamnă băncile centrale să pregătească măsuri preventive

de S.J. HotNews.ro
Fondul Monetar Internațional a avertizat marți că există riscul ca inflația înregistrată în prezent în numeroase țări din lume să nu fie doar tranzitorie, afirmând că băncile centrale ar putea fi nevoite să ia măsuri preventive, relatează CNBC.​
JO Tokyo
Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

JO 2020: Japonia rămâne pe prima poziție în clasamentul pe medalii / România, locul 39

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Sport | Alte sporturi
Japonia continuă să conducă în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice, la finalul zilei de marți, a cincea a competiției polisportive găzduite de Tokyo.

Boris Johnson
Foto: © No10 Crown Copyright / Eyevine / Profimedia

Boris Johnson le cere britanicilor „prudență”, în pofida recentei scăderi a cazurilor de Covid / Experții, nedumeriți - de ce a scăzut abrupt rata de contaminare? „Toată lumea își bate capul să găsească explicația exactă”

de V.M. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | Coronavirus
Premierul britanic Boris Johnson și-a îndemnat marți concetățenii să „rămână foarte prudenți” în ce privește situația sanitară, în pofida unei recente scăderi a numărului de cazuri de contaminare cu noul coronavirus în această țară.
Valeriu Gheorghita
Foto: Agerpres

VIDEO Valeriu Gheorghiță: Suntem la debutul valului 4 / Vaccinarea anti-COVID cu a treia doză ar putea începe în luna septembrie

de Alina Neagu HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | Coronavirus
România se află la debutul valului al patrulea al pandemiei de COVID-19, iar vaccinarea cu a treia doză de vaccin ar putea începe în luna septembrie, la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare, pentru personalul medical, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sau aflate în evidență cu boli cronice, care sunt mai vulnerabile la o eventuală infectare, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. În ultimele 8 săptămâni, cazurile de infectare cu tulpina indiană Delta au crescut de 5 ori la nivel național, mai spune Valeriu Gheorghiță.
Spital
Foto: Pixabay.com

Cum se vede testarea obligatorie, pe banii lor, a medicilor nevaccinați: "Dacă mie ca pacient mi se cere să mă testez sau să mă vaccinez pentru a fi internat în spital, am aceeași pretenție și de la medici"

de Alina Neagu HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | Sanatate
Ministerul Sănătății se pregătește să impună testarea periodică a personalului medical care nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, medicii nevaccinați urmând să plătească aceste teste din buzunar. Ordinul care va reglementa măsura, despre care ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a vorbit deja public de câteva ori, este în acest moment finalizat și mai așteaptă doar să fie aprobat. În spațiul public s-a auzit destul de tare, în ultimele săptămâni, vocea sindicatelor din sistemul sanitar, care contestă măsura, și mai puțin cea a asociațiilor de pacienți, care o susțin puternic. Mai mult, asociațiile de pacienți consultate de HotNews.ro se tem chiar ca măsura să nu fie abandonată de autorități, la presiunea sindicatelor din domeniu.
Delta Dunarii
Foto: Hotnews

Lista obiectivelor din România aflate în Patrimoniul Mondial UNESCO

de Redactia HotNews.ro
Peisajul minier Roșia Montană a fost înscris marți în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO. Ce obiective are România în Patrimoniul Mondial? Lista a fost deschisă cu înscrierea Deltei Dunării, în 1991, ca sit natural. Al doilea sit natural al României înscris în Patrimoniul UNESCO îl reprezintă Pădurile seculare și virgine de fag din Carpați. Patrimoniul mondial include și șase situri culturale din țara noastră.
Atena
Foto: Pixabay

Avertizări pentru românii care merg în Grecia: Codul roșu de caniculă, dublat de pericolul de incendii / Care sunt zonele vizate

de Redactia HotNews.ro
Serviciul de Meteorologie din Grecia a emis un cod roșu de caniculă pentru intervalul 27 iulie - 3 august, vârful acesteia urmând să fie atins în perioada 30 iulie - 3 august. De asemenea, Secretariatul de Stat pentru Situații de Urgență a emis o avertizare de incendii (nivel de alertă grad 4 din 5) pentru mai multe zone.
Mark Zuckerberg afirma ca metaversul ar putea deveni o realitate in 5 ani
Foto: Justin Sullivan / Getty Images / Profimedia

