Nicolae Cinteza
Foto: AGERPRES

Cinteză, BNR: În momentul de față facem verificări la 16-17 bănci care par a fi implicate într-o tranzacție destul de ciudată/E inițiată deja o acțiune penală la nivelul DIICOT

de Dan Popa HotNews.ro
”În momentul de față facem verificări la 16-17 bănci care par a fi implicate într-o tranzacție destul de ciudată, tranzacție al cărei mecanism e detaliat într-o scrisoare trimisă de Florin Georgescu (prim-viceguvernatorul BNR-n.n.) către Asociația Română a Băncilor (scrisoare consultată de HotNews.ro-n.n.). E inițiată deja o acțiune penală la nivelul DIICOT și cel puțin una dintre aceste bănci pare a fi foarte implicată în a favoriza spălarea de bani. Operațiunile s-au făcut printr-o singură unitate și există suficiente indicii privind încălcarea legii”, a spus miercuri Nicolae Cinteză, directorul Direcției de Supraveghere din Banca Centrală la un eveniment organizat de Piața Financiară.
Coronavirus
Foto: pixabay.com

Coronavirus: Ce se știe și ce nu se știe încă despre noua epidemie

de R.M. HotNews.ro
Rata de mortalitate, modul și nivelul de contagiune, perioada de incubație: în condițiile în care epidemia provocată de noul coronavirus se răspândește în lume numeroase aspecte rămân necunoscute în privința noii infecții. Iată mai jos un tablou al principalelor informații dar și necunoscute legate de Covid-19, realizat de AFP.
Mihai Netea
Foto: Hotnews

Gravitatea infecțiilor cu Covid2019 este cam aceeași ca gravitatea unei gripe -Interviu cu cercetătorul Mihai Netea

de L.P. Contributors.ro
”Covid2019 nu este una dintre cele mai grave infecții, dar nu este nici una ușoară pentru că gripa în general este o infecție serioasă.Când a pătruns în populația umană, această infecție cu Covid2019, nici unul dintre noi nu aveam niciun fel de memorie imună cu astfel de infecție. Un număr mai mare de persoane este susceptibil să facă infecția, mai mare decât în cazul gripei. Aceasta, dintr-un singur motiv. Gripă avem de mulți ani, mulți dintre noi au făcut gripă deja și avem o anumită memorie imună care ne apără împotriva gripei. Dar gravitatea Covid19 nu este mai mare decât a unei gripe obișnuite”, spune cercetătorul Mihai Netea, unul dintre cercetătorii de top europeni in imunologie.
Accident pe autostrada
Foto: Digi24

​Noi schimbări RCA propuse în Senat, salutate de asigurători: Susținem introducerea unor tarife de referință, cu titlu informativ, la reparațiile auto / Transportatorii acuză un blat între politicieni și asigurători

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Asigurătorii susțin introducerea unui tarif de referință, cu titlu informativ, și nu impunerea unei plafonări a tarifelor aferente reparațiilor auto, a anunțat miercuri Uniunea Națională a Societăților de Asigurare (UNSAR), salutând modificările aduse cu o zi în urmă în Senat unui proiect de lege care vizează plafonarea tarifelor la reparațiile auto. Contactat de HotNews.ro, Vasile Ștefănescu, președintele Confederației transportatorilor auto (COTAR) susține că modificările nu sunt suficiente pentru a înlătura probleme pe care le-ar genera în piața RCA și acuză un blat între senatori și firmele de asigurări.


Dezinfectie
Foto: Twitter

LIVETEXT Primul caz de coronavirus din America Latină, confirmat în Brazilia / Coronavirusul ajunge și în Pakistan HARTĂ

de G.S. HotNews.ro
China și Coreea de Sud au raportat miercuri 500 de cazuri noi de coronavirus, inclusiv un prim caz de soldat american infectat, în condițiile în care Statele Unite avertizează că o pandemie este inevitabilă, iar epidemia din Italia se răspândește în mai multe țări europene, transmite Reuters. Dr. Anne Schuchat, director adjunct al Centrului pentru Prevenirea și Controlul bolilor din SUA a declarat că, deși riscul pe termen scurt este redus în SUA, actuala situație globală sugerează că o pandemie este probabilă: ”Nu este o chestiune de 'dacă'. Este o chestiune de 'când' și 'câți' oameni vor fi infectați”.
----------------
19:21 Finlanda a anunțat un al doilea caz de contaminare cu coronavirus, o femeie care a călătorit recent în Italia de Nord
19:20 Pakistanul, țară aflată la granița cu China și Iranul, a anunțat primele două cazuri
19:00 Bursa din Sao Paulo cădea miercuri cu 5,03% la jumătatea ședinței de tranzacționare
16.49 Bărbatul care a devenit a doua persoană din Franța care moare din cauza coronavirusului nu călătorise în nicio zonă cu epidemie
16:41 Un caz de coronavirus a fost confirmat în Brazilia, primul caz din America Latină
Comisia Europeana
Foto: Comisia Europeana
​DOCUMENT

Comisia Europeană: Corupția, problemă majoră pentru firme. Persistă îngrijorările față de sistemul de justiție din România, cât timp nu se iau decizii de corectare

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Comisia Europeană continuă să fie îngrijorată față de impactul negativ pe care l-au avut asupra sistemului de justiție din România modificările legislative și presiunile politice din anii 2017 și 2018 și în cea mai mare parte a anului 2019, atât timp cât actuala putere nu ia măsuri de corectare. Executivul european trage acest semnal de alarmă în raportul său privind Semestrul European, emis miercuri.
#YourEUright_Pachete de calatorie
Foto: #YourEUright

