Nou virus detectat in China
Foto: Captura YouTube

Noul coronavirus din China: Gravitatea epidemiei depinde de mai multe necunoscute / Care sunt simptomele, cât de contagioasă e boala și cum te poți proteja

de R.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Care este gradul de pericol al noului coronavirus? Ce simptome provoacă? Care este nivelul de transmisie între oameni? În fiecare zi aflăm puțin mai mult despre epidemia pornită din China, dar numeroase necunoscute nu permit încă determinarea gradului de gravitate la scară mondială, scrie AFP.
Florin Cîțu
Foto: Guvernul Romaniei

Cîțu: Vom cere CSAT să declare informatizarea ANAF proiect de importanță națională, să putem merge pe încredințare directă

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Actualitate | Politic
Ministrul Finanțelor Florin Cîțu va solicita CSAT să declare informatizarea ANAF și a Ministerului Finanțelor proiecte de importanță națională, pentru a putea fi realizate prin încredințare directă, cât mai repede, transmite Mediafax.
Gabriela Firea
Foto: Facebook

Primăria Capitalei are în 2020 un buget estimat de 2,1 miliarde euro. Ce proiecte de infrastructură primesc bani și ce sume merg la biserici și statui

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Actualitate | Administratie Locala
Primăria Capitalei are un buget general estimat la circa 10 miliarde lei (echivalentul a 2,1 miliarde de euro) în anul 2020, potrivit proiectului afișat în dezbatere publică pe site-ul municipalității. Din acești bani, subvențiile pentru RADET și RATB sunt estimate la 1,64 miliarde lei, cheltuielile de personal 1,94 miliarde lei, din care 1,1 miliarde lei pentru companiile municipale și alte instituții finanțate din venituri proprii, cheltuielile curente - 7,2 miliarde. Cheltuielile pentru investiții sunt estimate la circa 2 miliarde lei.
Raspandirea coronavirusului
Foto: bloomberg.com

UPDATE Virusul chinez a ajuns în alte 11 țări, inclusiv din Europa. Ultimul bilanț: 41 de morți, peste 1.300 de cazuri / China interzice excursiile de grup în țară și în străinătate

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Numărul deceselor provocate de coronavirusul chinez a sărit sâmbătă de la 26 la 41, autoritățile de la Beijing luând măsuri de limitare a călătoriilor populației și anulând numeroase adunări publice, transmite Reuters. Două cazuri de infectare cu noul coronavirus chinez au fost confirmate în Franța, fiind primele de acest tip din Europa. Peste 1.300 de oameni sunt infectați la nivel global, iar autoritățile sanitare din toată lumea încearcă să prevină o pandemie.


Denis Tudor
Foto: Hotnews

VIDEO INTERVIU Denis Tudor, românul premiat de Elon Musk: drumul de la bagajele cărate într-un hotel, până la aprecierea americanilor/ Ce este ”hyperloop” și când putem călători cu el

de Daniela Mihai HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Science - Interviuri
Până în ultimul an de liceu, a fost mediocru. Într-o vară, a lucrat la un hotel pe litoral, unde căra bagaje. Până într-o zi, când a spus: ”Gata, nu e de mine, de azi nu mai muncesc!”. Așa începe povestea lui Denis Tudor, un român care acum este doctorand la Laussane, în Elveția. Este unul dintre oamenii care construiesc hyperloop, un ”tren al viitorului”, o capsulă care circulă cu viteza sunetului, pe o infrastructură mai eficientă decât în prezent. Pentru ideile sale, a fost premiat de celebrul Elon Musk, pe care îl consideră un ”tip cool, dar destul de rezervat”. La concursurile din țară, Denis nu a câștigat mai mult de locul trei, dar recunoașterea a venit, mai târziu, în Statele Unite. Recent, s-a calificat cu proiectul sau, Swisspod, în TOP 6 start-upuri din lume.
Un protest organizat de Coalitia Stop 5G a avut loc si in Capitala
Foto: Agerpres

Sute de persoane au protestat la Craiova împotriva implementării tehnologiei 5G

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Câteva sute de persoane au protestat, sâmbătă după-amiază, în Piața „Mihai Viteazul” din centrul Craiovei, împotriva implementării tehnologiei 5G, relatează Agerpres.
Vagoane egiptene la 1926
Foto: Wikimedia Commons
Articol susținut de grupul Grampet

​Cape to Cairo - De ce britanicii nu au reușit să construiască o cale ferată care să traverseze Africa de la sud la nord

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Economie | Industrie Feroviara
Acum peste 140 de ani britanicii au început să pună în practică un plan nebunesc: o linie ferată de peste 9.000 km care să străbată Africa de la nord la sud. În 30 de ani s-au construit peste 6.000 km, dar mai jos puteți citi de ce linia de la nord la sud nu avea șanse să fie realizată, deși s-au făcut minuni ale tehnicii. Nici în prezent Africa nu poate fi traversată de la nord la sud cu trenul, dar câteva căi ferate au succes, iar chinezii sunt cei care în ultimul deceniu au extins rețeaua feroviară africană.
Gwyneth Paltrow si un vagin din flori
Foto: The Goop

Gwyneth Paltrow vinde lumânarea cu aroma vaginului ei, dar vaginul ei nu știe carte - cronica seriei “The Goop Lab” pe Netflix

de Eugen Istodor HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
​Adevărul este că lui Gwyneth nici nu-i trebuie să știe. Eu, jurnalist, trebuie să documentez. Ca să documentez, mai ales lumânarea lui Gwyneth m-am uitat la vaginul ei, nu?, doar sunt jurnalist. Apoi, am comparat vaginul ei cu ale altor celebrități. Recunosc slăbiciunea pentru contemporana mea Nicole Kidman. Am făcut survol de vagine pe net doar în interes profesional, să știți. Apoi, privind aseară târziu pe Netflix seria The Goop Lab, mi-am dat seama că nu m-am uitat exact unde trebuie. În articol veți vedea de ce. Așa că scroll: aveți cronica documentarului The Goop Lab cu Gwyneth Paltrow și o analiză documentată a lumânării aromate de vagin.
Dorin Dobrincu
Foto: Arhiva personala

Cum am devenit agitator la 24 ianuarie. În atenția Premierului Ludovic Orban

de Dorin Dobrincu Contributors.ro
Ianuarie nu este doar prima lună din an, nu este doar un început simbolic pentru mulți. Printre altele, este vorba și de și luna în care mărimile politice din capitala României știu că se vor urca în avioane pentru a face un drum la Iași. Politicienii de la „centru” vin în capitala Moldovei la 24 ianuarie pentru a ține discursuri, a capitaliza electoral și a face băi de mulțime, protejați de rânduri de garduri, jandarmi, politiști și sepepiști. Stau preț de câteva ore, se uită la oameni de sus, zâmbesc forțat, apoi se urcă în avioane și se întorc la interesele lor.
Servicii medicale
Foto: Hotnews

Spitalele private ar putea accesa oricând fondurile statului pentru programele de sănătate - proiect al Ministerului Sănătății

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
Ministerul Sănătății are în dezbatere publică o ordonanță prin care spitalele și clinicile private vor putea accesa oricând fonduri bugetare cuprinse în programele de sănătate, scrie Mediafax. În prezent, acestea puteau implementa programe de sănătate doar dacă era depășită capacitatea furnizorilor publici.
Alin Fumurescu
Foto: Arhiva personala

