Testare coronavirus in laborator
Foto: Profimedia Images

Coronavirus în România: O nouă creștere alarmantă - 637 de îmbolnăviri raportate în ultimele 24 de ore. Bilanțul ajunge la 33.585 / 30 de decese într-o singură zi / Situația în fiecare județ

de Redactia HotNews.ro
O nouă creștere alarmantă a numărului de cazuri de coronavirus. Alte 637 de noi îmbolnăviri au fost raportate marți în România, bilanțul ajungând la 33.585, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore, au fost făcute 14.237 de teste. De asemenea, în ultima zi au fost raportate 30 de decese din cauza COVID-19.
Fara penali in functii publice
Foto: Facebook

VIDEO Inițiativa "Fără penali în funcții publice" a trecut de votul Camerei Deputaților. UPDATE

de I.H. HotNews.ro
Inițiativa cetățenească "Fără penali în funcții publice" a trecut marți de Camera Deputaților cu 295 de voturi pentru și o abținere.
Victor Ponta
Foto: Facebook

Ponta rămâne fără titlul de doctor în drept. Decizia Instanței Supreme este definitivă

de Redactia HotNews.ro
Înalta Curte de Casație și Justiție a respins definitiv cererea prin care fostul premier Victor Ponta a solicitat anularea ordinului ministrului Educației prin care i-a fost retras în anul 2016 titlul de doctor în drept.
Clientii sunt in continua schimbare
Foto: Pixabay
Lumea în schimbare

Afacerile post-pandemie: Am întrebat proprietarul unui lanț internațional de fast food și pe șefa asociației Spa România cum văd viitorul afacerilor lor și ce cred că se va schimba. Care sunt scenariile lor

de Dan Popa HotNews.ro
Zilele acestea mi le petrec la o pensiune de munte. În fiecare dimineață, în timp ce-mi beau cafeaua pe balconul cu vedere spre Bucegi al pensiunii, văd cum ceilalți turiști coboară în parcare, se urcă rând pe rând la volan, coboară în oraș și se întorc cu pungi în care sunt așezate câte 2-3 caserole cu micul dejun și cu tăvițe de carton în care stau paharele de unică folosință pline cu cafea. La prânz, îi văd iar cum pleacă și se întorc cu cutii de pizza sau cu alte caserole cu bunătăți. Am întrebat doi oameni cu afaceri serioase - unul, în zona fast-food-urilor, iar celălalt în zona turismului de spa - cum cred că li se vor schimba afacerile în următorii ani. Iată ce ne-au răspuns.Grecia
Foto: HotNews / C.P.

Platforma pentru emiterea formularelor de călătorie în Grecia, nefuncțională noaptea trecută / Ultimele informații pentru românii care vor să meargă în Grecia

de I.H. HotNews.ro
Platforma pentru emiterea formularelor de călătorie în Grecia a fost nefuncțională în noaptea de luni spre marți, problemele fiind rezolvate în cursul dimineții. Pentru formularele completate marți, codurile QR vor fi emise începând cu ora 00.01, iar intrarea în Grecia se va putea face de miercuri de la ora 6.00, a anunțat Ministerul român de Externe.
De ce cad statuile? De bătrânețe
Foto: Perspektiva
​PERSPEKTIVA

De ce cad statuile? De bătrânețe

de Eugen Istodor HotNews.ro
Când scriu aceste rânduri sunt iremediabil expirat. L-am admirat pe Columb. Lui Churchill, ziceam, îi datorez viața fără război. Washington, domle, era libertatea americană, adică supremă. Toți sunt la pământ. Ce să-i explic eu tânărului? Cu ce cuvinte, cu ce tupeu? Uite, într-o seară am devenit așa o capră încăpățânată. M-am inflamat, am drăcuit. Apoi, totuși mi-am zis: vor să dărâme statuile, de ce să nu se dărâme statuile? Băiete, fato, it-ule, dă jos toate statuile lumii! Da-le jos! Chiar așa. Ce-o să se întâmple? În fapt, întrebarea este: ce-o să mi se întâmple? O să mi se dea în cap. Foarte bine! Apoi, ce-o să mi se întâmple? Poate vine o lume mai bune, în care și bătrânii vor avea locul lor. #metoo #blm
Raed Arafat
Foto: AGERPRES

Verificări ale Poliției după ce Raed Arafat a fost amenințat cu moartea, pe Facebook, iar postarea a fost distribuită de peste 1.500 de ori

de I.H. HotNews.ro
Poliția Română face verificări după ce Raed Arafat a fost amenințat cu moartea printr-un mesaj postat de Facebook de către un adept al teoriei conspirației care susține că noul coronavirus nu există. Mesajul bărbatului a fost distribuit de peste 1.500 de ori.
Academia de Studii Economice
Foto: ASE
Articol susținut de Academia de Studii Economice

Au început înscrierile la programele universitare de licență la ASE!

de Smile Media
Academia de Studii Economice din București anunță începerea înscrierilor la programele universitare de licență. Candidații se vor înscrie pe platforma admitere.ase.ro de luni, 13 iulie, până vineri, 17 iulie, ora 16.00 (detalii). Anul acesta, concursul de admitere se desfășoară exclusiv ONLINE, pe platforma admitere.ase.ro.
Spark OneData
Foto: Spark OneData

[P] De ce ne e frică de Big Data?

de Spark OneData Smile Media
Într-o vreme majoritatea articolelor despre Big Data erau despre ce chestii tari poți să faci cu Machine Learning, cazuri uimitoare de utilizare a Big Data și statistici amuzante sau neobișnuite, venite pe calea analizei automatizate a seturilor mari de date. Doar câteva voci îngrijorate reușeau să pătrundă în media, printre ele, Elon Musk și Stephen Hawking, dar criticile lor erau încă foarte conceptuale.
Nicu Alifantis
Foto: Captura YouTube

