Lămâie și vitamina C
Foto: Pixabay.com

De ce lămâia, vitamina C și alte suplimente-minune nu împiedică îmbolnăvirea de gripă, COVID-19 sau viroze de sezon: "Creșterea imunității nu are ce să caute în limbajul corect al unei discuții medic - pacient"

de Alina Neagu HotNews.ro
Suntem în sezonul virozelor și al gripei, peste care, spre deosebire de alți ani, se suprapune și valul 4 al pandemiei de COVID-19. Este perioada anului în care multă lume "aleargă", mai mult ca oricând, după "creșterea imunității", în special părinții, pentru copiii lor. Multă lume este convinsă că prin consumul de lămâi, portocale, vitamina C și alte suplimente alimentare-minune poate preveni boli cauzate de infecția cu un virus. Nimic mai greșit.
Dacian Ciolos
Foto: AGERPRES

USR aprobă lista miniștrilor Cabinetului Cioloș și programul de guvernare, ultimul pas înainte de audierile și votul din Parlament

de Redactia HotNews.ro
Programul de guvernare și lista Cabinetului Cioloș urmează să fie aprobate duminică după-amiază de conducerea USR, pentru ca luni să fie depuse la Parlament în vederea declanșării procedurii de învestire a noului guvern. Noua echipă ar urma să fie formată exclusiv din membrii propuși de USR, după ce PNL a refuzat orice variantă și l-a trimis pe Dacian Cioloș să negocieze cu PSD și AUR care au votat moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu. Tot liberalii au susținut că, în cazul în care Cioloș nu obține votul de încredere al Parlamentului, vor demara discuții cu toate partidele parlamentare, mai puțin AUR.
Terapie Intensiva COVID-19
Foto: Profimedia Images

Tragedie în Giurgiu: Trei membri ai unei familii au murit de Covid. Fiica, doctor de profesie, nu reușise să îi convingă să se vaccineze

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
Trei membri ai unei familii din Giurgiu au murit la distanță de câteva zile din cauza Covid, aceștia nefiind vaccinați, deși fiica soților, cadru medical, îi sfătuise să se imunizeze.
Pasaj Doamna Ghica - sept 2021 - 8
Foto: Hotnews

București: Care sunt cartierele care vor avea cele mai mari probleme iarna aceasta cu furnizarea apei calde și căldurii

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Actualitate | Administratie Locala
Cele mai vulnerabile zone din București în ceea ce privește furnizarea apei calde și căldurii sunt capetele de rețea, respectiv cartierele Aviației, Tei, Colentina, Fundeni, a declarat pentru HotNews.ro directorul Termoenergetica, Claudiu Crețu. În aceste zone, agentul termic vine de la CET Sud, iar până ajunge la destinație, din cauza distanței lungi și a avariilor, are o temperatură mai scăzută. Situația s-ar fi putut îmbunătăți considerabil dacă în curtea fostului CET Titan s-ar fi amlasat o centrală provizorie, însă compania Termoenergetica abia a lansat licitația, iar cel mai devreme aceasta ar putea fi gata la primăvară. Nici lucrările de modenizare a rețelei nu au avansat.
Alimente bogate in calorii
Foto: FreeRangeStock.com

Regele puilor îi avertizează pe britanici că epoca alimentelor ieftine ia sfârșit și invocă un tsunami al costurilor

de Redactia HotNews.ro
Epoca mâncării ieftine în Marea Britanie din ultimii 20 de ani a luat sfârșit, iar inflația prețurilor alimentelor ar putea atinge o rată cu două cifre din cauza unul vai de creșteri ale costurilor care are loc în lanțul de aprovizionare, potrivit proprietarului 2 Sisters Group, cel mai mare producător britanic de pui, Ranjit Singh Boparan, care este supranumit ”Regele puilor”, transmite Reuters.


Batranete
Foto: sxc.hu

Diferența dintre statistică și biologie. Durata vieții umane este teoretic nelimitată, sugerează un studiu

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Science - Stiintele vietii
Cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată a ajuns la 122 de ani, dar o cercetare indică faptul că oamenii pot trăi mai mult. Astfel, potrivit unui studiu bazat pe modelare matematică, după ce o persoană ajunge la 108 ani, aceasta are 50% șanse să trăiască până la următoarea sa aniversare și tot așa în fiecare an, relatează Business Insider.
Squid Game Netflix
Foto: Hotnews
Perspektivă​

Squid Game Netflix. Banii n-aduc fericirea, dar proclamă îndobitocirea umană

de Eugen Istodor HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Squid Game Netflix. Miliarde de vizualizări ale unui serial schematic: săracii rămân săraci și mor. Lacomii se lăcomesc și “se sinucid” de plictiseală. Bogații duc jocul la nivelul superior: mai crud, mai sângeros. Spectatorii ce să facă? Fac miliarde de vizualizări săracii. Filmul că de aia-i film îți arată cum se îndobitocește, pe bani, condiția umană. Filmul speculează ecuația simplă a tonelor de porcie de care e-n stare omul. Adică, tu, eu, vecinul, nevasta, prietenul cel mai bun. Indiferent dacă are bani sau nu. Se porcește, ce să facă? Și-o face artistic. Filmul dacă tot are miliarde de vizualizări merită văzut. Zilnic. Ca-n 8 ore termini repede Squid Game Netflix.
Beatrice Mahler
Foto: Inquam Photos / George Calin / Digi 24

Mahler: Avem pacienți cu forme extrem de severe care necesită debit mare de oxigen / Consumul de oxigen s-a triplat față de valul 3 al pandemiei

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
Managerul Institutului de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" din București, medicul Beatrice Mahler, a afirmat că ”față de valul 3 am triplat consumul de oxigen” pentru pacienții Covid. Potrivit medicului, situația extrem de dificilă este cauzată de faptul că sunt pacienți cu forme extrem de severe care necesită debit mare de oxigen.
Scoala Ladauti, Covasna
Foto: OLX
Articol susținut de OLX​