… despre viralizarea tampirii in masa – adevarata pandemie

de Alin Fumurescu Contributors.ro
… citesc si ma crucesc. Ma uit la televizor si ma crucesc. Ma crucesc si ma-ntreb: cam cat de repede se poate extinde tampirea in masa? Mai repede decat putea oricine anticipa. De cand a izbucnit “pandemia mortala” cu noul coronavirus in China, o lume intreaga a intrat in panica. Omenirea s-a isterizat. Nu mai conteaza ce media outlet folosesti, toata lumea vorbeste numai despre noua apocalipsa. De gripa. Un nou virus, necunoscut, ameninta soarta omenirii! In China au fost puse in carantina, practic “inchise”, cateva orase, primul fiind Wuhan, unde a inceput epidemia. Pardon, pandemia.
Vladimir Putin
Foto: en.kremlin.ru

Rusia: Vladimir Putin ordonă procurorului general revizuirea condamnării unui protestatar

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat procurorului general al țării să investigheze dacă verdictul de vinovat dat împotriva unui protestatar din Moscova, Konstantin Kotov, a fost legal, a anunțat sâmbătă Kremlinul, potrivit Reuters.
Boeing 777X, primul zbor
Foto: Captura YouTube

​​VIDEO Avionul lung-curier Boeing 777X și-a început zborul inaugural

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Noul avion lung-curier al Boeing, 777X, efectuează sâmbătă primul său zbor de încercare, acesta decolând de pe Paine Airfield, de lângă Everett, în nord-estul Statelor Unite, relatează AFP.
Ioan Stanomir
Foto: Hotnews

Interviu cu profesorul Ioan Stanomir despre pașoptism. ”Noi, ca români, astăzi, trebuie să preluăm din moștenirea pașoptistă ceea ce pașoptismul are cu adevărat valabil: credința în cetățenie.”

de L.P: Contributors.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Actualitate | Opinii
Ioan Stanomir: ”Am scris aceste pagini și cu gândul la mine care sunt moldovean și cu sentimentul că noi devenim moldoveni pentru că alții au devenit moldoveni înaintea noastră. Și Alecu Russo, Negruzzi, Costache Negri, Kogălniceanu sunt cei care ne-au învățat pe noi să fim moldoveni. Să fim moldoveni, adică să fim ca un Ianus bifrons cu ochii spre viitor, dar și cu un ochi spre trecut. Cum spune Alecu Russo atât de memorabil, risipirea cea iute a trecutului mă umple de jale. Noi suntem moldoveni pentru că suntem melancolici. Și această melancolie mă urmărește și pe mine și n-am ascuns-o niciodată.”

Cumpara cartea ”Asteptand revolutia. Pasoptismul si vocile sale” de pe GiftBooks.ro
Doctori militari chinezi, in drum spre Wuhan
Foto: Captura Twitter

"Nimeni nu iese!": Autoritățile chineze au extins cordonul de securitate în jurul Wuhan / 56 de milioane de oameni sunt în carantină

de R.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Actualitate | Internațional
"Nimeni nu iese!" Aceste este consemnul, vizibil respectat, la un baraj rutier la periferia Wuhan, orașul chinez izolat acum de lume și de unde a pornit epidemia care a speriat planeta, scrie AFP.
Gabriela Firea
Foto: Twitter

Instituțiile care organizează concerte și evenimente culturale pentru Primăria Capitalei - un buget estimat de 136 milioane lei în 2020. Ce bani se dau pentru spitale și străzi

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Cele trei instituții care organizează evenimente culturale pentru Primăria Capitalei - ARCUB, CREART și PROEDUS - au în 2020 un buget estimat la 136 milioane lei. Clubul pentru Seniori are încă 25 milioane lei, la fel și Clubul pentru Tineret - cele două organizează excursii/tabere și evenimente culturale pentru seniori și tineri, dar dau și câteva ajutoare. Administrația Spitalelor are în 2020 un buget estimat de 421 milioane lei, Administrația Străzilor - circa 200 milioane lei, iar Direcția de Asistență Socială - 550 milioane lei.
Concurs Digitaliada
Foto: Digitaliada.ro

#Digitaliada caută creatori de conținut digital educațional

de Digitaliada.ro Digitaliada.ro
Marți, 14 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Fundația Orange deschide a patra ediție a concursului național #Digitaliada, care premiază cele mai bune materiale educaționale digitale. Ca element de noutate, din acest an, participanții pot înscrie materiale în patru categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale. În plus, competiția se deschide și pentru materiale dedicate ciclului de învățământ primar. Pentru că aceste materiale vor fi folosite la clasă, o comisie de elevi va evalua materialele create de adulți și va acorda un Premiu de Popularitate. Totodată, din acest an se pot înscrie și elevii cu vârsta peste 14 ani, într-o categorie dedicată exclusiv lor.
Nissan LEAF si BMW i3
Foto: Adrian Mitrea
Material realizat cu sprijinul Nissan România

​FOTOGALERIE La drum lung cu Nissan LEAF 62 kWh. Din nou la Sibiu cu o mașină electrică

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Marți, 21 Ian 2020 Economie | Auto
Nissan LEAF este una dintre mașinile electrice aflate acum pe val în România (și nu numai), iar bateria de 62 kWh mai nou adăugată în ofertă vine la pachet și cu un motor electric mai puternic. Așadar, ingrediente suficiente pentru a-i testa promisiunile pe un traseu mai lung: București-Sibiu-București, un total de aproape 600 km. Cât consumă LEAF? Ce autonomie reală are LEAF? Ce plusuri și ce minusuri? Cum se comportă? – sunt doar câteva dintre întrebările la care încerc să vă răspund în acest articol-reportaj.
Ministerul Sanatatii
Foto: Ministerul Sanatatii

Cetățeanul israelian care a aterizat pe Otopeni cu simptome de gripă nu este infectat cu coronavirusul din China (Ministerul Sănătății)

de R.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Cetățeanul israelian care a aterizat sâmbătă pe Aeroportul "Henry Coandă" Otopeni cu simptome gripale nu este suspect de infecție cu noul coronavirus, în condițiile în care acesta a călătorit în China în urmă cu cel puțin trei luni, când nu se declanșase epidemia, anunță, într-un comunicat, Ministerul Sănătății.

Mediastandard.ro: Cum vede presa din România epidemia din China. Între informarea echilibrată și ”apocalipsă”

de Mediastandard.ro Mediastandard.ro
Epidemia care a început la sfârșitul anului trecut în China a depășit repede granițele continentale, fiind descoperite cazuri și pe continentul nord-american. Subiectul este, într-adevăr, unul îngrijorător pentru toată lumea, însă și unul ofertant pentru agențiile de presă.
Isfahan, Iran- Piața Centrală
Foto: Ana Maria Caia

HOTNEWS PODCASTS: „Caia și Bejan. Călătorii”. Episodul 2: Iran. Ce trebuie să știi dacă vrei să călătorești ca turist în țara ayatollahilor

Luni, 20 Ian 2020
Iranul este acum un subiect fierbinte pe agenda internațională. Și asta din cauza conflictului cu SUA, a doborârii cu rachete a avionului de pasageri ucrainean sau a protestelor izbucnite în marile orașe după ce autoritățile au încercat să mușamalizeze incidentul. În aceste condiții, este probabil puțin mai greu zilele acestea să te gândești la Iran ca la o destinație turistică de top care a atras numai în 2019 aproape opt milioane de vizitatori din toată lumea. Cu siguranță însă că există foarte mulți oameni care vor călători în continuare în Iran. Turismul nu se va opri în această țară. Iar acești oameni se întreabă dacă Iranul este un loc sigur pentru călătorii și ce au de făcut acolo. În această ediție a podcastului „Caia și Bejan. Călătorii” vom încerca să răspundem la cât mai multe întrebări.

