Coronavirus Romania
Foto: Lutcanu Iuliana/IPA / Shutterstock Editorial / Profimedia
DOCUMENT

Noi criterii de carantinare a localităților: se va lua în calcul și numărul de teste Covid efectuate, precum și gradul de ocupare a paturilor din spitale

de V.M. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Coronavirus
Un ordin elaborat de Ministerul Sănătății introduce noi criterii pentru instituirea carantinei în localități. Astfel, pe lângă rata de incidență a cazurilor Covid-19, se va lua în calcul și nivelul de testare, precum și gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI.
Bani
Foto: Gulliver / Getty Images / Digi 24

Principiile viitoarei legi a salarizării: Sporurile vor fi plafonate la 20% din salariul de bază, la nivel individual / Vor fi eliminate discrepanțele în acordarea sporurilor

de C.P. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Economie | Companii
Guvernul va discuta în ședința de miercuri un memorandum privind principiile care vor sta la baza viitoarei legi a salarizării în sectorul public. Unele dintre cele mai importante principii vizează revizuirea sistemului de acordare a sporurilor. Guvernul urmărește plafonarea sporurilor la 20% din salariul de bază, la nivel individual. În memorandum se precizează că plafonarea în prezent la 30% din suma salariilor de bază nu este aplicată pentru tot personalul bugetar. Astfel se ajunge în situația acordării unui număr mai mare de sporuri pentru aceste categorii bugetare, în detrimentul altor categorii de personal bugetar care nu pot depăși acest plafon.
Business Report
Foto: Colaj foto

​Business report ​Secretistan: Cine sunt membrii misteriosului Grup de Comunicare Strategică. Istoria Medist, firma familiei lui Sebastian Vlădescu. ​Dacia Sandero și Logan, rezultate dezamăgitoare la testele de siguranță. Schimbări suspecte în piața „păcănelelor”

de DP HotNews.ro
Secretistan: Cine sunt membrii misteriosului Grup de Comunicare Strategică ● Istoria Medist, firma familiei lui Sebastian Vlădescu care asigura întreținerea ventilatoarelor de la „ Babeș”: Sute de contracte anul trecut, profit de peste 1 milion de euro ● Schimbări suspecte în piața „păcănelelor”: un Ordin dat peste noapte a pus industria pe jar ● Inflația, povara datoriilor și procesele ascunse ● ​Dacia Sandero și Logan, rezultate dezamăgitoare la testele de siguranță Euro NCAP. Ce lipsește mărcii românești ● Companiile din cadrul CFR ar putea recurge la disponibilizări, pentru a reduce din pierderile uriașe ● Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea perioadei de rambursare ● Un fost manager de rezervă valutară cu 9 ani experiență la BNR se ocupă de finanțarea preluării Exxon România de către Romgaz ● Adrian Vasilescu, BNR: Ce alarme trage PIB-ul pe 2020 ● Suspendarea permisului: Instanțele nu mai pot reduce perioadele sau decide înlăturarea măsurii.
Vlad Voiculescu
Foto: AGERPRES

Vlad Voiculescu: Bucureștiul NU se carantinează de Paști

de I.B. HotNews.ro
Ministrul Vlad Voiculescu spune că Bucureștiul nu va fi carantinat de Paști, iar publicarea noilor criterii de carantinare a localităților vine să clarifice/actualizeze criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localități.
Spitalul Victor Babes din Bucuresti
Foto: AGERPRES

10 întrebări și răspunsuri esențiale despre tragedia de la Spitalul Victor Babeș și de ce ea "se poate repeta în orice moment"

de Alina Neagu HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Sanatate
Ce spitale COVID-19 au, în acest moment, în curtea lor unități mobile de Terapie Intensivă - TIR-uri dotate cu aparatură ATI precum cel de la Spitalul Victor Babeș din București, unde 3 pacienți au murit ieri după o defecțiune în urma căreia s-a oprit alimentarea cu oxigen? Cum ajunge un astfel de TIR în curtea unui spital, cum este pus în funcțiune, cine asigură mentenanța? Ce probleme au mai avut TIR-urile ATI și cum le explică Raed Arafat? Și de ce medicii care lucrează în spitale COVID trăiesc cu spaima că o astfel de dramă "se poate repeta în orice moment"? 10 întrebări și răspunsuri esențiale, într-un material HotNews.ro.
Subiectele zilei
Foto: Colaj foto

Subiectele zilei: Magistrați ai CSM, cu venituri de 8.000 de euro/lună, cer în Instanță spor pentru secrete de 25%; Der Kurier: Președintele OMV, Rainer Seele, discută vânzarea Petrom. Legătura cu Rusia

de I.B. HotNews.ro
Misterul italienilor „superimuni” la virus, găsiți în orășelul lovit de primul val COVID din Europa. Vo’ Euganeo, o mică localitate din nordul Italiei, a fost una dintre primele carantinate...

Eliseevski, magazinul simbol al Moscovei, deschis încă din epoca țaristă, își închide porțile. După 120 de ani, magazinul alimentar de lux Eliseevski, din Moscova, și-a închis porțile pe 11 aprilie...
Tehnologia 5G
Foto: ANCOM

​Securitatea rețelelor 5G, pe masa Guvernului: Vor fi folosite doar echipamente și soft-uri de la producători avizați în prealabil de CSAT/ Avizul va ține cont de obligațiile României față de UE și SUA

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Economie | Telecom
Furnizorii de comunicații vor putea utiliza în rețelele 5G numai tehnologii, echipamente și programe software de la producători autorizați în prealabil prin decizie a Prim-Ministrului, pe baza avizului conform al Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), se arată într-un proiect de lege aflat pe agenda de miercuri a Guvernului. În proiect se spune că avizul va ține cont de obligațiile asumate de statul român față de UE și partenerii strategici, pentru evitarea unor riscuri care au fost stipulate anterior în Memorandumul 5G semnat de România cu SUA.
Vaccinul Johnson & Johnson
Foto: Bruce Cotler / Zuma Press / Profimedia

AstraZeneca și Johnson & Johnson: adenovirusurile în centrul suspiciunii / Acestea nu sunt tromboze obișnuite

de I.B. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Coronavirus
După AstraZeneca au apărut probleme și cu Johnson & Johnson: Aceste două vaccinuri Covid-19, bazate pe aceeași tehnologie, sunt suspectate de a provoca un tip foarte rar de cheaguri de sânge, potrivit AFP.
Wu Executive Academy - graduation
Foto: WU Executive Academy

