Politia italiana
Foto: Hotnews
​Corespondență de la Roma

Victorie în instanță a primului român din Italia care a dat în judecată autoritățile după ce i-au sechestrat mașina: Prefectura din Milano, condamnată la plata cheltuielilor de judecată

de Miruna Cajvaneanu HotNews.ro
La un an de la schimbarea controversată a Codului rutier din Italia, care a generat un val de amenzi însoțite de sechestrarea mașinilor cu numere românești, un ieșean a reușit să câștige în instanță procesul intentat autorităților din Peninsulă.
Permis de conducere
Foto: Hotnews

Toate fișele medicale pentru obținerea permiselor portarmă sau a permiselor auto, verificate/ Poliție: au obținut carnet de conducere persoane cu handicap vizual grav sau cu handicap psihic

de N.O. HotNews.ro
Toate fișele medicale pentru obținerea permisului auto, permiselor de portarmă, precum și pentru obținerea ajutorului social și modul în care au fost realizate dosarele de pensionare pe caz de boală sunt verificate zilele acestea la nivel național de polițiști, după ce au apărut indicii că unele ar fi fost eliberate fără ca persoanele în cauză să facă testele și analizele medicale necesare. Potrivit Poliției Române, au fost descoperite situații în care persoane încadrate cu handicap vizual grav sau cu handicap psihic au obținut permise de conducere.
Violeta Alexandru
Foto: Facebook

Ministrul Muncii vine cu precizări privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul public: Propunerea legislativă va ține cont de situația celor cu pensii mici

de N.O. HotNews.ro
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus că proiectul de lege privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat va ține cont de situația celor cu pensii mici și că măsura va respecta deciziile Curții Constituționale.
USR PLUS - Ciolos si Barna
Foto: Uniunea Salvati Romania - USR

Nicușor Dan sau Vlad Voiculescu? Cum se va tranșa disputa USR-PLUS pentru candidatul la Primăria Capitalei​

de Gabriel Bejan HotNews.ro
USR-PLUS se află probabil la cel mai greu moment de la constituirea alianței. Și asta pentru că cele două partide au propriii candidați pentru Primăria Capitalei. USR vrea să-l susțină pe Nicușor Dan, fondatorul partidului, în prezent candidat independent, iar PLUS are foarte multe motive să meargă pe mâna lui Vlad Voiculescu.


Nicusor Dan
Foto: Facebook

Bătălia pentru Primăria București: Nicușor Dan prezintă la HotNews LIVE, luni, de la 13.00, soluțiile sale pentru Capitală

de Redactia HotNews.ro
Bucureștiul se află într-un punct de cotitură. Apa caldă și căldura lipsesc cu zilele, orașul este sufocat de trafic și poluare, banii publici sunt cheltuiți în inițiative cel puțin discutabile, orașul suferă la capitolul investiții importante, clădirile de patrimoniu sunt demolate. Alegerile din iunie 2020 sunt vitale pentru viitorul acestui oraș. Nicușor Dan este printre primii candidați anunțați la Primăria Capitalei, susținut de USR. Luni, începând cu ora 13.00, Nicușor Dan este invitat în studioul HotNews.ro pentru a prezenta soluțiile sale pentru București. Interviul va fi transmis pe conturile de Facebook și YouTube ale HotNews.ro.
  • Cititorii HotNews.ro îi pot pune întrebări invitatului, folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului. Comentariile vor fi moderate, iar cele conținând injurii sau atacuri la persoană nu vor fi aprobate.

Gabriela Firea
Foto: Stirile ProTV

Atac virulent al Gabrielei Firea la adresa lui Orban: "Țevile nu se repară nici cu whisky, nici cu cântatul la mandolină" / Biroul lui de viceprimar arăta "ca un bar de negri"

de Redactia HotNews.ro
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, îi răspunde premierului Ludovic Orban cu un atac virulent, susținând că nu s-a schimbat deloc față de perioada în care era viceprimar, iar biroul lui "era ca un bar de negri, numai cu băutură, numai cu țigări, numai cu persoane pestilențiale". "Țevile nu se repară nici cu whisky, nici cu alcool, nici cu cântatul la mandolină", a susținut Firea.
Marian Chiriac, autorul articolului
Foto: Arhiva personala
​Articol susținut de One United Properties

Ghidul alergătorului. Cât de prietenoase cu sportul sunt parcurile din București

de Marian Chiriac HotNews.ro
Nu sunt nici prea multe, nici foarte prietenoase, sigure sau spectaculoase, însă parcurile din Capitală oferă totuși suficiente trasee pe care se înghesuie tot mai mulți alergători.
Elena Copaciu
Foto: Arhiva personala
Medicii schimbării

Dr. Elena Copaciu: Nimic nu este simplu în materie de durere, de la definiție, la experiența personală, subiectivă a durerii și până la tratament. Pacientul trebuie crezut!

de A.R. HotNews.ro
Vineri, 6 Dec 2019 Medicii schimbarii
''Te doare? Iei un calmant și gata! Ce atâta filosofie!?'' De fapt, despre durere se învață în universități, sunt legi care reglementează terapia durerii, clinici multidisciplinare de durere, discuții politice despre drepturile pacientului cu durere. Totuși, mulți dintre noi credem în continuare că la fotbal și la medicină, dar mai ales la terapia durerii se pricepe toată lumea, în timp ce în țară mor zilnic oameni cu dureri severe, fără să primească un minim de medicație, spune dr. Elena Copaciu.
Sărbători Fericite și de accidente ferite!
Foto: VIASAT SYSTEMS
Articol susținut de VIASAT SYSTEMS

Când traficul de iarnă te conduce la soluții pentru tot anul: Sărbători Fericite și de accidente ferite!

de Smile Media
Joi, 5 Dec 2019 Economie | Auto
Conform ultimelor rapoarte internaționale privind traficul din perioada vacanțelor de iarnă, ziua de Crăciun are cel mai redus trafic din an. Pare oarecum firesc, ținând cont că majoritatea oamenilor sărbătoresc acasă, în familie, iar cei care aleg să plece undeva în afara orașului, fac acest traseu cu câteva zile înainte. Tocmai de aceea nu se poate spune același lucru despre zilele anterioare acestei sărbători: studiile relevă că 23 decembrie e ziua cea mai aglomerată și cu cele mai multe incidente în trafic (circa 20% mai multe accidente decât în orice altă zi din vacanța de iarnă!).
Una dintre echipele Fortech implicate în campania de strângere de fonduri
Foto: Fortech

[P] De 6 decembrie Fortech îi dăruiește Clujului 7 defibrilatoare automate

de Smile Media
Vineri, 6 Dec 2019 Economie | Companii
La 16 ani de la înființare, Fortech îi dăruiește comunității clujene 7 defibrilatoare automate, care urmează să fie achiziționate și amplasate în locurile publice. Inițiativa face parte dintr-un parteneriat încheiat cu SMURD Cluj. 20% din suma necesară achiziționării defibrilatoarelor a fost donată de angajații și colaboratorii Fortech, într-o campanie internă de strângere de fonduri.
Elena Geageac, Corina Simion
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate

Competiția pentru atragerea de investiții în industria auto - ține România pasul?

