Spitalul Judetean Suceava
Foto: facebook

Mărturia unui medic militar de la Suceava: Pregătiți-vă pentru decizii grele. Într-o terapie cu 30 de bolnavi și 10 ventilatoare pe cine intubăm? Vom avea cu toții pierderi

de Alina Neagu HotNews.ro
Un medic militar care a ajuns zilele acestea la Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din România, povestește, într-un mesaj făcut public, cum se văd lucrurile "pe partea cealaltă", acolo unde sunt izolați și îngrijiți, în spital, pacienții infectați cu noul virus. Medicul mărturisește că "sentimentul cred că seamănă cu ceva ce ai putea să simți după ce ești răpit de o specie extraterestră".
Coronavirus Romania
Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia
LIVETEXT

Coronavirus în România: Numărul deceselor a ajuns la 229, cel al cazurilor se apropie de 5.000

de Redactia HotNews.ro
Bilanțul deceselor provocate de coronavirus în România a urcat joi la 229, potrivit datelor oficiale. Ultima raportare a numărului de cazuri, cea de miercuri la prânz a anunțat 344 de noi cazuri, totalul infecțiilor cu Sars-Cov-2 ajungând la 4.761.
------------
11.44 Angajat al Ministerului Justiției, infectat cu noul coronavirus
11.02 Un institut de cercetare vrea să facă un sistem de ventilație mecanică
10.44 Bilanțul deceselor a ajuns la 229
10.31 Doctoriță de la Spitalul Penitenciar Dej, infectată cu coronavirus
10.23 Rafila: Nu orice mască ajută împotriva coronavirusului
Podul peste Mures la Chetani, pe autostrada Transilvania
Foto: Captura YouTube

VIDEO O nouă autostradă muzeu? O bucată din autostrada Transilvania va fi gata la vară, dar nu va putea fi folosită din cauza unui nod rutier nefinalizat. Unde e blocajul

de Victor Cozmei HotNews.ro
Circa 18 km dintre Iernut și Chețani, parte a autostrăzii Transilvania între Târgu Mureș și Câmpia Turzii vor fi gata în această vară, însă există riscul ca traficul să nu poate fi deschis. Va fi practic un alt tronson „muzeu” și asta pentru că nodul rutier de la un capăt este aferent altui lot, acolo unde constructorul aproape că nu mai lucrează și este în insolvență. Loturile de la Iernut la Chețani (17,9km) și de la Chețani la Câmpia Turzii (15,7km) sunt în lucru încă din 2016. Vezi în articol un video din dronă cu podul peste Mureș și nodul rutier abandonat de la Chețani.
Claudiu Ivan
Foto: Arhiva personala
ANALIZA

Cu ce rămânem în urma epidemiei de coronavirus?

de Claudiu Ivan, Răzvan Daniel Chivu, Alin Cotigă Contributors.ro
Vremea rațiunii și a statisticilor a venit. Cât mai ține criza? Ce scenarii avem? Cum chestionăm gestiunea țării în perioada asta? Unde ajungem cu această criză a coronavirusului? Marja deceselor asociată SARS-CoV-2 estimată în România poate fi undeva în plaja 864-1749 cazuri – utilizând datele disponibile până în prezent. O dată cu trecerea timpului, pe măsură ce epuizarea personalului medical și a resurselor se vor face resimțite, rata de deces va crește....
Pandemia de coronavirus se extinde
Foto: NOAH SEELAM / AFP / Profimedia
LIVETEXT

Coronavirus în lume: 100 de zile de când China a raportat ”o pneumonie cu cauză necunoscută” / Raportări foarte încurajatoare din Coreea de Sud și Australia

de Redactia HotNews.ro
Numărul cazurilor de coronavirus din lume a ajuns la circa 1,5 milioane, în timp de peste 88.500 de pacienți cu Covid-19 au murit, iar 330.000 s-au vindecat, arată centralizările de pe Arcgis și Worldometer.
-----------
11.04 Rusia a anunțat un bilanț zilnic record de 1.459 de cazuri
10.17 100 de zile de când China a anunțat ”o pneumonie cu cauză necunoscută”
09.46 Cel puțin 212 țări și teritorii au raportat infecții cu Sars-Cov-2
09.01 Coreea de Sud, cel mai mic bilanț de după 20 februarie
08.43 Australia a raportat doar 96 de noi cazuri
08.19 Bilanțul deceselor din Germania a crescut joi cu 246 (2.107 în total)
07.23 Pisicile se pot infecta cu noul coronavirus
Dan Barna, dialog #deladistanță
Foto: Hotnews

Politica de criză. Ce e de făcut? Un dialog #deladistanță cu Dan Barna, președinte USR, joi, de la 13.30

de Clarice Dinu HotNews.ro
Președintele USR, Dan Barna, este invitatul dialogurilor HotNews.ro #deladistanță, joi, de la ora 13.30. Cum s-a schimbat modul de a face politică odată cu criza coronavirusului, ce pot face partidele, există sau nu colaborare între formațiunile politice, de ce are nevoie acum România, sunt câteva dintre întrebările la care liderul USR va răspunde.
  • Cititorii HotNews.ro îi pot adresa întrebări invitatului folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului. Comentariile vor fi moderate, iar cele conținând injurii sau atacuri la persoană nu vor fi aprobate.
Radu Paraschivescu, eheee, pe stadion
Foto: arhiva personala
​Sanatate Acasa

Radu Paraschivescu: Ca un măgar ce sunt, încerc să nu stau în calea Irinei / Dacă dau peste ceva care-mi place, devin găman. Înfulec ca Azorel INTERVIU

de Eugen Istodor HotNews.ro
Radu Paraschivescu e acasă în Balta Albă. Și-i la fel. Scrie, traduce, iubește fotbalul. E sanitarul de serviciu al limbii române. De COVID-ul ăsta, dimineața, înjură cioara care-l trezește. Apoi, toată ziua se alintă ca de obicei. Roade alune de pădure, face o plimbare de trei sferturi de oră prin cvartal – are diabet și trebuie să facă mișcare zilnic – și, dacă vrea să-și strice ziua, se uită la știri. Se alintă. Îl alintă Irina.
Spitalul din Suceava
Foto: Google Street View

Adevărul.ro: Șpaga pentru ridicarea morților de la morga spitalului din Suceava, lăsată într-o cutie de pantofi

de R.M. HotNews.ro
Trei suceveni, între care un fost polițist, au declarat pentru „Adevărul” că au plătit „atenții” de 100 de lei ca să ridice cadavrele rudelor de la morga Spitalului Suceava, după ce li s-a spus că „așa se face”.
Mega Image
Foto: Mega Image
Articol susținut de Mega Image