Cum și-a propus OLX să-și motiveze utilizatorii să renoveze împreună o școală din România: „Sperăm să avem 90 de copii fericiți”

de Gabriel Popescu HotNews.ro
90 de copii din satul Lădăuți, Covasna, vor putea studia într-o școală decentă, cu ajutorul utilizatorilor OLX România. Pentru fiecare comandă în platformă, expediată cu „Livrare prin OLX”, compania va trimite către școală materiale de construcție, necesare pentru repararea acesteia. De ce a fost aleasă această unitate de învățământ, ce înseamnă pentru OLX conceptul de „șanse egale la educație pentru copiii din România” și multe altele, am stat de vorbă cu Theodor Filoș, Business Manager OLX.
Spatial computing
Foto: inventinginteractive.com
Pagini de [cod]​

Spatial computing, până acum doar în filme SF, ne va schimba viața și arată așa

de Răzvan Băltărețu  HotNews.ro
Joi, 14 Oct 2021 Pagini de [cod]
Au fost două momente până acum: omul a creat o lume virtuală, apoi a completat-o pe cea reală cu elemente digitale. Următorul pas va fi construirea unui spațiu care „răspunde” la comenzi. De-aici începe ideea de „spatial computing”. Pentru cum o vom folosi există câteva indicații în filme de acum un deceniu, cel puțin.
Corina Dimitriu, Ana Gagauz
Foto: Deloitte Romania
Dosare juridice - Raportarea financiară

Raportarea financiară în format electronic unic european: tipuri de erori care pot îngreuna acest proces pentru societățile listate

de Corina Dimitriu, Ana Gagauz Deloitte Romania
Societățile care au valori mobiliare tranzacționate pe o piață reglementată întocmesc situații financiare în conformitate cu Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS) și trebuie să aibă în vedere cerința de raportare în format electronic unic european (European Single Electronic Format – ESEF) a cărei implementare a fost amânată cu un an în 2021, intrând în vigoare pentru raportarea exercițiului financiar început pe 1 ianuarie 2021 sau după această dată. Astfel, conform cadrului normativ european, societățile individuale care au valori mobiliare tranzacționate pe o piață reglementată trebuie să pregătească în totalitate rapoartele financiare anuale în formatul Extensible Hypertext Markup Language (xHTML).
Grija față de pacienți
Foto: Freepik.com
Articol susținut de ARPIM

Unde ne duce lipsa unei viziuni în Sănătate: zile de viață care ar fi putut fi trăite, pierdute pentru români

de Smile Media
Joi, 14 Oct 2021 Actualitate | Sanatate
Criza COVID-19 a testat rezistența și agilitatea sistemelor de sănătate europene într-un mod fără precedent. Din martie până în decembrie 2020, au fost înregistrate în întreaga Uniune Europeană cu 580.000 mai multe decese, comparativ cu media din perioada 2016-2019. Acestea au fost generate de virus, dar și de incapacitatea sistemelor sanitare de a oferi îngrijire adecvată în cazul altor boli.
Colectare selectivă în școli
Foto: ASAP

[P] Programul ASAP de implementare în școli a sistemului de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile va ajunge în toate reședințele de județ din România în anul școlar 2021-2022

de Smile Media
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Mediu
ASAP România (Armata Selectării Atente a Plasticului), programul de responsabilitate socială inițiat de Fundația The Institute și susținut de Lidl România, care urmărește să genereze schimbare în comportamentul adolescenților față de plastic, se extinde în cursul anului școlar 2021-2022, de la 10 orașe, la 41 orașe și în cele 6 sectoare ale Capitalei.
Filmul Intregalde: Radu Muntean si Luca Sabin
Foto: Arhiva personala
​Articolul face parte din demersul RoMâine

Radu Muntean, regizor: Încerc să-i arăt publicului meu tot respectul de care sunt capabil. Muncind cât se poate de serios, încercând să nu iau spectatorul de prost

de A.T. HotNews.ro
Poate un film să schimbe oameni, să-i facă mai buni? “Cred că un film poate face oamenii mai lucizi, eu cel puțin asta îmi doresc. Mi se pare important să nu treci prin viață cultivându-ți niște iluzii confortabile, ci înțelegând mai bine ce se întâmplă cu tine și încercând să-i înțelegi mai bine pe cei din jur”, spune regizorul Radu Muntean, care și-a lansat anul acesta cel de-al șaptelea lungmetraj „Întregalde” la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, la secțiunea „Quinzaine des Réalisateurs”.
Referendum TVR
Foto: TVR

REFERENDUM TVR: Școala în pandemie - fizic sau online?

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Esențial
​„Sunteți de acord ca, în actualul context pandemic, școlile să poată decide singure trecerea parțială sau totală în online?” Este noua provocare lansată în emisiunea „Referendum” de la TVR, luni seară, de la ora 21.00. După o primă discuție pe tema certificatului verde, care a declanșat numeroase reacții în mediul online, controversa pe care o abordează ediția a doua a emisiunii, difuzată în direct pe 18 octombrie, este legată de școala în valul 4 al pandemiei covid-19.
  • Răspunsul la întrebare se va face în cadrul unui sondaj realizat pe HotNews.ro în momentul începerii emisiunii. De asemenea, cititorii HotNews.ro își pot spune părerea despre tema propusă începând de acum, folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului.
Ciprian Tatarusanu
Foto: Spada / LaPresse / Profimedia

VIDEO AC Milan, revenire spectaculoasă de la 0-2 cu Hellas Verona: Ciprian Tătărușanu, integralist la gazde

de A.I. HotNews.ro
AC Milan a reușit o revenire spectaculoasă contra celor de la Hellas Verona, după ce la pauză era condusă cu 2-0. Milanezii au punctat de trei ori în a doua repriză și s-au impus cu 3-2. Ciprian Tătărușanu a fost pentru prima dată titular în acest sezon de Serie A la gruparea pregătită de Stefano Pioli.
Educația ecologică
Foto: Environ

[P] Environ: educația ecologică și punctele de colectare accesibile sunt soluțiile pentru creșterea ratei de colectare a deșeurilor electrice

de Smile Media
Potrivit studiilor europene, circa 11 dintr-un total de 72 de echipamente electrice care se regăsesc într-o gospodărie, nu sunt utilizate fie pentru că sunt vechi, fie pentru că sunt nefuncționale ori pur și simplu nu sunt necesare. Din totalul deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) generate în 2019 la nivel mondial, doar 17.4% au fost colectate și tratate în mod corespunzător.
Nerd Alert
Foto: Hotnews
NERD ALERT

