Coronavirusuri
Foto: Profimedia Images

ULTIMA ORĂ Încă un deces cauzat de coronavirus în România. Bilanțul ajunge la 30 de morți

de Redactia HotNews.ro
Încă un deces cauzat de coronavirus a fost anunțat sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică, bilanțul ajungând astfel la 30 în România.
Spitalul Municipal Bârlad
Foto: Facebook

Țara lui ”avem de toate”: Spitalul din Bârlad, desemnat să trateze bolnavii infectați cu COVID 19, roagă oamenii să doneze pentru a cumpăra măști și aparatură medicală / În 3 zile s-au strâns 60.000 de euro

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Spitalul Municipal de Urgență “ Elena Beldiman” din Bârlad a fost desemnat să se ocupe de bolnavii infectați cu noul coronavirus. Medicii de acolo au postat însă pe site că au la dispoziție doar 7 ventilatoare, 13 monitoare funcții vitale, echipamente de protecție insuficiente și au cerut oamenilor să doneze pentru a putea cumpăra cele necesare. În trei zile, spitalul a reușit să strângă peste 200.000 de lei din donații. Oana Botezatu, blogger și antreprenor, a văzut mesajul disperat, a organizat și ea o strângere de fonduri pe pagina de Facebook și a reușit să adune peste 58.000 lei. Episcopia Hușilor a donat încă 5.000 de euro.
Coronavirus in România / Testare
Foto: Agerpres

Coronavirus în România: Bilanțul îmbolnăvirilor - 1.452 / Pacienți vindecați -139

de C.D. HotNews.ro
Alte 160 de noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în România, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 1.452 , potrivit informării oficiale a Grupului de Comunicare Strategică, de sâmbătă, ora 13.00. Numărul deceselor confirmate până la această oră au fost confirmate 29 de decese din cauza COVID-19.
Declaratie
Foto: DepositPhotos.com

Declarația pe proprie răspundere completată online pe formular.sts.ro: „O idee excelentă stricată de birocrați. Trebuie tipărită, semnată pe hârtie cu pixul și fotografiată cu telefonul” - liderul deputaților USR

de Victor Cozmei HotNews.ro
Guvernul a pus la dispoziție prin Serviciul de Telecomunicații Speciale un site - formular.sts.ro - prin care românii care au nevoie să iasă din casă pot completa online și pot genera automat declarația pe proprie răspundere. „O idee excelentă, dar stricată de birocrați”, scrie Cătălin Drulă (USR), membru în Comisia de IT din Camera Deputaților. Drulă spune că din informările oficiale ulterioare „se înțelege că formularul astfel generat trebuie tipărit și semnat pe hârtie cu pixul și abia apoi poate fi fotografiat cu telefonul și arătat autorităților”.
Harta deceselor de coronavirus in Romania
Foto: geo-spatial.org

INTERACTIV Coronavirus în România: Harta deceselor pe județe și harta cazurilor vindecate. Graficul infectărilor pe fiecare zi / Statistici

de Victor Cozmei HotNews.ro
Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România se schimbă de la o zi la alta. Autoritățile nu mai anunță oficial cazurile pozitive pe județe pe motiv că "există riscul de confuzie". Cu toate acestea, o monitorizare independentă realizată de comunitatea geo-spatial.org pune la dispoziția utilizatorilor în format interactiv mai multe date statistice, grafice și chiar și o hartă pentru a vizualiza ce amploare are pandemia de coronavirus în țară. Mai nou, au fost realizate hărțile deceselor și vindecărilor pe județe.
Declaratie proprie raspundere
Foto: Guvernul Romaniei

Declarațiile pe proprie răspundere completate online trebuie semnate, obligatoriu, de mână. Precizări oficiale

de Redactia HotNews.ro
Declarațiile pe proprie răspundere prin care românii justifică deplasarea în afara locuinței trebuie semnate obligatoriu de mână. Astfel, chiar dacă au completat pe calculator documentele editabile puse la dispoziție de autorități sau online pe site-ul STS, ele trebuie scoase la imprimantă și semnate. O altă variantă este cea de a scrie de mână declarația.
formular declaratie pe proprie raspundere
Foto: Captura

România în carantină: Platforma STS pe care pot fi completate online declarațiile pe proprie răspundere și adeverințele de angajator

de N.O. HotNews.ro
Platforma electronică formular.sts.ro pentru completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere și a adeverințelor de angajator este activă, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. Astfel, platforma permite completarea formularelor de pe telefon sau calculator. De menționat este că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora.
O fapta buna pe zi by BCR și HotNews
Foto: Hotnews
Proiect BCR - HotNews

O faptă bună pe zi - Căutăm ONG-uri pe care să le răsplătim cu 1.000 de euro pentru faptele bune - #ofaptabunapezi

de Smile Media
Vineri, 27 Mar 2020 O faptă bună pe zi
Pandemia a schimbat modul de viață și felul în care ne raportăm la lucrurile și oamenii din jurul nostru. Între știrile despre numărul de persoane infectate, despre situații de criză, mai multe companii au dat semnalul că trebuie să fim solidari în astfel de momente. Fie prin donații, fie prin alte fapte care merită salutate. În acest context, BCR și Hotnews doresc să sprijine ONG-urile care continuă să facă fapte bune, așa cum au făcut mereu, chiar și în această perioadă grea. Efortul lor este admirabil și tot mai multe au nevoie de ajutor.
Anca Puscasu, Ruxandra Nita
Foto: Tuca Zbarcea & Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Deplasările în interes profesional: la ce trebuie să fie atenți angajatorii în această perioadă

de Anca Puscasu, Ruxandra Nita Tuca Zbarcea & Asociatii
Ordonanța militară nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 („Ordonanța Militară 3/2020”), publicată în Monitorul Oficial din data de 24 martie 2020, stabilește anumite măsuri suplimentare destinate combaterii răspândirii virusului COVID-19, între care și o serie de restricții aduse circulației persoanelor.
Platforma PwC Romania
Foto: PwC România
Articol susținut de PwC România

Informații utile pentru companii și angajați privind implicațiile pandemiei COVID-19. PwC România a lansat o platformă online în acest scop

de PwC România
Impactul neașteptat al pandemiei COVID-19 asupra economiei a impus luarea de măsuri legislative specifice. În acest context, a crescut nevoia de informare rapidă privind legislația adoptată, precum și alte aspecte importante pentru angajați și angajatori. Cum răspundem acestei crize, care sunt implicațiile asupra forței de muncă, care este abordarea din perspectivă legală, a taxelor, tehnologiei sau a raportărilor financiare în acest context?
Tren din Elvetia
Foto: SBB
Material susținut de grupul Grampet

Cum au construit elvețienii cel mai lung tunel din lume și uimitoarea rețea feroviară subterană din Alpi

de Vlad Barza HotNews.ro
Elvețienii au investit mult în trenuri și în tuneluri lungi care au fost terminate la timp și fără depășirea bugetului inițial, lucru rar în domeniu. Cel mai lung tunel din lume a fost terminat în 2016, are 57 de km și cele mai rapide trenuri îl străbat în doar 20 de minute. Elveția face tuneluri care bat recorduri încă de acum aproape 150 de ani, dar nu se oprește aici, iar în articol puteți citi nu doar cum a fost construit uriașul tunel Gotthard Base, dar și cum vrea ”țara cantoanelor” să mute pe tren marfa transportată cu sute de mii de camioane.
Spitalul de campanie ridicat de Armata pentru bolnavii de coronavirus
Foto: Captura YouTube

