Coronavirus in Romania
Foto: Xinhua / Profimedia Images

Ce fac dacă sunt vaccinat împotriva COVID-19, dar am intrat în contact cu o persoană infectată? Stau sau nu în carantină?

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Actualitate | Sanatate
Sunt vaccinat împotriva COVID-19, dar am intrat recent în contact cu o persoană care tocmai a fost testată pozitiv - un membru al familiei, un coleg sau pur și simplu o persoană care s-a aflat în aceeași încăpere. Ce este de făcut? Stau sau nu izolat/în carantină? Care sunt pașii de urmat în acest caz?
Dragnea
Foto: Captura video

Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea / Ștefănescu: Dacă apărea numele nostru sigur aveam probleme

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Actualitate | Politic
Partidul Alianța pentru Patrie, anunțat de Liviu Dragnea cu o zi în urmă, a fost înregistrat oficial la tribunal în 19 mai. Fostul lider al PSD a anunțat că patru „oameni obișnuiți” în colaborare cu fostul secretar general al PSD Codrin Ștefănescu, sunt fondatorii noii formațiuni politice.
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report: Un miliard de lei la secret. Presiunile cumnatului lui Adrian Năstase asupra conducerii ASF. Asistentă de 47 de ani sau de 26? Democrația topoarelor. Înmatricularea și radierea mașinilor se vor putea face la RAR

de DP HotNews.ro
Presiunile cumnatului lui Adrian Năstase asupra conducerii ASF pentru a proteja City Insurance ● Asistentă de 47 de ani sau de 26? ● Înlocuitorul lui Octavian Berceanu la Garda de Mediu, trece în CV-ul oficial „capacități de a folosi videoproiector sau scaner” ● Democrația topoarelor: cine vrea să omoare pădurile și jurnaliștii ● Remus Azoiței, profesor la Royal Academy: „M-am oferit să țin masterclass-uri la Conservator, am fost refuzat pe motiv că nu au săli.” ● Distracție cu manele și gesturi obscene la un centru de vaccinare din Botoșani ● Falimentul City Insurance schimbă regulile RCA. Întâlnire de foc, la Ministerul Finanțelor ● Înmatricularea și radierea mașinilor se va putea face la RAR, nu la DRPCIV, ca acum ● Un miliard de lei la secret. Experiment cu banii dați presei de PNL, PSD și USR PLUS ● Ministrul Sorin Cîmpeanu forțează un al doilea mandat la președinția Agenției Universitare a Francofoniei ● OMS recomandă dublarea taxelor pe alcool în Europa.
Vasile Alexandru Lucian
Foto: Facebook

Fiul unui primar PNL, care a lucrat la firma tatălui său până a obținut o funcție politică la București, îi ia locul lui Octavian Berceanu la Garda de Mediu

de D.D. HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Actualitate | Politic
Alexandru Lucian Vasile, comisar general adjunct la Garda de Mediu, îl înlocuiește pe Octavian Berceanu la șefia instituției după demiterea sa de către premierul Florin Cîțu pe motiv că era propus de USR-PLUS.
Spital COVID-19
Foto: MARIO TAMA / Getty images / Profimedia

Doar 19 paturi ATI libere pentru pacienții COVID-19, în spitalele din România / În București, Cluj sau Timișoara nu mai este niciun loc liber

de I.H. HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Actualitate | Coronavirus
În spitalele din România, luni după-amiază erau neocupate doar 19 paturi la ATI pentru pacienții cu COVID-19, iar în București, Cluj sau Timișoara nu mai este niciun pat liber, conform datelor oficiale. La nivel național sunt operaționale 1.087 de paturi ATI pentru pacienții cu COVID-19, iar autoritățile spun că dintre acestea 116 sunt paturi rezervate persoanelor cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2. "Se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare", mai susțin autoritățile.


City Insurance
Foto: AGERPRES

​Ghid pentru asigurații și păgubiții RCA ai City Insurance: Ce faci dacă ești client și denunți polița ori dacă ești victima unui accident cu o mașină asigurată la City

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Economie | Asigurari
Dacă te numeri printre cei 3 milioane de români asigurați la City Insurance, societate împotriva căreia a fost demarată procedura falimentului, și vrei să denunți polița RCA, dacă nu ai avut daune în perioada de valabilitate de pâna la denunțare, pentru perioada neexpirată ai dreptul să îți recuperezi diferența de primă de la Fondul de Garantare a Asiguraților, se arată într-un ghid lansat luni de UNSAR și BAAR pentru clienții și păgubiții acestei societăți. Vezi în articol ce pot face și păgubiții și care e procedura.
Coronavirus in Romania
Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lista celor 224 de localități în care incidența este mai mare sau egală cu 3 la mie

de D.D. HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Actualitate | Esențial
În 224 de localități din România incidența cumulată a cazurilor la mia de locuitori este mai mare sau egală cu 3, potrivit datelor oficiale publicate luni.
Dr Alan Braid
Foto: Facebook

Medicul ginecolog care a încălcat noua lege a avortului din Texas / Miza constituțională a gestului său / De ce nu-l reclamă asociațiile anti-avort

de I.B. HotNews.ro
Un ginecolog american a declarat în acest weekend că a încălcat noua lege a avortului din Texas, expunându-se la urmărirea penală care ar putea testa constituționalitatea acestui text în instanță, scrie AFP.
Alege un abonament la vin ales de somelieri
Foto: Wineful
Articol susținut de Wineful

