Coronavirus New York
Foto: Braulio Jatar/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia
​Livetext

​Coronavirus în lume: Germania se apropie de pragul de 100.000 de cazuri / Pentru prima dată, China nu a mai înregistrat niciun deces / Boris Johnson se luptă cu boala

de DG HotNews.ro
Numărul total de îmbolnăviri, la nivel mondial, se apropie de 1,4 milioane, potrivit datelor centralizate de John Hopkins, pe platforma arcgis, printre pacienții care se află la terapie intensivă numărându-se și premierul birtanic Boris Johnson. În total, 277.402 de pacienți infectați s-au vindecat, iar 74.744 de oameni și-au pierdut viața. Pentru prima oară de la declanșarea epidemiei, China nu a mai înregistrat niciun nou deces cauzat de coronavirus.

----------------------
10.37: Rusia se apropie de 8.000 de cazuri
10.02: Oficial britanic neagă că Boris Johnson ar fi pe ventilație mecanică
09.27: Germania anunță aproape 4.000 de cazuri noi de infecție cu coronavirus. Bilanțul oficial se apropie de 100.000.
08.56: Premierul Boris Johnson continuă să lupte cu boala, la terapie intensivă
08.31: Guvernul Japoniei pregătește un pachet de 990 de miliarde de dolari pentru susținerea economiei
Antonov 124 la Bucuresti
Foto: Bucharest Airports

FOTO Uriașul avion Antonov 124 a aterizat marți la București cu tone de produse medicale din China

de Victor Cozmei HotNews.ro
Un avion Antonov 124-100, unul din cele mai mari avioane din lume, deținut de compania ucraineană de cargo Antonov Airlines, a aterizat marți dimineață pe Aeroportul Otopeni, aducând echipamente medicale din China achiziționate de Unifarm. Încă 12 avioane de tip cargo vor aduce în România echipamente medicale pe tot parcursul acestei luni, iar Antonov 124 va mai reveni în România pe 14 aprilie.
Spitalul Judetean din Deva
Foto: Facebook

Managerul și directorul medical al Spitalului Județean Deva au demisionat

de D.D. HotNews.ro
Mangerul Spitalului Județean Deva și directorul medical a unității medicale au demisionat. Potrivit prefectului județului Hunedoara, Vasilică Potecă, ministrul Sănătății urmează să vină la Deva în următoarele zile.
Pandemia a lovit puternic sectorul hotelier
Foto: Pixabay

FPTR: Rata șomajului în hotelurile și restaurantele din țară a ajuns deja la 60%

de Dan Popa HotNews.ro
Rata șomajului în hotelurile și restaurantele din țară a ajuns deja la 60% și, în curând, va urca la 90%. Peste 50.000 de angajați de pe litoral se află într-o situație dramatică, potrivit Federației Patronatelor din Turismul Românesc, potrivit Mediafax. Potrivit FPTR, criza cauzată de epidemia de coronavirus a paralizat activitățile din turism, aceasta fiind ramura de activitate cea mai afectată, „prima care a intrat în criză și ultima care va ieși din ea”.
filmul Unothodox
Foto: Screenshot via Youtube
INTERVIU​

Evreii ultrareligioși din filmul „Unorthodox”, de pe Netflix, sunt originari din Satu Mare. Care este povestea acestei comunități care trăiește după reguli vechi de sute de ani

de Gabriel Bejan HotNews.ro
9:16
Evreii ultrareligioși despre care s-a făcut filmul „Unorthodox”, de pe Netflix, se trag din nordul Transilvaniei, din Satu Mare. Pentru a afla mai multe despre viața celor care trăiesc în una dintre cele mai numeroase comunități hasidite din lume am stat de vorbă Dan Has, președintele Comunității Evreilor din Zalău.
Aici e Valeriu Nicolae. Tu? Fă, promovează Binele
Foto: Hotnews
​Acasă Sănătate

Valeriu Nicolae ajută viața, în ghetou, în Ferentari. Acolo regulile sunt foamea, sevrajul violența domestică, gândacii și șobolanii. Jurnal Anti-covid 19. Ziua 24 VIDEOinterviu

de Eugen Istodor HotNews.ro
Valeriu Nicolae m-a lăsat fără glas. Îmi vine să strâng de gât pe cineva. Vreun politician, vreun primar, vreun președinte. Și tu o să intri în draci. Vezi interviul cu Valeriu Nicolae. Ascultă-l o dată, de zeci de ori. Intră și tu în lumea sinistră a ghetoului. Uite-i pe cei în sevraj, care n-au de unde lua drogul. Auzi urletele disperării, violenței domestice. Ține-te departe dacă poți de oamenii care dau în cap pentru mâncare, pentru un ban. Oameni care altădată își câștigau viața de pe o zi pe alta. Oameni care acum n-au de unde cere un colț de pâine. De asta acum Binele trebuie urlat, oamenii rari care fac binele trebuie ridicați în slăvi.
Andreea Mija, Expert Cleaning
Foto: Hotnews

Ce face un antreprenor care vede cum avansează epidemia? Andreea Mija, dir. gen. Expert Cleaning, invitat online #deladistanță, marți, 7 aprilie ora 12

de Dan Popa HotNews.ro
Andreea Mija, care gestionează afacerile Expert Cleaning, o firmă din Făgăraș care a ajuns numărul 1 în domeniul său de activitate, va participa marți 7aprilie ora 12, la o intalnire online realizata la distanță și va răspunde întrebărilor cititorilor despre efectele crizei coronavirus asupra economiei, asupra propriilor afaceri, despre cum percepe ea această criză și mai ales despre cum ar trebui să ne gestionăm firma în timpul unei furtuni financiare. De asemenea, vom aborda și tema posibilelor soluții pentru traversarea stării de urgență cauzate de pandemia Covid-19.
  • Puteți adresa întrebări legate de tema întâlnirii on-line folosind formularul de comentarii de la sfârșitul articolului.
  • Vor fi acceptate doar comentariile și întrebările care respectă tema întâlnirii și care conțin un limbaj decent
Angajatorii care oferă beneficii extra salariale digitalizate sunt percepuți ca fiind mai moderni
Foto: Sodexo
Articol susținut de Sodexo

Rolul beneficiilor extra salariale în atragerea celor mai buni angajați. De ce este important ca aceste servicii să fie oferite în format digital?

de Smile Media
Luni, 6 Apr 2020 Actualitate | Esențial
Nu demult, mare parte dintre angajații din România primeau în ziua de salariu și un plic cu bonurile de masă, ca beneficiu extra-salarial. Pe fiecare dintre acestea angajatul își scria numele, prenumele și CNP-ul când mergea la cumpărături și calcula numărul de tichete apropiat valoric de costul alimentelor achiziționate.
O faptă bună pe zi - BCR și HotNews
Foto: BCR
Proiect BCR - HotNews