Industria auto, unul dintre pilonii economiei românești și unul dintre cei mai mari angajatori din economia locală, „frânează” în fața noilor provocări. Pe de o parte, resimte valul de pesimism dinspre Germania, cea mai mare putere economică europeană bazată pe producția auto, iar pe de altă parte are nevoie de investiții pentru a se adapta la cerințele impuse de noile tehnologii. În aceste condiții, se pune întrebarea firească dacă România ar trebui sau ar putea să facă mai mult pentru această industrie.
Andrada Ilisan
Foto: Arhiva personala

Această spaimă numită anxietate

de Andrada Ilisan Contributors.ro
Nu e om viu să nu fi simțit groaza că trebuie să iasă în lume. Și acolo afară, să țină piept temutei lumi. Groaza creaturii că trebuie să își facă debutul în necunoscut, să își zidească căsuța, firea, sinele, autonomia, să perseverseze în mijlocul haosului ori prea vast, ori prea oprimant e atotprezentă. Cum Dumnezeu să nu ți se taie picioarele? În necunoscut te așteaptă propria singurătate. În necunoscut te așteaptă noi neputințe. Mai bine aici, cu vechile și familiarele neputințe. Aici unde exist cu chiu și vai, dar chiul și vaiul au granițele lor bine bătătorite. Afară e mult mai greu.
Calorifer cu repartitor
Foto: Agerpres

Fost director RADET: Bucureștenii care nu au căldură și apă caldă pot cere despăgubiri

de Redactia HotNews.ro
Fostul director RADET Gabriel Dumitrașcu a explicat că apa caldă trebuie să intre în bloc la temperatura de 55 - 60 de grade Celsius pentru ca în apartamentele bucureștenilor să fie 22 de grade, dar acest lucru nu se întâmplă din cauza infrastructurii depășite. El mai spune că oamenii pot cere despăgubiri furnizorului pentru lipsa de căldură și apă caldă.
incontestabil-evolutia-si-stiinta-creatiei
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Apariția și evoluția omului pe înțelesul tuturor

de A.V. HotNews.ro
Bill Nye arata, intre altele, cum au aparut oamenii si daca specia noastra isi continua evolutia, care sunt promisiunile si pericolele organismelor modificate genetic, precum si cat de probabil este ca si pe alte planete sa se fi produs un proces evolutiv similar cu cel de pe Pamant.

echipa Red Patrol
Foto: HotNews

REPORTAJ VIDEO. Ceaușescu și turismul: 3 inițiative care arată comunismul așa cum nu-l găsești în manualele de istorie

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Joi, 5 Dec 2019 Life | Calatorii
Hotnews a vizitat trei mici afaceri din București și Brașov care le arată străinilor, dar și românilor, cum trăiau românii pe timpul lui Ceaușescu.
Ce-ar face Freud în locul tău? - de Sarah Tomley
Foto: Editura Trei

Ce-ar face Freud în locul tău? - de Sarah Tomley

de D.S. HotNews.ro
Luni, 2 Dec 2019 Actualitate | Cultură
Aparut la editura Trei, volumul Ce-ar face Freud în locul tău? - de Sarah Tomley ne arata cum ar rezolva cei mai mari psihoterapeuti problemele cu care ne confruntam zi de zi. Pe jumătate introducere în psihologie, pe jumătate ghid de viață, această carte oferă informații clarificatoare și pătrunzătoare despre motivele pentru care ești așa cum ești și pentru care faci lucrurile pe care le faci, alături de sfaturi de la psihologi și psihanaliști, precum Melanie Klein, Donald Winnicott, Fritz Perls și mulți alții.
Dumitru Dobrev
Foto: Perspektiva

Dezvoltatorul bate cu pumnul în masă, arhitectul și urbanistul zic „să trăiți, șefu!”, urbanismul din primărie e ca o plasă de paianjen – interviu cu Dumitru Dobrev, coautor “Dreptul urbanismului”

de Eugen Istodor HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | PERSPEKTIVA
„Construcții haotice, fără respect pentru istoria comunității și pentru viața privată a persoanelor, s-au aglomerat în zone protejate, lipite de monumente istorice sau la mici distanțe, de câțiva metri, de alte construcții deja existente. Libera inițiativă a fost adeseori confundată cu dreptul fiecăruia de a construi unde vrea și cum vrea” - este ideea centrală, punctul de plecare al interviului de față cu Dumitru Dobrev, coautor al cărții "Dreptul urbanismului".
Virgil Popescu
Foto: Camera Deputatilor

Ministrul Economiei îi cere Gabrielei Firea un plan de reabilitare a rețelei de termoficare: Nu se repară cu declarații

de Redactia HotNews.ro
Ministrul Economiei, Virgil Popescu, îi cere primarului Capitalei, Gabriela Firea, un plan de reabilitare a rețelei de termoficare. El o acuză că lansează atacuri nejustificate pentru că nu poate explica de ce nu a rezolvat problemele.
Liviu Papadima
Foto: Arhiva personala

Ce fel de rector pentru ce fel de universitate?

de Liviu Papadima Contributors.ro
Am citit cu interes articolul publicat de colegul Bogdan Murgescu în Contributors ”De ce-l votez ca rector pe Marian Preda. Scrisoare deschisă către membrii comunității academice a Universității din București”. Am citit cu egal interes comentariul publicat de colega Madeea Axinciuc tot în mediul virtual ”De ce votez cu domnul Laurențiu Vlad?” Diferențele de opinie sunt nu numai firești, sunt, într-un fel, salutare: ele ne ajută pe toți să înțelegem mai bine alternativele care ne stau în față atunci când ne înarmăm cu ștampila de vot.

Mediastandard.ro: Siria și Rusia încearcă să scape de repercusiunile folosirii armelor chimice prin propagandă și manipulare

de Mediastandard.ro Mediastandard.ro
Vineri, 6 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Într-o zi de primăvară, Yulia ajungea în Marea Britanie pentru a-și vizita tatăl. Călătorea din Rusia, acolo unde s-a născut și a crescut. Cei doi au sfârșit la spital în aceeași zi, în comă. O lună mai târziu, la aproximativ cinci mii de km depărtare, peste 40 de persoane își pierdeau viața într-un atac aerian ordonat de propriul Guvern. Acum, în 2019, cele două state implicate în ”incidente” încearcă să scape de răspundere.
inundatii Noua Zeelanda
Foto: Captura video

VIDEO Haos în Noua Zeelandă, după furtuni puternice: 1.000 de turiști străini sunt blocați în timp ce inundațiile au izolat orașe / Momentul spectaculos în care se surpă un deal

de N.O. HotNews.ro
Noua Zeelandă a fost lovită în weekend de furtuni puternice, iar Insula de Nord se confruntă cu risc de tornadă după ce alunecările de pământ și inundațiile au făcut ravagii în Insula de Sud. Aproximativ 1.000 de turiști sunt blocați în sud după ce mai multe orașe au fost izolate din cauza drumurilor distruse, relatează The Guardian.
Ludovic Orban
Foto: Agerpres