Măsuri pe timp de criză: măriri salariale și spor suplimentar de 25% pe zi la Mega Image

de Smile Media
Miercuri, 8 Apr 2020 Actualitate | Esențial
Acum vreo lună și jumătate, eram în normalitate, uitându-ne la China și la Wuhan ca la ceva izolat, îndepărtat. Astăzi suntem izolați, încercând să ne adaptăm la noile condiții și restricții. De la momentul în care s-a anunțat primul caz de coronavirus în România și până am ajuns să realizăm cu toții că acest virus este ceva serios, lucrurile s-au succedat rapid, fulminant. Parcă a trecut o veșnicie de la normalitate. Oricum, e clar că după această pandemie, lucrurile se vor schimba, la nivel social, mental, psihologic, la nivel de individ, cât și la nivel de colectiv.
O faptă bună pe zi - BCR și HotNews
Foto: BCR
Proiect BCR - HotNews

​SONDAJ Fapta bună de azi - ziua 8. Tu decizi ONG-ul caștigător

de Smile Media
Campania BCR-HotNews.ro, care își propune ca în fiecare zi să răsplătească cu 1.000 de euro o organizație sau o asociație care face fapte bune, a început. Este a8-a zi a campaniei și invităm cititorii să se implice în număr cât mai mare și să voteze ONG-ul dorit. La ora 20.00 votarea se va opri, iar ONG-ul cu cele mai multe voturi va fi beneficiarul micro-finanțării de 1.000 de euro.
Enjoy safer technology
Foto: ESET
Articol susținut de ESET

COVID-19 și trecerea către un sistem de lucru de la distanță

de Smile Media
Miercuri, 8 Apr 2020 Economie | Companii
Companiile moderne au deja bine puse la punct infrastructura și politicile necesare să faciliteze opțiunea de "work from home", iar majoritatea angajaților lor își desfășoară activitatea pe laptop-uri.
Claudiu Murariu - CEO InnerTrends
Foto: Hotnews
O inițiativă a Băncii Comerciale Române

VIDEO Cum să te organizezi mai bine când muncești de acasă. Sfaturi de la cineva care o face de 10 ani

de Răzvan Băltărețu Smile Media
Miercuri, 8 Apr 2020 Un sfat pe zi
În ciuda situației în care ne regăsim ca țară și planetă, există o parte bună de necontestat: avansul tehnologic care ne permite să muncim de aproape oriunde. Românii i-au zis „telemuncă”. Și e legală încă din 2018. Iată-ne astfel într-un experiment la care nimeni n-ar fi îndrăznit să se gândească în urmă cu câțiva ani: milioane de oameni lucrează de acasă. Însă cum faci să fii și productiv?
Veronica Dobozi, Mihai Trandafir
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Prescripția specială în vremea stării de urgență

de Veronica Dobozi, Mihai Trandafir STOICA & Asociatii
Mai există prescripția specială în vreme de Covid? Pe scurt, problema este următoarea: "Este firesc ca perioada stării de urgență să nu intre în calculul prescripției speciale a răspunderii penale, în raport de dispozițiile Decretului Președintelui României nr. 195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României?"
ICPE-CA
Foto: Hotnews

Un institut de cercetare din România vrea să facă un sistem de ventilație mecanică pentru pacienții cu COVID-19

de CP HotNews.ro
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică ICPE-CA București lucrează la dezvoltarea unui sistem de ventilație mecanică destinat tratării persoanelor infectate cu noul coronavirus. ICPE-CA lucrează împreună INCD Turbomotoare COMOTI și cu alte institute naționale de cercetare și universități.
radu umbres
Foto: Arhiva personala
Întâlnire online​

VIDEO. Cum se va schimba viața noastră după carantină? Radu Umbreș, doctor în antropologie socială la University College London, în dialog #deladistanta, joi, 9 aprilie, ora 12

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Cum va arăta viața noastră după ce ieșim din carantină? Ne va fi frică să mergem la festivaluri sau în cârciumi? Vom mai călători în alte țări, ne vom teme de o altă epidemie? Încercăm să răspundem la aceste întrebări și la altele, într-un dialog #deladistanta cu Radu Umbreș, doctor în antropologie socială, joi, 9 aprilie, ora 12.
Adrian Codirlasu, presedintele CFA Romania
Foto: Hotnews

Așteptările celor mai titrați analiști financiari: Curs mediu al euro de 4,99 lei, un derapaj fiscal de 6,7% și un impact al crizei Covid-19 care se va simți puternic până în trimestrul IV

de DP HotNews.ro
Indicatorul care măsoară încrederea în economie calculat de cei mai titrați analiști financiar-bancari reuniți în Asociația CFA România a coborât în martie la cel mai mic nivel din iulie 2012, potrivit anunțului făcut joi de membrii Asociației. Aceștia și-au înrăutățit prognoza de curs euro la 4,99 lei pentru următoarele 12 luni, și au inclus în estimări impactul economic al cornavirusului. Din acest punct de vedere, analiștii anticipează în bună parte (48% dintre ei) impactul se va resimti puternic pana in trimestrul IV al anului.
Materiale digitale educaționale-Digitaliada
Foto: Fundația Orange

Digitaliada a premiat creatorii de resurse educaționale/ Câștigătorii ediției 2020

de A.C. HotNews.ro
Cele peste 160 de materiale digitale educaționale înscrise în concursul #Digitaliada au fost utilizate pe perioada suspendării cursurilor școlare, alături de alte resurse deschise din cadrul platformei www.digitaliada.ro, de către elevi, profesori și părinți dornici să continue procesul educațional.
Nicolae Mircea Panduru
Foto: Arhiva personala
​#izolatidarimpreuna

Coronavirus si diabet. Dr. Nicolae Mircea Panduru explică cum este atacat organismul persoanelor cu diabet de doi inamici – glicemia și virusul

de R.F. HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Izolați, dar împreună
Persoanele vulnerabile și cu un risc mare de complicații și deces sunt cele cu diabet. De ce? "Virusul SARS-Cov-2, ca majoritatea virusurilor, infectează și afectează mai sever persoanele care au o imunitate mai scăzută. Copiii, bătrânii si persoanele cu mai multe boli concomitente (comorbidități) prezintă o imunitate scăzută comparativ cu adulții tineri sănătoși. Totuși, în ciuda imunității scăzute copiii nu sunt afectați decât în cazuri excepționale și atunci fac forme ușoare", spune dr. Nicolae Mircea Panduru, medic diabet, nutriție și boli metabolice MedLife. Cum se explică acest lucru?
cum-sa-cresti-un-baiat-puterea-legaturilor-afective-in-cresterea-unor-barbati-de-nadejde
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Cum sa cresti un baiat. Puterea legaturilor afective in cresterea unor barbati de nadejde

de A.V. HotNews.ro
In salile de clasa, in sanul familiilor, la antrenamentele sportive, in „fratiile" studentesti si in gastile de cartier, baietii sunt adesea modelati dupa un tipar al masculinitatii traditional, rigid si mai cu seama falimentar pentru societatea de azi, marcata de schimbari profunde la nivelul relatiilor de gen si al pietei locurilor de munca.