SONDAJ Fapta bună de azi - ziua 6. Tu decizi ONG-ul caștigător

de Smile Media
Campania BCR-HotNews.ro, care își propune ca în fiecare zi să răsplătească cu 1.000 de euro o organizație sau o asociație care face fapte bune, a început. Este a6-a zi a campaniei și invităm cititorii să se implice în număr cât mai mare și să voteze ONG-ul dorit. La ora 20.00 votarea se va opri, iar ONG-ul cu cele mai multe voturi va fi beneficiarul micro-finanțării de 1.000 de euro.
Dimitrios Goranitis
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Opinie

De ce economia românească are nevoie de „bani din elicopter” pentru cetățeni

de Dimitrios Goranitis Deloitte Romania
O „lebădă neagră” nu este o criză obișnuită. Singurul mod în care poate fi evitat șocul unui blocaj la nivel global constă în aruncarea unui colac de salvare pentru întregul sistem, până când acesta poate funcționa din nou, iar modul de intervenție trebuie să fie substanțial, imediat și decisiv. Dacă permiți sistemului să se defecteze, atunci anii și costurile necesare pentru ca acesta să-și revină sunt mult mai ridicate decât însuși colacul de salvare. Asta ne-a învățat criza din 2008. Nu diferă cu nimic de un atac de cord și o operație de bypass. Doar că, de data aceasta, operația are loc într-un spital care este sub asediul unui virus
Lucru de acasa
Foto: Shutterstock
Articol susținut de ESET

5 sfaturi utile pentru o experiență "work from home" mai sigură

de Smile Media
Luni, 6 Apr 2020 Actualitate | Esențial
Odată cu răspândirea acestui virus, au apărut noi „oportunități” pentru infractorii cibernetici de pretutindeni. Dezvoltatorii malware își îmbunătățesc schemele de înșelătorie pe tema foarte populară a pandemiei și construiesc, în același timp, link-uri și site-uri cu conținut dăunător.
Andreea Chitu
Foto: Arhiva personala
​#izolatidarimpreuna

De ce panica ne determină să facem cumpărături iraționale? Explicații și soluții oferite de Andreea Chitu, psiholog clinician

de R.F. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Izolați, dar împreună
IZOLATI, DAR IMPREUNA Măști, spirt, dezinfectanți, făină, drojdie sunt doar câteva dintre cele mai căutate produse în aceste zile. De ce ne facem provizii și cumpărăm excesiv dacă magazinele alimentare și farmaciile rămân deschise? ''Acest fenomen este universal și valabil în toată lumea'', spune Andreea Chitu, psiholog clinician, psihoterapeut de orientare psihanalitică. ''Din păcate el a fost amplificat de toate informațiile vehiculate pe canalele media și a determinat o ‘isterie’ în masă, adică o dezorientare comunitară și o contagiune socială masivă''.
Serban Pâslaru - întalnire online
Foto: Hotnews
Dosare Juridice - Întâlnire online

​Întâlnire online Șomajul tehnic, indemizația de șomaj, telemunca, condiții de concediere. Câteva dintre subiectele ce vor fi abordate de către Șerban Pâslaru, avocat partner în cadrul Țuca Zbârcea & Asociații, marți, 7 aprilie, de ora 13.30

de Tuca Zbarcea & Asociatii
Despre șomajul tehnic în noul context economic și social creat de epidemia COVID-19 va discuta Șerban Pâslaru, avocat partener, coordonator al departamentului de dreptul muncii din cadrul Țuca Zbârcea & Asociații, într-o întâlnire online cu cititorii HotNews.ro marți, 7 aprilie, la ora 13:30.
jocul-infinit
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Jocul infinit: cum te descurci intr-o lume in continua schimbare

de A.V. HotNews.ro
In jocurile infinite, cum ar fi afacerile, politica sau viata insasi, jucatorii vin si pleaca, regulile sunt schimbatoare si nu exista un punct final definit. Intr-un joc infinit nu exista invingatori sau invinsi. Nu exista, de exemplu, „afaceri invingatoare” sau „castigatori ai vietii”, exista doar inainte si in urma.
Tren spaniol de mare viteza al RENFE
Foto: RENFE
Articol susținut de grupul Grampet

Spania și cum au schimbat trenurile de mare viteză țara - Un exemplu despre cum oamenii renunță la avion când căile ferate excelează

de Vlad Barza HotNews.ro
Duminică, 5 Apr 2020 Economie | Industrie Feroviara
Un exemplu arată cât de mult contează trenurile de mare viteză în Spania, fiindcă de la Barcelona la Malaga sunt 1.130 km, iar călătoria durează sub șase ore. Spre comparație, la noi trenurile sezoniere Satu Mare - Mangalia fac cam 20 de ore pe 950 km. Spania are cea mai mare rețea europeană de trenuri de mare viteză, a investit peste 50 de miliarde euro în construcția ei și mulți au spus că a fost risipă de bani. Dar Spania are acele trenuri și oamenii le folosesc, iar cum au schimbat ele țara și legăturile dintre regiuni puteți citi în articol.
Alexandru Tomescu
Foto: arhiva personala
Acasa Sanatate

VIDEO Alexandru Tomescu: Ce bani? ce grădinițe? Copilul își dorește să fie cu părinții lui și să le facă Cucoș dulce / Sunetul voluptuos al fulgului de nea. Jurnal ANTI-covid 19. Ziua 23

de Eugen Istodor HotNews.ro
Un om. O vioară. Aceste două coordonate sunt suficiente pentru a crea un Univers. Iar când omul este Alexandru Tomescu, iar vioara este un Stradivarius, se naște un Univers locuit de creaturi sonore fascinante.” Aceasta este prezentarea oficială a lui Tomescu de pe Facebook Acum totul sună altfel: o fetiță. un Cocoș. o Familie. o bătaie cu perne. Și universul unei curți în vârf de munte. Unde zgomotul asurzitor este tăcerea. Voluptatea, căderea fulgilor de nea pe umeri, pe gânduri.
Uniunea Europeană
Foto: pixabay.com

Coronavirus: Planul de salvare de pe masa miniștrilor de Finanțe ai UE. Măsurile, mai puțin ambițioase decât sperau Franța, Italia și Spania

de Redacția HotNews.ro
Miniștrii de Finanțe din UE sunt așteptați să depășească marți divergențele și să cadă de acord cu privire la primele măsuri economice comune în fața pandemiei de coronavirus, chiar dacă acestea nu vor fi atât de ambițioase pe cât sperau autoritățile de la Paris, Roma și Madrid, transmite AFP.
Monica Anisie
Foto: Facebook

Monica Anisie anunță la ora 14.00 măsurile cu privire la reluarea cursurilor

de A.O. HotNews.ro
Ministrul Educației, Monica Ansie, va susține marți, de la ora 14.00, declarații de presă pe tema măsurilor cu privire la reluarea cursurilor. Declarațiile vor fi transmise live pe pagina de Facebook a Ministerului Educației și Cercetării.
Medicul Virgil Musta
Foto: Arhiva personala
INTERVIU

