Marcel Vela
Foto: Agerpres

VIDEO Ordonanța militara nr 8: Marcel Vela: Se prelungeste interdictia zborurilor spre Spania cu încă două săptămâni / Se suspendă activitatea în centrele de bătrâni și de minori

de R.M. HotNews.ro
Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a anunțat în această seară Ordonanța Militara cu nr 8. Printre măsurile cele mai importante amintim: se suspendă cumpărarea de pachete majoritare de actiuni la companiile energetice; se interzice exportul de cereale, de produse de panificație si de ulei; Se suspendă activitatea în centrele de bătrâni și de minori, inclusiv în cele private; se prelungeste interdictia zborurilor spre Spania cu încă două săptămâni si Ministerul Transporturilor va aviza orice transport aerian, chiar daca aeroporturile sunt in subordinea Consiliului Judetean.
Raed Arafat si Marcel Vela
Foto: AGERPRES

DOCUMENT Textul Ordonanței Militare 8

de V.M. HotNews.ro
Ministrul de interne Marcel Vela și secretarii de stat din MAI Raed Arafat și Bogdan Despescu au prezentat joi seară o nouă ordonanță militară, cea cu numărul 8.
inghesuiala la aeroportul Cluj, in plină pandemie de coronavirus
Foto: Captura

VIDEO Cum își pasează autoritățile vina pentru înghesuiala de pe Aeroportul Cluj, în plină pandemie de COVID/ Prefect: O situație nefericită, despre care nu am știut / Dosar penal deschis pentru zădărnicirea combaterii bolilor

de I.H. HotNews.ro
În plină pandemie de coronavirus, aproape 2.000 de oameni s-au înghesuit joi în parcarea Aeroportului Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură, iar autoritățile își pasează vina pentru situație. Conducerea aeroportului spune că era treaba Consiliului Județean să dezinfecteze parcarea, în timp ce CJ susține că nicio autoritate județeană nu a știut despre aceste zboruri și cere demisia directorului aeroportului. Prefectul de Cluj, Mircea Abrudean, a spus pentru HotNews.ro că a fost o „situație nefericită” și „o deficiență de organizare pornită de la firma de recrutare”, care ar fi gestionat totul și care acum este anchetată penal.
Sedinta de Guvern
Foto: Hotnews

VIDEO Șomaj tehnic la bugetari: Orban cere să fie incluși și șefii / Ordonanța va fi analizată cu fiecare minister

de CP HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban a cerut ca ordonanța de urgență privind șomajul tehnic în sectorul public să includă și șefii. "Să găsiți o formă de exprimare a solidarității și pentru șefime, adică inclusiv pentru noi, demnitarii", a spus Orban adresându-se ministrului muncii, Violeta Alexandru, la începutul ședinței de Guvern de joi. Orban a mai spus că a primit deja zeci de cereri de derogare de la această ordonanță.
Coronavirus Romania
Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia
LIVETEXT

Coronavirus în România: Numărul deceselor a ajuns la 248, cel al cazurilor a trecut de 5.000

de Redactia HotNews.ro
Bilanțul deceselor provocate de coronavirus în România a urcat joi la 248, potrivit datelor oficiale. Joi s-au raportat si cele mai multe decese pentru o zi, 28. Raportarea de la orele prânzului au fost anunțate 441 de cazuri noi, ceea ce înseamnă că totalul infecțiilor a ajuns la 5.202.
------------
20.35 Încă două decese raportate, iar totalul zilei se ridică la 28
19:26 Focar de COVID-19 într-o comună din județul Vaslui, după o întâlnire a cultului penticostal
16.32 VIDEO Cum își pasează autoritățile vina pentru îngesuiala de pe Aeroportul Cluj, în plină pandemie de COVID
Pandemia de coronavirus se extinde
Foto: NOAH SEELAM / AFP / Profimedia
LIVETEXT

Coronavirus în lume: 100 de zile de când China a raportat ”o pneumonie cu cauză necunoscută” / Ungaria, în carantină pe termen nedefinit

de Redactia HotNews.ro
Numărul cazurilor de coronavirus din lume a ajuns la circa 1,5 milioane, în timp de peste 88.500 de pacienți cu Covid-19 au murit, iar 330.000 s-au vindecat, arată centralizările de pe Arcgis și Worldometer.
-----------

22.59 Africa de Sud a anunțat prelungirea carantinei cu două săptămâni
22.11 Coronavirusul a ajuns în New York din Europa, nu Asia - cercetători americani
21.30 Trudeau: Viața nu va reveni la normal până nu vom avea un vaccin
21.16 Franța a depășit 12.000 de decese
20.41 Activitățile economice ar putea fi reluate în mai în SUA
20.27 Peste 90.000 de morți în întreaga lume
19.58 Statele Unite: 32.449 noi cazuri de infectare, 1.942 decese raportate
Cereale
Foto: Pixabay.com

Exportul de cereale, zahăr, biscuiți - interzis pe perioada stării de urgență

de V.M. HotNews.ro
Ministrul de interne Marcel Vela a anunțat că, pe perioada stării de urgență, se suspendă exporturile mai multor produse agroalimentare, precum grâu, porumb, orez sau zahăr.
Florin Citu
Foto: Hotnews

Florin Cîțu: Avem o scădere a veniturilor de 20 miliarde lei și o creștere a cheltuielilor de 12 miliarde lei

de CP HotNews.ro
Proiectul de rectificare bugetară ar putea fi prezentat în ședința de luni a Guvernului pentru a fi aprobat, a anunțat ministrul finanțelor, la începutul ședinței de joi. În acest context, Cîțu a spus că "există deja o scădere de venituri estimată în jur de 20 de miliarde lei și o creștere a cheltuielilor de aproape 12 miliarde lei. Deci, în acest context, trebuie să fim mult mai atenți cu partea de cheltuieli din buget". Cîțu a prezentat și câteva măsuri, una referitoare la rambusarea TVA, iar alta privind prorogarea unor termene pentru depunerea situațiilor financiare.
Mega Image
Foto: Mega Image
Articol susținut de Mega Image

Măsuri pe timp de criză: măriri salariale și spor suplimentar de 25% pe zi la Mega Image

de Smile Media
Miercuri, 8 Apr 2020 Actualitate | Esențial
Acum vreo lună și jumătate, eram în normalitate, uitându-ne la China și la Wuhan ca la ceva izolat, îndepărtat. Astăzi suntem izolați, încercând să ne adaptăm la noile condiții și restricții. De la momentul în care s-a anunțat primul caz de coronavirus în România și până am ajuns să realizăm cu toții că acest virus este ceva serios, lucrurile s-au succedat rapid, fulminant. Parcă a trecut o veșnicie de la normalitate. Oricum, e clar că după această pandemie, lucrurile se vor schimba, la nivel social, mental, psihologic, la nivel de individ, cât și la nivel de colectiv.
O faptă bună pe zi - BCR și HotNews
Foto: BCR
Proiect BCR - HotNews