Facebook va deveni un „metavers” și Mark Zuckerberg vrea să te încorporeze în el

de S.J. HotNews.ro
Facebook strânge o echipă care să lucreze la „metavers”, o lume digitală în care oamenii pot trece de la un dispozitiv la altul și comunica într-un mediu virtual, a anunțat luni CEO-ul companiei, Mark Zuckerberg, citat de Euronews.
Jocurile Olimpice
Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Profimedia

JO 2020: Programul sportivilor din România în ziua de miercuri, 28 iulie - Speranțe de medalie la dublu vâsle feminin

de A.I. HotNews.ro
Ziua de miercuri va fi una foarte încărcată pentru sportivii care reprezintă România la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Intră în material pentru a vedea programul complet din data de 28 iulie.
Drum din Romania
Foto: AGERPRES

Posibile restricții de circulație pe șoselele din România din cauza caniculei

de Redactia HotNews.ro
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că ar putea fi impuse restricții de circulație pe unele șosele, ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de meteorologi.
Florin Citu si Ludovic Orban
Foto: AGERPRES

Orban, atac la Cîțu pe tema campaniei de vaccinare: Cine a stabilit ținte, trebuia să le urmărească

de L.P. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | Politic
Ludovic Orban a vorbit marți despre neatingerea țintei de vaccinare de 5 milioane de persoane până la 1 iunie și cea de 10 milioane până la 1 august. "Cine le-a stabilit, trebuia să le urmărească", a spus liderul PNL.
Calatori sositi pe Aeroportul Otopeni
Foto: Xinhua/Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

Modificare la condițiile de intrare în țară: Copiii până la 6 ani nu mai intră în carantină. Cei între 6 și 16 ani au nevoie de un test PCR negativ

de C.V. HotNews.ro
Copiii de până la 6 ani nu vor mai intra in carantină la sosirea în țară din țări aflate pe lista de risc epidemiologic, potrivit unei noi decizii luate de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Până acum limita de vârstă era de 3 ani. Totodată, copiii între 6 și 16 ani nu vor intra în carantină dacă prezintă un test PCR cu rezultat negativ.
Brutarie Franta
Foto: Carlo Bollo / Alamy / Profimedia

Franța: Un salariat va putea fi concediat dacă nu prezintă un permis sanitar, atenționează ministrul muncii

de V.M. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | Coronavirus
Un salariat din Franța va putea fi concediat dacă nu prezintă un permis sanitar de Covid-19, a indicat marți ministrul francez al muncii, după ce duminică legislativul francez a votat în favoarea unei controversate extinderi a folosirii respectivului permis.
Roșia Montană
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Primarul din Roșia Montană: Includerea în patrimoniul UNESCO "este defavorabilă și pentru comunitate, și pentru țară”

de Redactia HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | Esențial
Decizia UNESCO de a include Roșia Montană în patrimoniul mondial nu aduce beneficii nici pentru locuitori, nici pentru țară, susține primarul PNL din Roșia Montană, Eugen Furdui, susținător al proiectului de exploatare minieră al Gold Corporation.
Schema horeca 2021
Foto: Dreamstime.com

Răsturnare de situație la Schema HoReCa: Ajutoarele solicitate sunt sub plafonul de 2,5 miliarde lei

de CZ HotNews.ro
Totalul ajutoarelor de stat solicitate și plafonate la 800.000 de euro fiecare, în Schema HoReCa, este sub 2,5 miliarde de lei, cât este bugetul maxim prevăzut pentru acest program de finanțare, după cum rezultă din calculul datelor finale, confirmat de un oficial din Ministerul Economiei.
Vaccinul Moderna
Foto: Rafael Henrique / Zuma Press / Profimedia

VIDEO Adolescenții români cu vârsta între 12 și 17 ani se pot vaccina cu Moderna, începând din 2 august

de Alina Neagu HotNews.ro
Adolescenții români cu vârsta între 12 și 17 ani se vor putea vaccina cu vaccinul produs de compania Moderna începând de luni, 2 august, a anunțat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Anunțul vine după ce serul Moderna a fost autorizat vinerea trecută pentru folosirea la această grupă de vârstă de către Agenția Europeană a Medicamentului. Este al doilea vaccin autorizat pentru grupa de vârstă 12-17 ani, după cel produs de Pfizer. În România, vaccinarea adolescenților între 12-17 ani cu serul Pfizer a început în luna iunie.
gunoaie aruncate pe marginea DN 69
Foto: Facebook