Medicul care a vindecat cei mai mulți români de coronavirus: Orice om este potențial infectat, orice suprafață posibil contaminată/ Ritualul de decontaminare recomandat de fiecare dată când intrăm în casă

de Alina Neagu HotNews.ro
Fiecare om cu care intrăm în contact trebuie considerat ca fiind potențial infectat cu coronavirus, iar orice suprafață pe care o atingem este potențial contaminată, avertizează medicul Virgil Musta, șef de secție la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, unde s-au vindecat cei mai mulți români infectați cu coronavirus, într-un interviu acordat HotNews.ro. Chiar dacă mulți dintre noi sunt izolați în această perioadă la domiciliu, riscul infectării rămâne valabil pentru fiecare ieșire din casă, oricât de scurtă. Medicul timișorean ne recomandă "un ritual de decontaminare" de fiecare dată când intrăm înapoi în casă.

Edițiadedimineață.ro: ​"… apoi s-a învârtit în cerc în jurul meu ca un vrăjitor, și iată-mă purificat." Lumea în vremea ciumei, lecții de-a lungul istoriei

de editiadedimineata.ro
"Astfel continuau să circule pe străzi și să se așeze la mese pe terasele cafenelelor. În ansamblu, nu erau lași, schimbau între ei mai multe glume decât tânguiri și aveau aerul că acceptă cu bună dispoziție niște inconveniente evident trecătoare. Treptat, […] transformări mai grave au modificat aspectul orașului nostru".
Curtea Constitutionala a Romaniei
Foto: Agerpres

CCR discută la începutul lunii mai sesizările PNL la proiectele de lege privind amânarea plăților la utilități și a rambursării creditelor

de L.P. HotNews.ro
Judecătorii Curții Constituționale vor analiza pe 6 mai sesizările depuse de liberali la cele două proiecte de lege ale PSD. Este vorba de legile adoptate de Camera Deputaților și care se referă la acordarea unor facilitati pentru contribuabili și amânarea rambursării creditelor.


producatori voluntari Viziere_ro
Foto: Facebook

Mici firme, ONG-uri sau elevi de liceu lucrează la producția de viziere pentru a-i ajuta pe cei din linia 1. Marea lor problemă - lipsa de materie primă

de Raluca Abrihan HotNews.ro
O firmă de producție publicitară din Sibiu s-a reprofilat și de câteva săptămâni produce viziere pentru spitale, instituții și cei care au nevoie. ONG-uri din întreaga țară colaborează și încarcă să vină cu cele mai bune soluții pentru a putea produce și ele viziere, la fel fac elevi de liceu din mai toate județele, care și-au pus imprimantele 3D la bătaie. Dar principala lor problemă este lipsa de materie primă, tot mai greu de importat. O lipsa care îi va lăsa pe medici fără viziere și pe toți acești voluntari sau angajați dornici să ajute fără muncă.
Ionel Burtea
Foto: Hotnews

Afaceri limpezi în vremuri tulburi: Antreprenorul Ionel Burtea (Abund Berry) așteaptă întrebările tale aici. Întâlnire online ​#deladistanta, miercuri, ora 17.0

de CZ HotNews.ro
Antreprenor la 24 de ani, în România de azi. Cum îți petreci izolarea? Ce decizii de criză iei acum și aici? Cum atragi fonduri europene, când toată țara s-a oprit? Ce faci cu o afacere agro-alimentară, în procesare, HoReCa, în plină stare de urgență? Încotro? Miercuri, de la ora 17.00, întâlnire #deladistanta cu Ionel Burtea, fondator Abund Berry, live-video pe StartupCafe.ro, HotNews.ro, pe pagina de Facebook și pe canalul de YouTube StartupCafe.
Teren de la Australian Open
Foto: australianopen.com

Fac deja planuri - Cum s-ar putea disputa Australian Open 2021 și ce ar trebui să facă sportivii pentru a putea participa

de A.I. HotNews.ro
Cu toate că mai sunt nouă luni până la ediția din 2021, organizatorii de la Australian Open au început deja să-și facă unele calcule, astfel încât primul Grand Slam al anului să aibă loc indiferent de cum va evolua pandemia de coronavirus.
Testare coronavirus in laborator
Foto: Profimedia Images

Zece bebeluși născuți la Spitalul Municipal Timișoara, confirmați cu coronavirus / Ce spune ministrul Sănătății - UPDATE

de I.H. HotNews.ro
Zece bebeluși născuți la Spitalul Municipal Timișoara au fost confirmați cu coronavirus, în timp ce pentru mamele acestora testele la COVID-19 au fost negative. Autoritățile precizează că 9 mame împreună cu nou-născuții au fost externate deja, în perioada 2-4 aprilie, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă. Reamintim că maternitatea a fost în carantină, iar 25 de cadre medicale și de paciente internate acolo au fost confirmate cu coronavirus.
Cum arata ziua de nastere in perioada Covid-19
Foto: Captura Facebook

VIDEO Cum să-ți sărbătorești ziua de naștere în izolare

de Red. Life HotNews.ro
Cea mai bună metodă de blocare a răspândirii Covid-19 este izolarea, iar cei care își serbează ziua de naștere în această perioadă nu sunt tocmai cei mai fericiți. Există însă și o <scăpare>, o modalitate de a fi aproape totuși de cei dragi.
Nelu Tataru
Foto: Agerpres

Mesajul lui Nelu Tătaru de Ziua Mondială a Sănătății: Cel mai dificil 7 aprilie din ultima perioadă. Împreună vom trece peste această provocare

de Alina Neagu HotNews.ro
"Este cel mai dificil 7 aprilie din ultima perioadă, dar am convigerea că împreună vom trece și peste această provocare. Personalul din sistem a știut să se mobilizeze și să își adune forțele atunci când a fost nevoie", este mesajul ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, de Ziua Mondială a Sănătății.
Boris Johnson
Foto: Captura YouTube

Coronavirus: Premierul Boris Johnson continuă să lupte cu boala, la terapie intensivă

de DG HotNews.ro
Nicio schimbare nu a intervenit în ceea ce privește starea de sănătate a premierului britanic Boris Johnson, care se află de luni seara la terapie intensivă, au precizat surse apropiate premierului citate de Reuters.
J.K. Rowling
Foto: collider.com

Autoarea romanelor Harry Potter susține că s-a vindecat de coronavirus

de L.P. HotNews.ro
Scriitoarea J.K Rowling a anunțat public că s-a vindecat de coronavirus după două săptămâni de boală. Rowling a postat un videoclip cu o tehnică de respirație recomandată de soțul ei medic și despre despre care, spune aceasta, a ajutat-o ​​să-și gestioneze cele mai grave simptome.
Distantare sociala in Belgia
Foto: Captura Instagram