Simona Halep, la Australian Open
Foto: Twitter - Australian Open

Simona Halep: "Înainte eram obsedată de tenis, am învățat că trebuie să mă relaxez" / Ce spune despre meciul cu Elise Mertens și retragerea din tenis

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Simona Halep a declarat, sâmbătă, după victoria reușită în fața Yuliei Putintseva, în turul al treilea al Australian Open, că este foarte fericită că a acces în a doua săptămână a competiției. Aceasta a vorbit și despre schimbarea sa de mentalitate, în prezent reușind să se deconecteze mai ușor și să se relaxeze în zilele libere, și despre momentul în care se va retrage.
Excavare Constanta
Foto: Captura video Facebook

VIDEO ​Arheolog despre cazul vestigiilor antice de la Constanța peste care se construiește un bloc: „E ca și cum ai da Turnul Eiffel la fier vechi”

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Arheologul Cătălin Pavel a comentat, pentru Mediafax, scandalul vestigiilor antice de la Constanța: „Trecutul României e un fel de pădure care e rasă fără remușcări”. În ce privește construcția unui bloc într-o zonă protejată istoric, arheologul spune că e ca și cum ai da Turnul Eiffel la fier vechi.
incontestabil-evolutia-si-stiinta-creatiei
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Apariția și evoluția omului pe înțelesul tuturor

de A.V. HotNews.ro
Bill Nye arata, intre altele, cum au aparut oamenii si daca specia noastra isi continua evolutia, care sunt promisiunile si pericolele organismelor modificate genetic, precum si cat de probabil este ca si pe alte planete sa se fi produs un proces evolutiv similar cu cel de pe Pamant.

Bayern Munchen a zdrobit-o pe Schalke
Foto: Twitter - Bundesliga English
Bundesliga

VIDEO Bayern Munchen (5-0 vs Schalke) a profitat de înfrângerea liderului Leipzig (Rezultatele zilei)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Bayern Munchen a zdrobit-o pe Schalke 04, scor 5-0, pe teren propriu, în etapa a 19-a din Bundesliga, și s-a apropiat la un punct de liderul RB Leipzig, care a pierdut împotriva formației Eintracht Frankfurt.
Chelsea s-a calificat in optimile Cupei Angliei
Foto: Twitter - Chelsea FC
Cupa Angliei

VIDEO Chelsea și Leicester, în optimi / Tottenham vs Southampton se va rejuca (Rezultatele zilei)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Formațiile Chelsea Londra și Leicester s-au calificat, sâmbătă, în optimile Cupei Angliei, după ce au trecut de formații din liga secundă. Cea mai interesantă partidă a zilei, Southampton vs Tottenham, s-a terminat la egalitate, scor 1-1, astfel că cele două echipe se vor reîntâlni pentru a obține un loc în runda următoare. Surprizele zilei au fost realizate de West Bromwich (a eliminat-o pe West Ham) și de Oxford United (liga a 3-a, a remizat cu Newcastle, în deplasare).
Romanca din China
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: Româncă din China, despre epidemia de coronavirus: “E panică. Am un rucsac plin de măști”

de Stirile ProTV Stirile ProTV
Inevitabilul s-a produs! Virusul care înspăimântă omenirea a fost confirmat pentru prima dată în Europa. Iar în Wuhan, punctul zero al epidemiei, spaima și frustrarea cresc de la ora la oră.
Medic
Foto: Digi 24

Florin Cîțu, la Digi24: Cum încerci să muți un funcționar public, cum intră imediat în concediu medical. Cum își asumă medicii asta?

de Digi 24 Digi24.ro
Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, s-a arătat revoltat de practica acordării concediilor medicale "peste noapte" pentru funcționarii publici care sunt vizați de o posibilă detașare sau care nu își fac treaba. El a comentat la emisiunea "În fața ta" acest sistem despre care a spus că trebuie să înceteze.
Simona Halep
Foto: Getty Images / Digisport.ro

DigiSport: Simona Halep, în istoria tenisului! Performanță uriașă pentru campioana de la Wimbledon

de Digisport Digisport.ro
Simona Halep va intra în istoria tenisului, peste doar o săptămână. Sportiva de 28 de ani va deveni jucătoarea cu cele mai multe săptămâni consecutive petrecute în Top 10 WTA.
Minge de fotbal
Foto: Adidas

Anglia: Un fotbalist al echipei Matlock Town a murit după ce a fost bătut în centrul orașului Retford

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Sport | Fotbal
​Jordan Sinnott, component al echipei Matlock Town FC, a murit, sâmbătă, după ce a fost bătut în centrul orașului englez Retford.
Aerosmith, 50 de ani
Foto: Captura YouTube

​VIDEO Aerosmith, 50 de ani de existență sărbătoriți alături de Johnny Depp, Alice Cooper și Foo Fighters

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Life | Muzică
Trupa Aerosmith a celebrat 50 de ani de existență într-un concert la Los Angeles în care Johnny Depp, Alice Cooper și Foo Fighters au fost alături de ei pe scenă, relatează Mediafax citând Reuters.
Cutremur Turcia
Foto: Twitter

VIDEO Cutremur în estul Turciei: cel puțin 20 morți, peste 1.000 de răniți. Echipele de salvatori fac eforturi disperate, în ciuda gerului, de scoatere a celor prinși sub dărâmături

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri seară în estul Turciei, provocând moartea a cel puțin 20 persoane, precum și pagube materiale importante, au informat autoritățile turce, citate de AFP.
UPDATE 08.57 Bilanțul oficial al morților a urcat la 20, iar peste 1.000 sunt răniți. Echipele de salvatori continuă eforturile de scoatere a celor prinși sub dărâmături, în condițiile în care temperaturile au scăzut azi-noapte în Elazig până la - 8 grade Celsius.
Norvegia, bronz la CE de handbal masculin
Foto: ehf-euro.com/ Uros Hocevar / kolektiff

VIDEO CE Handbal (m): Norvegia a câștigat medalia de bronz (28-20 vs Slovenia)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Naționala de handbal masculin a Norvegiei a câștigat, sâmbătă, medalia de bronz la Campionatul European, după ce a învins în finala mică a competiției reprezentativa Sloveniei, cu scorul de 28-20 (12-9). Finala mare, între Croația și Spania, va avea loc duminică.
orhideea-si-papadia-de-ce-exista-copii-cu-probleme-de-dezvoltare-si-cum-pot-toti-copiii-sa-creasca-frumos
Foto: Hotnews
Ghid practic

D​e ce exista copii cu probleme de dezvoltare si cum pot toti copiii sa creasca frumos

de A.V. HotNews.ro
Anumite variante ale genelor cresc predispozitia unei persoane la depresie, anxietate, tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie si comportamente antisociale, sociopate sau violente. Insa in loc sa considere aceasta gena „de risc” ca fiind o slabiciune, Boyce schimba modul in care ne raportam la fragilitatea umana, dovedind ca, desi aceste gene „rele” pot crea probleme, in situatia si mediul adecvate, pot sa duca la aparitia unor copii care nu doar ca se descurca mai bine decat inainte, dar care isi depasesc cu mult colegii.

Dacian Ciolos si Dan Barna
Foto: Facebook

Adevărul: USR vrea o pondere de 3 la 1 pe listele comune cu PLUS pentru locale - surse

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Revista Presei | Politic
USR va solicita o pondere a candidaților de 3 la 1 pe listele comune cu PLUS pentru alegerile locale din iunie. Anunțul a fost făcut de Dan Barna la un teambuilding al partidului organizat la Sibiu în acest weekend, au declarat surse politice pentru Adevărul.


