Testare coronavirus in laborator
Foto: Profimedia Images

Zece bebeluși născuți la Spitalul Municipal Timișoara, confirmați cu coronavirus / Ce spune ministrul Sănătății - UPDATE

de I.H. HotNews.ro
Zece bebeluși născuți la Spitalul Municipal Timișoara au fost confirmați cu coronavirus, în timp ce pentru mamele acestora testele la COVID-19 au fost negative. Autoritățile precizează că 9 mame împreună cu nou-născuții au fost externate deja, în perioada 2- 4 aprilie, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă. Reamintim că maternitatea a fost în carantină, iar 25 de cadre medicale și de paciente internate acolo au fost confirmate cu coronavirus.
Boris Johnson
Foto: Andrew Parsons/No 10 Downing Street/Profimedia Images

Premierul Boris Johnson a ajuns la terapie intensivă, după ce starea sa s-a înrăutățit

de N.O. HotNews.ro
Premierul Boris Johnson a fost dus, luni, la terapie intensivă, după ce starea sa s-a înrăuțit, relatează Reuters. Johnson a fost internat în spital duminică seară și a fost supus mai multor teste din cauza unor simptome persistente de COVID-19 pentru mai bine de 10 zile.

Medici care tratează bolnavi de COVID-19
Foto: Profimedia Images / Blondet Eliot/ABACA

Încă 8 persoane, între care 5 pacienți internați la Suceava, au murit din cauza coronavirusului. Bilanțul deceselor a ajuns la 176

de I.H. HotNews.ro
Încă 8 persoane, între care 5 internate la Spitalul Județean Suceava, au murit din cauza coronavirusului. Bilanțul deceselor provocate de COVID-19 a ajuns la 176. Luni, în România au fost anunțate 25 de decese din cauza coronavirusului.
ministrul Marcel Bolos
Foto: Facebook

Stimulentul de risc pentru personalul medical va fi de 2.250 lei net lunar / Guvernul a adoptat 5 măsuri decontate din fonduri UE

de RA HotNews.ro
Stimulentul de risc pentru personalul medical implicat direct în tratarea bolnavilor infectați cu coronavirus, aproximativ 75.000 de cadre medicale, va avea o valoare lunară de 2.500 lei (din care se scade impozitul pe venit de 10%). Acest stimulent nu se referă doar la medici, ci și la asistenți, la partea de personal care deservește ambulanțele, la partea de personal paramedical, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, la finalul ședinței de guvern.
  • Buget de achiziții de echipamente de 350 miloane euro, inclusiv spitale modulare.
  • Asistenții socliali vor acorda sprijin persoanelor în vârstă
  • Achiziția de produsele de igienă corporală pentru cei aflați în carantină
Medicul Virgil Musta
Foto: Arhiva personala
INTERVIU

Medicul care a vindecat cei mai mulți români de coronavirus: Orice om este potențial infectat, orice suprafață posibil contaminată/ Ritualul de decontaminare recomandat de fiecare dată când intrăm în casă

de Alina Neagu HotNews.ro
Fiecare om cu care intrăm în contact trebuie considerat ca fiind potențial infectat cu coronavirus, iar orice suprafață pe care o atingem este potențial contaminată, avertizează medicul Virgil Musta, șef de secție la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, unde s-au vindecat cei mai mulți români infectați cu coronavirus, într-un interviu acordat HotNews.ro. Chiar dacă mulți dintre noi sunt izolați în această perioadă la domiciliu, riscul infectării rămâne valabil pentru fiecare ieșire din casă, oricât de scurtă. Medicul timișorean ne recomandă "un ritual de decontaminare" de fiecare dată când intrăm înapoi în casă.
Alexandru Tomescu
Foto: arhiva personala
Acasa Sanatate

VIDEO Alexandru Tomescu: Ce bani? ce grădinițe? Copilul își dorește să fie cu părinții lui și să le facă Cucoș dulce / Sunetul voluptuos al fulgului de nea. Jurnal ANTI-covid 19. Ziua 23

de Eugen Istodor HotNews.ro
Un om. O vioară. Aceste două coordonate sunt suficiente pentru a crea un Univers. Iar când omul este Alexandru Tomescu, iar vioara este un Stradivarius, se naște un Univers locuit de creaturi sonore fascinante.” Aceasta este prezentarea oficială a lui Tomescu de pe Facebook Acum totul sună altfel: o fetiță. un Cocoș. o Familie. o bătaie cu perne. Și universul unei curți în vârf de munte. Unde zgomotul asurzitor este tăcerea. Voluptatea, căderea fulgilor de nea pe umeri, pe gânduri.
Florin Citu
Foto: Hotnews

VIDEO Rectificarea bugetară: 1 miliard de lei pentru concedii medicale și 7 miliarde lei pentru șomajul tehnic și alte ajutoare

de CP HotNews.ro
Prima rectificare bugetară din acest an a fost discutat luni, în primă lectură, în ședința de Guvern, a anunțat Florin Cîțu, ministrul finanțelor. Acesta a spus că cei mai mulți bani în plus vor fi alocați Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii și Protecției Sociale.
Angajatorii care oferă beneficii extra salariale digitalizate sunt percepuți ca fiind mai moderni
Foto: Sodexo
Articol susținut de Sodexo

Rolul beneficiilor extra salariale în atragerea celor mai buni angajați. De ce este important ca aceste servicii să fie oferite în format digital?

de Smile Media
Nu demult, mare parte dintre angajații din România primeau în ziua de salariu și un plic cu bonurile de masă, ca beneficiu extra-salarial. Pe fiecare dintre acestea angajatul își scria numele, prenumele și CNP-ul când mergea la cumpărături și calcula numărul de tichete apropiat valoric de costul alimentelor achiziționate.
O faptă bună pe zi - BCR și HotNews
Foto: BCR
Proiect BCR - HotNews

SONDAJ Fapta bună de azi - ziua 5. Tu decizi ONG-ul câștigător - Votul s-a încheiat. Marți, 7 aprilie, urmează altă serie de propuneri

de Smile Media
Campania BCR-HotNews.ro, care își propune ca în fiecare zi să răsplătească cu 1.000 de euro o organizație sau o asociație care face fapte bune, a început. Este a 5-a zi a campaniei și invităm cititorii să se implice în număr cât mai mare și să voteze ONG-ul dorit. La ora 21.00 votarea se va opri, iar ONG-ul cu cele mai multe voturi va fi beneficiarul micro-finanțării de 1.000 de euro.

