Imagine de la conferinta de marti
Foto: Hotnews

Orban, către oamenii de afaceri: Nu există vreun proiect privind creşterea vârstei de pensionare/ În maxim 10 zile demarăm procedura de angajare a răspunderii pentru a abroga OUG 114

de Dan Popa HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban spune că nu există un proiect privind creşterea vârstei de pensionare, precizând că declaraţiile sale se refereau la faptul că în anumite domenii, cum sunt Educaţia, Cultura sau Sănătatea, ar trebui să se permită angajaţilor să lucreze, de exemplu, până la 70 de ani. Premierul a făcut aceste precizări marţi seară la o întâlnire cu Federaţia Patronală Concordia, în care a anunţat şi că, în maximum 10 zile, Guvernul va demara procedura de angajare a răspunderii pentru abrogarea în mare parte a OUG 114.
Adina Florea
Foto: Agerpres

Adina Florea, recuzată dintr-un dosar pentru „poziţionare ostilă, în vecinătatea stării de duşmănie” / Şefa SIIJ spusese la vederea unui certificat medical al unei judecătoare: „Are urticarie... De asta nu scapă”

de Redactia HotNews.ro
Şefa Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), Adina Florea, a fost recuzată din dosarul judecătoarei Crina Elena Muntean, decizia de admitere fiind luată chiar de adjunctul Secţiei care a constat că Florea a avut o poziţionare „ostilă, în vecinătatea stării de duşmănie”.
Ludovic Orban
Foto: Agerpres

Ajutoare de stat pentru fabrici: Ludovic Orban vorbeşte despre o schemă de sprijin pentru companii din siderurgie şi petrochimie, pe motiv că ar fi fost afectate de OUG 114

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban a spus marţi că ar trebui pusă la punct o schemă de ajutor de stat pentru companii din industrie, pe motiv că acestea ar fi fost afectate de aplicarea OUG 114/2018, care ar fi dus la creşterea preţurilor la energia electrică şi gazele consumate de acestea. Ludovic Orban a dat exemplul companiilor siderurgice şi petrochimice. Trebuie precizat că nu este o noutate ca marii consumatori să se plângă la autorităţi de preţurile mari la energie electrică şi gaze naturale. Astfel, s-a ajuns în situaţii în care au fost încheiate contracte controversate pentru gaze ieftine, cazul Romgaz- InterAgro, sau energie electrică ieftină pentru "băieţii deştepţi", cazul Hidroelectrica.
Armand Gosu
Foto: Hotnews

Interviu cu analistul Armand Goşu. Zelenski a dovedit că face faţă unor negocieri dure cu Putin. De ce vor ruşii un acord de trazit al gazului cu Ucraina, deşi au aproape gata Nord Stream şi South Stream

de L.P. Contributors.ro
Rezultatele negocierilor de la Paris sunt mai degraba modeste. Blocajul principal, acelaşi de mai mulţi ani, este în privinţa primului pas. Putin condiţionează retragerea din Donbass şi predarea controlului frontierei către grănicerii ucraineni de organizarea alegerilor locale. Ucraina vrea ca ruşii să se retragă înainte de organizarea acestor alegeri locale. Interviul de mai jos cu Armand Goşu este în fapt o discuţie mai lungă despre Ucraina şi Rusia, cu multe trimiteri istorice necesare, şi cu o privire asupra contextului internaţional. Armand Goşu este istoric de profesie, cunoaşte nemijlocit aceste ţări, este domeniul lui principal de competenţă, de peste 20 de ani.


Oleksandr Bankov
Foto: Ambasada Ucrainei

Ambasadorul Ucrainei în România, Oleksandr Bankov, invitat miercuri la HotNews.ro LIVE, de la 13.00

de R.M. HotNews.ro
Prima întâlnire între preşedinţii Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi Rusiei, Vladimir Putin, s-a încheiat luni la Paris cu un rezultat mixt: acord pentru o serie de măsuri de relansare a procesului de pace, dar dezacord pe componenta politică. Cum vede Ucraina rezultatul acestei întâlniri? Care sunt şansele rezolvării singurului război deschis din Europa? Cum se vede de la Kiev relaţia cu România? Ambasadorul Ucrainei în România, Oleksandr Bankov, este invitat miercuri la interviurile HotNews.ro, de la ora 13,00.
Bruno Le Maire
Foto: Ambasada Frantei

Franţa vrea ca în şase luni să găsească soluţii pentru ocolirea sancţiunilor americane care împiedică finanţarea proiectelor din Rusia

de R.M. HotNews.ro
Franţa doreşte să propună în şase luni soluţii pentru ocolirea anumitor sancţiuni americane care îngrădesc investiţiile franceze în Rusia, pentru a concretiza apropierea economică susţinută de preşedintele Emmanuel Macron, scrie AFP.
Mihai Olteanu
Foto: Hotnews
Medicii schimbării

VIDEO Dr. Mihai Olteanu, medicul care ajută oamenii să lupte împotriva cancerului: Cancerul pulmonar este supranumit împăratul împăraţilor bolilor, ratele de mortalitate şi incidenţă sunt foarte mari

de A.R. HotNews.ro
Luni, 9 Dec 2019 Medicii schimbarii
Are una dintre cele mai grele meserii posibile şi anume să lupte, alături de pacienţi, împotriva unui inamic tăcut, silenţios, care de cele mai multe ori îşi face apariţia când este deja prea târziu. ”În spatele oricărui simptom minor se poate ascunde o tumoră pulmonară şi ştiţi cum se spune, cancerul nu doare, aşa este şi la plămâni”, spune Dr. Mihai Olteanu.
Sfaturi de iarnă de la Viasat Systems
Foto: VIASAT SYSTEMS
Articol susţinut de VIASAT SYSTEMS

25% din accidente au loc pe gheaţă sau polei. Sfaturi de iarnă pentru şoferi

de Smile Media
Luni, 9 Dec 2019 Economie | Auto
În fiecare iarna, multe dintre accidentele auto se petrec pe gheaţă sau polei. Din acest motiv, Viasat Systems a realizat un infografic în care oferă şoferilor sfaturi utile pentru ca aceştia să aibă parte de drumuri sigure şi fară incidente.
  • Vezi infograficul în articol
Carmen Peli, Oana Ambrozie
Foto: PeliPartners
Dosare Juridice - Legea concurenţei

Impactul Big data asupra concurenţei

de Carmen Peli, Oana Ambrozie PeliPartners
Evoluţia tehnologică a permis companiilor să colecteze şi să utilizeze volume importante de date, acestea devenind o resursă esenţială atât pentru serviciile online, cât şi pentru procesele de producţie sau logistice. Deşi termenul de Big Data este unul în curs de definire şi delimitare, acesta este deseori caracterizat de existenţa unor cantităţi mari de diferite categorii de date (atât cu, cât şi fără caracter personal), obţinute la o viteză ridicată din mai multe surse, a căror administrare şi analiză necesită utilizarea de algoritmi specifici.
Oxford International - IntegralEdu
Foto: IntegralEdu

[P] Oxford International College, unul dintre cele mai prestigioase licee britanice, organizează sesiuni educaţionale demonstrative la Bucureşti şi Constanţa

de Smile Media
Când vine vorba despre alegerea traseului educaţional, incertitudinea apare la fiecare pas, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi. Multitudinea de variante prezente la nivelul instituţiilor de învăţământ, precum şi diversificarea continuă a specializărilor dau naştere la numeroase semne de întrebare. Alegerea celui mai ofertant pachet educaţional şi a celei mai potrivite specializări sunt momente extrem de importante şi,în acelaşi timp, complicate în viaţa copiilor şi a părinţilor.
Florin Cîțu
Foto: AGERPRES