Edițiadedimineață.ro: Întemeietorul medicinei moderne românești - un medic și farmacist român de origine franceză, născut în Italia

de editiadedimineata.ro
Dincolo de a fi o prestigioasă Universitate de Medicină și Farmacie sau o stradă superbă din București sau din alte orașe, numele lui Carol Davila ar trebui să însemne în primul rând pentru români exact definiția „părintelui medicinei moderne”.
Marcel Ciolacu
Foto: Facebook
Preluare PeBloguri

Marcel Ciolacu: ”Lăsați politica și faceți odată ceva pentru oameni! Testați-i și reporniți economia!”

de PeBloguri
”Roman – ești un mare mincinos! Te-au pus #stăpâniiPNL să minți ca un nerușinat pentru a acoperi incompetența Guvernului tău și a baronilor voștri din județe!”, scrie președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook, citat de site-ul PeBloguri.
Wantsome - The friendly IT Academy
Foto: Wantsome

[P] Cursuri IT la jumătate de preț pentru persoanele proaspăt intrate în șomaj și noi oferte educaționale

de Smile Media
Academia ieșeană Wantsome oferă 50% discount la toate cursurile sale introductive pentru persoanele care au intrat în șomaj tehnic sau non tehnic în ultima perioadă precum și o serie de beneficii noi pentru cei interesați să studieze IT-ul fără să-și fi pierdut locul de muncă.
transforma-ti-adversarii-in-aliati-arta-persuadarii-perfecte
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Arta manipularii: Cum transformi adversarii in aliati

de A.V. HotNews.ro
Cum raspunzi unei persoane care te critica, te intrerupe si te contrazice? Cum atragi de partea ta un individ care este deja prost dispus sau se afla de cealalta parte a baricadei? Sau, in fine, cum iti impui dreptul de a nu fi de acord cu cineva, reusind totusi sa colaborezi cu acel oponent?
Locul de joaca, ocupat in timpul Covid-19
Foto: Captura Facebook
Imaginile zilei

VIDEO Natura în toată splendoarea - Cine a ocupat locul de joacă în lipsa copiilor

de Red. Life HotNews.ro
În lipsa oamenilor, aflați mare parte în izolare din cauza pandemiei de coronavirus, animalele și-au recăpătat planeta și se bucură din plin de o libertate nesperată. În ultima perioadă, au tot circulat pe net imagini cu diverse animale prin centrele orașelor.
Incendiu Peris 7-8 aprilie 2020 - 4
Foto: ISU Bucuresti-Ilfov

Incendiul de la ferma de porci din Periș nu a fost stins. 16 autospeciale luptă cu focul

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Incendiul de la ferma de porci din Periș încă nu a fost stins, la două zile de la izbucnirea acestuia. Întâi a luat foc vegetația uscată de la fermă, apoi focul a ajuns la batalele unde erau depozitate dejecțiile de la ferma de porci, două gropi uriașe cu o dimensiune de 100/200m și o adâncime de circa 7 metri, iar de atunci focul arde mocnic, fecalele uscate fiind un combustibil. Daniel Vasile, purtătorul de cuvând al ISU București spune că până la finalul zilei focul ar putea fi stins.
Siegfried Mureșan, diaolog #deladistanță
Foto: Hotnews

Europa și pandemia. Cum ne poate ajuta UE în criza coronavirusului? Răspunsurile lui Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL, joi, de la 15.00, într-o întâlnire #deladistanță

de Clarice Dinu HotNews.ro
Cum se mobilizează Uniunea Europeană pentru a depăși criza coronavirusului și ce poate face concret UE pentru statele membre? Europarlamentar PNL și vicepreședinte al PPE, Siegfried Mureșan răspunde joi, de la ora 15.00, întrebărilor momentului, într-o întâlnire online HotNews.ro #deladistanță.
  • Cititorii HotNews.ro îi pot adresa întrebări invitatului folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului. Comentariile vor fi moderate, iar cele conținând injurii sau atacuri la persoană nu vor fi aprobate.
jocul-infinit
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Jocul infinit: cum te descurci intr-o lume in continua schimbare

de A.V. HotNews.ro
In jocurile infinite, cum ar fi afacerile, politica sau viata insasi, jucatorii vin si pleaca, regulile sunt schimbatoare si nu exista un punct final definit. Intr-un joc infinit nu exista invingatori sau invinsi. Nu exista, de exemplu, „afaceri invingatoare” sau „castigatori ai vietii”, exista doar inainte si in urma.
Stephen King
Foto: Wikipedia

Stephen King, romanele sale horror și pandemia de Covid-19: "Era de așteptat să se întâmple să apară un virus"

de Red. Life HotNews.ro
Stephen King spune că îi înțelege pe fanii care se simt ca și cum ar trăi într-unul din romanele sale horror, din cauza pandemiei. Volumul său "Apocalipsa/ The Stand", din 1978, are ca subiect o pandemie virală care a decimat populația lumii.
ECOTIC și InfoCons au lansat Manualul de protecția mediului
Foto: ecotic

webPR: ECOTIC și InfoCons au lansat Manualul de protecția mediului

de Smile Media
ECOTIC, împreună cu InfoCons, au lansat „Manualul de protecția mediului și colectare selectivă”, material destinat informării populației asupra practicilor corecte față de mediul înconjurător. Manualul prezintă într-o manieră comprehensivă și într-un limbaj simplu informații utile și recomandări pentru cetățenii de toate vârstele, îndemnându-i să protejeze mediul prin colectarea separată a deșeurilor reciclabile. Totodată, acesta reprezintă si un suport educațional pentru toți cei interesați de ecologie și care au dorința de a învăța cum pot avea grijă de mediu, și, implicit, de sănătatea lor. Acesta vine în sprijinul profesorilor, care doresc să ofere elevilor o educație ecologică de calitate, adunând toate informațiile practice si relevante într-un singur loc.
ambulanta
Foto: Facebook

Numărul deceselor din cauza Covid-19 urcă la 229

de DP HotNews.ro
Alte două persoane au fost confirmate ca decedate din cauza infectării cu Covid-19, o femeie de 48 de ani din Vrancea suferind de obezitate gradul II și o alta de 64 de ani din Capitală suferind de boli cardiovasculare și renale. Numărul total al deceselor urcă astfel la 229 persoane.
retete-de-jocuri-de-ce-si-cum-sa-te-joci-cu-copilul-tau
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