Ce mai aruncă românii pe marginea drumului, când nu îi vede nimeni

de Redactia HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | Esențial
Angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara au găsit o cadă abandonată, alături de alte gunoaie, într-o parcare de pe DN 69, între Arad și Timișoara. Ei spun că de două ori pe săptămână adună zeci de saci cu deșeuri lăsate de șoferi.
O cruce din secolul XIII, recuperata la 5 ani de la furt
Foto: IPJ Sibiu

Cel mai vechi obiect de cult al comunității săsești din Transilvania, recuperat după 5 ani de la furt

de Redactia HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | Esențial
O cruce din secolul XIII, sustrasă încă din 2016 din Muzeul Bisericii Evanghelice din Cisnădie, județul Sibiu, a fost recuperată de polițiști. Crucea este considerată cel mai vechi obiect de cult al comunității săsești din Transilvania și a fost găsită la un bărbat din Cisnădie.
Urs brun in salbaticie
Foto: Freepik

Tanczos Barna: Ursul a ocupat noi teritorii și județe unde până acum nu s-a văzut decât crap și somn în Dunăre / Pe cine dă vina ministrul Mediului

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | Esențial
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a acuzat marți că instituția responsabilă pentru problema urșilor este Ministerul Mediului, care a făcut prea puține pentru managementul acestei specii în ultimii 5 ani. "Acest carnivor mare, aflat la vârful lanțului trofic, a ocupat noi teritorii. Au apărut noi județe cu probleme, unde până acum nu s-a văzut urs, decât crap și somn în Dunăre, la Galați, de exemplu, sau nu s-a văzut niciodată urs la Arad și au apărut și acolo. În zona montană presiunea este din ce în ce mai mare.", a spus acesta.
Posta Romana
Foto: Posta Romana

Poșta: Toate trimiterile extracomunitare cu valoare sub 150 de euro, cu TVA plătit la sursă, se pot ridica doar din oficiile cu asistență vamală

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Poșta a anunțat marți că toate trimiterile cu valoare sub 150 de euro, sosite în regim IOSS (cu TVA plătit la sursă), vor fi îndrumate către oficiile cu asistență vamală. În subunitățile poștale respective, destinatarii își pot efectua singuri declarația vamală sau pot apela la un reprezentant vamal local. Doar trimiterile care vor obține liber de vamă din partea autorității vamale, la nivelul oficiilor poștale cu asistență vamală, vor fi eliberate clienților. Vezi în articol cât va dura situația.
Ambulante coronavirus
Foto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

Coronavirus în România: 175 cazuri noi / Două decese înregistrate în ultima zi, unul din trecut / GRAFIC Topul județelor după cazurile noi de COVID-19 raportate și incidența la mia de locuitori

de C.V. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | Coronavirus
Alte 175 cazuri noi de coronavirus au fost raportate pentru ultimele 24 de ore, după efectuarea 30.322 de teste - 13.544 de teste RT-PCR și 16.778 teste rapide antigenice - ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 0,58%, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. În total, de la debutul pandemiei în România au fost înregistrate 1.082.551 de cazuri. În ultima zi a fost înregistrate două decese noi de persoane infectate cu COVID19, dar a fost raportat și un deces anterior, iar la terapie intensivă sunt internate 43 de persoane.
Roșia Montană
Foto: Hotnews

FOTOGALERIE Roșia Montană, în imagini

de C.V. HotNews.ro
Peisajul minier Roșia Montană a fost înscris în Lista Patrimoniului Mondial și în Lista Patrimoniului Mondial în Pericol al UNESCO „recunoscându-se, astfel, atât vulnerabilitatea sitului cât și necesitatea luării de măsuri urgente de protecție”. Localitatea Roșia Montană, care mai număra câteva sute de suflete la ultimul recensământ, e plasată într-o zonă cu un peisaj superb din munții Apuseni, însă a ajuns să fie vizibil degradată în ultimii ani, așteptând investiții care nu au mai venit, prinsă la mijlocul scandalurilor privind exploatația auriferă.
În club
Foto: google