Acest abonament la vin este unul dintre cele mai ușoare moduri de a descoperi vinuri bune fără a da greș

de Smile Media
În 2020, odată cu instalarea carantinei și închiderea restaurantelor și a magazinelor, am asistat la una dintre cele mai rapide schimbări din istoria recentă: adoptarea extrem de rapidă a obiceiului de a cumpăra online de către consumatori. De asemenea, pandemia din 2020 a dus la închiderea multor afaceri locale și, din fericire, și la înființarea altor afaceri care să susțină producătorii locali ce au fost afectați de pandemie.
A. Nunțu
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul.ro

Mai bine exotic la Mamaia dacât banal în Dubai...

de A.Nuntu Smile Media
Sub semnul cash-ului a stat primul Târg Național Imobiliar organizat în ultimii doi ani. A fost o ediție curajoasă, chiar dacă mai timidă, comparativ cu târgurile de altă dată. În spatele măștilor de protecție, expozanți și vizitatori și-au încrucișat din nou dorințele și putințele, sub cupola Casei Poporului. Adică tot acolo unde, la finele lui 2019, părea că stăteau toți cu grija crizei iminente deasupra capului.
Mobexpert, brandul românesc nr.1 în mobilier și decorațiuni, folosește soluția Alpha PhonePOS, furnizată de Alpha Bank Romania
Foto: Alpha Bank
​Articol susținut de Alpha Bank România

Mobexpert, brandul românesc nr.1 în mobilier și decorațiuni, folosește soluția Alpha PhonePOS, furnizată de Alpha Bank Romania

de Smile Media
Alpha Bank Romania și Mobexpert își extind parteneriatul existent, banca punând la dispoziția celui mai mare retailer românesc de mobilier și decorațiuni aplicația Alpha PhonePOS, cea mai avansată soluție de plată la livrare existentă pe piață (Tap to Phone).
Monica Movileanu, Cristina Angheluță
Foto: PwC România
Articol susținut de PwC România

Strategia de sustenabilitate și importanța raportării ESG: Unde se află companiile din România

de Monica Movileanu, Cristina Angheluță PwC România
Următorul an și jumătate, până în 2023, va fi o perioadă de eforturi intense și transformări pentru companii care urmează să facă tranziția către modele de operare responsabile și transparență prin conformarea cu noile cerințe de raportare non-financiară - ESG (politici de mediu, sustenabilitate și guvernanță).
Vaccinare impotriva COVID-19
Foto: CNCAV

Loteria vaccinării împotriva COVID-19 intră în linie dreaptă. Câte premii vor fi acordate și ce valoare are marele premiu

de Alina Neagu HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Actualitate | Sanatate
Loteria vaccinării - premii în bani acordate prin tragere la sorți persoanelor vaccinate cu schema completă împotriva COVID-19 și care se înscriu la loterie - intră în linie dreaptă, după ce Ordinul comun a fost semnat astăzi de ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, și de ministrul Economiei. La Loteria de Vaccinare vor fi acordate 1.139 de premii în valoare totală de 15.000.000 lei.
Respect RoMaine MedLife
Foto: MedLife

​18 septembrie, Ziua Respectului. "Respectul este singura formulă a succesului într-o societate care caută să devină, să crească, să prospere. Reduce agresivitatea și ostilitatea dintre grupuri, creează o geografie a colaborării"

de A.T. HotNews.ro
Vineri, 17 Sept 2021 RoMaine MedLife
Ce este respectul? “Diversitatea acestui comportament e spectaculoasă în sine. Chiar dacă unele expresii ale respectului au caracter universal, altele sunt intim legate de identitatea acelui om, acelui loc, acelui secol”, spune dr. Gabriel Diaconu, medic specialist psihiatru în Centrul MindCare. “Un salut respectuos, o conversație scurtă și o disponibilitate de a fi de folos celorlalți se poate dovedi un liant social solid a cărui valoare apare la suprafață în cele mai neașteptate situații”, adaugă dr. Valentin-Veron Toma, senior researcher la Institutul de Antropologie „Francisc I. Rainer” al Academiei Române.
Fonduri europene 2021 dreamstime
Foto: Dreamstime.com

​Fonduri UE 2021-2022: Perioada de înscreri la finanțările de câte 800.000-1,5 milioane Euro pentru construcții, echipamente, magazin online pentru firme de produse agricole. Ghid oficial

de CZ HotNews.ro
Statul a anunțat, luni, oficial, perioada de înscrieri la Submăsura 4.2 din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), prin care antreprenorii români pot obține fonduri europene de maximum 800.000-1,5 milioane de euro pe proiect, pentru construcții, achiziție de echipamente, magazin online, mașini și alte investiții în afacerile de procesare și marketing al produselor agricole.
Nelu Tataru
Foto: AGERPRES

Tătaru: România are mai multe cazuri de Covid în realitate: "Nu știu dacă suntem la 10.000, dar nu suntem nici la 4.000"

de I.B. HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Revista Presei | Radio TV
Fostul ministru al sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni seara, la Digi24, că România are mai multe cazuri de Covid în realitate decât cele din cifrele oficiale. Întrebat dacă în prezent suntem, de fapt, la 10.000 de cazuri, Tătaru a răspuns: "Nu știu dacă suntem la 10.000, dar nu suntem nici la 4.000".
Alege SmartBill și adaugă simplitate afacerii tale cu un Buton!
Foto: SmartBill

[P] Alege SmartBill și adaugă simplitate afacerii tale cu un Buton!

de Smile Media
Orice antreprenor este preocupat de bani: câți ies, câți intră, pe ce îi cheltuie, cât vinde, cum poate reduce din cheltuieli și cum își poate crește vânzările. De asemenea orice antreprenor este preocupat de cât poate investi, de timpul de care dispune și de banii care îi rămân după ce reușește să jongleze cu toate problemele și temerile, reale sau nu, dar cu siguranță justificate.
Sistemul solar
Foto: YouTube