​SONDAJ Fapta bună de azi - ziua 8. Tu decizi ONG-ul caștigător - votul s-a încheiat. Vineri, 10 aprilie, urmează altă serie de propuneri

de Smile Media
Campania BCR-HotNews.ro, care își propune ca în fiecare zi să răsplătească cu 1.000 de euro o organizație sau o asociație care face fapte bune, a început. Este a8-a zi a campaniei și invităm cititorii să se implice în număr cât mai mare și să voteze ONG-ul dorit. La ora 20.00 votarea se va opri, iar ONG-ul cu cele mai multe voturi va fi beneficiarul micro-finanțării de 1.000 de euro.
Alexandru Rafila
Foto: AGERPRES

Alexandru Rafila: În noiembrie-decembrie vom avea un alt vârf de infectări cu COVID-19

de S.J. HotNews.ro
Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a afirmat joi seara, la Mediafax, că în lunile noiembrie-decembrie vom avea un alt vârf de infectări cu COVID-19, însă speră ca până atunci să existe medicația necesară.
Claudiu Murariu - CEO InnerTrends
Foto: Hotnews
O inițiativă a Băncii Comerciale Române

VIDEO Cum să te organizezi mai bine când muncești de acasă. Sfaturi de la cineva care o face de 10 ani

de Răzvan Băltărețu Smile Media
Miercuri, 8 Apr 2020 Un sfat pe zi
În ciuda situației în care ne regăsim ca țară și planetă, există o parte bună de necontestat: avansul tehnologic care ne permite să muncim de aproape oriunde. Românii i-au zis „telemuncă”. Și e legală încă din 2018. Iată-ne astfel într-un experiment la care nimeni n-ar fi îndrăznit să se gândească în urmă cu câțiva ani: milioane de oameni lucrează de acasă. Însă cum faci să fii și productiv?
Veronica Dobozi, Mihai Trandafir
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - COVID-19

Prescripția specială în vremea stării de urgență

de Veronica Dobozi, Mihai Trandafir STOICA & Asociatii
Mai există prescripția specială în vreme de Covid? Pe scurt, problema este următoarea: "Este firesc ca perioada stării de urgență să nu intre în calculul prescripției speciale a răspunderii penale, în raport de dispozițiile Decretului Președintelui României nr. 195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României?"
Transport de cereale
Foto: autoline-eu.ro

VIDEO ​Ludovic Orban: Dacă va fi necesar, sunt hotărât inclusiv să interzicem exporturile de cereale

de CP HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban consideră că este dezmăț ce se întâmplă în zona exporturilor de cereale. Orban i-a cerut ministrului agriculturii, Adrian Oros, să ia măsuri deoarece "nu ne putem permite să acceptăm, ca din lăcomie, unii proprietari de cantități de cereale să trimită la export să ne lase fără grâu". Ministrul a spus la rândul său că are pregătit textul pentru rechiziții și pentru suspendarea exportului de cereale.
energie regenerabila
Foto: Wikipedia

Vânzarea pachetelor majoritare de acțiuni pentru companiile din Sistemul Energetic Național, suspendată

de R.M. HotNews.ro
Vânzarea/cumpărarea de pachete majoritare de acțiuni ale companiilor din Sistemul Energetic Național, indiferent de forma de proprietate a acestora, este suspendată pe perioada stării de urgență, potrivit ordonanței militare nr 8, anunțată joi seara de ministrul de Interne, Marcel Vela.
Ludovic Orban
Foto: Captura TVR1

Orban: Circa 80.000, 90.000 de persoane e posibil să plece la muncă în străinătate

de Ionut Baias HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban a spus, joi seara, la TVR 1că este posibil ca 80.000, 90.000 de oameni să plece din România la muncă în străinătate, potrivit Mediafax. Șeful Executivului spune că nu are o evidență a numărului exact de persoane care au părăsit până în acest moment țara.
Materiale digitale educaționale-Digitaliada
Foto: Fundația Orange

Digitaliada a premiat creatorii de resurse educaționale/ Câștigătorii ediției 2020

de A.C. HotNews.ro
Cele peste 160 de materiale digitale educaționale înscrise în concursul #Digitaliada au fost utilizate pe perioada suspendării cursurilor școlare, alături de alte resurse deschise din cadrul platformei www.digitaliada.ro, de către elevi, profesori și părinți dornici să continue procesul educațional.
Nicolae Mircea Panduru
Foto: Arhiva personala
​#izolatidarimpreuna

Coronavirus si diabet. Dr. Nicolae Mircea Panduru explică cum este atacat organismul persoanelor cu diabet de doi inamici – glicemia și virusul

de R.F. HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Izolați, dar împreună
Persoanele vulnerabile și cu un risc mare de complicații și deces sunt cele cu diabet. De ce? "Virusul SARS-Cov-2, ca majoritatea virusurilor, infectează și afectează mai sever persoanele care au o imunitate mai scăzută. Copiii, bătrânii si persoanele cu mai multe boli concomitente (comorbidități) prezintă o imunitate scăzută comparativ cu adulții tineri sănătoși. Totuși, în ciuda imunității scăzute copiii nu sunt afectați decât în cazuri excepționale și atunci fac forme ușoare", spune dr. Nicolae Mircea Panduru, medic diabet, nutriție și boli metabolice MedLife. Cum se explică acest lucru?
cum-sa-cresti-un-baiat-puterea-legaturilor-afective-in-cresterea-unor-barbati-de-nadejde
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Cum sa cresti un baiat. Puterea legaturilor afective in cresterea unor barbati de nadejde

de A.V. HotNews.ro
In salile de clasa, in sanul familiilor, la antrenamentele sportive, in „fratiile" studentesti si in gastile de cartier, baietii sunt adesea modelati dupa un tipar al masculinitatii traditional, rigid si mai cu seama falimentar pentru societatea de azi, marcata de schimbari profunde la nivelul relatiilor de gen si al pietei locurilor de munca.

Edițiadedimineață.ro: Întemeietorul medicinei moderne românești - un medic și farmacist român de origine franceză, născut în Italia

de editiadedimineata.ro
Dincolo de a fi o prestigioasă Universitate de Medicină și Farmacie sau o stradă superbă din București sau din alte orașe, numele lui Carol Davila ar trebui să însemne în primul rând pentru români exact definiția „părintelui medicinei moderne”.
Euro
Foto: sxc.hu

UE: Acord asupra planului de salvare economică la nivelul Uniunii între statele membre

de S.J. HotNews.ro
Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns joi seara la o înțelegere privind o linie de credit de urgență din fondul de salvare al zonei euro care „va fi disponibilă până criza COVID-19 se va încheia”, potrivit unui draft al înțelegerii
Wantsome - The friendly IT Academy
Foto: Wantsome

[P] Cursuri IT la jumătate de preț pentru persoanele proaspăt intrate în șomaj și noi oferte educaționale

de Smile Media
Academia ieșeană Wantsome oferă 50% discount la toate cursurile sale introductive pentru persoanele care au intrat în șomaj tehnic sau non tehnic în ultima perioadă precum și o serie de beneficii noi pentru cei interesați să studieze IT-ul fără să-și fi pierdut locul de muncă.
transforma-ti-adversarii-in-aliati-arta-persuadarii-perfecte
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Arta manipularii: Cum transformi adversarii in aliati

de A.V. HotNews.ro
Cum raspunzi unei persoane care te critica, te intrerupe si te contrazice? Cum atragi de partea ta un individ care este deja prost dispus sau se afla de cealalta parte a baricadei? Sau, in fine, cum iti impui dreptul de a nu fi de acord cu cineva, reusind totusi sa colaborezi cu acel oponent?
Boris Johnson
Foto: © No10 Crown Copyright / Eyevine / Profimedia