VIDEO INTERVIU Nicu Alifantis: "Așa cum nu te sui beat la volan, așa n-ai ce căuta pe scenă băut"

de Răzvan Avram Smile Media
Luni, 13 Iul 2020 Drink Insider
Nicu Alifantis - muzician, cântăreț și compozitor, a acceptat provocarea unui dialog la distanță despre „micile plăceri ale vieții”. În cadrul interviului acordat lui Răzvan Avram, pentru DrinkInsider by HotNews.ro, Nicu Alifantis, un spirit fin și un povestitor fascinant, a vorbit despre Brăila cosmopolită a copilăriei sale, despre tot felul de băuturi și relația oamenilor din teatru, film și muzică cu ele, despre Nichita Stănescu, Ștefan Iordache, Radu Anton Roman, Adrian Păunescu și Cenaclul Flacăra.
Ana Atanasiu, Delia Lepadatu
Foto: PeliPartners
Dosare Juridice - Insolvență

(Re)ajustarea legii insolvenței

de Ana Atanasiu, Delia Lepadatu PeliPartners
Începând cu 12 iulie 2020 o nouă formă a Legii insolvenței a intrat în vigoare. Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență („Legea Insolvenței”) a fost modificată prin Legea nr. 113/2020 privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 88/2018 („OUG nr. 88/2018”) pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul insolvenței și a altor acte normative („Legea Modificatoare”).
Electrica Furnizare
Foto: Electrica

[P] Electrica Furnizare, oferte mai avantajoase, cu până la 15% față de prețul reglementat, pe piața liberalizată a gazelor naturale, garantate 1 an!

de Smile Media
Schimbarea furnizorului de gaze rămâne un subiect de actualitate mai ales pentru consumatorii casnici care încă nu au încheiat un contract nou, în regim concurențial, cu un furnizor de gaze naturale. Odată cu liberalizarea prețurilor la gaze, începând cu data de 1 iulie 2020, consumatorii casnici au posibilitatea încheierii unui contract nou, alegerea furnizorului putând fi făcută în baza multiplelor avantaje care nu întârzie să apară pe o piață devenită de curând concurențială.
NEfrica de calatorii
Foto: MedLife
NEfrica de a pleca în vacanță

Cum sa fii în siguranță în vacanță, la ce să te aștepți la destinație sau la revenirea din călătorie, cum să eviți confuzia dintre o rinită și infecția cu noul coronavirus. Dr. Ana Maria Apostol, psihologul Andreea Chițu și Vlad Mixich discută online miercuri, de la ora 12:00

de A.T. HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, Ana Maria Apostol, medic primar ORL, Andreea Chițu, psiholog clinician, psihoterapeut, discută despre riscurile, confuziile și măsurile de protecție de care să ții cont atunci când vrei să pornești la drum, în cadrul celui de-al doilea webinar din seria Nefrică – Împreună vom lupta cu frica prin cunoaștere, care va avea loc miercuri, 15 iulie, ora 12:00, LIVE pe Facebook MedLife Cariere, Youtube MedLife sau platforma dedicată demersului.
Datoria publica, aproape de primul prag al legii
Foto: Pixabay

Datoria publică crește spre primul prag al Legii responsabilității fiscal-bugetare. Ce se întâmplă atunci

de Florin Barbuta HotNews.ro
Legea responsabilității fiscal bugetare are niște praguri ale datoriei publice, în funcție de care trebuie luate unele măsuri: 45, 50, 55 și 60% din PIB. Datele pe luna mai ale ministerului Finanțelor Publice arată că datoria publică a urcat la aproape 40% (de fapt, 39,9%). Practic, ca să ajungem la primul prag, ar trebui, în teorie, să mai crească datoria publică, până la finalul anului, cu încă 53,6 miliarde lei*.
Distanta coronavirus
Foto: Getty Images / Digi 24
​LIVETEXT

Coronavirus în lume: Hong Kong revine la măsurile de restricție / Numărul global al cazurilor a depășit pragul de 13 milioane

de Redactia HotNews.ro
Numărul total de cazuri, la nivel mondial, a ajuns marți la 13.240.715, dintre aceștia 7.707.191 fiind pacienți vindecați și 575.601 oameni care și-au pierdut viața, potrivit datelor publicate pe platforma worldometers.info. Orașe și state din lumea întreagă revin la măsurile restrictive pentru a combate pandemia de coronavirus, în condițiile în care numărul global al infecțiilor a depășit pragul de 13 milioane.
--------------------------
12.22 Grecia anunță noi măsuri de combatere a pandemiei pentru a menține deschis turismul
11.37 Japonia: Nou focar depistat la un teatru din Tokyo / Peste 800 de persoane expuse
11.00 Măștile devin obligatorii în magazinele din Anglia
10.53 Extindere a restricțiilor în Australia pe fondul temerilor privind un al doilea val al pandemiei

Sindicatul Hermes sesizeaza DNA in cazul prelungirii mandatului directorului ”Laserului de la Magurele”

de L.P. HotNews.ro
Sindicatul Hermes a trimis astazi, 14 iulie, un denunt către DNA in care acuza ilegalitatea ordinului de prelungire a madatului actualului director Nicolae Zamfir în funcția de Director General al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară ”Horia Hulubei” - IFIN-HH, Măgurele, pentru o perioada de 3 ani și 10 luni. Nicolae Zamfir are calitatea de funcționar public, susține sindicatul, mandatul sau mai fusese prelungit o data si a implinit varsta de pensionare.
Corvete si Fregate realizate de Damen pentru Romania
Foto: Damen