Nou record absolut de frig: 38 de picokelvini în laborator / Noua Zeelandă și-a dat afară vrăjitorul oficial după mai bine de două decenii / Un AI a recreat 3 tablouri faimoase distruse de naziști

de Sebastian Jucan HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Cercetătorii au stabilit un nou record pentru cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată în laborator: 38 de picokelvini ● Rușii au construit o replică a X-Wing din „Star Wars” în Siberia ● Steve Carell va juca în viitorul serial „Pacientul” ● Noua Zeelandă și-a concediat vrăjitorul oficial după mai bine de două decenii ● „That 90's show” a fost confirmat oficial ● Google a folosit un AI să recreeze tablouri de Klimt distruse de naziști ● Ultima simfonie al lui Beethoven a fost terminată cu ajutorul inteligenței artificiale
Colaj Grădina Botanica
Foto: Hotnews

​​FOTOGALERIE Grădina Botanică din București între colecții fabuloase de plante și paragină

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Actualitate | Administratie Locala
Grădina Botanică din București arată din ce în ce mai rău, deși este una dintre comorile Bucureștiului, având peste 3500 de specii de plante și o întindere de peste 18 hectare. Aleile sunt pline de gropi, sistemul de iluminat nu funcționează temporar, mobilierul este degradat, iar sera veche stă să cadă. La intrare, când bate vântul, vizitatorii sunt avertizați să nu stea sub copaci fiindcă riscă să fie accidentați din cauza faptului că o parte dintre aceștia au crengi uscate sau sunt uscați cu totul.

webPR: Stomestet, una dintre cele mai importante clinici stomatologice din Transilvania, se alătură grupului DENT ESTET, într-un parteneriat strategic pentru medicina dentară din România

de Smile Media
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Esențial
• DENT ESTET își consolidează poziția la nivel național, prin semnarea unui parteneriat cu Stomestet, clinică de prestigiu și important centru educațional din România
• Clinica din Cluj-Napoca dispune de 8 săli moderne de tratament, 1 laborator de tehnică dentară complet digitalizat, servicii de radiologie dentară și o sală de cursuri
• DENT ESTET ajunge, astfel, la un portofoliu de 13 clinici de excelență în 7 orașe din țară
• Cu sprijinul MedLife, grupul își continuă strategia de extindere la nivel național, prin deschiderea de noi clinici, dar și prin achiziții
Avionul imaginat de Hermeus
Foto: Hermeus

De la Londra la New York în 90 de minute cu avionul? Ar putea fi posibil

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Economie | Companii
Aproape după două decenii de la retragerea Concorde, interesul pentru călătoriile supersonice a crescut, iar mai multe avioane super-rapide sunt în curs de dezvoltare. Companiile aeriene par interesate: United s-a angajat deja să ofere rute supersonice încă din 2029. Dar cum rămâne cu călătoria hipersonică, care se întâmplă la viteze de Mach 5 - de cinci ori mai mari decât viteza sunetului - și peste?, se întreabă CNN.
Biserica din Haiti
Foto: pixabay.com

17 misionari americani și familiile lor au fost răpiți de o bandă în Haiti

de Redactia HotNews.ro
Aproximativ 17 misionari americani au fost răpiți, sâmbătă, de o bandă din Haiti, la est de Port-au-Prince, între care 14 adulți și trei minori, a declarat o sursă a securității din Haiti pentru CNN.
Cameron Norrie
Foto: Charles Baus/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

VIDEO Indian Wells: Finala masculină pe care nu ar fi pariat nimeni

de A.I. HotNews.ro
Indian Wells 2021 și-a aflat finaliștii turneului masculin de simplu, iar ultimul act este unul pe care nimeni nu ar fi pariat. Britanicul Cameron Norrie (26 ATP și favorit 21) și georgianul Nikoloz Basilashvili (36 ATP și favorit 29) se vor duela pentru marele trofeu.
Bill Clinton
Foto: Pixabay

Bill Clinton mai stă o noapte în spital: Este într-o dispoziție bună. Și-a petrecut timpul cu familia, uitându-se la fotbal

de Redactia HotNews.ro
Fostul președinte american Bill Clinton, 75 de ani, va sta o noapte în plus în spitalul din California unde primește tratament pentru o infecție nelegată de COVID-19, a anunțat sâmbătă purtătorul său de cuvânt, Angel Urena, citat de AFP.
Sevil Shhaideh
Foto: Agerpres

fanatik.ro: Ce mai face Sevil Shhaideh, premierul refuzat de Klaus Iohannis! Venituri considerabile raportate de fostul ministru

de fanatik.ro
Între 4 ianuarie și 29 iunie 2017, Sevil Shhaideh a îndeplinit funcția de viceprim-ministru în guvernul Sorin Grindeanu. Propusă inițial premier, pe 27 decembrie 2016, Sevil Shhaideh fusese refuzată pentru funcția de șef la Palatul Victoria de președintele Klaus Iohannis. Sevil Shhaideh a absolvit în 1987 Academia de Științe Economice, Facultatea de Planificare Economică și Cibernetică. În perioada 1987-1991, Shhaideh a fost angajată ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanța, iar din 1991 și până în 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Direcția de Muncă și Protecție Socială a județului Constanța.
Vladimir Putin
Foto: Kremlin.ru

Mediastandard.ro: Primul comentariu al lui Putin despre premiul Nobel câștigat de un jurnalist rus a fost o amenințare

de Mediastandard.ro
Vladimir Putin a făcut primul său comentariu cu privire la acordarea premiului Nobel pentru pace jurnalistului rus Dimitri Muratov, cunoscut pentru investigațiile sale anti-corupție. În loc de felicitări, liderul de la Kremlin i-a transmis o amenințare voalată. „Dacă nu încalcă legea rusă și dacă nu dă un motiv pentru a fi declarat agent străin, atunci nu va fi”, a declarat Putin, după ce a fost întrebat dacă poate promite că Muratov nu va fi catalogat agent străin, conform The Independent.
Florin Citu
Foto: Guvernul Romaniei

VIDEO În plină criză politică și sanitară, Cîțu anunță "vești foarte bune". Val de promisiuni pentru români / ”Am livrat ce am promis românilor”