Orban: Ministerul Dezvoltării a depopulat Teleormanul. Toate structurile cu scheme umflate vor fi reorganizate/ El anunță și înghețarea indemnizațiilor pentru cei cu funcții de demnitate publică

de MH HotNews.ro
Una dintre măsurile pe care Guvernul le va lua este înghețarea indemnizațiilor celor care ocupă funcții de demnitate publică, pentru ca acestea să nu mai crească atunci când este majorat salariul minim, spune premierul Lodovic Orban, care ia în calcul o ordonanță de urgență "trenuleț" cu măsurile bugetare. El a vorbit și despre preconizatele concedieri din ministere, unele dintre ele fiind "suprapopulate": "Să ne aducem aminte că circula o glumă prin Parlament - Ministerul Dezvoltării a depopulat Teleormanul".
dezmostenitii-o-poveste-despre-bani
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Dezmostenitii. O Poveste despre bani

de A.V. HotNews.ro
S-au scris multe carti despre fuga de Romania, dar mai putine despre intoarcerea la ea. Tocmai de aceea, romanul Dezmostenitii, al lui Dani Rockhoff, este un document pretios despre cum percepe si cum se adapteaza un repatriat la noua-vechea lui tara.
salariu
Foto: Pro TV

Ce spune Ludovic Orban despre cumulul pensiei cu salariul de la stat: Dacă vor să lucreze în privat, nu avem o problemă

de MH HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban spune că nu este normal ca persoane care s-au pensionat și încasează pensie să beneficieze și de un venit din sectorul public. "Este vorba de foarte mulți care s-au pensionat la 40 și ceva de ani din Poliție sau din alte structuri și care, după ce s-au pensionat și au dobândit niște pensii, multe dintre ele peste media pensiilor, mai cumulează și venituri în sectorul public", a afirmat Orban, întrebat dacă este de acord cu interzicerea cumulului pensiei cu salariul de la stat.
Dan Petrescu
Foto: Facebook - Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

Liga 1: CFR Cluj, învinsă de FC Botoșani (2-1); Ardelenii pot pierde locul 1 în clasament

de Diana Ene HotNews.ro
CFR Cluj a pierdut meciul disputat pe terenul lui FC Botoșani, duminică, scor 1-2, în runda cu numărul 20 din Liga 1. Ardelenii pot cădea pe locul secund, după meciul Astra Giurgiu - Universitatea Craiova.
imagini din Spitalul Judetean Brasov
Foto: Captura

VIDEO "5 minute de mizerie absolută": Imagini de la Spitalul Județean Brașov, publicate de un deputat USR. "N-am văzut în viața mea atât de mare jegul"/ Spital: Suntem în reabilitare. Capacele de WC lipsesc pentru că se fură - UPDATE

de Redactia HotNews.ro
Imagini cu "mizeria absolută" și cu "jegul gros" din Spitalul Județean Brașov au fost publicate pe Facebook de către deputatul USR Emanuel Ungureanu. "Ce este dezolant e modul în care tolereaza personalul această mizerie", afirmă el. Reprezentanții spitalului susțin că vestiarele unor cadre medicale sunt amenajate temporar la subsol, pentru că unitatea medicală este în reabilitare, iar capacele de WC lipsesc pentru că se fură. Ei mai spun că luni se va întruni Comitetul director, pentru a vedea cum a avut acces deputatul la subsol.
.

James Ford
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: ”Eroul” care s-a luptat cu teroristul de pe London Bridge, amenințat cu moartea. Ce decizie au luat autoritățile pentru a-l proteja

de Stirile ProTV Stirile ProTV
Deținutul James Ford, care s-a aflat printre trecătorii ce au intervenit pentru a-l reține pe atacatorul de pe podul Londrei, a fost mutat din închisoarea în care își ispășea pedeapsa pentru crimă, deoarece a primit amenințări cu moartea.
digi24
Foto: Hotnews

Digi24: Ce se întâmplă în Suedia? Atacurile au devenit o obișnuință: aproape unul la fiecare 3 zile

de Redactia HotNews.ro
Suedia e cunoscută în Europa pentru legislația liberală, sistemul social și inovație. Are și reguli foarte stricte în privința armelor de foc. Și atunci cum e posibil așa ceva?
digisport
Foto: Hotnews

Digisport: El este omul care a dezgustat toată Anglia! Imaginile au devenit virale. Ce s-a întâmplat în derby-ul orașului Manchester

de Redactia HotNews.ro
Derby-ul orașului Manchester, câștigat de United în fața lui City (2-1), a fost umbrit de un moment oribil provocat de un fan al ”cetățenilor”, care a dezgustat toată Anglia.
4 ani de la Colectiv
Foto: Hotnews

La mai bine de 4 ani de la tragedia din Colectiv este așteptată o primă sentință a instanței/ Decizia va fi pronunțată luni de Tribunalul București

de Mona Hera HotNews.ro
La mai bine de patru ani de la incendiul din 30 octombrie 2015 din Clubul Colectiv, care a ucis 64 de oameni și a mutilat alți aproximativ 150, magistrații Tribunalului București ar urma să pronunțe luni o primă sentință. În acest dosar - blocat 2 ani pe chestiuni de procedură - au fost trimise în judecată 13 persoane: fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, patronii clubului Colectiv, angajați ai ISU și reprezentanți ai firmei de artificii.
Krampus
Foto: Wikipedia

Cum a ajuns o tradiție din Austria să sperie localnicii: Demonii Krampus sunt legați acum de creșterea violenței și de beție

de N.O. HotNews.ro
Austria are probleme cu obiceiurile legate de demonii Krampus care par să o fi luat razna în ultimii ani, după ce poliția a înregistrat o creștere a violențelor și a beției, în perioada sărbătorilor de iarnă, arată The Guardian. Bărbați care poartă costume și măști, pentru a reprezenta o figură descrisă drept ”jumătate capră, jumătate demon”, merg pe străzi în încercarea de a speria copiii și adulții de la finalul lunii noiembrie până la mijlocul lui decembrie.
Primaria Capitalei
Foto: Hotnews

Gabriela Firea anunță că va candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei: Vreau să termin ce am început. Trei ani am muncit de dimineața până noaptea

de Redactia HotNews.ro
Gabriela Firea anunță că va candida pentru un nou mandat de primar al Capitalei, argumentând că vrea să termine ce a început. "Nu văd de ce nu aș candida, pentru că trei ani de zile am muncit de dimineața până noaptea”, a susținut Firea la Antena 3.
Traian Basescu
Foto: B1 TV

Băsescu: PSD nu cred că își revine din șoc. Românii au transmis: Nene, nu mai suntem cumpărabili! / Iohannis a jucat perfect

de DG HotNews.ro
Traian Băsescu spune că PSD nu își revine din șocul alegerilor prezidențiale pentru că, deși a mărit salariile și pensiile, a pierdut dramatic din susținerea electorală. Explicația stă în maturizarea românilor care le-au transmis pesediștilor: ”Nene, nu mai suntem cumpărabili cu bani de la bugetul de stat, vrem autostrăzi și spitale”.
orhideea-si-papadia-de-ce-exista-copii-cu-probleme-de-dezvoltare-si-cum-pot-toti-copiii-sa-creasca-frumos
Foto: Hotnews
Ghid practic

D​e ce exista copii cu probleme de dezvoltare si cum pot toti copiii sa creasca frumos

de A.V. HotNews.ro
Anumite variante ale genelor cresc predispozitia unei persoane la depresie, anxietate, tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie si comportamente antisociale, sociopate sau violente. Insa in loc sa considere aceasta gena „de risc” ca fiind o slabiciune, Boyce schimba modul in care ne raportam la fragilitatea umana, dovedind ca, desi aceste gene „rele” pot crea probleme, in situatia si mediul adecvate, pot sa duca la aparitia unor copii care nu doar ca se descurca mai bine decat inainte, dar care isi depasesc cu mult colegii.