Boris Johnson a fost scos de la terapie intensivă

de I.B. HotNews.ro
Premierul britanic Boris Johnson a fost scos de la terapie intensivă, anunță AFP. Boris Johnson, diagnosticat cu noul coronavirus, a fost transferat luni seară la terapie intensivă, din cauza deteriorării stării de sănătate.
Whatsapp
Foto: sxc.hu

Facebook acuză: Nso a piratat WhatsApp. Israelienii: doreau ca software-ul nostru să-i spioneze pe utilizatori

de I.B. HotNews.ro
Rețeaua socială a intentat un proces companiei israeliane de securitate cibernetică, pe care o acuză că a spionat 1400 de utilizatori WhatsApp cu software-ul Pegasus: potrivit experților, ar fi interceptat telefonul lui Jeff Bezos și al altor 100 de jurnaliști și activiști pentru drepturile omului, dezvăluie La Repubblica, citat de Rador.
Cum sa-ti ajuti copilul la teme cu calm si fara stres
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

​Ghid pentru parinti: Cum sa-ti ajuti copilul la teme cu calm si fara stres

de A.V. GiftBooks.ro
Autoarea demonstrează, cu nenumărate exemple, cum stabilirea unui program constant și previzibil pentru teme (inclusiv în perioadele de vacanță) poate îmbunătăți nu doar deprinderile de citit, scriere și memorare, dar și motivația și încrederea în sine a copilului. Cartea se adresează părinților cu copii între 4 și 14 ani, precum și învățătorilor și profesorilor de gimnaziu.
Gabriela Firea
Foto: Facebook - Gabriela Firea

Primăria Capitalei vrea să cumpere 17.000 de teste rapide COVID-19 pentru angajații și medicii din spitalele din administrare / De ce nu le recomandă Organizația Mondială a Sănătății

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei vrea să achiziționeze 17.000 de teste rapide (antigen) pentru testarea personalului din cadrul serviciilor de utilitate publică /companiilor municipale, a structurilor de interes public local aflate în subordinea Consiliul General al Municipiului București, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, precum și personalului din cadrul unităților sanitare aflate în subordinea Consiliului General, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de mâine a Consiliului General. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat miercuri că nu recomandă folosirea acestor teste rapide.
Coronavirus Romania
Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

UPDATE Coronavirus România: 19 noi decese, bilanțul total se ridică la 248 / Ziua cu cel mai mare număr de morți - 28

de I.B. HotNews.ro
Potrivit ultimului bilanț anunțat de autorități, România înregistrează 17 decese noi, numărul acestora ridicandu-se la 246. Este ziua cu cel mai mare număr de morți inregistrat, 26. Suceava continuă să fie județul cel mai afectat.
---
UPDATE 20:33 Încă două decese raportate, iar totalul zilei se ridică la 28. Este vorba despre un bărbat de 50 de ani din Teleorman și un bărbat de 60 ani din județul Brașov.
Tik Tok
Foto: Wikipedia

Firmele mici se vor putea promova gratis pe TikTok

de CZ HotNews.ro
Compania chineză TikTok a anunțat, joi, un program de sprijin prin care firmele mici din toată lumea se vor putea promova gratuit pe rețeaua socială video, prin reclame în valoare totală de 100 de milioane de dolari.
Dan Barna, dialog #deladistanță
Foto: Hotnews

VIDEO Dan Barna: Linia că USR s-a "dat" cu PSD vine și dinspre PNL. Nu se pune problema unui armistițiu cu PSD. Da, discutăm ca să găsim soluții

de Clarice Dinu HotNews.ro
Dan Barna răspunde criticilor că USR "s-a dat" cu PSD spunând că în niciun caz nu se pune problema unui armistițiu cu partidul condus de Marcel Ciolacu și că această linie este indusă și dinspre PNL, dar că în această perioadă este important ca toți liderii politici să se așeze la masă și să găsească soluții. Despre modul în care Guvernul a intervenit în criza coronavirus, președintele USR a spus, la dialogurile HotNews.ro #deladistanță, că au fost multe momente cu reacție slabă sau nepregătită.
retete-de-jocuri-de-ce-si-cum-sa-te-joci-cu-copilul-tau
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

Retete de jocuri. De ce si cum sa te joci cu copilul tau

de A.V HotNews.ro
Saptamanile de stat in casa ofera ocazia excelenta pentru a (re)gasi placerea jocului impreuna cu copiii. Multi dintre noi consideram ca parentajul tine numai de temele pentru acasa, de chestiunile organizatorice si de antrenamentele de fotbal si nu gasim prea multa bucurie in legaturile noastre de familie.
Impact economic
Foto: Digi 24

Digi 24: „Șoc economic major pentru UE”. Raportul dur al Comisiei Europene despre impactul devastator al COVID-19 asupra Europei

de Digi 24 Digi 24
Comisia Europeană a publicat, miercuri, un raport privind modul în care Uniunea Europeană a răspuns crizei coronavirusului. În document se arată că impactul economic al pandemiei a fost masiv, Comisia caracterizându-l drept un „șoc economic major”.
Biciclete
Foto: Digisport.ro

Digisport: Afacerea care prosperă în Italia pe timp de pandemie. Creștere neașteptată în primele trei luni din 2020

de Digisport.ro Digisport.ro
Paradoxal, în timp ce economia intră în criză evidentă, există un business care înflorește chiar în timpul pandemiei. În primele trei luni din 2020, în Italia s-au vândut 200.000 de biciclete pentru indoor.
Viziere
Foto: Hotnews
​Apelul medicilor din linia îintai

UPDATE Donează pentru secțiile indispensabile din spitale. Este esențial să rămână necontaminate/ Lista echipamentelor donate

de HotNews.ro
Duminică, 29 Mar 2020 Actualitate | Esențial
Cel mai negru scenariu ar fi ca virusul să pătrundă în spitale. Medici inimoși încearcă, prin propriile puteri, să ridice standardul cât mai sus. E nevoie de contribuții rapide, pentru a fi comandate imediat echipamentele care mai sunt în stocuri.
Rușinea la copii, de Betsy de Thierry
Foto: Editura Trei
Strategii de parenting

Rusinea la copii. De unde le vine rusinea si cum ii putem ajuta sa tina capul sus

de A.V. HotNews.ro
Psihologii si specialistii in neurostiinte ne spun ca sentimentul de rusine scade increderea in sine, produce convingeri negative despre propria persoana, reduce creativitatea si creste raspunsul la stres – consecinte pe care niciun parinte iubitor nu le doreste atunci cand incearca sa corecteze comportamentul copilului sau.


jocul-infinit
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Jocul infinit: cum te descurci intr-o lume in continua schimbare

de A.V. HotNews.ro
In jocurile infinite, cum ar fi afacerile, politica sau viata insasi, jucatorii vin si pleaca, regulile sunt schimbatoare si nu exista un punct final definit. Intr-un joc infinit nu exista invingatori sau invinsi. Nu exista, de exemplu, „afaceri invingatoare” sau „castigatori ai vietii”, exista doar inainte si in urma.
petrol Arabia Saudită
Foto: Profimedia