Tainele Universului: De ce orbitele planetelor din sistemul nostru solar se află toate în același plan?

de A.Th.C. HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Science - Spatiul
Dacă ați studiat vreodată un model al sistemului nostru solar, probabil că ați observat că Soarele, planetele, lunile și asteroizii sunt în aproximativ același plan. De ce? Pentru a răspunde, Live Science ne invită într-o călătorie în timp – cu 4,5 miliarde de ani în urmă.
Consumand alcool
Foto: Wavebreak / Profimedia Images

OMS recomandă dublarea taxelor pe alcool în Europa pentru a reduce numărul de cazuri de cancer

de I.B. HotNews.ro
Dublarea impozitelor pe alcool în Europa ar preveni ca în jur de 5.000 de persoane să moară de cancer în fiecare an, potrivit unui studiu prezentat luni de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), potrivit AFP.
Dan Petrescu
Foto: Facebook/ Fotbal Club CFR 1907

VIDEO Liga 1: CFR Cluj vs CSU Craiova 1-0 / Prima victorie pentru Dan Petrescu

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Sport | Fotbal
Dan Petrescu a avut nevoie de trei meciuri pentru a obține prima victorie pe banca celor de la CFR Cluj. Campioana României s-a impus luni, pe teren propriu, împotriva echipei CSU Craiova, scor 1-0 (Liga 1, etapa a IX-a).
Emma Raducanu
Foto: TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

Ilie Năstase și noua senzație Emma Răducanu - Fostul lider ATP nu vede motivele pentru care să ne mândrim cu ea

de A.I. HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Sport | Tenis
Emma Răducanu este noua senzație din tenisul mondial, sportiva cu tată român câștigând US Open. Întrebat ce părere are despre Emma, Ilie Năstase a precizat, printre altele, că nu vede motive pentru care ar trebui să ne mândrim cu sportiva care reprezintă Marea Britanie.
Vladimir Putin la conferinta de presa
Foto: Sergey Guneev / Sputnik / Profimedia

Niet! Registrul civil suedez respinge primul nume „Vladimir Putin” / ”Prenume inadecvat”

de I.B. HotNews.ro
Registrul civil suedez a refuzat să permită unui cuplu să-și numească fiul „Vladimir Putin”, considerând că utilizarea numelui liderului rus a intrat în categoria interzisă a prenumelor „inadecvate”.
Misu Negritoiu, fost presedinte ASF
Foto: Hotnews

Acuzații grave în scandalul City Insurance: Pare un faliment acoperit 5 ani / City a fost scoasă din redresare în baza unei hârtii fără nicio valoare - Mișu Negrițoiu, fost șef ASF

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Mișu Negrițoiu, cel care a fost revocat de la conducerea ASF în mai 2017 după scandalul NN Pensii și criza RCA din 2016 (falimentele Astra și Carpatica), susține într-o declarație pentru HotNews.ro că actuala situație de la City Insurance "pare un faliment acoperit 5 ani." Acesta spune că a pus City sub un plan de redresare în 2016 și cu administrare specială, dar după plecarea sa, ASF a hotarât scoaterea City din redresare, în baza unei hârtii fără nici o valoare (extras de cont), care s-a dovedit a fi un fals.
  • Vezi în articol cine sunt cei care ar fi trebuit să supraveghere piața de asigurări pe salarii de peste 10.000 de euro pe lună
Captura de heroina
Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

India a confiscat trei tone de heroină din Afganistan

de I.B. HotNews.ro
Aproape trei tone de heroină din Afganistan, în valoare de aproximativ 2,7 miliarde de dolari, au fost confiscate într-un port din vestul Indiei, potrivit AFP.
Thierry Breton
Foto: Kenzo Tribouillard / AFP / Profimedia Images

Europenii vaccinați cu AstraZeneca ar trebui să poată intra în Statele Unite (comisar european)

de I.B. HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Actualitate | Coronavirus
Europenii vaccinați cu serul AstraZeneca ar trebui să poată veni în Statele Unite în noiembrie, deși acest vaccin nu este recunoscut de Agenția Americană a Medicamentului, a declarat luni comisarului european Thierry Breton pentru AFP.
Liviu Dragnea
Foto: Digi 24

Mediastandard.ro: Discursul populist al lui Liviu Dragnea, presărat de conspiraționism și victimizare

de Mediastandard.ro
Ultimele apariții televizate ale lui Liviu Dragnea din libertate au marcat și escaladarea discursului populist al acestuia, fiind din ce în ce mai clar că fostul lider al PSD se agață de orice oportunitate pentru a rămâne relevant pe scena politică autohtonă. Prima apriție TV de după eliberare a reprezentant atât anunțul revenirii în politică, cât și o încercare de exersare a abilităților populiste. În urmă cu treni ani, înainte de condamnare, Dragnea încerca să le lase alegătorilor impresia că el, omul bun care vrea să facă bine (sic!), nu este lăsat. Ba mai mult decât atât, în discursurile lui au început să se regăsească din ce în ce mai des cuvinte care lasă de înțeles că este ținta unor intenții necurate.
Viorica Dancila
Foto: Hotnews

fanatik.ro: Viorica Dăncilă, replică la atacul lui Liviu Dragnea: "E o obsesie! Mai pierdeam guvernarea dacă eram omul SRI?"

de fanatik.ro
Liviu Dragnea a menționat că, spre deosebire de cei doi predecesori ai săi în fruntea Executivului, Viorica Dăncilă nu a blocat măsuri din programul de guvernare al PSD. Întrebat dacă pe Viorica Dăncilă o depășea funcția de prim-ministru, Dragnea a declarat următoarele: ”Nu a depășit-o, pentru că a ținut de ea. A vrut mai mult, a vrut și președinte de partid, și candidat la prezidențiale, deci înseamnă că funcția aia nu o depășea, deci era prea puțin. Deci cred că nu a depășit-o”, a spus, duminică seara, Liviu Dragnea despre Viorica Dăncilă.
Amprente fosilizate, Tibet
Foto: livescience.com