Vladimir Putin
Foto: en.kremlin.ru

Prima confruntare între Putin și Zelenski, pe teren neutru, la Paris

de DG HotNews.ro
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se află în fața unui test major, cu o miză foarte mare- summitul cu Vladimir Putin care va avea loc luni la Palatul Élysée. Este prima confruntare care are loc între cei doi, de la alegerea lui Zelenski, iar ucrainenii se tem că liderul de la Kremlin l-ar putea păcăli pe mai puțin experimentatul Zelenski și l-ar putea determina să facă unele concesii excesive în dosarul conflictului din estul Ucrainei.


Tramvai turcesc de 33 de metri
Foto: durmaray.com

Tăriceanu: Nu cred că întâmplător în doar 2 ani două firme turcești au luat contractele pentru autobuze și tramvaie în Capitală / Replica Gabrielei Firea

de Redactia HotNews.ro
Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu îi cere Gabrielei Firea o procedură transparentă pentru achiziția tramvaielor și îi reamintește că tramvaiele fabricate la Arad circulă și în Cluj-Napoca, Arad și Oradea. "Nu cred că întâmplător în doar 2 ani două firme turcești au luat cele mai mari contracte de achiziții autobuze și tramvaie pentru București, în condițiile în care firme românești produc aceleași autovehicule în țară", spune Tăriceanu. În replică, primarul Capitalei acuză presiuni publice incorecte.
Coperta
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Ambiții politice, spionaj industrial, amatorism și competență în economia romaneasca. O istorie fascinantă a industrializării comuniste

de A.V. HotNews.ro
Istoricul Petre Opris face o treaba extraordinara in aceasta carte: scoate la lumina istoria economiei romanesti din vremea comunismului, publica documente de arhiva (din Romania si din Statele Unite) extrem de interesante si arata cum se luau deciziile in organizatiile de partid si de stat. Veti gasi aici texte despre industria aeronautica, despre datoriile externe ale Romaniei sau despre industria de aparare, foarte relevante pentru vremea respectiva.

Joaquin Sanchez, hat-trick contra lui Athletic Bilbao
Foto: Twitter - Real Betis Balompie

VIDEO Joaquin (Betis), cel mai vârstnic jucător care reușește un hat-trick în La Liga

de Diana Ene HotNews.ro
Joaquin, căpitanul lui Betis Sevilla, a devenit cel mai vârstnic fotbalist ce reușește un hat-trick în La Liga, el marcând de trei ori în poarta lui Athletic Bilbao în victoria cu 3-2 de pe teren propriu, din etapa a 16-a.
Zelimkhan Khangochvili
Foto: Captura Twitter

Execuția unui georgian la Berlin. Ministrul german al Apărării cere acțiuni suplimentare împotriva Rusiei, după ce doi diplomați ruși au fost deja expulzați

de Dani Rockhoff HotNews.ro
În urma presupusului omor comandat al unui georgian, la Berlin, liderul CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, a cerut acțiuni suplimentare împotriva Moscovei, după ce miercurea trecută, Parchetul Federal a făcut publică starea anchetei aflate în derulare. „Exista suficiente dovezi concrete, pentru ca uciderea lui Tornike K. să se fi comis fie la comanda unor agenții de stat ale Federației Ruse, fie ale Republicii Autonome Cecenia, ca parte a Federației Ruse”, se precizează în comunicatul oficial al procurorului general federal.
Celtic Glasgow, castigatoarea Cupei Ligii Scotiei
Foto: Twitter - Celtic Football Club

Celtic Glasgow a câștigat Cupa Ligii Scoției, înaintea duelului cu CFR Cluj

de Diana Ene HotNews.ro
Celtic a câștigat Cupa Ligii Scoției, duminică, pe "Hampden Park", după ce a învins în finală marea rivală Rangers, scor 1-0. Unicul gol al partidei a fost înscris după 60 de minute. Cristopher Jullien a trimis în plasă după o centrare din lovitură liberă a lui Ryan Christie.
Politie
Foto: Facebook

Explicația unui bărbat din Dolj care și-a ucis o vecină dându-i foc: ”Era vrăjitoare”

de N.O. HotNews.ro
Un bărbat din Dolj, în curtea căruia a fost găsită o femeie carbonizată, a recunoscut că și-a ucis vecina dându-i foc, pentru că ”era vrăjitoare”, relatează Mediafax.
Laszlo Tokes
Foto: AGERPRES

Laszlo Tokes, izbândă în instanță împotriva unor foști șefi ai serviciilor secrete care l-au numit "spion al Ungariei"

de Redactia HotNews.ro
László Tőkés a câștigat în a doua instanță procesul de calomnie intentat unor foști șefi ai serviciilor secrete care l-au numit spion al Ungariei și l-au acuzat că a primit bani de la serviciile secrete ungare în perioada rezistenței sale la Timișoara.
Tren pe singura linie de pasageri din Mexic
Foto: Ferrocarril Chihuahua Pacífico
Articol susținut de grupul Grampet

Controversa trenului Maya - Proiectul de peste 7 miliarde dolari care vrea sa schimbe o țară uriașă rămasă fără căi ferate

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Economie | Industrie Feroviara
Mexicul are 130 de milioane de locuitori, însă trenurile circulă pe o singură linie de cale ferată de lungimea traseului București - Oradea. Țara este în prezent divizată de planul de suflet al președintelui care ar vrea o linie de aproape 1.500 km care ar trece prin junglă și prin câteva sit-uri istorice mayașe importante și care ar putea costa chiar dublu față de cele 7,4 miliarde dolari estimate. În articol puteți citi de ce Trenul Maya este atât de contestat, dar și de ce atât de mulți îl vor, deși pare greu de crezut că uriașa linie din Yucatan chiar va fi construită.
Octavian Udistre
Foto: Hotnews

VIDEO INTERVIU Misterele metroului bucureștean: La Gara de Nord, există o altă gară subterană, umplută cu pământ/ De ce stația de la Romană e atât e îngustă/ Motivul pentru care Ceaușescu nu a vrut metrou în Drumul Taberei

de Daniela Mihai HotNews.ro
Metroul rămâne alternativa rapidă de a ajunge dintr-un loc în altul al Bucureștiului. Câteva dintre misterele sale au fost dezvăluite de Octavian Udriste – singurul feroviar în viață, din cei cinci ingineri aleși de Nicolae Ceaușescu să ducă la bun sfârșit această construcție sută la sută românească. Într-un interviu pentru HotNews, Octavian Udiștre a povestit de ce există, sub Gara de Nord, o altă gară subterană, umplută cu pământ și care este motivul pentru care stația de la Romană e așa de îngustă. El s-a referit și la motivul pentru care dictatorul nu a vrut să construiască metroul în Drumul Taberei și a explicat de unde provin urmele vizibile și astăzi pe anumiți pereți de la stația Piața Unirii.
Alaska
Foto: Captura Twitter

Pana de curent din Alaska: O fetiță de cinci ani desculță și-a purtat în brațe frățiorul aproape un kilometru, la minus 35 de grade Celsius, până la casa vecină

de N.O. HotNews.ro
Singură și speriată de o pană de curent, o fetiță de cinci ani a mers desculță, la minus 35 de grade Celsius, aproape un kilometru cu frățiorul său de 18 luni în brațe până la cea mai aproapiată casă, relatează News.sky.com. Mama acestora a fost arestată, pentru că a pus în pericol sănătatea copiilor săi.
Logo CM de handbal feminin 2019
Foto: japanhandball2019.com