[P] De ce preferă tinerii români să-și achiziționeze online vacanțele?

de Smile Media
Aproape 60% dintre tinerii români optează pentru achiziționarea online a biletelor de avion și cazare, principalele motive fiind timpul redus pentru rezervarea online, descrierea detaliată a ofertelor de vacanță pe site, primirea datelor de călătorie in format electronic și încrederea sporită în plățile online securizate. Cu toate acestea, doar o treime dintre aceștia sunt informați despre drepturile pe care le au în calitate de consumator european legate de pachetele de călătorie, potrivit unui studiu recent realizat de Kantar Public pentru Comisia Europeană.
Inspiroo
Foto: Inspiroo
Articol susținut de Factory by Raiffeisen Bank

Inspiroo - parcul din natură în care pasiunile tale inspiră aer curat

de Ariana Lazurca Smile Media
9:13
Ce poți să faci într-o zonă înconjurată de cea mai mare pădure seculară din Europa, pe care măsurătorile o califică ca fiind una dintre localitățile cu cel mai pur aer din țara noastră? O stațiune pentru aer. Deși pe majoritatea dintre noi cuvântul stațiune ne duce cu gândul la balnear, unde sursa curativă este nămolul sau apa, Inspiroo nu e despre asta. Parcul pune accent pe pasiunile tale și te încurajează să le pui în aplicare într-un loc în care plămânii ți se umplu cu aer curat.
Superbrands 2020
Foto: Superbrands

webPR: Superbrands România celebrează 15 ani de promovare a excelenței în branding

de Smile Media
  • ​31 de branduri laureate la Gala aniversară Superbrands "Imagine: The Art of Building Brands"
  • FAN Courier, desemnat Superbrandul anului
  • Visa, Netflix și Dedeman, câștigătorii categoriilor Încredere, Dinamism și Leadership
Superbrands România aniversează 15 ani de activitate în evaluarea și promovarea culturii de branding, prin Gala Superbrands, evenimentul de referință, care premiază branduri cu statut de Superbrand în piața locală. Intitulată simbolic "Imagine: The Art of Building Brands", Gala, ajunsă acum la a IX - a ediție, are o dublă însemnătate: acordarea de trofee unor branduri desemnate Superbrands, prin jurizarea și cercetarea de piață, derulate pe tot parcursul anului 2019, precum și lansarea celei de a noua cărți Superbrands pentru România.
Monica Țariuc
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate

Dragostea durează cinci ani

de Monica Țariuc Deloitte Romania
Se spune că o relație reușită se bazează în principal pe transparență și comunicare, căci așa se câștigă încrederea. Alte studii constată că un secret este menținerea unei „iluzii pozitive” - admirația există atâta vreme cât găsim lucruri de apreciat și ne gândim pozitiv unul la celălalt.
Coronavirus in Italia
Foto: Profimedia

Un italian care l-a însoțit în România pe bărbatul de 71 de ani infectat are și el coronavirus

de V.M. HotNews.ro
Un cetățean italian care a fost în România împreună cu bărbatul de 71 de ani infectat cu noul virus gripal este spitalizat în Italia și are, de asemenea, coronavirus, au anunțat autoritățile italiene, potrivit Mediafax.
Cristian Mihail Teodorescu
Foto: Arhiva personala
OPINIE

La groapa de gunoi cu Institutele Naționale de Cercetare! Trăiască UEFISCDI!

de Cristian Mihail Teodorescu Contributors.ro
Fraților! Victorieee… Am învins! S-au redus masiv anul acesta fondurile alocate Institutelor Naționale de Cercetare-Dezvoltare (INCD) prin Programul Nucleu. 337.777.250 lei alocați față de 493.464.000 lei previzionați anul trecut. Adică 68,5 %. Dacă se ia în considerare și inflația de peste 4 %, ajungem la sub 65 % în termeni reali. În condițiile acestea, unele INCD au fonduri alocate din Programul Nucleu sub 20 % din valoarea încasărilor din CDI pe anul precedent (se va ști mai clar în momentul în care se vor depune bilanțurile pe 2019), ceea ce contravine Art. 67(7) din celebra O. G. 57/2002, supranumită Legea Cercetării, cu adăugirile ulterioare.
Iohannis, consultari cu PNL
Foto: Presidency.ro

​Consultări la Cotroceni PNL merge pe mâna Iohannis/ PSD vrea guvern de specialiști / USR ar intra la guvernare / UDMR așteaptă o ofertă / PMP l-a propus premier pe Diaconescu / Ponta zice că s-a uitat în jur VIDEO

de C.D. HotNews.ro
USR, PMP și Pro România au făcut propuneri de premieri în discuțiile de la Cotroceni cu șeful statului. USR l-ar vrea la Palatul Victoria pe Dacian Cioloș, PMP pe Cristian Diaconescu, iar Pro România pe Victor Ponta. PNL a lăsat decizia la mâna președintelui Klaus Iohannis, iar PSD l-a acuzat pe șeful statului că prelungește criza politică.
Nicolae Cinteza, seful Supravegherii din Banca Centrala
Foto: Hotnews