Cele mai vechi urme umane din Tibet: Amprentele de mână fosilizate a doi copii

de I.B. HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Science - Arheologie
Cu aproximativ 200.000 de ani în urmă, copiii din epoca de gheață și-au băgat mâinile și picioarele în noroi lipicios, la mii de metri deasupra nivelului mării, pe Platoul Tibetan. Aceste urme, păstrate acum în calcar, oferă unele dintre cele mai vechi dovezi ale strămoșilor umani care locuiau în zonă și pot reprezenta cea mai veche artă de acest gen descoperită vreodată, scrie Live Science.
Votul Juniorilor in Germania
Foto: John MACDOUGALL / AFP / Profimedia

Alegeri Germania: A inceput Votul Juniorilor și exercițiul democratic în 673 de școli

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Pentru elevii din 673 de școli din Bavaria alegerile generale germane au început luni, 20 septembrie. Aceștia pot participa, până vineri, la alegerile la nivel național pentru juniori și pot vota, ca adulții, până duminică. “Dreptul la vot este instrumentul central al co-determinarii în democrația noastră parlamentară. Prezența la vot a elevilor și elevelor noastre este mai importantă ca niciodată”, a declarat ministrul educației din landul Bavaria, Michael Piazolo, la începutul campaniei de la München.
Festivalul George Enescu
Foto: Hotnews

Festival Enescu – în a 3-a săptămână a intrat ”Legiunea” franceză condusă, însă, detașat de „Piticul” Orchestrei Naționale Radio

de Dana Cristescu HotNews.ro
Duminică, 19 Sept 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Practic, săptămâna a treia a început cu un oraș blocat. Cei care au fixat începerea anului școlar pe 13, pentru că era luni, sînt foarte dotați cu simțul umorului. Ca de obicei, foarte atenți la ce nu are importanță. Ca de exemplu, autostrada se termina în 3 ani, dar nu se va termina nici în 30. Bănuiesc că data de închidere trebuie să fie vinerea?! S-a simțit și în public începerea școlilor. Mai mulți tineri, chiar elevii de la școlile de muzică au descoperit, în număr mai mare, că pot asista la concerte, mai ales că, acum, nu-și mai deranjează vacanța. Ba, chiar și președintele a onorat festivalul cu prezența.
Nicolae Voiculet si Liviu Dragnea
Foto: Captura Facebook

Digi24: Liviu Dragnea a atras deja primul membru AUR în noul său partid. Acesta este susținător al ROEXIT

de ​Digi24 Digi24.ro
Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a anunțat duminică lansarea unui nou partid, Alianța pentru Patrie. Potrivit lui Dragnea, formațiunea a luat naștere în urma demersurilor făcute de Codrin Ștefănescu.
Gigi Becali, patronul FCSB
Foto: Captura Digi Sport

DigiSport: ”E alt om, s-a întâmplat ceva în mintea lui!”. Transformarea totală a fotbalistului care l-a refuzat pe Gigi Becali

de ​Digisport Digisport.ro
Gigi Becali i-a transferat la FCSB, de când l-a numit antrenor pe Edi Iordănescu, pe Claudiu Keșeru, Valentin Gheorghe și pe Constantin Budescu, dar finanțatorul și-a mai dorit un jucător, cerut de altfel și de antrenor.
Copil vaccinat impotriva coronavirusului
Foto: Roman Lacheev / Alamy / Profimedia Images

Campania de vaccinare în școli, programată să înceapă pe 13 septembrie, blocată de GDPR. Cîmpeanu: Avem o problemă de reglementare, trebuie să găsim soluția legală

de Iulia Rosca HotNews.ro
Campania de vaccinare în școli trebuia să înceapă chiar în prima zi de școală, după cum anunța medicul Valeriu Gheorghiță, însă aceasta este blocată din cauza reglementărilor privind prelucrarea datelor cu caracter personal legată de formularele ce trebuie completate, a precizat luni ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Ludovic Orban
Foto: gov.ro

Ludovic Orban: Trebuie să existe un control civil asupra serviciilor de informații

de V.M. HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Revista Presei | Radio TV
Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat luni seară, la postul Realitatea Plus, că trebuie să existe un control civil asupra serviciilor de informații din România, în acest moment lucrându-se la un pachet de legi în acest domeniu.
Paul Rusesabagina
Foto: Facebook

UPDATE Eroul care a inspirat filmul „Hotel Rwanda”, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru terorism / Cine e Paul Rusesabagina

de D.D. HotNews.ro
Paul Rusesabagina, omul a cărui poveste a stat la baza filmului „Hotel Rwanda” a fost găsit vinovat de terorism, și condamnat la 25 de ani de închisoare, în urma unui proces pe care susținătorii săi îl consideră unul politic.
Janet Yellen
Foto: JUSTIN TALLIS / AFP / Profimedia

SUA: Bătălie politică pentru plafonul datoriilor / Cu ce scenariu apocaliptic încearcă Janet Yellen să-i convingă pe republicani

de I.B. HotNews.ro
Administrația Biden a avertizat luni despre riscul unei „crize financiare istorice” dacă nu se ajunge rapid la un acord cu opoziția republicană privind plafonul datoriilor, ceea ce ar împiedica Statele Unite să își onoreze angajamentele financiare de la jumătatea lunii octombrie, potrivit AFP.
Octavian Berceanu
Foto: Facebook