Tren spaniol de mare viteza al RENFE
Foto: RENFE
Articol susținut de grupul Grampet

Spania și cum au schimbat trenurile de mare viteză țara - Un exemplu despre cum oamenii renunță la avion când căile ferate excelează

de Vlad Barza HotNews.ro
Duminică, 5 Apr 2020 Economie | Industrie Feroviara
Un exemplu arată cât de mult contează trenurile de mare viteză în Spania, fiindcă de la Barcelona la Malaga sunt 1.130 km, iar călătoria durează sub șase ore. Spre comparație, la noi trenurile sezoniere Satu Mare - Mangalia fac cam 20 de ore pe 950 km. Spania are cea mai mare rețea europeană de trenuri de mare viteză, a investit peste 50 de miliarde euro în construcția ei și mulți au spus că a fost risipă de bani. Dar Spania are acele trenuri și oamenii le folosesc, iar cum au schimbat ele țara și legăturile dintre regiuni puteți citi în articol.
Lucru de acasa
Foto: Shutterstock
Articol susținut de ESET

5 sfaturi utile pentru o experiență "work from home" mai sigură

de Smile Media
Odată cu răspândirea acestui virus, au apărut noi „oportunități” pentru infractorii cibernetici de pretutindeni. Dezvoltatorii malware își îmbunătățesc schemele de înșelătorie pe tema foarte populară a pandemiei și construiesc, în același timp, link-uri și site-uri cu conținut dăunător.
Andreea Chitu
Foto: Arhiva personala
​#izolatidarimpreuna

De ce panica ne determină să facem cumpărături iraționale? Explicații și soluții oferite de Andreea Chitu, psiholog clinician

de R.F. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Izolați, dar împreună
IZOLATI, DAR IMPREUNA Măști, spirt, dezinfectanți, făină, drojdie sunt doar câteva dintre cele mai căutate produse în aceste zile. De ce ne facem provizii și cumpărăm excesiv dacă magazinele alimentare și farmaciile rămân deschise? ''Acest fenomen este universal și valabil în toată lumea'', spune Andreea Chitu, psiholog clinician, psihoterapeut de orientare psihanalitică. ''Din păcate el a fost amplificat de toate informațiile vehiculate pe canalele media și a determinat o ‘isterie’ în masă, adică o dezorientare comunitară și o contagiune socială masivă''.
Serban Pâslaru - întalnire online
Foto: Hotnews
Dosare Juridice - Întâlnire online

​Întâlnire online Șomajul tehnic, indemizația de șomaj, telemunca, condiții de concediere. Câteva dintre subiectele ce vor fi abordate de către Șerban Pâslaru, avocat partner în cadrul Țuca Zbârcea & Asociații, marți, 7 aprilie, de ora 13.30

de Tuca Zbarcea & Asociatii
Despre șomajul tehnic în noul context economic și social creat de epidemia COVID-19 va discuta Șerban Pâslaru, avocat partener, coordonator al departamentului de dreptul muncii din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații, într-o întâlnire online cu cititorii HotNews.ro marți, 7 aprilie, la ora 13:30.
jocul-infinit
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Jocul infinit: cum te descurci intr-o lume in continua schimbare

de A.V. HotNews.ro
In jocurile infinite, cum ar fi afacerile, politica sau viata insasi, jucatorii vin si pleaca, regulile sunt schimbatoare si nu exista un punct final definit. Intr-un joc infinit nu exista invingatori sau invinsi. Nu exista, de exemplu, „afaceri invingatoare” sau „castigatori ai vietii”, exista doar inainte si in urma.
Mario Iorgulescu
Foto: Facebook

Instanța a anulat mandatul de arestare emis în lipsă pe numele lui Mario Iorgulescu, pentru accidentul rutier provocat în septembrie 2019

de I.H. HotNews.ro
Mandatul de arestare în lipsă emis în urmă cu o lună de Tribunalul București pe numele lui Mario Iorgulescu, în dosarul în care este acuzat de omor și conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe, a fost anulat luni de magistrații Curții de Apel București.
Dominic Raab
Foto: Gov.uk

Dominic Raab, șeful diplomației britanice, însărcinat să îi ia locul lui Boris Johnson

de N.O. HotNews.ro
Șeful diplomației britanice, Dominic Raab, îi va ține locul premierului Boris Johnson, aflat la terapie intensivă din cauza coronavirusului, relatează AFP. Marea Britanie va continua să se asigure că planurile premierului Boris Johnson de combatere a pandemiei de coronavirus sunt duse mai departe, a spus Raab, potrivit Reuters.
Monica Anisie
Foto: Facebook

Monica Anisie, după prelungirea stării de urgență în România: ​Elevii vor rămâne acasă cel puțin până la jumătatea lunii mai / Sub nicio formă nu se va îngheța anul școlar

de A.O. HotNews.ro
​Elevii vor rămâne acasă până la finalul stării de urgență, adică până la jumătatea lunii mai, a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educației, Monica Anisie. Ea a exclus din nou varianta înghețării anului școlar, iar în privința evaluării naționale și a bacalaureatului, Anisie a spus că va anunța soluțiile în cursul acestei săptămâni.
Guvernul Orban
Foto: gov.ro