Cinteză, BNR: Începând de ieri, verificăm băncile dacă au un plan de reacție la coronavirus/ Noi, la Banca Națională avem deja o echipă care analizează ce trebuie făcut

de Dan Popa HotNews.ro
”Colegii mei au primit ieri o dispoziție să ia la verificat fiecare bancă din punct de vedere al planului de continuitate al afacerilor (care stabilește scenarii de lucru în cazul apariției unor evenimente neprevăzute-n.red) să vedem dacă au trecut acolo riscul apariției unei pandemii. Unele au, iar altele poate că nu s-au gândit suficient de profund la asta. Noi, la Banca Națională am format deja o echipă care analizează ceea ce ar trebui să facem în eventualitatea apariției unor evenimente de genul acesta (coronavirusul-n.red) și în două trei zile vom avea trase concluziile”, a spus miercuri șeful supravegherii din BNR, Nicolae Cinteză la o conferință organizată de revista Piața Financiară.
Coronavirus in Italia
Foto: Profimedia
INTERVIU

Ce spune instituția specializată a UE despre măsurile care trebuie luate împotriva coronavirusului

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Instituția UE cea mai avizată în acest moment în combaterea răspândirii coronavirusului în Europa este Centrul European de Prevenire și Control a Bolilor (ECDC). Am adresat acestei agenții europene mai multe întrebări punctuale referitoare la măsurile care trebuie luate în România.
Lesbos, Grecia
Foto: Captura YouTube

VIDEO Grevă generală în insulele grecești Lesbos, Chios și Samos împotriva taberelor de migranți / Preot: Suntem în vreme de război

de R.M. HotNews.ro
Insulele grecești Lesbos, Chios și Samos continuă miercuri greva generală pentru a protesta împotriva construcției de noi tabere pentru migranți, scrie AFP.
fakepath\dementa-digitala-cum-ne-tulbura-mintea-noile-tehnologii-cu-autograful-autorului
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

Dementa digitala. Cum ne tulbura mintea noile tehnologii

de A.V. HotNews.ro
Viata noastra depinde astazi atat de mult de noile tehnologii, incat am ajuns sa ne simtim pierduti fara calculator, internet si telefon inteligent. In fiecare zi o noua inventie vine sa ne faca munca mai usoara, preluand mai ales din efortul mental pe care ar trebui sa-l depunem. Care sunt insa efectele asupra creierului nostru? Asemenea unui muschi, acesta se atrofiaza cu cat este folosit mai putin. Numar limitat de exemplare cu autograful autorului!
Maria Sharapova
Foto: mariasharapova.com

Maria Sharapova și-a anunțat retragerea din tenis la 32 de ani

de A.I. HotNews.ro
Știrea zilei din sportul mondial vine din tenis: Maria Sharapova (373 WTA, în prezent) și-a anunțat retragerea din sportul alb, în contexul deselor accidentări pe care le-a suferit în ultima perioadă.

Mediastandard.ro: Reacțiile exagerate despre coronavirus ale presei, vizate de CNA: "Trebuie să aibă prioritate pozițiile oficiale comunicate"

de Mediastandard.ro
Consiliul Național al Audiovizualului a luat în vizor reacțiile alarmiste și exagerate ale presei, pe tema coronavirus. Televiziunilor și radiourilor de pe teritoriul României li s-a amintit că trebuie să trateze subiectul în mod serios, în încercarea de a informa publicul.
Bani
Foto: Stirile ProTV

Fonduri pentru firme 2020: Punctaje propuse la Microindustrializare și Comerț - joburi pentru diaspora

de CZ HotNews.ro
Firmele care vor aduce aport propriu de minimum 25% și care vor angaja români din diaspora întorși în țară vor avea punctaj suplimentar la fondurile nerambursabile de câte 450.000 de lei (94.000 euro), respectiv 250.000 de lei (52.000 euro) din programele Microindustrializare și Comerț 2020, conform grilelor de punctaj propuse, miercuri, de Ministerul Economiei.
JO 2020, Tokyo
Foto: tokyo2020.org

​JO 2020: Organizatorii nu iau în calcul anularea competiției din cauza coronavirusului

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au indicat miercuri că nu iau în calcul anularea competiției, în condițiile în care guvernul japonez a cerut anularea sau reducerea amplorii evenimentelor sportive din următoarele săptămâni din cauza temerilor legate de extinderea coronavirusului, scrie AFP.
Dan Barna si Nicusor Dan
Foto: Agerpres

Barna: Candidatul USR-PLUS la Primăria Capitalei ar putea fi ales printr-o metodă mixtă, sondaj-alegeri primare

de D.D. HotNews.ro
Candidatul Alianței USR PLUS la Primăria Capitalei ar putea fi stabilit printr-o metodă mixtă, sondaj-alegeri primare, a declarat președintele Uniunii Salvați România, Dan Barna, la RFI.
Kiki Bertens
Foto: wta/ twitter

WTA Doha: Kiki Bertens, eliminată în optimi de Saisai Zheng

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Kiki Bertens, locul 6 în clasamentul WTA și cap de serie nr. 7, a fost eliminată, miercuri, în optimile competiției de la Doha. Olandeza a fost învinsă de chinezoaica Saisai Zheng (37 WTA), scor 3-6, 6-3, 6-4, după două ore și 12 minute de joc.
Daniel Florea, primarul Sectorului 5
Foto: Facebook

Primăria Sectorului 5 lansează o licitație de circa 1,2 miliarde de lei pentru reabilitarea a 350 de blocuri

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Cu 3 luni înainte de alegerile locale, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, lansează licitația pentru încheierea unui acord-cadru în valoare de 1,17 miliarde lei pentru reabilitarea termică a 350 de blocuri. Data până la care se pot depune ofertele este 6 aprilie 2020. Primăria Sectorului 5 mai are în curs de atribuire două acorduri-cadru estimate la circa 1,8 miliarde lei pentru amenajarea spațiilor verzi și a spațiilor publice din sector.
cum-sa-devii-capitalist-cand-nu-ai-niciun-capital
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Cum sa devii capitalist cand nu ai niciun capital

de A.V. HotNews.ro
Ca sa te imbogatesti nu trebuie sa fii educat la scoli de elita, sa ai bani, sa fii creativ sau sa ai o idee. Nu trebuie decat sa vrei sa incalci niste reguli. E timpul sa uiti de sfaturile bunicului si sa devii un investitor modern, care vaneaza oportunitati, un antreprenor care obtine venituri din surse suplimentare.