Divergențele privind reducerea producției de țiței între Rusia și Arabia Saudită, depășite - oficial rus

de S.J. HotNews.ro
Rusia și Arabia Saudită au trecut peste diferențele care au reprezentat potențiale obstacole în calea unui plan privind reducerea substanțială a producției de țiței, afectată de reducerea cererii pe fondul pandemiei de coronavirus (COVID-19), a declarat joi, pentru Reuters, Kirill Dmitriev, șeful Fondului rusesc pentru investiții directe, relatează Agerpres.
Camp Nou
Foto: Uefa.com

Cum va fi folosită arena Camp Nou în timpul pandemiei de coronavirus

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Gruparea FC Barcelona a pus la dispoziție arena Camp Nou pentru efectuarea de teste clinice în vederea obținerii unui tratament preventiv pe bază de hidroxiclorochină în lupta împotriva coronavirusului.
Orban și Cîțu
Foto: Facebook

Orban, despre majorarea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie: Suntem în analiză

de S.J. HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban a spus, joi seara, că analizează posibilitatea majorării pensiilor cu 40% de la 1 septembrie. Șeful Executivului spune că depinde de cât de repede scapă România de epidemie.
Coronavirus SUA
Foto: Vanessa Carvalho / Shutterstock Editorial / Profimedia

UPDATE Coronavirus: SUA depășește pragul de 15.000 de morți, aproape 428.000 de persoane sunt infectate

de S.J. HotNews.ro
Statele Unite au depășit joi pragul de 15.000 de morți din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit datelor furnizate de universitatea americană Johns Hopkins și citate de AFP.
Coronavirus New York
Foto: Braulio Jatar/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Coronavirusul a ajuns în New York din Europa, nu Asia - cercetători americani

de S.J. HotNews.ro
Potrivit unor noi cercetări coronavirusul a început să circule în zona New York-ului la mijlocul lunii februarie, cu săptămâni înainte de primul caz confirmat, iar acesta a fost adus de către călători veniți preponderent din Europa, nu Asia, relatează The New York Times.
Masti FFP2 aduse din China cu un avion Tarom
Foto: Ministerul Transporturilor

VIDEO Un nou zbor Tarom cu produse medicale din China. Au fost aduse 350.000 de măști FFP2

de Victor Cozmei HotNews.ro
O aeronavă Tarom Boeing 737-800 NG a aterizat joi pe aeroportul Otopeni, după o cursă tur-retur până în Shenzen, China, cu oprire la Almaty (Kazahstan). Aeronava a adus în țară circa 350.000 de măști FFP2 în urma unei achiziții realizată din China de către mai mulți parteneri asociați în campania “Donează pentru linia întâi”.
cum-sa-devii-capitalist-cand-nu-ai-niciun-capital
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Cum sa devii capitalist cand nu ai niciun capital

de A.V. HotNews.ro
Ca sa te imbogatesti nu trebuie sa fii educat la scoli de elita, sa ai bani, sa fii creativ sau sa ai o idee. Nu trebuie decat sa vrei sa incalci niste reguli. E timpul sa uiti de sfaturile bunicului si sa devii un investitor modern, care vaneaza oportunitati, un antreprenor care obtine venituri din surse suplimentare.

radu umbres
Foto: Arhiva personala
Întâlnire online​

VIDEO. Cum se va schimba viața noastră după carantină? Radu Umbreș, doctor în antropologie socială, titlu obținut la University College London, în dialog #deladistanta

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Actualitate | Coronavirus
Cum va arăta viața noastră după ce ieșim din carantină? Ne va fi frică să mergem la festivaluri sau în cârciumi? Vom mai călători în alte țări, ne vom teme de o altă epidemie? Am răspuns la aceste întrebări și la altele, într-un dialog #deladistanta cu Radu Umbreș, doctor în antropologie socială.
Radu Paraschivescu, eheee, pe stadion
Foto: arhiva personala
​Sanatate Acasa

Radu Paraschivescu: Ca un măgar ce sunt, încerc să nu stau în calea Irinei / Dacă dau peste ceva care-mi place, devin găman. Înfulec ca Azorel INTERVIU

de Eugen Istodor HotNews.ro
Radu Paraschivescu e acasă în Balta Albă. Și-i la fel. Scrie, traduce, iubește fotbalul. E sanitarul de serviciu al limbii române. De COVID-ul ăsta, dimineața, înjură cioara care-l trezește. Apoi, toată ziua se alintă ca de obicei. Roade alune de pădure, face o plimbare de trei sferturi de oră prin cvartal – are diabet și trebuie să facă mișcare zilnic – și, dacă vrea să-și strice ziua, se uită la știri. Se alintă. Îl alintă Irina.
Spitalul Judetean Suceava
Foto: facebook

Mărturia unui medic militar de la Suceava: Pregătiți-vă pentru decizii grele. Într-o terapie cu 30 de bolnavi și 10 ventilatoare pe cine intubăm? Vom avea cu toții pierderi

de Alina Neagu HotNews.ro
Un medic militar care a ajuns zilele acestea la Suceava, cel mai mare focar de coronavirus din România, povestește, într-un mesaj făcut public, cum se văd lucrurile "pe partea cealaltă", acolo unde sunt izolați și îngrijiți, în spital, pacienții infectați cu noul virus. Medicul mărturisește că "sentimentul cred că seamănă cu ceva ce ai putea să simți după ce ești răpit de o specie extraterestră".
Ludovic Orban
Foto: Guvern

Profesorii nu vor fi vizați de introducerea șomajului tehnic la bugetari (Ludovic Orban)

de R.M. HotNews.ro
Profesorii nu vor fi afectați de noul cadru pe care Guvernul îl gândește pentru sectorul bugetar, care prevede o perioadă de lucru de 15 zile urmată de alte 15 zile de șomaj tehnic.
Daniel Dragoi
Foto: Monitorul de Suceava

Directorul SGA Suceava pretinde că a fost demis din cauză că s-a rugat „în fața clădirii, ca Dumnezeu să se îndure de Suceava”

de S.J. HotNews.ro
Daniel Drăgoi, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, susține că a a fost demis din funcție deoarece superiorii acestuia de la București ar fi fost deranjați de faptul că s-a rugat în genunchi în fața instituției pentru stoparea pandemiei de coronavirus, pretinde fostul director, potrivit Monitorul de Suceava.
Câini în lesă
Foto: Profimedia

China scoate pentru prima oară câinii și pisicile de pe lista animalelor comestibile

de R.M. HotNews.ro
Câinii și pisicile, animale a căror carne este consumată de o minoritate de chinezi, au fost excluși pentru prima oară de pe lista oficială a animalelor comestibile, care este stabilită de autoritățile de la Beijing, scrie AFP.
campania ANP
Foto: Captura