Violeta Alexandru
Foto: Agerpres

Violeta Alexandru nu mai vrea liftieră la Minister: „Dacă am nevoie de lift apăs singură pe buton”

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Actualitate | Politic
Ministrul Violeta Alexandru a anunțat că nu are nevoie de liftieră la Ministerul Muncii, ea precizând că poate urca și coborî pe scări sau, dacă are nevoie de lift, e în stare să apese și singură pe buton, notează Mediafax.
Chiara Hoelzl
Foto: Nordic Focus

​Sărituri cu schiurile (f): Chiara Hoelzl a câștigat primul concurs de Cupă Mondială de la Râșnov

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Sportiva austriacă Chiara Hoelzl a câștigat, sâmbătă, primul concurs din Cupa Mondială feminină de sărituri cu schiurile de la Râșnov/Valea Cărbunării.
Florin Citu
Foto: Agerpres

Una dintre soluții pentru reducerea evaziunii ar putea fi vămuirea la destinație, afirmă ministrul Finanțelor

de V.M. HotNews.ro
Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a afirmat sâmbătă, într-o emisiune la Digi24, că știe problemele de la vamă, dar situația este mai complicată, iar una dintre soluțiile avute în vedere pentru reducerea evaziunii ar putea fi vămuirea la destinație.
Maximiliano Gomez
Foto: Twitter - La Liga
LaLiga

​VIDEO Barcelona, la prima înfrângere cu Quique Setien pe bancă (0-2 vs Valencia)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
După un început neconvingător de mandat (1-0 vs Granada și 2-1 vs Ibiza), Quique Setien a suferit și prima înfrângere în calitate de antrenor al Barcelonei. Catalanii au fost învinși, scor 2-0, în deplasarea de la Valencia, în etapa a 21-a din La Liga, și pot pierde prima poziție în clasament.
Logo-ul Fortei Spatiale si cel din Star Trek
Foto: Twitter/ Jim Acosta

Trump dezvăluie logo-ul Forței Militare Spațiale. Internauții spun că seamănă cu cel din „Star Trek”

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Logo-ul oficial al Forței Militare Spațiale americane, dezvăluit oficial de președintele SUA Donald Trump, a fost ironizat pe Twitter, iar internauții susțin că este o copie a siglei din serialul „Star Trek”, relatează Mediafax citând Business Insider.
Scotian ratacit
Foto: ISU Hunedoara Facebook

Un turist ce făcea cu mașina traseul Scoția - R. Moldova a rămas blocat cu mașina pe un drum înghețat după ce a setat pe GPS ”drumul cel mai scurt”

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Un turist plecat din Scoția către Republica Moldova a rămas blocat pe un drum forestier acoperit cu gheață din Hunedoara, după ce GPS-ul l-a dus pe „drumul cel mai scurt”. Salvarea acestuia a durat 3 ore, după ce a rezistat la minus 12 grade așteptând echipele.
CSM Bucuresti
Foto: Facebook - CSM Bucuresti

​Liga Campionilor (handbal f): Ferencvaros vs CSM București 33-23 / Înfrângere categorică pentru "tigroaice"

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Echipa de handbal feminin CSM București a fost învinsă sâmbătă, în deplasare, de formația ungară Ferencvaros, cu scorul de 33-23 (19-10), în primul meci din grupa principală I a Ligii Campionilor. CSM București se află pe ultimul loc în grupă.
Miguel Van Damme
Foto: Instagram

Portarul Miguel Van Damme (Cercle Bruges) a anunțat că suferă din nou de leucemie

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Portarul echipei Cercle Bruges, Miguel Van Damme, a anunțat, sâmbătă, că suferă din nou de leucemie, boală pe care a învins-o anii trecuți.
Indicator spital
Foto: pixabay.com

Un bărbat de 38 de ani a murit la urgența Spitalului din Alba Iulia. Familia acuză că s-a intervenit prea târziu, medicii spun că l-au preluat chiar mai repede decât prevede protocolul

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
Un bărbat de 38 de ani a murit în timp ce era la urgența Spitalului Județean Alba Iulia. Soția acestuia acuză că a fost lăsat prea mult să aștepte la triaj, însă medicii susțin că au intervenit mai repede decât prevede protocolul, potrivit Mediafax.
Nicusor Dan
Foto: Agerpres

Nicușor Dan îi cere primarului Gabriela Firea o dezbatere publică a bugetului Capitalei pentru 2020

de V.M. HotNews.ro
Nicușor Dan, candidat independent la Primăria Capitalei susținut de USR, îi solicită primarului general Gabriela Firea o dezbatere publică a bugetului municipiului București pentru 2020, astfel încât cetățenii să poată să își expună punctul de vedere cu privire la bugetul propus.
SCM Ramnicu Valcea
Foto: Facebook/ SCM Ramnicu Valcea - Handbal feminin

​Liga Campionilor (handbal f): SCM Râmnicu Vâlcea vs Krim Ljubljana 31-16, în primul meci din grupa principală II

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Campioana en-titre a României la handbal feminin, SCM Râmnicu Vâlcea, a învins sâmbătă, pe teren propriu, formația slovenă Krim Ljubljana, cu scorul de 31-16 (14-8), în primul meci din grupa principală II a Ligii Campionilor.
Donald Trump
Foto: Flickr/ Gage Skidmore

UPDATE SUA: Echipa lui Trump a început prezentarea argumentelor de apărare împotriva „impeachment”-ului

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Echipa de apărare a lui Donald Trump își începe, sâmbătă, prezentarea argumentelor pentru achitare împotriva procedurii de „impeachment”, în condițiile în care președintele SUA, vizat de destituire, se confruntă cu acuzații de abuz de putere și obstrucționare a Congresului. Nu este clar dacă apărarea președintelui va aborda dovezile prezentate de democrați în zilele precedente, notează DPA, citată de Agerpres.
Santier de spital din Wuhan
Foto: Twitter

Chinezii construiesc încă un mare spital în Wuhan, pentru epidemia de coronavirus. În cât timp va fi ridicată unitatea cu 1.300 de paturi

de G.S. HotNews.ro
Orașul chinez Wuhan, centrul epidemiei provocate de noul coronavirus, va construi un nou spital dedicat pacienților infectați, scrie sâmbătă ziarul de stat People’s Daily, preluat de Reuters.
Ursuleti
Foto: Captura video Facebook

​​VIDEO Pui de urs filmați jucându-se cu roata unei mașini, în Harghita

de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Life | Natural
Trei pui de urs au fost filmați jucându-se cu roata unei mașini, în județul Harghita. Imaginile au fost postate pe Facebook și au strâns mii de aprecieri din partea utilizatorilor, scrie Mediafax.
Elise Mertenss
Foto: Twitter - Australian Open

​Australian Open: Elise Mertens, adversara Simonei Halep din optimi / Belgianca s-a impus în trei seturi

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Simona Halep se va duela cu Elise Mertens (17 WTA și favorită 16), în optimile de la Australian Open. Cele două jucătoare s-au mai confruntat de trei ori, românca s-a impus în două dintre partide (ambele pe zgură), însă a pierdut singurul meci disputat pe hard (finala de la Doha).
Epidemie China
Foto: pxhere.com

Operațiune specială a SUA, care îi va scoate cu un avion pe cei 230 de americani din Wuhan, un oraș practic închis

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Statele Unite pregătesc un zbor cu care va aduce în țară, duminică, cetățenii și diplomații americani din orașul Wuhan, potrivit Wall Street Journal și Reuters.
Boris Johnson
Foto: Facebook