[P] WU Executive Academy oferă burse de studiu în valoare de 200.000 de euro

de Smile Media
WU Executive Academy, parte a Universității de Economie și Afaceri din Viena (WU) - cea mai mare universitate de business din Europa, deschide sesiunea de burse de studiu în valoare totală de 200.000 de euro, adresate studenților români. Anul trecut la programul Executive MBA Bucharest s-au înscris un număr record de studenți, mai exact 33 de manageri și antreprenori români și străini.
Oportunități de angajare la Luxoft România
Foto: Luxoft
Articol susținut de Luxoft România

Luxoft România susține cu măsuri concrete echilibrul dintre viața personală și cea profesională a angajaților săi

de Smile Media
Munca de acasă a devenit o realitate zilnică pentru mulți dintre noi în ultimul an. Înainte de declanșarea pandemiei, cei care lucrau de acasă făceau parte din rândul angajaților cu calificări superioare, care își desfășurau activitățile cu ajutorul unui computer și se bucurau de un grad ridicat de autonomie. Dar pandemia a schimbat radical lucrurile. Sute de mii de români au adoptat acest sistem de muncă pentru prima dată, peste noapte, fără să se fi pregătit anterior. Potrivit datelor Eurostat, în multe țări din UE mai mult de jumătate dintre angajații care au început să lucreze de acasă odată cu pandemia nu mai lucraseră anterior în acest regim.
Leroy Merlin - Pentru Case Fericite
Foto: Leroy Merlin

[P] Leroy Merlin lansează noua campanie "Pentru case fericite"

de Smile Media
Într-o realitate care ne face mult mai atenți la calitatea și nevoile spațiului în care locuim, casa devine sufletul unei familii fericite. Acesta este și conceptul pe care Leroy Merlin îl aduce anul acesta în atenția publicului DIY, dovedind nu doar o bună cunoaștere a felului în care relația cu casele noastre a evoluat, ci și faptul că retailerul este alături de clienți pentru a-i ajuta să-și construiască sau reconfigureze universul familial așa cum își doresc.
Marian Timofti, somelier
Foto: Captura YouTube

​VIDEO INTERVIU Marian Timofti, somelier: "Dacă asocierea dintre vin și mâncare este bine făcută, vom simți un curcubeu pe cerul gurii"

de Răzvan Avram HotNews.ro
Un dialog cu Marian Timofti - somelier și instructor de somelieri, care descrie bazele asocierii vinului cu mâncarea. În premieră, puteți urmări o demonstrație de folosire a unei aplicații pentru PC, cu ajutorul căreia evaluăm scorul asocierii dintre un vin și un preparat culinar.
Irina Dragomir, Alexandra Ungureanu
Foto: glo by BAT
Articol susținut de glo

glo Urban Pairs - Art Flairs Irina Dragomir: #breakbinary „Pijamale & Red Carpet” este o poveste despre vise, dive, frumusețe și transformarea imposibilului în posibil/ Alexandra Ungureanu: Ieșirea din zona de confort, îndrăzneala de a cuceri când pare că nu mai e nici o bătălie de dus.

de Smile Media
glo a lansat glo Urban Pairs & Art Flairs, un art manifesto creat printr-o desfășurare spectaculoasă de forțe creative. Proiectul are loc în colaborare cu Art Safari și Sneaker Industry și ia forma unor opere de artă contemporană unicat. glo Urban Pairs & Art Flairs aduce laolaltă 6 artiști și 6 creatori de conținut cu backgrounduri diferite, în încercarea de a defini noul an pe cele mai cool pânze urbane. Cei 6 creatori de conținut au ales perechi de cuvinte #breakbinary pe care artiștii le-au transformat în designuri digitale originale.
Preventie Cancer Femei
Foto: Alphega

[P] Pandemia nu ține cancerul în loc/ Farmaciile Alphega încurajează femeile să se protejeze de două ori mai bine și să meargă la un control preventiv

de Smile Media
Începând cu luna martie, comunitatea de farmacii independente Alphega derulează campania de educare și informare: Protejează-te de două ori mai bine! Cancerul poate fi prevenit. Până la finalul lunii mai, doamnele sunt așteptate în farmacii cu materiale informative create pentru o înțelegere mai bună a cancerului de sân și a cancerului de col uterin, pentru educarea privind prevenția și detectarea timpurie, precum și cu un voucher de reducere la analize specifice într-un centru specializat.
Adrian Sandru
Foto: act Botezatu Estrade Partners
​Dosare Juridice - Whistleblowing

Noua propunere de lege privind whistleblowing-ul impune noi obligații pentru companii introducând sancțiuni însemnate. Ce trebuie să aibă în vedere companiile?

de Adrian Sandru act Botezatu Estrade Partners
Consiliul European a aprobat în anul 2019 Directiva Uniunii Europene pentru protecția persoanelor care raportează anumite fapte infracționale 1, aceasta introducând un sistem de raportare pe trei niveluri: raportarea internă (în interiorul companiei), raportarea externă și divulgarea publică a informațiilor.
Vlad Voiculescu
Foto: Comitetul național de coordonare a activităților privind vacccinarea împotriva COVID-19

VIDEO Vlad Voiculescu, declarații după tragedia de la „Victor Babeș”: Nu avem indicații că defecțiunea e dinăuntrul TIR-ului / Ca să fie pusă în funcțiune unitatea mobilă a fost nevoie de două lucrări

de D.D. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Esențial
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat marți că nu are „indicații” că defecțiunea care a dus la tragedia de la „Victor Babeș” este dinăuntrul TIR-ului ATI, precizând că ancheta care este în curs de desfăsurare va stabili clar ce s-a întâmplat.
Vela si Plesa
Foto: Facebook

Cum a numit-o Cîțu pe fiica partenerei de viață a lui Marcel Vela vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate

de I.B. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Esențial
Premierul Florin Cîțu a numit-o pe fiica partenerei de viață a fostului ministru de Interne Marcel Vela, Andra-Sabrina Pleșa, în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate. Andra Pleșa este iubita fostului ministru liberal al Sportului, Ionuț Stroe, și este și ea membră a PNL.
alegerea-accepta-cu-bucurie-posibilul
Foto: Hotnews

Alegerea. Ce esti dispus sa faci pentru a supravietui?

de A.V. HotNews.ro
La 16 ani, Edith Eger a fost trimisa la Auschwitz. La cateva ore dupa ce parintii ei au fost gazati, ofiterul nazist dr. Josef Mengele a fortat-o pe Edie sa danseze si a lasat-o in viata ca sa-l distreze. A petrecut decenii chinuita de vinovatia proprie, hotarata sa taca si sa se ascunda de trecut. Cartea exploreaza modul in care putem fi incarcerati in propria minte si ne arata cum sa ne eliberam.
Charles Michel si Ursula von der Leyen
Foto: Francisco Seco / AFP / Profimedia