Covid-19: Distanțarea socială, explicată pe înțelesul tuturor - În ce țară este măsurată cu ajutorul a trei lăzi de bere

de Red. Life HotNews.ro
Distanțarea socială, concept necunoscut lumii până de curând, este principala măsură de prevenție împotriva răspândirii Covid-19 recomandată și impusă de autorități din majoritatea țărilor. Explicarea acestuia a luat diverse forme, de la cultură la cultură.
Subiectele zilei in presa occidentala
Foto: Pixabay

Financial report Pierde Europa Italia? Agricultura franceză în fața problemelor generate de restricțiile de circulație. Începe a doua etapă a programului Ungariei de protejare a economiei

de Dan Popa HotNews.ro
Financial Times: Pierde Europa Italia? Italia se confruntă cu cea mai severă criză de la cel de-Al Doilea Război Mondial, cu peste 15.000 de decese cauzate de coronavirus, iar economia sa urmează să sufere cea mai profundă recesiune din istoria modernă. În acest context, crește numărul membrilor celor care cred că țara este abandonată de UE.● Les Echos: Agricultura franceză în fața problemelor generate de restricțiile de circulație. Cum să asigurăm recoltele și muncile agricole indispensabile aprovizionării magazinelor alimentare? Pentru a înlocui muncitorii sezonieri străini, agricultorii francezi explorează toate soluțiile. Inclusiv recurgerea la «migranți» ● Magyar Hirlap: Viktor Orbán - Începe a doua etapă a programului de acțiune pentru protejarea economiei. ● Știri pe scurt.
vaccin
Foto: Profimedia Images via Digi24

Digi24: Mai mulți medici ruși au fost obligați să fie cobai pentru un tratament periculos care ar putea funcționa împotriva coronavirusului

de Digi24 Digi24.ro
Mai multor doctori din Moscova li s-a cerut să își administreze doze de hidroxiclorochină pentru a testa eficiența medicamentului în prevenirea îmbolnăvirii. BBC Rusia, citat de Mediafax a scris că unii dintre doctori au fost obligați să ia tratamentul anti-malarie. În SUA, o persoană a murit după ce și-a administrat după ureche doze de hidroxiclorochină.
Lima-Peru
Foto: Getty Images / Digisport.ro

DigiSport: Țara în care pandemia a provocat foamete și a adâncit prăpastia dintre clasele sociale: ”Impactul economic e fără precedent!”

de DigiSport Digisport.ro
Pandemia de coronavirus afectează puternic America de Sud. În timp ce în Ecuador autoritățile nu mai fac față deceselor și au ajuns să abandoneze victimele COVID-19 pe străzi, în Peru criza economică i-a lăsat pe cei mai săraci fără mâncare.
Viziere
Foto: Hotnews
​Apelul medicilor din linia îintai

Donează pentru secțiile indispensabile din spitale. Este esențial să rămână necontaminate

de HotNews.ro
Duminică, 29 Mar 2020 Actualitate | Esențial
Cel mai negru scenariu ar fi ca virusul să pătrundă în spitale. Medici inimoși încearcă, prin propriile puteri, să ridice standardul cât mai sus. E nevoie de contribuții rapide, pentru a fi comandate imediat echipamentele care mai sunt în stocuri.
Rușinea la copii, de Betsy de Thierry
Foto: Editura Trei
Strategii de parenting

Rusinea la copii. De unde le vine rusinea si cum ii putem ajuta sa tina capul sus

de A.V. HotNews.ro
Psihologii si specialistii in neurostiinte ne spun ca sentimentul de rusine scade increderea in sine, produce convingeri negative despre propria persoana, reduce creativitatea si creste raspunsul la stres – consecinte pe care niciun parinte iubitor nu le doreste atunci cand incearca sa corecteze comportamentul copilului sau.


Kia Sportage
Foto: Kia

O rază de speranță? - Una dintre uzinele auto mari din centrul Europei a reînceput producția

de Vlad Barza HotNews.ro
Kia a reînceput construcția de mașini la uzina sa de la Zilina (Slovacia), după două săptămâni în care totul a fost oprit din cauza crizei sanitare. Producția este reluată la un nivel mai scăzut și cu măsuri speciale de siguranță, dar este un semn că lucrurile își vor reveni. Slovacia are mulți producători auto și are cea mai mare producție auto raportat la populație. În țara de 5,5 milioane de locuitori sunt produse anual 1,1 milioane mași
ministrul Marcel Bolos
Foto: Facebook

Stimulentul de risc pentru personalul medical va fi de 2.250 lei net lunar / Guvernul a adoptat 5 măsuri decontate din fonduri UE

de RA HotNews.ro
Stimulentul de risc pentru personalul medical implicat direct în tratarea bolnavilor infectați cu coronavirus, aproximativ 75.000 de cadre medicale, va avea o valoare lunară de 2.500 lei (din care se scade impozitul pe venit de 10%). Acest stimulent nu se referă doar la medici, ci și la asistenți, la partea de personal care deservește ambulanțele, la partea de personal paramedical, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, la finalul ședinței de guvern.
  • Buget de achiziții de echipamente de 350 miloane euro, inclusiv spitale modulare.
  • Asistenții socliali vor acorda sprijin persoanelor în vârstă
  • Achiziția de produsele de igienă corporală pentru cei aflați în carantină
fonduri
Foto: pixabay.com

Sute de oameni de afaceri propun Guvernului să facă un eventual împrumut la FMI pentru o intervenție publică de 30 miliarde Euro în economie

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Sute de oameni de afaceri din IT, sănătate, construcții, fonduri de investiții, propun Guvernului și celorlalți decidenți ca statul român să se împrumute eventual la Fondul Monetar Internațional (FMI) pentru a finanța o intervenție publică de 30 de miliarde de euro în economie, inclusiv prin scheme de creditare mai mari pentru firme private și investiții în autostrăzi și digitalizare.
Mihai Maci
Foto: Arhiva personala

Lumea de mâine. Delocalizare și virtualizare

de Mihai Maci Contributors.ro
Astăzi o vedem în chip manifest: suntem dezarmați în fața unei crize de anvergură (între altele și) datorită faptului că am abandonat, de decenii, unul din principiile apărării în caz de urgență – autosuficiența în ceea ce privește resursele și tehnica de strictă necesitate. În momentele critice realizăm că ceea ce ne este de trebuință în mod imperios depinde de un lanț al comerțului internațional la al cărui capăt se află – aproape inevitabil – China comunistă.
Simona Halep, antrenament in sufragerie
Foto: Captura Instagram

