Monica Cristina Anisie
Foto: Hotnews

Educația, în viziunea noului ministru, Monica Anisie: Când luăm o decizie, să ne punem întrebarea ce este mai bun pentru elev/ Copiii trebuie să aibă timp și de joacă, să citească o carte, să facă un sport INTERVIU INTEGRAL

de Andreea Ofițeru HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Actualitate | Educatie
Ministrul Educației, Monica Anisie, a acordat un interviu HotNews în care vorbește despre schimbările privind inspectoratele, examenele naționale, finanțarea pentru educație și pentru cercetare. Ministrul a răspuns la câteva dintre întrebările pe care cititorii HotNews i le-au pus.
Romania, umilita de Spania
Foto: UEFA/ Getty Images
Euro 2020, preliminarii

Spania vs România 5-0 / Adevărata diferență

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Sport | Fotbal
Într-un meci fără miză pentru tricolori, Spania a zburdat pe teren și a arătat adevărata diferență de valoare dintre cele două reprezentative (după ce în tur, România a "obținut" un 1-2 mincinos) impunându-se cu 5-0. Echipa antrenată de Cosmin Contra a terminat pe locul 4 (a fost depășită și de Norvegia) în Grupa F și poate spera doar la o schimbare miraculoasă până la barajul din Liga Națiunilor, ultimul care poate aduce calificarea la Campionatul European 2020.
Spitalul Judetean din Craiova
Foto: Facebook - Emanuel Ungureanu

DOCUMENT/VIDEO Dezastru la Spitalul Județean din Craiova, ascuns de Sorina Pintea: Secția de Terapie Intensivă, invadată de "germeni peste limita admisă" - Stafilococ auriu, Piocianic și Acinetobacter, iar instrumentarul nu era dezinfectat. Vezi imagini din spital

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Craiova, unde ajung, practic, pacienții aflați în starea cea mai gravă, este invadată de "germeni peste limita admisă", precum Stafilococ auriu, Piocianic și Acinetobacter, trei dintre cele mai periculoase bacterii spitalicești. În plus, în secție există "deficiențe în ceea ce privește dezinfecția", iar "instrumentarul termosensibil nu era supus operațiunilor de dezinfecție de nivel înalt în spațiu autorizat" - sunt concluziile unui control efectuat anul trecut de Corpul de Control al Ministerului Sănătății. Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, care a avut pe masă, la finalul anului trecut, concluziile controlului, nu le-a făcut niciodată publice.
Spitalul Marie Curie
Foto: mscurie.ro

Ministerul Sănătății solicită Primăriei Capitalei rezolvarea de urgență a lipsei apei calde și căldurii la spitalele Marie Curie și Robănescu: Gabriela Firea a oferit promisiuni solide că după 15 noiembrie nu vor mai fi probleme

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
​Ministerul Sănătății solicită Primăriei Capitalei rezolvarea de urgență a lipsei apei calde și a căldurii la Spitalul Marie Curie și la Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu, "mai ales că vineri, 15 noiembrie, printr-un comunicat de presă, doamna Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, oferea promisiuni și garanții solide că începând cu acea dată, la cele două unități spitalicești nu vor mai fi astfel de probleme", arată instituția condusă de Victor Costache.


Monica Cristina Anisie
Foto: Hotnews

Modificarea bacalaureatului. Monica Anisie, ministrul Educației: Deschid o consultare publică pe aceasta temă​ VIDEO INTERVIU

de Andreea Ofițeru HotNews.ro
Cosmin Contra
Foto: frf.ro

Cosmin Contra a confirmat că nu va continua la națională: "Decizia a fost luată după meciul cu Suedia"

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Cosmin Contra a confirmat, după meciul cu Spania, că nu va mai fi selecționerul României. Acesta a precizat că a luat decizia după meciul cu Suedia, pentru că nu și-a îndeplinit obiectivul: calificarea la Campionatul European din 2020.
Klaus Ioahnnis la Bistrița
Foto: PNL

[P] Klaus Iohannis, în dialog cu cetățenii din toată țara

de HotNews.ro
Duminică, 17 Nov 2019 Actualitate | Politic
Întâlnirea lui Klaus Iohannis cu bistrițenii, de ieri, a avut loc exact la cinci ani de zile după ce șeful statului a câștigat primul mandat, pe 16 noiembrie 2014. Șeful statului a început în forță campania pentru turul doi, după ce vineri s-a aflat la Baia Mare. Luni, Iohannis va merge la Ploiești.
Universitatea olandeză Fontys ajunge la Galați și București în această lună
Foto: IntegralEdu

[P] Cursuri demonstrative organizate în România de cea mai mare universitate olandeză

de Smile Media
Viitorul educațional al copilului este o problemă care îți dă din ce în ce mai mult de gândit? Încerci să-i oferi cele mai bune sfaturi, dar te temi să nu fii subiectiv? Viitorii studenți își pun întrebări despre ce universitate să aleagă, ce specializare, ce oportunități îi va oferi aceasta pe viitor, însă, de cele mai multe ori, nu pot găsi răspunsurile cele mai potrivite de unii singuri, fiind sufocați de o multitudine de oferte educaționale ale universităților din țară sau din afara țării.
  • Unde și când se țin? Participarea este gratuită
Telekom- Filme tot anul
Foto: Telekom Romania