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Actualitate | Politic
Premierul interimar Florin Cîțu a susținut sâmbătă o conferință de presă pe teme economice, la Palatul Victoria. Premierul a venit ”numai cu vești bune pentru români” și s-a lăudat cu ratingurile de țarăde la Moody’s și Standard&Poor's. ”Am livrat ceea ce se așteptau de la noi românii, dar și partenerii internaționali: o puternică creștere economică și o reducere treptată a deficitelor”, susține premierul.
(3) Satu Mare Spitalul Judetean 2
Foto: USER UPLOADED

Scandal la Spitalul Județean din Satu Mare, după moartea unei gravide de 20 de ani / Medicii se apără: Femeia a refuzat masca de oxigen și intubarea

de I.B. HotNews.ro
Denisa, o tânără de 20 de ani, însărcinată în luna a șasea, a decedat la secția ATI a Spitalului Județean. Familia s-a adunat în fața unității medicale pentru a cere explicații medicilor care au tratat-o și spun că tânăra le-a spus chiar astăzi dimineață că dorea să meargă acasă. De cealaltă parte, autoritățile precizează că starea Denisei s-a deteriorat rapid, aceasta a refuzat masca de oxigen și intubarea, potrivit PresaSM.ro.
Claudiu Keseru in tricoul lui FCSB
Foto: fcsb / facebook

VIDEO Liga 1: FCSB, cu 14 absenți, victorie la scor de neprezentare cu CS Mioveni

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Sport | Fotbal
Chiar dacă a avut lotul decimat de accidentări și de cazurile de Covid-19, FCSB a reușit să se impună fără emoții în fața nou-promovatei CS Mioveni, scor 3-0, sâmbătă, la Buzău, în etapa a 12-a a Ligii 1.
Sorin Cimpeanu
Foto: captura video

Profesoară din Botoșani își îndeamnă elevii să Nu se vaccineze: Du-te, frate, dacă tu vrei să ajungi legumă peste 2 ani, să fii cobaiul la nenorociții ăștia / Spitalele, comparate cu lagărele naziste / Reacția ministrului

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
O profesoară de muzică din Botoșani le-a transmis elevilor că vaccinul antiCOVID nu este bun, ea fiind înregistrată de elevi când făcea aceste afirmații. ”Fiecare face cum vrea cu corpul lui, nu? Du-te, frate, dacă tu vrei să ajungi legumă peste doi ani, să fii experimentul și cobaiul la nenorociții ăștia de la Organizația Mondiala a Sănătății”, a afirmat profesoara, potrivit Libertatea. Ea a mai comparat spitalele cu lagărele de exterminare naziste, afirmând că cine ajunge acolo nu mai iese viu. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a precizat că luni va trimite corpul de control la Botoșani.
CTP
Foto: Digi24.ro

Digi24. CTP: N-ați vrea să discutăm despre divorțul dintre Reghecampf și Anamaria Prodan? Jena mea ar fi mai mică decât la divorțul Cîțu-Cioloș

de Digi24 Digi24.ro
Ce-am văzut săptămâna aceasta pe scena politică din România a fost mai degrabă la nivelul de brigadă artistică de la Casa de Cultură „Turturele”, spune gazetarul Cristian Tudor Popescu, taxând diletantismul actorilor politici. Am asistat din nou la un bâlci sterp, care face rău cetățenilor, iar pe comentator îl umple de jenă, încât CTP mărturisește cu ironie că ar fi preferat să vorbească despre un subiect monden precum divorțul dintre Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan decât despre divorțul politic dintre Florin Cîțu și Dacian Cioloș.
Olimpiu Moruțan, după golul marcat în Galatasaray - Goztepe
Foto: Twitter

DigiSport. Scandal la Galatasaray după transferul lui Moruțan: "De unde ai scos cifrele astea?

de DigiSport Digisport.ro
Scandal imens la Galatasaray privind transferul lui Olimpiu Moruțan de la FCSB! Oficialii au ajuns să se certe între ei.
Radu Carp
Foto: Arhiva personala

Cum va arăta PPE după schimbările de guvern din Austria și Germania?

de Radu Carp Contributors.ro
În Austria nu a avut loc doar o schimbare la vârf, cea a cancelarului Sebastian Kurz cu Alexander Schallenberg, fostul ministru de externe. Kurz a evitat la limită ca partidul său să plece de la guvernare după scandalul de corupție în care este implicat personal, a evitat un vot de neâncredere în Parlament dar consecințele pe termen lung pentru ÖVP și pentru PPE sunt semnificative.
Rusia
Foto: Wikimedia Commons

18 persoane au murit în Rusia după ce au băut alcool metilic

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Actualitate | Internațional
Comisia de anchetă a Rusiei a anunțat că 18 persoane au murit după ce au băut alcool care conținea metanol în orașul Ekaterinburg, relatează Reuters și AFP.
Ciocolata - gustul dragostei
Foto: greenandhot.com

De ce preferințele noastre culinare și de aromă se schimbă în timp?

de I.B. HotNews.ro
Un copil mic se poate strâmba dezgustat la prima înghițitură de spanac, dar în cele din urmă, același copil crește și ar putea tolera legumele și, în cele din urmă, chiar să-i placă spanacul. Și chiar și după copilărie, preferințele de gust/aromă ale unei persoane pot continua să evolueze. Live Science se întreabă cum se întâmplă asta?
Raed Arafat
Foto: Guvernul Romaniei

Arafat: Trebuie oprit microfonul tuturor celor care îndeamnă lumea să NU se vaccineze

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
Raed Arafat a lansat sâmbătă un apel la mass media, în special la televiziuni, să nu mai promoveze persoanele care pledează împotriva vaccinării, cu tot respectul față de libertatea de exprimare. ”Trebuie oprit microfonul tuturor celor care îndeamnă lumea să nu se vaccineze. Măcar pentru trei luni”, a declarat șeful DSU.
Proiectul „Mame cu brațele goale”
Foto: Arhiva personala