Ce spune Simona Halep despre starea de sănătate și care este îndemnul pe care îl transmite în plină pandemie de coronavirus

de A.I. HotNews.ro
Este pauză în circuitul mondial din cauza pandemiei de coronavirus, iar așa cum spunea și Mats Wilander această perioadă de întrerupere are și părțile ei bune. De ea vor profita sportivii care erau accidentați. Printre ei se numără și Simona Halep. Ce mesaj a transmis campioana de la Wimbledon poți vedea în interiorul materialului.
Fizicianul danez Nadja Albertsen care a petrecut un an in Antarctica
Foto: https://www.smithsonianmag.com/

Smithsonian Magazine: 8 sfaturi ale oamenilor de știință care au petrecut luni de zile în izolare

de DP HotNews.ro
​Găsiți-vă un hobby, faceți-vă un program de care să vă țineți, faceți mișcare și faceți complimente celor din jur- acestea sunt doar câteva din recomandările făcute de oameni de știință care au stat luni întregi izolați în cadrul diverselor programe de cercetare, scrie Smithsonian Magazine. Lumea este închisă. Miliarde de oameni stau în case și ies doar pentru s-și procura alimentele esențiale. Stăm și așteptăm, sperând că această distanțare socială va încetini răspândirea coronavirusului. Nimeni nu este sigur cât va dura această izolare - unii spun că ar putea dura câteva luni. Așadar, cum putem trăi momente frumoase sau productive în această ciudată realitate nouă? Există niște oameni care știu: sunt oamenii de știință care au trăit în spațiu sau în stații de cercetare luni întregi. Am stat de vorbă cu câțiva pentru a le cere sfatul, scrie Smithsonian Magazine.
Medic intr-un moment de reculegere
Foto: Cai Yang / Zuma Press / Profimedia

Coronavirus în lume: Niciun nou deces în China, de la debutul epidemiei

de DG HotNews.ro
În China nu s-a înregistrat niciun nou deces pentru prima oară de când sunt date publicității statistici privind numărul bolnavilor care au murit ca urmare a infectării cu noul coronavirus în luna ianuarie, conform informațiilor furnizate marți de autoritățile sanitare, transmite AFP, citată de Agerpres.
cum-sa-devii-capitalist-cand-nu-ai-niciun-capital
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Cum sa devii capitalist cand nu ai niciun capital

de A.V. HotNews.ro
Ca sa te imbogatesti nu trebuie sa fii educat la scoli de elita, sa ai bani, sa fii creativ sau sa ai o idee. Nu trebuie decat sa vrei sa incalci niste reguli. E timpul sa uiti de sfaturile bunicului si sa devii un investitor modern, care vaneaza oportunitati, un antreprenor care obtine venituri din surse suplimentare.

Medici care tratează bolnavi de COVID-19
Foto: Profimedia Images / Blondet Eliot/ABACA

Încă 8 persoane, între care 5 pacienți internați la Suceava, au murit din cauza coronavirusului. Bilanțul deceselor a ajuns la 176

de I.H. HotNews.ro
Încă 8 persoane, între care 5 internate la Spitalul Județean Suceava, au murit din cauza coronavirusului. Bilanțul deceselor provocate de COVID-19 a ajuns la 176. Luni, în România au fost anunțate 25 de decese din cauza coronavirusului.
David Clark (twitter)
Foto: Hotnews

Coronavirus în lume Moment de sinceritate pentru un ministru al sănătății: ”Sunt un idiot”

de DG HotNews.ro
Ministrul sănătății din Noua Zeelandă, David Clark, a admis că este ”un idiot” după ce a fost surprins încălcând măsurile de carantină pentru a merge la plajă cu familia, scrie BBC News. Demnitarul și-a înaintat demisia, însă va rămâne în funcție.
Florin Citu
Foto: Hotnews

VIDEO Rectificarea bugetară: 1 miliard de lei pentru concedii medicale și 7 miliarde lei pentru șomajul tehnic și alte ajutoare

de CP HotNews.ro
Prima rectificare bugetară din acest an a fost discutat luni, în primă lectură, în ședința de Guvern, a anunțat Florin Cîțu, ministrul finanțelor. Acesta a spus că cei mai mulți bani în plus vor fi alocați Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii și Protecției Sociale.
Coronavirus SUA
Foto: Erik Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cu morgile și pompele funebre suprasolicitate, New York-ul caută soluții / Un ales local vorbește chiar despre ”înmormântări temporare” în parc

de N.O. HotNews.ro
În orașul New York, care își consolidează statutul de centru al pandemiei cu coronavirus din Statele Unite, începe să se ridice un semn de întrebare cu privire la soarta morților, care sunt în fiecare zi mai mulți. A fost formulată chiar și posibilitatea ”înmormântărilor temporare” în parc, pentru a elibera firmele de pompe funebre, relatează AFP.
Bolnavi de coronavirus tratati de medici la spital
Foto: Profimedia Images / Blondet Eliot/ABACA

Greșeală penală: ​un consilier local a postat pe Facebook lista medicilor confirmați pozitiv cu coronavirus la spitalul din oraș

de D.D. HotNews.ro
Un consilier local din Câmpulung Moldovenesc s-a ales cu dosar penal după ce a postat pe Facebook o listă cu personalul medical al spitalului din localitate infectat cu coronavirus.
Alina Dobre
Foto: Contributors.ro

Sfânta Aroganță și prietenele ei, în vremea Coronavirusului

de Alina Dobre Contributors.ro
Statele europene, panicate, nu au reușit să se organizeze pentru a lua decizii împreună. Exportul de medicamente și echipamente medicale sau închiderea granițelor au rămas hotărârile exclusive ale fiecărui stat, anulându-se astfel o parte din tratate. Conceptul de ”piață comună” a dispărut de pe o zi pe alta, la fel ca alte reglementări și principii. A lipsit clar o mână forte la conducerea Comisiei Europene.
Mario Iorgulescu
Foto: Facebook

Instanța a anulat mandatul de arestare emis în lipsă pe numele lui Mario Iorgulescu, pentru accidentul rutier provocat în septembrie 2019

de I.H. HotNews.ro
Mandatul de arestare în lipsă emis în urmă cu o lună de Tribunalul București pe numele lui Mario Iorgulescu, în dosarul în care este acuzat de omor și conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe, a fost anulat luni de magistrații Curții de Apel București.
Spitalul Judetean Suceava
Foto: Facebook

Mai mulți medici de la Spitalul Județean Suceava acuză că se întârzie retestarea lor pentru a fi băgați în carantină instituționalizată

de Redactia HotNews.ro
Mai mulți medici de la Spitalul Județean Suceava, unde au fost depistate cu coronavirus peste 200 de cadre medicale, acuză că nu se dorește retestarea lor într-un timp cât mai scurt pentru a fi băgați în carantină instituționalizată. Este vorba de cadrele medicale care au fost confirmate cu COVID-19 în prima fază a pandemiei de la Suceava și care s-au tratat, iar acum ar trebui să revină la serviciu, scrie Monitorul de Suceava.
Monica Anisie
Foto: Facebook