Achiziția corvetelor: Contestația Damen a fost respinsă definitiv de instanță

de Victor Cozmei HotNews.ro
Contestația grupului naval Damen cu șantier la Galați și la Mangalia împotriva atribuirii contractului pentru cele patru corvete multifuncționale și modernizarea fregatelor Forțelor Navale Române către asocierea dintre Naval Group și Santierul Naval Constanța a fost respinsă definitiv de către Tribunalul București. Decizia definitivă de acum vine practic pe cel mai important dosar care contesta decizia din 2019 prin care contractul corvetelor era acordat către Naval Group.
Turisti Grecia
Foto: Aristidis Vafeiadakis / ZUMA Wire / Profimedia Images

Grecia: Ridicarea restricțiilor de zbor, mai multe controale la graniță / Ultimele măsuri anunțate pentru menținerea sectorului turistic deschis

de S.J. HotNews.ro
Guvernul Greciei plănuiește să controleze răspândirea coronavirusului în cea mai mare măsură posibilă în același timp cu menținerea deschisă a sectorului turistic printr-o ridicare treptată a interdicțiilor de zbor din anumite zone considerate de risc și implementarea de noi măsuri menite combaterii pandemiei, precum interzicerea festivalurilor de vară, relatează Ekathimerini.​
Sebastian Dobrincu
Foto: editiadedimineata.ro

Edițiadedimineață.ro: Cel mai tânăr milionar din Silicon Valley e român, iar prima sa carte citită a fost pe la 6-7 ani. Una de programare

de editiadedimineata.ro
Pasionat de programare și software, dar și de muzică, Sebastian Dobrincu a înființat în Statele Unite ale Americii companii care produc soluții folosite de giganți precum Facebook și Spotify. N-a avut o copilărie ca oricare dintre noi. ”Când mi-au luat ai mei primul calculator îl devoram, îmi plăcea să umblu prin setări, să îi scot șuruburi, să îi scot plăcuțe de pe dinăuntru,. Am avut o curiozitate nativă, când am văzut fișierele alea imense care erau chineză pentru mine, am avut curiozitatea și ambiția să le înțeleg”, explică acum relaxat.
atacurile-de-panica-un-program-pentru-a-evita-capcanele-panicii
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

Cum trebuie să reacționezi la atacurile de panică?- Ghid practic

de A.V. HotNews.ro
Cand cineva sufera pentru prima data de un atac de panica, nu stie exact cu ce se confrunta: sa fie o boala, sa fie niste probleme cu inima sau cu respiratia, sa fie oare „un dezechilibru chimic" sau vreo perturbare emotionala ori mentala? Iar cand nici doctorul si nici cei apropiati nu mai inteleg ce se intampla, cel afectat ajunge tot mai derutat si mai speriat, pierzandu-si speranta in orice sansa de vindecare.
Hallstatt, Austria
Foto: Wikimedia Commons

Austria interzice cursele aeriene directe din România, începând de joi, din cauza COVID-19

de I.H. HotNews.ro
Austria va interzice începând de joi, 16 iulie, cursele aeriene regulate directe din zece state, printre care România și toate țările din Balcanii de Vest, conform unui ordin al ministrului sănătății, Rudolf Anschober, informează marți agenția APA.
in-slujba-razboiului-alianta-secreta-dintre-astrofizica-si-armata
Foto: Hotnews

In slujba razboiului. Alianta secreta dintre astrofizica si armata

de A.V. HotNews.ro
Extrem de provocator si bine documentat, volumul de fata studiaza aceasta simbioza de la primele incercari de navigatie celesta si pana la tehnicile de recunoastere militara prin satelit din prezent, dezvaluind legatura stransa dintre stiinta, tehnologie, industrie si puterea politica.
Presedintele Turkmenistanului calare
Foto: Radio Free Europe Radio Liberty

Turkmenistanul susține în continuare că nu are niciun caz de Covid, dar închide traficul feroviar și recomandă măștile, pentru „praful” din atmosferă

de R.M. HotNews.ro
Turkmenistanul a ordonat suspendarea traficului feroviar timp de o săptămână, în condițiile în care autoritățile, care susțin în continuare că nu au niciun caz de coronavirus, au multiplicat în ultima perioadă măsurile sanitare și de carantină, scrie AFP.
sursa-deschide-ti-mintea-schimba-ti-viata
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

Daca ti-ai putea alege de la viata orice lucruri iti doresti, care ar fi acestea?

de A.V. HotNews.ro
Creierul tau are peste 86 de miliarde de neuroni, fiecare dintre acestia fiind pregatit sa poarte raspunsurile tale catre lumea inconjuratoare. Dar oare mintea ta se concentreaza pe cele mai profunde dorinte si valori proprii sau functioneaza pe pilot automat?
Adrian Wiener, coordonatorul Spitalului COVID din Arad
Foto: Arhiva personala

​INTERVIU Adrian Wiener, coordonatorul spitalului COVID care a evitat un dezastru similar celui de la Suceava: În spatele fiecărui caz stau alte 3-4 potențiale cazuri noi. Sunt și pacienți care au avut sute de contacte

de Alina Neagu HotNews.ro
Nu există "soluții de manual" pentru criza coronavirusului, iar în acest moment trebuie să ne bazăm în primul rând pe lucrurile care și-au dovedit deja eficiența, "multe dintre ele măsuri de bun simț", afirmă medicul Adrian Wiener, coordonatorul spitalului COVID din Arad, într-un interviu acordat HotNews.ro. Adrian Wiener a preluat coordonarea spitalului COVID din Arad la mijlocul lunii aprilie, când multe voci vorbeau despre Arad ca despre viitoarea Suceava, iar lucrurile amenințau să scape de sub control. Sub coordonarea sa, la Arad s-a reușit stingerea unui focar cu 700 de cazuri, dar medicul admite acum că, în ultimele zile, "pare ca un deja vu, deja încep să vină tot mai mulți pacienți".
Misiunea Hope catre Marte
Foto: Mohammed Bin Rashid Space Centre