Retete de jocuri. De ce si cum sa te joci cu copilul tau

de A.V HotNews.ro
Saptamanile de stat in casa ofera ocazia excelenta pentru a (re)gasi placerea jocului impreuna cu copiii. Multi dintre noi consideram ca parentajul tine numai de temele pentru acasa, de chestiunile organizatorice si de antrenamentele de fotbal si nu gasim prea multa bucurie in legaturile noastre de familie.
David Pop
Foto: Digi 24

Digi 24: Ce s-a întâmplat cu David, tânărul șomer rămas fără mâncare, și cu medicul alungat din apartament. Reacția oamenilor

de Digi 24 Digi24.ro
Vremurile grele unesc oamenii cu suflet mare. Impresionați de povestea lui David Pop, tânărul care a rămas fără serviciu și fără mâncare, mai mulți telespectatori Digi24 s-au oferit să ajute. Unii cu alimente, unii cu bani, unii cu oferte de angajare.
Doctori Italia
Foto: Profimedia Images

Digisport: Ce fel de probleme pot apărea pe viitor pentru cei care au avut coronavirus. Avertismentul unui medic italian

de Digisport Digisport.ro
Pandemia de COVID-19 a dus la întreruperea tuturor marilor competiții, însă se pare că noul coronavirus poate reprezenta o amenințare serioasă pentru toți sportivii, chiar dacă aceștia au reușit să învingă boala.
Viziere
Foto: Hotnews
​Apelul medicilor din linia îintai

UPDATE Donează pentru secțiile indispensabile din spitale. Este esențial să rămână necontaminate/ Lista echipamentelor donate

de HotNews.ro
Duminică, 29 Mar 2020 Actualitate | Esențial
Cel mai negru scenariu ar fi ca virusul să pătrundă în spitale. Medici inimoși încearcă, prin propriile puteri, să ridice standardul cât mai sus. E nevoie de contribuții rapide, pentru a fi comandate imediat echipamentele care mai sunt în stocuri.
Rușinea la copii, de Betsy de Thierry
Foto: Editura Trei
Strategii de parenting

Rusinea la copii. De unde le vine rusinea si cum ii putem ajuta sa tina capul sus

de A.V. HotNews.ro
Psihologii si specialistii in neurostiinte ne spun ca sentimentul de rusine scade increderea in sine, produce convingeri negative despre propria persoana, reduce creativitatea si creste raspunsul la stres – consecinte pe care niciun parinte iubitor nu le doreste atunci cand incearca sa corecteze comportamentul copilului sau.


Violeta Alexandru
Foto: Agerpres

Șomajul tehnic va fi introdus și la companiile și regiile de stat/ Violeta Alexandru: Este o propunere asumată

de CP HotNews.ro
Ministerul Muncii a pregătit un proiect de act normativ privind șomajul tehnic la stat, a anunțat ministrul Violeta Alexandru. Potrivit acesteia, "acum este momentul organizării unui sistem de lucru în instituții, autorități, companii publice, regii cu capital de stat care să le asigure funcționalitatea pe durata stării de urgență". Practic, nu doar instituțiile publice care sunt alimentate cu bani de la buget, ci și entitățile care au propriile venituri și cele care funcțioează ca societăți comerciale vor fi afectate de șomajul tehnic.
Alex Mareș, co-fondator Ebriza
Foto: Hotnews
Întâlnire online​

Cum începi să vinzi online, într-o oră. Antreprenorul Alex Mareș, co-fondator Ebriza, răspunde la întrebările voastre la întâlnirea online #deladistanță, vineri 10 aprilie de la 12.00

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Alex Mareș, co-fondator Ebriza, explică ce este și cum funcționează platforma de gestiune integrată a afacerilor care te poate ajuta să vinzi online rapid și simplu, cu o soluție la cheie special pregătită pentru mici antreprenori.
Facebook Comunity Help
Foto: Facebook

Facebook anunță că funcția Community Help este acum disponibilă și în România. Utilizatorii pot să le ofere sprijin celor afectați de COVID-19

de Vlad Barza HotNews.ro
Facebook anunță că funcția Community Help este acum disponibilă și în România. Noua funcție, adaptată pentru situația actuală, este gândită pentru a facilita procesul prin care oamenii pot găsi sprijin, le pot oferi ajutor celor din jurul lor care sunt afectați de COVID-19 și pot contribui cu donații la strângerile de fonduri.
Formular plangere impotriva bancilor
Foto: Hotnews

Poliția Finanțelor: Românii pot reclama online la Ministerul de Finanțe băncile care nu aplică suspendarea plății ratelor bancare

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Guvernul a pus la dispozitie un formular electronic pe platforma aici.gov.ro prin care românii pot transmite către Ministerul de Finanțe situațiile în care bancile refuză sau nu respectă aplicarea normelor pentru amânarea ratelor prevăzute de Ordonanța de Urgență 37/2020. Sesizările vor fi analizate de către conducerea Ministerului Finanțelor, astfel încât să fie identificate aceste bănci, a anunțat pe Facebook Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României.
Masca de protectie
Foto: pixabay.com

Rafila: Nu orice mască ajută împotriva coronavirusului

de G.S. HotNews.ro
Nu orice fel de material poate fi folosit eficient pe post de mască împotriva coronavirusului, a declarat la RFI președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.
Penitenciarul spital Dej
Foto: anp.gov.ro

Doctoriță de la Spitalul Penitenciar Dej, infectată cu coronavirus

de G.S. HotNews.ro
Un medic de la Spitalul Penitenciar Dej a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus și internat în spital la Cluj-Napoca, fiind declanșată o anchetă epidemiologică pentru a se stabili contacții acestuia, printre care sunt și deținuți, transmite Mediafax.
Tudorel Andrei, presedintele INS
Foto: Hotnews

Exporturile românești au scăzut în luna martie din cauza restricțiilor legate de coronavirus. Pe ansamblu, presiunea asupra balanței comerciale a mai slăbit (cercetare INS)

de Dan Popa HotNews.ro
​Reducerea capacităților de producție, problemele legate de transport, lipsa materiilor prime din import și anulările contractelor comerciale sunt principalele motive invocate de exportatorii și importatorii români pentru contracția comerțului exterior din luna martie 2020, arată o cercetare ad-hoc efectuată de Institutul Național de Statistică publicată joi dimineața. Din calculele proprii efectuate pe baza datelor furnizate de INS, exporturile din martie au scăzut cu circa 22%, dar contracția a fost mai mare la importuri, ceea ce mai reduce din deficitul comerțului exterior.
cum-sa-devii-capitalist-cand-nu-ai-niciun-capital
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Cum sa devii capitalist cand nu ai niciun capital

de A.V. HotNews.ro
Ca sa te imbogatesti nu trebuie sa fii educat la scoli de elita, sa ai bani, sa fii creativ sau sa ai o idee. Nu trebuie decat sa vrei sa incalci niste reguli. E timpul sa uiti de sfaturile bunicului si sa devii un investitor modern, care vaneaza oportunitati, un antreprenor care obtine venituri din surse suplimentare.