Sofagate: Parlamentul European le-au cerut lui Michel și Von der Leyen să pună capăt disensiunilor

de V.M. HotNews.ro
Grupurile politice din Parlamentul European au cerut președintei Comisiei Europene și președintelui Consiliului European să pună capăt disensiunilor după incidentul protocolar de la Ankara, botezat Sofagate, și să găsească o soluție pentru a vorbi cu o singură voce pe scena internațională.
Andreea Moldovan
Foto: Agerpres

Andreea Moldovan, despre noul ordin privind carantina: „Și pe vechea grilă de analiză Bucureștiul e de carantinat, dar decizia este mult mai amplă decât cea bazată strict pe acești indicatori”

de D.D. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Esențial
Andreea Modovan, secretarul de stat din Minsterul Sănătății, care a semnat ordinul privind noile criterii pentru instituirea carantinei într-o localitate susține că și de pe vechea grilă „Bucureștiul e de carantinat”.
Diana Potra
Foto: editiadedimineata.ro

Edițiadedimineață.ro: Carte inspirată din tragedia de la Caracal. Vocea colectivă a adolescentelor din România împotriva abuzului

de editiadedimineata.ro
Abuz. Hărțuire. (In)egalitate de gen. Discriminare de gen. Violență. Termeni de care ne ”ciocnim” zilnic și pe care aproape că nu îi mai trecem prin niciun filtru al gândirii. Au devenit parte din viața noastră, din cotidian. De la profesorii care spun senini că fetele nu sunt făcute pentru anumite domenii, la manualele școlare, care împart meseriile în ”pentru fete” și ”pentru băieți”, la cazurile de violență domestică cu care parcă ne-am obișnuit și pentru care nici poliția nu oferă prea multe soluții, sunt doar câteva exemple de cum nu ar trebui să arate normalitatea și cotidianul nostru.
Golul lui Choupo-Moting, insuficient pentru Bayern
Foto: Twitter - UEFA Champions League

Champions League: Bayern Munchen și Porto câștigă, dar PSG și Chelsea merg în semifinale

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Sport | Fotbal
Victoria obținută de Bayern Munchen la Paris (1-0) nu a fost suficientă. PSG a eliminat deținătoarea trofeului și s-a calificat în semifinalele Champions League, după ce a înscris mai multe goluri în deplasare (3-3 la general). În cealaltă partidă disputată marți, Porto a câștigat cu 1-0 (Taremi a înscris cu o foarfecă superbă, în prelungiri), dar nu a reușit să întoarcă rezultatul din tur (a fost 2-0 pentru Chelsea) și londonezii au pus mâna pe biletele pentru runda următoare.
HoReCa
Foto: myPOS

Sancțiuni suplimentare pentru firmele care încalcă măsurile pentru combaterea pandemiei / Guvernul: Mulți agenți economici din domeniul HORECA încalcă repetat legea

de C.P. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Economie | Companii
Guvernul pregătește printr-un proiect de lege sacțiuni contravenționale complementare pentru operatorii economici care încalcă repetat Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Potrivit expunerii de motive, au fost constatate mai multe situații în care aceiași agenți economici din domeniul HORECA au încălcat în repetate rânduri prevederile legale. Aceste cazuri sunt întâlnite la nivelul unui număr semnificativ de județe, peste jumătate din totalul acestora.
Politia
Foto: Facebook

Tragedia de la Spitalul Victor Babeș: Poliția spune că nu a fost anunțată, ci s-a autosesizat / Cauza morții celor trei pacienți

de I.H. HotNews.ro
Poliția Capitalei, care face cercetări pentru ucidere din culpă în cazul tragediei de luni seară de la Spitalul Victor Babeș, unde s-a oprit oxigenul în TIR-ul ATI, spune că nimeni nu a sunat la 112 să îi anunțe, ci polițiștii s-au autosesizat în jurul orei 19.30, adică la mai bine de două ore de la momentul la care autoritățile din sănătate au aflat despre incident. Potrivit Poliției, concluziile preliminare indică drept cauză a decesului celor trei pacienți o insuficiență respiratorie acută, ceea ce înseamnă că au murit sufocați.
cernobil
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Cernobîl. Istoria unei catastrofe nucleare

de A.V. HotNews.ro
Serhii Plokhy ne aduce istoria definitiva a dezastrului de la Cernobil si a consecintelor acestuia, abordand cu indemanare toate unghiurile, inclusiv povestea stiintifica, costurile umanitare si economice ale operatiunilor de decontaminare, modul in care explozia l-a fortat pe Gorbaciov sa grabeasca lansarea reformelor perestroikai si revirimentul nationalismului ucrainean.
Dusan Uhrin
Foto: Facebook - Dinamo

OFICIAL Dușan Uhrin Jr, noul antrenor al echipei Dinamo

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Dușan Uhrin Jr. este noul antrenor al echipei FC Dinamo, începând de marți seară, în locul lui Gheorghe Mulțescu, care a demsionat după 0-1 cu Astra Giurgiu în semifinalele Cupei României, au anunțat suporterii-acționari ai clubului "alb-roșu".
Oana Gheorghiu, Daruieste viata
Foto: Hotnews

Oana Gheorgiu, câteva întrebări despre situația de la Babeș: Au aceste instalații/echipamente marcaj CE? Ce acreditari/certificari are firma care a executat instalația electrică și de gaze medicale?

de I.B. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Esențial
Oana Gheorghiu, de la Asociația ”Dăruiește viață”, atrage atenția managerilor de spital că instalațiile de oxigen pot fi executate și întreținute doar de firme acreditate de ANMDM și că lista nu se găsește pe site-ul acestei instituții, iat spitalele ar trebui să o solicite sau instituția să o publice de urgență.
Diana Sosoaca
Foto: Agerpres

Senatul, avertizat de YouTube cu închiderea paginii, din cauza mesajelor Dianei Șoșoacă

de V.M. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Politic
Președintele Comisiei juridice a Senatului, liberala Iulia Scântei, a declarat marți că cei care gestionează canalul YouTube au avertizat Camera superioară a Parlamentului că vor închide pagina instituției dacă mesajele care instigă la nepurtarea măștii vor continua, un prim pas fiind ștergerea înregistrărilor video cu declarațiile cu acest tip de mesaj ale Dianei Șoșoacă.
reseteaza-te-simple-schimbari-ale-stilului-de-viata-pentru-gestionarea-bolilor-cronice
Foto: Hotnews
​Ghid practic