De ce Emiratele Arabe sunt atât de interesate de planeta Marte

de Vlad Barza HotNews.ro
Emiratele Arabe Unite vor lansa curând din Japonia misiunea numită Hope cu o sondă ce va orbita Marte pentru a face ample observații atmsoferice. Deși misiunea este modestă în comparație cu celebrele rovere americane ce ajung la suprafața Planetei Roșii, ea spune multe despre ambițiile țării arabe. Cu totul specială este și abordarea Emiratelor care, nici nu au construit singure de la zero totul, fiindcă ar fi durat enorm, dar nici nu au cumpărat totul de la alte țări.
dr. Cristian Oancea
Foto: Facebook

"Mesajul de deznădejde" al unui medic către pacienții care nu cred în COVID: Noi nu suntem nici torționari și nici inchizitori. Am ajuns la disperare pentru că nu mai avem ce face

de I.H. HotNews.ro
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, le transmite pacienților care nu cred în pericolul COVID-19 și refuză să se interneze, deși au boala, să aibă încredere în medici, pentru că aceștia nu sunt nici torționari și nici inchizitori. El are un nou "mesaj de deznădejde": "Am ajuns la disperare, pentru că nu mai avem ce să facem (...) Suntem obosiți și frustrați".
Florin Citu
Foto: facebook

Cîțu anunță că programul “Noua casă” va fi adoptat joi, deși economiștii spun că va duce la creșterea prețurilor locuințelor

de F.B. HotNews.ro
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, anunță că joi urmează a fi adoptat, printre altele, programul „Noua Casă”, deși economiștii au arătat că va duce la creșterea prețurilor locuințelor. Printre cei care au criticat forma programului se află Dan Bucșa, de la UniCredit Bank Londra, și Iancu Guda, președintele Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).
Cine ne sunt tinerii antreprenori
Foto: sxc.hu

4 tipuri de manageri români, în funcție de încrederea lor în economie în vremuri de criză

de RA HotNews.ro
La prima vedere, diferențele cu privire la starea de îngrijorare-relaxare înregistrată în sectoarele economiei nu sunt drastice. Se poate remarca însă o îngrijorare ușor mai crescută în domeniul agriculturii, în transport–depozitare-logistică și în categoria serviciilor, potrivit unui studiu realizat de un grup de finanțare, management și servicii din România. Iată profiluri de manageri români în funcție de încrederea lor în economie pe vreme de criză
Gabriela Firea
Foto: Facebook - Gabriela Firea

Răsturnare de situație: Primăria Capitalei renunță la o treime din Satul Francez ca să scape de executarea silită și de o parte din datoria de 115 milioane de euro către Costică Constanda

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei renunță la o treime din Satul Francez de pe Șoseaua Nordului, circa 11.000 mp, pentru a scăpa de o parte din datoria de 115 milioane de euro către Costică Constanda, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de miercuri. Reamintim că municipalitatea trebuie să-i plătească această sumă omului de afaceri după ce schimbul de terenuri care privea Parcul Bordei, proprietatea acestuia, și Satul Francez, proprietatea municipalității, a eșuat deoarece Consiliul General nu a aprobat proiectul imobiliar cerut de Constanda, iar acesta s-a adresat instanței și a avut câștig de cauză. ​
Medici coronavirus
Foto: Gulliver / Getty Images / Digi 24

Digi 24: Medic: Nu crezi în Covid. Atunci hai cu noi în terapie intensivă fără mască și respiră adânc! Parcă e altfel decât când urli în Piață

de Redactia Digi24
Medicul Simin Aysel Florescu, de la Spitalul "Victor Babeș" din București, transmite un mesaj extrem de dur celor care susțin teoriile inexistenței virusului și care refuză să poarte masca sanitară.
Izabel Goulart si Trapp
Foto: Profimedia via DigiSport

DigiSport: Trădarea de la Paris: Neymar a vrut să-i fure logodnica fostului coleg. Cum a reacționat cuplul, după ce s-a aflat totul

de DigiSport Digisport.ro
Brazilianul Neymar (28 de ani) se află în centrul unui nou scandal. Potrivit revistei italiene Chi, starul lui PSG vrea să îi fure logodnica lui Kevin Trapp (30 de ani), fostul său coechipier de la Paris, transferat între timp la echipa germană Eintracht Frankfurt.
obiceiuri-mici-schimbari-mari
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Obiceiuri mici, schimbari mari

de A,V, HotNews.ro
„Fogg explica structura micilor obiceiuri care ne definesc identitatea. Intelegerea acestor microcomportamente este esentiala pentru reusita, fie ca vrei sa slabesti, fie ca vrei sa intemeiezi o companie." — TONY FADELL, inventator al iPod-ului si coinventator al iPhone-ului
balcanii-nationalism-razboi-si-marile-puteri-18042012
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Balcanii. Nationalism, razboi si Marile Puteri 1804–2012

de A.V. HotNews.ro
Nicio alta carte nu acopera atat de exhaustiv intreaga regiune, nu ofera perspective atat de profunde asupra surselor violentelor locale si nu explica atat de graitor originile aparitiei statelor moderne din zona: Serbia, Croatia, Bosnia, Grecia, Bulgaria si Romania. Totodata, lucrarea exploreaza relatia, adesea dezastruoasa, dintre Balcani si Marile Puteri, ridicand ingrijoratoare semne de intrebare cu privire la interventiile occidentale, mai vechi sau mai noi.seducatorul-domn-nae-viata-lui-nae-ionescu
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Seducatorul domn Nae. Viata lui Nae Ionescu

de A.V. HotNews.ro
Este deopotriva venerat si detestat: un seducator al mintilor si al inimilor, pentru care Maria Cantacuzino (Maruca), prietena reginei Maria, e gata sa se sinucida, Cu inteligenta, umorul si farmecul lui aparte isi conduce discipolii pe carari politice periculoase.
Olimpiada scolara
Foto: olimpiadageograficzna.edu.pl