[P] La Telekom Romania, iarna aceasta, clienții se pot bucura de Smartphone-uri la 0 euro, televiziune cu 50% reducere șase luni și HBO gratuit un an de zile

de Smile Media
Iarna aceasta, Telekom continuă să raspundă la întrebarea Ce-și doresc românii? cu servicii și oferte în linie cu așteptările clienților în materie de simplitate, digitalizare, calitate și preț. Succesul ofertelor destinate clienților rezidențiali, anunțate în a doua parte a anului (Mobil Nelimitat, Smart WiFi), oferă cadrul perfect pentru continuarea lor și în perioada sărbătorilor de iarnă.
Ursul făcut șnițel și-mpușcat ca un câine
Foto: Hotnews

Scrisoare poporului român. Semnată de ursul făcut șnițel și, apoi, împușcat ca un câine turbat la Praid - Sovata ​

de Eugen Istodor HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
“Ce ți-am făcut, ție, popor român?” - întreabă ursul în această scrisoare. Da, este chiar ursul de 10 ani, care a agonizat o zi întreagă ieri sub ochii poporului care și-a făcut selfie, ba, i-a dat ș-un șut în fund: dă-l în mă-sa mă deranjează în uichend? Ursul vă invită să accesați acest link pentru a citi relatarea obiectivă a întregii întâmplări. Pentru scrisoarea ursului despre nesimțirea poporului, citiți mai jos.
Silvia Barbulescu
Foto: Hotnews
Medicii schimbării

Dr. Silvia Bărbulescu, chirurgul care pune pe primul loc prevenția, pentru că autoexaminarea sânilor este încă o rușine ''vai de mine, eu singură să mă pipăi?''

de A.R. HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Medicii schimbarii
În general, medicii chirurgi folosesc operația ca metoda principală de a rezolva cazurile cu care se confruntă. Dr. Silvia Bărbulescu este chirurg, cel care taie și scoate tumora, însă a înțeles un lucru simplu: nu poate să fie chirurg, dacă nu se asigură că aduce un beneficiu real pacientului.
Razvan Ionescu, Alin Grapa
Foto: Filip & Company
Dosare Juridice - Fiscalitate

Poprirea contului unic de insolvență - de la teorie la practică

de Răzvan Ionescu, Alin Grapă Filip & Company
Începând cu anul 2018, odată cu adoptarea Ordonanței de Guvern nr. 88/2018 de modificare a Legii insolvenței 85/2014, organele fiscale și-au făcut un obicei din a executa conturile debitorilor aflați în procedura insolvenței.
Elevi de la Şcoala din Mihăileşti, Buzău
Foto: Hotnews
 documente
(18 Nov 2019) PDF, 94KB

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede reducerea numărului de ore la școală și combaterea bullying-ului

de R.M. HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Actualitate | Educatie
Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni legea care prevede că numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învățământ este în medie 20 de ore pe săptămână la învățământul primar, 25 de ore pe săptămână la învățământul gimnazial și 30 de ore pe săptămână la învățământul liceal.
povesti-corecte-politic-de-adormit-copiii
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

Povesti corecte politic de adormit copiii

de A.V. HotNews.ro
Corectitudinea politica este, pentru James Finn Garner si pentru cei care gandesc mai departe cu mintea lor, un amestec de ingustime vinovata si precautie lasa. Si chiar daca tenorii de pe aceasta scena vor canta mai departe, pulmonar si imperativ, „Aria sanselor egale“, publicul le va sesiza falsetul. Impotriva acestui moft devenit flagel, James Finn Garner isi ia un aliat de pret: umorul.
Radu Paraschivescu
Foto: Hotnews

Interviu cu scriitorul Radu Paraschivescu. Despre democrație și comedie, impostura misticii de bodegă și Jonathan Coe

de Contributors.ro
Ultimul volum apărut al scritorului Radu Paraschivescu conține șapte povestiri delicioase, ca un desert, perfecte dupa o zi grea. Primele trei povestiri vin ca un fel de avalanșă de umor proaspăt, urmatoarele patru sunt duioase sau joviale. Umorul lui Radu Paraschivescu nu e aproape niciodată negru, ci voios și cerebral – la el, mai rar lucru, chestiile astea două merg bine împreună.
Logo Euro 2020
Foto: Uefa.com

​Euro 2020, preliminarii: Elveția și Danemarca, la turneul final / Italia a încheiat campania cu maximum de puncte (9-1 vs Armenia) - Rezultatele serii

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Grupa D avea ambele locuri pentru Euro-2020 încă disponibile înaintea ultimelor meciuri, care au avut loc luni. Danemarca și Elveția și-au fructificat șansele avute și au obținut biletele la turneul final, ridicând la 19 numărul echipelor calificate. Pentru ultimul loc din preliminarii vor lupta, marți, Ungaria, Țara Galilor și Slovacia, în Grupa E.
GIOELIA Cremeria Italiana
Foto: GIOELIA Cremeria Italiana

webPR: Emilia Cremeria devine GIOELIA Cremeria Italiana și își stabilește sediul central în România

de webPR.ro
Emilia Cremeria, lanțul de magazine de înghețată artizanală, anunță un proces de rebranding în urma căruia devine GIOELIA Cremeria Italiana. În același timp, compania își stabilește sediul central al business-ului în România, iar Alexandru Sautner devine director comercial la nivel internațional.
Cum să începi o companie de IT în România?
Foto: abac Software

[P] Cum să începi o companie de IT în România?

de Smile Media
Să începi o companie de IT a devenit relativ simplu iar costurile înființării acesteia sunt reduse în primele faze de evoluție. Acest articol încearcă să explice modul prin care noi am reușit să creștem compania abac de la zero la companie bazată pe procese în 2 etape. Sperăm să fim de ajutor pentru toată lumea care vrea să înceapă un nou business în România.
Cautam eroii dintre noi
Foto: Primaria sector 3

[P] "Căutăm eroii dintre noi" - Ai un teren greu de valorificat în Sectorul 3? Donează-l! Primăria îl transformă în parc!

de Smile Media
Într-un oraș din ce în ce mai aglomerat și poluat, spațiul verde reprezintă una din principalele resurse de care avem nevoie. Sectorul 3, cunoscut ca Sectorul Verde, se situează pe primul loc în clasamentul sectoarelor din București în ceea ce privește suprafața de spațiu verde. În 2014, în cadrul galei "Best Cities Awards", Sectorul 3 a primit premiul pentru "Cel mai verde sector din București".