Sute de comentarii critice strânse de clipul cu deținuți postat de Ministerul Justiției / Filmul a fost șters / Cum explică Administrația Penitenciarelor

de I.H. HotNews.ro
Campania Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) prin care mai mulți deținuți le transmit românilor printr-un filmuleț video "Stați în casă! Așa veți evita să ajungeți alături de noi” a stârnit controverse în spațiul public. Clipul, postat miercuri pe pagina de Facebook a Ministerului Justiției și pe site-ul ANP, a dispărut joi după-amiază, după ce a adunat sute de comentarii critice. Reprezentanții ANP susțin, fără detalii despre dispariția acestui clip, că "a fost parcursă o primă etapă dintr-o campanie de informare". Ei au explicat pentru HotNews.ro cum au ajuns la o astfel de campanie și ce ar fi vrut, de fapt, să transmită.
Aglomeratie pe Aeroportul Cluj
Foto: Facebook

Cluj: Dosar penal deschis pentru zădărnicirea combaterii bolilor la Aeroportul Internațional „Avram Iancu”

de S.J. HotNews.ro
Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul aglomerării umane petrecute joi pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca
Ilie Bolojan
Foto: HotNews.ro

Oradea introduce obligativitatea testării cu termometre cu citire de la distanță pentru firmele și instituțiile cu 50 de angajați

de S.J. HotNews.ro
Toate companiile private și instituțiile publice din Oradea care au peste 50 de angajați sunt obligate, de luni, să verifice temperatura personalului cu termometre cu citire de la distanță, scopul fiind de a nu fi oprită activitatea economică din oraș
Gabriel Zetea
Foto: Facebook

Președintele CJ vrea să aducă la Maramureș doi medici chinezi care au luptat împotriva COVID-19

de S.J. HotNews.ro
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a anunțat că vrea să aducă doi medici chinezi care au luptat împotriva COVID-19 și care pot să ofere expertiză spitalelor din județ, cerând, în acest sens, sprijinul ambasadorului Chinei în România
Batut de politie
Foto: Captura Facebook

VIDEO Bărbat care ar fi refuzat să se legitimeze, bătut de un polițist

de G.S. HotNews.ro
La Poliția Capitalei a fost demarată o anchetă după ce un bărbat, care ar fi refuzat să se legitimeze, a fost agresat de un polițist în București. Angajatul MAI care a intervenit va fi cercetat disciplinar, transmite Mediafax.
Incendiu Peris 7-8 aprilie 2020 - 4
Foto: ISU Bucuresti-Ilfov

Incendiul de la fosta fermă de porci din Periș a fost stins. Proprietarul a fost amendat cu 115.000 lei și s-a ales cu plângere penală

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Incendiul de la fosta fermă de porci din Periș a fost stins joi, în jurul orei 14.00, după mai bine de 48 de ore de la momentul în care a izbucnit. Proprietarul terenului a fost amendat de comisarii Gărzii Naționale de Mediu cu suma de 115.000 lei. De asemenea, SC Klevek Company SRL s-a ales și cu plângere penală, anunță Ministerul Mediului. Operatorului i-au fost dispuse măsuri de ecologizare a perimetrului, cu termen de finalizare 30 iunie 2020. Cu puțin timp în urmă incendiul a fost stins de echipele ISU. Zona este încă supravegheată de două autospeciale și de laboratorul mobil de monitorizare a calității aerului.
Coronavirus in Italia
Foto: Profimedia

Coronavirus Italia: Bilanțul zilnic al deceselor, dar și cel al cazurilor noi au crescut brusc

de V.M. HotNews.ro
Numărul deceselor din cauza epidemiei de coronavirus a crescut brusc joi în Italia, cu 610 morți în ultimele 24 de ore (față de 542 miercuri), iar numărul cazurilor noi de infectare a urcat de asemenea cu 4.204 (față de 3.836 cu o zi în urmă), informează Reuters.
Harta cazurilor de coronavirus pe judete - 9 aprilie
Foto: Hotnews
Actualizat

​INTERACTIV Harta cazurilor de coronavirus în fiecare județ / Situația la zi - 9 aprilie

de Victor Cozmei HotNews.ro
Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România se schimbă de la o zi la alta, la fel și cazurile de decese și de vindecări. Suceava e cel mai mare punct de acum pe harta României în ceea ce privește numărul de cazuri confirmate și al deceselor pacienților cu COVID-19. Vezi o monitorizare independentă în format interactiv cu mai multe date statistice, grafice și chiar și o hartă cu ultimele informații oficiale, care se comunică zilnic la ora 13:00, pentru a vizualiza ce amploare are pandemia de coronavirus în țară, inclusiv decesele și vindecările pe fiecare județ.
Pisica
Foto: pixabay.com

Pisicile se pot infecta cu noul coronavirus și le afectează grav - studiu / Reacția OMS

de G.S. HotNews.ro
Pisicile se pot infecta cu noul coronavirus, dar câinii par să nu fie vulnerabili la el, potrivit unui studiu publicat miercuri ce a determinat deja Organizația Mondială a Sănătății să spună că va cerceta cu mai mare atenție transmiterea Sars-Cov-2 de la oameni la animalele de companie, transmite Reuters.
coronavirus, teste
Foto: Facebook Ministerul Apararii

Focar de COVID-19 într-o comună din județul Vaslui, după o întâlnire a cultului penticostal

de I.B. HotNews.ro
Într-o comună din județul Vaslui este focar de COVID-19, după ce 22 de persoane, între care o fată de 15 ani, au participat la o întrunire religioasă a cultului penticostal, apoi au fost diagnosticate cu noul virus, potrivit Mediafax. Numărul suspecților ar putea ajunge la 250 de persoane.
Sedinta de Guvern
Foto: Hotnews

Ludovic Orban a cerut demiterea managerului de la Aeroportul Cluj

de CP HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului transporturilor Lucian Bode să folosească toate pârghiile pentru a-l trage la răspundere pe directorul aeroportului Cluj. Orban a spus că a solicitat și prefectului demararea procedurilor pentru tragerea la răspundere a managerului. Premierul a spus că au mai existat până acum două tentative de schimbare a acestui manager, însă au fost oprite de instanță. Reamintim că în plină pandemie de coronavirus, aproape 2.000 de oameni s-au înghesuit joi în parcarea Aeroportului Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură.
FIBA EuroBasket
Foto: Twitter

​FIBA: EuroBasket masculin din 2021 se amână pentru 2022, cel feminin se dispută înaintea JO

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Forul mondial de baschet (FIBA) a anunțat, joi, mai multe decizii în privința calendarului competițional din următorii doi ani, în urma ședinței de Comitet Executiv. EuroBasket la feminin va avea loc în 2021, dar înaintea Jocurilor Olimpice, iar cel masculin peste doi ani.
Andrew Cuomo
Foto: Kristin Callahan/ACE Pictures / Shutterstock Editorial / Profimedia

Coronavirus în New York: Nou record de decese, dar cifra noilor internări atinge un minim

de R.M. HotNews.ro
Statul New York, epicentrul pandemiei în Statele Unite, a înregistrat un nou record zilnic de decese, cu 799 de morți, dar numărul de noi internări nu a fost niciodată atât de redus, a anunțat joi guvernatorul Andrew Cuomo, citat de AFP.
Viktor Orban
Foto: Facebook