Cîţu: Consensul este acela că nu mai putem avea pensii speciale. Nu mai putem avea două Românii

de I.B. HotNews.ro
Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, a declarat marţi seară, la Digi 24, că Guvernul a ajuns la un consens în ceea ce priveşte pensiile speciale, întrucât nu mai pot exista două Românii, iar PNL îşi doreşte un sistem de pensii bazat pe contributivitate, potrivit Mediafax.
Bogdan Berbeceanu
Foto: YouTube

VIDEO Fiul lui Traian Berbeceanu a lansat o piesă hip-hop despre momentul arestării tatălului său

de I.B. HotNews.ro
Fiul lui Traian Berbeceanu, Bogdan, a lansat o piesă hip-hop numită „Momente grele” în care vorbeşte despre experienţa prin care a trecut atunci când tatăl lui a fost arestat, potrivit Mediafax. „Au fost zile cumplite pentru el”, a scris, pe Facebook, fostul şef al BCCO Alba.
ICCJ - sala Sectiilor Unite
Foto: Agerpres

Dosarul mitei de la vama Nădlac 2. Cele opt persoane reţinute de procurorii DNA, lăsate în libertate de judecători

de C.D. HotNews.ro
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, marţi, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a celor opt persoane reţinute în dosarul de corupţie de la vama Nădlac II, dosar în care sunt cercetaţi şi lideri ai PSD Arad.
Sebastian Burduja
Foto: Agerpres

Burduja jr., numit secretar de stat la Ministerul Finanţelor

de F.B. HotNews.ro
Sebastian Ioan Burduja a fost numit secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice (MFP) de către premierul Ludovic Orban, conform unei decizii publicate în Monitorul Oficial.
Ce-ar face Freud în locul tău? - de Sarah Tomley
Foto: Editura Trei

Ce-ar face Freud în locul tău? - de Sarah Tomley

de D.S. HotNews.ro
Luni, 2 Dec 2019 Actualitate | Cultură
Aparut la editura Trei, volumul Ce-ar face Freud în locul tău? - de Sarah Tomley ne arata cum ar rezolva cei mai mari psihoterapeuti problemele cu care ne confruntam zi de zi. Pe jumătate introducere în psihologie, pe jumătate ghid de viaţă, această carte oferă informaţii clarificatoare şi pătrunzătoare despre motivele pentru care eşti aşa cum eşti şi pentru care faci lucrurile pe care le faci, alături de sfaturi de la psihologi şi psihanalişti, precum Melanie Klein, Donald Winnicott, Fritz Perls şi mulţi alţii.
Marcel Ciolacu
Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

​Ciolacu, despre anticipate: Avem Guvern, preşedinte şi Parlament. Unde este criza în România?

de V.M. HotNews.ro
Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că nu ar trebui să se organizeze alegeri anticipate în România, deoarece există un Guvern, un preşedinte şi un Parlament, astfel că nu există nicio criză pentru declanşarea alegerilor anticipate, scrie Mediafax.
Antoine Brun, P&G
Foto: P&G

webPR: P&G România, 25 de ani de inovaţie sustenabilă

de Smile Media
Luni, 9 Dec 2019 Actualitate | Esenţial
Compania Procter&Gamble aniversează 25 de ani de prezenţă în România, prin intermediul mărcilor de încredere care fac viaţa de zi cu zi mai bună pentru consumatorii români. Momentul a fost marcat printr-un eveniment special, organizat la Teatrul de Operetă şi Musical ‘Ion Dacian’, la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor, parteneri şi angajaţi.
Dan Lungu
Foto: Senator Dan Lungu

[P] Pentru prima dată Curtea de Conturi forţează transparenţa la Uniunea Scriitorilor

de Smile Media
Luni, 9 Dec 2019 Actualitate | Esenţial
În urma verificărilor Curţii de Conturi cu privire la modul de cheltuire a banilor publici primiţi de către Uniunea Scriitorilor din România de la Ministerul Culturii, echipa de audit a constatat existenţa unei serii de nereguli, pe care le-a şi semnalat într-un raport. Printre cele menţionate de membrii acesteia se numără problema dublei finanţări, precum şi problema majorării nejustificate a cuantumului finanţării de la un an la altul pentru aceleaşi proiecte.
Wantsome - The friendly IT Academy
Foto: Wantsome

[P] Curs de Introducere în Programare, din ianuarie 2020, la Wantsome Bucureşti

de Smile Media
Al doilea curs Wantsome Bucureşti, cursul de Introducere în Programare, va începe din luna ianuarie la Impact Hub - Universitate. Acest curs durează 1 lună de zile, cu o frecvenţă de 6 ore pe săptămână – vineri între 18:30 - 20:30 & sâmbătă între 9:00 - 13:00. Prima grupă va fi alcătuită din 12-18 cursanţi, iar înscrierile pentru formarea acesteia au început deja. Cei doi mentori din Bucureşti sunt Robert Diaconeasa (JS Team Lead la Sparkware Technologies) şi Andrei Soporean (Senior FrontEnd Developer la Zone Digital).
Alfred Nobel -Testament
Foto: Grunge

Ediţiadedimineaţă.ro: De la o ştire falsă la un testament ce a schimbat lumea, celebrând spiritul creator şi inovator al omului

de Ediţiadedimineaţă.ro ​Ediţiadedimineaţă.ro
Sunt zeci de istorii interesante cu şi despre oameni remarcabili, nominalizaţi sau câştigători ai unui Premiu Nobel. Pe lângă acestea, povestea fondării Premiului Nobel este una la fel de captivantă ce merită a fi amintită. Mai ales că, din ceea ce am constatat, originea acestor premii pare uneori a intra în „negura vremurilor”. Mult respectabilul Premiu Nobel de azi, râvnit de mulţi, a devenit un etalon prin care, atunci când se manifestă la potenţial maxim, spiritul creator, inovator şi îndrăzneţ al omului e celebrat în desăvârşirea lui. Cu toate acestea, evenimentul care a declanşat dorinţa de a lăsa speranţă şi lumină în lume a fost unul întunecat şi trist.
Haltere
Foto: AGERPRES

​Haltere: Sportivii români au câştigat încă nouă medalii (35 în total) la Europenele Under-15 şi Under-17 din Israel

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Sportivii români au cucerit nouă medalii, marţi, la Campionatele Europene de haltere Under-15 şi Under-17 de la Eilat (Israel), dintre care cinci de aur, una de argint şi trei de bronz.
dezmostenitii-o-poveste-despre-bani
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Dezmostenitii. O Poveste despre bani

de A.V. HotNews.ro
S-au scris multe carti despre fuga de Romania, dar mai putine despre intoarcerea la ea. Tocmai de aceea, romanul Dezmostenitii, al lui Dani Rockhoff, este un document pretios despre cum percepe si cum se adapteaza un repatriat la noua-vechea lui tara.
Ceausescu, superb barbat
Foto: Hotnews

Ceauşescu dădea 100 de lei la salariu/pensie şi comunismul trăia şi astăzi. Aşa este în comunismul ca copilărie?

de Eugen Istodor HotNews.ro
Nu-i astăzi la fel? Ciulim ca iepurii urechile la orice mărire venită de la Guvern. Astăzi este şantaj. Pe vremea lui Ceauşescu, cum era? În comunismul lui Ceauşescu n-aveai ce face cu 100 de lei în plus. Nu puteai nici să dai foc, nici să te ştergi la dos cu 100 de lei. Nu puteai să faci chestiile astea. Dacă te lăudai pe Facebook, te sălta Poliţia. O beleai. Dar dacă făceai chestia asta singur, fără să spui nimănui? Te vedea sigur cel mai bun prieten al tău, sau tac-tu. Ăia te turnau de frică la 112. Te lua Salvarea, te băga la balamuc. Dar, veşti bune, astăzi poţi să faci ce vrei cu bancnota de 100 de lei. Să ţi-o mănânci? Da, chiar poţi să-nveleşti carasul-peşte cu suta de lei şi să-l prăjeşti în tigaie. Nu uita, totuşi, să tăvăleşti şi carasul-peşte şi bancnota prin făină! Ca să nu se prindă tigaia. ARTICOL dedicat celor 30 de ani de libertate, de bucurie c-am scăpat de Ceauşescu şi toţi comuniştii lui.
incontestabil-evolutia-si-stiinta-creatiei
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Apariţia şi evoluţia omului pe înţelesul tuturor

de A.V. HotNews.ro
Bill Nye arata, intre altele, cum au aparut oamenii si daca specia noastra isi continua evolutia, care sunt promisiunile si pericolele organismelor modificate genetic, precum si cat de probabil este ca si pe alte planete sa se fi produs un proces evolutiv similar cu cel de pe Pamant.