Sunt utile olimpiadele școlare? Ce ne-au spus câțiva olimpici și cât de mult i-au ajutat în viață olimpiadele

de Emilia Chițu HotNews.ro
Sunt utile sau relevante olimpiadele școlare? Te ajută în viață mai departe? De ce ai alege să participi la acest tip de competiție? Foști elevi olimpici din Focșani, Buzău, Tg. Jiu și București își împărtășesc experiențele de la olimpiade. Ca să nu rămână corigenți sau ca să lupte împotriva discriminării sunt doar câteva dintre motivele care i-au determinat să participe. Unii au rămas cu experiențe memorabile și care i-au călăuzit spre alegerea facultății, alții au rămas cu un gust amar. Tot ei povestesc cum au fost primiți acasă de părinți și profesori și cât de implicate au fost de fapt autoritățile în premierea tinerilor olimpici.
Nicusor Dan vs Gabriela Firea
Foto: Facebook

Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea că a investit doar 10 milioane lei/an pentru modernizarea rețelei de termoficare: În ritmul actual ar rezolva problema în 500 de ani

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Nicușor Dan, candidatul PNL-USR la Primăria Capitalei, o acuză pe primarul general, Gabriela Firea, că în ultimii 3 ani a alocat doar 30 de milioane de lei pentru reabilitarea rețelei de termoficare, deși avariile lasă periodic sute de blocuri fără apă caldă și căldură. În acest ritm, administrația Firea ar rezolva problema termoficării în 500 de ani, a spus Nicușor Dan într-o conferință de presă susținută, marți, în fața Termoenergetica, compania municipală care livrează apă caldă și căldură bucureștenilor.
Nelu Tataru
Foto: AGERPRES

Nelu Tătaru: Prelungirea stării de alertă după 15 iulie este aproape iminentă / Este posibilă carantinarea unor localități

de N.O. HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Prelungirea stării de alertă după 15 iulie este aproape iminentă și este posibilă carantinarea anumitor localități, dacă legislația ar permite acest lucru, afirmă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
remote work
Foto: Hotnews

Firma IT: Munca de acasă reprezintă viitorul

de RA HotNews.ro
Munca de acasă reprezintă viitorul pentru companiile prezente pe piața locală, și nu numai. Cele trei luni de distanțare socială și de work from home (WFH) au fost o lecție importantă pentru mulți manageri, care au înțeles, mai mult ca niciodată, că adaptabilitatea și digitalizarea au fost esențiale pentru mediul de business, în noul context. Acest mod de lucru va continua și în lunile următoare, ba chiar va schimba complet politicile de lucru, arată analiza unei firme IT din România.
Coronavirus Australia
Foto: Profimedia Images/Paul Lovelace/Alamy

Coronavirus: Extindere a restricțiilor în Australia pe fondul temerilor privind un al doilea val al pandemiei

de S.J. HotNews.ro
Statele australiene au extins marți restricțiile asupra mișcării populației pe măsură ​ce autoritățile se luptă să controleze un nou focar de COVID-19 în sud-estul țării care a făcut ca bilanțul total al infecțiilor să depășească 10.000 de cazuri, relatează Reuters.
Avion Ryanair
Foto: Digi 24

VIDEO Un avion a aterizat de urgență la Londra, după ce un bilet privind o amenințare cu bombă a fost găsit în toaletă

de Redactia HotNews.ro
Un zbor Ryanair care zbura de la Cracovia la Dublin a fost forțat să aterizeze pe Aeroportul Stansted de lângă Londra după ce în toaletă a fost găsit un bilet care pretindea că există explozibili la bord, scrie BBC News.
Valer Dorneanu, presedintele CCR
Foto: Agerpres

Impozitarea pensiilor de serviciu, pe masa judecătorilor de la Curtea Constituțională

de Redactia HotNews.ro
Curtea Constituțională a României dezbate marți sesizările Avocatului Poporului și Înaltei Curți de Casație și Justiție în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu.
Coronavirus Japonia
Foto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Coronavirus Japonia: Nou focar depistat la un teatru din Tokyo / Peste 800 de persoane expuse

de S.J. HotNews.ro
Autoritățile sanitare din Tokyo au cerut marți unui număr de peste 800 de persoane, care au făcut parte din publicul unei spectacol de teatru, să se testeze pentru noul coronavirus după ce s-a constatat că piesa, având în distribuție componenți ai unei trupe nipone, a reprezentat sursa a cel puțin 20 de cazuri de îmbolnăviri, informează Reuters și Agerpres.
Klaus Iohannis
Foto: Captura video

Klaus Iohannis susține o declarație de presă la ora 14:00

de Redactia HotNews.ro
Președintele Klaus Iohannis va susține, marți, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă începând cu ora 14:00, anunță Administrația Prezidențială.
Coronavirus in Marea Britanie
Foto: Profimedia Images/Alamy

Coronavirus: Măștile devin obligatorii în magazinele din Anglia. Amenda va fi de 100 de lire

de Redactia HotNews.ro
Guvernul britanic va face purtarea măștii în magazinele din Anglia obligatorie în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului în timp ce țara se redeschide, a informat luni seară presa locală, scrie Agerpres.
Florin Cîțu
Foto: Captura video

Cîțu: Vom trece Carpații cu autostrada

de F.B. HotNews.ro
Autostrada Sibiu-Pitești va fi făcută de acest guvern liberal, iar eu vă garantez va fi primul Guvern din istorie care va trece Carpații cu autostrada, a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, într-o conferință organizată de Ziarul Financiar.
plen Camera Deputaților
Foto: AGERPRES