VIDEO Ungaria intră în carantină pe termen nedefinit

de S.J. HotNews.ro
Ungaria a prelungit carantina la nivel național pe termen nedefinit pentru a încetini răspândirea coronavirusului, a anunțat prim-ministrul Viktor Orban pe pagina sa de Facebook joi, cerându-le cetățenilor să respecte ordinul în pofida sărbătoririi Paștelui duminica aceasta, relatează Reuters.
Football leaks
Foto: Football Leaks / Facebook

Rui Pinto, hackerul aflat la originea Football Leaks, vrea să colaboreze cu justiția portugheză

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Aflat în arest la domiciliu, hackerul Rui Pinto, care a declanșat dezvăluirile Football Leaks, și-a manifestat dorința de a coopera cu justiția portugheză, relatează lequipe.fr.
Dolari
Foto: Depositphotos

Noi fonduri de investiții de 2 miliarde dolari pentru firme IT

de CZ HotNews.ro
Startup-urile și firmele IT mai mari vor putea obține finanțări de capital de risc prin două noi fonduri în valoare totală de 2 miliarde de dolari, lansate joi de compania de investiții Index Ventures, cu sedii la San Francisco, Londra și Geneva.
Aglomeratie pe Aeroportul Cluj
Foto: Facebook

VIDEO Aproape 2.000 de oameni care pleacă la muncă în Germania s-au înghesuit pe aeroportul din Cluj / Firma de recrutare, anchetată

de G.S. HotNews.ro
Aproape 2.000 de persoane din județe din Transilvania și Moldova au venit, joi, în parcarea din fața Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură.
UPDATE 15.23 Firma de recutare care a adus muncitorii pe Aeroportul din Cluj va fi anchetată
Sorina Pintea
Foto: AGERPRES

Orban îi cere lui Tătaru s-o demită pe Pintea de la conducerea Spitalului Județean Baia Mare

de V.M. HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, în debutul ședinței de guvern de joi, să „uzeze de prerogativele dobândite” pe durata stării de urgență și să o demită pe Sorina Pintea de la conducerea Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare. Amintim că fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea, cercetată într-un dosar de luare de mită, s-a răzgândit și a revenit asupra deciziei de a demisiona de la șefia Spitalului Județean.
Uniunea Europeana
Foto: AGERPRES

VIDEO Ce avantaj are România, prima țară care va găzdui rezerva de materiale medicale a UE. Mureșan: Acele produse ajung mai rapid la cei care au nevoie

de C.D. HotNews.ro
România este prima țară care va găzdui rezerva de materiale medicale a UE. Este cazul ventilatoarelor mecanice, după cum a anunțat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Ce înseamnă mai exact asta pentru România?
Alaptat
Foto: OMS

OMS: Femeile infectate cu coronavirus pot alăpta. Ce măsuri de siguranță trebuie să își ia

de Alina Neagu HotNews.ro
Proaspetele mame pot alăpta dacă doresc acest lucru, chiar dacă sunt infectate cu coronavirus, arată Organizația Mondială a Sănătății. Ele trebuie să își ia, însă, câteva măsuri de siguranță.
Siegfried Mureșan, dialog #deladistanță
Foto: Hotnews

VIDEO Europa și pandemia. Siegfried Mureșan: Criza a prins mai multe țări nepregătite. Acum este important și să ne ajutăm între noi

de Clarice Dinu HotNews.ro
Criza coronavirusului a prins multe state UE nepregătite, însă acum este important să ne ajutăm între noi, a declarat europarlamentar PNL și vicepreședinte al PPE, Siegfried Mureșan, într-o întâlnire online HotNews.ro #deladistanță.
Mirela Calugareanu
Foto: Hotnews

Mesaj din partea șefei ANAF pentru mediul de afaceri: Să fim solidari. Situația de urgență nu trebuie să fie un pretext pentru a se încerca evitarea plății taxelor

de F.B. HotNews.ro
Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Mirela Călugăreanu, a rugat mediul de afaceri să fie solidar, astfel că firmele care au bani să-și plătească taxele. Probabil a transmis acest mesaj pentru că situația încasărilor la buget nu este roză de la debutul crizei coronavirusului. Încurajați de OUG 29/2020 care spune, printre altele, că pot să nu fie plătite taxele și impozitele pe perioada stării de urgență și încă 30 de zile după ce aceasta expiră pentru că nu se calculează dobânzi și penalități, multe firme au decis să țină cash-ul.
Gabriel Zetea
Foto: Facebook

Președintele CJ Maramureș: Sorina Pintea nu revine la conducerea Spitalului Județean din Baia Mare

de L.P. HotNews.ro
Președintele Consiliului Județean Maramureș Gabriel Zetea a anunțat, joi, că a propus Ministerului Sănătății suspendarea contractului de manger al SJU al Sorinei Pintea. Zetea susține că decizia privind menținerea sau schimbarea acesteia din funcție va fi luată de către ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.
Coronavirusul ar putea creste saracia in Romania
Foto: Pixabay

Creșterea economică din România ar putea fi de 0,3%, dar riscul recesiunii este substanțial. Sărăcia este de așteptat să crească (raport al Băncii Mondiale cu privire la impactul COVID-19)

de F.B. HotNews.ro
Creșterea economică este proiectată să încetinească la 0,3% în 2020, de la o estimare de 3,8%, înainte de criza COVID-19, în România, se arată într-un raport al Băncii Mondiale. Proiecția este făcută sub presupunerea că va veni o creștere graduală în cea de-a doua parte a anului 2020 și va accelera în 2021 la 4,4%.
Bob Dylan
Foto: bobdylan.com

Bob Dylan, în sfârșit în vârful topurilor muzicale, la 78 de ani

de I.B. HotNews.ro
Bob Dylan, câștigător de premiu Nobel, de Oscar și de vreo 10 premii Grammy, a reușit primul său hit number one în topul Bilboard, din Statele Unite, potrivit Mediafax. Bob Dylan tocmai a reușit primul său hit number 1 în topul Bilboard, din Statele Unite.
Zilieri
Foto: sxc.hu

O cursă charter cu capacitate de 150 de locuri a plecat din Sibiu către Germania

de I.B. HotNews.ro
O cursă charter care are capacitatea de 150 de locuri a decolat, joi, de pe Aeroportul Internațional Sibiu cu destinația Dusseldorf, Germania, potrivit Mediafax. Surse din cadrul Aeroportului Internațional Sibiu au declarat că o situație similară cu cea petrecută, joi, la Cluj-Napoca, a avut loc și la Sibiu.
Doctori tratand un pacient cu coronavirus
Foto: Profimedia Images

Italia: O sută de medici au murit în lupta cu epidemia de coronavirus

de I.B. HotNews.ro
O sută de medici au murit în Italia de la începutul epidemiei de coronavirus, care a ucis aproximativ 18.000 de oameni în țară, a anunțat joi federația profesională a medicilor, informează AFP. Site-ul acestei federații este marcat cu o panglică neagră ca semn de doliu și dă numele tuturor medicilor decedați.
masca protectie coronavirus covid 19 altex media galaxy pret Romania
Foto: Altex

Și Altex anunță că vinde măști de protecție fără adaos comercial, la 2,99 lei

de CZ HotNews.ro
Site-urile de comerț online ale magazinelor Altex și Media Galaxy au scos la vânzare 5 milioane de măști de protecție la prețul de 2 lei și 99 de bani bucata, fără să perceapă adaos comercial, a anunțat compania-mamă Altex România, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.
Robert Cazanciuc
Foto: Agerpres