Ludovic Orban
Foto: Guvern

Ludovic Orban, despre OUG privind bugetarii: Unii ar putea lucra 15 zile și apoi să stea acasă pe 75% din salariu

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Revista Presei | Radio TV
Premierul Ludovic Orban a vorbit miercuri seara, la B1 TV, despre Ordonața de Urgență care-i vizează pe bugetari și spune că s-ar putea lua o măsură similară șomajului tehnic din privat. ”Ne-am gândit la un mecanism relativ simplu, în care împărțim angajații în două – jumătate din angajați lucrează 15 zile, restul de 15 zile urmând să fie într-o formă de șomaj tehnic – plătiți la fel cum sunt plătiți cei din șomaj tehnic, cu 75% - restul de 15 zile vin la muncă ceilalți, care au stat în șomaj tehnic perioada respectivă”, a declarat premierul, la B1 TV.
Ambulanta Covid-19
Foto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

Numărul deceselor a urcat la 227

de DP HotNews.ro
Numărul deceselor a urcat la 227, după ce autoritățile au confirmat în cursul acestei dimineți moartea altor 7 persoane. Vârsta celor decedați este între 64 și 88 de ani, decedații fiind din județele Alba, Hunedoara, Brașov, Mureș și București.
Sonda petrol
Foto: Flickr

Soarta pieței petrolului, decisă astăzi/ Producția de petrol ar putea fi redusă drastic

de CP HotNews.ro
Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și alte state mari producătoare care nu fac parte din organizație vor dicuta joi, într-o conferință excepțională despre posibilitatea reducerii semnificative a producției, pentru a evita prăbușirea totală a prețurilor. Reuniunea este organizată la cererea președintelui american Donald Trump, care a vorbit săptămâna trecută de o reducere a producției cu 10 milioane de barili pe zi.
Claudiu Vuta
Foto: Arhiva personala

Pandemia si economia – atât cât știm la momentul actual

de Claudiu Vuta Contributors.ro
Fondul Monetar Internațional a redus prognoza de creștere economică mondială, pentru anul în curs, la 2,5%, față de cea publicată în luna ianuarie a anului curent, care estima o creștere economică globală de 3,3%. Creșterea economică mondială va fi influențată de capacitatea statelor de a stopa răspândirea Covid-19. Suntem puși în fața unei crize de sănătate, ce produce daune economice...
Simona Halep
Foto: wta/ twitter

Simona Halep, șocată de pandemia de Covid-19: "Nici în cel mai negru vis nu mi-am imaginat să se oprească globul așa deodată"

de A.I. HotNews.ro
Aflată în izolare de câteva săptămâni bune, Simona Halep a povestit la Garantat 100% că este șocată de situația în care se găsește omenirea din cauza pandemiei de coronavirus și că nu se gândea nici în cel mai negru scenariu că s-ar putea ajunge la așa ceva.
Pisica
Foto: pixabay.com

Pisicile se pot infecta cu noul coronavirus și le afectează grav - studiu / Reacția OMS

de G.S. HotNews.ro
Pisicile se pot infecta cu noul coronavirus, dar câinii par să nu fie vulnerabili la el, potrivit unui studiu publicat miercuri ce a determinat deja Organizația Mondială a Sănătății să spună că va cerceta cu mai mare atenție transmiterea Sars-Cov-2 de la oameni la animalele de companie, transmite Reuters.
Incendiu Peris 7-8 aprilie 2020 - 4
Foto: ISU Bucuresti-Ilfov

Incendiul care a poluat miercuri Bucureștiul: ​​Cum a ajuns ferma de porci din Periș un dezastru ecologic, afacerile familiei Dragnea și cine este noul proprietar

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Actualitate | Mediu
De marți noapte, pentru multe ore, Bucureștiul a fost sufocat de un val de fum și în majoritatea cartierelor miroasea a ars. Poluarea este cauzată de un incendiu care a izbucnit marți dimineață la fosta fermă de porci din Periș. Întâi a luat foc vegetația, iar mai apoi focul a ajuns la cele două batale ale fermei, niște gropi uriașe, cu o suprafață de 200/100 m și o adâncime de circa 7 metri, pline cu dejecții de la animale.
Ionel Burtea, antreprenor
Foto: Abund Berry

Ionel Burtea, antreprenor la 24 de ani: HoReCa își mai revine, dar în turism nimic nu va mai fi la fel ca înainte

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Tânărul antreprenor Ionel Burtea (24 de ani), care face afaceri în agricultură și procesare, a luat urgent 2 măsuri principale încă de la începutul acestor săptămâni de criză cu care se confruntă firmele private din România.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: Pixabay

Financial report Banca Franței lansează ideea tipăririi banilor destinați finanțării directe a companiilor. Japonia încearcă să scape de coronavirus fără să-și anestezieze economia. Unele hoteluri din Grecia se vor deschide în iunie

de Dan Popa HotNews.ro
Financial Times: Guvernatorul Băncii Franței a lansat ideea ca băncile centrale să tipărească bani cu care să finanțeze direct companiile afectate de coronavirus ● Les Echos: Japonia încearcă să scape de coronavirus fără să-și anestezieze economia ● Corriere Della Sera: Interviu Gerhard Schröder: "Este momentul datoriei comune, Germania trebuie să ofere ajutorul pe care l-a primit" ● Presa elenă: Unele hoteluri din Grecia se vor deschide în luna iunie. Statul va încuraja sectorul prin reduceri de taxe și alte măsuri fiscale.
Adrian Stanciu, Maastricht School of Management, in timpul discutiei cu HotNews
Foto: Hotnews

Cu Adrian Stanciu, antrenor de antreprenori despre rețete de ocolit criza și despre marea ocazie pe care pandemia ți-o pune în față: Nu toate firmele vor supraviețui. Nu există un drept infinit la supraviețuire

de Dan Popa HotNews.ro
Cred că acum e un moment foarte bun pentru un CEO să își manifeste calitățile de lider, dacă le are, spune Adrian Stanciu, antreprenor și partener co-fondator al brațului din România al Maastricht School of Management. El le recomandă antreprenorilor ca în această perioadă de incertitudine să ia decizii bazate pe detaliile certe de care dispun. ”Ai spațiul închiriat, iar proprietarul refuză să-ți renegocieze contractul? Asta e deja o certitudine și poți lua o decizie bazată pe ea: sper că te vei muta cât de curând de acolo!”, spune Stanciu într-o discuție cu reporterul HotNews.ro
Test pentru coronavirus - COVID-19
Foto: Profimedia Images /Hector RETAMAL/AFP