UPDATE Alegerile locale se amână. Mandatul actualilor aleși locali va fi prelungit / Numărul de semnături pentru depunerea candidaturilor, redus la jumătate - ordonanță de urgență adoptată de guvern

de I.H. HotNews.ro
Alegerile locale se amână. Mandatul aleșilor locali va fi prelungit până cel târziu în 31 decembrie, conform unei ordonanțede urgență adoptate luni seară de către Guvern. Conform actului normativ, numărul de semnături pentru depunerea candidaturilor a fost redus la jumătate.
coronavirus, teste
Foto: Facebook Ministerul Apararii
​LIVETEXT

Coronavirus în lume: Boris Johnson, la terapie internsivă / Spania a depășit Italia la numărul de infecții / Bilanțul deceselor a crescut din nou luni în Italia, după ce ritmul a scăzut pentru două zile la rând

de Redactia HotNews.ro
Numărul deceselor la nivel global a depășit pragul de 70.000 de morți, în timp ce Spania întrevede o speranță, după ce numărul deceselor cauzate de coronavirus este în desceștere pentru a patra zi consecutiv. Cu toate acestea, Spania a depășit, luni, Italia la numărul de cazuri de contaminare cu coronavirus confirmate. Numărul total de cazuri, la nivel mondial, se apropie de 1,3 milioane, potrivit datelor centralizate de John Hopkins pe platforma arcgis.

-----------------
20.25: Bilanțul morților ajunge la 8.911, după ce 833 de noi decese au fost înregistrate în 24 de ore

Mediastandard.ro: Regina Elisabeta a Marii Britanii, victima unui fake news apărut în Nigeria

de Mediastandard.ro
Luni, 6 Apr 2020 Actualitate | Esențial
Regina Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord a fost victima unui fake news, răspândit pe mai multe site-uri din Nigeria. Mai multe știri susțineau că Regina Elisabeta ar fi fost testată pozitiv cu noul coronavirus, după ce fiul său cel mai mare, Prințul Charles, a fost declarat vindecat de COVID-19.
Florin Citu
Foto: facebook

Cîțu. Cer băncilor să trateze cu celeritate cererile de amânare a plății ratelor pentru clienții afectați de criza coronavirus

de Redactia HotNews.ro
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a cerut băncilor "să trateze cu celeritate cererile de amânare a plății ratelor" pentru clienții afectați de criza coronavirus, el precizând că românii pot trimite deja cereri în acest sens către bănci.
producatori voluntari Viziere_ro
Foto: Facebook

Mici firme, ONG-uri sau elevi de liceu lucrează la producția de viziere pentru a-i ajuta pe cei din linia 1. Marea lor problemă - lipsa de materie primă

de Raluca Abrihan HotNews.ro
O firmă de producție publicitară din Sibiu s-a reprofilat și de câteva săptămâni produce viziere pentru spitale, instituții și cei care au nevoie. ONG-uri din întreaga țară colaborează și încarcă să vină cu cele mai bune soluții pentru a putea produce și ele viziere, la fel fac elevi de liceu din mai toate județele, care și-au pus imprimantele 3D la bătaie. Dar principala lor problemă este lipsa de materie primă, tot mai greu de importat. O lipsa care îi va lăsa pe medici fără viziere și pe toți acești voluntari sau angajați dornici să ajute fără muncă.
Bruno Le Maire
Foto: Wikimedia Commons

​ UE se îndreaptă spre un plan de salvare, dară fără coronabonduri

de R.M. HotNews.ro
Statele membre ale Uniunii Europene par aproape de un acord asupra primelor măsuri economice comune în fața pandemiei de coronavirus, fără a răspunde însă la ambițiile unor țări precum Italia, Spania sau Franța, scrie AFP.
Radomir Antic
Foto: Twitter - Atletico de Madrid

Radomir Antic a murit la 71 de ani / Sârbul a antrenat la Real Madrid, Atletico Madrid și FC Barcelona

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Radomir Antic, fost antrenor al naționalei Serbiei și al celor mai importante cluburi din Spania, a murit, luni, la vârsta de 71 de ani, a anunțat formația Atletico Madrid.
Examen de rezidentiat
Foto: Agerpres

Monica Anisie: Am prelungit anul de rezidențiat până la data de 31 octombrie

de A.O. HotNews.ro
Luni, 6 Apr 2020 Actualitate | Educatie
Rezidențiatul a fost prelungit până la data de 31 octombrie 2020, a declarat luni seară, la Realitatea Plus, ministrul Educației, Monica Anisie.
Rezolvările testelor de antrenament vor fi explicate în emisiunile de la TVR
Foto: TVR

Simulările examenelor naționale sunt anulate - ministrul Educației

de I.H. HotNews.ro
Simulările examenelor naționale au fost anulate, fiind înlocuite cu testele de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, a declarat luni seară ministrul Educației, Monica Anisie.
Amenzi ordonante miitare
Foto: Ghiseul.ro

Amenzile pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare pot fi plătite și online prin Ghișeul.ro

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 6 Apr 2020 Economie | Telecom
Începând de astăzi, plata amenzilor pentru încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare poate fi făcută și online, prin platforma Ghiseul.ro, a anunțat luni, 6 aprilie, Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României (ADR) pe pagina sa de Facebook. Începând de vineri, 3 aprilie, și plățile pentru CAS, CASS și impozitul pe venit, aferente declarației unice pentru persoane fizice, persoane fizice autorizate și intrepinderi individuale se pot achita online prin Ghiseul.ro, spune acesta.
Coronavirus Spania
Foto: Profimedia Images

Coronavirus în lume: Spania depășește Italia la numărul de cazuri (date oficiale ECDC)

de N.O. HotNews.ro
Spania a depășit luni Italia la numărul de cazuri de contaminare cu coronavirus confirmate, arată datele Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) consultate de dpa, relatează Agerpres.
Dragos Lucian Ivan
Foto: Arhiva personala