Vaccin
Foto: pixabay.com

Avertismentul OMS: Gripa sezonieră ucide anual 60.000 de oameni în Europa, deși există un vaccin

de R.M. HotNews.ro
Gripa sezonieră omoară anual 60.000 de oameni în Europa, deși cetățenii europeni dispun de un vaccin pentru a se proteja, a subliniat miercuri directorul Organizației Mondiale a Sănătății pentru bătrânul continent, scrie AFP.
ministrul Marcel Bolos
Foto: Facebook

Fondurile europene viitoare: Ministerul vrea să mute bani de la cercetare la drumuri

de CZ HotNews.ro
​Ministrul interimar al Fondurilor Europene, Marcel Boloș, vrea să mute bani alocați de UE României de la cercetare și de la proiecte sociale către construcția de autostrăzi, din ciclul financiar 2021-2027. El crede că aceasta trebuie să negocieze președintele Iohannis în Consiliul European.
situatie coronavirus in Romania
Foto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

LIVETEXT Coronavirus: Situația în România - Niciun caz confirmat / 69 oameni în carantină, alți 4.418 monitorizați acasă / Teste sunt negative la cele 13 persoane din Gorj

de I.H. HotNews.ro
În România nu a fost confirmat până la acest moment niciun caz de infectarea cu coronavirus, 26 de persoane se află în carantină, iar alte 2.077 sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene, conform datelor transmise miercuri dimineață de autoritățile române prin "Grupul de Comunicare Strategică".
--------------
15.41 Iohannis, după CSAT-ul dedicat coronavirusului: Nu există motive de panică / Plus un apel către mass-media: Informați corect și constant, dar de o manieră echilibrată și fără excese
14.43 Toate cele 13 persoane care au intrat în contact cu cetățeanul italian care are infecție cu coronavirus au rezultate negative
14.17 A început ședința CSAT pe tema coronavirusului
13.49 Senatul a aprobat OUG care stabilește stocurile de urgență și măsurile instituirii carantinei
13.04 Ministerul Educației: 10 sfaturi pentru ca elevii și profesorii să se ferească de infecția provocată coronavirus
Aeroport
Foto: Hotnews

Te-ai întors în România dintr-o zonă afectată de coronavirus sau urmează să revii în țară? Ghidul complet cu pașii pe care trebuie să îi urmezi

de Alina Neagu HotNews.ro
Persoanele care intră în România după ce au călătorit în zone afectate de coronavirus trebuie să intre fie în carantină, în centrele speciale pregătite de autorități, fie să se izoleze voluntar la domiciliu. Care sunt însă criteriile pentru fiecare dintre cele două situații? Cine trebuie să intre în carantină instituționalizată și cine trebuie să se autoizoleze? Care sunt pașii care trebuie urmați? Vezi în articol un ghid complet.
Indexul Ignorantei ne plaseaza pe locul al doilea intre 32 de state
Foto: sxc.hu

Indexul Ignoranței: România e a doua țară în care se înregistrează percepțiile cele mai eronate (​studiu)

de Dan Popa HotNews.ro
România e a doua țară în care s-au înregistrat percepțiile cele mai eronate, conform Indexului Ignoranței. Pentru 2020, Turcia primește premiul, puțin dorit, de țară cu cele mai puțin corecte percepții. Top 3 este completat de Spania. Brazilienii sunt populația cu estimările cele mai apropiate de realitate, urmați de sud-coreeni și olandezi. Cea de-a doua ediție a studiului ”Pericolele percepției” arată estimările eronate ale oamenilor din 32 de țări cu privire la proporția celor care mor din cauza bolilor, violenței, accidentelor sau din alte cauze.
ma-exaspereaza-cum-sa-intelegem-ce-se-petrece-in-creierul-copilului-intre-6-si-11-ani
Foto: Hotnews
Ghid practic

Cum sa intelegem ce se petrece in creierul copilului intre 6 si 11 ani

de A.V. HotNews.ro
A ignora ritmul de dezvoltare a copilului devine o sursa pentru numeroase conflicte, crize si pedepse inutile. Caci, daca nu stii ce se petrece in mintea si in corpul copilului tau, n-ai cum sa gasesti calea de mijloc intre "prea mult" si "prea putin" control parental.
Statul la Stat
Foto: Digi24.ro

Digi24: Statul la Stat. Institutul cu trei contracte și un director științific fără studii: Nu am facultate de business, dar îmi place enorm

de Digi24 Digi24.ro
Cercetarea este o preocupare umană admirabilă. E combustibilul progresului. Presupune curiozitatea aceea formidabilă care pornește din dorința de a îmbunătăți lumea. Sau măcar un crâmpei al ei. După ce terminăm de vorbit teoria, vine practica. Acolo unde întâlnim cercetătorii români din turism despre care industria turismului habar n-are.
Italian
Foto: Stirile ProTV