VIDEO Cum a ridicat Armata spitalul mobil containerizat de lângă București pentru tratarea bolnavilor de coronavirus / TIMELAPSE

de Victor Cozmei HotNews.ro
Armata a ridicat într-o săptămână un spital mobil, containerizat, ROL 2, în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni. Spitalul mobil containerizat are în compunere corturi medicale și containere - care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.
Coronavirus in SUA
Foto: Profimedia Images
LIVETEXT

Coronavirus în lume: Spania a înregistrat 832 de noi decese în 24 de ore / Rusia își închide granițele / Numărul cazurilor de infectare pe glob a depășit pragul de 600.000

de N.O. HotNews.ro
Peste trei miliarde de oameni din toată lumea au intrat sâmbătă într-un nou weekend de carantină în fața răspândirii din ce în ce mai rapide a coronavirusului, care a ucis deja 27.000 de oameni la nivel global. Peste 600.000 de oameni erau infectați cu coronavirus în lume sâmbătă dimineață, în timp ce doar în SUA au fost înregistrate peste 100.000 de cazuri de Covid-19, potrivit datelor centralizate de Johns Hopkins University pe de arcgis. Italia a înregistrat un nou record negru vineri, după ce a raportat aproape 1.000 de decese într-o singură zi, țara fiind în continuare cea mai grav afectată în ceea ce privește numărul victimelor, cu peste 9.134 de decese în total.
-----------------------------
17.21: Migranții vor avea acces la serviciile medicale în Portugalia
16.48: Numărul deceselor din Marea Britanie a depășit pragul de 1.000
16.26: Rusia își închide granițele de la 30 martie
15.14: Numărul cazurilor de infecții din Olanda a crescut cu 1.159, bilanțul ajungând astfel la 9.762
15.09: Medicii americani se luptă să facă față, după ce SUA au depășit 100.000 de cazuri de infecții
14.31: Un doctor din Uzbekistan a murit după ce a încercat să se trateze singur
14.24: Elveția a raportat sâmbătă 235 de decese cauzate de noul coronavirus și 13.213 persoane infectate
Aurelian Badulescu
Foto: Agerpres

Bădulescu: Parcurile din București au fost închise până la ridicarea stării de urgență / Amendă de până la 5.000 de lei pentru cei care intră în parc

de N.O. HotNews.ro
De sâmbătă de la ora 14.00 toate parcurile din București au fost închise pentru a preveni răspândirea epidemiei de coronavirus. ”Această hotărâre va rămâne valabilă până la ridicarea stării de urgență”, a anunțat viceprimarul Aurelian Bădulescu, care a subliniat că cetățenii pot fi amendați cu 100 până la 5.000 de lei, dacă încalcă interdicțiile.
Anuntul politiei
Foto: Hotnews

Coronavirus în România: ”Deșteaptă-te, române” a răsunat din mașinile de poliție pentru toți cei care respectă carantina- UPDATE

de DG HotNews.ro
Imnul României a răsunat de pe toate mașinile de poliție din țară, sâmbătă, de la ora 17.00, în semn de mulțumire pentru cei care respectă carantina.
Sergiu Ion Ciobotariu - Făt Frumos și calul său de basm
Foto: bzi.ro
OPINIE​

VIDEO Coronavirusul și Sergiu Ion Ciobotariu. Cum știrea devine un basm cu Făt Frumos. Jurnal ANTI-COVID 19, ziua 13

de Eugen Istodor HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Sergiu Ion Ciobotariu are 22 de ani. Este om sărac și muncitor. Nevasta Ciobotariului născu al treilea copil. Aflând vestea Sergiu s-a urcat pe cal în satul lui Răducăneni ca să-și vadă fericirea, copilul și femeia care sunt în maternitatea din Iași. Știrea asta bună farmecă, este pansament pentru zilele astea. Depășește regulile, încântă mintea. Are puterea basmului. Este un basm românesc. Basmul cu Făt Frumos și Baba Cloanța-Coronavirus.
Actrița Maria Obretin și Luiza Zan, muzician
Foto: Arhiva personala

VIDEO Ce fac artiștii în criza Covid-19: Actrița Maria Obretin și Luiza Zan, muzician, invitate la o întâlnire online #deladistanță: Suntem artiști independenți, dar suntem dependenți de public și în momentul acesta publicul nu mai există

de M.H. HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Actualitate | Cultură
"Trebuia să fiu în cea mai frumoasă perioadă a vieții mele, mi s-a anulat un concert în Statele Unite, un turneu extraordinar cu un chitarist în Franța, toate festivalurile" - așa resimite criza COVID Luiza Zan, solistă de jazz. "A dispărut scopul, bucuria, lucrul pentru care te-ai pregătit", spune actrița Maria Obretin.
Coronavirus
Foto: AGERPRES

Coronavirus în România: Apelul doctorilor de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Timișoara: ”Am intrat în război cu mâinile goale!”

de Redactia HotNews.ro
Medicii din Secția Anestezie și Terapie Intensivă I al Spitalului Municipal Timișoara, unitatea sanitară care aparține de Primăria Timișoara, transmit că situația „începe să fie disperată”, scrie Tion. Personalul medical acuză faptul că ”am intrat în război cu mâinile goale!”. Medicii mai transmit că nu au echipamente pentru tratarea pacienților cu COVID-19, în timp ce managerul Spitalului Municipal Timișoara Olimpia Oprea a declarat că există echipamente de protecție pentru următoarele zile, vin și continuă să sosească.
Darren Cahill si antrenamentele in timpul coronavirusului
Foto: Captura Instagram

VIDEO Pe cine antrenează Darren Cahill în perioada de pauză din cauza pandemiei de coronavirus

de A.I. HotNews.ro
Sezonul de tenis a luat o pauză pe o perioadă nedeterminată din cauza pandemiei de coronavirus cu care se confruntă omenirea în acest moment. Fiecare sportiv se pregătește acasă, așa cum poate. Din acest punct de vedere, Darren Cahill se poate considera un norocos: are acces la un teren de tenis, acolo unde o pregătește pe o tânără speranță.

Mediastandard.ro: Noile schimbări Google te ajută să ții pasul cu evoluția epidemiei de coronavirus

de Mediastandard.ro
Modificările aduse platformei Google facilitează obținerea informațiilor acreditate ce vizează noul val de îmbolnăviri cu coronavirus. Este nevoie să tastezi google.com/covid19 în bara destinată căutărilor pentru a fi redirecționat pe o platformă ce prezintă toate informațiile necesare pandemiei de COVID-19.
Coronavirusuri
Foto: Profimedia Images

Coronavirus în România: 12 persoane care s-au întors din Italia și se aflau în carantină la Techirghiol au fost testate pozitiv

de Redactia HotNews.ro
12 români care au fost repatriați din Italia și carantinați la Sanatoriul Balnear din Techirghiol au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. Oamenii au fost transportați la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.
Stefan Sileanu, in rolul lui Vlad Tepes
Foto: Hotnews

Actorul Ștefan Sileanu a murit în urma unui infarct

de Redactia HotNews.ro
Actorul Ștefan Sileanu a murit sâmbătă, la vârsta de 80 de ani, în urma unui infarct, scrie Mediafax.
mai-putin-stres-mai-multe-rezultate-cum-sa-meditezi-ca-sa-obtii-rezultate-extraordinare
Foto: Hotnews
Ghid practic