Cine sunt oamenii care pun diagnosticul de coronavirus și ce anomalie îi afectează pe toți: Asistentul medical are salariu mai mare decât noi, e o aberație

de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Personalul din laboratoarele medicale - biologi, biochimiști și chimiști - sunt oameni-cheie în această perioadă, în care se vorbește foarte mult despre medicii din spitale. Chiar dacă mai puțin vizibili, ei sunt cei care prelucrează în laboratoare testele pentru coronavirus și, practic, pun diagnosticul de infectare. Pandemia de coronavirus a prins România cu personal de laborator insuficient. În plus, biologii, biochimiștii și chimiștii se luptă de 2 ani, fără succes, să repare o nedreptate din legea salarizării, care a dublat sau chiar triplat salariile medicilor și asistenților medicali, acum 2 ani. Ei au fost pur și simplu "uitați". Și așa au rămas și acum.
Spitalul Judetean din Deva
Foto: Facebook

Cum s-a ajuns la conducere militarizată și la Spitalul din Deva și ce spun medicii despre decizie / Mărturia unui doctor infectat cu coronavirus: Am făcut endoscopie cu pelerină de vizitator

de I.H. HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Spitalul Județean din Deva este al doilea, după cel din Suceava, care are conducere militarizată, după ce managerii au demisionat în urma conflictului cu cadrele medicale. HotNews.ro a stat de vorbă cu medici de la acest spital, care au povestit cum s-a ajuns în această situație, cum s-au trezit în carantină pentru două săptămâni, cu jandarmii la poartă, și cum au fost nevoiți să se descurce cu echipamente de protcție sumare: câte o pereche de mănuși și o pelerină pentru vizitatori. "Doar plecăciuni la televizor pentru cadrele medicale nu ne ajută, nu ne protejează nici pe noi, nici pe pacienți și nici pe familiile noastre", afirmă unul dintre medici.
Masti de protectie
Foto: Facebook

Finlanda a primit două milioane de măști necorespunzătoare din China

de DP HotNews.ro
Două milioane de măști cumpărate de Finlanda din China cu scopul de a proteja în fața noului coronavirus nu sunt potrivite pentru utilizarea în spital, a făcut cunoscut miercuri guvernul de la Helsinki, notează AFP, citată de Agerpres.
Coronavirus
Foto: Vanessa Carvalho / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bloomberg: Studiu: Coronavirusul s-ar putea răspândi mai rapid decât se credea

de DP HotNews.ro
Noul coronavirus s-a răspândit în China mai rapid decât se credea până acum, afirmă cercetători din SUA, sugerând că vaccinarea extrem de extinsă sau dobândirea imunității ar putea fi necesare pentru oprirea pandemiei, relatează agenția Bloomberg, citată de Mediafax. Fiecare persoană infectată la începutul epidemiei în orașul chinez Wuhan probabil a răspândit virusul la 5,7 alte persoane, în medie, conform unei analize matematice a Laboratorului național Los Alamos (SUA). Coeficientul ar fi de două ori mai mare decât raportau în februarie Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și autoritățile de sănătate publică.

VIDEO Coronavirus: Cum arată din satelit și drone izolarea globală impusă populației (FT)

de DP HotNews.ro
Un blocaj aproape global. Vedeți în articol cum arătau înainte de criză și cum arată acum străzile din întreaga lume, surprinse fie din satelit fie cu drona. Din China până în Italia, Marea Britanie și SUA, cei de la Financial Times au făcut o sinteză video globală de 3 minute și jumătate.
Torshavn, Insulele Feroe
Foto: Wikimedia Commons/ Stig Nygaard

Lipsa deceselor din cauza Covid-19 în Insulele Feroe, datorată unui cercetător veterinar

de V.M. HotNews.ro
În Insulele Feroe, un cercetător care și-a adaptat laboratorul veterinar piscicol astfel încât să poată face teste pentru oameni, este creditat cu meritul evitării deceselor din cauza noului coronavirus. Aici a fost testat cel mai mare procent din populație față de oricare altă țară din lume.
Tren de mare viteza - Japonia
Foto: YouTube

Japonia încearcă să scape de coronavirus fără să-și anestezieze economia

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Actualitate | Internațional
Miercuri dimineață, șapte regiuni japoneze, printre care și metropolele Tokyo și Osaka, au impus restricții de mișcare voluntare și foarte flexibile, ca urmare a declarării stării de urgență marți de către premier, potrivit Les Echos, citat de Rador. Executivul speră că această criză se va încheia într-o lună. Dar respectarea restricțiilor de mișcare va fi complicată.
Norme de aplicare credite cu dobanda subventionata
Foto: Monitorul Oficial
​Articol actualizat

Normele de aplicare la creditele cu dobândă subvenționată pentru IMM-uri, în Monitorul oficial

de F.B. HotNews.ro
Normele de aplicare ale schemei de creditare pentru IMM-uri în contextul crizei coronavirusului au fost publicate în Monitorul oficial, după ce sâmbătă a apărut Ordonanța. Este vorba de acele credite cu dobândă subvenționată pentru investiții și capital de lucru, respectiv modificarea IMM Invest România din 2017.
Colonel-dr.-Vasile Marineanu
Foto: Hotnews
Intalnire online

VIDEO. Ce putem învăța de la militari în timpul autoizolării? Interviu #deladistanta cu colonelul Vasile Marineanu, comandantul Centrului Național Militar de Psihologie

Marți, 7 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Într-o perioadă în care Armata este pe străzi și participă, alături de polițiști, la respectarea măsurilor de carantină, sau când conducerea unui spital este preluată de militari, l-am invitat pe colonelul psiholog Vasile Marineanu la un dialog #deladistanta.
Augustin Ioan
Foto: Arhiva personala
Acasă Sănătate​

Augustin Ioan, arhitect: Am fost plecat la burse. Soția mea, în Africa 10 ani. De coronavirus, avem experiența vieții. Stăm împreună. Noi și Bonnie VIDEOinterviu

de Eugen Istodor HotNews.ro
Profesorul de arhitectură mi-a vorbit cu patimă despre studenții lui, generație care l-a scos din logica declinului. Arhitectul, despre valoarea Golului-Nimicului în viața orașului. Omul Augustin Ioan își redescoperă soția, pe Eco, pe Keith Jarrett. VIDEOinterviul acesta o are pe fundal pe Bonnie. Ea roade un os, ca în final să apară în toată spledoarea.
Boris Johnson
Foto: © No10 Crown Copyright / Eyevine / Profimedia