Stirile ProTV: Primele imagini cu italianul infectat cu coronavirus în România. Unde a fost filmat. VIDEO

de Stirile ProTV Stirile ProTV
S-a instalat panica în câteva localități din Gorj, după ce s-a aflat că cetățeanul italian infectat cu temutul coronavirus s-a plimbat pe acolo timp de câteva zile.
Boxeri
Foto: Digisport.ro

Digisport.ro: "În România mi se pare panică mai mare decât în Italia". Surpriză pe aeroportul Henri Coandă la revenirea sportivilor

de Digisport Digisport.ro
Pugilistul Robert Jitaru, întors din Italia, marți seara, de la pregătire alături de alți componenți ai lotului național de box, a declarat pe Aeroportul Henri Coandă, în mod surprinzător, că i s-a părut că panica față de infectarea cu coronavirus în România este mai mare decât în Italia!


Vaccin
Foto: pixabay.com

O firmă americană a produs deja primul vaccin contra coronavirusului. Acesta va fi testat în primă fază pe 25 de voluntari

de G.S. HotNews.ro
Firma americană de biotehnologie Moderna a trimis un lot de vaccin experimental contra coronavirusului către guvernul SUA la doar șase săptămâni după ce a început să lucreze la acest tratament de imunizare, transmite CNN.
Sedinta CSAT
Foto: Presidency.ro

Klaus Iohannis, după CSAT-ul dedicat coronavirusului: Nu există motive de panică / Plus un apel către mass-media: Informați corect și constant, dar de o manieră echilibrată și fără excese

de R.M. HotNews.ro
Consiliul Suprem de Apărare a Țării, reunit miercuri pentru a analiza situația generată de evoluția coronavirusului în Europa, a decis alocarea de către Guvern a resurselor financiare pentru achiziția de echipamente individuale de protecție. Totodată, Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei cu specialiști din direcțiile de sănătate publică, inclusiv prin detașare din alte județe și unități sanitare, a anunțat Klaus Iohannis, la finalul ședinței CSAT.
Temperaturile la ora 15 pe 26 februarie 2020
Foto: ANM

Primăvara de februarie este de neoprit - Temperaturile au ajuns la 22 de grade

de Vlad Barza HotNews.ro
Și miercuri a fost o zi extrem de caldă, temperaturile depășind cu 15 grade valorile normale ale perioadei. Astfel, maximele au ajuns la 22 de grade și la munte au fost și peste 10 grade, arată datele ANM. Vremea se va răci în zilele următoare, dar în week-end maximele vor trece de 10 grade în sudul țării, dar minimele nocturne vor scădea spre -12 grade.
Comisia Europeană
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Raport de țară al CE: Fără corecția deficitelor și implementarea reformelor, convergența în privința nivelului de trai europen va suferi un pas înapoi

de F.B. HotNews.ro
În absența unor eforturi de reformă durabilă, creșterea deficitelor fiscale și de cont curent pun la risc sustenabilitatea creșterii economice a României, se arată într-un raport emis de Comisia Europeană.
Julen Lopetegui
Foto: UEFA/ Getty Images
Europa League

Sevilla, precaută înaintea returului cu CFR Cluj - Ce a spus Julen Lopetegui despre campioana României

de Diana Ene HotNews.ro
Tehnicianul echipei FC Sevilla, Julen Lopetegui, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că adversara din 16-imile de finală ale Ligii Europa, CFR Cluj, este mai periculoasă în deplasare decât acasă și are capacitatea de a se adapta la orice sistem de joc, astfel că gruparea spaniolă este precaută înaintea returului de joi.
Raed Arafat
Foto: AGERPRES

VIDEO Ministerul Sănătății: Cele 13 persoane din Gorj care au intrat în contact cu cetățeanul italian nu sunt infectate cu coronavirus

de Alina Neagu HotNews.ro
Toate cele 13 persoane din Gorj care au intrat în contact cu cetățeanul italian diagnosticat cu coronavirus după ce a vizitat România au fost testate și nu sunt infectate cu coronavirus, a anunțat miercuri Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății. La rândul său, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că autoritățile negociază achiziționarea a 10 termoscanere pentru aeroporturi (care identifică persoanele cu febră). De asemenea, autoritățile fac demersuri pentru achiziționarea în regim de urgență a altor echipamente de protecție pentru coronavirus.
Coperta
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

Epoca intunecarii. Cum a distrus crestinismul lumea clasica

de A.V. HotNews.ro
Vreme indelungata, istoria distrugerilor provocate de fanatismul crestinilor din primele veacuri a fost ocultata cu buna-stiinta. Catherine Nixey ne spune aceasta poveste a nimicirii lumii clasice, intr-o carte care a starnit o furtuna de polemici.
Catiusa Ivanov
Foto: Facebook
​OPINIE

Vinieta Oxigen, Firea, heirupismul și îngroparea unei măsuri bune

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat marți că renunță la vinieta Oxigen și la restricțiile de acces în centrul orașului pentru mașinile poluante. Decizia a fost luată după ce a făcut în grabă, cu câteva luni înainte de alegeri, un sondaj în care bucureștenii au fost întrebați dacă doresc să fie taxați, iar aceștia au spus, logic, că nu.
Coronavirus
Foto: Pixnio.com

Ghid de recomandări pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu coronavirus / Situația actualizată a cazurilor de îmbolnăvire la nivel mondial - evoluția în ultimele 24 de ore

de I.H. HotNews.ro
Autoritatea pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a realizat un ghid care conține recomandările tuturor autorităților naționale cu responsabilități în domeniul prevenirii și limitării îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.
Mihai Sora
Foto: Mihai Sora / Facebook