Mediastandard.ro: A fi sau a nu fi dezbatere. Ce ar trebui să înțelegem din lipsa unei confruntări directe dintre Iohannis și Dăncilă

de Mediastandard.ro Mediastandard.ro
Despre refuzul lui Klaus Iohannis de a avea o dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă s-a vorbit mult. Decizia președintelui a fost aspru cirticată de politologi, jurnaliști, analiști, chiar și de politicienii din tabăra adversă.
John Travolta și Prințesa Diana
Foto: Wikipedia

Rochia pe care prințesa Diana a purtat-o când a dansat cu John Travolta va fi scoasă la licitație pentru 350.000 de lire sterline

de Gabriela Florea HotNews.ro
22:48 Magazin
Rochia pe care prințesa Diana a purtat-o la o cină de gală de la Casa Albă în anul 1985 urmează să fie vândută la licitație pentru suma de aproximativ 350.000 de lire sterline. Rochia a mai fost scoasă la licitație de două ori, prima oară chiar de către prințesă, în anul 1997, iar mai apoi în 2013. Licitația va avea loc pe data de 9 decembrie, scrie The Independent.
filmul Cardinalul
Foto: Pagina de Facebook, Cardinalul

De ce a fost persecutată Biserica Greco-Catolică de către comuniști? Filmul ”Cardinalul” și explicațiile unui istoric

de Sebastian Jucan HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019
Filmul „Cardinalul”, despre Iuliu Hossu și ceilalți episcopi beatificați recent de Papa Francisc, este un film-portret care te ajută să înțelegi și aversiunea comuniștilor față de Biserica Greco-Catolică. După ce am văzut filmul am cerut și opinia unui istoric specializat în acest subiect.
CTP
Foto: Digi24.ro

CTP a explicat de ce Digi24 nu se află pe lista participanților la dezbaterea organizată de Klaus Iohannis

de Digi24 Digi24.ro
Gazetarul Cristian Tudor Popescu a explicat, într-o intervenție telefonică, de ce Digi24 nu se află, momentan, pe lista participanților la dezbaterea organizată de președintele Klaus Iohannis înaintea turului al doilea al alegerilor prezidențiale de duminică.
Secțiunea Învățare și testare online - Digitaliada
Foto: Digitaliada.ro

Învățare și testare online pe platforma Digitaliada: Instrumentul prin care profesorii, elevii și părinții pot comunica mai ușor

de Redactia HotNews.ro
Joi, 14 Nov 2019 Actualitate | Educatie
Fundația Orange anunță lansarea secțiunii de învățare și testareonline Digitaliada ce pune gratuit la dispoziția oricărui profesor de învățământ primar sau gimnazial din România, interesat de digitalizarea propriului proces didactic, o soluție interactivă completă. Profesorii și învățătorii pot crea teste, pot evalua online competențele elevilor, în clasă sau prin teme pentru acasă. Elevii pot parcurge materia, primesc teste și le rezolvă, chiar și de acasă atunci când lipsesc de la școală. Totodată, platforma facilitează comunicarea între directori, profesori, elevi și părinți, iar părinții primesc programarea testelor, temele și rezultatele obținute de elevi.
Ajax
Foto: Digisport.ro

DigiSport: Imaginea care a uimit lumea fotbalului vine din Olanda! Cine este ”gigantul” care joacă la Ajax U15

de DigiSport HotNews.ro
Un jucător de la Ajax face furori pe internet - nu pentru vreun gol antologic sau un dribling de senzație. David Easmon este numele celui care a captat toată atenția din cauza unei imagini care a provocat controverse.

Adela Cojan este noul președinte al CNAS. Vasile Ciurchea, eliberat din funcție de Orban

de I.B. HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
Adela Cojan a fost numită de premierul Ludovic Orban la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, potrivit unei decizii publicate, luni, în Monitorul Oficial, potrivit Mediafax. Tot luni, a fost publicată decizia de eliberare din această funcție a lui Vasile Ciurchea.
Reclama
Foto: Hotnews

Reclamele americanilor in pauzele de meci

de Nicolae Andrei Popa HotNews.ro
Duminică, 17 Nov 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
Pentru cine nu este familiar cu fotbalul american transmis de gigantii TV NBC sau FOX via stream-urilor online, pauzele de reclame sunt foarte dese. De aceea, fie ca iti plac sau nu, esti nevoit sa te imprietenesti cu ele, sa te familiarizezi cu mentalul marketing-ului american. Pana la urma, vei petrece zeci de minute devorand publicitate, asa ca uneori vei uita la cine e mingea, cine conduce, daca se mai transmite meciul. Iata o mica incursiune in masina de publicitate americana. ​
Inspectorul Pro
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: Condițiile de coșmar în care stau elevii în internate. Olimpicii au luat păduchi

de Stirile ProTV Stirile ProTV
Uitate de responsabili, liceele cu internat au devenit “cenușăreasa” învățământului românesc.
einstein-viata-si-universul-sau
Foto: Hotnews