Robert Cazanciuc, noul președinte interimar al Senatului, după ce Titus Corlățean a renunțat la funcție

de V.M. HotNews.ro
Vicepreședintele Senatului Robert Cazanciuc a preluat, joi, de la colegul său, social-democratul Titus Corlățean, atribuțiile de președinte interimar al acestui for legislativ. Potrivit lui Cazanciuc, Corlățean a anunțat în ședința Biroului Permanent că renunță la funcția de președinte al Senatului din motive personale.
Testare coronavirus in laborator
Foto: Profimedia Images

De ce nu putem prezice cum se va comporta coronavirusul

de Ionut Baias HotNews.ro
Modelele care încearcă să ajute medicii să depisteze coronavirusul sau să afle dacă un pacient poate prezenta complicații sau poate muri de infecție nu funcționează, potrivit unui studiu științific a 31 de modele publicate până pe 24 martie, cu pandemia coronavirusului în plină expansiune, scrie El Pais. Mai mult, cercetătorii europeni avertizează că multe modele de diagnostic și prognostic nu sunt de încredere.
Caini in Plumbuita
Foto: Hotnews

VIDEO Un parc din București s-a umplut de câini maidanezi

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Toate parcurile din București sunt închise pe perioada stării de urgență, iar cei care îndrăznesc să treacă dincolo de gard pot fi amendați cu 100 până la 5.000 de lei. Astfel, în acest moment nu vezi umbră de om prin parcurile bucureștene, însă nu același lucru se poate spune despre animale. Parcul Plumbuita, în zona Ghica Tei, s-a umplut de câini comunitari în doar câteva zile, arată imaginile transmise redacției de un locuitor al cartierului Tei.
Spitalul din Suceava
Foto: Google Street View

UPDATE Dosar penal în cazul șpăgii de la morga Spitalului Județean Suceava / Mai mulți suceveni au reclamat că li s-a cerut câte 100 de lei ca să-și ridice rudele decedate

de V.M. HotNews.ro
Parchetul Tribunalului Suceava a deschis un dosar penal după ce mai mulți suceveni s-au plâns că angajații de la morga Spitalului Județean Suceava le-a cerut șapgă câte 100 de lei pentru a-și putea ridica rudele decedate.
Bogdan Manolea
Foto: Arhiva personala

Semnătura electronica in era COVID19 in relația cu statul – de la practică la teorie

de Bogdan Manolea Contributors.ro
Ma așteptam de la cele 2 OUGuri – 38 si 39 pe subiectul semnăturii electronice – sa găsească soluții concrete, simple si aplicabile de azi la interacțiunea cu statul. Deși nu o fac la nivelul dorit de mine, textul e nițel mai bine decât ma așteptam si creează niște premise pentru un viitor mai luminos, dacă o sa avem o implementare deschisa la minte.
Alex Mareș, co-fondator Ebriza
Foto: Hotnews
Întâlnire online​

Cum începi să vinzi online, într-o oră. Antreprenorul Alex Mareș, co-fondator Ebriza, răspunde la întrebările voastre la întâlnirea online #deladistanță, vineri 10 aprilie de la 12.00

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Alex Mareș, co-fondator Ebriza, explică ce este și cum funcționează platforma de gestiune integrată a afacerilor care te poate ajuta să vinzi online rapid și simplu, cu o soluție la cheie special pregătită pentru mici antreprenori.
Intr-o uzina auto
Foto: Nissan

În UE se vor produce cu 1,5 milioane mai puține mașini din cauza crizei coronavirusului. Cum stă România

de Vlad Barza HotNews.ro
Industria auto este una dintre cele la care se pot cuantifica rapid efectele crizei sanitare, iar datele arată că suspendările anunțate până acum se vor ”traduce” într-o producție cu 1,5 milioane de mașini mai mică la nivelul UE. O uzina a reluat deja producția și mai multe stabilesc acum cum vor reîncepe. Vor fi aplicate măsuri de distanțare socială, în alte uzine vor fi închise cantinele și în autobuzele de transport jumătate dintre locuri vor fi goale. Muncitorilor li se va lua temperatura la intrarea în schimb la unele uzine.
Insulina
Foto: pxhere.com

Interzicerea exporturilor ridică îngrijorări cu privire la aprovizionarea cu insulină la nivel european

de S.J. HotNews.ro
Mai multe state europene au interzis în săptămânile recente exportul de insulină, o mișcare pe care reprezentanții din industria farmaceutică au descris-o drept motivată de îngrijorările nejustificate că pandemia COVID-19 ar putea duce la neajunsuri ale unui medicament vital pentru tratarea a milioane de diabetici
Manastirea Dragomirna
Foto: Wikimedia Commons

Nouă maici de la Mănăstirea Dragomirna, confirmate cu noul coronavirus

de G.S. HotNews.ro
Nouă maici de la Mănăstirea Dragomirna, din județul Suceava, au fost confirmate cu noul coronavirus și fac tratament la mănăstire. În urma confirmării testelor, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a dispus ca lăcașul de cult să intre în carantină pentru 14 zile, transmite Mediafax.
Medicamente contrafacut
Foto: Pixabay

Val de medicamente contrafăcute, cauzat de pandemia COVID-19

de S.J. HotNews.ro
Un număr în creștere de medicamente contrafăcute legate de coronavirus sunt puse în vânzare în țările în curs de dezvoltare, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății.
Drona
Foto: Pexels

VIDEO ​​Clujul va fi supravegheat cu drone / Se verifică dacă oamenii respectă interdicțiile impuse de autorități

de I.H. HotNews.ro
Clujenii vor fi supravegheați și cu drone pentru a se verifica dacă respectă măsurile de izolare impuse prin starea de urgență din cauza pandemiei de coronavirus.
Avira antivirus
Foto: Hotnews

Antivirusul german Avira, cumpărat de arabi. Prețul tranzacției

de CZ HotNews.ro
Compania germană de securitate cibernetică Avira, care avea peste 140 de angajați în România în 2018, a anunțat joi că va fi achiziționată de fondul de investiții Investcorp, din Bahrain.
Medicii au incins o hora
Foto: Facebook

VIDEO Craiova: Personalul medical de la „Victor Babeș” a făcut o horă în curtea spitalului

de I.B. HotNews.ro
Medicii și asistentele de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Craiova au făcut hora mare în curtea spitalului. A fost un gest de bucurie după ce au reușit să salveze viața primul pacient cu noul Covid-19 internat aici, explică conducerea spitalului.
Cosmin Râță, antreprenor român cu afaceri în Belgia și România
Foto: Pro TV