Oligarhia dezinformării de tip COVID-19 trimite adevărul în carantină? Soluții juridice și politice la nivel european și național

de Dragos Lucian Ivan Contributors.ro
Acceptăm adevărul probat științific, testat de trecerea timpului sau informații supuse criticii societății civile și descoperite pe rețelele sociale. Mai că-mi vine să afirm că ne-am obișnuit să nu mai existe necunoscut. Spectrul de interogativitate ce risca să ne tulbure își găsea răspunsul pe platformele rețelelor sociale unde era oferit sau vândut de o autoritate științifică, de o autoritate politică, de experiența celorlalți sau de societatea civilă.
Tedros Adhanom Ghebreyesus (OMS)
Foto: Agerpres/EPA

Continuă deruta în privința măștilor de protecție: OMS spune că se justifică doar unde accesul la apă este limitat sau distanțarea socială dificilă (UPDATE)

de N.O. HotNews.ro
Măștile de protecție nu sunt ”soluția miraculoasă” împotriva pandemiei cu Covid-19, iar folosirea generalizată a acestora este justificată doar în cazul în care accesul limitat la apă nu permite spălarea curentă a mâinilor sau când distanțarea socială este dificilă, a declarat luni șeful Organizației Mondiale Sănătății, citat de AFP.
Coronavirus Franta
Foto: Profimedia Images

Coronavirus Franța: Bilanțul morților ajunge la 8.911, după ce 833 de noi decese au fost înregistrate în 24 de ore

de N.O. HotNews.ro
Numărul total al deceselor înregistrate în Franța, în spitale și azilurile de nătrâni, ajunge, luni, la 8.911, de la 8.078 duminică, după ce alte 833 de decese au fost confirmate în 24 de ore, relatează Reuters și AFP.
vaccin
Foto: Profimedia Images via Digi24

Digi24: Mai mulți medici ruși au fost obligați să fie cobai pentru un tratament periculos care ar putea funcționa împotriva coronavirusului

de Digi24 Digi24.ro
Mai multor doctori din Moscova li s-a cerut să își administreze doze de hidroxiclorochină pentru a testa eficiența medicamentului în prevenirea îmbolnăvirii. BBC Rusia, citat de Mediafax a scris că unii dintre doctori au fost obligați să ia tratamentul anti-malarie. În SUA, o persoană a murit după ce și-a administrat după ureche doze de hidroxiclorochină.
Lima-Peru
Foto: Getty Images / Digisport.ro

DigiSport: Țara în care pandemia a provocat foamete și a adâncit prăpastia dintre clasele sociale: ”Impactul economic e fără precedent!”

de DigiSport Digisport.ro
Pandemia de coronavirus afectează puternic America de Sud. În timp ce în Ecuador autoritățile nu mai fac față deceselor și au ajuns să abandoneze victimele COVID-19 pe străzi, în Peru criza economică i-a lăsat pe cei mai săraci fără mâncare.
Viziere
Foto: Hotnews
​Apelul medicilor din linia îintai

Donează pentru secțiile indispensabile din spitale. Este esențial să rămână necontaminate

de HotNews.ro
Duminică, 29 Mar 2020 Actualitate | Esențial
Cel mai negru scenariu ar fi ca virusul să pătrundă în spitale. Medici inimoși încearcă, prin propriile puteri, să ridice standardul cât mai sus. E nevoie de contribuții rapide, pentru a fi comandate imediat echipamentele care mai sunt în stocuri.
Rușinea la copii, de Betsy de Thierry
Foto: Editura Trei
Strategii de parenting

Rusinea la copii. De unde le vine rusinea si cum ii putem ajuta sa tina capul sus

de A.V. HotNews.ro
Psihologii si specialistii in neurostiinte ne spun ca sentimentul de rusine scade increderea in sine, produce convingeri negative despre propria persoana, reduce creativitatea si creste raspunsul la stres – consecinte pe care niciun parinte iubitor nu le doreste atunci cand incearca sa corecteze comportamentul copilului sau.


Donatii online masti medici coronavirus covid
Foto: eMAG

Donații online pentru medicii și militarii din Linia Întâi, pe o platformă deschisă de Banca Transilvania, eMAG, Bitdefender și Mobexpert

de CZ HotNews.ro
Patru branduri românești, Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender si eMAG, au lansat platforma „Donează pentru linia întâi”, unde se pot oferi contribuții online pentru furnizarea de măști și alte materiale de protecție pentru medicii, militarii și polițiștii care luptă în aceste zile împotriva epidemiei de coronavirus COVID-19, în România.
Marian Zulean
Foto: Arhiva personala

România fără (e)valuare

de Marian Zulean Contributors.ro
România nu are valoare, pentru că nu are (un sistem) de evaluare a acțiunilor individuale, activităților, strategiilor sau politicilor publice. Este o afirmație dură, dar am de gând să vă demonstrez adevărul spuselor mele, prin câteva exemple. Ezitam să deschid subiectul, în acest moment de criză, însă cred că tocmai acum este momentul unei estimări a imperfecțiunilor sistemice ale guvernării, a raportărilor triumfaliste și a lipsei de evaluare.
Spitalul Universitar
Foto: Facebook

În ultimele două săptămâni, au fost confirmați cu coronavirus 75 de pacienți și 35 de cadre medicale de la Spitalul Universitar

de I.H. HotNews.ro
În ultimele două săptămâni, au fost confirmați cu coronavirus 75 de pacienți și 35 de cadre medicale ale Spitalului Universitar de Urgență București.
Autostrada a1 Sibiu - Pitesti, pe sectiuni
Foto: Hotnews

Care e stadiul la zi pentru autostrada Sibiu - Pitești. Directorul Companiei de Autostrăzi: „Pe lotul 2 vom finaliza studiile geotehnice”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Lucrările pe autostrada A1 Sibiu - Pitești (cca 121 de km) au început oficial în urmă cu o săptămână pe lotul 1 de 13 km de la Sibiu la Boița. În continuare, pe lotul 2 vor fi finalizate studiile geotehnice solicitate de experții europeni, spune Mariana Ioniță, directorul CNAIR, într-un interviu pentru Agerpres. Ioniță spune că speră ca „până la finele anului sau în prima parte a anului următor să lansăm procedura de achiziție publică”, un termen similar și pentru secțiunea 3, în timp ce pentru secțiunea 4 autoritățile de la drumuri trebuie să dea un câștigător. Mai rămâne secțiunea 5, de circa 30 de km, de la Curtea de Argeș la Pitești, unde un câștigător a fost anunțat, dar există însă un blocaj.
Sedinta de Guvern
Foto: Hotnews