Sesiune extraordinară pentru încă două săptămâni la Camera Deputaților

de I.H. HotNews.ro
Camera Deputaților este convocată într-o nouă sesiune extraordinară, în perioada 16 - 31 iulie, în prelungirea actualei sesiuni extraordinare, care se încheie miercuri, a decis, marți, Biroul permanent al forului legislativ.
Constantin Cranganu
Foto: Hotnews

Când un „erou” al energiilor regenerabile devine pasibil de o amendă de peste $600.000 dolari…

de Constantin Crânganu Contributors.ro
În luna mai 2015 (cu jumătate de an înainte de semnarea Acordului climatic de la Paris), o prestigioasă revistă – Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America (PNAS) – a publicat un studiu blockbusteri. Sub conducerea lui Mark Z. Jacobson, cei patru autori – profesori la Stanford University și University of California Berkeley- au avansat ipoteza că toate sectoarele energetice din Statele Unite (electricitate, transporturi, încălzire/răcire și industrie) vor putea funcționa în următorii 35-40 ani numai pe baza energiilor regenerabile: solară, eoliană și hidro (SEH).
Catalin Predoiu
Foto: Guvernul Romaniei

Predoiu îi scrie din nou lui Ciolacu, cerând ca Parlamentul să transpună în legislație directive privind Parchetul European condus de Kovesi

de I.H. HotNews.ro
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, i-a trimis o a doua scrisoare președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, prin care solicită Parlamentului transpunerea în legislația internă a unor directive și regulamente europene relevante pentru operaționalizarea Parchetului European (EPPO) condus de Laura Codruța Kovesi. El spune că, în cazul neîndeplinirii obligațiilor de stat membru, consecințele bugetul național pot fi foarte grave.
Decizie instanta SUA
Foto: usafe.af.mil

SUA: Primele execuții ale unor prizonieri federali din ultimii 17 ani au primit undă verde

de Redactia HotNews.ro
Curtea Supremă din SUA a dat undă verde primelor execuții ale unor prizonieri federali din ultimii 17 ani, relatează BBC News.
Politie
Foto: Facebook

Ambasadorul Ciprului în România, Filippos Kritiotis, a fost găsit mort în reședința sa (Știrile Pro TV)

de N.O. HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Actualitate | Esențial
Ambasadorul Ciprului în România, Filippos Kritiotis, a fost găsit fără viață în reședința sa din București, potrivit unor surse oficiale citate de Știrile Pro TV.
Testare coronavirus
Foto: Xinhua / Zuma Press / Profimedia

Șase focare de COVID-19 cu 26 de cazuri active în Dâmbovița, după ce pacienți pozitivi s-au externat la cerere sau au refuzat internarea

de D.D. HotNews.ro
DSP Dâmbovița a anunțat că șase focare familiale active cu un total de 26 de cazuri de COVID-19 s-au înregistrat în județ ca urmare a cererii de externare sau a refuzului internării din partea persoanelor pozitive.
Evolutia lunara a comenzilor noi din industria prelucratoare
Foto: INS

Industria începe să-și revină ușor, în mai, față de aprilie, dar încă e mult sub aceeași lună din 2019

de F.B. HotNews.ro
Industria a început primii pași spre revenire în luna mai, vedem o creștere față de aprilie, dar dacă e să comparăm cu luna mai din 2019, e încă slabă, reiese din datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).
Paza armata la piata Xinfadi din Beijing
Foto: GREG BAKER / AFP / Profimedia

China califică alegerile primare din Hong Kong drept o ”gravă provocare”

de Redactia HotNews.ro
China a calificat luni seară alegerile primare organizate în Hong Kong de partidele pro-democrație o "gravă provocare" și a avertizat că unele promisiuni ale campaniei ar fi putut încălca noua lege asupra securității naționale impusă teritoriului, relatează marți France Presse.
Coronavirus Paris
Foto: Andreina Flores/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

OMS: Lumea nu va reveni la normalitate într-un ”viitor previzibil”

de N.O. HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Lumea nu va reveni ”la vechea normalitate într-un viitor previzibil”, a declarat luni Organizația Mondială a Sănătății, după o zi în care s-a înregistrat un record de noi cazuri de coronavirus, 230.000, relatează AFP.
Pacient cu coronavirus in spital
Foto: Profimedia Images/Piero Cruciatti/AFP

Coronavirus: ​Al doilea val ar putea face 120.000 de victime în Regatul Unit

de Redactia HotNews.ro
Valul al doilea al noului coronavirus în această iarnă ar putea face până la 120.000 de morți în spitalele din Regatul Unit în "cel mai rău caz rezonabil" fără pregătire adecvată, potrivit unui studiu al Academiei de științe medicale publicat marți, notează AFP.
MAE
Foto: Facebook

MAE: Belgia a inclus România în zona portocalie

de N.O. HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Belgia a inclus România în zona portocalie, iar autoritățile din regat pot stabili măsuri și recomandă vigilență crescută, anunță Ministerul Afacerilor Externe.
Jair Bolsonaro (sursa foto: twitter)
Foto: Hotnews

Bolsonaro, mușcat de o pasăre în timp ce încerca să o hrănească

de DG HotNews.ro
Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost agresat de o pasăre în timp ce încerca să o hrănească, relatează The Guardian. ”Agresorul” este pasărea rhea, o specie locală din familia Nandu.
Turcia
Foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

Autorii atentatului de la Istanbul, din 2016, condamnați la închisoare pe viață

de Redactia HotNews.ro
Un tribunal turc a condamnat luni doi bărbați și o femeie la închisoare pe viață pentru un atentat comis la Istanbul în 2016 care a făcut 12 morți, a informat agenția oficială de presă Anadolu, scrie AFP.
Niculae Tataru
Foto: ISU Vaslui