Stai, meditezi si castigi bani. Mai putin stres, mai multe rezultate

de A.V. HotNews.ro
In viata noastra cotidiana stresanta, suprasolicitanta, am ajuns sa credem ca pentru a realiza mai mult trebuie sa muncim si mai mult. In realitate, cel mai mare avantaj pe care ni-l putem oferi este o pauza mentala – cateva minute de odihna pentru corpul si creierul nostru.
Aurelian Badulescu, la Parchetul General
Foto: Agerpres

Viceprimarul Capitalei: Romprest refuză nejustificat să ridice gunoiul de la centrele de carantină

de N.O. HotNews.ro
Primăria Capitalei a decis să depună o plângere penală împotriva societății de salubrizare Romprest, pentru "refuzul nejustificat" de a ridica gunoiul de la centrele de carantină, a declarat sâmbătă viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu.
Rușinea la copii, de Betsy de Thierry
Foto: Editura Trei
Strategii de parenting

Rusinea la copii. De unde le vine rusinea si cum ii putem ajuta sa tina capul sus

de A.V. HotNews.ro
Psihologii si specialistii in neurostiinte ne spun ca sentimentul de rusine scade increderea in sine, produce convingeri negative despre propria persoana, reduce creativitatea si creste raspunsul la stres – consecinte pe care niciun parinte iubitor nu le doreste atunci cand incearca sa corecteze comportamentul copilului sau.
Spitalul Judetean Baia Mare
Foto: Spitalul Judetean Baia Mare

Orașul din România unde medicii trag la sorți cine să trateze pacienți cu coronavirus / Managerul spitalului: Sunt medic ca să slujesc beteagul

de Alina Neagu HotNews.ro
Într-un spital din România, medicii trag la sorți cine va îngriji bolnavi infectați cu coronavirus, au declarat surse medicale pentru HotNews.ro. Este vorba despre Spitalul Județean Dr. Constantin Opriș din Baia Mare. Contactat de HotNews.ro, managerul interimar al spitalului, medicul Vasile Pop, admite că "unora dintre colegi nu le-a surâs ideea", dar spune că niciun cadru medical nu poate refuza să îngrijească bolnavi, inclusiv infectați cu coronavirus. Cazul de la Baia Mare spune multe despre starea de spirit din spitalele românești, în condițiile în care multe cadre medicale reclamă, în aceste zile, că nu au suficiente echipamente de protecție.
Anunț umanitar Dan Grigore
Foto: arhiva personala

​Anunț umanitar: Ajutor pentru un tată de 30 de ani care suferă de cancer la plămâni

de Red. HotNews.ro
Luni, 2 Mar 2020 Actualitate | Esențial
Dan Grigore este tatăl unei fetițe de 6 luni, care în urmă cu puțin timp a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. Din datele pe care le are de la doctori în momentul de față cancerul este inoperabil, dar urmează o serie de investigații care să stabilească cursul tratamentului. Din păcate, în urmă cu mai puțin de o săptămână Dan a suferit o operație de urgență la inimă, din cauza unor complicații, ceea ce întârzie tratamentul oncologic și ridică costurile pentru familie.
Aproape toate băncile au lansat programe de sprijin al clienților
Foto: Pixabay

Cum arată programele de amânare a plății ratelor în SUA, Noua Zeelandă și Europa. Americanii îi sprijină și pe cei cu depozite, iar dacă retragi bani de la bancomatul altei bănci, îți restituie comisioanele suplimentare

de Dan Popa HotNews.ro
Aproape toate băncile au lansat programe de sprijin al clienților, unele în parteneriat cu cele lansate de Guverne, în vreme ce altele pe cont propriu. Din Noua Zeelandă până în SUA și desigur, Europa, HotNews.ro s-a uitat la cum se aplică măsurile de sprijin ale băncilor în diferite țări. Cele mai multe țări permit amânarea ratelor, adăugând principalul și dobânda cumulate la soldul creditului. Cele din Statele Unite îi sprijină și pe cei cu depozite sau, în cazul în care retragi bani de la bancomatul altei bănci, îți restituie comisioanele suplimentare. Măsurile se aplică diferit, de la țară la țară, cum spuneam la început.
Klaus Iohannis
Foto: Captura video

VIDEO Klaus Iohannis, despre criza provocată de COVID-19: Ne așteptăm la o creștere a numărului bolnavilor

de N.O. HotNews.ro
Președintele Klaus Iohannis a spus sâmbătă, după ce a mers în vizită la Spitalul Militar de Campanie ROL II, că ”lucrurile vor fi mai grave” în ceea ce privește criza provocată în România de coronavirus și că se așteaptă ”la o creștere a numărului bolnavilor”. Totodată, el a subliniat că după ce se termină criza pandemiei cu coronavirus, va avea loc o ”evaluare la sânge a spitalelor”.
Google
Foto: PxHere

Google oferă 540 milioane dolari pentru firme mici și mijlocii, în bani și servicii de publicitate

de CZ HotNews.ro
Compania IT americană Google a anunțat vineri un fond de peste 800 de milioane de dolari, din care 540 de milioane de dolari, în bani și servicii de promovare online, vor fi orientați către firme mici și mijlocii (IMM), ca răspuns la criza mondială provocată de pandemia coronavirus COVID-19.
Sala TelVerde coronavirus
Foto: Facebook / Gabriela Firea

Vlad Voiculescu acuză că 700 de medici rezidenți, voluntari la linia TelVerde dedicată coronavirus, lucrează înghesuiți în săli fără geamuri / Gabriela Firea: Sunt mii de metri pătrați, spațiul este conform normelor

de Alina Neagu HotNews.ro
Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, a făcut public mesajul unui medic rezident care lucrează la linia TelVerde înființată de autorități și dedicată coronavirus, mesaj în care se afirmă că 700 de medici rezidenți ar fi "obligați" să susțină această linie și să lucreze în săli de la Arena Națională, puse la dispoziție de Primăria Capitalei, unde nu ar exista geamuri, nu s-ar păstra distanțele de 1,5 - 2 metri între persoane și "nu se respectă nicio normă impusă de ordonanțele militare".
Economie mondiala
Foto: Getty Images / Digi 24

Digi24: ANALIZĂ. Coronavirus, ziua de după mâine. Cât de infectată va fi economia mondială: „O să fie mai rău ca în 2008”

de Digi24 Digi24.ro
Pandemia de Covid-19 este cea mai gravă criză de sănătate a epocii moderne și, chiar dacă va fi ținută sub control, va provoca o criză economică globală majoră, despre care deja se crede că va fi mai gravă decât cea din 2008.
Bergamo
Foto: Getty Images / Digisport.ro

DigiSport: Bilanț tragic în Italia. Mai multe voci susțin același lucru: a fost o adevărată "bombă biologică". "Lumea habar n-avea!"

de DigiSport Digisport.ro
Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii, iar Italia este țara cel mai crunt lovită, scrie Digi24. Bilanțul anunțat vineri este unul șocant - 969 de pesoane decedate într-o zi din cauza SARS-CoV-2.
Robert Negoita
Foto: Wikimedia Commons

Achiziții în vremea pandemiei: Primăria Sectorului 3 a atribuit 6 contracte de aproape 1 milion de lei, în câteva ore, unei singure firme, prin achiziție directă

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 3 a atribuit 6 contracte în valoare totală de 928.000 (cu tot cu TVA) lei firmei CES Consulting Services, pe 20 martie, în mai puțin de jumătate de zi, prin achiziție directă. Contractele vizează practic studiile geotehnice, topografice, de circulație și expertiza tehnică pentru două lucrări mari de infrastructură: Un pasaj suprateran în zona Cățelu și sistematizarea rețelelor de transport auto din zona Drumul între Tarlale. Deși era logic să se încheie măcar câte un contract pentru fiecare obiectiv, nu 3, aceasta este o practică des folosită de administrațiile locale pentru a evita licitațiile, ca să se înscrie în procedura de achiziție directă.