Einstein. Viata si universul sau

de A.V. HotNews.ro
Cum a functionat mintea sa? Ce a facut ca el sa fie un geniu? Biografia lui Isaacson ne arata modul in care imaginatia lui stiintifica a izvorat din natura rebela a personalitatii sale. Fascinanta sa poveste este o dovada a legaturii dintre creativitate si libertate.
Kylie Jenner
Foto: Wikipedia Commons

Kylie Jenner a vândut acțiuni în valoare de 600 de milioane de dolari din compania sa cosmetică

de Gabriela Florea HotNews.ro
Kylie Jenner a vândut un pachet majoritar din acțiunile firmei sale de produse cosmetice pentru suma de 600 de milioane de dolari. Deși a vândut 51% din acțiunile companiei, Kylie Jenner va rămâne în fruntea companiei, ocupând funcția de director de creație, potrivit CNN.
Dark Cockpit. Cum să comunici, să conduci și să fii în control tot timpul, ca un comandant de aeronavă
Foto: Hotnews

Dark Cockpit. Cum să comunici, să conduci și să fii în control tot timpul, ca un comandant de aeronavă

de A.V. HotNews.ro
Luni, 11 Nov 2019 Actualitate | Cultură
Cititorii au ocazia foarte rară și fascinantă de a intra în cabina de pilotaj, de a afla mai multe decât știu de regulă pasagerii și de a înțelege mecanismele, termenii și procedurile care fac din industria aviației cea mai sigură și mai rapidă modalitate de a ajunge dintr-un punct în altul de pe glob, precum și o referință pentru multe alte industrii. Ghizi le vor fi comandantul Emil Dobrovolschi și cunoscutul trainer Octavian Pantiș, autorii carții Dark Cockpit, publicată de editura Publica.
blocul din Timisoara
Foto: tion.ro

VIDEO UPDATE Alertă în Timișoara: Bloc cu 200 de apartamente, evacuat după ce doi copii și mama unuia dintre ei au murit / ISU: Substanță neurotoxică detectată la ultimele două etaje ale blocului, în urma unei dezinsecții/ 12 copii și 8 adulți sunt internați

de Redactia HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Actualitate | Esențial
Trei persoane - un bebeluș de 10 zile, un copil de 3 ani și mama acestuia din urmă- au murit, iar alți 12 copii și opt adulți sunt internați. Patru dintre copii au fost spitalizați pentru a fi ținuți sub observație, potrivit Ministerului Sănătății. Toate aceste persoane locuiesc în același bloc din Timișoara, iar primele date arată că în imobil ar fi fost făcută dezinsecția/deratizarea. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că pe casa scării a fost detectată o substanță neurotoxică. Blocul cu 200 de apartamente a fost evacuat, iar locatarii sunt evaluați medical.
-------

Viorica Dancila
Foto: Facebook

Viorica Dăncilă: Am ceasuri pe care și le poate permite orice om modest din România / Am dat meditații la matematică

de R.M. HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Actualitate | Esențial
Viorica Dăncilă a reafirmat luni că ceasul despre care spune că l-a primit cadou de la soțul ei valorează „sub 5.000 de euro” și a declarat că are mai multe ceasuri, dar nu „de firmă sau de marcă” ci modele „pe care și le poate permite orice om modest din România”.


Echipa nationala de handbal a Romaniei
Foto: Facebook - Federatia Romana de Handbal

Handbal: Trei sportive din naționala României ar fi folosit proceduri interzise de WADA și riscă suspendări - presă

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Cu câteva zile înaintea participării la Campionatul Mondial din Japonia, echipa națională de handbal feminin a primit o lovitură grea. Federația Română de specialitate a fost notificată în privința unor componente ale lotului lui Tomas Ryde, că ar fi folosit niște proceduri interzise de WADA, în tentativa de a-și îmbunătăți performanțele sportive.
Coperta
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Ambiții politice, spionaj industrial, amatorism și competență în economia romaneasca. O istorie fascinantă a industrializării comuniste

de A.V. HotNews.ro
Istoricul Petre Opris face o treaba extraordinara in aceasta carte: scoate la lumina istoria economiei romanesti din vremea comunismului, publica documente de arhiva (din Romania si din Statele Unite) extrem de interesante si arata cum se luau deciziile in organizatiile de partid si de stat. Veti gasi aici texte despre industria aeronautica, despre datoriile externe ale Romaniei sau despre industria de aparare, foarte relevante pentru vremea respectiva.

Red Bull a schimbat pneurile lui Verstappen in 1,82 secunde
Foto: Captura video Twitter

VIDEO ​Formula 1: Mecanicii Red Bull i-au schimbat pneurile lui Verstappen în 1,82 secunde, un record

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Mecanicii echipei Red Bull au stabilit încă un record privind schimbul de penuri, reușind să înlocuiască trenul de cauciucuri al monopostului pilotat de Max Verstappen în 1,82 secunde, la Marele Premiu al Braziliei.
Klaus Iohannis cu Viorica Dancila
Foto: Presidency.ro

Iohannis, întrebat ce se va întâmpla dacă Dăncilă va veni la dezbaterea de marți: Nu va fi primită fiindcă nu este o dezbatere la care am invitat pe cineva / Despre ce să vorbim? - UPDATE

de MH HotNews.ro
Președintele Klaus Iohannis spune că Viorica Dăncilă nu va fi primită dacă va veni la dezbaterea organizată marți, de PNL, la Biblioteca Centrală Universitară.
Mike Pompeo
Foto: Flickr/ Gage Skidmore