Monica Anisie, după prelungirea stării de urgență în România: ​Elevii vor rămâne acasă cel puțin până la jumătatea lunii mai / Sub nicio formă nu se va îngheța anul școlar

de A.O. HotNews.ro
Luni, 6 Apr 2020 Actualitate | Educatie
​Elevii vor rămâne acasă până la finalul stării de urgență, adică până la jumătatea lunii mai, a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educației, Monica Anisie. Ea a exclus din nou varianta înghețării anului școlar, iar în privința evaluării naționale și a bacalaureatului, Anisie a spus că va anunța soluțiile în cursul acestei săptămâni.
Plămâni afectați de coronavirus
Foto: Captura video

​VIDEO Cum afectează coronavirusul plămânii

de D.D. HotNews.ro
Majoritatea bolnavilor afectați de coronavirus care au fost internați prezintă o pneumonie severă care afectează ambii plămâni, marca formei grave a bolii, potrivit OMS. Adeseori agravarea intervine brutal, la circa 7 zile după apariția primelor simptome. În mod regulat, apare un sindrom de detresă respiratorie acută (SDRA). În această situație, plămânii nu mai furnizează suficient oxigen pentru organele vitale și este nevoie de ventilare artificială.
Guvernul Orban
Foto: gov.ro

UPDATE Alegerile locale se amână. Mandatul actualilor aleși locali va fi prelungit / Numărul de semnături pentru depunerea candidaturilor, redus la jumătate - ordonanță de urgență adoptată de guvern

de I.H. HotNews.ro
Luni, 6 Apr 2020 Actualitate | Politic
Alegerile locale se amână. Mandatul aleșilor locali va fi prelungit până cel târziu în 31 decembrie, conform unei ordonanțede urgență adoptate luni seară de către Guvern. Conform actului normativ, numărul de semnături pentru depunerea candidaturilor a fost redus la jumătate.
Florin Citu
Foto: facebook

Cîțu. Cer băncilor să trateze cu celeritate cererile de amânare a plății ratelor pentru clienții afectați de criza coronavirus

de Redactia HotNews.ro
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a cerut băncilor "să trateze cu celeritate cererile de amânare a plății ratelor" pentru clienții afectați de criza coronavirus, el precizând că românii pot trimite deja cereri în acest sens către bănci.
asistenta cu coronavirus sarbatorita la spital
Foto: facebook

VIDEO Cum și-a sărbătorit ziua de naștere o asistentă medicală internată cu coronavirus la Spitalul "Victor Babeș” din Timișoara

de Redactia HotNews.ro
Gest impresionant al cadrelor medicale din Timișoara. O asistentă de la Serviciul Județean de Ambulanță Timiș a plâns de bucurie, după ce a fost surprinsă cu baloane colorate, un tort și cadouri, direct pe patul de spital. Și-a celebrat ziua de naștere într-un salon de la "Victor Babeș”.
Rezolvările testelor de antrenament vor fi explicate în emisiunile de la TVR
Foto: TVR

Simulările examenelor naționale sunt anulate - ministrul Educației

de I.H. HotNews.ro
Luni, 6 Apr 2020 Actualitate | Educatie
Simulările examenelor naționale au fost anulate, fiind înlocuite cu testele de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a, a declarat luni seară ministrul Educației, Monica Anisie.
Zeno Sustac
Foto: Arhiva personala

Învățăminte de pandemie. Micul mesaj al fiecăruia pentru omenire

de Zeno Sustac Contributors.ro
Suntem preponderent egoiști și majoritar insensibili - Ne imaginăm că mândria este un mijloc de stopare a răspândirii bolii și că buna părere despre sine este un puternic adjuvant al sistemului imunitar personal - Conformarea voluntară la norme nu ne este confortabilă - Suntem deficienți la altruism și imuni la compasiune
Coronavirus Spania
Foto: Profimedia Images

Coronavirus în lume: Spania depășește Italia la numărul de cazuri (date oficiale ECDC)

de N.O. HotNews.ro
Spania a depășit luni Italia la numărul de cazuri de contaminare cu coronavirus confirmate, arată datele Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) consultate de dpa, relatează Agerpres.
Tedros Adhanom Ghebreyesus (OMS)
Foto: Agerpres/EPA

Continuă deruta în privința măștilor de protecție: OMS spune că se justifică doar unde accesul la apă este limitat sau distanțarea socială dificilă (UPDATE)

de N.O. HotNews.ro
Măștile de protecție nu sunt ”soluția miraculoasă” împotriva pandemiei cu Covid-19, iar folosirea generalizată a acestora este justificată doar în cazul în care accesul limitat la apă nu permite spălarea curentă a mâinilor sau când distanțarea socială este dificilă, a declarat luni șeful Organizației Mondiale Sănătății, citat de AFP.
Spitalul Universitar
Foto: Facebook

În ultimele două săptămâni, au fost confirmați cu coronavirus 75 de pacienți și 35 de cadre medicale de la Spitalul Universitar

de I.H. HotNews.ro
În ultimele două săptămâni, au fost confirmați cu coronavirus 75 de pacienți și 35 de cadre medicale ale Spitalului Universitar de Urgență București.
Examen de rezidentiat
Foto: Agerpres

Monica Anisie: Am prelungit anul de rezidențiat până la data de 31 octombrie

de A.O. HotNews.ro
Luni, 6 Apr 2020 Actualitate | Educatie
Rezidențiatul a fost prelungit până la data de 31 octombrie 2020, a declarat luni seară, la Realitatea Plus, ministrul Educației, Monica Anisie.
Sedinta de Guvern
Foto: Hotnews

VIDEO Cazinoul Constanța intră în reabilitare luna aceasta/ Ion Ștefan: Până pe 15 aprilie vom da ordinul de începere a lucrărilor

de CP HotNews.ro
Luni, 6 Apr 2020 Economie | Companii
Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, susține că a fost obținută autorizația de construire pentru Cazinoul Constanța. "Așa cum ne-am angajat, pe data de 15 aprilie, cel mai târziu, vom da ordinul de începere a acestor lucrări. Deci noi cei de la Ministerul Lucrărilor Publice ne ținem de investițiile programate și de termenele propuse. Așa cum am spus și în ședința trecută, avem și finanțare și vom continua lucrările", a spus Ion Ștefan, pe un ton foarte entuziasmat, la începutul ședinței de Guvern de luni.
Masca chirurgicala
Foto: pixabay.com

Coronavirus Italia: Numărul deceselor în 24 de ore a crescut din nou

de NO. HotNews.ro
Bilanțul deceselor în Italia a crescut din nou luni, cu 636 de noi decese în 24 de ore, după două zile la rând în care numărul morților a scăzut, a anunțat Protecția Civilă, relatează AFP.
Dezinfectie cu elicopterul in Sectorul 6
Foto: Hotnews