Brexit: Boris Johnson a semnat acordul de ieșire din UE

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Premierul britanic Boris Johnson a anunțat, pe Twitter, că a semnat vineri acordul de ieșire a Regatului Unit din Uniunea Europeană, prevăzut pentru 31 ianuarie, salutând un "nou capitol în istoria" țării sale, scrie AFP.
Robert Archibald
Foto: Twitter

Fostul baschetbalist Robert Archibald a murit la 39 de ani

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Robert Archibald, fost baschetbalist, a murit la vârsta de 39 de ani. Sportivul scoțian se afla în locuința sa din Illinois (SUA), iar până în momentul de față autoritățile nu au oferit un punct de vedere clar în privința cauzei sau cauzelor decesului.
Peter Fill
Foto: Twitter - Cortina2021

​Schi alpin: Peter Fill și-a fixat retragerea după coborârea de la Garmisch

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Italianul Peter Fill, dublu câștigător al globului de cristal în proba de coborâre, a anunțat sâmbătă că se va retrage din activitate după cursa de la Garmisch (Germania), programată pe 1 februarie, relatează AFP.
5gang
Foto: Screenshot via Youtube

Piesele care au definit muzica românească în 2019

de Marius Ghenț HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Life | Muzică
2019 a fost un an bun pentru muzica românească. Așa e în fiecare an, de fapt. E o evoluție constantă. Apar din ce în ce mai mulți artiști buni la noi și piese care rivalizează până și cu alea din afară. Consumatorii au mai mult control asupra muzicii pe care vor s-o asculte, cu acces la Spotify, YouTube, Soundcloud, Bandcamp și alte platforme online.
A8 Tg Mures - Tg Neamt
Foto: Hotnews

Termenul dat de premier pentru începerea efectivă a lucrărilor la Autostrada Moldovei

de I.H. HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Termenul dat de premierul Ludovic Orban pentru începerea efectivă a lucrărilor la Autostrada Moldovei este de aproximativ 2 ani, după realizarea studiilor de fezabilitate, obținerea avizelor de mediu și lansarea licitației pentru proiectare.
Nick Kyrgios
Foto: atp/ twitter

​Australian Open: Nick Kyrgios, în optimi după o luptă crâncenă cu Karen Khachanov - Favoriții merg mai departe (Rezultatele zilei)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Nick Kyrgios este ultimul jucător calificat în optimile de la Australian Open, după ce a trecut de Karen Khachanov în urma unei confruntări foarte echilibrate. Australianul a ratat câte o minge de meci în seturile trei și patru, a salvat una în tiebreak-ul setului decisiv (pe serviciul rusului) și s-a impus cu 6-2, 7-6(7), (6),6-7, (7)6-7, 7-6(8) și îl va întâlni în runda următoare pe Rafael Nadal.
Incendiu Valcea
Foto: Captura YouTube

IGSU: Anul trecut au avut loc, în medie, 19 incendii în fiecare zi. Peste 1.000 de oameni au murit sau au fost răniți din cauza lor

de G.S. HotNews.ro
Peste 6.800 de incendii la locuințe, soldate cu aproape 1.000 de persoane decedate sau rănite, au avut loc în cursul anului 2019, ceea ce înseamnă o medie zilnică de 19 astfel de evenimente, informează sâmbătă Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).
Kiki Bertens
Foto: wta/ twitter

Australian Open: Simona Halep, Kiki Bertens și Angelique Kerber, în optimi / Pliskova, Bencic și Svitolina, eliminate (Rezultatele zilei)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Olandeza Kiki Bertens (favorită 9) s-a calificat în optimile de finală de la Australian Open, după ce a trecut de Zarina Diyas (Kazakhstan, 73 WTA). Dintre favorite, Karolina Pliskova, Belinda Bencic și Elina Svitolina au părăsit competiția, în timp ce Simona Halep și Angelique Kerber au trecut mai departe.
Simona Halep
Foto: Australian Open / Twitter

VIDEO Simona Halep, în optimi la Australian Open (6-1, 6-4 cu Yulia Putintseva)/ În deplin control

de Adrian Ilincescu HotNews.ro
Simona Halep a obținut biletul pentru a doua săptămână de la Australian Open, jucătoarea noastră reușind să se califice în optimi fără să piardă vreun set. A fost 6-1, 6-4 cu Yulia Putintseva, la capătul unui meci controlat cu autoritate de Simona (partida a durat o oră și 18 minute).
Jordan Belfort
Foto: Captura YouTube

Eroul peliculei „Lupul de pe Wall Street” îi reclamă pe producătorii filmului pentru înșelăciune

de V.M. HotNews.ro
Eroul peliculei „Lupul de pe Wall Street/ Wolf of Wall Street” i-a dat în judecată pe producătorii filmului pentru înșelăciune și le cere 300 de milioane de dolari, scrie Mediafax.
Iarna blanda
Foto: pixabay.com

Prognoza meteo: Cum va fi vremea în weekend

de G.S. HotNews.ro
​Meteorologii anunță vreme caldă pentru mini-vacanța de Ziua Unirii, termometrele indicând chiar și 11 grade în Capitală, mai ridicate față de mediile climatologice ale perioadei, conform prognozei ANM, transmite Mediafax.
Steag Germania
Foto: pixabay.com

Numărul străinilor care trăiesc în Germania a urcat la un nivel record

de G.S. HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Un număr record de străini trăiesc în Germania, potrivit Oficiului Federal de Statistică (Destatis), citat de DPA și Agerpres.
Joao Souza
Foto: Twitter

Tenis: Joao Souza (fost 69 ATP) a fost suspendat pe viață pentru implicare în meciuri trucate

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Jucătorul brazilian Joao Olavo Soares de Souza, fost numărul 69 ATP în aprilie 2015, a fost suspendat pe viață de Tennis Integrity Unit (TIU) pentru implicare în meciuri trucate, informează lesoir.be.
Marte
Foto: Hotnews

Science Report: Moarte pe Marte

de A.Th.C. HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Science - Spatiul
Radiațiile din mediul marțian constituie o problemă pentru exploratorii umani care nu poate fi depășită. Caleb A. Scharf, director și profesor de astrobiologie la Universitatea Columbia din New York, autor a peste 100 de lucrări științifice apărute în cele mai prestigioase reviste de specialitate, își face cunoscute argumentele pe blogul unei gazde nu mai puțin prestigioase: Scientific American.
Donald Trump
Foto: Flickr/ Gage Skidmore

VIDEO Donald Trump, primul președinte american care participă la marșul anti-avort: Fiecare copil este un dar sfânt de la Dumnezeu

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Cu ochii pe scrutinul din noiembrie, Donald Trump a participat vineri la Washington la marea reuniune anuală a militanților anti-avort, denunțând pozițiile "radicale" ale adversarilor săi democrați în privința acestui subiect care divizează Statele Unite, scrie AFP.
Cuza si gasca lui au facut Unirea. Restul facea altceva
Foto: Hotnews

Unirea Principatelor 1859? Ne doare-n cot de ea în 2020

de Eugen Istodor HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Care vrei bre să-ți faci o idee cât de mică privind Unirea de la 1859 și ce cauți tu în istorie în 2020? Tu? Tu? Slab. Istoria te doare în bască, necondiționat și fără discriminare de vârstă, sex, rasă, nivel cultural. Hai cu mine să-ți spun eu cum ar putea să-ți rămână o frântură din trecut în creierul tău pătrat. Hai cu mine acum să sărim peste festivisme ieftine care plictisesc, scârbesc. Hai să-ți spun și eu varianta mea. Da, pe scurt, dă scroll.
Subiectele zilei
Foto: Colaj foto

Subiectele zilei: Cum s-a văzut celebrarea Unirii Principatelor de la Iași; Drama cuplurilor nevoite să meargă în străinătate pentru a face copii, din cauza unei legi care îi sperie pe medici; Niciunul dintre președinții și premierii României după `89 nu este moldovean

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Mica Unire la preț mare: din 280.000 de euro, Primăria Sectorului 5 putea împărți icre negre și șampanie. A dat tot fasole, cârnați și play-back...