Premierul Florin Cîțu l-a demis pe șeful Gărzii de Mediu. Octavian Berceanu era unul dintre ultimii oameni USR-PLUS rămași în funcție

de C. Ivanov HotNews.ro
Octavian Berceanu a fost eliberat luni din funcția de comisar general al Gărzii de Mediu, potrivit unui ordin semnat de premierul Florin Cîțu. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.
Centru de vaccinare din Praga (Cehia)
Foto: Michal Cizek / AFP / Profimedia Images

Coronavirus: Și Cehia a început vaccinarea cu a treia doză

de V.M. HotNews.ro
Cehia a început luni vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-Covid-19, această doză de consolidare fiind disponibilă pentru oricine a primit ultima doză de vaccin cu cel puțin opt luni în urmă.
Paul Rusesabagina
Foto: Wikipedia

Washingtonul se teme că eroul filmului „Hotel Rwanda” nu a avut un proces echitabil

de I.B. HotNews.ro
Statele Unite se tem că Paul Rusesabagina, un fost hotelier a cărui poveste a inspirat filmul „Hotel Rwanda”, nu a beneficiat de un proces echitabil, a declarat luni purtătorul de cuvânt al diplomației americane, Ned Price, potrivit AFP.
Abecedar de colorat
Foto: Hotnews
Recomandare prescolari

Abecedar de Colorat si Abecedar Poveste

de A.V. HotNews.ro
Abecedarul poveste reprezintă fericita întâlnire a textului izbutit cu imaginile atent elaborate și sugestive. Copiii vor adora cartea și datorită galeriei diverse de personaje simpatice și hazlii ce aduc o încărcătură proaspătă de culoare și dinamism.
Abecedarul de Colorat conține diversele activități distractive ce îi vor ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu fiecare literă în parte, într-un format perfect adaptat copiilor ce îi va sprijini să-și dezvolte spiritul de atenție, creativitatea și inteligența.
Pasaport verde Covid
Foto: GIL COHEN-MAGEN / AFP / Profimedia

Certificatul verde a devenit obligatoriu pentru anumite activități acolo unde incidența trece de 3 la mie / Măsura, valabilă și pentru copiii de peste 6 ani

de G.S. HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Actualitate | Esențial
Certificatul verde Covid este obligatoriu începând de luni, în localitățile unde incidența cazurilor de coronavirus este între 3 și la 6 la mia de locuitori, pentru accesul în baruri, restaurante, evenimente private, spectacole, etc., măsura fiind valabilă inclusiv pentru copiii ce au mai mult de 6 ani.
Stefanos Tsitsipas
Foto: Kena Betancur / AFP / Profimedia

Stefanos Tsitsipas s-a răzgândit - Ce părere are grecul despre vaccinarea anti-Covid

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Sport | Tenis
Grecul Stefanos Tsitsipas (3 ATP) spune că se gândește să facă vaccinul împotriva coronavirusului până la finele anului, deși inițial își exprimase reticențele față de acesta, scrie DPA.
Vedere cu mina de lignit de la Turow
Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Polonia trebuie să plătească 500.000 de euro pe zi pentru ignorarea deciziei CJUE în cazul minei de la Turow

de V.M. HotNews.ro
Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a ordonat luni Poloniei să plătească o penalitate zilnică de 500.000 de euro către Comisia Europeană pentru că nu a oprit exploatarea minei de lignit carieră deschisă de la Turow, încălcând astfel o decizie a instanței europene pronunțată în urmă cu câteva luni, relatează Reuters.
Examen
Foto: Flickr/ Alex France

Scandal la admiterea în profesia de avocat. Examen bruiat de drifturi și muzică / Selly făcea repetiții acolo cu formația: Complet iresponsabil din partea organizatorilor / Reacția decanului Baroului București

de I.H. HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Actualitate | Esențial
Peste 2.200 de absolvenți de Drept au susținut examenul de primire în profesia de avocat la Romexpo, unde, în același timp, aveau loc drifturi (European car festival) și repetiții pentru concert. "Era foarte zgomotos, sunet de drifturi, înțeleg că s-a declanșat și o alarmă din cauza fumului", spune vloggerul Selly, care a avut repetiții acolo pentru un concert și care susține că "a fost complet iresponsabil" din partea organizatorilor. Decanul Baroului București, Ion Dragne, a declarat pentru HotNews.ro că organizatorul examenului - Uniunea Națională a Barourilor din România - nu a fost informat de către Romexpo că, în paralel cu examenul, erau și alte evenimente programate: "Cum de Romexpo a închiriat unei societăți fără să țină cont că noi aveam examen acolo?".
Fonduri
Foto: Depositphotos

​3TS Capital, cu investiții în România, a lansat un nou fond, de 150 milioane euro, cu sprijin european

de CZ HotNews.ro
3TS Capital Partners, firmă de investiții focalizată pe Europa Centrală și de Est, care a finanțat și companii românești de tehnologie, a lansat un nou fond de investiții, de 150 de milioane de euro, cu sprijinul Uniunii Europene.
Atacator Rusia
Foto: Captura Twitter

VIDEO UPDATE Atac armat la o universitate din Rusia, soldat cu cel puțin 6 morți și 24 răniți / Unii studenți au sărit pe geam pentru a scăpa cu viață

de G.S. HotNews.ro
6 oameni au fost împușcați mortal, iar alți 24 au fost răniți după un atac armat ce a avut loc luni la o universitate din orașul rusesc Perm, potrivit autorităților.
----------
16.41 Autoritățile ruse au revizuit bilanțul atacului: 6 morți și 24 de răniți, potrivit Tass.ru.
13.17 Studentul care a tras în colegii săi este în viață și este tratat în spital, a spus Comitetul pentru Investigații, contrazicând informația transmisă de universitate, că acesta ar fi fost ucis.
12.55 Potrivit informațiilor preliminare, autorul atacului este Timur Bekmansurov, în vârstă de 18 ani
11.34 FOTO ”Supraîncărcat de ură” Ce a scris pe rețele sociale atacatorul.
Bancnote de 500 de euro
Foto: PublicDomainPictures.net