​CM Handbal (f): Olanda, învinsă de Germania; Spania a remizat cu Suedia, în grupa României (Rezultatele zilei)

de Diana Ene HotNews.ro
Olanda a debutat cu stângul în Grupa Principală I de la Campionatul Mondial din Japonia, fiind învinsă de Germania, scor 25-23. Nemțoaicele au trecut pe primul loc în clasament, cu 5 puncte. În Grupa Principală II, din care face parte și România (învinsă de Rusia), Muntenegru a învins Japonia, iar Spania a remizat cu Suedia.
Conventia PLUS
Foto: Facebook

Modificări la statutul partidului lui Cioloș: Nu vor fi primiți în PLUS traseiștii

de Redactia HotNews.ro
Delegații din Convenția Națională a PLUS au votat, duminică, mai multe modificări la statutul partidului, printre care și aceea că "nu pot deveni membri persoanele care au dat anterior dovadă de traseism sau oportunism politic".
nor de fum Australia
Foto: Captura Twitter

​FOTO Un nor de fum toxic a învăluit capitala Australiei din cauza incendiilor

de N.O. HotNews.ro
Un nor de fum toxic a ajuns duminică în capitala australiană, Canberra, în timp ce pompierii se luptă cu peste 140 de incendii de vegetație, care ar putea fi alimentate, la începutul săptămânii viitoare, de un val puternic de căldură, informează AFP.
Liga 2
Foto: frf.ro

Liga 2: UTA Arad - Petrolul 3-0 / Oaspeții, în inferioritate numerică toată repriza a doua

de Diana Ene HotNews.ro
UTA Arad s-a impus pe teren propriu în fața celor de la Petrolul Ploiești, scor 3-0, profitând de faptul că oaspeții au evoluat în inferioritate numerică pe toată durata reprizei secunde.
scorpion
Foto: Wikipedia

O femeie a fost înțepată de un scorpion în avion

de N.O. HotNews.ro
O femeie care călătorea cu un avion al companiei United Airlines de la San Francisco la Atlanta a fost înțepată de un scorpion, fără să își dea seama. Scorpionul i-a căzut din pantaloni când s-a dus la toaletă, potrivit BBC.
Klaus Iohannis la parada militara de 1 Decembrie
Foto: Presidency.ro

Iohannis: Orice demers de revizuire a Constituției trebuie realizat cu maximă responsabilitate

de DG HotNews.ro
Orice demers de revizuire a Constituției trebuie realizat cu maximă responsabilitate, obiectivul fiind acela de a avea o Lege Fundamentală modernizată, care să permită construcția unui edificiu statal puternic și eficient, a transmis, duminică, președintele Klaus Iohannis. El mai spune că actualul cadru constituțional ”solid” a răspuns ”aspirațiilor” românilor.
Basescu
Foto: Facebook

Băsescu, despre invitarea lui Năstase la Cotroceni: Iohannis nu-l iubește, dar a vrut să dea un semnal politic. A fost un truc

de DG HotNews.ro
Traian Băsescu a declarat că prezența lui Adrian Năstase la recepția de Ziua Națională de la Cotroceni este ”un truc”, un semnal politic pe care președintele Klaus Iohannis a vrut să-l transmită.
banana, vanduta ca opera de arta (twitter)
Foto: Hotnews

VIDEO Celebra banană ”artistică”, vândută cu 120.000 de dolari, a fost devorată de un artist: ”Este delicioasă”

de DG HotNews.ro
Banana vândută pentru 120.000 de dolari pe post de operă de artă ”semnată” de Maurizio Cattelan a fost... mâncată de un alt artist, relatează BBC News.
UMF Iasi
Foto: Wikimedia Commons

Examenul de rezidențiat: Secretar de stat - Toți cei care obțin punctaj 60% se pot specializa

de Redactia HotNews.ro
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății reitereză că toți participanții la concursul de intrare în rezidențiat care vor avea punctajul mai mare de 60% se pot specializa. El a spus că Ministerul Sănătății va pune accent în ceea ce privește rezidențiatul, pentru anii următori, "pe rațional, pe clinic, pe aspectele de inteligență medicală, mai mult decât pe metodele clasice de examen".
Romania vs Rusia, la CM din Japonia
Foto: ihf.info

CM Handbal (f): România vs Rusia 18-27 / Repriza a doua de coșmar - Tricolorele, fără șanse la semifinale

de Diana Ene HotNews.ro
Naționala de handbal feminin a României a făcut o prima repriză excelentă în fața Rusiei, campioana olimpică, iar tabela arăta la pauză 10-10. Au urmat însă 30 de minute de coșmar pentru elevele lui Tomas Ryde. Apărarea a fost la pământ, rusoaicele au înscris pe bandă rulantă, iar în atac nu a funcționat aproape nimic. S-a încheiat 27-18 pentru Rusia, care își continuă seria victoriilor, în timp ce România știe sigur că nu mai are nicio șansă la semifinale.
Cristina Neagu, in meciul cu Rusia
Foto: ihf.info

CM Handbal (f): Cristina Neagu ar putea rata partida cu Suedia

de Diana Ene HotNews.ro
Tomas Ryde, selecționerul naționalei de handbal a României, a anunțat faptul că cea mai bună handbalistă a lumii, Cristina Neagu, ar putea rata partida cu Suedia.
Mihai Buzea
Foto: Arhiva personala

Așa-zisele elite*

de Mihai Buzea Contributors.ro
Elita este categoria socială cu acces la resurse (definiția îmi aparține, sunt mîndru de ea). Ne văicărim că n-am avut elite, că n-am avut un Havel („Am fost o generație lipsită de maeștri”, scrie undeva H.R.Patapievici), dar ne văicărim degeaba, pentru că România a avut elite, în sensul de mai sus. Hrana era o resursă, educația era o resursă, îngrijirea medicală era o resursă, sportul era o resursă, informația era iarăși o resursă – poate cea mai prețioasă dintre toate, cea care a contat pe termen lung. Imensa majoritate a oamenilor din țară nu avea acces la aceste resurse, iar lupta pentru a le obține implica un incredibil consum de timp și de energie; ceea ce înseamnă că cei care le aveau la-ndemână alcătuiau elita. Ca să mă fac înțeles, recurg la tehnica mea preferată, adică la exemplificare.
Bogdan Murgescu
Foto: Arhiva personala

Profesor Bogdan Murgescu: De ce-l votez ca rector pe Marian Preda. Scrisoare deschisă către membrii comunității academice a Universității din București

de Bogdan Murgescu Contributors.ro
Profesorul Bogdan Murgescu a publicat pe Contributors.ro o scrisoare deschisă în care explică motivele pentru care îl susține pe Marian Preda la postul de rector al Universitatii din București. Pe data de 4 decembrie a avut loc primul tur al alegerilor pentru desemnarea noului rector, iar reultatele au fost Prof. univ. dr. Marian Preda – 477 voturi (46,44 % din numărul de voturi exprimate). Prof. univ. dr. Laurențiu Vlad – 488 voturi (47,51 % din numărul de voturi exprimate). Miercuri, se va tine turul al doilea al alegerilor.
pictura bisericească distrusa de un instalator
Foto: Facebook