Sondaj. PNL a devansat Alianța USR-PLUS în București. PSD, spre prăpastie...
Business report
Foto: Colaj foto

Business report: Topul salariilor minime din Europa și unde se situează România; Noi descoperiri despre dublul standard de calitate a produselor din statele membre; Decizie istorică a OMV Petrom

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Infrastructura rutieră din România nu mai face față numărului tot mai mare de mașini. De ce încep europenii să renunțe la automobilele personale....

Președintele Renault, despre posibile schimbări în acționariatul Nissan: „Nu este o prioritate. În viitor, de ce nu....”
Maria Zakharova
Foto: mid.ru

Bulgaria a declarat doi diplomați ruși persona non grata / În octombrie, pentru prima oară în 20 de ani, Sofia expulzase un prim diplomat rus

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Bulgaria a declarat vineri doi diplomați ruși persona non grata, anunță agenția Interfax, care citează ambasada Rusiei la Sofia, potrivit Reuters.
Nou virus detectat in China
Foto: Captura YouTube

Virusul chinez a ajuns în Europa: două cazuri de infectare au fost diagnosticate în Franța

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Două cazuri de infectare cu noul coronavirus chinez au fost confirmate în Franța, fiind primele de acest tip din Europa, a anunțat vineri seară ministrul francez al Sănătății, Agnès Buzyn, potrivit AFP.
Vanessa Nakate
Foto: Captura YouTube

O activistă de culoare prezentă la Forumul Economic European din Davos a fost tăiată din poza de grup

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Vanessa Nakate, activistă pentru mediu originară din Uganda, a fost tăiată de mai multe trusturi de presă din poza de grup realizată în cadrul Forumului Economic European, informează BBC.
Centru de detentie
Foto: Wikimedia Commons - Villawood IDC

Un deținut evadat luna trecută în Belgia a trimis închisorii o carte poștală din Thailanda

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Un deținut care a evadat luna trecută dintr-un penitenciar din Belgia a trimis închisorii o carte poștală prin care transmitea salutări din Thailanda, conform The Independent.
Tinder
Foto: Captura YouTube - Tinder

Tinder adaugă un buton de panică drept măsură de siguranță a aplicației de dating

de G.S. HotNews.ro
Tinder adaugă un buton de panică și alte măsuri de securitate în formatul aplicației. Noile funcții includ asistență în caz de urgență, serviciu de localizare și verificarea fotografiilor, potrivit BBC, preluat de Mediafax.
Ministrul rus al apararii, Sergei Shoigu, si Vladimir Putin
Foto: kremlin.ru

Rusia invită țări din NATO la „jocurile armate internaționale” ce vor avea loc vara aceasta

de V.M. HotNews.ro
Rusia a anunțat vineri că invită militari din 90 de țări, printre care membri ai Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), să participe la „jocurile armate internaționale” pe care le va organiza vara aceasta și care include, printre alte probe, un biatlon cu tancuri de asalt.
Spital in China
Foto: Captura Twitter

VIDEO China vrea să construiască în 10 zile un spital cu 1.000 de paturi pentru bolnavii infectați cu noul coronavirus

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Actualitate | Internațional
China a demarat vineri în Wuhan (centru) construcția unui spital care ar urma să fie gata în maxim zece zile și care va găzdui până la o mie de victime ale noului coronavirus, scrie presa chineză de stat, preluată de AFP.
Imagini satelit atac Iran
Foto: Twitter

Pentagonul recunoaște că 34 de soldați americani au suferit leziuni cerebrale traumatice în urma atacului iranian asupra unei baze militare din Irak

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Actualitate | Internațional
SUA au confirmat că 34 de soldați americani au fost diagnosticați cu leziuni cerebrale traumatice în urma atacului cu rachete întreprins de Iran la 8 ianuarie asupra unei baze din Irak unde staționează militari americani, informează agenția DPA, citată de Agerpres.
L’immagine dell’ebreo: stereotipi antisemiti nella cultura romena e dell’Europa centro-orientale
Foto: Hotnews

Istoricul religiilor Giovanni Casadio vorbeste luni, 27 ianuarie, la Institutul Italian, despre ediția italiană a volumului lui Andrei Oișteanu Imaginea evreului în cultura română

de D. D. HotNews.ro
Ediția italiană a volumului Imaginea evreului în cultura română. Studiu de imagologie în context est-central european, de Andrei Oișteanu, va fi prezentată luni, 27 ianuarie 2020, la ora 17.00, la Institutul Italian de Cultura din București, cu ocazia Zilei Internaționale a Comemorării Victimelor Holocaustului, 75 de ani de la eliberarea Lagărului de la Auschwitz, 27 ianuarie 1945. Reputat istoric al religiilor, Giovanni Casadio va prezenta acest volum, în calitatea sa de Secretar al Societății Italiene de Istorie a Religiilor.
Rot am See
Foto: Google Maps
Articol actualizat

Atac armat în orașul german Rot am See: Șase persoane au fost ucise, suspectul a fost arestat / Victimele și atacatorul fac parte din aceeași familie

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Șase persoane au fost ucise și două grav rănite vineri după ce o persoană a deschis focul în orașul Rot am See (sud-vestul Germaniei), potrivit poliției locale, care evocă o pistă familială, scrie AFP.
Unirea Principatelor, sarbatorita la Iasi
Foto: Ziarul de Iasi

VIDEO Iohannis, Orban și Ciolacu, la Iași de Ziua Unirii Principatelor Române / Președintele și premierul, huiduiți din mulțime / Iohannis: PSD vrea să blocheze toate reformele și de aceea avem nevoie de alegeri anticipate. Nu este un moft

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită la Iași, prin mai multe manifestări la care au participat președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, dar și multe alte oficialități de la nivel central și local. Câteva mii de ieșeni au asistat la manifestările organizate cu ocazia Unirii Principatelor. În timpul discursului, președintele a fost aplaudat, dar și huiduit de mai multe ori din mulțime. "Văd ca părerile sunt împărțite”, a fost reacția șefului statului.
Annabella Sciorra
Foto: Wikimedia Commons

Actrița Annabella Sciorra a povestit la proces cum a fost violată de Harvey Weinstein

de G.S. HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Actrița americană Annabella Sciorra a depus mărturie joi în procesul mogulului de la Hollywood, Harvey Weinstein, povestind că a fost atacată și violată de acesta, în urmă cu 25 de ani, în locuința ei, relatează BBC, preluat de Mediafax. Producătorul neagă toate acuzațiile aduse.
Orbitele Pamantului
Foto: Wikimedia Commons

Un satelit TV american de aproape 4 tone riscă să explodeze

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Science - Spatiul
Operatorul de televiziune DirecTV a solicitat autorităților americane autorizația de a îndepărta unul dintre sateliții săi aflați pe orbita geostaționară, la circa 36.000 km de Terra, din cauza unei probleme la baterii, care riscă să explodeze, scrie AFP.
George Soros
Foto: Wikimedia Commons - Niccolò Caranti