Ironia lui Mihai Șora, în contextul panicii de coronavirus

de Redactia HotNews.ro
Filosoful Mihai Șora a postat pe Facebook un mesaj ironic în contextul panicii de coronavirus, care i-a determinat pe unii români să golească rafturile magazinelor.
Sorin Cimpeanu
Foto: Agerpres

Primul spital universitar veterinar de urgență din România, la Universitatea de Științe Agronomice din București

de A.O. HotNews.ro
Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMVB) va inaugura, vineri, primul Spital Universitar Veterinar de Urgență din România - "Prof.dr. Alin Bîrțoiu", în cadrul Facultății de Medicină Veterinară. Spitalul va fi dotat cu aparatură modernă și va avea capacitatea de spitalizare a cazurilor 24/24, diferențiat în funcție de specie și gravitatea patologiei.
Janez Jansa
Foto: Wikimedia Commons

Slovenia: conservatorul Janez Jansa, un apropiat al lui Viktor Orban, a fost desemnat premier

de R.M. HotNews.ro
Conservatorul anti-migranți Janez Jansa, liderul Partidului democrat sloven (SDS), a fost desemnat miercuri premier de către președintele Borut Pahor, scrie AFP.
Iohannis si Orban, la Cotroceni
Foto: Presidency.ro

PNL nu va face nicio propunere de premier la Cotroceni / Orban: Vom susține decizia care va rezulta în urma consultărilor cu președintele

de L.P. HotNews.ro
PNL nu va face nicio propunere de premier la consultările cu președintele Klaus Iohannis. Decizia stabilită marți seară de lideri ai partidului, a fost validată, miercuri, în ședința Biroului Executiv al partidului.
magazin
Foto: Hotnews

Patru cantine școlare din București, închise de ANPC/ Ouă expirate și alimente ținute la temperaturile neadecvate, printre neregulile găsite

de A.O. HotNews.ro
Ouă expirate, sandvișuri neetichetate în totalitate, alimente cu continut ridicat de zaharuri (ciocolată, prăjituri cu cremă, napolitane, acadele) sunt câteva din produsele pe care inspectorii de la Protecția Consumatorilor le-au găsit la magazinele din apropierea școlilor sau în școlile din București în perioada 19 – 21 februarie 2020. Patru cantine școlare au fost închise în urma neregulilor privind depozitarea mâncării, arată raportul de la Protecția Consumatorilor.
Monica Anisie și Victor Costache
Foto: Hotnews

Ministerul Educației revine asupra măsurilor speciale: plecările în străinătate sau în țară pot avea loc cu acordul părinților/ Sunt interzise numai în zonele de carantină

de A.O. HotNews.ro
După ce luni seara Ministerul Educației a transmis măsuri speciale pentru școli în contextul epidemiei de coronavirus, prin care cere anularea deplasărilor în străinătate și limitarea sau suspendarea conferințelor și excursiilor, după cum a scris HotNews, ministerul revine la o zi distanță asupra măsurilor și spune că organizarea activităților sau a excursiilor în străinătate sau în țară rămâne la decizia școlilor, cu acordul părinților sau al tutorilor legali. Într-o videoconferință cu inspectorii școlari generali, ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, le-a spus acestora că recomandarea privind limitarea/anularea pentru deplasările în străinătate se referă în mod special pentru zonele de carantină.
Vaccin
Foto: Agerpres

Coronavirus: Zece sfaturi pentru elevi și profesori - Ministerul Educației

de A.O. HotNews.ro
Ministerul Educației și Cercetării lansează o campanie de informare pentru elevi și profesori pentru a se feri de infecția provocată de Covid-19 (coronavirus). Sfaturile sunt valabile pentru toți cetățenii români. Spălatul pe mâini de mai multe ori și curățarea suprafețelor cu dezinfectanți sunt esențiale.
Ditrau-Brutarie
Foto: Digi 24

Primarul din Ditrău: Situația este pe cale să se normalizeze / O altă firmă din comună vrea să aducă între cinci și zece muncitori străini

de Redactia HotNews.ro
Patronul brutăriei din Ditrău s-a întâlnit cu preotul capelan din localitate, cel care s-a aflat în fruntea localnicilor nemulțumiți de angajarea a doi muncitori din Sri Lanka, iar situația este pe cale să se normalizeze, a declarat pentru Agerpres primarul comunei, Puskás Elemér. Între timp, la brutăria din Ditrău a ajuns și al treilea muncitor sri-lankez și urmează să sosească și trei muncitori nepalezi, iar o altă firmă din comună vrea să aducă între cinci și zece muncitori străini.
Virgil Paunescu, directorul OncoGen
Foto: Arhiva personala
​INTERVIU

Prima potențială metodă de producere a unui vaccin împotriva coronavirusului, dezvoltată de o echipă de cercetători din Timișoara

de Alina Neagu HotNews.ro
Prima potențială metodă de producere a unui vaccin împotriva temutului coronavirus din China a fost pusă pe hârtie de o echipă de cercetători români, la Timișoara. Țara noastră nu are în acest moment resurse să și fabrice un astfel de vaccin. Cercetătorii de la Centrul OncoGen din Timișoara au trimis însă potențiala metodă de producere a vaccinului către colegii lor din Europa și din Statele Unite, a explicat, într-un interviu acordat HotNews.ro, profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului OncoGen.
Imagine din timpul evenimentului
Foto: Hotnews