Centrală termică montată peste o pictură veche de 200 de ani, într-o biserică din Târgu-Jiu

de Redactia HotNews.ro
O centrală termică a fost montată peste o pictură veche de 200 de ani, din Biserica Sfântul Nicolae din Târgu-Jiu. Conducerea Direcției Județene pentru Cultură Gorj și Poliția au declarat pentru Mediafax că au început o anchetă după ce imaginile cu centrala termică amplasată pe peretele bisericii au fost postate pe Facebook.
Eugen Tomac
Foto: Facebook

Tomac anunță că PMP va avea candidat propriu pentru Primăria Capitalei, mai bun decât cel al USR-PLUS

de DG HotNews.ro
Eugen Tomac a anunțat că PMP va avea propriul candidat la alegerile pentru Primăria Capitalei. El susține că partidul are cel puțin trei candidați mai buni decât cei anunțați de USR și PLUS, în timp ce liberalii nu și-au anunțat poziția, deși au obținut cel mai mare număr de voturi la ultimul test electoral (alegerile prezidențiale).
Volodimir Zelenski
Foto: president.gov.ua

Ucraina a ajuns la un acord cu FMI pentru un nou împrumut de 5,5 miliarde de dolari. Independența justiției și lupta anticorupție, printre condiții

de DG HotNews.ro
Ucraina a ajuns la un acord de principiu cu Fondul Monetar Internațional (FMI) în ceea ce privește condițiile unui nou împrumut de 5,5 miliarde de dolari pentru ajutorarea economiei ucrainene, relatează Bloomberg, potrivit Mediafax.
Rezidentiat
Foto: AGERPRES

Examenul de rezidențiat: Aproape 9.000 de tineri s-au înscris la concursul care are loc astăzi în șase centre universitare

de Redactia HotNews.ro
Concursul de intrare în rezidențiat în domeniile Medicină, Medicină dentară și Farmacie are loc duminică, iar 8.876 de absolvenți ai facultăților de Medicină și Farmacie candidează pentru cele 4.710 locuri scoase la concurs. Examenul se va desfășura în 6 centre universitare - București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara - sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări și va avea o durată de 4 ore.
Edouard Philippe (sursa foto- facebook)
Foto: Hotnews

Premierul francez nu renunță la planul de reformare a sistemului de pensii. Transportul public paralizat, în a patra zi de grevă

de Redactia HotNews.ro
Primul ministru francez, Edouard Philippe, a declarat că este hotărât să finalizeze reforma sistemului de pensii propus de guvernul său, însă liderul sindicatului CGT a transmis că va lupta până la retragerea proiectului.
Cristina Neagu si Ambros Martin
Foto: ehf-euro.com

Ambros Martin: "Sunt fericit că România este în grupele principale" / Ce a spus despre victoria Rusiei

de Diana Ene HotNews.ro
Ambros Martin, antrenorul Rusiei, a declarat după meciul cu România, de la CM din Japonia, că este fericit că naționala condusă acum de Tomas Ryde se află în grupele principale, precizând că le dorește "tot norocul și tot ce au nevoie pentru a realiza ceea ce și-au propus". Spaniolul a făcut o analiză a meciului dintre Rusia și România, scor 27-18.
Susţinători ai manifestanţilor de la Hong Kong, la un meci din NBA
Foto: Twitter

VIDEO Mii de protestatari îmbrăcați în negru au ieșit, din nou, pe străzile din Hong Kong

de Redactia HotNews.ro
Mii de protestatari îmbrăcați în negru din toate categoriile de vârstâ s-au adunat duminică în Hong Kong pentru un nou miting pentru susținerea democrației în centrul financiar care a fost tulburat de proteste în ultimele șase luni.
Tomas Ryde, selectionerul Romaniei
Foto: frh.ro

Ryde, după înfrângerea cu Rusia: "Mi s-a părut că s-a schimbat nivelul arbitrajului în a doua repriză"

de Diana Ene HotNews.ro
Antrenorul naționalei de handbal feminin a României, Tomas Ryde, a declarat la finalul partidei cu Rusia, pierdută cu scorul de 18-27, că nivelul arbitrajului ”s-a schimbat” în repriza a doua și că ”nu e ok deloc” când un joc se schimbă ”așa”.
baza marinei
Foto: Twitter

Atacatorul saudit de la baza Blue Angels din Florida le-a ”servit” oaspeților la cină imagini cu masacre

de DG HotNews.ro
Atacatorul saudit de la baza Blue Angels a marinei americane din Pensacola le-ar fi pus invitaților la cină înregistrări video cu masacare, la începutul săptămânii, relatează presa americană citând surse apropiate anchetei, relatează BBC News.
Florin Cîțu, ministrul Finanțelor
Foto: Guvernul Romaniei

Ministrul Finanțelor anunță măsuri luate în calcul de guvern: Înghețarea salariilor demnitarilor, interzicerea cumulului pensie/salariu. Ce spune despre concedieri

de DG HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Guvernul Orban are un plan pentru reducerea cheltuielilor pe anul viitor astfel încât să se încadreze în deficitul de aproximativ 3,5%. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că înghețarea salariilor demnitarilor, interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat și chiar concedieri în sectorul bugetar sunt printre măsurile luate în calcul.
Politie
Foto: Facebook

De frica poliției, un șofer băut a sărit în Dâmbovița

de DG HotNews.ro
Un șofer băut a sărit în Dâmbovița, duminică dimineața, de teama Poliției. El a fost scos din apă și testat cu etilotestul, rezultatul fiind pozitiv.
Oana Manea
Foto: Facebook/ CSM Bucuresti

Oana Manea, fostă handbalistă: "Selecția nu a fost cea care trebuia să fie"

de Diana Ene HotNews.ro
Fosta handbalistă, Oana Manea, a declarat duminică, în urma eșecului României în fața Rusiei, scor 18-27, că, dacă în repriza a doua tricolorele ar fi jucat la fel ca în prima jumătate, naționala ar fi putut învinge.
Ludovic Orban
Foto: Agerpres

Orban spune că este utilă reexaminarea sistemului constituțional, pentru a evita derapaje de la democrație și statul de drept

de DG HotNews.ro
Ludovic Orban consideră că este utilă reexaminarea sistemului constituțional și legislativ, când va exista momentul politic oportun. Ceea ce toți am trăit în ultimii câțiva ani ne-a demonstrat că valorile constituționale au nevoie să fie permanent vegheate, pentru ca derapaje de la democrație și de la principiile statului de drept să nu mai fie posibile, spune premierul.
incendiu in India (twitter)
Foto: Hotnews

VIDEO Tragedie în India: Peste 40 de morți, într-un incendiu dintr-o fabrică. Zeci de muncitori dormeau în clădire- UPDATE

de DG HotNews.ro
43 de oameni au murit în urma unui incendiu puternic izbucnit în primele ore ale zilei de duminică într-o fabrică din Capitala Indiei, Delhi, potrivit autorităților citate de BBC News.
Volodimir Zelenski
Foto: president.gov.ua

Mii de manifestanți în capitala Ucrainei împotriva "capitulării" în fața Rusiei, cu o zi înaintea primei întâlniri Zelenski-Putin

de Redactia HotNews.ro
Aproximativ 5.000 de ucraineni au manifestat în stradă, duminică, făcând un apel la președintele Volodimir Zelenski să nu cedeze presiunii Moscovei, cu o zi înainte de prima întâlnire a acestuia cu Vladimir Putin, la un summit despre conflictul ucrainean, la Paris, scrie Agerpres, citând AFP.
Test cu rachete in Coreea de Nord 4
Foto: KCNA

Coreea de Nord a desfășurat un "test foarte important" la o bază de lansare a rachetelor

de Redactia HotNews.ro
Coreea de Nord a anunțat duminică că a efectuat un "test foarte important" la baza sa de lansare a sateliților Sohae, înconjurat de mister, dar semnificativ pentru eșecul negocierilor în domeniul nuclear dintre Phenian și Washington, comentează AFP, preluată de Agerpres.