Simple schimbari ale stilului de viata pentru gestionarea bolilor cronice

de A.V. HotNews.ro
Cercetarile stiintifice revolutionare ale dr. Dean Ornish arata ca schimbarea stilului de viata poate determina reversibilitatea evolutiei celor mai comune si costisitoare boli cronice (cancer, diabet, boli cardiovasculare, obezitate) si chiar a procesului de imbatranire. Cuprinde 70 de retete, planificari pentru mese, sugestii pentru aprovizionarea bucatariei si pentru iesirile la restaurant, recomandari de exercitii, sfaturi pentru reducerea stresului si povesti de succes.
cum-sa-l-tii-la-respect-pe-psihopatul-de-alaturi-invata-sa-te-protejezi-de-manipulatorii-nemilosi
Foto: Hotnews
​Ghid practic

Cum sa-l tii la respect pe psihopatul de alaturi. Invata sa te protejezi de manipulatori

de A.V. HotNews.ro
Cand ajungi sa te judeci cu ex-partenerul violent si manipulator pentru custodia copiilor, cand un coleg de serviciu vrea sa te faca sa crezi ca ti-ai pierdut mintile sau cand un politician sarmant devine deodata distructiv si abuziv, e semn ca ai de-a face cu un psihopat.
Alexei Navalnîi
Foto: Profimedia Images via Digi24

Digi24: Doi aliați ai lui Alexei Navalnîi au dispărut fără urmă în Rusia

de ​Digi24 Digi24.ro
Doi aliați ai lui Alexei Navalnîi au dispărut a doua zi după deschiderea unui birou de campanie în Republica Daghestan din sudul Rusiei, potrivit unui anunț...
Dennis Man
Foto: Profimedia via DigiSport

DigiSport: Gigi Becali nu se înșela deloc! Cu cât a crescut cota lui Dennis Man după transferul la Parma

de ​Digisport Digisport.ro
Dennis Man are doar 11 apariții și un singur gol în tricoul Parmei, dar cota lui a crescut simțitor.
Conferinte ”Despre lumea în care trăim”
Foto: Humanitas

Conferințele "Despre lumea în care trăim“, ediția a patra. Temele conferintelor

de HotNews.ro
Joi, 25 Mar 2021 Actualitate | Cultură
A patra ediție a Festivalului de conferințe Despre lumea în care trăim ne ajută să ne facem o imagine de ansamblu, inclusiv despre actuala criză provocată de pandemia de Covid-19. Temele din acest an vor scoate la iveală aspecte mai puțin cunoscute, dar foarte interesante ale trecutului nostru cultural, ne vor dezvălui iluzii, frici și frustrări, dar și motivele de optimism actuale și ne vor pune în față câteva scenarii teoretice posibile ale viitorului...
Platforma experimentală
Foto: Heliogen

Corporate News: Un startup susținut de Bill Gates va furniza energie solară pentru o mină uriașă

de A.Th.C. HotNews.ro
În cursa de furnizare a energiei regenerabile pentru industria grea, Heliogen, un startup susținut de Bill Gates, a anunțat recent că gigantul minier Rio Tinto îi va utiliza tehnologia solară la cea mai mare carieră din California. Va fi prima mină din Statele Unite și probabil din lume care va utiliza energie solară.
viata-trece-ca-un-glont-memoriile-unui-reporter-bbc
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Viata trece ca un glont. Memoriile unui reporter BBC

de A.V. HotNews.ro
In timp ce conversam cu vecina mea din stanga, ducesa de Kent, am crezut ca aud recitandu-se o poezie. Am intors capul si, intr-adevar, Elena Ceausescu recita din poezia Muma lui Stefan cel Mare a lui Bolintineanu, iar interpreta ei traducea versurile pentru regina-mama, care lasa impresia ca nu a auzit in viata ei ceva mai interesant... Vazuti de aproape si in afara cadrului familiar lor, sotii Ceausescu pareau si mai mici decat erau in realitate.
sindromul-cavalerului-pe-cal-alb-cum-sa-te-vindeci-de-nevoia-de-a-i-salva-pe-ceilalti
Foto: Hotnews
Ghid Practic

Cum sa te vindeci de nevoia de a-i salva pe ceilalti

de A.V. HotNews.ro
In lumea basmelor, cavalerul pe cal alb o scoate din incurcatura pe domnita la ananghie si traieste apoi cu ea pana la adanci batraneti. In lumea reala, cavalerul pe cal alb sfarseste, cum poate stii deja, intr-o stare de epuizare si frustrare. S-ar putea sa fi venit timpul sa te salvezi, de data aceasta, chiar pe tine insuti!
Instalatie nucleara Natanz
Foto: Salam Pix / Abaca Press / Profimedia Images

Dosarul nuclear: Iranul, un pas fără precedent către încălcarea angajamentelor

de I.B. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Internațional
Iranul și-a anunțat marți intenția de a „începe îmbogățirea uraniului cu 60%”, nivel care l-ar apropia de capacitatea de utilizare militară, la două zile după un „sabotaj” al fabricii sale de îmbogățire din Natanz, pe care Teheranul îl impută Israelului, potrivit AFP.
Multe exceptii fiscale = buget sarac
Foto: Pixabay

Scurt ghid de făcut Bugetul franjuri: 10 excepții fiscale care au sărăcit Educația și Sănătatea, tolerate de toți- de la PSD la PNL și USR-PLUS

de Florin Barbuta HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Partidelor le plac specialii și nu e vorba doar de PSD (care transformat mult Codul fiscal), ci și de PNL, USR-Plus (probabil și celelalte, dar acum ne referim la principalele). S-a vorbit, mai mereu, doar de pensiile speciale și cum sunt partidele împotriva lor. În aceeași găleată se află și alți speciali: creați în fiscalitate – oameni care nu plătesc taxe. Nu se vorbește despre ei pentru că multora, când aud cuvântul fiscalitate, li se pare ceva plictisitor, tehnic. Cuvântul creează un soi de repulsie. De ce nu sunt bani pentru sănătate și educație? Ăsta e unul din principalele motive. Așa a ajuns bugetul franjuri.
taxarea bogatilor
Foto: Dreamstime.com

Taxarea bogăției nu va funcționa, pentru că mulți o vor ocoli cumva, spune un economist premiat cu Nobel

de Constantin Pescaru HotNews.ro
Taxarea bogăției a revenit în discuție la nivel mondial, în contextul în care pandemia a accentuat diferențele dintre săraci și cei avuți, precum și dintre companiile foarte profitabile (chiar și în vremuri de criză) și cele care abia mai supraviețuiesc. Însă un economist premiat cu Nobel consideră că o astfel de idee nu ar avea efectul scontat pentru simplul motiv că cei vizați vor găsi metode să nu plătească această taxă - așa cum au făcut și cu alte ocazii.
Abecedar de colorat
Foto: Hotnews
Recomandare prescolari