Washington nu va mai considera ilegale coloniile israeliene (Pompeo)

de N.O. HotNews.ro
Secretarul american de stat, Mike Pompeo, a anunțat o schimbare de poziție a Statele Unite față de coloniile israeliene din Cisiordania, care nu vor mai fi considerate contrare dreptului internațional, relatează AFP.
Proteste in Hong Kong
Foto: Captura YouTube

VIDEO Hong Kong: zeci de manifestanți au evadat spectaculos, cu frânghii și motociclete, dintr-un campus asediat de poliție

de R.M. HotNews.ro
Zeci de manifestanți din Hong Kong asediați de poliție într-un campus universitar au reușit luni seara să fugă, după o nouă amenințare de intervenție din partea Beijingului pentru a închide criza politică din acest teritoriu autonom din sudul Chinei, scrie AFP.
Cristina Neagu si strigatul de lupta pentru fetele noastre
Foto: Sabin Malisevschi - Facebook / FRH

Cristina Neagu: "Îmi doresc o clasare la CM care să ne permită să jucăm la turneul preolimpic. E greu să ne gândim la medalii"

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Cristina Neagu spune că obiectivul principal al echipei naționale feminine de handbal la Campionatul Mondial din Japonia este calificarea la turneul preolimpic și nu crede că ea și coechipierele ei vor putea să se lupte pentru medalii.
pod sud-vestul Frantei
Foto: Captura Twitter

Podul prăbușit în Franța: Bilanțul persoanelor decedate a urcat la două

de N.O. HotNews.ro
Două persoane, printre care o adolescentă de 15 ani, au murit din cauza prăbușirii unui pod luni dimineață în sud-vestul Franței, relatează AFP.
Mirel Radoi
Foto: Uefa.com

Mirel Rădoi: "Nu am discutat cu președintele FRF despre preluarea naționalei de seniori" / Ce spune selecționerul naționalei U21 despre meciul cu Irlanda de Nord

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Mirel Rădoi, selecționerul naționalei U21, a precizat că nu a discutat cu Răzvan Burleanu, președintele FRF, despre posbilitatea preluării reprezentativei de seniori, dar s-a ferit să mai declare că ar refuza o eventuală propunere (așa cum spunea cu puține săptămâni în urmă). Acesta a vorbit și despre strategia din meciul "tricolorilor mici" cu Irlanda de Nord din preliminariile Euro 2021 U21.
Sectia de oncologie a Spitalului Marie Curie
Foto: AGERPRES

Spitalele de copii Marie Curie și Robănescu, care au peste 400 de copii internați, rămân din nou 48 de ore fără apă caldă și căldură, după ce săptămâna trecută au stat 3 zile fără apă și căldură

Luni, 18 Nov 2019 Actualitate | Sanatate
Spitalul de Copii Marie Curie și Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie Dr. Nicolae Robănescu, care nu au avut apă caldă și căldură timp de peste 3 zile săptămâna trecută, rămân din nou fără apă caldă și căldură, timp de 48 de ore, începând de luni, de la ora 15:00, potrivit unei informări transmise de RADET către Direcția de Sănătate Publică București. Cele două spitale au, împreună, peste 400 de copii internați. "Spitalul are obligația potrivit legii să asigure o sursă alternativă de încălzire și apă caldă. Din păcate aceasta nu mai este funcțională, de asta s-a ajuns aici", au explicat luni reprezentanți ai RADET pentru HotNews.ro.
maria butina
Foto: YouTube

Agenta rusă Maria Butina, condamnată pentru spionaj în SUA, a primit o ofertă pentru un post la Parlamentul rus

de N.O. HotNews.ro
Un controversat parlamentar rus i-a oferit agentei ruse Maria Butina, proaspăt întoarsă în Rusia după ce a fost condamnată pentru spionaj în SUA, un post la Parlament, au relatat luni agențiile de presă din Rusia, scrie The Moscow Times. De altfel, Butina nu ar deveni singurul spion care a ajuns în Parlament, Andrei Lugovoi, ofițer FSB și asasinul lui Alexander Litvinenko, a fost decorat de Vladimir Putin pentru “energica sa activitate legislativă”.
Duncan SUA
Foto: Captura Twitter

SUA: Trei persoane au murit în timpul unui atac armat la un supermarket din Oklahoma

de N.O. HotNews.ro
Trei persoane au murit luni în timpul unui atac armat la un supermarket Walmart din Duncan, a anunțat presa locală citând surse din cadrul poliției din Oklahoma, relatează AFP.
Sondaj Iohannis vs. Dancila
Foto: Hotnews

SONDAJ Iohannis vs. Dăncilă: Cum vei vota în turul II al prezidențialelor?

de Red. Stiri HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Actualitate | Esențial
La sfârșitul acestei săptămâni, alegătorii trebuie să decidă, în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, cine va conduce România în anii următori: președintele actual, Klaus Iohannis, sau liderul PSD, fostul premier Viorica Dăncilă? Cum intenționezi să votezi, de data aceasta? Din convingere sau din alte motive?
  • Participă la sondajul HotNews.ro
Monica Anisie, interviu HN
Foto: Hotnews

Numirile pe funcții de inspectori școlari și directori / Monica Anisie, ministrul Educației: Sper ca de anul viitor să realizăm concursuri și să încheiem contracte de management / Ce s-a întâmplat la București INTERVIU VIDEO

de Andreea Ofițeru HotNews.ro
Monica Anisie, ministrul Educației, spune în interviul pentru HotNews.ro că vrea să organizeze concurs pentru ocuparea posturilor de inspectori și directori, în condițiile în care mai mult de jumătate dintre aceste posturi sunt ocupate în prezent prin delegare. Concursul va fi organizat imediat după ce va fi adoptată metodologia de concurs revizuită. Monica Anisie a vorbit și despre situația de la Inspectoratul General al Municipiului București, a cărei inspectoare a spus că a fost demisă, după ce inițial a declarat că părăsește postul.