Două femei deschid un subiect tabu în România, pierderea de sarcină: „Nimeni nu ar spune dacă îți pierzi bunica „lasă, o să treacă, o să ai alta”. Dar toți îți spun asta când pierzi copilul dorit”

de Ana Tepșanu HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Actualitate | Sanatate
Andreea Molocea și Camelia Rangu sunt două românce, una stabilită în Praga, cealaltă în Timișoara, care s-au cunoscut în mediul online, și-au destăinuit poveștile și au lansat un proiect virtual de conștientizare pe tema pierderii de sarcină - „Mame cu brațele goale.” Așa cum povestesc, inițiativa s-a născut din „nenașterile” lor de copii vii și speră ca vocile lor, alături de cele ale femeilor care le împărtășesc durerea, să normalizeze o conversație care a rămas tabu în societatea noastră.
Merkel si Erdogan (foto arhiva)
Foto: Captura YouTube

Cancelarul german Angela Merkel, în vizită în Turcia, i-a mulțumit lui Erdogan fără a omite criticile

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Actualitate | Internațional
Cancelarul german Angela Merkel l-a salutat încă o dată, sâmbătă, pe președintele turc Recep Tayyip Erdogan, "un partener important" pe care ea l-a apărat adesea în Europa, scrie AFP.
pars
Foto: Wikipedia

Căutau droguri și au dat peste pârși congelați. Micile rozătoare sunt o delicatesă apreciată de membrii clanului mafiot 'Ndrangheta

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Actualitate | Internațional
Poliția italiană a arestat trei persoane în Calabria, unde domnește clanul mafiot 'Ndrangheta, după descoperirea unui depozit de pârși congelați, micile rozătoare reprezentând delicatese apreciate de către organizațiile mafiote, scrie sâmbătă cotidianul La Repubblica, potrivit AFP.
Abecedar de colorat
Foto: Hotnews
Recomandare prescolari

Abecedar de Colorat si Abecedar Poveste

de A.V. HotNews.ro
Abecedarul poveste reprezintă fericita întâlnire a textului izbutit cu imaginile atent elaborate și sugestive. Copiii vor adora cartea și datorită galeriei diverse de personaje simpatice și hazlii ce aduc o încărcătură proaspătă de culoare și dinamism.
Abecedarul de Colorat conține diversele activități distractive ce îi vor ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu fiecare literă în parte, într-un format perfect adaptat copiilor ce îi va sprijini să-și dezvolte spiritul de atenție, creativitatea și inteligența.
Erling Haaland
Foto: Instagram @erling.haaland

VIDEO Erling Haaland, "dublă" la revenirea pe teren - Borussia Dortmund, lider provizoriu în Bundesliga

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Sport | Fotbal
Norvegianul Erling Haaland a reușit o "dublă" pentru Borussia Dortmund, care a învins pe teren propriu, cu scorul de 3-1, formația Mainz, sâmbătă, în cadrul etapei a opta a Bundesligii. În urma acestui succes, echipa antrenată de Marco Rose a urcat provizoriu pe primul loc al ierarhiei.
Coronavirus Romania
Foto: Freepik

Coronavirus în România: 15.239 de cazuri noi de COVID-19 / 352 de decese, 1.739 de pacienți la ATI

de I.B. HotNews.ro
Alte 15.239 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, după ce marți a fost depășit recordul absolut de cazuri noi și de decese de la începutul pandemiei (16.743). În București au fost raportate 3.128 de îmbolnăviri noi, pentru a treia zi la rând. În ultima zi au fost înregistrate 352 de decese ale unor persoane infectate, în timp ce la terapie intensivă sunt internați 1.739 de pacienți.
situatie vaccinare 16 octombrie 2021
Foto: CNCAV

Vaccinarea anti-Covid în România: Aproape 60.000 de persoane vaccinate în ultima zi, dintre care peste jumătate cu prima doză

de N.O. HotNews.ro
În România s-au vaccinat 59.319 de persoane în ultimele 24 de ore, dintre care 31.896 cu prima doză, iar 20.538 cu a treia doză.
Marius Sumudica
Foto: Flaviu Buboi/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Marius Șumudică, victorie la debutul pe banca echipei Yeni Malatyaspor

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Marius Șumudică a debutat cu o victorie pe banca echipei ​Yeni Malatyaspor, scor 2-0, pe terenul formației Adana Demirspor. Meciul a contat pentru etapa a noua a campionatului Turciei.
Stalpi electricitate
Foto: pixabay.com

Reactorul 2 al centralei nucleare din Cernavodă a fost reconectat la Sistemul Energetic Național

de N.O. HotNews.ro
Reactorul 2 al centralei nucleare din Cernavodă a fost reconectat la SEN sâmbătă dupa-amiaza, a anunțat Nuclearelectrica, compania care operează centrala, după ce acesta s-a deconectat automat joi dimineață. Reamintim că deconectarea a dus la un record istoric al importurilor de energie electrică.
Inchisoare Rusia
Foto: Captura YouTube

”Pentru a opri violența, prizonierii și-au tăiat venele”. Abuzurile oribile din închisorile din Rusia au provocat o revoltă masivă

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Actualitate | Internațional
Autoritățile ruse au deschis o anchetă sâmbătă după o revoltă masivă dintr-o închisoare la care au participat cel puțin 200 de deținuți, relatează AFP. Apărătorii drepturilor omului spun că revolta a fost determinată de abuzurile comise de gardieni. Acest incident vine după demiterea la începutul lunii octombrie a mai multor oficiali ai închisorii în urma difuzării unor videoclipuri care arătau cum deținuții dintr-o închisoare-spital din Saratov, centrul Rusiei, erau torturați și violați.
Circus doner
Foto: Facebook

Weekend trending în București (ediția pentru stat în casă): mic dejun la pat, zacuscă făcută la ceaun, bere artizanală la pet, un döner unicat în oraș, pizza și burgeri celebri. Plus câteva filme pentru binging

de Gruia Dragomir HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Life | Prin oraș
Având în vedere că în weekend vremea de afară se menține la fel ca până acum, adică ploioasă și rece, dar și că situația pandemică e din ce în ce mai complicată, runda aceasta de recomandări am făcut-o strict pe delivery și petrecut timp indoor. Adică, tu rămâi acasă și lași cele mai bune chestii din oraș să vină la tine.
Inna
Foto: Captura Instagram