Cât de eficientă este apa oxigenată pulverizată din elicopter în lupta cu coronavirusul și în ce țări se mai utilizează / Mutu: Dacă nu s-au gândit alții la asta, e problema lor

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 6 a început de săptămâna trecută să stropească din elicopter cu apă oxigenată pentru a stopa răspândirea noului coronavirus. Măsura a stârnit numeroase controverse, o parte dintre cetățeni fiind de părere că sunt bani aruncați, deoarece până ajunge pe sol, aceasta își pierde proprietățile sau ajunge o cantitate mult prea mică pentru a dezinfecta obiectele cu care intră în contact. Am căutat să vedem dacă metoda este folosită și în alte țări și a dat rezultate, însă nu am găsit informații, iar primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a declarat că ideea de a folosi elicopterul pentru pulverizare îi aparține.
Supermarket
Foto: Hotnews

Cum a schimbat pandemia de COVID-19 obiceiurile alimentare: Ce cumpără și ce nu cumpără europenii în timpul carantinei

de N.O. HotNews.ro
Criza provocată de coronavirus nu a schimbat doar obiceiurile sociale și de muncă ale europenilor, ci și modul în care mănâncă și lucrurile pe care le cumpără. Astfel, nu doar hârtia igienică este la căutare. Italienii își umplu plasele cu mandarine, oamenii din Franța se îmbuibă cu cârnați de pui, iar britanicii fac rezerve de carne la conservă, notează Politico.eu.
Bruno Le Maire
Foto: Wikimedia Commons

UE se îndreaptă spre un plan de salvare, dară fără coronabonduri

de R.M. HotNews.ro
Statele membre ale Uniunii Europene par aproape de un acord asupra primelor măsuri economice comune în fața pandemiei de coronavirus, fără a răspunde însă la ambițiile unor țări precum Italia, Spania sau Franța, scrie AFP.
Dragos Lucian Ivan
Foto: Arhiva personala

Oligarhia dezinformării de tip COVID-19 trimite adevărul în carantină? Soluții juridice și politice la nivel european și național

de Dragos Lucian Ivan Contributors.ro
Acceptăm adevărul probat științific, testat de trecerea timpului sau informații supuse criticii societății civile și descoperite pe rețelele sociale. Mai că-mi vine să afirm că ne-am obișnuit să nu mai existe necunoscut. Spectrul de interogativitate ce risca să ne tulbure își găsea răspunsul pe platformele rețelelor sociale unde era oferit sau vândut de o autoritate științifică, de o autoritate politică, de experiența celorlalți sau de societatea civilă.
Donatii online masti medici coronavirus covid
Foto: eMAG

Donații online pentru medicii și militarii din Linia Întâi, pe o platformă deschisă de Banca Transilvania, eMAG, Bitdefender și Mobexpert

de CZ HotNews.ro
Patru branduri românești, Banca Transilvania, Mobexpert, Bitdefender si eMAG, au lansat platforma „Donează pentru linia întâi”, unde se pot oferi contribuții online pentru furnizarea de măști și alte materiale de protecție pentru medicii, militarii și polițiștii care luptă în aceste zile împotriva epidemiei de coronavirus COVID-19, în România.
romi luati pe sus pentru a fi băgați in carantina
Foto: Facebook

VIDEO Două persoane, luate pe sus de jandarmi, în timp ce țipă, și duse cu forța într-un centru de carantină din Timișoara

de I.H. HotNews.ro
Scandal în fața unui centru de carantină din Timișoara. Două persoane, bărbat și femeie, au fost luate pe sus de jandarmi și băgate cu forța în curtea centrului de carantină, după ce au venit din străinătate și au refuzat să intre în carantină, scrie tion.ro. În imaginile devenite virale poate fi văzut și un copil care plânge.
Masti
Foto: Ministerul Sanatatii

Măștile textile reduc transmiterea coronavirusului către ceilalți, dar NU oferă protecție purtătorului / Măștile chirurgicale simple oferă protecție net superioară

de Alina Neagu HotNews.ro
Purtarea de măști textile poate ajuta la reducerea transmiterii coronavirusului către ceilalți, dar ele nu oferă protecție purtătorului, arată Ministerul Sănătății. Măștile chirurgicale simple oferă o protecție net superioară celor textile, subliniază reprezentanții Ministerului Sănătății și Observatorul Român de Sănătate, care desfășoară o campanie de informare în contextul pandemiei de coronavirus.
Deasupra orasului, Marc Chagall, si reproducerea sa
Foto: Captura Facebook

FOTO Coronavirus în lume: Opere de artă, recreate de oameni în izolare

de N.O. HotNews.ro
Izolarea ne-a forțat pe mulți dintre noi să găsim noi și noi modalități de a ocupa timpul, ceea ce a făcut și un grup de Facebook din Rusia, care încearcă să recreeze operele de artă din istoria lumii folosindu-se de oameni, animale, mâncare, dar și de jucării, scrie BBC.
Nadia Calvino (dreapta)
Foto: captura la sexta

VIDEO Spania ar putea introduce un venit universal de bază

de R.M. HotNews.ro
Guvernul spaniol lucrează la implementarea unui venit universal de bază, în cadrul măsurilor pentru combaterea impactului economic al pandemiei de coronavirus, potrivit declarațiilor ministrului Economiei, Nadia Calvino, citate de Bloomberg.
Spitalul Cugir
Foto: Facebook

10.000 de lei donați de un pensionar de 87 de ani spitalului din Cugir

de I.H. HotNews.ro
Un pensionar în vârstă de 87 de ani din Cugir a donat luni 10.000 de lei Asociației Spitalului Orășenesc Cugir, pentru achiziția de echipamente medicale.
Pacient coronavirus Germania
Foto: Profimedia Images

Coronavirus: Germania intenționează să pună capăt carantinei totale la 19 aprilie. Care este planul concret al autorităților

de DG HotNews.ro
Germania intenționează să pună capăt carantinei totale la 19 aprilie, urmând ca decizia să fie însoțită de menținerea unui set de măsuri, inclusiv obligația de a purta măști sanitare, de a limita adunările publice și de a depista rapid cazurile de infecție, ceea ce ar permite revenirea la ritmul normal al vieții, relatează Reuters.
Harta cazurilor de coronavirus pe judete - 6 aprilie
Foto: INSP

TABLOU INTERACTIV Harta cazurilor de coronavirus din fiecare județ / Situația la zi - 6 aprilie

de Victor Cozmei HotNews.ro
Luni la prânz în România erau confirmate 4.057 cazuri de coronavirus, cu cele mai multe cazuri în Suceava și apoi la mare distanță București. În total în țară sunt peste 23.000 de persoane în carantină și circa 106.000 de persoane în izolare, potrivit unui tablou interactiv publicat de către Institutul Național de Sănătate Publică.
Aurelian Gheondea
Foto: Arhiva personala