Cum trece prin criză un business cu angajați români din Bruxelles? Cosmin Râță, antreprenor cu afaceri în Belgia și România invitat online #deladistanță, vineri, 10 aprilie, ora 13

de Dan Popa HotNews.ro
Cosmin Râță, antreprenor român cu afaceri de milioane de euro în Belgia, va participa vineri, 10 aprilie de la ora 13.00, la o intalnire online realizata la distanță și va discuta despre efectele crizei coronavirus asupra companiilor sale din țară și din Bruxelles, despre diferențele dintre cum se fac afaceri acolo și aici și despre care sunt soluțiile găsite de autorități la noi și la ei.
  • Puteți adresa întrebări legate de tema întâlnirii on-line folosind formularul de comentarii de la sfârșitul articolului.
  • Vor fi acceptate doar comentariile și întrebările care respectă tema întâlnirii și care conțin un limbaj decentAlte titluri din Actualitate:

O capsulă Soyuz cu trei astronauți la bord a fost lansată spre ISS, în pofida pandemiei
VIDEO Craiova: Zeci de oameni s-au urcat pe un hotel, supărați că nu pot ieși din carantină
Nelu Tătaru, despre revenirea Sorinei Pintea ca manager la Spitalul Baia Mare: Vom evalua situația
Fizioterapeuții și kinetoterapeuții, detașați să trieze și să îngrijească pacienți cu coronavirus: Suntem personalul cu studii superioare cu cele mai mici salarii din sistemul sanitar
Pasajul Mogoșoaia peste Centura Capitalei - Constructor, despre întârzierile din cauza avizelor: „Șase luni pentru cabluri Enel. O lună pentru un aviz de la Primăria Capitalei” / PLANUL PASAJULUI
Dacia reia producția la uzina Mecanică pe 21 aprilie și la cea de Vehicule, pe 4 mai
VIDEO Idee din Indonezia. Cum tunde un frizer în vremea coronavirusului
Ministrul Finanțelor: Creșterea pensiilor depinde de execuția bugetară; dublarea alocațiilor nu este cuprinsă în buget
Cine sunt oamenii care pun diagnosticul de coronavirus și ce anomalie îi afectează pe toți: Asistentul medical are salariu mai mare decât noi, e o aberație
VIDEO Cum se poate răspândi virusul COVID-19 de la un simplu tușit ori strănut: Particulele de aerosoli rămân în jur minute bune (studiu)
VIDEO Natura în toată splendoarea - Cine a ocupat locul de joacă în lipsa copiilor
VIDEO O nouă autostradă muzeu? O bucată din autostrada Transilvania va fi gata la vară, dar nu va putea fi folosită din cauza unui nod rutier nefinalizat. Unde e blocajul
Lipsa deceselor din cauza Covid-19 în Insulele Feroe, datorată unui cercetător veterinar
Cum s-a ajuns la conducere militarizată și la Spitalul din Deva și ce spun medicii despre decizie / Mărturia unui doctor infectat cu coronavirus: Am făcut endoscopie cu pelerină de vizitator
VIDEO Ministrul Educației: Probele scrise ale Evaluării Naționale și Bacalaureatului ar putea fi organizate în luna iulie. Programa nu va cuprinde materia din semestrul al doilea


ECONOMIE

Violeta Alexandru
Foto: Agerpres

Șomajul tehnic va fi introdus și la companiile și regiile de stat/ Violeta Alexandru: Este o propunere asumată

de CP HotNews.ro
Ministerul Muncii a pregătit un proiect de act normativ privind șomajul tehnic la stat, a anunțat ministrul Violeta Alexandru. Potrivit acesteia, "acum este momentul organizării unui sistem de lucru în instituții, autorități, companii publice, regii cu capital de stat care să le asigure funcționalitatea pe durata stării de urgență". Practic, nu doar instituțiile publice care sunt alimentate cu bani de la buget, ci și entitățile care au propriile venituri și cele care funcțioează ca societăți comerciale vor fi afectate de șomajul tehnic.
Adrian Stanciu, Maastricht School of Management, in timpul discutiei cu HotNews
Foto: Hotnews

VIDEO Cu Adrian Stanciu, antrenor de antreprenori despre rețete de ocolit criza și despre marea ocazie pe care pandemia ți-o pune în față: Nu toate firmele vor supraviețui. Nu există un drept infinit la supraviețuire

de Dan Popa HotNews.ro
Miercuri, 8 Apr 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Cred că acum e un moment foarte bun pentru un CEO să își manifeste calitățile de lider, dacă le are, spune Adrian Stanciu, antreprenor și partener co-fondator al brațului din România al Maastricht School of Management. El le recomandă antreprenorilor ca în această perioadă de incertitudine să ia decizii bazate pe detaliile certe de care dispun. ”Ai spațiul închiriat, iar proprietarul refuză să-ți renegocieze contractul? Asta e deja o certitudine și poți lua o decizie bazată pe ea: sper că te vei muta cât de curând de acolo!”, spune Stanciu într-o discuție cu reporterul HotNews.ro


0-100.hotnews.ro

Statii incarcare masini electrice
Foto: Flickr - Karlis Dambrans

Mașini electrice 2020. Ce poți cumpăra prin Rabla Plus

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 26 Mar 2020 Economie | Auto
Programul Rabla Plus 2020 a demarat oficial, iar lista cu mașini electrice disponibile pe piața din România este mai variată ca oricând. Iată ce automobile electrice poți cumpăra în acest an cu ecobonus aproape 10.000 Euro (45.000 Lei, respectiv 9.270 Euro).


SPORT

WTA, logo
Foto: wtatennis.com

WTA vrea să le ajute pe jucătoare cât stau acasă - Suma pe care o pot primi Simona Halep și celelalte sportive pe lună

de Red. Sport HotNews.ro
Sezonul de tenis este <în aer> din cauza pandemiei de coronavirus, iar oficialii WTA pun la cale un plan prin care să le ajute financiar pe jucătoare. Tot mai multe au fost vocile care s-au plâns că în lipsa turneelor și a banilor oferiți, vor fi sportive care nu vor avea din ce să trăiască (vorbim, desigur, despre jucătoarele cu o clasare mai slabă în ierarhia mondială).
Petra Kvitova
Foto: wta/ twitter

Petra Kvitova și sentimentul după revenirea pe terenul de tenis: "Am motivație zero"

de Diana Ene HotNews.ro
Marți, 7 Apr 2020 Sport | Tenis
Jucătoarea de tenis Petra Kvitova, locul 12 WTA, s-a întors fără motivație pe terenul de tenis, profitând de o relaxare a restricțiilor din țara ei natală, Cehia, impuse din cauza pandemiei de coronavirus, informează lefigaro.fr.


Bancul zilei

Bancul zilei: Luna sau Londra?

de S.J. HotNews.ro
Două blonde: prima o întreabă pe cea de-a doua:

- Auzi fato, care crezi tu că e mai departe: Luna sau Londra?

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Luna sau Londra?
Două blonde: prima o întreabă pe cea de-a doua: - Auzi fato, care crezi tu că e mai departe: Luna sau Londra?
Bancul zilei: Sefu-i sef...
Auzi ba, noi de ce stam in groapa asta si sapam si sefu sta la umbra copacului sus?- Nu stiu ba, du-te si intreaba-l. Se duce la sef si ii zice: - Sefu, care-i motivul pentru care noi stam in groapa...
​Bancul zilei: Vecinii și ajutatul aproapelui
Vasile, vecinul lui Ion merge la acesta și-l întreabă: - Mă, ce era cu cei doi bărbați care au fost la tine mai devreme? - Nimic, ce să fie...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by