FOTO Inna, la 35 de ani - Cântăreața își serbează ziua de naștere

de I.A. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Life | Muzică
Elena Alexandra Apostoleanu, cunoscută fanilor drept Inna, a împlinit sâmbătă 35 de ani. Cântăreața se bucură de multă atenție pe rețelele sociale, ea având peste 2.9 milioane de urmăritori pe contul personal de Instagram.
Brăduț Boloș
Foto: Arhiva personala

Criză economică sau nu? Furtuna Perfectă necesară unui ”crash”

de Bradut Bolos Contributors.ro
Semne de criză economică sunt tot timpul. Într-un sens, crize economice, mai mult sau mai puțin extinse, la nivel de ramură, la nivel de regiune, sau pe diverse piețe sunt probabil prezente și în cele mai sănătoase economii și în cele mai bune timpuri. Criza Economică însă este privită ca un fenomen amplu care afectează întreaga societate și care schimbă paradigma economică.
Peisaj de toamna
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Istoria celor mai calde și mai reci zile de toamnă, din 1887, până în prezent - De la ninsorile din septembrie la foarte scurta vară de noiembrie

de Vlad Barza HotNews.ro
Într-o zi de octombrie a anului 1887 au fost aproape 33 de grade la Constanța, iar acel record lunar rezistă și azi. 29 de ani mai târziu, într-o noapte rece de septembrie dădea înghețul chiar și în sudul țării. Toamna este un anotimp iubit pentru vremea stabilă, dar în octombrie pot fi și peste 20 de zile cu maxime de peste +20 C, iar în anii reci pot să lipsească total aceste zile. În articol puteți citi despre anii în care au fost +43 de grade în septembrie și +30 în noiembrie, dar și despre ninsori ieșite din comun și despre zilele de noiembrie când au fost sub -25 de grade.
Elon Musk
Foto: Dreamstime.com

Elon Musk spune că Starlink „discută cu companiile aeriene” despre adăugarea internetului prin satelit la servicii

de I.B. HotNews.ro
Elon Musk vrea să ai internet rapid în timp ce zbori. Într-un tweet de joi, CEO-ul SpaceX a declaratcă compania sa vorbește cu companiile aeriene despre instalarea accesului la internet prin satelit Starlink pentru WiFi în zbor.
Espen Andersen Brathen
Foto: EyePress via AFP / AFP / Profimedia

Norvegia: Convertirea la islam a ucigașului cu arcul, pusă la îndoială de autorități

de I.B. HotNews.ro
Sinceritatea convertirii la islam a lui Espen Andersen Bråthen, care a ucis cinci persoane cu arcul miercuri în Norvegia, este pusă la îndoială în această etapă a anchetei, a declarat sâmbătă poliția norvegiană. "Ipoteza că s-a convertit la islam este mai puțin credibilă", a spus inspectorul Per Thomas Omholt într-o conferință de presă, potrivit AFP.
Jurnalista Hadley Gambel si Vladimir Putin (sursa twitter)
Foto: Hotnews

VIDEO Vladimir Putin despre o jurnalistă americană: Prea frumoasă ca să înțeleagă ce-i spun / Ce l-a enervat pe liderul rus

de R.P. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Actualitate | Internațional
Președintele Vladimir Putin a întruchipat perfect stereotipul rușilor mai puțin educați, oferind un exemplu de sexism, pe scenă, la o dezbatere despre criza energetică în cadrul căreia i-a spus unei jurnaliste CNBC că este ”prea frumoasă” pentru a-i înțelege argumentele, relatează CNN și The Daily Beast.
Pacient internat la terapie intensiva cu COVID-19
Foto: Delphine Mayeur / AFP / Profimedia Images

20 de pacienți români cu COVID-19 se află internați în spitale din Ungaria

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
Douăzeci de pacienți români cu COVID-19 au fost transferați la spitale din Ungaria în decurs de două zile, iar pe parcursul serii de sâmbătă vor mai fi transferați cinci.
Mircea Geoană, adjunctul secretarului general NATO
Foto: NATO

Geoană mai stă la NATO: Mandatul de secretar general adjunct i-a fost prelungit până în octombrie 2023

de R.P. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Actualitate | Internațional
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a confirmat sâmbătă că mandatul său în această funcție a fost prelungit cu un an, până în octombrie 2023.
George Simion
Foto: Hotnews

Euronews îi face portretul lui George Simion, cel care ștampila pe ziduri mesajul "Basarabia e România", și își dorește unirea României cu Moldova

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Revista Presei | Subiectele Zilei
Mult timp, identitatea artistului stradal care ștampila zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile tricolorului a fost un mister. Euronews îi face un portret lui George Simion, lider și membru în Parlamentul României al partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), cel care își dorește unirea României cu Republica Moldova.
Coronavirus Bucuresti
Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 a trecut de 16 la mie în București

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
Potrivit Direcției de Sănătate Publică București, incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 16,1 la mie. Vineri a fost 15,83 la mie. Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) nu a validat vineri propunerea Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) privind carantinarea zonei metropolitane București.
Vaccinare impotriva COVID-19
Foto: CNCAV

Topul județelor după cazurile noi de COVID-19: 665 de cazuri noi la Iași, 594 la Cluj și 579 în Timișoara / GRAFIC Rata de infectare la nivel național și în fiecare județ

de I.B. HotNews.ro
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.239 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 236 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. În București s-au înregistrat 3128 de cazuri noi, 665 de cazuri noi la Iași, 594 la Cluj și 579 în Timișoara.
Terapie Intensiva COVID-19
Foto: Profimedia Images

Cele 16 paturi care stăteau degeaba la Spitalul Colțea vor putea fi folosite pentru pacienții Covid

de N.O. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Actualitate | Coronavirus
Cele 16 paturi cu oxigen care stăteau nefolosite în plină pandemie la Spitalul Colțea vor găzdui pacienți începând de sâmbătă după-amiază după ce șeful DSU Raed Arafat a semnat ordinul de operaționalizare imediată a acestor paturi, relatează News.ro.
Guvernul Citu
Foto: gov.ro

Cîțu, întrebat dacă se așteaptă să fie un Guvern interimar până la finalul anului: Sper să NU

de I.B. HotNews.ro
Florin Cîțu a afirmat, întrebat sâmbătă dacă se așteaptă să fie un Guvern interimar până la sfârșitul acestui an, că speră să nu se întâmple acest lucru. Chestionat cum ar putea fi rezolvată problema, liderul PNL a precizat că era bine ca această situație să nu existe în prezent.
Terapie Intensiva COVID-19
Foto: Profimedia Images