Olanda vrea interzicerea bancnotei de 500 de euro

de V.M. HotNews.ro
Ministrul olandez de Finanțe, Wopke Hoekstra, conduce o mișcare europeană comună care cere interzicerea bancnotei de 500 de euro și plățile în numerar de peste 5.000 de euro, pentru a preveni spălarea de bani și alte activități infracționale.
Horia Alexandrescu
Foto: TVR

Jurnalistul Horia Alexandrescu a murit la vârsta de 74 de ani

de G.S. HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Actualitate | Esențial
Jurnalistul Horia Alexandrescu a murit la vârsta de 74 de ani, potrivit unei postă de pe Facebook a fiicei acestuia, Anca Alexandrescu.
Calatorii
Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Statele Unite vor permite, din noiembrie, intrarea tuturor călătorilor internaționali vaccinați cu schemă completă

de V.M. HotNews.ro
SUA îi vor lăsa să intre pe teritoriul lor de la „începutul lui noiembrie” pe toți pasagerii care provin din străinătate cu condiția ca ei să fie vaccinați cu schema completă împotriva Covid-19, a anunțat luni Casa Albă.
Sorana Cirstea
Foto: John Walton / PA Images / Profimedia

WTA Ostrava: Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur de Anett Kontaveit

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Sorana Cîrstea a părăsit rapid turneul de la Ostrava (de categorie WTA 500), sportiva noastră fiind învinsă în turul întâi de Anett Kontaveit (Estonia - 30 WTA).
Renate Weber
Foto: Agerpres

Renate Weber: Certificatul verde COVID ar fi trebuit introdus prin lege, nu prin hotărâre de Guvern

de D.D. HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Actualitate | Esențial
Introducerea obligativității certificatului verde COVID dacă rata de infectare trece de 3 ar fi trebuit făcută prin lege, nu prin hotărâre de guvern, a declarat Avocatul Poporului, Renate Weber.
Coronavirus in Romania
Foto: Grosescu Alberto Mihai / Shutterstock Editorial / Profimedia

Coronavirus în România: Alte 3.342 de cazuri noi de COVID-19, în urma a puțin peste 21.000 de teste / 78 de decese în ultima zi, 952 de pacienți la ATI / Topul județelor după noua raportare

de Redactia HotNews.ro
Alte 3.342 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în România în ultimele 24 de ore, în urma a 21.119 de teste, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de peste 15%, conform datelor oficiale anunțate luni de autorități. Bilanțul de la debutul pandemiei a ajuns astfel la 1.152.052 de îmbolnăviri. De asemenea, în ultima zi au fost înregistrate 78 de decese, în timp ce 952 de pacienți sunt internați la terapie intensivă.
Copenhaga
Foto: Pixabay

Top 10 cele mai sigure orașe din lume: Metropolele asiatice, depășite pentru prima dată de o capitală europeană

de G.S. HotNews.ro
Siguranța a fost un criteriu vital pentru călători în decizia privind destinațiile pe care să le viziteze. Dar lumea a fost întoarsă pe dos începând de anul trecut din cauza pandemiei, așa că noțiunea de loc ”sigur” s-a schimbat fundamental, notează CNN.
Copil vaccinat impotriva coronavirusului
Foto: Roman Lacheev / Alamy / Profimedia Images

Vaccinarea contra Covid-19: Pfizer a anunțat rezultatele testelor clinice pe copii de 5-11 ani și va cere urgent autorizarea în SUA și Europa

de G.S. HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Actualitate | Coronavirus
Pfizer și BioNTech au anunțat luni că vaccinul lor contra Covid-19 induce un răspuns imun robust la copiii cu vârste între 5 și 11 ani, adăugând că vor cere autorizarea produsului pentru utilizarea pe minorii în acest interval de vârstă în SUA, Europa și oriunde va fi posibil, transmite Reuters.
Rata de infectare COVID 20 septembrie
Foto: grupul de comunicare strategica

​GRAFIC Rata de infectare, în creștere în 15 județe / Ilfov și Satu Mare au depășit pragul de 3

de D.D. HotNews.ro
Rata de infectare este în creștere în 15 județe, indicele COVID-19 la nivel național fiind luni de 1,87 cazuri la mia de locuitori. Ilfov a trecut și el de pragul de 3, depășit până acum doar de Satu Mare.
Pandemia de COVID-19
Foto: Wavebreak / Profimedia Images

Rata de infectare COVID în Capitală continuă să crească și a depășit 2,5 la mia de locuitori

de I.H. HotNews.ro
Rata de infectare în Capitală a ajuns luni la 2,57, a anunțat subprefectul de București Antonela Ghiță. Reamintim că în Capitală incidența cazurilor COVID-19 la mia de locuitori a trecut vineri, 17 septembrie, de pragul de 2.
Presupusul atacator din Rusia
Foto: Twitter

FOTO ”Supraîncărcat de ură” Ce a scris pe rețele sociale atacatorul care a ucis cel puțin 8 oameni la Universitatea din Perm

de G.S. HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Actualitate | Esențial
Trăgătorul ce a ucis cel puțin opt persoane luni în atacul de la universitatea din orașul rusesc Perm se numea Timur Bekmansurov, potrivit surselor canalului de Telegram Baza, cunoscut pentru relația apropiată cu poliția rusă, scrie The Moscow Times.
firme radiate
Foto: depositphotos.com