Test coronavirus
Foto: pixabay.com

Încă trei decese din cauza coronavirusului. Bilanțul a ajuns la 29

de D.D. HotNews.ro
Încă 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus au fost confirmate sâmbătă dimineață în România, numărul total ajungând la 29. Toate persoanele decedate sunt din județul Arad.


Test coronavirus
Foto: pixabay.com

Coronavirus: Un medic de 39 de ani din Uzbekistan a murit, după ce a încercat să se trateze singur

de DG HotNews.ro
​Un doctor din Uzbekistan, în vârstă de 39 de ani, a murit sâmbătă după ce a încercat să se trateze singur de infecția cu coronavirus, acesta ținând ascuns faptul că este bolnav, a transmis ministerul sănătății, citat de Reuters.
Castel, Germania (facebook)
Foto: Hotnews

Jaf la palat, în vremea coronavirusului: Hoții au furat 40 de suluri de hârtie igienică și săpun din Castelul Kapfenburg

de DG HotNews.ro
40 de suluri de hârtie igienică au fost furate dintr-o încăpere încuiată, aflată lângă o toaletă publică din Castelul Kapfenburg, situat în sud-vestul Germaniei, relatează sâmbătă DPA, citată de Agerpres.
Spitalul Dimitrie Gerota
Foto: MAI

Două doctorițe de la Spitalul Gerota, în stare critică. Ministrul Sănătății: Sunt ventilate mecanic, prognosticul medicilor este rezervat

de D.D. HotNews.ro
Două doctorițe de la Spitalul Gerota, unde a fost internat fostul polițist cu coronavirus care a mințit că nu a fost în străinătate, sunt în stare critică.
echipamente medicale din Coreea de Sud
Foto: Captura video

VIDEO Coronavirus: Al doilea transport cu 45 de tone de echipament medical din Coreea de Sud a ajuns în România

de N.O. HotNews.ro
Aeronava C-17 Globemaster III a aterizat sâmbătă pe aeroportul Otopeni cu al doilea transport aerian de echipamente medicale din Coreea de Sud. Aeronava a adus 45 de tone de echipamente militare, mai exact alte 100.000 de combinezoane de protecție.
Politia
Foto: Facebook

Zeci de mii de români nu au respectat restricțiile de circulație. Amenzi de peste 31 de milioane de lei

de D.D. HotNews.ro
Peste douăzeci de mii de români nu au respectat măsura de restricționare a circulației de la intrarea în vigoare a ordonanței militare nr.3, iar peste patru mii nu au ținut cont de regulile de izolare și carantină.
Serialul Discutabil
Foto: Hotnews

VIDEO Izolați la domiciliu, cinci actori români fac primul serial online. „Discutabil”, episodul I, cu Zamfirescu, Pavlu, Manole, Tănase și Sălăgean

de DP HotNews.ro
Vlad Zamfirescu, Șerban Pavlu, Marius Manole, Carmen Tănase, Nadiana Sălăgean vor interpreta rolurile unor actori izolați la domiciliu și vor începe un dialog, fiecare din propria casa, despre criza creată de coronavirus, în primul episod al serialului "Discutabil", care a fost difuzat vineri, la ora 22.00, pe Youtube și pe pagina de Facebook, anunță urban.ro, scrie news.ro. Regia este semnată de Vlad Zamfirescu. Construit pe tehnica sitcomului, serialul “Discutabil” va avea în primul sezon 12 episoade. Vezi primul episod.
Coronavirus Spania
Foto: Profimedia Images

UPDATE ​Coronavirus în Spania: 832 de decese în 24 de ore

de R.M. HotNews.ro
Numărul persoanelor decedate în ultimele 24 de ore din cauza pandemiei de coronavirus a crescut din nou în Spania, la 832, potrivit bilanțului oficial de sâmbătă, agravând bilanțul deceselor la 5.690, scrie AFP.
cum-sa-devii-capitalist-cand-nu-ai-niciun-capital
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Cum sa devii capitalist cand nu ai niciun capital

de A.V. HotNews.ro
Ca sa te imbogatesti nu trebuie sa fii educat la scoli de elita, sa ai bani, sa fii creativ sau sa ai o idee. Nu trebuie decat sa vrei sa incalci niste reguli. E timpul sa uiti de sfaturile bunicului si sa devii un investitor modern, care vaneaza oportunitati, un antreprenor care obtine venituri din surse suplimentare.

Coronavirus: Iohannis la spitalul mobil al Armatei
Foto: Captura video

VIDEO Iohannis și Orban, în vizită la spitalul mobil dedicat pacienților cu coronavirus

de N.O. HotNews.ro
Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban vizitează sâmbătă Spitalul Militar de Campanie ROL II, destinat pacienților infectați cu noul coronavirus.
Carlo Ancelotti
Foto: Twitter - Everton

Carlo Ancelotti: "Klopp mi-a spus că disputarea meciului Liverpool-Atletico a fost un act criminal"

de Diana Ene HotNews.ro
Carlo Ancelotti (60 de ani), antrenorul lui Everton (Premier League), este convins că pandemia de coronavirus va schimba lumea fotbalului. Tehnicianul italian a declarat că Jurgen Klopp (antrenorul lui Liverpool) i-a spus că "disputarea meciului Liverpool vs Atletico Madrid (pe 11 martie) în aceste condiții a fost un act criminal".
Dan Tudorache
Foto: Hotnews

Achiziții publice în vremea pandemiei: Primăria Sectorului 1 scoate la licitație un acord-cadru estimat la 1,3 miliarde lei pentru întreținerea străzilor

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 1, condusă de primarul Daniel Tudorache, a lansat licitația pentru încheierea unui acord-cadru pe 4 ani pentru repararea și modernizarea străzilor de pe raza adminsitrativă. Valoarea estimată a contractului este de circa 1,3 miliarde lei.
Coronavirus
Foto: Pixabay

Un bărbat din Botoșani a evadat din hotelul unde era în carantină, folosindu-se de un cearceaf

de N.O. HotNews.ro
Un bărbat din Botoșani a evadat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, dintr-un hotel unde se afla în carantină. El a folosit un cearceaf pentru a coborî pe geam. Pe numele lui au fost deschise două dosare penale, relatează Mediafax.
Coronavirus
Foto: AGERPRES

Coronavirus în lume: Medicii americani au ajuns să cumpere echipamente de protecție de pe piața neagră, după ce SUA au depășit 100.000 de cazuri de infecții

de DG HotNews.ro
Numărul total de cazuri de infecții cu coronavirus confirmate în SUA a depășit 100.000, cu peste 1.600 de decese raportate de oficiali, iar medicii și asistentele se luptă să facă față în condițiile în care se confruntă cu mari lipsuri în ceea ce privește dotarea cu echipamente medicale, unii dintre ei ajungând să cumpere produsele necesare de pe piața neagră, relatează Reuters.
Se trece la ora de vara
Foto: Agerpres