Decese Covid: O fetiță de 6 ani, din Argeș, victimă a virusului / Tânără de 17 ani, cel mai tânăr buzoian răpus de Covid

de I.B. HotNews.ro
O fetiță de 6 ani din județul Argeș, cu comorbidități, a decedat de Covid-19, potrivit INS. O adolescentă de 17 ani este cel mai tânăr buzoian răpus de coronavirus de la începutul pandemiei. Moartea fetei este raportată sâmbătă de Direcția de Sănătate Publică, alături de alte 7 decese.
Asteroizii troieni ai lui Jupiter
Foto: Wikipedia

UPDATE Lucy, prima misiune NASA la asteroizii troieni, a decolat sâmbătă / Scopul și costul misiunii de 12 ani

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Science - Spatiul
UPDATE 16:00 Lucy, prima misiune NASA la asteroizii troieni, situați pe orbita lui Jupiter, a decolat sâmbătă dimineață din Florida,plecând într-o călătorie de 12 ani care ar trebui să ofere o mai bună înțelegere a formării sistemului nostru solar. Racheta Atlas V responsabilă de propulsia navei spațiale a decolat sâmbătă la 5:34 a.m. ora locală (9:34 a.m. GMT) din Cape Canaveral.
Mugur Isarescu
Foto: Captura Facebook

Cele 10 mesaje ale lui Isărescu către premier, transmise prin intermediul minutei discuțiilor de la vârful BNR

de DP HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Economie | Finanțe & Bănci
”S-a arătat, în mod repetat, că incertitudinile sporite privind consolidarea bugetară generate de actualul context politic, alături de dimensiunea dezechilibrului extern și de dinamica inflației, sunt de natură să mărească prima de risc suveran, cu potențiale consecințe adverse asupra ratei de schimb a leului, implicit asupra inflației, încrederii în moneda națională și a indicatorilor de vulnerabilitate externă, precum și asupra costurilor de finanțare a economiei”, se arată în minuta ședinței boardului BNR pe probleme de politică monetară, desfășurată la începutul acestei luni.
Florin Citu
Foto: Guvernul Romaniei

Cîțu despre eliminarea pensiilor speciale ale primarilor: Există o reformă a sistemului, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Actualitate | Politic
Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, întrebat în legătură cu eliminarea pensiilor speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii și acolo vor fi luate măsuri pentru toate tipurile de pensii. ”Noi vrem să trecem toate pensiile pe principiul de contributivitate”.
David Amess
Foto: Captura Twitter

Înjunghierea parlamentarului David Amess declarată atac terorist cu posibile legături cu extremismul islamist / Suspectul, un tânăr britanic de origine somaleză

de R.P. HotNews.ro
Sâmbătă, 16 Oct 2021 Actualitate | Internațional
Asasinarea parlamentarului conservator David Amess, care a fost înjunghiat de mai multe ori vineri după amiaza în timpul unei întâlniri cu alegătorii din circumscripția sa din Essex, a fost declarată, oficial, atac terorist cu posibile legături cu extremismul islamist, relatează BBC și The Guardian. Suspectul, un tânăr în vârstă de 25 de ani, ar fi un cetățean britanic de orginie somaleză și a fost arestat la scurt timp după asasinat.
Dota 2 la Bucuresti: Team Secret vs. PSG.LGD
Foto: Instagram - dota2 (Remixed)

Dota 2 la București: Primele două echipe din semifinalele de la The International 10

de Adi Iacob HotNews.ro
PSG.LGD este tot mai aproape de marea finală de la The International 10, după ce echipa a dominat competiția de Dota 2 de la București. În calea lor mai stă Team Secret, echipa care a reușit să obțină un egal în fața celor de la PSG.LGD în faza grupelor.
Ajutor pentru Yannis, un băiețel de 10 ani care are o formă rară și gravă de cancer
Foto: Asociatia "Salveaza o inima"

​Anunț umanitar: Ajutor pentru Yannis, un băiețel de 10 ani care are o formă rară și gravă de cancer - limfom non-Hodkins

de HotNews.ro
Joi, 14 Oct 2021 Actualitate | Esențial
De ieri l-am văzut schimbat din nou, moale, nu se simțea bine. Azi a făcut febră din nou. Alte teste pe care le așteptăm să iasă… Ceva nu a mers, probabil i se va administra alt antibiotic în funcție de cum vor ieși analizele de sânge. Chimioterapia de săptămâna asta a fost anulată pana își va reveni cu infecția...
Copilul cu dizabilitati la inaugurarea pontonului de la Tulcea
Foto: Facebook

FOTO Ce nu s-a văzut la inaugurarea pontonului din Tulcea prăbușit după nici o lună: Un copil cu dizabilități a fost adus pentru poză

de S.J. HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Actualitate | Esențial
Unul dintre detaliile neobservate la inaugurarea pontonului din Tulcea în 22 septembrie a fost modul în care un copil cu dizabilități a fost adus special la eveniment pentru un moment foto al ministrului Muncii, Raluca Turcan.Alte titluri din Actualitate:

Mii de blocuri din Capitală primesc apă caldă și căldură sub parametri / Directorul Termoenergetica: În câteva zile, o săptămână, vor fi îmbunătățiri considerabile
VIDEO Cum arată acum drumul expres din beton către podul Giurgiu-Ruse. Va fi deschis traficului până la finalul anului?
VIDEO VIRAL: Pontonul din Tulcea inaugurat cu mare fast de Raluca Turcan și alți 6 oficiali s-a scufundat la nici o lună după tăierea panglicii
Negocierile pentru un nou Guvern și refacerea Coaliției au eșuat / Ce urmează, care sunt opțiunile și când ar putea avea România un nou Executiv
VIDEO Bărbat bătut și înjurat în curtea Spitalului Județean din Tulcea. Nimeni nu a intervenit
Relații comerciale stabilite pentru fabricarea de tractoare la I.A.R. Brașov, sub licență germană, în perioada 1945-1950
Ludovic Orban: La ora actuală, premierul desemnat conform Statutului PNL sunt eu / Ce spune despre un nou partid
Fostul șef al ANAF Sorin Blejnar, eliberat condiționat după 2 ani și jumătate de detenție
Situația medicamentelor pentru tratarea COVID care lipsesc din spitale: Remdesivir va veni săptămâna viitoare în stoc suficient / Tocilizumab nu se găsește nici prin Mecanismul UE de protecție civilă, nici prin cel al NATO