VIDEO Cazinoul Constanța intră în reabilitare luna aceasta/ Ion Ștefan: Până pe 15 aprilie vom da ordinul de începere a lucrărilor

de CP HotNews.ro
Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, susține că a fost obținută autorizația de construire pentru Cazinoul Constanța. "Așa cum ne-am angajat, pe data de 15 aprilie, cel mai târziu, vom da ordinul de începere a acestor lucrări. Deci noi cei de la Ministerul Lucrărilor Publice ne ținem de investițiile programate și de termenele propuse. Așa cum am spus și în ședința trecută, avem și finanțare și vom continua lucrările", a spus Ion Ștefan, pe un ton foarte entuziasmat, la începutul ședinței de Guvern de luni.
Masca chirurgicala
Foto: pixabay.com

Coronavirus Italia: Numărul deceselor în 24 de ore a crescut din nou

de NO. HotNews.ro
Bilanțul deceselor în Italia a crescut din nou luni, cu 636 de noi decese în 24 de ore, după două zile la rând în care numărul morților a scăzut, a anunțat Protecția Civilă, relatează AFP.
Heung-min Son
Foto: UEFA/ Getty Images

Heung Min Son (Tottenham) va începe serviciul militar în Coreea de Sud

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Clubul Tottenham a anunțat, luni, că jucătorul Heung Min Son va începe luna aceasta serviciul militar obligatoriu în Coreea de Sud și va reveni la echipă în luna mai.
cum-sa-devii-capitalist-cand-nu-ai-niciun-capital
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Cum sa devii capitalist cand nu ai niciun capital

de A.V. HotNews.ro
Ca sa te imbogatesti nu trebuie sa fii educat la scoli de elita, sa ai bani, sa fii creativ sau sa ai o idee. Nu trebuie decat sa vrei sa incalci niste reguli. E timpul sa uiti de sfaturile bunicului si sa devii un investitor modern, care vaneaza oportunitati, un antreprenor care obtine venituri din surse suplimentare.

Ali Khamenei
Foto: Khamenei.ir

Coronavirus în Iran: Liderul suprem dă acces la 1 miliard de euro din fondul suveran al țării pentru lupta cu pandemia. Cum arată situația în cel mai afectat stat din Orientul Mijlociu

de RA HotNews.ro
Liderul suprem al Iranului, țara cu cele mai multe victime din Orientul Mijlociu, aiatolahul Ali Khamenei, dă acces autorităților la un buget de 1 miliard de euro din fondul suveran al țării pentru a investi în măsuri de combaterea a pandemeiei coronavirus, scrie Reuters. Iată care erau luni cifrele victimelor COVID-19 în Iran.
Masca epidemie coronavirus
Foto: pixabay.com

Coronavirus: Un alt județ din România unde purtarea măștilor de protecție este obligatorie, de marți

de I.H. HotNews.ro
Purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie în județul Bacău în toate spațiile publice, începând de marți. O astfel de decizie a fost luată și de administrațiile județelor Maramureș, Iași, Galați și Valui.
Test rapid Covid-19
Foto: Piroschka van de Wouw / AFP / Profimedia

Managerul Spitalului Județean din Târgu-Jiu a ascuns că unitatea are aparat pentru testarea pacienților pentru coronavirus. Parchetul a deschis dosar penal

de I.H. HotNews.ro
Parchetul a deschis dosar de cercetare penală in rem (pentru fapte) pentru neglijență în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor, după ce managerul Spitalului Județean din Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu, a susținut că nu are aparat pentru testarea pacienților pentru coronavirus. Ulterior, s-a constatat însă că spitalul avea aparat Real Time PCR de doi ani, pentru care trebuia cumpărat kit Xpert Epress SARS-CoV-2.
email fals
Foto: CERT-RO

CERT-RO: Atenție la emailurile false care par a fi trimise de Poliția Română!

de RA HotNews.ro
CERT-RO și Poliția Română semnalează apariția unor emailuri potențial malițioase, pe care utilizatorii le primesc de la adrese neoficiale și în care aceștia ar fi notificați despre faptul că au devenit subiectul unei anchete.
Japonia, explozia florilor de cireș în timpul epidemiei de coronavirus
Foto: Profimedia

În Japonia, starea de urgență nu rimează cu măsurile coercitive

de R.M. HotNews.ro
Premierul japonez Shinzo Abe va anunța marți seara starea de urgență, pentru o lună, în mai multe regiuni, printre care Tokyo și Osaka, unde cazurile de Covid-19 au cunoscut în ultima perioadă un avans puternic, scrie AFP.
Masti de protectie
Foto: Facebook

Avizarea și autorizarea materialelor, echipamentelor și dispozitivelor medicale pentru prevenirea COVID-19, preluate de structuri militare. Lista de contacte pentru producători

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Atribuțiile de avizare și autorizare a materialelor, componentelor, echipamentelor și dispozitivelor medicale pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2 au fost preluate de structuri militare. Iată lista de contacte pe care trebuie să le acceseze producătrii.
Sedinta de Guvern
Foto: Hotnews

Echipamentele medicale vor putea fi cumpărate cu fonduri europene/ Tot cu bani europeni vor putea fi plătiți asistenți sociali

de CP HotNews.ro
Guvernul va aproba luni un proiect de ordonanță de urgență care permite utilizarea fondurilor europene pentru achiziția echipamentelor medicale, pentru decontarea salariilor asistenților sociali implicați în sprijinirea persoanelor în vârstă și pentru plata unui stimulent de risc medical. Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat la începutul ședinței de guvern că orice entitate care achiziționează echipamente medicale poate să solicite fonduri europene.
Dezinfectie cu elicopterul in Sectorul 6
Foto: Hotnews