Ora de vară 2020. În această noapte se schimbă ora, ceasul se dă înainte

de DP HotNews.ro
În noaptea de sâmbătă spre duminică, România trece la ora de vară, adică ceasul se va da înainte cu or oră ora 3.00 devenind 4.00. Trecerea la ora de vară are loc în ultima noapte de sâmbătă spre duminică a lunii martie, respectiv 28 martie de 29 martie 2020. Toate ceasurile din România vor fi date cu o oră înainte.
Naomi Osaka
Foto: Australian Open / Twitter

Naomi Osaka, despre amânarea Jocurilor Olimpice: "Vom reveni mai puternici ca niciodată"

de Diana Ene HotNews.ro
Naomi Osaka (fost număr 1 WTA), una dintre vedetele japoneze propuse pentru promovarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo, și-a arătat susținerea față de decizia de amânare cu un an a evenimentului, printr-un mesaj pe Twitter. "Vom reveni mai puternici ca niciodată în 2021", a spus nipona.
Wuhan
Foto: Captura YouTube

VIDEO După două luni de carantină din cauza coronavirusului, Wuhan se întoarce la viață și se redeschide parțial

de N.O. HotNews.ro
Pasagerii sunt controlați și primiți în combinezoane: orașul chinez Wuhan, locul de unde a pornit pandemia cu noul coronavirus, s-a redeschis parțial, sâmbătă, lumii externe, după mai bine de două luni de aproape izolare totală, relatează AFP.
Oameni iesiti in parcuri la plimbare pe fundalul pandemiei de coronavirus
Foto: Politia Romana

Începând de sâmbătă, toate parcurile din București sunt închise

de DP HotNews.ro
Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență din Capitală a luat, vineri seară, decizia de a închide, de sâmbătă, toate parcurile din București, pentru a preveni răspândirea epidemiei de coronavirus. O parte dintre ele fuseseră deja închise după ce săptămâna trecută, mii de bucureșteni au fost văzuți plimbându-se în plină epidemie de coronavirus. Primăriile Sectoarelor 4 și 6 au închis parcurile și locurile de joacă de săptămâna trecută pentru a limita răspândirea noului coronavirus. La Sectorul 2, erau închise majoritatea. De astăzi, vor fi toate închise.
Aleksander Ceferin
Foto: Uefa.com

Opțiunile UEFA pentru reluarea sezonului - Ceferin: "Dacă nu vom reuși, sezonul este probabil pierdut"

de Diana Ene HotNews.ro
Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) nu știe când va relua sezonul întrerupt din cauza pandemiei de Covid-19 și a pregătit "un plan A, B sau C" în funcție de circumstanțe, a declarat președintele instanței continentale într-un interviu publicat sâmbătă.
Coronavirus Spania
Foto: Profimedia Images

Coronavirus în lume: Carantina care afectează aproape jumătate din lume a dus la creșterea cazurilor de violență domestică

de N.O. HotNews.ro
În timp ce peste trei miliarde de oameni din lume sunt în carantină pentru a opri răspândirea coronavirusului, eforturile în masă de a salva vieți au crescut riscurile asupra grupurilor vulnerabile, iar femeile și copiii care experimentează violență domestică nu au nicio scăpare în fața abuzatorilor lor, relatează The Guardian.
Test coronavirus
Foto: facebook

Americanii au autorizat producerea unui dispozitiv portabil care poate depista coronavirusul în cinci minute

de N.O. HotNews.ro
O companie americană a spus vineri că a creat un dispozitiv portabil care este capabil să notifice în cinci minute dacă o persoană are coronavirus și în 13 minute dacă rezultatele sunt negative, relatează AFP.
Ciprian Deac
Foto: Facebook - Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

Ciprian Deac (CFR Cluj): "Suntem pe primul loc, cred că am merita dacă ne-ar declara campioni"

de Diana Ene HotNews.ro
Liga 1 este suspendată din cauza coronavirusului și nu se știe ce se va întâmpla cu restul sezonului. Ciprian Deac este de părere că CFR Cluj ar merita titlu de campioană dacă s-ar lua decizia ca meciurile rămase să nu se mai dispute. "Suntem pe primul loc, cred că am merita dacă s-ar lua această decizie, a spus mijlocașul.
Bogdan Glavan
Foto: Arhiva personala

Bogdan Glăvan: Cât ar costa ștergerea dobânzii pe 9 luni?

de Bogdan Glăvan prof.univ. Univ Romano-Americana
Guvernul este aspru criticat că doar a amânat plata ratelor la credite. Ar fi fost bine, zic unele minți înfierbântate, să scutească populația și firmele de plata ratelor la credite pe perioada crizei. Haideți să ne uităm un pic la cifre.
În România soldul creditului neguvernamental este de circa 290 miliarde lei, din care aproape 150 mld. lei este acordat populației, iar restul firmelor. Cea mai mare parte din acest volum, adică 180 mld., reprezintă credit acordat în lei, iar restul credit acordat în valută, arată profesorul de economie Bogdan Glăvan într-un text remis HotNews.ro.
Boris Johnson
Foto: Andrew Parsons/No 10 Downing Street/Profimedia Images

Fitch reduce ratingul Marii Britanii invocând criza coronavirusului

de DP HotNews.ro
Fitch a redus ratingul Regatului Unit al Marii Britanii la AA - de la AA, citând impactul bugetar al pandemiei coronavirusului și continuarea incertitudinii privind Brexit, scrie Financial Times. Agenția de rating a estimat că producția Marii Britanii va scădea cu aproape 4% în acest an din cauza crizei economice, analiștii agenției fiind preocupați și de „poziția fiscală slăbită” a țării. Reducerea ratingului „reflectă o slăbire semnificativă a finanțelor publice ale Regatului Unit, cauzată de impactul izbucnirii Covid-19”, arată Fitch.
Masuri de blocare a deplasarilor
Foto: pixabay.com

MAE: 365 de cetățeni români au fost repatriați din Italia cu două curse aeriene

de N.O. HotNews.ro
365 de cetățeni români aflați cu titlu temporar în Italia au revenit vineri seară în țară. Cetățenii români au fost repatriați din Veneția, Italia, cu două curse aeriene, tip charter, operate de o companie privată.
stadion
Foto: Facebook

Stadioanele din lume și-au schimbat rolul. Au devenit spitale pentru infectații cu coronavirus

de DP HotNews.ro
Stadioanele din lume și-au schimbat rolul și au devenit spitale pentru infectații cu coronavirus. În Italia, Spania și Brazilia unele stadioane s-au trasformat în spitale, pentru a-i interna pe cei infectați cu noul coronavirus, scrie Mediafax. În Italia, stadionul din Coverciano, Florența, care reprezintă terenul central de pregătire și sediul tehnic al Federației Italiene de Fotbal, a fost transformat în spital și este pregătit pentru a primi pacienți care trebuie să ajungă la terapie intensivă. În Spania, stadionul echipei Real Madrid, Santiago Bernabeu, este la dispoziția autorităților medicale. Arena a devenit o magazie uriașă, acolo unde au fost depozitate echipamente medicale.
Cu cat imi creste rata daca imi suspend creditul
Foto: Pixabay