ECONOMIE

Standard & Poor's
Foto: Flickr/ eflon

Moody’s și S&P au reconfirmat vineri ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României

de I.B. HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Agenția de rating Moody’s a reconfirmat vineri ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în monedã localã și valutã și a îmbunãtãțit perspectiva din negativã în stabilã. Tot vineri, agenția de rating Standard&Poor's a decis sã reconfirme ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3.
Fonduri europene - afaceri neagricole la sate
Foto: Dreamstime.com

​Fonduri europene: Perioada de înscrieri și ghidul de finanțare pentru cei 70.000 Euro sau 200.000 Euro pentru afaceri neagricole la sate - submăsurile 6.2 și 6.4

de CZ HotNews.ro
Vineri, 15 Oct 2021 Economie | EuROfonduri
Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat oficial perioadele de înscrieri și a publicat și ghidurile solicitantului pentru submăsurile 6.2 și 6.4 - PNDR, prin care antreprenorii români pot obține fonduri europene de câte 70.000 de euro, respectiv 200.000 de euro pentru afaceri neagricole la sate.
Trenuri de mare viteza Frecciarossa
Foto: Lukasz Kasperek, Dreamstime.com

Cum au contribuit trenurile de mare viteză la declinul Alitalia

de Vlad Barza HotNews.ro
Alitalia, compania care și-a încheiat oficial existența, după 75 de ani de activitate, a dispărut și fiindcă italienii au avut o varianta tot mai bună de transport: trenurile de mare viteză. Pentru că sunt rapide și moderne, numărul de pasageri a crescut de șase ori într-un deceniu la trenurile ”alta velocita”. De la Torino la Napoli sunt 938 km, cele mai rapide trenuri fac sub 5 ore și 45 de minute, iar biletul costă 110 euro dacă este luat chiar înainte de călătorie și 80 de euro dacă este luat cu două săptămâni înainte.
Containere pe vas
Foto: Pixabay

​​Containergeddon: Subiectul fierbinte despre care nu vorbește aproape nimeni în România. Cum gestionează criza containerelor companiile de la noi în apropierea Black Friday și a sărbătorilor de iarnă

de Florin Barbuta HotNews.ro
Miercuri, 13 Oct 2021 Economie | Finanțe & Bănci
În acest moment, multe firme care importă diferite produse pentru producția proprie sau pentru vânzare directă sunt afectate de criza containerelor, care acum are și un nume: Containergeddon (explicăm mai jos și cum a apărut). Unii jucători mari au produse pe stoc, momentan, pentru Black Friday și sărbătorile de iarnă pentru că s-au pregătit din timp. În același timp, simt situația tensionată. Cum am spus: unii dintre ei. La IKEA, de exemplu, este lipsă de produse. Firmele mici sunt în general afectate în astfel de situații. Se descurcă mai greu. HotNews.ro a discutat cu câteva companii din România (Allview, eMAG, Altex și evoMAG) pentru a afla cum gestionează situația.


SPORT

CSM Stiinta Baia Mare
Foto: Facebook - CSM Stiinta Baia Mare

Rugby: CSM Știința Baia Mare și-a apărat titlul de campioană a României (11-3 vs CSA Steaua București)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
CSM Știința Baia Mare a câștigat titlul de campioană a României la rugby după ce a învins în finala ediției din acest an a SuperLigii, sâmbătă seara, echipa CSA Steaua București cu scorul de 11-3.
Erling Haaland si momentul de magie de la antrenamente
Foto: captura corriere dello sport.it

VIDEO Erling Haaland și momentul incredibil de magie - De ce este considerat un fake news de către Corriere dello Sport

de A.I. HotNews.ro
Borussia Dortmund a postat pe contul de Twitter un video spectaculos cu Erling Haaland de la un antrenament. Norvegianul rivalizează cu Ronaldinho și cu alte momente speciale reușite de-a lungul timpului. Cu toate acestea, înregistrarea este considerată un fake (trucaj), iar Corriere dello Sport își argumentează afirmația.


0-100.hotnews.ro

Fabrica Tesla din Germania
Foto: Mariohagen, Dreamstime.com

VIDEO Tesla va produce cel târziu în decembrie mașini la uzina din Berlin. De ce prima fabrică europeană a companiei lui Elon Musk este atât de controversată

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 11 Oct 2021 Economie | Auto
Elon Musk ar vrea ca cel târziu în decembrie să iasă de pe liniile de asamblare de lângă Berlin primele mașini produse la ”giga-fabrica” germană unde sâmbătă a fost organizat un mare festival la care au participat 9.000 de oameni. Lucrările au început acum doi ani la uzina de la Grünheide, dar proiectul este controversat și au apărut multe amânări, fie pentru că Tesla nu a găsit suficienți oameni calificați, dar și fiindcă nu are autorizațiile de mediu.


LIFE

Elton John
Foto: Flickr

VIDEO Elton John a ajuns din nou pe primul loc în top, după 16 ani

de R.P. HotNews.ro
Sir Elton John a urcat din nou pe primul loc în topurile britanice, după 16 ani, cu un mic ajutor din partea artistei Dua Lipa. El devine astfel primul cântăreț care reușește să intre în top 10 în fiecare dintre ultimele 6 decenii, relatează BBC.

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Cugetările unui canibal
Un canibal stă întins in pat și gândește cu voce tare: - Cine suntem? De unde venim? Care este rostul existenței noastre? Soția: - ???? La fel de absorbit, canibalul continuă: - Dacă vreau să îmi cumpar un bumerang nou, cum pot să...
Bancul zilei: Misterele tabloului intitulat ”Vasile la Praga”
La o expozitie de pictura, un vizitator era profund indignat deoarece se afla in fata unui tablou intitulat "Vasile la Praga" in care era pictata o femeie care facea amor salbatic cu trei barbati deodata. Acesta se adreseaza custodelui: - Inteleg ca in pictura moderna tablourile poarta nume ciudate, dar la tabloul asta....
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by