Cât de eficientă este apa oxigenată pulverizată din elicopter în lupta cu coronavirusul și în ce țări se mai utilizează / Mutu: Dacă nu s-au gândit alții la asta, e problema lor

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 6 a început de săptămâna trecută să stropească din elicopter cu apă oxigenată pentru a stopa răspândirea noului coronavirus. Măsura a stârnit numeroase controverse, o parte dintre cetățeni fiind de părere că sunt bani aruncați, deoarece până ajunge pe sol, aceasta își pierde proprietățile sau ajunge o cantitate mult prea mică pentru a dezinfecta obiectele cu care intră în contact. Am căutat să vedem dacă metoda este folosită și în alte țări și a dat rezultate, însă nu am găsit informații, iar primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a declarat că ideea de a folosi elicopterul pentru pulverizare îi aparține.
președintele Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro

VIDEO Klaus Iohannis: Starea de urgență se prelungește, nu este momentul să ne relaxăm

de R.M. HotNews.ro
Luni, 6 Apr 2020 Actualitate | Esențial
Presedintele Klaus Iohannis a anunțat luni că starea de urgență, impusă pentru combaterea pandemiei de coronavirus, se va prelungi cu o lună. Șeful statului a precizat că România nu a ajuns încă la vârful epidemiei și nu este acum „momentul să ne relaxăm”.
Masti
Foto: Ministerul Sanatatii

Măștile textile reduc transmiterea coronavirusului către ceilalți, dar NU oferă protecție purtătorului / Măștile chirurgicale simple oferă protecție net superioară

de Alina Neagu HotNews.ro
Purtarea de măști textile poate ajuta la reducerea transmiterii coronavirusului către ceilalți, dar ele nu oferă protecție purtătorului, arată Ministerul Sănătății. Măștile chirurgicale simple oferă o protecție net superioară celor textile, subliniază reprezentanții Ministerului Sănătății și Observatorul Român de Sănătate, care desfășoară o campanie de informare în contextul pandemiei de coronavirus.
Harta cazurilor de coronavirus pe judete - 6 aprilie
Foto: INSP

TABLOU INTERACTIV Harta cazurilor de coronavirus din fiecare județ / Situația la zi - 6 aprilie

de Victor Cozmei HotNews.ro
Luni la prânz în România erau confirmate 4.057 cazuri de coronavirus, cu cele mai multe cazuri în Suceava și apoi la mare distanță București. În total în țară sunt peste 23.000 de persoane în carantină și circa 106.000 de persoane în izolare, potrivit unui tablou interactiv publicat de către Institutul Național de Sănătate Publică.
Deasupra orasului, Marc Chagall, si reproducerea sa
Foto: Captura Facebook

FOTO Coronavirus în lume: Opere de artă, recreate de oameni în izolare

de N.O. HotNews.ro
Izolarea ne-a forțat pe mulți dintre noi să găsim noi și noi modalități de a ocupa timpul, ceea ce a făcut și un grup de Facebook din Rusia, care încearcă să recreeze operele de artă din istoria lumii folosindu-se de oameni, animale, mâncare, dar și de jucării, scrie BBC.
Test pentru coronavirus - COVID-19
Foto: Profimedia Images /Hector RETAMAL/AFP

VIDEO Asistentă de la ATI Sibiu, hărțuită de vecinii care o acuză că "răspândește virusul”. Mesajul emoționant al fiicei femeii

de I.H. HotNews.ro
Povestea asistentei medicale de la Galați umilită de vecini se repetă la Sibiu. O asistentă medicală de la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Sibiu este hărțuită de vecini, de câte ori se întoarce acasă, fiind acuzată că îi poate îmbolnăvi, scrie Turnul Sfatului. Într-un filmuleț care a devenit viral pe internet se aude cum vecinii îi cer asistentei să se mute din casa în care s-a izolat ca să își protejeze familia. Fiica asistentei a postat filmulețul alături de un mesaj emoționant.
Stalp telecomunicatii
Foto: needpix.com

YouTube blochează videoclipurile legate de teoria prin care tehnolgia 5G transmite coronavirusul

de Adi Iacob HotNews.ro
YouTube va bloca videoclipurile cu teorii ale conspirației care răspândesc informații despre legăturile dintre tehnologia 5G și coronavirus, după ce au fost raportate mai multe incendieri a unor stâlpi de telecomunicații cu tehnologie 5G în Marea Britanie.
Bani
Foto: Stirile ProTV

Indemnizația pentru creșterea copilului care expiră pe perioada stării de urgență se prelungește automat - ministrul Muncii

de I.H. HotNews.ro
Indemnizațiile pentru creșterea copilului care expiră în perioada stării de urgență se prelungesc automat până la finalul acesteia, anunță ministrul Muncii, Violeta Alexandru.
Aurelian Gheondea
Foto: Arhiva personala

Cum se calculeaza evolutia epidemiilor? Modele si simulari pe Covid-19

de Aurelian Gheondea Contributors.ro
Profesorul Aurelian Gheondea explică într-un articol pe Contributors.ro modelul matematic prin care se calculează evoluția epidemiilor. Explicațiile sale se adreseză unui public larg care nu a uitat matematica la nivel de bacalaureat.
”Supriza mare a venit însă din partea unor politicieni care, deși aveau rapoartele epidemiologilor din agențiile naționale pentru controlul bolilor contagioase, au considerat că este preferabil fie să ignore aceste informații fie să le bagatelizeze,” spune profesorul Gheondea. Aurelian Gheondea este matematician, cercetător la Institutul de Matematică Simion Stoilow al Academiei Române din București și profesor la Universitatea Bilkent din Ankara.
Nadia Calvino (dreapta)
Foto: captura la sexta

VIDEO Spania ar putea introduce un venit universal de bază

de R.M. HotNews.ro
Guvernul spaniol lucrează la implementarea unui venit universal de bază, în cadrul măsurilor pentru combaterea impactului economic al pandemiei de coronavirus, potrivit declarațiilor ministrului Economiei, Nadia Calvino, citate de Bloomberg.
Sefa DSP Timis
Foto: tion.ro