Parlament
Foto: Stirile ProTV

Ştirile ProTV: Scandal uriaş în Parlament pe tema anulării pensiilor speciale. “Nici comuniştii nu au făcut asta”

de Ştirile ProTV Stirile ProTV
Noi dezbateri cu scântei pe tema anulării pensiilor speciale au avut loc în Parlament. În timp ce partidele care susţin guvernarea nu îşi doresc categorii profesionale favorizate la pensionare, reprezentanţii parlamentarilor, aviatorilor, grefierilor, militarilor şi diplomaţilor s-au plâns că vor rămâne cu mult mai puţini bani decât li se cuvin.
Miron Damian
Foto: Contributors.ro

Revizuirea Constituţiei. Moţiunile

de Miron Damian Contributors.ro
Senatul a adoptat o moţiune simplă vizându-l pe titularul Finanţelor publice. Predictibil, date fiind declaraţiile şi promisiunile dlui Cîţu, şi majoritatea pe care o are încă la Senat fostul partid de guvernământ, intrat în opoziţie. La fel de predictibil a fost şi reacţia la nivel guvernamental: dl Cîţu se bucură în continuare de încrederea deplină a premierului. Episodul arată, din nou, una din problemele sistemului nostru politic.
Spaga
Foto: Digi24.ro

Digi24: Stenograme din dosarul şpăgilor de la PSD. Numele surpriză menţionat în referatul procurorilor

de Digi24 Digi24.ro
Informaţii explozive sunt cuprinse în dosarul şpăgilor de la PSD Arad, în care sunt urmăriţi penal preşedintele PSD Arad, Dorel Căprar, şi parlamentarii Florin Tripa şi Ioan Chisăliţă, în timp ce au fost reţinuţi opt lideri locali ai partidului.
Ionut Popa
Foto: Digisport.ro

DigiSport: Gest uriaş făcut de Gigi Becali! A anunţat că va plăti tot tratamentul lui Ionuţ Popa, care este grav bolnav

de Digisport Digisport.ro
Gigi Becali a reacţionat imediat după anunţul făcut de Dennis Man, în legătură cu problemele pe care le are Ionuţ Popa. Finanţatorul roş-albaştrilor susţine că va plăti tot tratamentul tehnicianului ajuns la 66 de ani.
Nava esuata
Foto: Captura video

VIDEO ​Focar de infecţie în Portul Midia: nava eşuată, preluată de autorităţi / Cum arată zona la 15 zile după ce vaporul cu peste 14.000 de oi la bord s-a răsturnat

de D.D. HotNews.ro
Nava cu peste 14.000 de oi la bord care s-a răsturnat în portul Midia a intrat în custodia autorităţilor române care trebuie să evacueze miile de cadavre ale animalelor moarte care au transformat zona într-un focar de infecţie. ​De întreaga operaţiune se va ocupa Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime, costurile fiind estimate în jurul a 2 milioane de euro.
Guvernul Orban
Foto: gov.ro

Noi secretari de stat: Un membru ALDE şi şeful unui ocol silvic la Mediu

de CP HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban a semnat noi decizii de numiri în funcţia de secretar de stat. La Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor au fost numiţi secretari de stat Iulian Octavian Stana şi Gelu Puiu.
Facultatea de Medicina
Foto: AGERPRES

Cum vrea Guvernul să spargă monopolul UMF asupra rezidenţiatului şi ce spun rezidenţii şi medicii: În Franţa şi în Germania rezidenţii se pot forma oriunde / În UMF e o familie internă care nu va permite acest lucru

de Alina Neagu HotNews.ro
Medicii rezidenţi vor putea fi pregătiţi şi în spitale care nu au medici-profesori la universităţile de Medicină, prevede un proiect de Ordonanţă de Urgenţă aflat pe agenda şedinţei de Guvern de astăzi. Este o măsură menită să spargă "monopolul" universităţilor de Medicină asupra rezidenţiatului, despre care s-a vorbit insistent în ultimii ani, fără să fie pusă însă concret pe hârtie şi introdusă în legislaţie. La prima vedere, cel mai mare câştig ar fi acela că rezidenţii ar avea acces la pregătire şi s-ar putea stabili, după rezidenţiat, şi în spitale unde nu îşi pot face rezidenţiatul în prezent, precum unele spitale judeţene, iar calitatea actului medical de aici ar creşte.
Mohamed Salah, gol in Champions League
Foto: uefa/ twitter

VIDEO Liverpool şi Napoli s-au calificat în optimi, după victorii în faţa celor de la Salzburg şi Genk

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Liverpool şi Napoli sunt formaţiile care merg în optimile Champions League din Grupa E. "Cormoranii" s-au impus cu 2-0 în faţa celor de la Salzburg (aveau nevoie de un punct), în timp ce napoletanii au învins categoric formaţia lui Ianis Hagi, Genk, scor 4-0.
orhideea-si-papadia-de-ce-exista-copii-cu-probleme-de-dezvoltare-si-cum-pot-toti-copiii-sa-creasca-frumos
Foto: Hotnews
Ghid practic

D​e ce exista copii cu probleme de dezvoltare si cum pot toti copiii sa creasca frumos

de A.V. HotNews.ro
Anumite variante ale genelor cresc predispozitia unei persoane la depresie, anxietate, tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie si comportamente antisociale, sociopate sau violente. Insa in loc sa considere aceasta gena „de risc” ca fiind o slabiciune, Boyce schimba modul in care ne raportam la fragilitatea umana, dovedind ca, desi aceste gene „rele” pot crea probleme, in situatia si mediul adecvate, pot sa duca la aparitia unor copii care nu doar ca se descurca mai bine decat inainte, dar care isi depasesc cu mult colegii.

Niculae Havrilet
Foto: Agerpres

Niculae Havrileţ a renunţat la funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Electrica, după ce a fost numit secretar de stat

de CP HotNews.ro
Electrica informează că, în data de 10 decembrie 2019, Niculae Havrileţ a renunţat la funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al companiei pe care o detinea din februarie 2019, ca urmare a desemnării sale în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.


Tiberiu Dolniceanu
Foto: fie.org

Sabrerul Tiberiu Dolniceanu a decis să îşi încheie cariera la 31 de ani

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Federaţia Română de Scrimă a anunţat, marţi seara, că sabrerul Tiberiu Dolniceanu a decis să îşi încheie cariera la vârsta de 31 de ani, cu doar câteva luni înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Coperta
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Ambiţii politice, spionaj industrial, amatorism şi competenţă în economia romaneasca. O istorie fascinantă a industrializării comuniste

de A.V. HotNews.ro
Istoricul Petre Opris face o treaba extraordinara in aceasta carte: scoate la lumina istoria economiei romanesti din vremea comunismului, publica documente de arhiva (din Romania si din Statele Unite) extrem de interesante si arata cum se luau deciziile in organizatiile de partid si de stat. Veti gasi aici texte despre industria aeronautica, despre datoriile externe ale Romaniei sau despre industria de aparare, foarte relevante pentru vremea respectiva.