Termene.ro: Peste un milion de firme închise în România în ultimii 30 de ani

de Denisa Crăciun HotNews.ro
În ultimii 30 de ani, 1.056.574 de firme au fost radiate în România, lipsa educației de business fiind principalul motiv pentru care multe dintre acestea eșuează, conform unei analize Termene.ro, platforma care oferă informații actualizate în timp real despre companiile de pe piața locală.
City Insurance
Foto: City Insurance

​Falimentul City Insurance, companie cu 3 milioane de clienți RCA: Fondul de Garantare a Asiguraților așteaptă cereri de daune / Care este procedura

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Fondul de garantare a Asiguraților (FGA) a anunțat luni că poate primi cereri de deschidere a dosarelor de daună din partea posibililor creditori ai City Insurance, în timp ce cererile de plată se vor putea depune doar după ce se publică în Monitorul Oficial decizia retragerii autorizației de funcționare a acestui asigurător, cu aproape 3 milioane de clienți RCA. Din cauza pandemiei, cererile se vor putea depune doar online ori prin poșta. Vezi în articol procedura.
Emma Raducanu, pe coperta Vogue
Foto: vogue.com

Emma Răducanu, mină de aur pentru marketing - Ce giganți vor să semneze contracte cu sportiva britanică

de L.V.A. HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Sport | Tenis
După succesul de la US Open, Emma Răducanu a devenit o țintă pentru marile companii care o doresc de partea lor. Având deja contracte semnate cu Nike și Wilson, sportiva britanică este "vânată" de giganți precum Aston Martin, Lacoste sau Chanel.
Numarare voturi la alegerile din Rusia
Foto: Maksim Bogodvid / Sputnik / Profimedia

Alegeri Rusia: Partidul lui Vladimir Putin, cotat cu 49% dintre voturi, potrivit rezultatelor parțiale / Cât au obținut restul formațiunilor

de G.S. HotNews.ro
Partidul aflat la putere în Rusia, ce îl sprijină pe președintele Vladimir Putin, și-a păstrat majoritatea parlamentară după alegerile din weekend, chiar dacă și-a pierdut circa o zecime din procentul electoral, arată rezultatele parțiale de luni, potrivit Reuters.
Sorin Ionita
Foto: Arhiva personala

“Efectul Natașa” și isterizarea cu agendă în Republica Moldova

de Sorin Ionita Contributors.ro
Duminică, 19 Sept 2021 Actualitate | Opinii
Dacă întrebi lumea la Chișinău zilele astea “tu ai știut, sau n-ai știut?” nimeni nu va avea dubii la ce te referi și-ți va răspunde imediat. Firește, e vorba cazul jurnalistei-vedetă Natalia Morari, lider de piață pe comentariu politic și fondatoare de televiziune opoziționistă și pro-europeană, care a șocat țara recunoscând că are un copil cu cel mai mare racket pe care l-a dat Moldova: Veaceslav Platon, oligarh miliardar și dublu cetățean moldo-rus; dacă o fi și român sub altă identitate, cum e obiceiul locului, nu știm.
Ploi si vreme rea
Foto: pixabay.com

Prognoza meteo: Ploi și vreme rece în următoarele 2 săptămâni

de G.S. HotNews.ro
Vremea se va răci pe parcursul următoarelor două săptămâni (26 septembrie - 3 octombrie) iar ploi se vor semnala în majoritatea regiunilor, reiese din prognoza publicată, luni, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), potrivit Agerpres.
Hannah Waddingham
Foto: Jay L Clendenin/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cele mai spectaculoase ținute ale vedetelor la Premiile Emmy 2021 GALERIE FOTO

de Redactia HotNews.ro
Premiile Emmy 2021, acordate duminică seară la Los Angeles, au reprezentat pentru numeroase vedete ocazia de a-și prezenta ținutele elegante, o parte dintre ele le puteți vedea în galeria foto din articol.Alte titluri din Actualitate:

Alexandru Rafila: Copiii sub 12 ani ar trebui scutiți de certificatul verde / Nu există o asemenea recomandare a Comisiei Europene
În peste un sfert din localitățile din jurul Capitalei rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori / Care este incidența cazurilor COVID în fiecare localitate din Ilfov
Vaccinarea anti-Covid în România: 12.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore
USR PLUS, cerere oficială către CCR să dezbată mai repede sesizarea privind moțiunea de cenzură
După o zi de cursuri online, copiii din Afumați revin de marți la școală. Prefectul de Ilfov: A fost o greșeală de interpretare
Ministrul Educației: Posibil ca școlile din București să treacă la cursuri online la mijlocul lunii octombrie
Noul partid al lui Dragnea, făcut de Codrin Ștefănescu. Îl sprijin cu tot ceea ce știu eu, cu toată experiență mea politică, administrativă și economică
Evenimente extreme si activitatea economica. Schimbarea climatica poate destabiliza profund bugetele publice
Simona Halep: despre căsătorie și vaccinuri
Într-o societate care idealizează sarcina, o tânără artistă vrea să schimbe percepția românilor față de un subiect tabu: depresia postpartum
Din ce spune Liviu Dragnea că trăiește: ”Nu mor de foame”


ECONOMIE

Mai multe imprumuturi
Foto: Pixabay

​Vom împrumuta mai mulți bani. Necesarul brut de finanțare urcă cu 4,2 miliarde lei, în urma rectificării bugetare. PNRR va crește mai mult datoria

de Florin Barbuta HotNews.ro
Rectificarea bugetară a fost una pozitivă pentru că urmează să împrumutăm mai mult. S-a aruncat mereu în fața populației informația că, în urma rectificării, deficitul bugetar scade la 7,13% din PIB, de la 7,16%. E adevărat, dar asta pentru că se raportează la o estimare de PIB nominal mai mare. În practică, deficitul crește cu aproape 4 miliarde, lucru confirmat de nota de fundamentare și, mai nou, de un document semnat de ministrul Finanțelor Dan Vîlceanu.
Fostul sediu Lehman Brothers
Foto: Wikimedia David Shankbone