Emmanuel Macron si Vladimir Putin
Foto: Agerpres/EPA

Serviciul de informații al armatei ruse s-a aflat în spatele atacului cibernetic din campania lui Macron, în alegerile din 2017

de DG HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Hackeri având legături cu serviciul de informații al armatei ruse (GRU) au fost implicați în piratarea unor e-mailuri ale echipei de campanie a lui Emmanuel Macron în timpul prezidențialelor din Franța din 2017, afirmă sâmbătă cotidianul Le Monde, potrivit Agerpres.
Gabriela Firea
Foto: PMB

Orban, despre mandatul Gabrielei Firea: Rezultatele pe proiectele de investiții importante sunt aproape egale cu zero / Cine seamănă vânt, culege furtună

de Redactia HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban spune că la Primăria Capitalei, pe perioada mandatului Gabrielei Firea, rezultatele pe proiectele de investiții importante "sunt aproape egale cu zero".
Anthony Joshua, campion mondial la categoria grea
Foto: wbaboxing.com

VIDEO Anthony Joshua a redevenit campion mondial IBF, WBA, WBO și IBO la categoria grea

de Diana Ene HotNews.ro
Anthony Joshua și-a luat revanșa, sâmbătă, în fața lui Andy Ruiz, câștigând prin decizie unanimă și recucerind titlurile IBF, WBA, WBO și IBO la categoria grea.
Predare limba engleza
Foto: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Topul vorbitorilor non-nativi de limba engleză/ Unde se plasează România

de Redactia HotNews.ro
Peste un miliard de oameni vorbesc engleza ca prima sau a doua limbă și pentru sute de milioane aceasta este a treia sau a patra limbă vorbită, conform unui nou raport realizat de EF Education First, citat de CNN. Dintre aceștia, olandezii sunt cei mai fluenți vorbitori non-nativi de limba engleză de pe glob.
Violente ale jandarmilor
Foto: Stirile ProTV

Ministrul de Interne: Convorbirile radio ale Jandarmeriei de la protestul din 10 august au fost desecretizate. Luni vor fi trimise Parchetului 248 de ore de înregistrări/ Cine a greșit va plăti

de Mona Hera HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Jandarmeria București a desecretizat convorbirile radio de la protestul din 10 august 2018, iar luni vor fi trimise Parchetului 248 de ore de înregistrări, a declarat sâmbătă pentru HotNews.ro ministrul de Interne Marcel Vela. "Cine a greșit va plăti. Vor fi și sancțiuni administrative", a afirmat Vela.
salariu
Foto: Pro TV

Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat. Ministrul Muncii: Se lucrează la un astfel de proiect, în scurt timp voi prezenta în Guvern o propunere coerentă - UPDATE

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Ministerul Muncii lucrează la un proiect de lege prin care să fie interzis cumulul pensiei cu salariul la stat, ministrul Violeta Alexandru declarând că în foarte scurt timp va prezenta în guvern o "propunere coerentă în acest sens".
Nicusor Dan
Foto: Facebook

Nicușor Dan, desemnat candidat pentru Primăria Capitalei de către USR București: USR a demonstrat astăzi că este cel mai democratic partid din România - UPDATE

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Politic
Deputatul independent Nicușor Dan a fost desemnat candidatul USR București pentru Primăria Capitalei, a declarat președintele interimar al organizației, Dumitru Dobrev.
Ciolos
Foto: Facebook

VIDEO Cioloș, după ce Nicușor Dan a fost desemnat candidatul USR la Primăria Capitalei: Înțelegerea noastră a fost să avem câte un candidat din partid, nu un candidat independent. Vom discuta luni - UPDATE

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Liderul PLUS, Dacian Cioloș, spune că va discuta luni cu reprezentanții USR despre candidatul pentru Primăria Capitalei, în condițiile în care cele două partide hotărâseră să aibă câte un candidat care să provină din partid, și nu un candidat din afara partidului, așa cum este Nicușor Dan. Cioloș a mai spus că ar trebui să existe un proces de selecție, astfel încât să fie desemnat candidatul care are cea mai mare susținere și s-a declarat convins că Vlad Voiculescu, candidatul PLUS, ar putea câștiga o astfel de selecție.
Franta steag
Foto: Uefa.com

Un primar francez le-a interzis oamenilor să moară în zilele de sărbătoare sau în weekend

de DG HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Un primar francez a interzis locuitorilor să moară în weekend și în timpul sărbătorilor legale potrivit unei hotărâri publicate vineri. "Este interzis locuitorilor să moară la domiciliu pe teritoriul comunei sâmbăta, duminica și în zilele de sărbătoare publică pe o perioadă nedefinită”, arată decizia semnată de edil.
Donald Trump
Foto: YouTube

Gest fără precedent: Trump mulțumește Iranului pentru negocierile ”foarte corecte” care au dus la eliberarea studentului american

de DG HotNews.ro
Președintele american Donald Trump a mulțumit sâmbătă Iranului pentru negocierile ”foarte corecte” care au dus la eliberarea unui student american deținut pentru spionaj. Trump a spus că asta arată că SUA și Iranul pot încheia un acord, potrivit Reuters.
Ionel Arsene
Foto: Facebook/ Ionel Arsene

Ionel Arsene, acuzat de ministrul Transporturilor că a dat unor apropiați contracte de 81 de milioane de euro, face public numărul de telefon al acestuia: Dacă vreți să îi urați de sănătate

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
"Baronul" PSD de Neamț Ionel Arsene îi face public numărul de telefon al ministrului Transporturilor, Lucian Bode, pentru cei care "vor să îi ureze sănătate", după ce ministrul l-a acuzat că ar fi atribuit unor apropiați contracte fără licitație în valoare de 81 de milioane de euro. "Așa vor ei să conducă țara, cu dosare penale și cătușe!", a scris Arsene pe Facebook.
Dacian Ciolos
Foto: Facebook

Dacian Cioloș, reales președinte al PLUS: Îmi doresc ca data viitoare să nu mai vorbim despre un partid de lider, asta este cea mai mare vulnerabilitate a noastră

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Fostul premier Dacian Cioloș a fost reales, sâmbătă, președinte al PLUS. El a fost singurul candidat și a fost validat la șefia partidului în cadrul Convenției Naționale a partidului. Cioloș a spus că își dorește ca data viitoare să nu se mai vorbească "de un partid de lider", pentru că acest lucru este "cea mai mare vulnerabilitate" a PLUS, susținând că este ultima dată când candidează la conducerea partidului "singur".
Sevil Shhaideh
Foto: Agerpres

Ludovic Orban a concediat-o pe Sevil Shhaideh

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Ludovic Orban a eliberat-o pe Sevil Shhaideh din funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, transmite Mediafax.
Dan Barna
Foto: Facebook