Colonelul Niculae Tătaru, fratele ministrului Sănătății, va prelua de marți comanda ISU Vaslui

de N.O. HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Actualitate | Esențial
Colonelul Niculae Tătaru, care este fratele ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, va prelua, începând de marți, comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) "Podul Înalt" al județului Vaslui, a declarat luni, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al instituției, Marius Stanciu.
Testare coronavirus
Foto: Xinhua / Zuma Press / Profimedia

Cercetările privind coronavirusul în Marea Britanie arată că imunitatea nu pare să dureze

de I.B. HotNews.ro
Nivelul de anticorpi produs de corpul uman în urma infecției cu coronavirus poate scădea drastic în câteva luni, expunându-l la o posibilă a doua infecție. Aceasta este concluzia îngrijorătoare la care a ajuns un studiu realizat de King’s College privind răspunsul imun a mai mult de 90 de foști pacienți, potrivit La Stampa.
condor
Foto: Wikipedia

Pasărea care poate zbura 160 de kilometri fără să dea din aripi

de N.O. HotNews.ro
Condorul andin dă din aripi doar 1% din timpul zborului, arată un studiu scrie Associated Press, citat de Guardian. Studiul arată cât de eficient se folosește pasărea de curenții de aer pentru a sta sus pentru câteva ore fără să dea din aripi.
Naya Rivera in Glee
Foto: Captura IMDB

Dispariția actriței Naya Rivera, starul din serialul ”Glee”. Corpul său a fost găsit în lac

de N.O. HotNews.ro
Corpul găsit luni dimineață în Lacul Piru a fost identificat ca fiind al actriței Naya Rivera, a spus șeriful Ventura Country, relatează Reuters.
Monica Anisie
Foto: Facebook

Ministrul Educației, despre "cel mai bun", dar și "cel mai rău" scenariu pentru începerea noului an școlar

de Redactia HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Actualitate | Educatie
"Cel mai bun scenariu" pentru începerea noului an școlar va fi acela în care o parte a elevilor vor fi la școală, iar ceilalți vor urma cursurile online, afirmă ministrul Educației, Monica Anisie. Ea spune că sunt șanse mici ca școala să înceapă în regim normal din toamnă, în contextul pandemiei de coronavirus.
Coronavirus, imagine generică
Foto: Profimedia Images

Constanța: În spitalul multirol, pregătit să trateze cazuri de COVID-19, nu a intrat niciun pacient

de I.B. HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Chiar dacă în județul Constanța sunt cel puțin trei spitale gata să trateze pacienți COVID-19, la începutul epidemiei autoritățile evaluau că numărul cazurilor de infectare va fi mare, potrivit Mediafax. Numărul total de infectați din acest județ a fost de 540, iar spitalul militar multirol nu a fost folosit deloc.
coperta Daniel David
Foto: Hotnews
​Lumea în schimbare

VIDEO INTERVIU cu psihologul Daniel David: Dacă vom fi nevoiți să rămânem în online trebuie să gândim stilul de viață și rutina pentru online / De ce am asistat la o "explozie comportamentală" după lockdown / Cei trei factori principali pentru care teoriile conspirației "înfloresc" în România

de Mona Hera HotNews.ro
Vineri, 10 Iul 2020 Lumea in schimbare
Dacă pandemia de coronavirus nu se va prelungi mai mult de un an, nu vom asista la schimbări de paradigmă, afirmă psihologul Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, invitat la întâlnirile HotNews.ro online #deladistanță. El vorbește și despre principalele trei cauze ale dezinformării - neîncrederea oamenilor unii în ceilalți și în instituții, alfabetizarea stiințifică scăzută și analfabetismul funcțional. Aici, un rol fundamental ar trebui să îl aibă medicii, care să iasă să le explice oamenilor pericolul virusului, astfel încât spațiul public să nu fie lăsat la dispoziția pseudoștiinței,consideră Daniel David. Psihologul consideră că dacă în starea de urgență autoritățile au acționat de nota 9, prin măsurile luate, trecerea la starea de alertă s-a făcut într-o manieră de amator și a dus la o "explozie comportamentală".
Josep Borrell
Foto: Ministry of the President. Government of Spain

Uniunea Europeană își coordonează sprijinul pentru Hong Kong și avertizează Beijingul

de N.O. HotNews.ro
Uniunea Europeană va coordona măsurile de susținere pentru populația din Hong Kong și a avertizat că aplicarea legii privind securitatea impusă de Beijing în fosta colonie britanică va avea ''un impact'' asupra relațiilor sale cu China, a anunțat luni șeful diplomației europene, Josep Borrell, relatează AFP, potrivit Agerpres.
oameni imbratisand copaci in Israel
Foto: Captura YouTube

VIDEO Îmbrățișați un copac, dacă nu vă puteți îmbrățișa rudele, recomandă Autoritatea israeliană pentru parcuri

de N.O. HotNews.ro
Nu vă puteți îmbrățișa prietenii și familia zilele acestea? Îmbrățișați un copac în schimb. Acesta este mesajul transmis de Autoritarea Israeliană pentru parcuri pe rețelele de socializare pentru a încerca să ajute oamenii să treacă peste sentimentul de tristețe provocat de regula distanțării sociale introdusă de autorități pentru a opri răspândirea coronavirusului, relatează Reuters.
Brexit
Foto: Pixabay

Noul sistem de imigrare în Marea Britanie: De câte puncte este nevoie și care sunt condițiile pentru vize de muncă

de Redactia HotNews.ro
Regatul Unit a stabilit mai multe detalii ale sistemului de imigrare bazat pe un punctaj anunțat în februarie. Potrivit noilor reglementări aplicabile după Brexit, noul sistem de permise de muncă îi favorizează pe cei care sunt înalt calificați sau pe cei care vor să lucreze în sectoare cu deficit de forță de muncă, scrie Reuters.Alte titluri din Actualitate:

Arafat: Un pacient cu simptome ușoare, externat la cerere pe 6 iulie, e acum la Terapie Intensivă, comatos. Altul a fost găsit în stop cardiac
Enigmă în Argentina: Cum s-au infectat șapte marinari după 35 de zile pe mare / ”Așa ceva nu a mai fost descris în nicio publicație medicală”
La Galați, anchetele epidemiologice sunt făcute de un singur medic, care are 5 contracte de muncă. Tătaru trimite Corpul de control la Spitalul Județean, unde au COVID 83 de angajați și 24 de pacienți
Expert ONU: Există în mod clar un efect Trump, unul foarte negativ pentru libertatea presei în lume
Mesaj dur al directorului Spitalului Victor Babeș din Timișoara pentru cei care nu cred în COVID-19: "Îi așteptăm în spitale, unde avem și lumânări"


ECONOMIE

Cele mai vandute modele auto in prima parte din 2020
Foto: APIA

Ce mașini noi s-au cumpărat in România în primul semestru - SUV-urile au 40% din piață, electricele au înregistrat un nou record, dar au abia peste 1%

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Economie | Auto
Piața auto a mașinilor noi a scăzut cu 31% în prima jumătate a anului, arată datele APIA, iar diferitele categorii au înregistrat scăderi importante, cu excepția mașinilor electrice. Persoanele juridice au realizat 60% din achiziții în șase luni, dar în iunie cele fizice au avut pondere de 58%. Aproape un sfert dintre mașini au tracțiune integrală și dieselul are 29% din piață. La vehicule comerciale, Ford, Dacia și Mercedes-Benz au cele mai mari cifre.
Dan Bucsa, Lead CEE Economist_UniCredit Bank AG
Foto: Hotnews

Dan Bucșa: Mă aștept ca BNR să taie dobânzile până la 1%. Dacă nu ar face asta, cei care și-au luat credite ar fi afectați

de F.B. HotNews.ro
Un pas logic pentru BNR ar fi să taie dobânda până la 1%, pentru a nu fi afectați cei care și-au luat credite imobiliare și IMM-urile după ce expiră prevederea cu amânarea plății ratelor, reiese din declarațiile lui Dan Bucșa, economist-șef pentru Europa Centrală și de Est în cadrul UniCredit Bank Londra.


0-100.hotnews.ro

Intr-o uzina auto
Foto: Fiat

Dacia și Ford au produs luna trecută cu 19% mai puține mașini decât în iunie 2019

de Vlad Barza HotNews.ro
În luna iunie au fost produse în România 35.121 autoturisme, o scădere de 19% față de iunie 2019 când totalul fusese 43.429 unități. Dintre acestea 22.149 au fost produse în uzina Dacia de la Mioveni și 12.972 unitati au fost produse de uzina Ford de la Craiova. La Dacia producția din iunie a scăzut cu 27% față de iunie anul trecut, iar la Ford scăderea procentuală a fost mai mică, arată datele ACAROM.


SPORT

Atletism
Foto: balkan-athletics.eu

Președintele Federației ruse de atletism a demisionat

de Red. Sport HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Sport | Alte sporturi
Președintele Federației ruse de atletism (RUSAF), Yevgeny Yurchenko, a demisionat luni, în condițiile în care instituția pe care a condus-o, suspendată de federația internațională de profil, are tot mai multe probleme legate de dopaj, iar sportivilor săi ar putea să le fie interzisă în continuare participarea în competițiile internaționale, scrie Reuters.
Manchester City
Foto: Twitter

OFICIAL Manchester City va putea participa la viitoarele ediții ale cupelor europene

de Red. Sport HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Sport | Fotbal
Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a decis, luni, să autorizeze în apel participarea echipei Manchester City la viitoarele ediții ale cupelor europene de fotbal, după ce clubul englez fusese inițial suspendat de UEFA pe o perioadă de doi ani, pentru încălcarea regulilor fair-play-ului financiar, informează AFP.
Formula 1
Foto: Formula 1.com
Formula 1

Echipa Racing Point, acuzată că a copiat componente ale monopostului Mercedes din 2019

de Red. Sport HotNews.ro
Renault a depus, duminică, după Marele Premiu de Formula 1 al Stiriei, o plângere împotriva echipei Racing Point, fostă Force India, acuzând-o că a copiat componente ale monopostului Mercedes din 2019.


Bancul zilei

Masca chirurgicala
Foto: pixabay.com

VIDEO Verificarea informațiilor: Banda metalică din masca de protecție nu este o antenă 5G (Reuters)

de N.O. HotNews.ro
Luni, 13 Iul 2020 Actualitate | Coronavirus
Teoriile conspirației și-au făcut loc prin toată lumea unde există și coronavirus. Astfel că Reuters a luat un video distribuit masiv de utilizatorii rețelelor de socializare în care un bărbat susține că banda metalică din măștile medicinale este o antenă 5G și a verificat informațiile.ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Cum poți să scoți din sărite un polițist
Un polițist stă într-o intersecție din Capitală. Apare un șofer și trece pe roșu. Polițistul nimic. Acelasi șofer parchează lângă el neregulamentar. Polițistul nimic. Șoferul se dă jos din mașină și scuipă în direcția polițistului. Nimic...
Bancul zilei: Sfaturi pentru o viață sănătoasă la birou
- Rodica, ar trebui sa inchizi fereastra cand intri in biroul directorului. - De ce? - Presupun ca acolo e..
Bancul zilei: Cum dispare rapid durerea de cap
– Alo , Ioane hai la o bere la barul din colt. – Pai cand te-am sunat eu acum o jumatate de ora ai zis ca ai o durere ingrozitoare de cap....
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by