Adrian Nastase
Foto: Facebook

Reacţia lui Năstase după ce a aflat că Iohannis îl lasă fără decoraţie: „Gestul său meschin nu prevesteşte nimic bun”

de C.D. HotNews.ro
Adrian Năstase spune că gestul preşedintelui Klaus Iohannis de aretrage decoraţiilor tuturor care au condamnări penale este unul „meschin” care „nu prevesteşte nimic bun”.
Bogdan Licu
Foto: Agerpres

​Procurorul general, despre cazul Caracal: Se lucrează la rechizitoriu în fază avansată

de V.M. HotNews.ro
Procurorul general interimar Bogdan Licu a declarat marţi că DIICOT lucrează în dosarul crimelor de la Caracal la rechizitoriu "în fază avansată", iar familiile victimelor au posibilitatea în instanţă să conteste probele anchetatorilor, transmite Agerpres.
Rompetrol
Foto: Rompetrol

Dosar clasat: Rompetrol Rafinare scapă de dosarul penal de la DIICOT, iar sechestrul pe bunuri a fost ridicat în mare parte

de C.Pirvoiu HotNews.ro
Procurorii DIICOT au clasat acuzaţiile penale asupra Rompetrol Rafinare şi au ridicat majoritatea măsurilor asiguratorii impuse pe 6 mai 2016 asupra bunurilor companiei, potrivit unei Ordonanţe de clasare a DIICOT. Rompetrol Rafinare era anchetată pentru o aşa-zisă "datorie istorică" faţă de statul român. În aceste condiţii, în mai 2016, DIICOT a dispus sechestru asupra unor bunuri de circa 600 milioane de euro. Totuşi, prin ordonanţa de clasare, o măsură asiguratorie provizorie a fost menţinută pentru o perioadă de 30 zile asupra a patru instalaţii ale Rompetrol Rafinare de aproximativ 106 milioane dolari.
Hope Farm
Foto: Facebook/ Libearty - Bear Sanctuary

​O fermă a animalelor salvate, deschisă la Braşov, în cadrul Sanctuarului de Urşi Libearty

de V.M. HotNews.ro
Cai, măgari, curcani, capre sau găini, animale care au fost salvate de pe câmp sau chiar înainte să fie ucise, au fost strânse într-o fermă a animalelor salvate, amenajată în cadrul Sanctuarului de Urşi Libearty. Ferma a fost deschisă marţi şi are scop educaţional.
TeleportHQ
Foto: Hotnews

Platforma românească de 1 milion de euro a fost lansată. Ajută la crearea de interfeţe UI

de CZ HotNews.ro
Startup-ul românesc teleportHQ a lansat, recent, platforma online de creare de interfeţe pentru utilizatori (user interface - UI), proiect în care a investit aproape 1 milion de euro, cea mai mare parte din fonduri europene.
Dorel Caprar, Ioan Chisalita si Florin Tripa
Foto: Colaj foto

Dosarul mitei de la vama Nădlac 2: Taxă lunară plătită la casieria de partid / DNA anunţă oficial urmărirea penală a trei parlamentari PSD

de C.D. HotNews.ro
Parlamentarii PSD Gheorghe Dorel Căprar, Florin Tripa şi Ioan Chisăliţă sunt urmăriţi penal de DNA pentru mai multe infracţiuni de corupţie, potrivit unui comunicat al instituţiei. Cele mai multe acuzaţii sunt reţinute în sarcina şefului PSD Arad, Dorel Căprar, care ar fi avut ultimul cuvânt în cazul numirii în funcţii publice a unor persoane care, se arată în comunicatul DNA, „ar fi avut obligaţia de a plăti o taxă lunară la casieria organizaţiei judeţene de partid, cuantumul taxei raportându-se la funcţia deţinută”.
Donald Trump
Foto: Flickr/ The White House

Donald Trump devine al treilea preşedinte american care va fi pus sub acuzare, pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului / Cel mai probabil, Trump va fi achitat de Senat

de R.M. HotNews.ro
Democraţii au reţinut marţi două capete de acuzare împotriva lui Donald Trump în procedura de destituire care îl vizează pe preşedintele american: abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului, scrie AFP.
Iohannis
Foto: Presidency.ro

Iohannis retrage decoraţiile tuturor condamnaţilor penal: Am început procedura / Decizia, luată după controversele privind prezenţa lui Adrian Năstase la recepţia de la Cotroceni

de MH HotNews.ro
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că a decis să retragă decoraţiile tuturor peroanelor care au condamnări penale şi că a început efactiv această procedură. El a făcut aceste precizări după ce a fost întrebat dacă îi va retrage distincţia lui Adrian Năstase, care a participat la recepţia de 1 Decembrie de la Cotroceni.
Artem Bahmet (jos)
Foto: Captura Twitter

VIDEO Artem Bahmet, jucător de tenis sau impostor? Ucraineanul a pierdut toate punctele meciului şi e suspectat de trucare

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Scene rar văzute pe terenul de tenis au avut loc luni, la turneul ITF din Doha, dotat cu premii totale în valoare de 15.000 de dolari. Ucraineanul Artem Bahmet a pierdut meciul cu thailandezul Krittin Koaykul fără a câştiga vreun punct.
ELI NP
Foto: Hotnews

Ziua Zero - primul mare test pentru Laserul de la Măgurele. Experimentele încep în ianuarie / Zamfir: Avem nevoie de sprijin pentru a trece de la faza de implementare la cea de operare

de Andreea Ofiţeru HotNews.ro
Laserul de mare putere de la Măgurele va fi operaţional din ianuarie 2020. Primele experimente vor fi făcute la începutul anului viitor, atunci când cercetătorii vor testa aranjamentele experimentale cu ajutorul laserelor de 10 petawaţi fiecare. Proiectul Extreme-Light Infrastructure - Nuclear Physics este cel mai mare laser din lume şi este dezvoltat în cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei". Până acum au fost montate 2 lasere de mare putere (10 petawaţi fiecare ) şi cele 9 camere destinate experimentelor.
Google
Foto: Pixabay

Ce au căutat românii pe Google în 2019

de Raluca Abrihan HotNews.ro
La final de an, Google prezintă listele cu cele mai populare căutări realizate în 2019. Căutările anului 2019 scot în evidenţă oamenii, evenimentele sau subiectele care au captat atenţia românilor în acest an, dar şi care au fost filmele şi telefoane cele mai „în trend” în căutări în 2019 sau cele mai frecvente întrebări pentru care au căutat răspunsuri.
Guvernul Orban
Foto: gov.ro

Ludovic Orban, mesaj către primari despre PNDL: Domnii primari trebuie să înţeleagă că nu mai pot servi spre decontare lucrări neefectuate

de CP HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban i-a cerut marţi ministrului Dezvoltării, Ion Ştefan, să realizeze într-o săptămână un raport privind situaţiile de lucrări pe PNDL, în care să fie evidenţiate cele care nu corespund cu realizarea lor efectivă. "Nu plătim nimic din ceea ce nu corespunde realităţii din teren", a spus Orban, la începutul şedinţei de Guvern.
Spitalul din Iasi
Foto: Facebook - Emanuel Ungureanu

VIDEO Imagini din Spitalul Judeţean din Iaşi, publicate de Emanuel Ungureanu: O altă cocină / Deputatul USR a depus plângere la DNA împotriva managerului spitalului, pe care îl acuză de achiziţii supraevaluate

de Alina Neagu HotNews.ro
Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus, marţi, la DNA Iaşi, o plângere penală împotriva managerului Spitalului Judeţean din Iaşi, Ion Bârliba, pe care îl acuză de mai multe fapte de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals, inclusiv achiziţie de aparatură la preţuri supraevaluate pentru spital. Emanuel Ungureanu a publicat şi imagini din curtea Spitalului Judeţean din Iaşi, pe care îl descrie ca "o altă cocină din România".
Vladimir Putin
Foto: en.kremlin.ru

Vladimir Putin spune că în estul Ucrainei există riscul producerii unui masacru asemănător celui de la Srebreniţa

de V.M. HotNews.ro
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat marţi că se teme că, în cazul în care Kievul va câştiga controlul asupra regiunii Donbas, din estul Ucrainei, fără nicio garanţie, există posibilitatea producerii unui masacru asemănător cu cel de la Srebreniţa, relatează Mediafax citând agenţia Tass.
Iarna
Foto: Agerpres