Parlamentul European
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Candidatul Ungariei pentru postul de comisar pentru extindere a primit avizul PE. Executivul Ursulei von der Leyen, pe punctul de a-și prelua mandatul la 1 decembrie

de DG HotNews.ro
La a doua tentativă, candidatul Ungariei pentru postul de comisar european pentru extindere, Olivér Várhelyi, a primit luni undă verde, după ce săptămâna trecută nu reușise să îi convingă pe europarlamentarii care au cerut ca acesta să răspundă unor întrebări suplimentare. Astfel, Executivul condus de Ursula von der Leyen este pe punctul de a-și prelua mandatul de la 1 decembrie.
Ludovic Orban
Foto: gov.ro

Întâlnirea bancherilor cu premierul Orban a durat circa o oră. Printre subiecte: digitalizarea, mecanismul instituirii popririlor pe cont, situația proiectelor rămase în discuție cu Finanțele

de Dan Popa HotNews.ro
După circa o oră de discuții, conducerea Asociației Române a Băncilor a părăsit Palatul Victoriei, unde fuseseră primiți de premierul Ludovic Orban. De regulă asemenea discuții instituționale au loc la fiecare schimbare a Executivului, au declarat pentru HotNews.ro membri ai corpului de experți care s-au ocupat de pregătirea întâlnirii. ”Discuțiile au vizat situația celor 11 proiecte rămase în discuții cu Ministerul Finanțelor la plecarea fostului ministru Teodorovici, printre care flexibilizarea mecanismului de instituire a popririlor pe conturi, platforma digitală și altele”, au spus pentru HotNews.ro persoane apropiate întâlnirii.
Avioane Boeing 737 MAX
Foto: boeing.com

Compania turcă SunExpress va cumpăra 10 aeronave Boeing 737 MAX 8 / Prima comandă fermă după opt luni de la accidentul aerian din Etiopia soldat cu 157 de morți

de N.O. HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Economie | Companii
Compania aeriană turcă SunExpress va cumpăra 10 aeronave Boeing 737 MAX 8 cu 1,2 miliarde de dolari, a anunțat directorul executiv Jens Bischof, scrie AFP.
Frank Lampard
Foto: Twitter

Eden Hazard, despre Frank Lampard: "Poate deveni cel mai bun antrenor din lume"

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Internaționalul belgian Eden Hazard spune că Frank Lampard, antrenorul echipei Chelsea, are toate șansele să ajungă la un moment dat cel mai bun din lume, fotbalistul salutând evoluția foarte bună a foștilor săi coechipieri.
Ahmad Mendes Moreira (centru)
Foto: Twitter - Fare

Anchetă în Olanda, după un incident rasist care a avut loc la un meci din liga a doua / Din tribune s-a auzit "Zwarte Piet" (Petre cel Negru)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Sport | Fotbal
Procurorii olandezi au deschis o anchetă după un incident rasist produs la meciul FC Den Bosch - Excelsior Rotterdam, scor 3-3, disputat, duminică, în etapa a XV-a a Ligii a II-a informează AFP.
Guvernul Orban
Foto: AGERPRES

Nou șef de la Comisia de Prognoză: Nicolae Cristian Stănică a fost găsit incompatibil de către ANI în urmă cu patru ani

de CP HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban a numit un nou șef la Comisia Națională de Strategie și Prognoză în locul lui Ion Ghizdeanu, demis după 20 de ani în care a ocupat această funcție. Noul președinte este Nicolae Cristian Stănică, fost vicepreședinte al Institutului Național de Statistică și fost membru în Consiliul de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare. În 2015, Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat că este stare de incompatibilitate deținerea celor două funcții în paralel.
Porosenko
Foto: Facebook

Ucraina: Fostul președinte Poroșenko, citat într-o anchetă privind abuzurile de putere

de N.O. HotNews.ro
Numele fostului președinte ucrainean Petro Poroșenko apare într-o anchetă asupra abuzurilor de putere din timpul mandatului său, au anunțat luni autoritățile ucrainene, o premieră după plecarea acestuia de la președinția Ucrainei, informează AFP, scrie Agerpres.
Pacient in Romania
Foto: Agerpres

DOCUMENT De ce lipsesc mereu citostaticele la Spitalul Județean din Craiova: S-au alocat bani insuficienți și "se remarcă o lipsă de comunicare între departamentele implicate" ale spitalului

de Alina Neagu HotNews.ro
Spitalul Județean din Craiova, aflat mereu, în ultimii ani, în fruntea listei spitalelor unde este criză de citostatice, inclusiv în secția pentru copiii bolnavi de cancer, a primit, în anul 2018, mai puțini bani decât a solicitat pentru achiziția medicamentelor din programul național de oncologie, arată raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății, după un control efectuat anul trecut. În plus, "se remarcă o lipsă de comunicare între departamentele implicate" din unitatea medicală, se mai arată în raport.
Sef ISU Timis
Foto: Captura video