Abecedar de Colorat si Abecedar Poveste

de A.V. HotNews.ro
Abecedarul poveste reprezintă fericita întâlnire a textului izbutit cu imaginile atent elaborate și sugestive. Copiii vor adora cartea și datorită galeriei diverse de personaje simpatice și hazlii ce aduc o încărcătură proaspătă de culoare și dinamism.
Abecedarul de Colorat conține diversele activități distractive ce îi vor ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu fiecare literă în parte, într-un format perfect adaptat copiilor ce îi va sprijini să-și dezvolte spiritul de atenție, creativitatea și inteligența.
lifespan-de-ce-imbatranim-si-cum-sa-nu-o-mai-facem
Foto: Hotnews
​Ghid practic

De ce imbatranim si cum sa nu o mai facem?

de A.V. HotNews.ro
Cercetarile din laboratorul lui David Sinclair de la Harvard demonstreaza cum putem incetini sau chiar inversa procesul imbatranirii. Experimentele de reprogramarea genetica, pe de-o parte, dar si schimbarea stilului de viata (postul intermitent, expunerea la frig, practicarea de exercitii fizice cu intensitatea potrivita si consumul unei cantitati mai reduse de carne), pe de alta parte, ne ajuta sa traim mai mult si mai sanatos.
Vaccinul Johnson & Johnson
Foto: Zuma / SplashNews.com / Splash / Profimedia
​ULTIMA ORĂ

Johnson & Johnson anunță că va amâna distribuirea vaccinului său în Europa, după „pauza” din Statele Unite

de V.M. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Coronavirus
Grupul farmaceutic american Johnson & Johnson a informat marți că a „luat decizia de a întârzia distribuirea” în Europa a vaccinului său unidoză împotriva Covid-19, după decizia autorităților sanitare americane de a recomanda „o pauză” privind utilizarea acestui ser în Statele Unite, informează AFP.
o-istorie-a-bibliei-povestea-celei-mai-importante-carti-a-lumii
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

O istorie a Bibliei. Povestea celei mai importante carti a lumii

de A.V. HotNews.ro
Ce este Biblia? Cum a aparut? Cum a fost citita de evrei si de crestini? Cartea lui John Barton ne ofera raspunsurile, condensand munti de informatie intr-o lucrare foarte accesibila chiar si pentru cei care nu stiu nimic despre toate acestea.
tir ATI
Foto: tion.ro

Cum explică instituția condusă de Arafat problemele tehnice la TIR-urile ATI / "Toate unitățile mobile sunt în garanție"

de I.H. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Sanatate
Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), condus de Raed Arafat, vine cu explicații după ce HotNews.ro și unele publicații au semnalat problemele tehnice ale TIR-urilor de terapie intensivă folosite pentru pacienții COVID-19. Potrivit DSU, de la momentul punerii în funcțiune a celor 5 unități mobile, au existat defecțiuni la sistemul de climatizare, iar pentru a le rezolva un TIR a fost trimis în Turcia, la producător. Pentru alte 3 unități firma producătoare a trimis specialiști în țară. Între timp, DSU a descoperit că TIR-ul de la Victor Babeș este cel care inițial a fost la spitalul din Ploiești, și nu la cel din Pitești, așa cum spunea inițial Arafat.
Diana Sosoaca
Foto: Agerpres

Șoșoacă: Îmi voi lua inclusiv permis de port-armă și o să solicit pază non-stop

de V.M. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Politic
Senatoarea Diana Șoșoacă anunță că a depus plângere împotriva președintei Comisiei juridice din Senat, Iulia Scântei, pentru că ar fi fost bătută. „Îmi voi lua inclusiv permis de port-armă și o să solicit pază non-stop”, a declarat Șoșoacă.
Pasaport Covid
Foto: Profimedia Images

Parlamentul European lansează dezbaterea privind „pașaportul de vaccinare”

de V.M. HotNews.ro
Comisia pentru Libertăți Civile din Parlamentul European (LIBE) a discutat marți la Bruxelles, pentru prima dată, recenta propunere privind certificatul verde digital destinat să faciliteze călătoriile între statele membre în timpul pandemiei de Covid-19.
remarcabila-viata-a-pielii-o-calatorie-intima-pe-suprafata-noastra
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Pielea noastra cea de toate zilele. Un univers de explorat

de A.V. HotNews.ro
Autorul isi propune sa faca o analiza cuprinzatoare a pielii, incluzand sectiuni despre atingere, durere, istoria tatuajelor, stiinta melaninei, modul in care se raporteaza diferite religii la nuditate si despre efectele nocive ale expunerii la soare pentru sanatatea noastra generala. Intr-un capitol intitulat „Safari pe piele”, Lyman face un tur al locatarilor pielii noastre. Sa nu uitam ca microbiomul pielii noastre se naste odata cu noi si cuprinde cel putin tot atat de multe microorganisme cate celule avem in intregul nostru corp – poate de trei ori mai multe.
Neculai Ontanu
Foto: Agerpres

Fostul primar Neculai Onțanu, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare - decizie definitivă

de I.H. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Esențial
Fostul primar al Sectorului 2 Neculai Onțanu a fost condamnat marți la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție vizând retrocedarea ilegală a unor terenuri, în schimbul unei părți din acestea. Decizia a fost pronunțată marți de instanța supremă. În iulie 2017, Curtea de Apel București hotărâse încetarea procesului ca efect al intervenirii prescripției.
Stefanos Tsitsipas
Foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

​Monte Carlo Masters: Stefanos Tsitsipas, Grigor Dimitrov și Fabio Fognini merg mai departe (Rezultatele zilei)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Grecul Stefanos Tsitsipas, al patrulea favorit, a obținut calificarea în optimile de finală ale turneului de categorie Masters de la Monte Carlo. Tot marți, Roberto Bautista (cap de serie nr. 9), Pablo Carreno (12), Hubert Hurkacz (13), Grigor Dimitrov (14) și Fabio Fognini (15 - campionul en-titre) s-au impus în partidele disputate în primul tur.
Marcel Ciolacu
Foto: PSD

Ciolacu anunță că PSD intenționează să intre în grevă parlamentară

de V.M. HotNews.ro
Urmează și greva parlamentară, anunță președintele PSD, Marcel Ciolacu. El apreciază că președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a făcut un abuz pentru că nu a programat la vot moțiunea împotriva ministrului șănătății Vlad Voiculescu în termenul regulamentar: „Vom merge la CCR, act premergător schimbării din funcție”.
Orban, Citu, Kelemen, Barna
Foto: AGERPRES