​​Noi măsuri de relaxare de la 1 august: Condiții de desfășurare pentru nunți, botezuri, festivaluri / În cluburi, discoteci sau săli de jocuri, doar cei vaccinați

de C.V. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | Coronavirus
Noi măsuri de relaxare pentru organizarea și desfășurarea unor evenimente sau activități economice au fost adoptate de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență și care vor intra în vigoare de pe 1 august. Măsurile vizează evenimentele cultural-artistice, festivalurile, nunțile, botezurile, conferințele sau workshop-urilor, precum și activitatea din baruri, cluburi, discoteci sau săli de jocuri.
Orasul Dunhuang din China a fost inghitit de o furtuna uriasa de nisip
Foto: Xinhua / SWNS / Profimedia Images

VIDEO Un oraș istoric din China a fost înghițit de o furtună uriașă de nisip / Norul înalt de 100 de metri a blocat lumina Soarelui

de S.J. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | Internațional
Un nor uriaș de nisip cu o înălțime de 100 de metri a „înghițit” parcuri, locuințe și imobile din Dunhuang, un oraș chinez situat pe vechiul Drum al Mătăsii, în apropiere de deșertul Gobi (nord-vest), scena fiind demnă de un film cu catastrofe, relatează AFP și Barrons, potrivit News.ro.
Echipament echipa Ro La JO TOKYO
Foto: Hotnews
Supărare mare​

Echipamentul României la JO Tokyo 2020/21. Echipament de luat bătaie

de Dana Cristescu HotNews.ro
Vorba cântecului, chiar dacă n-are nicio legătură cu vestimentația, per se, adică, o cârpă pe care o atârni de tine ca să fii în tendințe. Are de-a face cu toate elementele care îți asigură succesul, respectiv, pregătirea teoretică și practică, antrenamentul și rezistența fizică și mentală. Da, nu știu dacă e clar, dar e vorba despre Jocurile Olimpice de vară - Tokio 2020/21.
China isi extinde semnificativ capacitatile sale nucleare
Foto: Federation of American Scientists

FOTO Cercetătorii au descoperit un câmp masiv de silozuri nucleare ale Chinei, „cea mai importantă extindere a arsenalului chinez de până acum”

de S.J. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Actualitate | Internațional
China a început să lucreze la ceea ce ar putea fi o extindere semnificativă a capacităților sale nucleare, dar analiștii spun că motivele din spatele acestor acțiuni sunt încă neclare, relatează marți dpa și Insider, conform Agerpres.
David Popovici
Foto: KEMPINAIRE Stéphane / AFP / Profimedia

JO 2020: Senzaționalul David Popovici, prima declarație după ratarea bronzului olimpic: "Cred că dacă îmi lăsam o unghie un pic mai lungă, poate luam locul trei"

de A.I. HotNews.ro
Două sutimi l-au separat de medalia de bronz, dar ratarea podiumului nu pare să-l afecteze. David Popovici este, la doar 16 ani, unul dintre cei mai promițători înotători ai natației mondiale. La finalul cursei de 200 metri liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, sportivul nostru a precizat: "nu consider că am pierdut medalia, consider că am câștigat locul IV".Alte titluri din Actualitate:

Integrarea transportului public din Capitală și Ilfov: Toată luna august călătorii vor putea valida atât bilete de 1,30 lei, care permit o călătorie, cât și bilete de 90 sau de 120 de minute / Care vor fi noile tarife
Andrei Baciu: România a vândut până acum 1.170.000 de doze de vaccin
Vaccinarea anti-COVID în România: Mai puțin de 11.000 de persoane au primit prima doză de vaccin în ultimele 24 de ore
Rezultate Titularizare 2021. Graficul notelor obținute - de la 15 note de unu la 130 note de zece / Peste 200 candidați au luat sub nota doi
Roșia Montană în UNESCO. O scurtă sinteză a ultimelor declarații și controverse în jurul acestui subiect
VIDEO Explozie puternică la un parc industrial chimic din Germania / O persoană și-a pierdut viața și alte 4 sunt date dispărute - UPDATE
Rusia construiește un nou „avion al Apocalipsei”
Titularizare 2021. Au fost publicate rezultatele inițiale. Rata de promovare, cea mai mică din ultimii cinci ani​
Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat împotriva COVID-19. Vasile Bănescu: Este un drept, nu o obligație
Raluca Turcan i-a urat ”La mulți ani!” pe Facebook baronului Samuel von Brukenthal, mort în 1803 / Ministrul insistă că nu a scris nimic greșit și îi atacă pe „baronii PSD cu 4 clase și doctorate furate”: Lor, “La Mulți Ani” cu executare! UPDATE
Amazon își monitorizează la sânge muncitorii fiindcă „Jeff Bezos crede că sunt în mod inerent leneși”, afirmă fostul vicepreședinte al companiei