„Momentul Lehman Brothers al Chinei”. Criza Evergrande zguduie economia

de DP HotNews.ro
Sâmbătă, 18 Sept 2021 Actualitate | Internațional
Președintele Xi Jinping se confruntă în prezent cu un test serios al reformelor sale financiare, în timp ce criza care a cuprins Evergrande, a doua cea mai mare companie imobiliară din țară, face valuri în piața imobiliară, scrie The Guardian. Acesta ar putea fi, de asemenea, cea mai mare încercare prin care trece sistemul financiar al Chinei. Cu protestatari furioși care au ocupat sediul dezvoltatorului imobiliar, analiștii au descris criza Evergrande drept „momentul Lehman Brothers al Chinei”. Numai că de data aceasta nu e vorba de o bancă ci de un constructor de locuințe care nu își poate plăti datoriile de 300 de miliarde de dolari.
Vagon panoramic elvetian in Connecting Europe Express
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Cum arată unul dintre cele mai moderne trenuri care au ajuns vreodată în România - Povestea unui tren ce pare SF pentru o țară în care locomotivele se strică des și vagoanele nu-s destule

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 18 Sept 2021 Economie | Industrie Feroviara
În aceste zile va parcurge mai mult de 900 km prin România trenul special Connecting Europe Express care vine cu șase vagoane ultra-moderne din șase țări diferite și a parcurs 10.000 km prin Europa în două săptămâni. Trenul a fost tractat de la Giurgiu cu locomotive diesel, fiindcă podul de la Grădiștea stă dărâmat de 16 ani, iar în Gara de Nord era curățenie desăvârșită cum rar este. În articol puteți vedea cum arată trenul și ce spune el despre România și sectorul ei feroviar. Un astfel de tren arată cum ar fi putut călători românii dacă sectorul feroviar nu ar fi fost neglijat timp de 30 de ani.


SPORT

Liga 2
Foto: frf.ro

Liga 2: Universitatea Cluj a urcat pe locul 4 / Remiză între CSA Steaua și CS Șelimbăr (Clasamentul după șapte etape)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Universitatea Cluj a urcat pe locul 4 în Liga 2, după ce a învins echipa Viitorul Târgu Jiu, scor 1-0, în etapa a șaptea.
BIG 3 si dominatia tenisului mondial
Foto: us open / instagram

Dominic Thiem si rivalitatea dintre Federer, Nadal și Djokovic: Variantă surprinzătoare - Pe cine vede GOAT

de A.I. HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Sport | Fotbal
Discuțiile despre GOAT (cel mai bun din toate timpurile) au fost mereu la modă, dar odată cu anul de senzație 2021 avut de Novak Djokovic acestea s-au intensificat. Au fost argumente pentru fiecare dintre reprezentanții BIG 3 (Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic), iar Dominic Thiem și-a exprimat și el punctul de vedere.
Lionel Messi si Mauricio Pochettino
Foto: Mehdi Taamallah / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fratele patronului de la PSG pune tunurile pe Mauricio Pochettino după ce l-a schimbat pe Lionel Messi

de L.V.A. HotNews.ro
Mauricio Pochettino a intrat în colimatorul fratelui emirului Qatarului (care este și patronul celor de la PSG), Tamim bin Hamad Al Thani. Mohammed a postat un mesaj pe Twitter în care îl amenință pe antrenorul parizienilor că se poate întoarce oricând la Londra (unde a antrenat-o pe Tottenham) dacă mai face astfel de greșeli.
Simona Halep-Iuruc
Foto: Twitter

O nouă specie de insectă a fost denumită "Simona Halep" în cinstea sportivei

de L.V.A. HotNews.ro
Luni, 20 Sept 2021 Sport | Tenis
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca a anunțat descoperirea unei noi specii de insectă pe teritoriul României, în zona județului Constanța. Insecta a fost denumită Phlebotomus simonahalepae, în onoarea sportivei Simona Halep, fostă număr unu mondial în tenis.


0-100.hotnews.roLIFE

Premiile Emmy
Foto: Flickr/ Aranami

Emmy 2021: Lista completă a premiilor / ”The Crown” și ”Ted Lasso”, marii câștigători ai ediției de anul acesta

de DP HotNews.ro
Cea de-a 73-a ediție a galei de decernare a premiilor Primetime Emmy, considerate echivalentul Oscarurilor pentru industria de televiziune americană, a fost dominată de producțiile ''The Crown'' și ''Ted Lasso'', potrivit site-ului oficial al evenimentului, consultat de Agerpres. Evenimentul a avut loc duminică seară la Los Angeles. Prezentatorul principal al galei, organizate în format fizic dar cu un număr restrâns de invitați, a fost actorul de comedie Cedric The Entertainer. Prezentăm mai jos lista celor mai importante trofee atribuite duminică seară la Los Angeles.

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Noul salut la modă din iarna lui 2021
Iarna lui 2021: Se întalnește gazul cu electricitatea în iarna anului 2021: - Salut...
Bancul zilei: Dedicare totală pentru Parlamentul și guvernul tău
Un reporter îi ia un interviu unui tip de pe stradă.- Dumneavoastră ați munci gratis pentru un ministru?- Sigur că da!- Dar pentru un senator?- Fără îndoială!- Și pentru un deputat?
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by