Zile libere pentru părinţi dacă se închid şcolile din cauza condiţiilor meteo. Proiectul a fost avizat favorabil de deputaţii din comisia pentru muncă

de D.D. HotNews.ro
Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a întocmit, marţi, raport favorabil privind proiectul de lege ce prevede acordarea unor zile libere pentru unul dintre părinţi, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.
Stadionul echipei AZ Alkmaar
Foto: az.nl

VIDEO Stadionul echipei AZ Alkmaar a fost reparat, la patru luni după ce acoperişul s-a prăbuşit

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Clubul olandez AZ Alkmaar a anunţat, marţi, că arena pe are îşi desfăşoară meciurile de pe teren propriu, "AFAS Stadion", a fost reparată şi este funcţională.
Didier Deschamps
Foto: fifa/ getty

Didier Deschamps şi-a prelungit contractul cu naţionala Franţei până în 2022

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Federaţia Franceză de Fotbal (FFF) i-a prelungit contractul selecţionerului campioanei mondiale, Didier Deschamps, până în 30 decembrie 2022, după turneul final al Cupei Mondiale din Qatar, informează lequipe.fr.
Adrian Nastase
Foto: Facebook

Condamnaţii penal care au fost decoraţi de preşedinţii României - lista Societăţii Timişoara / Condiţiile în care pot fi retrase decoraţiile

de MH HotNews.ro
Fostul premier Adrian Năstase, condamnat de două ori la închisoare pentru corupţie, este doar unul dintre cei care au condamnări penale şi care au fost decoraţi de-a lungul timpului de către preşedinţii României. Societatea Timişoara a trimis încă din martie 2016 o listă preşedintelui Klaus Iohannis cu persoanele condamnate prin hotărîri definitive care au primit decoraţii ale statului, solicitând în mai multe rânduri retragerea acestor distincţii.
Caroline Wozniacki
Foto: wta/ twitter

Caroline Wozniacki se va retrage din tenis după un meci demonstrativ cu Serena Williams

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Caroline Wozniacki va spune adio tenisului ca jucătoare după un meci demonstrativ cu prietena ei Serena Williams, care va avea loc la Royal Arena din Copenhaga, la 20 mai 2020, informează lequipe.fr.
Vila Florica
Foto: Consiliul Judetean Arges

Vila Florica de la Ştefăneşti trece în administrarea Ministerului Culturii, după ce Consiliul Judeţean Argeş a interzis PNL să sărbătorească ziua partidului acolo

de CP HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban a anunţat marţi că vila Florica de la Ştefăneşti va trece de la Consiliul Judeţean Argeş în administrarea Ministerului Culturii. Aceasta în condiţiile în care "în acest an, pentru prima oară, pesediştii din Argeş ne-au interzis să aniversăm înfiinţarea PNL, pe 24 mai, la Vila Florica", a spus Orban la începutul şedinţei de Guvern. "Există un Dumnezeu în toate, iar vila Florica va reveni în administrarea Ministerului Culturii", a adăugat Orban.
Politist
Foto: Facebook

​O femeie a oferit 10.000 de lei mită unui poliţist din Cluj: „Fă-mi scăpaţi băieţii, şefule!”

de V.M. HotNews.ro
O femeie i-a oferit şefului de post din comuna Bonţida, judeţul Cluj, 10.000 de lei ca să o convingă pe o fată răpită şi sechestrată de băieţii ei să îşi retragă plângerea. Poliţistul şi-a anunţat superiorii, iar femeia a fost prinsă în flagrant şi trimisă în judecată pentru dare de mită.
Insula Creta
Foto: maxpixel.net

Grecia cere ONU să condamne oficial acordul maritim dintre Turcia şi Libia

de V.M. HotNews.ro
Autorităţile de la Atena au solicitat marţi Organizaţiei Naţiunilor Unite să condamne în mod oficial un acord semnat de Turcia şi Libia care trasează o graniţă maritimă între cele două state în apropierea insulei greceşti Creta, a declarat Stelios Petsas, purtător de cuvânt al Guvernului grec.
Tir al FAN Courier
Foto: FAN Courier

De ce un curier din Germania poate livra de trei ori mai multe pachete pe zi decât unul din România: În Germania poţi lăsa pachetul în faţa uşii, la noi s-au furat colete şi din maşina de curierat

de Vlad Barza HotNews.ro
Un curier poate livra în Germania de trei ori mai multe colete decât unul din România, iar explicaţiile nu ţin doar de venituri, ci şi de trafic, locuri de parcare, modalităţi de plată şi încredere, a spus unul dintre fondatorii FAN Courier. Compania are 6.850 de angajaţi în ţară şi va încheia anul cu afaceri de 168 milioane euro, dar îi este tot mai greu să găsească oameni. În articol puteţi citi care sunt principalele nemulţumiri ale clienţilor faţă de curieri, dar şi invers şi de ce niciodată nu va merge la noi ca un curier să lase pachetul în faţa uşii.
Sedinta Guvern Orban
Foto: Guvernul Romaniei

Guvernul începe procedura pentru prima asumare de răspundere. În pachet: legile justiţiei, legea plafoanelor şi cea privind transportul elevilor

de C.D. HotNews.ro
Guvernul a demarat în şedinţa de marţi procedura pentru angajarea răspunderii în faţa Parlamentului pe modificarea legilor justiţiei, legea plafoanelor şi abrogarea ordonanţei privind transportul elevilor.
Mircea Eliade
Foto: Wikimedia Commons

Manuscrise, fotografii dar şi buletinul lui Mircea Eliade, scoase la licitaţie / Cercetătorul Eugen Ciurtin: „Au toate şansele să nu poată fi consultate decenii la rând de nimeni”

de R.M. HotNews.ro
Cercetătorul Eugen Ciurtin avertizează că manuscrisele lui Mircea Eliade vor fi scoase la licitaţie la jumătatea lunii decembrie, în Bucureşti, şi ar putea „să nu poată fi consultate alte decenii la rând de nimeni”.
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici
Foto: AGERPRES

Gorghiu, mesaj către Ciolacu: ”Sunteţi mândru de cât de grobian este Orlando Teodorovici?” / De la ce a pornit totul

de G.S. HotNews.ro
Senatorul liberal Alina Gorghiu i-a cerut, marţi, liderului PSD Marcel Ciolacu, ”să tragă o liniuţă peste numele domnului Teodorovici”. ”Sunteţi mândru de cât de grobian este Orlando Teodorovici?”, scrie Gorghiu pe Facebook, dând câteva exemple de comportament deplasat ale fostului ministru de finanţe.
Gabriela Perianu
Foto: JHA / Sportsevent

CM Handbal (f): România vs Suedia 22-34/ Greu de privit

de Adrian Ilincescu HotNews.ro
Sigur, România nu a fost niciodată o echipă cu pretenţiile Norvegiei la turneele finale, dar au fost pasaje în timpul meciului cu Suedia în care jocul tricolorele a fost greu de privit. Erori de curtea şcolii, nesincronizări, cadouri peste cadouri, iar rezultatul final a reflectat perfect realitatea crudă din teren. Nordicele s-au impus la 12 goluri avantaj (34-22), iar echipa lui Tomas Ryde rămâne la borna zero puncte în Grupa II Principală de la Mondialul de handbal feminin din Japonia...
Roxette
Foto: Eduard Breaban

A murit solista trupei Roxette. Marie Fredriksson avea 61 de ani

de D.D. HotNews.ro
14:23 Magazin
Cântăreaţa Marie Fredriksson, membră a trupei Roxette, a murit la vârsta de 61 de ani, după o lungă suferinţă.
Laurent Simons
Foto: Captura YouTube