George Soros anunță că va finanța cu un miliard de dolari o nouă rețea universitară / Un nou atac la adresa lui Trump: Un escroc și un narcisist

de I.H. HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Actualitate | Educatie
Miliardarul american George Soros a anunțat că va finanța cu un miliard de dolari crearea unei noi rețele universitare care să promoveze valorile liberale și viziunea sa asupra unei societăți deschise. El a spus că este importantă finanțarea unor instituții care să contribuie la rezistența în fața creșterii autoritarismului din SUA, Rusia și China, lansând un atac nou la adresa lui Donald Trump, pe care l-a numit "escroc" și "narcisist", scrie Guardian.
Institutul National de Genomica - proiectie
Foto: mfe.gov.ro

România va avea un Institut Național de Genomică

de V.M. HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Actualitate | Sanatate
Autoritățile vor finanța înființarea Institutului Național de Genomică, ce va permite României să progreseze în privința geneticii umane, a anunțat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, potrivit Agerpres. Acesta a vizitat, vineri, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului Alessandrescu-Rusescu, alături de managerul institutului, Nicolae Suciu, și de coordonatorul Unității de Asistență Materno-Fetală de Excelență din cadrul Institutului, Dragoș Crețoiu.
Adrian Benta, consultant fiscal
Foto: Hotnews

​Declarația unică 2020. ANAF a publicat modelul Declarației unice care trebuie depusă până la 15 martie. Citește explicațiile unui consultant fiscal pe acest subiect

de Dan Popa HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
În Monitorul oficial de ieri 23 ianuarie 2020, a fost publicat Ordinul ANAF nr. 139/2020, ce adoptă modelul Declarației unice pentru anul 2019. Ordinul reamintește termenul de depunere prevazut de Codul fiscal - 15 martie 2020. Documentul analizat mai jos se adresează contribuabililor persoane fizice, ce au realizat în anul 2019, venituri extrasalariale supuse impozitului pe venit prin declarare la autoritatea fiscală.
Iasi
Foto: Facebook

Iohannis, după ce a fost huiduit la Iași: Sunt foarte bucuros că în România avem o democrație vie / Orban: A fost o atmosferă mai colorată. Au fost și agitatori - UPDATE

de I.H. HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Președintele Klaus Iohannis susține că huiduielile apărute în timpul discursului său de la Iași, la manifestările organizate de Ziua Unirii Principatelor Române, arată că "în România avem o democrație vie". La rândul său, premierul Ludovic Orban, huiduit și el, a susținut că se aștepta și că au fost două grupuri, "unul cu agitatori".
Politie
Foto: Facebook

Indicatoarele rutiere în maghiară de la Lacu Roșu și Gheorgheni au fost acoperite cu vopsea / Anchetă a Poliției

de MH HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Harghita s-a sesizat din oficiu și face cercetări pentru infracțiunea de distrugere, după ce persoane necunoscute au acoperit cu vopsea inscripția în limba maghiară de pe indicatoarele rutiere aflate la intrarea în Gheorgheni și în stațiunea Lacu Roșu.
George Soros
Foto: Wikipedia

George Soros crede că Facebook conspiră cu Donald Trump pentru a asigura realegerea acestuia

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Miliardarul George Soros afirmă că nimic nu împiedică Facebook Inc. să împrăștie dezinformări și că gigantul IT ar putea conspira cu Donald Trump pentru realegerea acestuia, potrivit Bloomberg.
U.S. Department of State
Foto: state.gov

SUA refuză să extrădeze soția unui diplomat care a provocat un accident mortal în Anglia

de R.M. HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Statele Unite au respins cererea britanică de extrădare a soției unui diplomat american acuzată de un accident mortal de mașină în Anglia, a anunțat vineri ministerul britanic de Interne, citat de AFP.
Centrala nucleara Pickering
Foto: Flickr/ JasonParis

Rolls-Royce planifică construirea de mini reactoare nucleare până în 2029

de Andrei Stan HotNews.ro
Producătorul Rolls-Royce a declarat pentru BBC că intenționează să instaleze și să puna in functiune centralele electrice pănă în 2029.
Mandachi protest
Foto: Facebook

Protest organizat de Ștefan Mandachi de Ziua Unirii, la primul metru de autostradă din Moldova / Reacția lui Iohannis

de Redactia HotNews.ro
Vineri, 24 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Omul de afaceri Ștefan Mandachi, cunoscut după ce în urmă cu un an a realizat simbolic "primul metru” de autostradă în Moldova și a pornit mișcarea "România vrea autostrăzi”, a organizat vineri, de Ziua Unirii Principatelor Române, un protest în localitatea suceveană Cumpărătura. Omul de afaceri a dezvelit o bornă înaltă de peste 4 metri, care conține o cutie poștală "pentru cei care se adresează Guvernului și nu primesc răspunsuri".
Radu Carp
Foto: Arhiva personala

Un tur sau două tururi?

de Radu Carp Contributors.ro
Un tur sau două tururi la alegerile locale pentru alegerea primarilor? Ȋntrebarea divizează spectrul politic de mai multă vreme. Opinia publică pare a fi mai degrabă în favoarea a două tururi dar o dezbatere serioasă pe această temă nu există. Avantajele sistemului în două tururi (sau ale sistemului cu un singur tur) nu sunt prezentate pentru a vedea care este cea mai bună opțiune.
Thomas Cook
Foto: Pixabay.com

Compania aeriană poloneză LOT a achiziționat compania aeriană germană Thomas Cook Condor

de V.M. HotNews.ro
Compania aeriană poloneză LOT a achiziționat compania aeriană germană Thomas Cook Condor, creând un grup de aviație care transportă peste 20 de milioane de pasageri pe an, au comunicat cele două companii, potrivit Mediafax.
Hotel Concordia 1
Foto: Hotnews

​​FOTO Hotel Concordia, clădirea în care s-a pecetluit Unirea Principatelor în urmă cu 161 de ani, în continuare în paragină

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Hotelul Concordia, clădirea în care s-a pecetluit Unirea Principatelor în urmă cu 161 de ani, este în continuare în stare avansată de degradare. Imobilul este proprietate privată, iar Primăria Capitalei a inițiat în 2019 procedura de expropriere, fiindcă proprietarul nu a îngrijit monumentul istoric atâția ani, însă acesta a notificat instituția că a depus actele pentru obținerea autorizației de construire și va începe lucrările. Astfel, municipalitatea a oprit cel puțin deocamdată demersurile de expropriere, potrivit informațiilor comunicate HotNews.ro. Rămâne de văzut ce se va întâmpla deoarece de 3 ani atât primăria cât și proprietarul promit că vor restaura clădirea, dar nu s-a întâmplat nimic.Alte titluri din Actualitate:

Terenul pe care este amplasat Cimitirul Eroilor din Chișinău ar fi fost vândut unui dezvoltator / Acuzații grave la adresa președintelui Dodon și a premierului/ Un deputat sesizează Parchetul
Stănescu (PSD): Eu de ferma de porci de la Vișina am uitat, e un nepot de-al meu
Ce spune Comisia de la Veneția despre restricționarea dreptului de vot pentru cei cu viză de flotant
Donald Trump apare într-o înregistrare audio în care ar cere demiterea ambasadorului SUA în Ucraina
Poliția din Londra instalează camere de supraveghere cu recunoaștere facială în timp real, în ciuda criticilor
Comisia și Consiliul European au semnat acordul Brexit / După 47 de ani, Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în 31 ianuarie
Doi muzicieni din Cluj și Arad, izolați pentru 14 zile la domiciliu după ce au fost într-un turneu în China
Ministerul de Externe cere clarificări Ucrainei după declarațiile președintelui Zelenski privind Bucovina, "evidențiind necesitatea unei înțelegeri corecte a istoriei"
Mumia vorbește: Vocea unui preot egiptean care a trăit acum 3.000 de ani, reconstituită de oamenii de știință
Permis de conducere pe telefonul mobil? Talon auto digital? Soluții care se aplică deja în Europa și prin lume, dar în România nu există nici măcar în planuri