Starea de sănătate a lui Boris Johnson „se ameliorează”: „Se poate ridica în pat, comunică”

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Starea de sănătate a premierului britanic Boris Johnson, infectat cu noul coronavirus și internat de luni la terapie intensivă, într-un spital din Londra, „se ameliorează”, a anunțat miercuri seară ministrul britanic de Finanțe, în timpul conferinței zilnice de presă a guvernului, transmite AFP.
Brokeri la Bursa din New York
Foto: Rompres

Pandemia de coronavirus a aruncat economia mondială într-o recesiune brutală

de R.M. HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Economie | Finanțe
Criza pandemiei de coronavirus a aruncat economia mondială într-o recesiune mai brutală și mai profundă decât se estima inițial, cu căderi vertiginoase ale creșterii economice, dar analiștii speră o relansare pentru anul viitor, scrie AFP.
Coronavirus Romania, prelevare probe
Foto: Agerpres

Buzău: Doi pacienți externați negativ, repozitivați după 12 zile de la externare

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Doi pacienți din județul Buzău, în vârstă de 46 de ani și, respectiv, 29 de ani, externați în data de 26 martie cu rezultate negative la testul de coronavirus, au fost declarați pozitivi după 12 zile de la externare.
adina valean
Foto: Profimedia

Vălean: Companiile aeriene trebuie să despăgubească clienții pentru zborurile anulate

de S.J. HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Companiile aeriene trebuie să despăgubească clienții pentru zborurile anulate din cauza pandemiei COVID-19, a anunțat comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, respingând cererile venite din partea transportatorilor pentru relaxarea regulilor UE și renunțarea la despăgubiri la nivelul Uniunii Europene.
Radu Rizoiu
Foto: Arhiva personala

„Pe cuvânt de pionier!”: Despre reguli în vreme de urgență

de Radu Rizoiu Contributors.ro
Pentru a fi respectată din convingere, o regulă trebuie să prezinte o justificare(6) pe care adresanții regulii (populația, în general) să o poată accepta. Nu voi analiza aici criteriul necesității unei asemenea limitări într-o societate democratică [art. 53 Const.], ci voi pleca de la premisa că măsura este una proporțională cu scopul urmărit: protejarea categoriilor celor mai vulnerabile la efectele coronavirusului(7). Dacă acesta este scopul pe care norma își propune să îl atingă, atunci mijloacele ar trebui să aibă în vedere separarea persoanelor vulnerabile de vectorii virusului.
Bernie Sanders
Foto: Wikimedia Commons

UPDATE SUA: Bernie Sanders renunță la cursa pentru Casa Albă/ ”Voi lucra cu Biden, un om respectabil”

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Actualitate | Internațional
Senatorul Bernie Sanders a anunțat miercuri că renunță la cursa pentru Casa Albă, potrivit unui comunicat de presă. Acesta se afla la a doua încercare de a câștiga nominalizarea democraților, potrivit AFP. Fostul vicepreședinte Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, este acum singurul democrat care va candida împotriva lui Donald Trump pe 3 noiembrie.
UPDATE Bernie Sanders promite să lucreze cu Joe Biden, care este un „om foarte respectabil” (AFP)
Transgaz
Foto: Transgaz
 documente
(08 Apr 2020) OpenOfficeDocument, 30KB

Ordin cu miză de sute de milioane de lei: Transgaz ar urma să controleze toți banii, firmele și lucrările de racordare la sistemul de transport al gazelor

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Un proiect de ordin al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), care vizează racordarea la sistemul de transport al gazelor, o afacere de sute de milioane de lei anual, ar putea fi aprobat joi în Comitetul de Reglementare, potrivit informațiilor HotNews.ro. Pe scurt, ordinul schimbă lucrurile în așa fel încât Transgaz să poată controla toți banii care circulă în zona privată pentru racordarea la sistem.
Logo RISE PROJECT
Foto: RISE PROJECT

Rise Project: România a cerut în două rânduri 200 de milioane de euro de la Banca Mondială. Unde sunt banii?

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Actualitate | Esențial
Pe 6 februarie România a solicitat, în secret, 200 de milioane de euro de la Banca Mondială, pentru lupta cu noul coronavirus. Achizițiile centralizate au întârziat o lună și jumătate, până pe 19 martie, când România a cerut alte 200 de milioane de euro de la Banca Mondială. Niciun oficial român n-a vorbit până acum despre acești bani, scrie Rise Project
Sorina Pintea
Foto: AGERPRES

Sorina Pintea a revenit asupra demisiei și vrea să rămână la șefia Spitalului Județean Baia Mare. Fostul ministru al Sănătății se află sub control judiciar în dosarul de luare de mită

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Actualitate | Esențial
Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea s-a răzgândit și a revenit asupra deciziei de a demisiona de la șefia Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare, astfel că ea va râmăne în continuare la conducerea unității. Informația e dezvăluită de publicația locală ActualMM.ro, care prezintă un document oficial. În acest moment, Sorina Pintea se află sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de luare de mită în formă continuată, fiind cercetată în libertate.
fonduri
Foto: pixabay.com

Noi finanțări pentru firmele europene: UE injectează 300 milioane Euro în fonduri de investiții, prin instrumentul ESCALAR

de CZ HotNews.ro
Startup-urile și alte firme mici și mijlocii din Uniunea Europeană vor putea accesa noi finanțări de la fonduri de capital de risc și de investiții, în care Comisia Eurpeană va injecta 300 de milioane de euro, printr-un nou instrument lansat miercuri, denumit ESCALAR.
Mesaj al detinutilor
Foto: ANP

VIDEO Coronavirus: Deținuții transmit un mesaj din penitenciare: Stați acasă! Așa veți evita să ajungeți alături de noi

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Actualitate | Esențial
Deținuții au transmis un mesaj de solidaritate în plină pandemie de coronavirus. Într-un mesaj video, realizat de Administrația Națională a Penitenciarelor, mai multe persoane private de libertate le spun românilor: „Stați în casă! Așa veți evita să ajungeți alături de noi”, potrivit Mediafax.
Harta cazurilor de coronavirus pe judete - 8 aprilie
Foto: Hotnews
Actualizat

INTERACTIV Harta cazurilor de coronavirus din fiecare județ / Situația la zi - 8 aprilie

de Victor Cozmei HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România se schimbă de la o zi la alta, la fel și cazurile de decese și de vindecări. Pe harta României, acum, două mari puncte negre ies în evidență: Suceava și București. O monitorizare independentă geo-spatial.org pune la dispoziția utilizatorilor în format interactiv mai multe date statistice, grafice și chiar și o hartă cu ultimele informații oficiale, care se comunică zilnic la ora 13:00, pentru a vizualiza ce amploare are pandemia de coronavirus în țară, inclusiv decesele și vindecările pe fiecare județ.
Merita sa amani ratele la credite pe firma - Cristian Rapcencu
Foto: Hotnews
Întâlnire online