Copilul care urma să devină luna aceasta cel mai tânăr absolvent de facultate din istorie a fost retras de părinţi de la studii. Ce s-a întâmplat

de G.S. HotNews.ro
Copilul belgian în vârstă de 9 ani ce era pe cale să devină cel mai tânăr absolvent de facultate din lume a renunţat la studiile de la Universitatea olandeză din Eindhoven din cauza unei dispute privind data absolvirii, transmite Reuters.
Instanta de judecata
Foto: pixabay.com

Judecătoria Brăila a admis cererea de eliberare condiţionată a asistentului condamnat pentru că seda paciente şi apoi le viola

de G.S. HotNews.ro
Judecătoria Brăila este a doua instanţă, după Tribunalul Brăila, care admite cererea de eliberare condiţionată formulată de fostul asistent al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Viorel Milcu, condamnat definitiv anul trecut de Curtea de Apel Galaţi la opt ani de închisoare şi aflat în perioada de executare a pedepsei, pentru că a violat mai multe paciente în timp ce erau internate în unitatea medicală, transmite Agerpres.
Lia Savonea si Klaus Iohannis la sedinta CSM
Foto: Presidency.ro

VIDEO Blocaj la alegerea noului preşedinte CSM. Votul a fost amânat / Iohannis: Chiar dacă asaltul justiţiei a fost oprit temporar, răul făcut trebuie reparat cât mai curând. Critici la adresa actualei conduceri

de MH HotNews.ro
Votul pentru desemnarea preşedintelui CSM pentru anul 2020 a fost amânat, marţi, după cele două blocaje create la votul pentru Nicoleta Ţînţ, potrivit unor surse din Consiliu. Mai exact, în două situaţii au fost înregistrate 9 voturi "pentru”, 9 "împotrivă” şi unul nul. Pentru a evita un nou blocaj, membrii CSM au decis amânarea alegerii preşedintelui pentru zilele următoare.
Preşedintele Klaus Iohannis a prezidat marţi şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, unde a criticat tensiunile şi lipsa de predictibilitate din CSM, condus în ultimul an de către Lia Savonea.
Catalin Predoiu
Foto: Facebook

Predoiu despre alegerile din CSM: O epopee continuă

de C.D. HotNews.ro
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a comentat că situaţia de la CSM este „o epopee continuă”. Comentariul a fost făcut la începutul şedinţei de guvern când a fost întrebat de premierul Orban despre alegerile din CSM.
Tomas Ryde, selectionerul Romaniei
Foto: frh.ro

Ryde, după eşecul cu Suedia: "Nu am avut nicio şansă. Multe jucătoare sunt foarte obosite"

de Diana Ene HotNews.ro
Naţionala de handbal feminin a României a fost învinsă fără drept de apel de Suedia, scor 34-22, în al doilea meci din Grupa Principala II de la CM din Japonia. Selecţionerul Tomas Ryde a recunoscut că echipa sa nu a avut nicio şansă în faţa nordicelor, subliniind faptul că multe jucătoare sunt foarte obosite.
Orban in sedinta de guvern
Foto: Facebook Guvern

Profesorii pensionari ar putea avea de ales între pensie şi salariu/ Ludovic Orban: În momentul în care creezi o excepţie, deschizi cutia Pandorei

de A.O. HotNews.ro
Profesorii pensionari vor avea de ales între pensie şi salariul pe care îl obţin în sistemul de educaţie. Premierul Ludovic Orban a spus marţi, într-o conferinţă de presă, că în privinţa dascălilor Guvernul se gândeşte dacă va crea o excepţie. ”Ştiţi cum e, în momentul în care faci excepţii deschizi poarta la excepţii pentru orice categorie. Ne gândim!”, a spus premierul Ludovic Orban.
Camera Deputatilor
Foto: Captura video
Articol actualizat

VIDEO Dezbaterea pensiilor speciale s-a amânat în Parlament/ Preşedintele comisiei de Muncă, Adrian Solomon(PSD): Ne vedem cel mai probabil în februarie

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Deputaţii au discutat marţi, în Comisia de Muncă, tema pensiilor speciale. După trei ore de dezbateri cu reprezentanţii tuturor categoriilor care primesc pensiile speciale, preşedintele Comisiei, pesedistul Adrian Solomon a propus suspendarea şedinţei. Solomon a invocat necesitatea analizării de către Guvern a tuturor amendamentelor depuse la legea pensiilor speciale. Reamintim că Solomon este unul dintre pesediştii care, în şedinţa grupurilor parlamentare ale PSD, s-a opus eliminării pensiilor speciale.
Ion Iliescu (foto arhiva)
Foto: Agerpres

Iliescu a făcut publică varianta originală a interviului pentru TASS: Realitatea va obliga noile generaţii să renunţe la individualismul deşănţat / Ce spune despre relaţiile cu PSD şi despre Dosarul Revoluţiei

de G.S. HotNews.ro
Fostul preşedinte Ion Iliescu spune, pe blogul personal, că TASS a fost singura agenţie de presă care i-a cerut un interviu şi că unele afirmaţii ale sale au fost distorsionate de traducerea din limba română (în care l-a acordat) şi de retroversiunea ulterioară.
Florin Cîțu
Foto: AGERPRES

Iohannis, despre moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor: O golăneală a PSD

de R.M. HotNews.ro
Preşedintele Klaus Iohannis a calificat drept o „golăneală a PSD” moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, care a fost adoptată în urmă cu o zi de Senat.
Valentin Lazea
Foto: Hotnews

Valentin Lazea: Normalitatea e ca în an de creştere economică să ai deficit aproape de zero sau excedent

de F.B. HotNews.ro
La noi s-a încetăţenit ideea greşită că 3% deficit bugetar este normalitate, susţine Valentin Lazea, economist şef al Băncii Naţionale a României (BNR). De fapt, spune el, 3% este deficitul la care trebuie să ajungi în cel mai rău an când creşterea este negativă, când ai criză şi aşa mai departe.
Tilman Wagner
Foto: Hotnews

VIDEO ​Jurnalist Deutsche Welle, despre dezinformare şi ştiri false: Toată lumea vorbeşte despre deepfakes, dar sunt încă dificil de produs. Acum, principala problemă ţine de numărul mare de falsuri mărunte

de Costin Ionescu HotNews.ro
Volumul mare de conţinut fals care se răspândeşte în media şi social media este cea mai mare provocare actuală, când vine vorba despre "fake news", consideră Tilman Wagner, expert în jurnalism inovativ şi combaterea dezinformării la Deutsche Welle. Acesta analizează, într-un scurt interviu, ultimele tendinţe în domeniul dezinformării folosind noile media.
Klaus Iohannis
Foto: Facebook

Klaus Iohannis: Personal nu susţin eliminarea pensiei speciale la magistraţi / Este o discuţie care se va purta în Parlament

de R.M. HotNews.ro
Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că, personal, nu susţine eliminarea pensiilor speciale pentru magistraţi, dar această discuţie „se va purta în Parlament”.
Calea Victoriei nr. 48-50 dupa 8
Foto: Primaria Capitalei

​FOTO Primăria Capitalei a finalizat lucrările de reabilitare a faţadei Palatului Imobiliara de pe Calea Victoriei şi a unei clădiri de pe Calea Moşilor 27

de Catiuşa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei a finalizat lucrările de reabilitare a faţadelor clădirilor de pe Calea Victoriei nr. 48-50 - Palatul Imobiliara, şi Calea Moşilor 27. Imobilele sunt monument istoric şi se aflau într-o stare avansată de degradare. Lucrările au fost realizate de Compania Municipală Consolidări, au durat trei luni şi au costat 6,7 milioane lei.
Cristian Paun
Foto: Facebook

Cristian Păun: Dacă aş ieşi în Piaţa Romană, lumea nu ar înţelege dacă aş spune: Salariul minim e o mizerie!