UPDATE Șefii a patru direcții de sănătate publică din țară, schimbați din funcții/ Șeful DSP Timiș, demis de două ori de la începutul pandemiei de coronavirus

de I.H. HotNews.ro
Directorii executivi ai direcțiilor de sănătate publică din Timiș, Arad, Brașov și Vâlcea au fost schimbați luni din funcție de către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
Medici care tratează bolnavi de COVID-19
Foto: Profimedia Images / Blondet Eliot/ABACA

Radiografia primelor 150 de decese de coronavirus în România: ce vârste și ce boli aveau pacienții care și-au pierdut viața

de C.D. HotNews.ro
Aproape 7 din 10 români care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului aveau peste 60 de ani, potrivit unei analize a datelor pe baza informațiilor oficiale referitoare la primele 150 de decse înregistrate în România de la debutul epidemiei COVID-19.
Supermarket
Foto: Hotnews

Cum a schimbat pandemia de COVID-19 obiceiurile alimentare: Ce cumpără și ce nu cumpără europenii în timpul carantinei

de N.O. HotNews.ro
Criza provocată de coronavirus nu a schimbat doar obiceiurile sociale și de muncă ale europenilor, ci și modul în care mănâncă și lucrurile pe care le cumpără. Astfel, nu doar hârtia igienică este la căutare. Italienii își umplu plasele cu mandarine, oamenii din Franța se îmbuibă cu cârnați de pui, iar britanicii fac rezerve de carne la conservă, notează Politico.eu.
A10 Sebes - Turda - nodul rutier Sebes dintre A1, A10 si DN1
Foto: Captura YouTube

VIDEO Imagini din dronă cu nodul rutier complex dintre două autostrăzi și un drum național la Sebeș. Lotul 1 din A10 Sebeș - Turda ar fi trebuit să fie gata anul acesta

de Victor Cozmei HotNews.ro
Nodul rutier de la Sebeș dintre autostrăzile A1, A10 și drumul național DN1/E81, cu poduri peste râul Sebeș și două pasaje peste linia de cale ferată, este cel mai complex obiectiv în lucru de pe lotul 1 A10 Sebeș - Turda (17 km), un tronson pe care autoritățile l-au tot promis pentru final de 2020. O filmare recentă din dronă arată totuși că șantierul e încă departe de a fi gata, iar la nodul rutier complex de la Sebeș încă mai e de lucrat.
romi luati pe sus pentru a fi băgați in carantina
Foto: Facebook

VIDEO Două persoane, luate pe sus de jandarmi, în timp ce țipă, și duse cu forța într-un centru de carantină din Timișoara

de I.H. HotNews.ro
Scandal în fața unui centru de carantină din Timișoara. Două persoane, bărbat și femeie, au fost luate pe sus de jandarmi și băgate cu forța în curtea centrului de carantină, după ce au venit din străinătate și au refuzat să intre în carantină, scrie tion.ro. În imaginile devenite virale poate fi văzut și un copil care plânge.
Independența Financiară și Investiții
Foto: sxc.hu

webPR Covid-19, Independența Financiară și Investițiile noastre

de Smile Media
Global Shapers Bucharest Hub și CFA Society Romania, organizează în data de 7 aprilie, ora 19:00, un webinar despre contextul actual economico- financiar, din perspectiva administrației publice, a societății și a antreprenorilor.
Pacient coronavirus Germania
Foto: Profimedia Images

Coronavirus: Germania intenționează să pună capăt carantinei totale la 19 aprilie. Care este planul concret al autorităților

de DG HotNews.ro
Germania intenționează să pună capăt carantinei totale la 19 aprilie, urmând ca decizia să fie însoțită de menținerea unui set de măsuri, inclusiv obligația de a purta măști sanitare, de a limita adunările publice și de a depista rapid cazurile de infecție, ceea ce ar permite revenirea la ritmul normal al vieții, relatează Reuters.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: Pixabay

Financial report: Europa se pregătește pentru a relaxa izolarea impusă de coronavirus. UE, divizată în privința facturii crizei Covid-19. O privire în urmă din 2025

de Dan Popa HotNews.ro
Financial Times: Europa se pregătește pentru a relaxa izolarea impusă de coronavirus. Țări ca Franța sau Spania caută strategiile de ieșire, încercând evitarea unui al doilea val de infecții. ● Les Echos: Europa, divizată în privința facturii crizei Covid-19. UE începe să schițeze, marți, un plan de sprijin pentru țările cele mai afectate. ● The New York Times: Covid-19: O privire în urmă din 2025. Din care se vede cum coronavirusul a schimbat aproape totul. ● Știri pe scurt.
coronavirus, teste
Foto: Facebook Ministerul Apararii

Alte 193 de cazuri de coronavirus. Bilanțul COVID-19 a ajuns la 4.075 de cazuri / Pacienți vindecați - 406

de C.D. HotNews.ro
Alte 193 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în România, bilanțul fiind de 4.075 de cazuri, potrivit datelor raportate luni, de Grupul de comunicare strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 406 au fost declarate vindecate și externate
Spitalul Judetean Suceava
Foto: Captura YouTube

Noi reguli ale șefului militar de la Spitalul Județean Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul tehnic sau suspendarea contractului de muncă

de D.D. HotNews.ro
Noul coordonator al activității Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava, generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, a anunțat că se va începe instituirea carantinei instituționalizate pentru cadrele medicale, cele care o refuză având variante șomajul tehnic sau suspendarea contractului de muncă.
Criza Covid i-a prins pe români cu economii modeste
Foto: Pixabay