Kelemen Hunor: De fapt suntem cinci în coaliție, nu trei — USR-PLUS înseamnă două partide, iar în PNL mai există nucleul PDL-ului și acest lucru se simte / Liderii coaliției sunt ferm hotărâți să ducă mandatul la bun sfârșit

de V.M. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Revista Presei | Radio TV
Președintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, afirmă că în coaliția aflată la guvernare sunt, de fapt, cinci componente, nu trei – referindu-se la USR și PLUS, dar și la ”nucleul PDL” din PNL. Kelemen Hunor a apreciat că în orice coaliție discuțiile sunt normale, însă diferențele de opinie nu se simt nici în actul de guvernare și nici în ședințele Executivului. Kelemen a vorbit și despre premierul Florin Cîțu, despre care a afirmat că este empatic și tolerant.
La multi ani
Foto: Hotnews

Poza zilei: ”La mulți ani” pentru tatăl internat cu Covid

de I.B. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Esențial
Doi băieți îi urează ”La multi ani” tatălui lor postați fiind în fața spitalului unde acesta este internat bolnav de Covid.
Vaccinare Nisa, Franta
Foto: Serge Haouzi/Xinhua News/ Profimedia

Ce metode au folosit Franța și Germania pentru a vaccina cât mai multe persoane vulnerabile și cum s-ar aplica și în România​

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Esențial
În Franța, doar una din zece persoane trecute de 75 de ani care au fost sunate să vină la vaccin a și făcut-o, în timp ce în Germania salvarea campaniei este așteptată de la medicii de familie. La fel și în România, deși, deocamdată, medicii de familie spun pas.
Cupa Romaniei
Foto: frf.ro

​Cupa României: Astra Giurgiu, mai aproape de finală (1-0 vs Dinamo)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Astra Giurgiu a învins, marți, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, pe Dinamo București, în manșa tur a semifinalelor Cupei României.
AstraZeneca
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea / Digi24

UPDATE Reguli noi la vaccinarea cu AstraZeneca: Te poți vaccina prezentându-te direct la centrul de vaccinare, fără programare, însă cu o condiție

de Alina Neagu HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Sanatate
Vaccinarea cu vaccinul împotriva COVID-19 produs de AstraZeneca se va face direct prin prezentarea la centrul de vaccinare (doar centrele cu vaccin AstraZeneca) fără programare prealabilă, arată un document semnat de coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, și adresat ministrului Sănătății și Direcțiilor de Sănătate Publică, document obținut de HotNews.ro. Condiția este ca în centre să nu fie persoane programate. Decizia a fost luată "ca urmare a scăderii adresabilității populației" pentru vaccinarea cu acest vaccin, se arată în document.
Numarul 112
Foto: EENA

Tragedia de la Spitalul Victor Babeș: Două apeluri la 112 / De ce nu au ajuns la Poliție

de I.H. HotNews.ro
La 112 luni seară s-au înregistrat două apeluri, la interval de 11 minute, pentru a anunța tragedia de la Spitalul Victor Babeș din București, iar în ambele cazuri cadrul medical care a sunat a cerut legătura direct cu medicul coordonator al SMURD, a precizat pentru HotNews.ro Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).
Salariu pe card
Foto: Dreamstime.com

Salariul contează cel mai mult atunci când o firmă vrea să atragă lucrători

de CZ HotNews.ro
Poate părea evident, dar cineva a constatat asta printr-un sondaj: salariul competitiv rămâne principalul factor prin care firmele care operează în România reușesc să-și atragă forța de muncă de care au nevoie.
Trupe rusesti in Crimeea
Foto: AFP / Mediafax

Serviciile secrete americane: Moscova nu vrea un conflict direct cu SUA

de I.B. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Internațional
Rusia „nu dorește un conflict direct” cu Statele Unite, chiar dacă își va „continua eforturile de destabilizare împotriva Ucrainei”, au estimat serviciile de informații americane în raportul lor anual privind amenințările la adresa Statelor Unite, potrivit AFP.
Studiu raspuns imun dupa vaccinare
Foto: Hotnews

Studiu MedLife privind răspunsul imun al organismului după vaccinarea anti-COVID-19: “Riscul de infectare după vaccinare este foarte mic. Persoanele care manifestă reacții după vaccinare dezvoltă un titru mai mare de anticorpi”

de A.T. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Esențial
MedLife anunță finalizarea primei etape a studiului privind răspunsul imun al organismului în urma vaccinării împotriva COVID-19, prin determinarea titrului de anticorpi specifici IgG anti-Spike. Concluziile au la bază un eșantion de 889 de persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 70 ani, alese în mod aleatoriu din rândul personalului medical și auxiliar al companiei, din toate regiunile țării. Rezultatele sunt reprezentantive pentru segmentul de populație din România, rezidentă în mediul urban, care s-a vaccinat cu Pfizer BioNTech.
Spitalul Victor Babes din Bucuresti
Foto: AGERPRES

UPDATE Prima reacție a firmei care a livrat ventilatoarele din TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș: Aparatele nu aveau probleme tehnice și funcționau în parametri normali

de I.H. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Esențial
Compania Medist SRL, cea care a livrat ventilatoarele de la unitatea mobilă de terapie intensivă de la Spitalul Victor Babeș, susține că, potrivit cercetărilor preliminare, ventilatoarele "nu au prezentat probleme tehnice și funcționau în parametri normali". Reamintim că trei pacienți cu COVID-19 au murit luni seară în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș, după ce s-a oprit furnizarea oxigenului.
Unitatea mobila ATI in curtea Institutului Marius Nasta
Foto: Institutul Marius Nasta

Cine sunt pacienții COVID-19 care au murit în unitatea de terapie intensivă de la Spitalul Babeș după ce s-a oprit oxigenul

de I.H. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Esențial
Cei trei pacienți cu COVID-19 care au murit luni seară în TIR-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș din București din cauza unei defecțiuni care a dus la oprirea furnizării oxigenului sunt trei femei cu vârste între 63 și 84 de ani.
Joe Biden
Foto: Captura YouTube

Biden i-a propus lui Putin un summit într-o țară terță în „următoarele luni”

de I.B. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Internațional
Joe Biden i-a propus marți omologului său rus Vladimir Putin să organizeze o reuniune la nivel înalt "într-o țară terță" în "următoarele luni" pentru a "construi o relație stabilă și previzibilă cu Rusia", a anunțat Casa Albă, potrivit AFP.
Vlad Voiculescu in dilema
Foto: captura video Digi24
​PERSPEKTIVĂ