Cum se calculeaza evolutia epidemiilor? Modele si simulari pe Covid-19

de Aurelian Gheondea Contributors.ro
Profesorul Aurelian Gheondea explică într-un articol pe Contributors.ro modelul matematic prin care se calculează evoluția epidemiilor. Explicațiile sale se adreseză unui public larg care nu a uitat matematica la nivel de bacalaureat.
”Supriza mare a venit însă din partea unor politicieni care, deși aveau rapoartele epidemiologilor din agențiile naționale pentru controlul bolilor contagioase, au considerat că este preferabil fie să ignore aceste informații fie să le bagatelizeze,” spune profesorul Gheondea. Aurelian Gheondea este matematician, cercetător la Institutul de Matematică Simion Stoilow al Academiei Române din București și profesor la Universitatea Bilkent din Ankara.
A10 Sebes - Turda - nodul rutier Sebes dintre A1, A10 si DN1
Foto: Captura YouTube

VIDEO Imagini din dronă cu nodul rutier complex dintre două autostrăzi și un drum național la Sebeș. Lotul 1 din A10 Sebeș - Turda ar fi trebuit să fie gata anul acesta

de Victor Cozmei HotNews.ro
Nodul rutier de la Sebeș dintre autostrăzile A1, A10 și drumul național DN1/E81, cu poduri peste râul Sebeș și două pasaje peste linia de cale ferată, este cel mai complex obiectiv în lucru de pe lotul 1 A10 Sebeș - Turda (17 km), un tronson pe care autoritățile l-au tot promis pentru final de 2020. O filmare recentă din dronă arată totuși că șantierul e încă departe de a fi gata, iar la nodul rutier complex de la Sebeș încă mai e de lucrat.Alte titluri din Actualitate:

Bolnavii de cancer, în situație disperată după ce în spitale se mai operează doar urgențele. Avertismentul unui medic oncolog: Intervențiile chirurgicale pentru cancer au un timing precis
Un raport pe care nu l-a citit nimeni. Experții germani avertizau, în 2012, asupra unei crize similare coronavirusului
Radiografia primelor 150 de decese de coronavirus în România: ce vârste și ce boli aveau pacienții care și-au pierdut viața
Viziere printate la imprimante 3D, produse de studenții la Medicină. Primele 5.000 au fost donate spitalelor din București
Fostul ofițer MAI care a băgat Spitalul Gerota în carantină și a îmbolnăvit zeci de persoane a fost externat


ECONOMIE

Moratoriul generalizat privind amanarea ratelor bancare ramane o mare necunoscuta
Foto: Pixabay

Normele de aplicare a suspendării plății ratelor bancare au apărut în Monitorul oficial. Vezi dacă te califici și mai citește cum procedează alte țări aflate în situații similare

de DP HotNews.ro
Poate beneficia de suspendarea plății ratelor românii ale căroi venituri au fost afectate direct sau indirect de situația generată de pandemia Covid-19 doar dacă aceștia solicită băncii amânarea în cel mult 45 de zile de la apariția Ordonanței (asta însemnând data de 16 mai), arată normele publicate luni de Ministerul Finanțelor, cu o întârziere de 3 zile față de calendarul asumat de ministru). Clientul, mai arată normele, trebuie să declare pe proprie răspundere că i-au fost afectate veniturile (lui sau familiei sale). Prin familie, legiuitorul înțelege soț/soție, părinți și copii care gospodăresc împreună. Iar prin afectarea lor de presupune o scădere față de nivelul de dinainte crizei și care se poate datora intrării clientului în șomaj tehnic, concedierii lui, tăierilor salariale, plasării în carantină, izolării la domiciliu și altor cauze similare.
Ventilator Tesla
Foto: Tesla Motors

VIDEO Tesla Motors a postat un video cu ventilatoarele medicale fabricate din piese auto

de Vlad Barza HotNews.ro
Tesla, compania condusă de Elon Musk, a postat un clip cu prototipul unui ventilator mecanic fabricat de companie, ventilator construit din piese auto. Reamintim că, dată fiind criza sanitară, unitățile de terapie intensivă au nevoie de cât mai multe ventilatoare medicale pentru a-i ține în viață pe cei în stare critică.


0-100.hotnews.ro

Statii incarcare masini electrice
Foto: Flickr - Karlis Dambrans

Mașini electrice 2020. Ce poți cumpăra prin Rabla Plus

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 26 Mar 2020 Economie | Auto
Programul Rabla Plus 2020 a demarat oficial, iar lista cu mașini electrice disponibile pe piața din România este mai variată ca oricând. Iată ce automobile electrice poți cumpăra în acest an cu ecobonus aproape 10.000 Euro (45.000 Lei, respectiv 9.270 Euro).


SPORT

Mats Wilander
Foto: Mats Wilander / Instagram

Marele perdant al întreruperii sezonului de tenis din cauza Covid-19

de A.I. HotNews.ro
Lumea tenisului se află într-o pauză prelungită, toate turneele din această perioadă a anului fiind anulate (cu excepția Roland Garros). Analist al Eurosport, Mats Wilander a discutat cu jurnaliștii de la L'Equipe despre cine ar putea fi persoanele care să profite din această situație nedorită, dar și cine crede el că este marele perdant al perioadei de pandemie de coronavirus pe care o traversează omenirea.
Pep Guardiola
Foto: Uefa.com

Mama antrenorului Pep Guardiola a murit din cauza Covid-19

de A.I. HotNews.ro
Luni, 6 Apr 2020 Sport | Fotbal
Manchester City a anunțat, luni, moartea mamei antrenorului Pep Guardiola din cauza coronavirusului.


Bancul zilei

Bancul zilei: Sefu-i sef...

de I.B. HotNews.ro
Sâmbătă, 4 Apr 2020 Life | Fun
Auzi ba, noi de ce stam in groapa asta si sapam si sefu sta la umbra copacului sus?
- Nu stiu ba, du-te si intreaba-l. Se duce la sef si ii zice:
- Sefu, care-i motivul pentru care noi stam in groapa...

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Sefu-i sef...
Auzi ba, noi de ce stam in groapa asta si sapam si sefu sta la umbra copacului sus?- Nu stiu ba, du-te si intreaba-l. Se duce la sef si ii zice: - Sefu, care-i motivul pentru care noi stam in groapa...
​Bancul zilei: Vecinii și ajutatul aproapelui
Vasile, vecinul lui Ion merge la acesta și-l întreabă: - Mă, ce era cu cei doi bărbați care au fost la tine mai devreme? - Nimic, ce să fie...
Bancul zilei: Resuscitat la Poarta Raiului
Cică Sf. Petru stătea cum stă Sf. Petru la poarta raiului și aștepta „musafiri”, ca de obicei. La un moment dat aude un ciocănit...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by