Criza coronavirus a prins familia Ionescu cu economiile la pământ. Ca pe foarte mulți alți români

de Dan Popa HotNews.ro
Când domnul Ionescu a intrat în șomaj tehnic a început să se uite aproape cu ură la smartfonul pe care a dat 1000 de euro anul trecut dar și la fotografiile din Maldive, unde a plecat 10 zile în concediu cu soția și băiatul lor de 10 ani. ”Dacă aș fi avut acum banii aceia, cu totul altfel și i-aș fi drămuit”, spune dl Ionescu, verificându-și online cei 800 de lei pe care îi are depuși în cont la bancă. Criza Covid-19 l-a prins pe dl. Ionescu așa cum te prind crizele în general: în cele mai nepotrivite momente.Alte titluri din Actualitate:

Un raport pe care nu l-a citit nimeni. Experții germani avertizau, în 2012, asupra unei crize similare coronavirusului
România trimite în Italia o echipă de 11 medici și șase asistenți medicali
Viziere printate la imprimante 3D, produse de studenții la Medicină. Primele 5.000 au fost donate spitalelor din București
VIDEO Cum îți administrezi afacerile în timp de criză Covid-19: Corneliu Bodea, CEO Amrem, invitat online #deladistanță
10.000 de lei donați de un pensionar de 87 de ani spitalului din Cugir
Cum te îngrijești acasă dacă ești suspect sau bolnav de coronavirus
Bolnavii de cancer, în situație disperată după ce în spitale se mai operează doar urgențele. Avertismentul unui medic oncolog: Intervențiile chirurgicale pentru cancer au un timing precis
Fostul ofițer MAI care a băgat Spitalul Gerota în carantină și a îmbolnăvit zeci de persoane a fost externat
Coronavirus: De ce sunt mai puține cazuri în Europa de Est și Grecia? Lipsa aeroporturilor mari, una din explicații
Germania confirmă că Trump a vrut să cumpere o firmă pentru a avea acces exclusiv la un vaccin împotriva coronavirusului
New York: Un tigru de la Zoo a fost testat pozitiv pentru coronavirus


ECONOMIE

Moratoriul generalizat privind amanarea ratelor bancare ramane o mare necunoscuta
Foto: Pixabay

Normele de aplicare a suspendării plății ratelor bancare au apărut în Monitorul oficial. Vezi dacă te califici și mai citește cum procedează alte țări aflate în situații similare

de DP HotNews.ro
Poate beneficia de suspendarea plății ratelor românii ale căroi venituri au fost afectate direct sau indirect de situația generată de pandemia Covid-19 doar dacă aceștia solicită băncii amânarea în cel mult 45 de zile de la apariția Ordonanței (asta însemnând data de 16 mai), arată normele publicate luni de Ministerul Finanțelor, cu o întârziere de 3 zile față de calendarul asumat de ministru). Clientul, mai arată normele, trebuie să declare pe proprie răspundere că i-au fost afectate veniturile (lui sau familiei sale). Prin familie, legiuitorul înțelege soț/soție, părinți și copii care gospodăresc împreună. Iar prin afectarea lor de presupune o scădere față de nivelul de dinainte crizei și care se poate datora intrării clientului în șomaj tehnic, concedierii lui, tăierilor salariale, plasării în carantină, izolării la domiciliu și altor cauze similare.
Ventilator Tesla
Foto: Tesla Motors

VIDEO Tesla Motors a postat un video cu ventilatoarele medicale fabricate din piese auto

de Vlad Barza HotNews.ro
Tesla, compania condusă de Elon Musk, a postat un clip cu prototipul unui ventilator mecanic fabricat de companie, ventilator construit din piese auto. Reamintim că, dată fiind criza sanitară, unitățile de terapie intensivă au nevoie de cât mai multe ventilatoare medicale pentru a-i ține în viață pe cei în stare critică.


0-100.hotnews.ro

Statii incarcare masini electrice
Foto: Flickr - Karlis Dambrans

Mașini electrice 2020. Ce poți cumpăra prin Rabla Plus

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 26 Mar 2020 Economie | Auto
Programul Rabla Plus 2020 a demarat oficial, iar lista cu mașini electrice disponibile pe piața din România este mai variată ca oricând. Iată ce automobile electrice poți cumpăra în acest an cu ecobonus aproape 10.000 Euro (45.000 Lei, respectiv 9.270 Euro).


SPORT

Mats Wilander
Foto: Mats Wilander / Instagram

Marele perdant al întreruperii sezonului de tenis din cauza Covid-19

de A.I. HotNews.ro
Lumea tenisului se află într-o pauză prelungită, toate turneele din această perioadă a anului fiind anulate (cu excepția Roland Garros). Analist al Eurosport, Mats Wilander a discutat cu jurnaliștii de la L'Equipe despre cine ar putea fi persoanele care să profite din această situație nedorită, dar și cine crede el că este marele perdant al perioadei de pandemie de coronavirus pe care o traversează omenirea.
Pep Guardiola
Foto: Uefa.com

Mama antrenorului Pep Guardiola a murit din cauza Covid-19

de A.I. HotNews.ro
Manchester City a anunțat, luni, moartea mamei antrenorului Pep Guardiola din cauza coronavirusului.


Bancul zilei

Bancul zilei: Sefu-i sef...

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Life | Fun
Auzi ba, noi de ce stam in groapa asta si sapam si sefu sta la umbra copacului sus?
- Nu stiu ba, du-te si intreaba-l. Se duce la sef si ii zice:
- Sefu, care-i motivul pentru care noi stam in groapa...

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Sefu-i sef...
Auzi ba, noi de ce stam in groapa asta si sapam si sefu sta la umbra copacului sus?- Nu stiu ba, du-te si intreaba-l. Se duce la sef si ii zice: - Sefu, care-i motivul pentru care noi stam in groapa...
​Bancul zilei: Vecinii și ajutatul aproapelui
Vasile, vecinul lui Ion merge la acesta și-l întreabă: - Mă, ce era cu cei doi bărbați care au fost la tine mai devreme? - Nimic, ce să fie...
Bancul zilei: Resuscitat la Poarta Raiului
Cică Sf. Petru stătea cum stă Sf. Petru la poarta raiului și aștepta „musafiri”, ca de obicei. La un moment dat aude un ciocănit...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by