Marian (Oresa Ventures): Mulți Angel Investors creează antreprenorilor de start-up-uri din tehnologie o așteptare pe care o vezi în schemele Ponzi

de F.B. HotNews.ro
​Te întâlnești cu unele fonduri de investiții care sunt într-un start-up și ele vorbesc 90% din timp despre cum să faci ieșirea din companie, nu despre dezvoltarea produsului, susține Cornel Marian, seful Oresa Ventures. Potrivit acestuia, sunt bani puțini băgați în dezvoltarea produsului și mulți în marketing și PR.Alte titluri din Actualitate:

Bistriceanu (PwC): Coronavirusul poate să contribuie la încetinirea economiei. Aceasta ar putea fi benefică pentru tranzacții
Arborii de pe Șoseaua Giurgiului, prinși între borduri sau betonați, au fost tăiați
Temperatura va scădea de la 18-20 de grade la 10-12 grade, joi, în Capitală
Dosarul Sebastian Vlădescu retrimis la DNA. Judecătorii dau termen procurorilor să refacă rechizitoriul
Achiziție importantă în IT: Salesforce cumpără un startup pentru 1,33 miliarde dolari
Kelemen: Anticipatele trebuie scoase de pe ordinea de zi, epidemia de coronavirus a ajuns la granițe
ANALIZA Pactul Ecologic European: Too big to fail? – dimensiunea politică
Alertă într-un mall din București: O femeie ce a călătorit în străinătate a fost luată cu ambulanța
Coronavirusul în Italia, de la blocarea zborurilor la carantină: greșelile făcute și lucruri de evitat
Coronavirus: Dacă aș avea Covid-19, aș vrea să fiu îngrijit în China /Lumea nu este pregătită în fața epi demiei (director OMS)
Senatorii au scos spitalele private din ultima ordonanță pe Sănătate a Guvernului Orban / Coplata amânată cinci ani
Coronavirus: un tratament folosit în mod curent împotriva malariei dă semne de eficiență


ECONOMIE

Drumul Expres Craiova - Pitesti pe tronsoane
Foto: Hotnews

​HARTĂ INTERACTIVĂ Drumul expres Craiova - Pitești: Interes mare din partea constructorilor din Turcia și din China pentru tronsoanele 3 și 4 / 400 de mil. euro pentru 64 de km

de Victor Cozmei HotNews.ro
Zeci de firme și asocieri au depus oferte pentru Tronsonul 4 (31,8 km) și Tronsonul 3 (21,75 km) al Drumului Expres Craiova-Pitești, mulți dintre constructori fiind din Turcia sau China, pe listă regăsindu-se cam aceleași nume care au depus oferte recent și pentru Autostrada A0 din jurul Capitalei. Cele două tronsoane cu o lungime totală de circa 64 de km au fost relicitate anul trecut și au o valoare estimată de aproape 400 de milioane de euro.
Dana Dima (Demetrian)
Foto: Hotnews

Trei lucruri de care e bine să ții cont atunci când vrei să iei un credit pentru casă, recomandate de un vicepreședinte de bancă

de Dan Popa HotNews.ro
Marți, 25 Feb 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Rezumat: Înainte de a aplica pentru un credit ipotecar care ”te ține” 20-25 de ani, ia în calcul următoarele lucruri: încearcă să ai o disciplină financiară înainte de a te expune. Pune deoparte 3 sau 6 luni acei bani care ar reprezenta rata ca și când ai fi obținut creditul și vezi cum te descurci. Apoi, caută să ai întotdeauna o soluție de rezervă în caz că se întâmplă ceva rău în viața ta. A treia recomandare: fii atent la contract și folosește calea digitală cât mai mult pentru că acolo rămâne o urmă a ceea ce faci și discuți în relația cu banca. Recomandările vin de la Dana Dima, vicepreședinte Executiv Retail și Private Banking, Membru al Comitetului Executiv.
Imagine de la conferinta AAF de marti
Foto: Hotnews

De ce preferă românii să-și țină banii la saltea sau în depozite bancare, deși au alternative mult mai profitabile? ​Cinci răspunsuri la o singură întrebare

de Dan Popa HotNews.ro
Marți, 25 Feb 2020 Economie | Finanțe & Bănci
De ce ți-ai depune banii pe care îi ai în plus la bancă, de unde scoți mai puțini bani decât depui din cauza inflației și nu ai căuta să îți maximizezi valoarea economiilor tale? Aceasta a fost principala întrebare pe care administratorii fondurilor de investiții și-au pus-o marți într-o conferință în care au prezentat și un tabel (vezi mai jos) despre cât ți-ar putea aduce 150 de lei pe care îi pui deoparte în diferite instrumente financiare aflate la îndemână. Ceea ce oficialii Asociației Administratorilor de Fonduri par să nu știe este că profilul individual al românilor este predispus la consum, nu la economisire. Vorba aia, dă-i românului 100 de euro în plus la salariu, că el mai împrumută alți 900 de euro și își ia ultimul model de smartphone.


0-100.hotnews.ro

Renault Twingo Z.E. 2020
Foto: Renault

Renault Twingo Z.E. = Dacia electrică? Specificații și fotografii

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Luni, 24 Feb 2020 Economie | Auto
Renault Twingo Z.E., versiunea 100% electrică a mașinii de oraș Twingo, a fost prezentată oficial, deocamdată online. Își va face debutul fizic la Salonul Auto de la Geneva (5-15 Martie), concomitent cu Dacia electrică - model care are mari șanse să fie, de fapt, un Renault Twingo Z.E. cu sigla Dacia. Din primele detalii știm că Twingo Z.E. va fi produs în Slovenia, în uzina Novo Mesto, ceea ce arată că prima Dacia electrică ar putea fi un automobil creat de francezi, fabricat de sloveni și vândut sub un brand cu origine românească. Twingo Z.E. are o baterie Litiu-ion cu o capacitate netă de 21,3 kWh și autonomie omologată 180 km (WLTP).