Cu cât crește rata la credit după 9 luni de amânare? Simulare finzoom.ro

de DP HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Cei care pot sa-si plateasca in continuare creditele in aceasta perioada, este de preferat sa nu apeleze la perioada de amanare a ratelor, permisa de astazi si prin OUG, fiindca dobanzile sunt acum in scadere, iar dupa perioada de suspendare s-ar putea sa creasca, arată o simulare făcută de Finzoom.ro. In plus, este de preferat sa scapi cat mai repede de credit, nu sa-l prelungesti pe o perioada mai lunga. Cei care nu au incotro si trebuie sa apeleze la aceasta facilitate (fiindca si-au pierdut job-ul, le-au fost diminuate veniturile si nu au bani pusi deoparte pentru astfel de perioade negre) trebuie sa inteleaga ca amanarea cu pana la 9 luni a ratelor la credite NU inseamna iertare de a mai plati.
Ambulanta SMURD
Foto: Hotnews

Un nou caz de coronavirus printre cadrele medicale din Galați: O asistentă de la Serviciul de Ambulanța, testată pozitiv cu Covid-19

de N.O. HotNews.ro
O asistentă medicală de la Serviciul de Ambulanță din Galați a fost testată pozitiv cu coronavirus, după ce femeia s-a simțit tău. Soțul asistentei este jandarm și a fost izolat la domiciliu pentru a se stabili dacă nu a fost infectat și el, relatează Mediafax.
Relu Cocos
Foto: Arhiva personala

Care este capacitatea de testare pentru COVID-19 a României?

de Relu Cocos Contributors.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Actualitate | Opinii
Răspuns rapid: între 3000-5000/zi într-un scenariu optimist. În aceste zile, aud foarte des întrebarile “câte teste REAL TIME PCR pentru depistarea SARS-CoV-2 poate realiza Romînia într-o zi? Cum creștem capacitatea de testare?” Ministrul Costache a vehiculat ideea “surprizatoare”, înainte cu o zi să-și dea demisia, că poate testa toată populația Bucureștiului de 2.000 000 de locuitori.
Masca N95 - una din variante
Foto: Hotnews

Corporate News: Pandemia mobilizează companii de toate felurile și mărimile pentru producția de mijloace de protecție și echipamente medicale

de A.Th.C HotNews.ro
Fabricile de confecții se reutilează pentru a produce măști și costume de protecție. Unele scoteau în serii de masă tricouri, în Carolina de Nord și cea de Sud. Una din Pennsylvania făcea uniforme pentru echipe de baseball. Brandurile europene de lux Prada și Gucci. În toată lumea, producătorii de confecții își convertesc secțiile pentru a fabrica echipamentele de protecție atât de necesare.
Izolete ale Armatei
Foto: MApN

FOTO Primele 15 izolete produse în România, recepționate de MApN / Armata are un nou proiect militar de cercetare pregătit pentru omologare

de Victor Cozmei HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Actualitate | Coronavirus
Primul lot de 15 izolete de concepție și producție românească a fost recepționat vineri, 27 martie, anunță Armata, la circa o săptămână după ce a fost realizat și omologat prototipul. „În câteva zile sperăm să fie omologat modulul pentru izolarea personalului contaminat cu agenți biologici – BIOSAFE, dezvoltat de aceleași stucturi de cercetare ale MApN”, anunță Ministrul Apărării.
Florin Citu
Foto: facebook

Deficit fiscal de 8,3 miliarde în primele două luni, înainte de măsurile de sprijin pentru limitarea crizei coronavirusului

de DP HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Economie | Finanțe & Bănci
​Execuția bugetului general consolidat în primele două luni ale anului 2020 s-a încheiat cu un deficit de 8,3 miliarde lei (0,73% din PIB), potrivit unui anunț făcut vineri sera de reprezentanții Finanțelor. Anul trecut, pe primele două luni deficitul bugetar era de circa 5 miliarde de lei, dar oficialii Finanțelor spun că anul acesta s-a majorat partea de rambursări de TVA cu 0,73 miliarde lei (3,22 miliarde lei la 29 februarie 2020, comparativ cu 2,49 miliarde lei la 28 februarie 2019), respectiv creșterea cheltuielilor de investiții cu 1,63 miliarde lei față de aceeași perioadă a anului precedent, precum și avansurile ajutoarelor naționale tranzitorii în sectorul vegetal și zootehnic în sumă de 1,29 miliarde lei. Potrivit estimărilor mai multor analiști, criza coronavirusului ar putea duce deficitul fiscal la circa 7% în acest an.
Papa Francisc
Foto: Captura YouTube

VIDEO Papa Francisc a făcut apel la reconectarea cu credința, în fața pandemiei cu coronavirus

de N.O. HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Actualitate | Coronavirus
Pentru prima oară în istorie, singur în piața goală a Bisericii Sf Petru, Papa Francisc a prezidat vineri o rugăciune în fața pandemiei, făcând apel la lumea ”speriată și pierdută” să își revizuiască prioritățile și să se reconecteze cu credința, relatează AFP.
Luis Enrique
Foto: Uefa.com

Luis Enrique și revenirea la Barcelona - Ce spune antrenorul care a adus ultimul trofeu Champions League pe Camp Nou

de Diana Ene HotNews.ro
Este ultimul antrenor care a condus-o pe Barcelona către trofeul Champions League (în 2015) și nu exclude o revenire la formația unde a avut cel mai mare succes. Luis Enrique a declarat că a lăsat ușa deschisă la toate echipele pe care le-a pregătit și se consideră norocos pentru perioada petrecută pe Camp Nou. Tehnicianul se concentrează momentan pe naționala Spaniei, pe care o vede capabilă să câștige trofee.
Violeta Alexandru si Ionel Danca
Foto: Hotnews

VIDEO Procedura de acordare a ajutorului pentru șomajul tehnic a fost simplificată și extinsă la mai multe tipuri de angajatori/ Vor primi indemnizație și cei cu drepturi de autor

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Economie | Companii
Ministrul muncii Violeta Alexandru a anunțat că procedura de acordare a ajutorului de stat pentru șomaj tehnic a fost simplificată printr-o ordonanță de urgență aprobată joi. La rândul său, Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, a spus că ajutorul a fost extins pentru toate tipurile de companii și toți angajații afectați de epidemia cu coronavirus. Au fost incluși și cei care au contracte de drepturi de autor. Și aceștia vor putea beneficia de o indemnizație de până la 75% din salariul mediu brut. De asemenea, au fost clarificate o serie de aspecte reclamate de angajatori și angajați. Vezi principalele prevederi.
Business report
Foto: Colaj foto

Business report: Cele patru neclarități din Ordonanța privind amânarea ratelor la credite; Rețelele 5G se lansează într-un ritm mult mai rapid decât rețelele 4G. Dar coronavirusul ar putea încetini cadența; Vânzările de retail au crescut cu peste o treime de când COVID-19 a ajuns în România

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Adevărul: Cele patru neclarități din Ordonanța privind amânarea ratelor la credite ● Economica.net: Rețelele 5G se lansează într-un ritm mult mai rapid decât rețelele 4G. Dar coronavirusul ar putea încetini cadența ● inCont: Vânzările de retail au crescut cu peste o treime de când COVID-19 a ajuns în România. ● Capital: Se închide H&M? Compania a luat o decizie care a uluit toată piața
Start-Up Nation
Foto: MMACA