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. Se ține scai ghinionul de tine. Uite, acum ai trei morți la Babeș

de Eugen Istodor HotNews.ro
Luni, 12 Apr 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Vlad, mușcă ăștia din tine ca din căprioară. Pardon, ca din țap. Au-n-au dinți, ești nu ești vinovat, ești țapul, țapul ispășitor. De de? Simplu. 1. E COVID și covidul ți s-a repartizat. 2. Câțu și ai lui dorm pe ei, molfăie o reformă. Nasol este că tu nu apuci să faci lucruri. Și când le faci, le faci anapoda. Ca la morții de Covid băgați la pungi de plastic. Da, tu nu faci lucruri, reformă. Nu știu dacă ți-ai dat seama. E grav. Ție ți se întâmplă lucruri. Pe linie. Nu poți să-ți vezi de "viziune" că vine câte un Piatra Neamț, câte un Balș, uite acum un Foișor. Ți se întâmplă. Ai ghinion.
Sosoaca la Comisie
Foto: Captura video

Scandal în Parlament. Diana Șoșoacă a sunat la 112 după ce a fost împiedicată să intre la Comisia Juridică: „Cum e posibil să dați ordin să fiu bătută?”

de D.D. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Politic
Scandal la Comisia Juridică din Senat. Diana Șoșoacă a fost împiedicată să intre în sala de ședință, președinta comisiei, liberala Iulia Scântei, i-a spus că nu are mască de protecție corespunzătoare.
Operele NFT in voga
Foto: Pixabay

Colecționarul care a cumpărat cu un preț record o operă de artă digitală dezvăluie culisele fenomenului "NFT"

de DP HotNews.ro
Vignesh Sundaresan, un antreprenor care a făcut avere din tranzacții cu criptomonede și care a plătit suma record de 69,3 milioane de dolari pentru o operă de artă digitală a dezvăluit unele dintre secretele care se află în spatele fenomenului "NFT" într-un interviu acordat pentru AFP, citat de Agerpres. La prima vedere, Vignesh Sundaresan nu pare să dețină atributele unui colecționar bogat. Tânărul asiatic, în vârstă de 32 de ani, poartă pantaloni și tricouri obișnuite și locuiește într-un apartament standard din Singapore. Cunoscut și sub pseudonimul Metakovan, el nu deține nicio proprietate imobiliară, nu are niciun automobil, iar cele mai multe dintre investițiile lui au fost realizate în spațiul virtual.
Vaccin AstraZeneca
Foto: Igor Petyx-IPA / PA Images / Profimedia

Liber la vaccinarea cu AstraZeneca: Unde sunt acum mii de locuri disponibile în București și cum poți găsi alt centru în țară / Explicațiile autorităților

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Esențial
În câteva zile, românii se vor putea vaccina, fără o programare prealabilă, cu vaccinul AstraZeneca în centrele din țară în care sunt locuri disponibile, singura condiție fiind să nu fie alte persoane programate, au anunțat marți autoritățile. Datele oficiale din platforma RoVaccinare arată că în București sunt acum mii de locuri disponibile pentru vaccinarea cu AstraZeneca în mai multe centre, fără să fie persoane pe listele de așteptare. Din articol puteți afla argumentele autorităților pentru această decizie, dar și cum găsiți un astfel de centru atât în București, cât și în alte localități din țară.
Pasaport Covid
Foto: Profimedia Images

Comisia Europeană preconizează intrarea în vigoare a certificatului de vaccinare la sfârșitul lunii iunie

de V.M. HotNews.ro
Marți, 13 Apr 2021 Actualitate | Coronavirus
Comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, a declarat marți că se așteaptă ca certificatul digital de vaccinare european anti-Covid-19 să fie demarat mai întâi cu un proiect pilot la începutul lunii iunie, astfel încât sistemul complet și reglementările care-l însoțesc să intre vigoare la sfârșitul aceleiași luni, odată cu începerea sezonului estival.
Simona Halep si Darren Cahill
Foto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ce spune Darren Cahill despre România și care este pariul pe care l-ar câștiga oricând contra Simonei Halep

de A.I. HotNews.ro
Darren Cahill a venit în România special pentru a o ajuta cât mai bine pe Simona Halep să pregătească sezonul de zgură. Prezent la Arenele BNR, acolo unde sportiva noastră se antrenează, antrenorul australian a vorbit despre țara noastră, dar și despre pariul pe care l-ar câștiga oricând contra elevei sale.Alte titluri din Actualitate:

Profesorii care nu sunt vaccinați vor preda online - ipoteză lansată de ministrul Educației: „Există presiune din partea părinților”
Evaluarea trimestrială a ministerelor va fi făcută de Comisia Națională de Strategie și Prognoză
Topul județelor în funcție de noile cazuri de infectare
UPDATE Medic din Ploiești: Mai tot timpul am avut probleme cu TIR-ul ATI. Vara nu răcește, iarna nu încălzește / Ce probleme au fost la unitățile ATI trimise la spitalele din țară pentru pacienții COVID
Vaccinarea anti-Covid în România: Peste 76.000 de persoane vaccinate în ultima zi, 2,37 mil. de la debutul campaniei
Nu cumpăra un televizor nou la momentul nepotrivit. Sfaturi pentru americani, foarte bune și pentru români
Miercuri în România intră primele doze de vaccin Johnson & Johnson, autoritățile așteaptă indicațiile Autorității Europene a Medicamentului / Dacă vor primi undă verde, îl vor folosi pentru vaccinarea deținuților
Statele Unite vor să suspende vaccinarea cu Johnson & Johnson / Câte persoane au făcut tromboze după administrarea produsului
Peste 3.800 de cazuri noi de îmbolnăviri de COVID-19/ 193 de decese și 1.530 de pacienți internați la ATI
ANM: Vreme deosebit de rece, în toată țara, până vineri dimineață, cu ploi și lapoviță. La munte va ninge
GRAFIC Rata de infectare scade la nivel de țară și în București / Situația în toate județele
​​FOTO Pistele de biciclete de pe Splaiul Independenței, trasate vara trecută de o companie municipală și care costă circa 1,5 milioane lei, au început să se degradeze


ECONOMIE

Nou nascut
Foto: Pixabay

Mitul că lockdownul ajută cuplurile să procreeze se spulberă de la lună la lună. Și nu doar în România, ci în aproape întreaga Europă

de DP HotNews
Mitul potrivit căruia blocajele instituite pentru a ne proteja de extinderea pandemiei ar duce la o creștere a numărului de nașteri se spulberă de la o lună la alta și nu doar în România. Prima țară care a raportat o scădere a natalității a fost Franța, unde nașterile au scăzut cu 13%. Situații similare s-au întâlnit în Spania, Italia, Regatul Unit dar și în SUA. În Europa, doar Germania și-a păstrat pe plus natalitatea, dar cu un foarte fragil avans (puțin peste 0%). Luni, Institutul Național de Statistică a publicat datele pe primele două luni din acest an. Nu numai că decesele sunt mai numeroase, dar și nașterile se împuținează. Scăderea numărului de nașteri este de circa 10%, în vreme ce decesele au urcat cu 15%.
Iulius Firczack
Foto: Arhiva personala