SPORT

Nick Kyrgios, abandon la Acapulco
Foto: atp/ twitter

VIDEO Nick Kyrgios, huiduit de fani după ce a abandonat la Acapulco - Ce le-a transmis australianul

de Diana Ene HotNews.ro
Nick Kyrgios (23 ATP), deținătorul trofeului, a abandonat încă din runda inaugurală a turneului de la Acapulco. Australianul a acuzat o accidentare la încheietura mâinii stângi, dar nu a fost iertat de fanii mexicani din tribune. Kyrgios a părăsit arena într-un cor de fluierături.
Lionel Messi, faza serii in Champions League
Foto: captura uefa.com

VIDEO Faza serii în Champions League: Cum a reușit Lionel Messi să depășească doi adversari

de Diana Ene HotNews.ro
Lionel Messi nu a reușit să înscrie împotriva lui Napoli pe San Paolo, dar a oferit cea mai frumoasă faza a serii în Champions League. Diego Demme și Nikola Maksimovic au încercat să îl oprească pe argentinian din cursa sa către poartă, dar ambii au fost păcăliți. Decarul de la Barcelona i-a depășit cu ușurință după o întoarcere elegantă.
Cum arata in prezent lotul Barcelonei
Foto: captura marca.com

​FOTO Imaginea zilei: Câți jucători valizi mai are Barcelona în lot - Urmează dubla cu Real Madrid și Napoli

de Red. Sport HotNews.ro
Barcelona a scăpat neînvinsă pe terenul lui Napoli (1-1, Champions League, optimi) și se află la doar câteva zile distanță de El Clasico. Lotul catalan este decimat, accidentările și suspendările făcându-și de cap în cadrul echipei lui Quique Setien.


Bancul zilei

Bancul zilei: Alegeri bine gândite

de I.B. HotNews.ro
Intră un tip într-un sex-shop și, după ce se tot învârte în jurul unei păpuși gonflabile vreo 15 minute, îl întreabă pe vânzător:
– Când e fabricată ?
Vânzătorul verifică în calculator și îi....


REVISTA PRESEI

Caru`cu vedete
Foto: Colaj foto

Caru`cu vedete: Andreea Bălan divorțează. Viciile soțului George Burcea, adevăratul motiv al despărțirii; Andra, însărcinată a treia oară?! Indiciile sunt în ultimul clip al artistei! ”Mereu am spus că ne dorim o familie mare”

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om al planetei, a renunțat la telefonul mobil pe care îl avea de 20 de ani, un Samsung cu clapetă, în valoare de 20 de dolari. Al patrulea miliardar al lumii a dezvăluit luni că și-a schimbat recent telefonul său cu clapetă pentru un iPhone...

Adriana Bahmuțeanu a îngropat securea războiului cu Silviu Prigoană pentru binele celor doi băieți ai lor. ”I-am zis că renunț la orice proces, pentru că supuneam copiii unui stres inimaginabil”...


Faze tari
Foto: Colaj foto

Faze tari: O femeie s-a dus la spital în costum de girafă ca să se protejeze de coronavirus; Un babuin care urma să fie supus unei operații de vasectomie a evadat dintr-un laborator alături de "soțiile" sale

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
O femeie „a înviat” la 10 ore după ce a fost declarată moartă. A povestit că a ajuns în Rai...

Scene virale cu un reporter din SUA. Ce greșeală a făcut înainte de a intra în direct...
Utile
Foto: Colaj foto

​Utile: Cauza nebănuită a pierderilor de memorie; Leucemia ar putea fi prevenită prin identificarea și controlarea mutațiilor care o cauzează

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
​Cardiolog: „Bolnavii cu insuficiență cardiacă sunt mai fragili în fața infecției cu coronavirus“. Ce e de făcut...

Sindromul Dravet: cauze, simptome, tratament...
ESRI

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Alegeri bine gândite
Intră un tip într-un sex-shop și, după ce se tot învârte în jurul unei păpuși gonflabile vreo 15 minute, îl întreabă pe vânzător: – Când e fabricată ? Vânzătorul verifică în calculator și îi....
Bancul zilei: Azilul potrivit la bătrânețe
Itic si Strul se intilnesc la azilul de batrini.- Ma, Itic, ce cauti tu aici? Eu auzisem ca i-ai lasat asa de multi bani lu' fii-tu ca te-a bagat la azilul ala de lux, ce cauti aici, la azilul asta de stat?- Ma, Strul, am cerut sa fiu mutat aici.- Dar de ce? Nu era mai bine acolo?- Nu, ma, nu ma simteam bine de loc...
Bancul zilei: Dumnezeu îl cheamă pe Sfântul Petru și îi dă un cazan mare cu inteligență
Dumnezeu îl cheamă pe Sfântul Petru și îi dă un cazan mare cu inteligență:- ”Uite, ia polonicul ăsta și împarte la oameni”Împarte Sf. Petru ce împarte și vede că ajunge la jumătatea cazanului.- "Ce să fac, Doamne, că am ajuns la jumătate și se termină repede inteligența?"
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by