Start-Up Nation. Ministrul Economiei: Am semnat ordinul care va permite startup-urilor să suspende implementarea proiectelor cu ajutorul certificatelor CSU

de CZ HotNews.ro
Firmele care s-au calificat la finanțările de maximum 200.000 d elei fiecare prin programul Start-Up Nation 2018-2019 vor putea să suspende implementarea planurilor de afaceri folosind noile certificate pentru situație de urgență (CSU), pe care le va emite Ministerul Economiei, a declarat, vineri, pentru StartupCafe.ro, ministrul Virgil Popescu.
Subiectele zilei
Foto: Colaj foto

Subiectele zilei: Jumătate din omenire, izolată la domiciliu, în 180 de țări; O imagine cât o mie de cuvinte: Cum e înmormântat un pacient răpus de coronavirus; Rănile uitate ale memoriei sub bisturiul realității

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Știrile Pro Tv: Jumătate din omenire, izolată la domiciliu, în 180 de țări ● Adevărul: O imagine cât o mie de cuvinte: Cum e înmormântat un pacient răpus de coronavirus DW: Rănile uitate ale memoriei sub bisturiul realității Ziarul de Iași: Cum se aplică în județ Ordonanța Militară? Sute de ieșeni au simțit pe pielea lor
World Athletics
Foto: Facebook - World Athletics

Atletism: Doi campioni olimpici ruși sunt acuzați de dopaj

de Diana Ene HotNews.ro
Unitatea de Integritate a Atletismului a anunțat că doi campioni olimpici ruși, Andrei Silnov (săritura în înălțime în 2008) și Natalia Antiuh (400 metri garduri în 2012), sunt acuzați de folosirea de produse dopante.
Izolare de coronavirus in Romania
Foto: Profimedia Images

Coronavirus în România: Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 1.292 / 263 noi cazuri, cel mai grav bilanț de la începutul epidemiei / Numărul deceselor a ajuns la 26

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Actualitate | Coronavirus
Bilanțul îmbolnăvirilor cu coronavirus în România a ajuns la 1.292, cu 263 de noi cazuri detectate, cea mai mare cifră de la începutul epidemiei, potrivit informațiilor transmise vineri la ora 13.00 de Grupul de Comunicare Strategică. Până vineri, în România s-au înregistrat 26 de decese din cauza COVID-19. De la apariția COVID-19 în țara noastră, 115 pacienți s-au vindecat.
Formula 1, logo
Foto: f1.com

Anglia: Cum ajută șapte echipe de Formula 1 în lupta contra coronavirusului

de Diana Ene HotNews.ro
Șapte dintre cele zece echipe participante la Campionatul Mondial de Formula 1 s-au unit pentru a concepe și produce într-un timp cât mai scurt dispozitive medicale, care să fie folosite în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, informează L'Equipe.
Elvetia
Foto: Pixabay

O elvețiancă de 95 de ani, externată după ce a supraviețuit infecției cu SARS-CoV-2

de A.S. HotNews.ro
O elvețiancă de 95 de ani, vindecată de noul coronavirus, s-a întors vineri acasă și a început să discute pe internet cu cei 10 nepoți și cei 11 strănepoți ai ei, după ce a fost internată timp de o săptămână la terapie intensivă din cauza infecției cu SARS-CoV-2, informează Reuters, citată de Agerpres.
neonazisti
Foto: Captura video

În timp ce mapamondul se luptă pentru a opri epidemia, o parte a extremei drepte sărbătorește COVID-19

de Andrei Stan HotNews.ro
Nucleul dur al facțiunilor de extremă dreapta dorește să folosească virusul ca armă pentru a ucide minoritățile, în vreme ce alții răspândesc în continuare ură și teorii ale conspirației, relatează AlJazeera.
Calu Monica, Asociația Consumers United
Foto: Hotnews

Amânarea ratelor la bănci, un măr otrăvit pentru consumatori

de Calu Monica Asociatia Consumers United
Vineri, 27 Mar 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Asociația Consumers United/Consumatorii Uniți atrage atenția asupra efectelor negative pentru consumatori și contrare scopului declarat, de a ajuta debitorii afectați de criza generată de epidemiep, pe care le va avea ordonanța de urgență a Guvernului privind acordarea unor facilitați pentru creditele acordate de instituții de credit și instituții financiare nebancare anumitor categorii de debitori. Astfel, modalitatea de suspendare a plății ratelor, prin care dobânda datorată de debitori corespunzătoare sumelor scadente se capitalizează la soldul creditului existent la finele perioadei de suspendare nu face decât să adauge costuri suplimentare pentru consumatorii care se încadrează în condițiile prevăzute în lege, adică cei afectați direct sau indirect de criza generate de pandemia COVID-19.
Stadionul Wembley, omagiu pentru Italia
Foto: Twitter - Wembley Stadium

Omagiul adus de stadionul Wembley în ziua în care ar fi trebuit să se dispute amicalul Anglia vs Italia

de Diana Ene HotNews.ro
Vineri ar fi trebuit să aibă loc pe stadionul Wembley un amical între naționalele de fotbal ale Angliei și Italiei, dar întâlnirea a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus. Britanicii s-au gândit să aducă un omagiu Italiei, țară grav afectată, prin intermediul arenei din Londra.
Coronavirus in România / Testare
Foto: Agerpres

România va testa pentru coronavirus și pacienții cu pneumonie sau "fără altă etiologie care să explice tabloul clinic"

de Alina Neagu HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Actualitate | Coronavirus
România va testa pentru coronavirus și pacienții cu pneumonie sau "fără altă etiologie care sa explice pe deplin tabloul clinic". Institutul Național de Sănătate Publică a extins, astăzi, criteriile de testare și pentru acești pacienți.
Asztalos Csaba
Foto: Facebook/Asztalos Csaba

Șeful CNCD: Activarea de către România a art. 15 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului nu înlătură protecția acestora și nu oferă puteri nelimitate statelor membre

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Actualitate | Esențial
Șeful Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, susține că garanțiile privind respectarea standardelor drepturilor omului sunt obligatorii chiar și în situații de criză, iar activarea de către România a art. 15 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului nu înlătură protecția acestora.
Pascal Bruckner
Foto: Hotnews
Opinie

În spatele ușilor închise

de Pascal Bruckner Contributors.ro
Joi, 26 Mar 2020 Actualitate | Opinii
„Nefericirea oamenilor vine dintr-un singur lucru: nu știu să rămână liniștiți în camera lor” – iată ce spunea Pascal despre divertisment. Apoi: „Faptul că oamenilor le place atât de mult zgomotul și agitația face ca închisoarea să fie un supliciu oribil. Și ca plăcerea singurătății să fie un lucru de neînțeles.” Am putea să-i răspundem: necazul europenilor se trage tocmai din faptul că trebuie să rămână în camerele lor...
Sorin Ionita
Foto: Arhiva personala

Big Brother se întoarce. Să profite de criza COVID

de Sorin Ionita Contributors.ro
Au fost de-ajuns două luni de criză pentru ca state liberale să înceapă cochetăria cu “modelul chinez” de supraveghere electronică a cetățenilor. Pe fondul de emoție publică stârnită de pandemie, guvernele lor introduc măsuri de supraveghere digitală care acum câteva luni ar fi generat mare scandal. Sau folosesc starea de urgență pentru a suspenda conturi online, în lupta cu “fake news” și alarmismul.
Harta cazurilor de coronavirus pe judete - oficial nu se mai comunica informatii
Foto: geo-spatial.org