VIDEO Cine câștigă și cine pierde din amânarea ratelor la credite? Partea urâtă a Ordonanței. Ce trebuie să știe antreprenorii și cum trebuie să gândească înainte de a lua o decizie? Întrebările la care a răspuns Cristian Rapcencu, lector ASE și antreprenor

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Amânarea ratelor la credite este una dintre facilitățile introduse de Guvern. Antreprenorii afectați de criza coronavirusului trebuie să se gândească bine înainte de a lua o decizie, dar nu prea mult timp, pentru că expiră termenul. HotNews.ro a discutat în cadrul interviurilor #deladistanta cu Cristian Rapcencu, lector la Academia de Studii Economice și antreprenor în domeniul contabilității si auditului. Antreprenorii trebuie să știe că au un termen până la care să ceară facilitatea, dobânda se capitalizează, ar trebui să se gândească, dacă au nevoie, la perioada maximă de amânare când fac cererea către bancă și Instituții Financiare Nebancare în care intră și firmele de leasing. Vezi mai multe.Alte titluri din Actualitate:

Consecințe economice ale datoriei publice
Pandemia, economia, colonoscopia și “politichia”
VIDEO Cum arată un atac coordonat cu drona: Doi operatori de MQ-9 Reaper povestesc cum au ucis militanți ce au tras cu grenade după un avion Hercules
Coronavirus: Saltul în necunoscut al primelor țări europene care renunță gradual la carantină
VIDEO Ministrul Educației: Probele scrise ale Evaluării Naționale și Bacalaureatului ar putea fi organizate în luna iulie. Programa nu va cuprinde materia din semestrul al doilea
Andreea Nica, CFA România: Economisiți! Faceți un buget cu coloane de venituri și cheltuieli în care să vă notați detaliat totul. Eu scriu de câte ori mă tund, inclusiv ce detergenți îmi cumpăr. Puneți deoparte 5% din venit


ECONOMIE

Cum trebuiau date bonificatiile
Foto: Pixabay

Unde au greșit autoritățile cu bonificațiile pentru firme. Ideea e bună, dar nu a fost gândită bine

de Florin Barbuta HotNews.ro
Pentru a finanța bugetul de stat, autoritățile s-au gândit să ofere acele bonificații de 5% la impozitul pe profit și 10% la impozitul pe venit la microîntreprinderi. HotNews.ro a scris despre acest subiect. Cronologic vorbind, prima dată Guvernul a adoptat OUG 29/2020 care spune, printre altele, că pot să nu fie plătite taxele și impozitele pe perioada stării de urgență și încă 30 de zile după ce aceasta expiră pentru că nu se calculează dobânzi și penalități. Ulterior a venit Ordonanța cu bonificațiile.
Virgil Popescu
Foto: Hotnews

Interviu Virgil Popescu: Din producția internă vom asigura peste 60-70% din necesarul de materiale sanitare/ Vom veni cu al doilea val de măsuri care vor stimula economia

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marți, 7 Apr 2020 Economie | Companii
România nu trebuie să mai fie dependentă de importurile din China, a declarat Virgil Popescu, ministrul economiei, într-un interviu acordat HotNews.ro. Acesta spune că începând cu a doua jumătate a lunii aprilie, companiile românești vor putea asigura peste 60-70% din necesarul intern de materiale sanitare. Acestea vor produce astfel de materiale și după ce trece criza coronavirusului, mai ales că trebuie refăcute rezervele statului care acum sunt zero. Acum este în proces de acreditare o companie a statului care se va ocupa numai de achiziționarea de la producători români. Vezi ce spune despre noi măsuri de sprijin a mediului de afaceri.
Eric Baleanu, Asociatia Interlan
Foto: INTERLAN

DOCUMENT Furnizorii de internet îi cer lui Iohannis să nu promulge proiectul de lege care ar amâna plata facturilor pentru 3 luni: Există riscul închiderii unor operatori și conține prevederi de concurență neloială

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Economie | Telecom
Furnizorii de internet membri ai două asociații (ANISP și Interlan) au solicitat miercuri președintelui Klaus Iohannis să nu promulge proiectul de lege care ar permite amânarea cu 3 luni la plata facturilor de internet și telefonie, pe motiv că măsura ar afecta industria și ar exista riscul închiderii unor operatori din cauza imposibilitatii mentinerii in functiune a retelelor si serviciilor de telecomunicatii. Aceștia mai spun și că exceptarea doar a operatorilor mobili de la regimul amânării plății abonamentelor pentru serviciile de date și voce mobilă ar încălca principiile concurenței loiale din Constituție, aspect pe care HotNews.ro l-a semnalat deja.


0-100.hotnews.ro

Statii incarcare masini electrice
Foto: Flickr - Karlis Dambrans

Mașini electrice 2020. Ce poți cumpăra prin Rabla Plus

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 26 Mar 2020 Economie | Auto
Programul Rabla Plus 2020 a demarat oficial, iar lista cu mașini electrice disponibile pe piața din România este mai variată ca oricând. Iată ce automobile electrice poți cumpăra în acest an cu ecobonus aproape 10.000 Euro (45.000 Lei, respectiv 9.270 Euro).


SPORT

Petra Kvitova
Foto: wta/ twitter

Petra Kvitova și sentimentul după revenirea pe terenul de tenis: "Am motivație zero"

de Diana Ene HotNews.ro
Marți, 7 Apr 2020 Sport | Tenis
Jucătoarea de tenis Petra Kvitova, locul 12 WTA, s-a întors fără motivație pe terenul de tenis, profitând de o relaxare a restricțiilor din țara ei natală, Cehia, impuse din cauza pandemiei de coronavirus, informează lefigaro.fr.


Bancul zilei

Bancul zilei: Luna sau Londra?

de S.J. HotNews.ro
Două blonde: prima o întreabă pe cea de-a doua:

- Auzi fato, care crezi tu că e mai departe: Luna sau Londra?

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Luna sau Londra?
Două blonde: prima o întreabă pe cea de-a doua: - Auzi fato, care crezi tu că e mai departe: Luna sau Londra?
Bancul zilei: Sefu-i sef...
Auzi ba, noi de ce stam in groapa asta si sapam si sefu sta la umbra copacului sus?- Nu stiu ba, du-te si intreaba-l. Se duce la sef si ii zice: - Sefu, care-i motivul pentru care noi stam in groapa...
​Bancul zilei: Vecinii și ajutatul aproapelui
Vasile, vecinul lui Ion merge la acesta și-l întreabă: - Mă, ce era cu cei doi bărbați care au fost la tine mai devreme? - Nimic, ce să fie...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by