​Problemele din piața RCA prin ochii unui deputat și patron de broker în asigurări: Tarifele de referință la reparațiile auto ar rezolva problema asigurătorilor rău platnici / Decontarea directă obligatorie va crește prețurile / Ce soluții propune

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 12 Apr 2021 Economie | Asigurari
Iulius Firczak, deputat în cadrul Grupului parlamentar al minorităților naționale și acționar cu peste 90% într-o firmă de brokeraj în asigurări, este secretar în Comisia de buget Finanțe și implicat activ în actuala modificare a legislației asigurărilor auto. Este acesta în conflict de interese ori incompatibilitate? Agenția Națională de Integritate (ANI) spune că nu. Într-un interviu acordat HotNews.ro, acesta susține că decontarea directă obligatorie va crește prețurile, fiind o altă formă de a lua bani în plus de la consumatori, din cauza unei legi proaste și a unui ASF, care nu a fost suficient de sever în trecut. Vezi în articol ce soluții propune acesta.
Huawei
Foto: Jlhope, Dreamstime.com

Ținta noastră pentru 2021 este să continuăm să supraviețuim, spune președintele Huawei. Când vine tehnologia 6G?

de Vlad Barza HotNews.ro
Huawei spune că, din cauza sancțiunilor impuse de SUA și din cauza crizei procesoarelor, și-a pus problema dacă va supraviețui sau nu, iar întrebarea va persista și în acest an. Compania se va concentra mult mai puțin pe smartphone-uri, și mai mult pe producția de componente pentru mașini electrice, pe cloud și pe software. Întrebat când va fi lansată tehnologia 6G, Eric Xu de la Huawei a spus că în jur de 2030, dar a adăugat, glumind, că ”nu știm încă ce este 6G”.


SPORT

Liga 2
Foto: frf.ro

​Liga 2, play-off: U Craiova 1948 revine pe primul loc (2-1 vs Csikszereda)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
U Craiova 1948 a urcat pe prima poziție în clasament, după ce a învins, marți, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-0), echipa Csikszereda, în primul meci al etapei a treia a play-off-ului Ligii a II-a.
Darren Cahill
Foto: Gruppo Editoriale LiveMedia / Alamy / Alamy / Profimedia

Cum l-a ajutat tatăl Simonei Halep pe Darren Cahill să treacă peste diferența de fus orar

de Red. Sport HotNews.ro
Darren Cahill a bifat deja (luni) primul antrenament de la București alături de Simona Halep, australianul venind special în țară pentru a pregăti sezonul de zgură alături de eleva sa.
Horia Tecau
Foto: MB Media Solutions / Alamy / Alamy / Profimedia

​Monte Carlo Masters: Horia Tecău și Kevin Krawietz, învinși de frații Tsitsipas după ce au ratat două mingi de meci

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Perechea Horia Tecău/Kevin Krawietz (România/Germania), cap de serie numărul 8, a fost eliminată, marți, în primul tur al probei de dublu la turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo.


0-100.hotnews.ro

Dacia Spring
Foto: Adrian Mitrea

​VIDEO Test Drive Dacia Spring - prima Dacia electrică, prima Dacia chinezească

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 1 Apr 2021 Economie | Auto
Avem primul test drive cu Dacia Spring – primul automobil electric de serie al mărcii autohtone Dacia. Este fabricat în China și, aparent, are specificații modeste. Adică un motor de 45 Cai Putere (CP) și o baterie litiu-ion de 27,4 kWh care suportă o putere maximă de încărcare de 30 kW. E discutabil dacă merită 18.550 Euro cu tot cu TVA, cât costă varianta de top cu tot cu opționale, TVA și fără niciun fel de ecobonus. Însă în mod cert prețul devine mult mai apetisant când pleacă de la 7.700 Euro cu tot cu TVA, prin programele Rabla Plus și Rabla Clasic. Cu ocazia acestui prim test drive, chinezescul Spring oferă ce marca româno-franceză Dacia știe demult să livreze: surprize plăcute! Inclusiv o garanție de 3 ani sau 100.000 km pentru autovehicul, respectiv 8 ani sau 120.000 km pentru baterie.


LIFE

Iepurele darius
Foto: Captura video

VIDEO Darius, cel mai mare iepure din lume, a fost furat. Recompensa pe care o oferă proprietara pentru găsirea lui

de Redactia HotNews.ro
Poliția din Anglia are de rezolvat un caz neobișnuit după ce Darius, cel mai mare iepure din lume, a dispărut de acasă în weekend, scrie ABC News.
Mick Jagger
Foto: Captura Twitter

VIDEO Mick Jagger și Dave Grohl au lansat un imn al pandemiei

de I.B. HotNews.ro
Muzicienii Mick Jagger și Dave Grohl au lansat marți single-ul „Easy Sleazy”, un imn al pandemiei, cu versuri ce abundă în umor negru, potrivit News.
Masa miscatoare
Foto: Captura Instagram

VIDEO Înfricoșătoare, dar utilă: Cum și-a uimit un restaurant din Barcelona clienții cu noua invenție

de Red. Life HotNews.ro
Un restaurant din Barcelona se pregătește intens pentru perioada în care restricțiile vor dispărea, iar lumea va putea din nou să se bucure în voie de libertate.

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Gusturile muzicale nu se discută
Profesoru-i întreabă pe elevi dacă sunt fani manele. Toți ridică mâna, cu excepția unuia.Profesorul: - De ce nu ești fan manele? Elevul explică: - Îmi place jazz-ul. Fiindcă mama e fan jazz, tata e fan jazz...
Bancul zilei: Stările unui bărbat cam trecut ce merge la amantă
Un bărbat de vârsta a doua a mers la amanta sa. În scara, unde locuia respectiva vede următorul anunt: Liftul nu functionează”.Amanta locuia la etajul 15, dar omul dornic de a trăi clipe frumoase si-a zis:Mare lucru, pe aripile dragostei ajung și pe lună"!
Bancul zilei: Prânzul în Maramureș
Duminică dimineața în Maramureș. Intră Maria în casă ținând în mâini o găină sacrificată:- Ioane, dară ce vrei să fac bun...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by