ECONOMIE

Ministerul Finantelor
Foto: Ministerul Finantelor Publice

Deficit bugetar de 2,96% din PIB la jumătatea anului

de F.B. HotNews.ro
România a înregistrat un deficit bugetar de 2,96% din PIB, în primele 6 luni din acest an, în scădere cu 1,38 puncte procentuale comparativ cu perioada similară din 2020. De unde vine scăderea? Anul trecut firmele au amânat plata taxelor, iar de la finalul anului, în special de la începutul acestuia, au început să le plătească apelând la procedura de eșalonare simplificată. Deci vorbim în principal de un efect de bază.
Iphone 12
Foto: Pixabay

Apple a lansat un update de securitate critic pentru utilizatorii iPhone

de S.J. HotNews.ro
O nouă problemă gravă de securitate a mai multor dispozitive Apple a fost reparată printr-un update a cărui instalare se recomandă să se facă urgent, relatează Forbes și News.ro.
Lege - o zi libera pentru cei care se vaccineaza
Foto: Monitorul Oficial

O zi liberă pentru persoanele care se vaccinează. Legea, în Monitorul oficial

de F.B. HotNews.ro
Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază de o zi liberă, conform unei legi publicate, luni, în Monitorul oficial. Depinde de vaccin: dacă faci două doze, vei avea două zile. Se aplică atât pentru angajații din sistemul public, cât și pentru cei din privat, studenți sau cadrelor militare.


SPORT

Angelina Melnikova
Foto: Lionel BONAVENTURE / AFP / Profimedia

JO 2020: SUA pierde titlul pe echipe la gimnastică - Rusia, noua campioană

de A.I. HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Sport | Teamball
Titlul olimpic pe echipe la gimnastică artistică feminină a revenit, marți, Rusiei, urmată pe podium de SUA și Marea Britanie. SUA, cu Biles retrasă după prima rotație, a ratat astfel șansa de a depăși România la titluri olimpice pe echipe, în timp ce Rusia se încoronează în ambele finale, masculină și feminină.
David Popovici
Foto: Oli SCARFF / AFP / Profimedia

VIDEO JO 2020: David Popovici s-a calificat în semifinalele de la 100 metri liber înot

de A.I. HotNews.ro
Înotătorul David Popovici a luat marți startul în seriile de calificare pentru semifinalele probei de 100 metri liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, întrecere unde sportivul român are cea mai bună performanță a anului la seniori. David a obținut calificarea cu al optulea timp.
Khalifa Ghebdane
Foto: Facebook - Dinamo

Handbal (m): Dinamo, încă un transfer de marcă - A adus un câștigător de Champions League

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Echipa de handbal masculin Dinamo București a anunțat, marți, că a obținut serviciile portarului algerian Khalifa Ghebdane.
David Popovici
Foto: Yoann Cambefort / AFP / Profimedia

JO 2020: David Popovici, noua senzație a natației românești, atât de aproape de o medalie - A ratat bronzul pentru două sutimi / A stabilit un nou record mondial la juniori

de Adrian Ilincescu HotNews.ro
Marți, 27 Iul 2021 Sport | Alte sporturi
David Popovici a fost la doar două sutimi distanță de a aduce medalia de bronz României în proba de 200 metri liber masculin la înot de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sportivul de 16 ani fiind atât de aproape de a urca pe podium.


0-100.hotnews.ro

Masina Tesla Model 3
Foto: Jarretera, Dreamstime.com

Tesla Motors a avut profit record de peste un miliard de dolari în trei luni

de Vlad Barza HotNews.ro
Tesla Motors a avut un trimestru excelent, cu venituri de aproape 12 miliarde dolari și profit net de 1,1 miliarde dolari. Între aprilie și iunie Tesla a livrat peste 200.000 de mașini, cele mai multe fiind Model 3. Elon Musk a spus că este clar faptul că vehiculele electrice reprezintă calea corectă spre care se îndreaptă toată industria, dar o problemă este faptul că această criză a procesoarelor va mai dura.


LIFE


Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Neînțelegeri de dimineață
- Bună ziua, o vodcă, vă rog. - Dar... e 10 dimineața. - Bună dimineața....
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by