INTERACTIV Coronavirus în România: Graficul infectărilor, vindecaților și morților. Harta și informațiile disponibile din fiecare județ / Statistici

de Victor Cozmei HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Actualitate | Coronavirus
Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România se schimbă de la o zi la alta, iar autoritățile nu mai anunță oficial cazurile pe județe. Guvernul a eliminat de la publicare harta cazurilor din România pe motiv că "există riscul de confuzie". Cu toate acestea, o monitorizare independentă realizată de comunitatea geo-spatial.org pune la dispoziția utilizatorilor în format interactiv mai multe date statistice, grafice și chiar și o hartă pentru a vizualiza ce amploare are pandemia de coronavirus în țară.Alte titluri din Actualitate:

Un angajat al Spitalului din Pitești, cercetat după ce a furat măști, mănuși și dezinfectanți
Adrian Streinu Cercel cere un "cadru normativ care să stipuleze că nimeni nu va avea voie să se atingă de noi ": După pandemie or să ne tragă de mânecă pentru cum am realizat achizițiile
UPDATE Solistul trupei Rammstein, Till Lindemann, se simte mai bine/ El a fost testat negative pentru coronavirus
Un bărbat a băgat în carantină 40 de mii de oameni într-o regiune din India, după ce a ignorat izolarea
Cele două soluții pentru a evita înghețarea anului școlar și universitar/ Specialiștii în științele educației: Finalizarea acestui an școlar și universitar este posibilă
Noi informații legate de cazul COVID-19 de la Maternitatea MedLife: O singură persoană depistată pozitiv, procesul de testare a contacților continuă / MedLife are acum propriul laborator de testare pentru coronavirus
Coronavirus: Ungaria intră în carantină totală. Toate spitalele vor avea comandanți militari în uniformă


ECONOMIE

Stefan Mandachi vinde metru de autostrada. 10 euro pe centimetru
Foto: Captura YouTube

VIDEO Metrul de autostradă din Moldova e de vânzare. Mandachi anunță o strângere de fonduri: 1 cm = 10 Euro / „Eu am donat deja. Provoc toți președinții, toți prim-miniștrii, toți miniștrii de la Sănătate și Educație să-și ia centimetrul”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Actualitate | Coronavirus
„Știți câtă autostradă avem în Moldova? Un metru ori 30 (n.r. lățimea).... 300.000 de centimetri pătrați”, spune Ștefan Mandachi, într-un video lansat pentru o campanie de strângere de fonduri pentru Crucea Roșie pentru a fi cumpărate echipamente medicale. „Dacă ne ajuți cu 10 euro, primești centimetrul tău de autostradă împreună cu certificatul de proprietar (...) Eu donez primii 10.000 de euro. Deci mi-am luat deja 1.000 de centimetri. Au mai rămas 299.000 de centimetri”, spune omul de afaceri.


0-100.hotnews.ro

Statii incarcare masini electrice
Foto: Flickr - Karlis Dambrans

Mașini electrice 2020. Ce poți cumpăra prin Rabla Plus

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 26 Mar 2020 Economie | Auto
Programul Rabla Plus 2020 a demarat oficial, iar lista cu mașini electrice disponibile pe piața din România este mai variată ca oricând. Iată ce automobile electrice poți cumpăra în acest an cu ecobonus aproape 10.000 Euro (45.000 Lei, respectiv 9.270 Euro).
Kuga ST Line-X EcoBlue Hybrid
Foto: Ford

Ford Kuga, primul automobil lansat în România pe timp de pandemie

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Economie | Auto
Noul Ford Kuga – a treia generație – a fost lansat oficial în România, devenind astfel primul automobil care are parte de un eveniment de lansare, online, pe timp de pandemie. Ford avea inițial planuri mai mari pentru lansarea noii generații Kuga: un test drive în Spania (acolo unde lansează de obicei noile modele pe piața europeană) și un test drive regional în Cluj (pentru România și Ungaria), însă evoluția pandemiei COVID-19 a determinat compania să se reorienteze la o prezentare online.


SPORT

Gaseste jucatoarele din WTA
Foto: wta / instagram

Provocarea zilei: Găsește cele 25 de jucătoare, printre ele se află și Simona Halep

de A.I. HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Sport | Tenis
Numele a 25 de jucătoare din ierarhia mondială se găsesc în imaginea celor de la WTA. Printre aceste sportive se află scris și numele Simonei Halep. Provocarea lansată de WTA este să găsiți cât mai multe dintre acestea (de ce nu, poate chiar pe toate).

UPDATE: Răspunsul a fost adăugat în interiorul materialului.
Abdelhak Nouri, in momentul in care s-a prabusit pe teren
Foto: Captura Youtube

VIDEO Abdelhak Nouri (Ajax) s-a trezit miraculos din comă după doi ani și 9 luni

de Red. Sport HotNews.ro
Vineri, 27 Mar 2020 Sport | Fotbal
Pe 8 iulie 2017, Abdelhak Nouri s-a prăbușit pe teren la meciul amical dintre Ajax și Werder Bremen. A suferit un atac de cord, iar situația lui s-a înrăutățit la doar câteva zile: a intrat în comă. La doi ani și 9 luni de la nefericitul eveniment, mijlocașul lăncierilor a ieșit din comă, după cum a anunțat fratele său.


Bancul zilei

Bancul zilei: O blondă se plimba liniștită

de A.S. HotNews.ro
O blondă se plimba liniștită, când, deodată, vede o mașina fără șofer, care mergea.


REVISTA PRESEI

Caru`cu vedete
Foto: Colaj foto

Caru`cu vedete: Meghan Markle revine în industria cinematografică; DJ Aoki își promovează noul album din izolare. Cum s-a filmat în locuință

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Adevărul: Meghan Markle revine în industria cinematografică ● Știrile Pro Tv: DJ Aoki își promovează noul album din izolare. Cum s-a filmat în locuință ● Cancan: Bianca Drăgușanu și Alex Bodi s-au împăcat după ce au semnat un contract
Faze tari
Foto: Colaj foto

Faze tari: O pisică a fost depistată pozitiv cu coronavirus; Cât a costat cel mai scump diamant vândut vreodată în România

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Adevărul: O pisică a fost depistată pozitiv cu coronavirus ● Știrile Pro Tv: Cât a costat cel mai scump diamant vândut vreodată în România ● Incrediblia.ro: „Operațiunea Albina”: Cum țin indienii elefanții departe de șinele de tren
Utile
Foto: Colaj foto

Utile: Dacă bucătarul tușește sau strănută pe mâncarea ta, nu vei lua coronavirus; 10 mituri despre aparatul dentar

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Adevarul: Dacă bucătarul tușește sau strănută pe mâncarea ta, nu vei lua coronavirus: explicația specialiștilor ● Divahair: 10 mituri despre aparatul dentar ● Doctorul Zilei: Super-fructele care pregătesc imunitatea să facă față virusurilor. Bogate în vitamina C și cu puternic efect antiviral


ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: O blondă se plimba liniștită
O blondă se plimba liniștită, când, deodată, vede o mașina fără șofer, care mergea.
Bancul zilei: Soacra în vizită
- Soacră dragă, cât stai pe la noi?
Bancul zilei: Pandemie
Sotul citeste ziarul. – Nevasta, se pare ca mama ta a ajuns la Istanbul. – Cum, scrie asta in ziar...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by