Primele concluzii în ancheta deceselor de la Timișoara. Ce nivel de substanță neurotoxică s-a detectat în apartamente

de C.D. HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Actualitate | Esențial
Echipa care a făcut cercetări în apartamentele din blocul de la Timișoara unde s-au înregistrat cele trei decese a constatat niveluri slabe și medii de substanțe neurotoxice, potrivit ISU.
Volodimir Zelenski si Donald Trump
Foto: president.gov.ua

Majoritatea americanilor sprijină înlăturarea lui Trump din funcție, arată un nou sondaj de opinie

de N.O. HotNews.ro
70% dintre americani cred că președintele Donald Trump a greșit făcând presiune asupra liderului Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru a desfășura o anchetă asupra oponentului său Joe Biden și a fiului acestuia, potrivit unui nou sondaj de opinie, și peste jumătate dintre respondenți cred acum că ar trebui să fie înlăturat din funcție, relatează Politico.eu.
Medicamente
Foto: AGERPRES

Românii, fruntași la automedicația cu antibiotice: 4,5 milioane de români tratează anual răceala cu antibiotice

de Alina Neagu HotNews.ro
Românii sunt fruntași la automedicația cu antibiotice, arată un studiu al Societății Române de Rinologie și al Societății Naționale de Medicina Familiei, realizat în luna octombrie a acestui an: peste 4.5 milioane de români au tratat în ultimul an cel puțin o dată răceala manifestată cu durere în gât cu antibiotice și peste 30% dintre ei au făcut acest lucru fără niciun fel de recomandare de la medic.Alte titluri din Actualitate:

Dan Barna, replică pentru Cioloș: Trebuie să construim cu loialitate între parteneri / Nu o să ne împiedicăm în gesturi precum o întrerupere la o conferință sau scrisori transmise prin presă
Parastas pentru Regele Mihai I, sâmbătă, la doi ani de la moarte
Înainte de dezbaterea electorală de mâine
Masteratul didactic în universități/ Monica Anisie, ministrul Educației: Ar putea fi introdus ca un program pilot în următorul an universitar INTERVIU VIDEO
Paznicul unui monument din Iași, amendat de un polițist local pentru că a tulburat liniștea publică strigând după ajutor din cauza hoților de fier vechi
Mersul Trenurilor 2020 cu câteva exemple - Spre Suceava se va circula mai repede, spre Constanța vitezele vor fi tot mari, iar spre Timișoara timpii vor crește
​​FOTO Cum va arăta Parcul Unirii din Capitală după modernizare
​VIDEO Ford lansează SUV-ul electric Mustang Mach-E
Un ciclon imens se îndreaptă spre vestul Europei, după ce Italia, Franța și Austria au fost paralizate de zăpadă și ploi abundente
Emilia Gane, noul agent guvernamental pentru Curtea de Justiție a UE / Radu Canțăr a fost eliberat din funcție
Opt din zece români ar vrea să fie premiați pentru că își plătesc ratele. Jumătate dintre bărbați n-ar renunța la cheltuielile de îngrijire personală ca să-și achite datoriile
Demiterea președintelui: Trump anunță că îi surâde ideea de a depune mărturie în fața Congresului
Prefectul, despre cazul ursului de la Praid: "Nu am nimic ce să-mi reproșez. Îmi pare rău că toate instituțiile statului s-au mișcat extrem, extrem de greu”
Cum ar putea fi rezolvată problema supra-aglomerării din școli / Monica Anisie, ministrul Educației: Înființarea consorțiilor școlare ar putea fi soluția cea mai bună INTERVIU VIDEO
Rareș Bogdan: Dezbaterea lui Iohannis va fi după model american. Câte întrebări vor pune jurnaliștii și cum se va desfășura evenimentul
Irina Scarlat, Revolut: Pregătim un produs pentru firme/ Salariile vor putea fi încasate direct pe cardul Revolut atunci când băncile din România vor permite plăți transfrontaliere în lei
​Anunț umanitar: Povestea lui Denis, băiatul care vrea să se întoarcă cât mai repede la școală și la prietenii lui
Lia Olguța Vasilescu: Dacă cineva a înțeles alt lucru prin afirmația despre Iohannis, îmi cer scuze public


ECONOMIE

Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: sxc.hu

Financial report Criza pensiilor mătura lumea. Parisul se bucură de efectul Brexit. Italia este cea mai îndatorată țară din lume

de Dan Popa HotNews.ro
Financial Times: Când casa ți-e în flăcări. Criza pensiilor mătura lumea ● La Stampa: Parisul se bucură de efectul Brexit: investiții străine în proiecte de construcții ● ILSOLE24ORE: Italia este cea mai îndatorată țară din lume, cu 62.700 de dolari pe cap de locuitor ● Știri pe scurt
Tren din Elvetia
Foto: SBB

Elveția extinde la nivelul întregii țări tehnologia care le permite pasagerilor să se urce în tren fără bilet. Taxarea se face automat la finalul călătoriei, chiar dacă pasagerul merge și cu autobuzul sau tramvaiul

de Vlad Barza HotNews.ro
Elveția extinde în toată rețeaua sa feroviară una dintre cele mai moderne sisteme de taxare din lume, bazat pe o aplicație de mobil. Practic, dacă pleci din orașul A în orașul B cu trenul și apoi în acel oraș mai trebuie să iei trei stații autobuzul și două stații tramvaiul, nu este nevoie să cumperi bilet înainte, ci ești taxat automat la finalul călătoriei. Tehnologia a fost testată de operatorul feroviar de stat SBB - CFF pe 15.000 de useri, dar acum este extinsă la întreaga rețea feroviară.
Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard Romania
Foto: Hotnews