ECONOMIE

Ce bani au romanii in Pilonul II
Foto: APAPR

GRAFICE Pilonul II de pensii, după 11 ani și jumătate: 2,1 milioane de români au în conturile personale peste 10.000 de lei / Firmele au făcut plăți de circa 100 milioane de euro

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Miercuri, 22 Ian 2020 Economie | Asigurari
2,1 milioane de români au strâns peste 10.000 de lei în conturile personale din Pilonul II de pensii private, în timp ce peste 850.000 de români au depășit pragul de 20.000 de lei, a anunțat miercuri APAPR (asociația care reprezintă administratorii fondurilor de pensii). Totuși, românii au sume cu 17% mai mici în conturi din cauza nerespectării legii de înființare a acestui sistem, care prevedea virarea unor contribuții mai mari. Statul nu a virat în Pilonul II contribuții în valoare de 2,1 miliarde de euro în perioada menționată, susține asociația. Vezi în articol ce comisioane au reținut administratorii de pensii și care a fost câștigul produs pentru participanții la Pilonul II.
Deutsche Telekom logo
Foto: Deutsche Telekom

Telekom Romania va crește prețurile serviciilor sale, începând cu 1 martie 2020. Operatorul și-a majorat de două ori prețurile anul trecut

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Joi, 23 Ian 2020 Economie | Telecom
Telekom România (fostele Romtelecom și Cosmote) a anunțat joi că va crește prețurile serviciilor sale de la 1 martie 2020, în contextul creșterii costurilor legate de furnizarea serviciilor de comunicații. Astfel, pentru clienții rezidențiali, începând cu data de 1 martie 2020, prețul pentru fiecare serviciu fix (internet, TV și voce) și pentru fiecare abonament mobil va fi majorat cu 2 lei (TVA inclus), adică 0,42 de euro (TVA inclus), a anunțat operatorul. Amintim că anul trecut a fost un întreg scandal legat de creșterea generală a prețurilor în comunicații, Telekom majorându-și de două ori tarifele.
Declaratia unica 2020
Foto: Hotnews

​Declarația unică 2020 Pentru ce venituri se completează și ora până la care trebuie plătite contribuțiile

de F.B. HotNews.ro
Marți, 21 Ian 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Termenul de depunere a Declarației unice este 16 martie 2020. Corina Mîndoiu, partener EY România, susține că nu avem, momentan, nicio informație cu privire la prelungirea termenului, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți. Ea a precizat că data de 16 martie 2020 este și termen de plată a impozitului pe venit pentru anul 2019 și a contribuției sociale de sănătate sau a contribuțiilor la pensie.


0-100.hotnews.ro

Volkswagen ID.3 pe linia de fabricatie
Foto: Oliver Killig

Nou „scandal” Volkswagen, de data asta cu mașini electrice și declanșat de fake news

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Un nou „scandal” planează în jurul mărcii Volkswagen, de data aceasta pe subiectul mașinilor electrice și pornit din fake news – știri false. Concret, „cartoful fierbinte” vizează modelul electric Volkswagen ID.3, care 1) n-ar avea software-ul finalizat și 2) livările către clienți ar fi amânate pentru 2021, cu mai bine de jumătate de an în plus față de termenul de livrare anunțat anterior. Doar că aceste „informații” sau „știri” sunt false. Internetului nu pare să-i pese, iar setea de senzațional a publicului nu face decât să propulseze în online, cu viteze amețitoare, orice zvon neconfirmat.


SPORT

NBA, logo
Foto: nba.com

VIDEO NBA: Ziua oaspeților - Milwaukee Bucks, victorie cu Charlotte Hornets (Rezultatele zilei)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Milwaukee Bucks a obținut a 40-a victorie în 46 de partide, scor 116-103, împotriva celor de la Charlotte Hornets. Ziua a fost una dominată de oaspeți (10 meciuri câștigate), în timp ce Oklahoma City Thunder a fost singura echipă care s-a impus pe teren propriu.
Aleksandra Boikova si Dmitri Kozlovski
Foto: Twitter - ISU Figure Skating

​Patinaj artistic: Aleksandra Boikova și Dmitrii Kozlovskii (Rusia), campioni europeni la perechi

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Rușii Aleksandra Boikova și Dmitrii Kozlovskii au câștigat pentru prima oară medalia de aur în proba de perechi, cu prilejul Campionatelor Europene de patinaj artistic de la Graz (Austria), disputate în absența campionilor en titre, francezii Vanessa James și Morgan Cipres..
Garbine Muguruza
Foto: wta/ twitter

​Australian Open: Garbine Muguruza a eliminat-o pe Elina Svitolina și s-a calificat în optimi

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Garbine Muguruza a învins-o categoric pe Elina Svitolina (încă o jucătoare din Top 10 care părăsește competiția), scor 6-1, 6-2, și s-a calificat în optimile de la Australian Open.
Anastasia Pavlyuchenkova
Foto: wta/ twitter

Australian Open: Surprizele continuă - Karolina Pliskova, învinsă în două tiebreak-uri / Alte două favorite au fost eliminate

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Karolina Pliskova (Cehia, 2 WTA și favorită 2) a părăsit încă din turul al treilea Australian Open, după ce a fost învinsă de Anastasia Pavlyunchenkova (Rusia, 30 WTA, cap de serie 30).


REVISTA PRESEI

Bancul zilei: - Iubito, plec la sală, ai vrea să vii cu mine?

de A.S. HotNews.ro
- Iubito, plec la sală, ai vrea să vii cu mine?

- Îți par grasă?...
Caru`cu vedete
Foto: Colaj foto

Caru`cu vedete: Cântăreața Taylor Swift, despre tulburarea de alimentație: Este mai bine să gândești că arăți grasă decât să arăți bolnavă; Delia și soțul ei au fost obligați să rămână în Singapore, din cauza virusului ucigaș. „Venim acasă”

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Florin Piersic e mai în formă ca niciodată! La câteva zile după ce va implini 84 de ani, actorul are un spectacol la Londra: “Nu-ntreba câți ani am!”...

Numărul impresionant de rochii pe care le va purta Bianca Drăgușanu în ziua nunții cu Alex Bodi. ”O să fac un fel de prezentare de modă”...
Faze tari
Foto: Colaj foto

Faze tari: O șoferiță acuză că pompele de benzină sunt “sexiste”; Biscuiții cu ciocolată, primele prăjituri create în spațiu, la bordul ISS

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Record mondial: au făcut lanț din 200.000 de sutiene...

Artistul devenit viral cu lucrări din blugi: de ce par fotorealiste...
Utile
Foto: Colaj foto

Utile: Dieta care vindecă depresia. Ce spun nutriționiștii; Endometrioza, „boala femeilor neiubite”

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Legătura dintre aluminiu și Alzheimer. Știința a confirmat: Expunerea la acest element chimic, factor de risc în cazurile ereditare...

Cauzele căderii părului: de la infecții la boli de tiroidă...


ESRI

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: - Iubito, plec la sală, ai vrea să vii cu mine?
- Iubito, plec la sală, ai vrea să vii cu mine?- Îți par grasă?...
​Bancul zilei: Fluieratul în București
Un polițist stă într-o intersecție din capitală.
​Bancul zilei: Bunica și răceala
O bunicuță povestește că a găsit remediul pentru răceală. Nepoții, curioși din fire, o întreabă cum vine asta:
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by