de Florin Barbuta HotNews.ro
În economie, analfabetismul funcţional este mult mai mare decât înclinaţi dumneavoastră să credeţi, susţine Cristian Păun, profesor la Academia de Studii Economice (ASE). Potrivit acestuia, în indicii privind libertatea România se află în apropierea ţărilor bananiere.
Liviu Dragnea
Foto: AGERPRES

UPDATE Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Curtea Supremă i-a respins o primă contestaţie la condamnarea de 3 ani şi jumătate / Minuta instanţei

de MH HotNews.ro
Liviu Dragnea rămâne în penitenciar. Magistraţii instanţei supreme au decis, marţi, să respingă ca inadmisibilă contestaţia în anulare formulată de fostul lider al PSD în dosarul în care a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Dragnea a fost adus din Penitenciarul Rahova în faţa magistraţilor, unde a susţinut că este nevinovat.
Zelenski, Macron, Putin și Merkel
Foto: kremlin.ru

Ce s-a convenit la summitul în Format Normandia dintre Putin, Zelenski, Macron şi Merkel / Măsuri pentru relansarea procesului de pace, dar dezacord pe componenta politică

de R.M. HotNews.ro
Preşedinţii rus şi ucrainean, Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, au convenit luni, în cadrul primei lor întâlniri, la Paris, o serie de măsuri pentru relansarea procesului de pace în Ucraina, dar şi-au etalat dezacordul asupra componentei politice, urmând să organizeze o nouă întâlnire în interval de patru luni, în încercarea de a le depăşi, scrie AFP.
Bani
Foto: Digi24

Deputatul USR Claudiu Năsui: Pensiile militarilor şi magistraţilor, care au statut special, sunt 97% din pensiile speciale, soluţia este plafonarea lor / Cât este cea mai mare pensie din România

de G.S. HotNews.ro
Deputatul Claudiu Năsui, liderul USR Bucureşti, spune că soluţia în cazul pensiilor speciale este plafonarea lor, pentru că pensiile militarilor şi magistraţilor, care au un statut special, reprezintă 97% din total. Declaraţiile lui Năsui vin după ce, luni, Raluca Turcan a spus că PNL a luat decizia să susţină anularea pensiilor speciale cu excepţia celor militare şi ale magistraţilor.
Fonduri
Foto: hnporadna.hnonline.sk

Concurs de soluţii pentru combaterea risipei alimentare: Premii de 2 milioane Euro

de CZ HotNews.ro
Antreprenorii, fermierii, firmele mici şi mijlocii, studenţii pot participa la un concurs european de soluţii privind problemele legate de producţia, transformarea, logistica şi consumul de hrană, bugetul total al competiţiei fiind de 2 milioane de euro.
Site-ul erovinieta.ro
Foto: CNAIR

Avertisment de la CNAIR: Atenţie! Există un portal fals pentru achiziţia rovinietei

de G.S. HotNews.ro
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că a descoperit că există un site pentru achiziţia de roviniete care nu este autorizat de CNAIR.
Amenda
Foto: Stirile ProTV

Guvernul îngheaţă punctul de amendă şi pentru 2020. Orban: „Vom aplica şi noi această soluţie”

de D.D. HotNews.ro
​Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi, că Guvernul va îngheţa valoarea punctului de amendă pentru anul viitor, însă modul de calcul, care este raportat la salariul minim pe economie, trebuie schimbat, deoarece nu este o soluţie care să se poată aplica.
They
Foto: Wikimedia Commons

Dicţionarul Merriam-Webster a ales cuvântul anului 2019

de G.S. HotNews.ro
"Ei", un termen comun, dar din ce în ce mai puternic şi foarte folosit, referitor la persoanele care nu se identifică nici cu sexul masculin, nici cu cel feminin, a fost declarat cuvântul anului de Merriam-Webster, cel mai credibil dicţionar american, potrivit Business Insider, preluat de Mediafax.
BBC
Foto: Wikimedia Commons

Marea Britanie: Guvernul vrea ca neplata taxei TV să nu mai fie considerată infracţiune

de G.S. HotNews.ro
Marea Britanie analizează dacă să dezincrimineze sau nu fapta penală de neplată a ”taxei de licenţă” BBC, în valoare de 154,5 lire sterline, taxă ce trebuie plătită de toate gospodăriile cu televizor, a declarat marţi secretarul pentru justiţie, Robert Buckland, citat de Reuters.
Atac Ostrava
Foto: Twitter

UPDATE Atac armat într-un spital din Cehia: Şase oameni au fost împuşcaţi mortal / Suspectul s-a sinucis după trei ore, înainte să fie capturat de poliţie

de G.S. HotNews.ro
Un bărbat a împuşcat mortal, marţi, şase oameni în sala de aşteptare a unui spital din oraşul Ostrava din nord-estul Cehiei, transmite Reuters.
UPDATE 12.08 Poliţia a confirmat că bărbatul care s-a împuşcat era atacatorul pe care îl căutau. Acesta s-a sinucis la aproximativ trei ore după atac.
UPDATE 11.55 Poliţia cehă a spus că un bărbat s-a împuşcat în cap într-o maşină căutată de autorităţi în legătură cu atacul din Ostrava.
Atac cibernetic
Foto: Wikimedia Commons

Peste 40% dintre managerii IT din România spun că firmele lor au fost vizate de atacuri cibernetice în ultimii doi ani

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Peste 40% dintre managerii IT au declarat că organizaţiile lor au fost vizate de atacuri cibernetice în ultimii doi ani, în timp ce 26,9% au recunoscut că nu ştiu dacă organizaţia lor a fost ţinta unor atacuri cibernetice, arată studiul unei companii IT.
Liviu Dragnea
Foto: captura Realitatea.net

VIDEO Liviu Dragnea, adus din penitenciar la instanţa supremă: „Nu pot să vorbesc, îmi pare rău” / Jurnaliştii, scoşi din sala de judecată / Cele două căi prin care fostul lider al PSD încearcă să iasă din închisoare

de MH HotNews.ro
Liviu Dragnea, încarcerat din luna mai la Penitenciarul Rahova, a fost adus marţi dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa supremă va judeca recursul în casaţie şi contestaţia în anulare depuse de fostul lider al PSD pentru a scăpa de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Teleorman, în care a a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare.
UPDATE 10.24 Dragnea a ieşit din sala de judecată a instanţei supreme. Dezbaterea a avut loc în camera de consiliu. „Nu pot să vorbesc, îmi pare rău”, le-a spus Dragnea jurnaliştilor.
Fabrica din China
Foto: Wikimedia Commons

China a declanşat un program complicat şi ambiţios prin care în trei ani vrea să elimine din sectorul public hardware-ul şi software-ul produs de companii străine

de Vlad Barza HotNews.ro
China ar vrea ca în trei ani în birourile din sectorul public să nu mai existe hardware şi software produs de companii străine, scrie Financial Times, citat de CNN. Directiva vine de la Partidul Comunist şi consecinţa va fi că vor avea de suferit la capitolul vânzări companii precum Microsoft, HP sau Dell. Mulţi avertizează însă că planul este mult mai complicat şi industria chineză de software nu este prea dezvoltată.
OncoCard
Foto: MedLife

MedLife a achiziţionat Spitalul OncoCard Braşov, unul dintre cele mai mari centre private de diagnostic şi tratament oncologic din România

de A.T. HotNews.ro
Sistemul Medical MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, anunţă semnarea achiziţionării pachetului integral de acţiuni al Spitalului OncoCard din Braşov, unul dintre cele mai mari şi mai moderne centre de diagnostic şi tratament oncologic din România şi din CEE.Alte titluri din Actualitate:

Firma de tehnologie Medicai primeşte o finanţare de 500.000 Euro
Maşinile zburătoare ar putea atrage milioane de dolari de la investitori, în 2020 ― Studiu
BestJobs: 2019, an greu pentru jumătate dintre angajaţi
Licu, despre o candidatură pentru un mandat de procuror general: Mă gândesc foarte serios / Din păcate, mulţi colegi se mulţumesc cu ce primesc şi nu se implică foarte mult
Plângere penală făcută de o asociaţie a procurorilor pe numele Adinei Florea, pentru abuz în serviciu
VIDEO Bătălia pentru Bucureşti. Nicuşor Dan, la HotNews.ro LIVE: Voi susţine abrogarea Taxei Oxigen / Continuarea Pasajului de la Ciurel ar fi o aberaţie / E obligatorie o dezbatere privind banii pentru biserici


ECONOMIE

UE si Rusia
Foto: Wikipedia

The Financial Times: Moscova e silită să-şi schimbe strategia energetică

de S.J. HotNews.ro
Politica energetică a Moscovei a trecut printr-o tranziţie bruscă în urma a două evenimente de săptămâna trecută. Noul gazoduct „Puterea Siberiei” care transportă gaze ruseşti spre China a fost inaugurat lunea trecută de preşedinţii Vladimir Putin şi Xi Jinping, el marcând o reorientare a Rusiei către est, notează The Financial Times.
Paul Volcker
Foto: Reuters

Paul Volcker, fost preşedinte al Fed şi o legendă a lumii finanţelor, a murit

de R.M. HotNews.ro
Paul Volcker, fost preşedinte al Fed şi o legendă a lumii finanţelor, a murit duminică, la vârsta de 92 de ani, anunţă New York Times, citat de AFP. Volcker a condus cu o mână de fier banca centrală americană între 1979 şi 1987, reuşind să controleze o inflaţie galopantă. Acesta a murit la domiciliul său, în urma unui cancer de prostată, potrivit fiicei sale.
Vlad Plahotniuc
Foto: Facebook

Oligarhul Vladimir Plahotniuc, interesat să cumpere Prima TV - Paginademedia.ro

de C.I. HotNews.ro
Oligarhul Vladimir Plahotniuc a făcut o ofertă de preluare a postului românesc de televiziune Prima TV, potrivit Paginademedia.ro. Omul de afaceri care, cel puţin până în vară, a dominat viaţa politică din Republica Moldova este şi cel mai important om de presă de peste Prut, unde deţine între altele principalul canal TV, Prime.
Un IT-ist castiga de 4 ori mai bine decat un salariat din productia de imbracaminte
Foto: sxc.hu

Salariul mediu net din octombrie a fost de 18,6 lei/oră. La fiecare 42 de lei făcuţi de un IT-ist, un salariat din confecţii lua 10 lei

de DP HotNews.ro
Un IT-ist lua în mână în fiecare oră 42,5 lei în octombrie, în vreme ce un salariat din domeniul fabricării obiectelor de îmbrăcăminte câştiga după o oră de muncă puţin peste 10 lei, arată datele transmise luni de oficialii Institutului Naţional de Statistică. Per total economie, salariul mediu net din octombrie a fost 3.116 lei, în creştere faţă de septembrie 2019 cu 34 lei. În ritm anual, salariile medii au urcat cu 14,5%, mai arată datele INS, dar cu diferenţe mari între domeniile economiei. Astfel, construcţiile rămân sectorul ”rachetă”, unde salariile au sărit cu aproape 50% într-un an. În învăţământ (a propos de rezultatele de la Pisa) lefurile au urcat cu peste 20%.


0-100.hotnews.roSPORT

Haltere
Foto: AGERPRES

Haltere: România are 26 de medalii, după trei zile la Europenele Under-15 şi Under-17

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Luni, 9 Dec 2019 Sport | Alte sporturi
România a cucerit 11 noi medalii, luni, în ziua a treia a Campionatelor Europene de haltere Under-15 şi Under-17 de la Eilat (Israel), 6 de aur, 2 de argint, 3 de bronz.
Liga 1
Foto: lpf.ro

Liga 1: Voluntari vs Viitorul 1-2 / Echipa lui Hagi a întors scorul şi a urcat pe locul 3

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Luni, 9 Dec 2019 Sport | Fotbal
FC Voluntari - Viitorul a fost meciul care a închis etapa a 20-a a Ligii 1. Echipa lui Hagi a câştigat meciul cu ilfovenii, scor 2-1, după ce a fost condusă cu 1-0, şi a urcat pe locul al treilea în clasament.


LIFE

​Bancul zilei: Nevoia de lucrări edilitare

de S.J. HotNews.ro
Într-un sat, preotul le învată pe femei să nu mai spună ca şi-au înşelat bărbaţii, ci că „au alunecat”.


REVISTA PRESEI

Vedete
Foto: Colaj foto

Caru' cu vedete: Antonia a răbufnit în timpul unui concert. Artista a părăsit scena şi şi-a înjurat fanii; Brad Pitt, despre divorţul de Angelina: „Toţi greşim, important e ce facem pentru a îndrepta lucrurile”

de Gabriela Florea HotNews.ro
Lora se pregăteşte să devină mamă. Nu mai amână întemeierea unei familii. Lora şi iubitul ei, Ionuţ Ghenu, formează un cuplu de câţiva ani, iar acum îşi doresc să devină părinţi, lucru pe care l-au tot amânat. Artista a dezvăluit...

Câţi bani au în conturi celebrităţile. Ele sunt cele mai bogate vedete. Celine Dion are o avere de 800 de milioane de dolari. Celebrul Paul McCartney este unul dintre cei mai bogaţi artişti din lume. Acesta deţine o avere de...
Faze tari
Foto: Colaj foto

Faze tari: O familie din Mexic a descoperit că motanul casei ducea o viaţă dublă, având un al doilea nume şi alţi proprietari; Spargere ca în filme. Cum a jefuit un model 4 magazine în doar o oră

de Gabriela Florea HotNews.ro
Ce foloseşte un poliţist rus pe post de lichid de parbriz! Imaginile au devenit virale. Un poliţist rus s-a trezit că trebuie să plece în misiune, dar nu mai avea lichid de parbriz pentru iarnă. Şi a găsit soluţia imediat. A vărsat o sticlă de whisky...

Lupii care înoată zilnic zeci de kilometri şi prind peşti şi fructe de mare. Aceşti lupi trăiesc pe coasta provinciei canadiene Columbia Britanică şi sunt cunoscuţi drept „lupi marini”. Spre deosebire de fraţii lor care trăiesc pe continent, animalele...
Utile
Foto: Colaj foto

Utile: Semnele timpurii ale cancerului de plămâni; Cum trebuie să trăieşti după un infarct; Credinţe de taină despre verighetele sfinţite la cununie

de Gabriela Florea HotNews.ro
Legătura dintre sărăcie şi bolile cardiovasculare. Un studiu recent a arătat că lipsa somnului este cea care face legătura dintre sărăcie şi problemele cardiace. Statisticile arată că o situaţie materială precară este asociată cu un risc crescut de...

Cele mai eficiente laxative naturale. Te scapă de constipaţie şi de kilogramele în plus. Bananele. Sunt foarte bogate în fibre, contin mult potasiu si contin un compus natural care ajuta la refacerea florei de bacterii „bune” din intestin...

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Life
​Bancul zilei: Nevoia de lucrări edilitare
Într-un sat, preotul le învată pe femei să nu mai spună ca și-au înșelat bărbații, ci că „au alunecat”.
Bancul zilei: Deturnare la metrou... cu morală
Mecanicul unui metrou bucureștean are parte de o zi banală până când își face intrarea în cabină un tip tuciuriu cu un pistol în mână, care comandă scurt:- La Beirut!După ce-și revine din șoc, vatmanul încearcă să-i explice agresorului:- Domnule, ăsta-i metrou, nu avion, merge pe unde are șine. Doar nu credeți în realitate că pot...
Bancul zilei: Invazia extratereștrilor la sat
Într-un sat din România se zvonea că va fi o invazie a extratereștrilor. Vine Georgel cu vestea la toți cetățenii, spunându-le: - Vedeți că ne-ar putea invada extratereștrii! Sunt oameni mici...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by