Barna îl taxează pe Orban: Totuși, domnule prim-ministru, ar fi fost de preferat să treceți pe lista asumărilor de guvern și alegerea primarilor în două tururi

de MH HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Liderul USR, Dan Barna, îl taxează pe premierul Ludovic Orban că nu a inclus proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin pe lista celor pentru care Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament. Barna spune că mai este jumătate de an până la locale și încă nu s-au luat măsuri pentru îndreptarea actualei legi care transformă comunitățile locale în moșii ale unor grupuri de interese fără legitimitate.
Raluca Turcan
Foto: Facebook

Raluca Turcan: PSD a practicat tehnica terenului pârjolit / În toate ministerele vor fi reduceri de personal

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Vicepremierul Raluca Turcan spune că "PSD a practicat tehnica terenului pârjolit" - toate ministerele au fost lăsate cu datorii de miliarde de lei, iar Fondul de rezervă a fost lăsat gol. De asemenea, Turcan a declarat, la Digi 24, că vor avea loc reduceri de personal la toate ministerele și instituțiile publice și că fiecare ministru va veni cu schema lui de reorganizare.
Târgul de Crăciun din Strasbourg
Foto: TravelZoom.ro

FOTO. Cum arată Târgul de Crăciun din Strasbourg, la un an după atentatul din 2018

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Life | Calatorii
La un an după atentatul terorist din 2018, soldat cu cinci morți și zece răniți, Târgul de Crăciun din Strasbourg s-a umplut din nou cu turiști, decorațiuni luminoase, magazine și restaurante, miros de scorțișoară și vin fiert. Măsurile de securitate sunt însă mai drastice acum ca niciodată.
Stele
Foto: pixabay.com

Laureați ai Premiului Nobel pentru Fizică: Rezolvați criza schimbării climatice și salvați Pământul. Ideea că vom coloniza alte sisteme solare este nerealistă și iresponsabilă

de DG HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Rezolvați criza schimbării climatice și salvați pământul, pentru că ideea că rasa umană se va refugia colonizând alte sisteme solare este nerealistă și improbabilă, este apelul lansat sâmbătă de laureații Premiului Nobel pentru fizică și chimie.
112
Foto: AGERPRES

Avocat mort după ce a intrat cu mașina într-un TIR. Colegii săi spun că era obosit după audieri care au durat aproape 20 de ore la DIICOT

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 7 Dec 2019 Actualitate | Esențial
Un cunoscut avocat din Târgoviște, fost decan al Baroului Dâmbovița, a murit după ce a intrat cu mașina într-un TIR. Colegii săi spun că bărbatul era obosit după audieri de aproape 20 de ore la DIICOT și că, cel mai probabil, a adormit la volan și a intrat cu mașina într-un camion.Alte titluri din Actualitate:

Partidul lui Victor Ponta rămâne fără organizația din Brăila, după ce Mihai Tudose a dat tonul: Ne luăm rămas bun de la politica pumnului în gură dusă de Dragnea 2
Instanța supremă judecă marți cererea lui Liviu Dragnea de anulare a pedepsei care l-a băgat după gratii pentru 3 ani și jumătate
VIDEO Greta Thunberg primește un Nobel alternativ. Hăituită și aclamată la Madrid, ea spune: „Am obținut multe, dar din nou nimic”


ECONOMIE0-100.hotnews.roSPORT

Luis Suarez, gol magic cu calcaiul
Foto: Twitter - Goal

VIDEO Luis Suarez, gol magic pe Camp Nou - Execuție incredibilă cu călcâiul

de Diana Ene HotNews.ro
Barcelona a câștigat în fața celor de la Mallorca un meci în care s-au marcat șapte goluri, trei dintre ele fiind înscrise de Messi. Remarcatul serii a fost însă Luis Suarez, care a reușit un gol pur și simplu fabulos. Aflat cu spatele la poartă, uruguayanul l-a învins pe Reina cu o execuție incredibilă cu călcâiul.
Simona Halep, alaturi de Artemon Apostu-Efremov si Darren Cahill
Foto: Facebook/ Simona Halep

Simona Halep a anunțat cooptarea lui Artemon Apostu-Efremov în echipa sa

de Diana Ene HotNews.ro
Simona Halep a anunțat, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, cooptarea în echipa sa a lui Artemon Apostu-Efremov. Fotografia postată de jucătoarea de tenis din Constanța este însoțită de mesajul: ”Bine ai venit în casa de nebuni, Arti. Suntem fericiți să te avem în echipă”.


LIFE

Bancul zilei: Invazia extratereștrilor la sat

de A.S. HotNews.ro
Într-un sat din România se zvonea că va fi o invazie a extratereștrilor.

Vine Georgel cu vestea la toți cetățenii, spunându-le:

- Vedeți că ne-ar putea invada extratereștrii! Sunt oameni mici...


REVISTA PRESEI

Vedete
Foto: Colaj foto

Caru' cu vedete: Cum arată mama Mihaelei Rădulescu. Doamna e foarte cochetă și poartă geantă Chanel; Cristi Borcea, un romantic incurabil. Milionarul a dus-o pe Valentina Pelinel în „orașul iubirii” de ziua ei

de Gabriela Florea HotNews.ro
Criticată pentru că are păr alb la 46 de ani, iubita lui Keanu Reeves dă replica. Motivul pentru care nu se vopsește. Potrivit relatărilor apropiaților...

Adrian Nartea din „Vlad” plătește prețul scump al celebrității. Nici în parc nu poate să mai stea liniștit cu fiica sa. „Sunt personajul principal, îți dai seama că...
Faze tari
Foto: Colaj foto

Faze tari: Maimuțele din Japonia și-au creat propriul “spa” pentru a scăpa de gerul iernii; Un fermier și-a vopsit câinele în tigru ca să sperie maimuțele invadatoare

de Gabriela Florea HotNews.ro
Ca să crească producția de lapte, autoritățile ruse au echipat vacile cu căști de realitate virtuală. Pentru a reduce anxietatea vacilor și a crește producția de lapte...

Un țipar furnizează energie electrică pentru decorațiile de Crăciun de lângă acvariul lui. Un țipar numit Miguel Wattson a devenit un punct de atracție la Acvariul din...
Utile
Foto: Colaj foto

Utile: Vâscul de Crăciun. Ce simbolizează sărutul sub vâsc; 5 sfaturi să vă protejați dinții pe perioada Sărbătorilor

de Gabriela Florea HotNews.ro
Insomnia: cauze și metode de prevenire. În general, insomnia apare pe termen scurt și este cauzată de un anumit eveniment stresant sau de o traumă la care ai fost supusă...

Poate preveni cancerul, bolile de inimă și alte afecțiuni cronice. Este considerat aliment minune. Poate preveni multe boli grave. Vestiții acizi grași omega 3 care sunt...

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Invazia extratereștrilor la sat
Într-un sat din România se zvonea că va fi o invazie a extratereștrilor. Vine Georgel cu vestea la toți cetățenii, spunându-le: - Vedeți că ne-ar putea invada extratereștrii! Sunt oameni mici...
Bancul zilei: Americanul și rusul se laudă
Americanul: – La noi… când trece Trump, toată lumea aruncă în el cu fructe, ouă, îl scuipă, îl înjură, etc etc…
Bancul zilei: Pescărița nervoasă
O pescăriță nervoasă, către pestișorul de aur:- Ti-am spus să faci din bărbatul meu un armăsar!
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by