Despre societatea cashless, cumpărăturile de pe telefon și când numerarul îți limitează posibilitățile. Cosmin Vladimirescu, Mastercard: Cea mai sigură, eficientă și universal acceptată metodă de plată rămâne cardul

de Dan Popa HotNews.ro
Duminică, 17 Nov 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Cam toți românii din zona urbană au card, au la dispoziție bancomate, în vreme ce oamenii din zona rurală nu au nici carduri nici bancomate și sunt excluși financiari. Lucrurile astea trebuie să crească mână în mână, concomitent, spune Cosmin Vladimirescu, șeful Mastercard România, într-o discuție cu HotNews.ro pe tema societății cashless. Despre legea cashback, utilizarea cardului la plată de către seniori, proiectul blocului fără cash și altele, în discuția de mai jos.


0-100.hotnews.ro

Tesla Model 3
Foto: Tesla Motors

Elon Musk a anunțat unde va fi prima fabrică europeană a Tesla

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 13 Nov 2019 Economie | Auto
Elon Musk a anunțat în Germania că prima fabrică europeană a companiei va fi construită lângă Berlin. De câțiva ani se vorbește de acestă fabrică, s-a vehiculat și Slovacia, iar pe plan local au fost oameni care au sperat că România ar putea fi aleasă. Fabrica va construi noul SUV Model Y, dar și baterii pentru mașinile electrice. Tesla a reușit în două trimestre din acest an să livreze peste 90.000 de unități, iar în ultimul an a livrat peste 340.000 de mașini.


SPORT

Minge de fotbal
Foto: Adidas

Antrenor al unei echipe italiene, dat afară după ce a câștigat un meci cu 27-0: "Este contrar valorilor tinerei noastre formații"

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Luni, 18 Nov 2019 Sport | Fotbal
Un antrenor italian al unei echipe de amatori a fost dat afară de conducerea clubului după ce a câștigat un amical cu uluitorul scor de 27-0, într-o partidă care a avut loc sâmbăta trecută, scrie France Football.
Horia Tecau si Jean Julien Rojer
Foto: atpworldtour.com

ATP: Top 10 la finalul sezonului - Nadal, Djokovic și Federer, pe podium / Tecău, salt de două locuri în ierarhia de dublu

de Diana Ene HotNews.ro
După Turneul Campionilor, în Top 10 ATP la simplu s-a înregistrat o singură schimbare. Dominic Thiem, finalist la Londra, l-a depășit pe Daniil Medvedev și a urcat pe locul patru (cea mai bună clasare din carieră la final de sezon). Podiumul este ocupat în ordine de Rafael Nadal, Novak Djokovic și Roger Federer. În clasamentul de dublu, Horia Tecău a urcat două poziții, aflându-se acum pe locul 19.


REVISTA PRESEI

Bancul zilei: Un singur cusur

de I.B. HotNews.ro
– Ei, și cum a decurs întâlnirea de aseară cu tipa aia? m-a întrebat azi prietenul meu.
– Hmm… E frumoasă, deșteaptă, are un corp superb. Însă are un cusur: nu-i plac animalele de companie.
– Dar cum ți-ai...
Vedete
Foto: Hotnews

Caru' cu vedete: Nicolae al României s-a întors la munca de jos. Uite ce au făcut în weekend el și soția sa; Ce se întâmplă cu Ilinca Vandici de când emisiunea „Bravo, ai stil” nu mai e pe post: „Eu am cam făcut turul televiziunilor”; Fiica lui Laurette, bătută, lovită, umilită la școală, pentru că e mulatră

de Gabriela Florea HotNews.ro
Vă mai aduceți aminte de Cosmina Păsărin? Cum arată vedeta la 37 de ani și cu ce se ocupă de când n-a mai apărut la TV. „Acum e și o perioadă foarte aglomerată, sunt foarte multe evenimente pe care eu am ocazia de a...

Ultima fiță: starurile fac baie în gheață. Cântăreața Lady Gaga (33 de ani) susține că după fiecare concert se reface numai cu băi în gheață. Timp de 10 minute dârdâie și îi clănțăne dinții, dar nu se dă bătută. Medicii atrag atenția că...
Faze tari
Foto: Colaj foto

Faze tari: Un startup vrea să construiască hoteluri orbitale folosind deșeuri spațiale; S-a inventat geanta cu dozator de vin

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Sunete înspăimântătoare înregistrate de un vânător în pădure. Experții nu le pot explica...

Ursul panda Bei Bei va zbura singur în avion din SUA în China. ”Bagajul”admis la bord: un supraveghetor și un medic veterinar...
Utile
Foto: Colaj foto

Utile: O cură de 10 zile, creată de un medic japonez, promite să vindece orice boală și să reîntinerescă întreg organismul; Beneficiile apelor sulfuroase de la Băile Herculane. Ce afecțiuni tratează acestea

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Ce să faci ca să trăiești mult? Sfaturile la care nimeni nu s-ar fi așteptat din partea unor persoane care au ajuns la 100 de ani...

Oul fiert, alimentul minune pentru organism. Cât de des este indicat să-l consumi...


ESRI

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Un singur cusur
– Ei, și cum a decurs întâlnirea de aseară cu tipa aia? m-a întrebat azi prietenul meu.– Hmm… E frumoasă, deșteaptă, are un corp superb. Însă are un cusur: nu-i plac animalele de companie.– Dar cum ți-ai...
Bancul zilei: Rugăminți mărunte
Doi oameni se rugau în biserică...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by