​​Clotilde Armand
Foto: Facebook - Clotilde Armand

Clotilde Armand propune rezilierea contractului cu Romprest. Costul anual al salubrizării pe kilometru pătrat în sectorul 1, de 14 ori mai mare decât la Oradea

de I.H. HotNews.ro
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, anunță că în următoarea ședință a Consiliului Local va propune rezilierea contractului cu Romprest. În Sectorul 1, facturile de salubrizare stradală prezentate de firma de salubrizare în 2020 (excluzând serviciile prestate de terți) se ridică la 165 milioane lei fără TVA, de peste 8 ori mai mult decât la Oradea, potrivit unei analize comparative prezentate de Armand. Același document arată că pe kilometru pătrat costul anual al salubrizării stradale în Sectorul 1 ajunge la 2,42 milioane lei, adică de 14 ori mai mult decât în Oradea.
Drumul Expres DX12 Craiova - Pitesti - Imagini 360 cu Tronsonul 2
Foto: Captura Facebook

FOTO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Imagini la 360 de grade de pe tronsonul care ar putea fi gata anul acesta

de Victor Cozmei HotNews.ro
Circa 40 de kilometri din Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești, un tronson lung care ar urma să ocolească Balșul și Slatina, sunt în cărți pentru a fi finalizați și dați în trafic în acest an, conform așteptărilor de la Transporturi. Aici lucrează asocierea de firme românești UMB - Tehnostrade - SA&PE Construct. Compania de Drumuri a realizat o serie de fotografii la 360 de grade în diferite puncte ale șantierului.
Pana de curent
Foto: Freepik

Decizie ANRE: Despăgubiri și pentru întreruperile de energie electrică de câteva secunde / În maxim 20 de minute, clienții care sună trebuie preluați de un operator

de G.S. HotNews.ro
Companiile de furnizare a energiei electrice vor trebui să dea despăgubiri și pentru depășirea numărului maxim de întreruperi scurte, între 3 secunde și 3 minute, ale serviciilor oferite, iar clienții își vor putea monta, pe banii loc analizoare de calitate, potrivit unui ordin aprobat marți de ANRE. În plus, cei care sună pentru a semnala probleme trebuie să fie preluați de un operator telefonic uman în cel mult 20 de minute, amenzile pentru nerespectarea acestui termen pot ajunge la 200.000 de lei.
Euro 2020
Foto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

LiveBLOG Ungaria vs Portugalia 0-0 (Rep. II) / '45 Cristiano Ronaldo, ratare incredibilă

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Grupa F de la Euro 2020 a fost denumită una a "morții", în ea găsindu-se trei naționale care au cucerit deja trofeul. Fără discuție, meciul zilei de 15 iunie este cel dintre Franța și Germania (de la ora 22:00), un duel care poate fi oricând finală la Campionatul European de fotbal. Până atunci însă, Portugalia lui Cristiano Ronaldo (campioana en-titre) va juca împotriva Ungariei, de la ora 19:00, pe Puskas Arena din Budapesta. Cele două confruntări vor fi transmise în direct pe ProTV și LiveBLOG pe HotNews.ro.
dezbatere HotNews.ro
Foto: Hotnews
România în Europa

Cum se pregătește România pentru o piață a hidrogenului verde? Dezbatere live HotNews.ro, miercuri, de la ora 13.00

de Redactia HotNews.ro
Ce este hidrogenul verde și de ce este el important? Este hidrogenul verde o sursă de energie a viitorului sau un vector energetic? Când va avea România o strategie a hidrogenului? Ce potențial are România pentru producerea de energie verde? Cât de fezabile sunt proiectele privind hidrogenul cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)? Cum poate fi adaptată rețeaua de gaze pentru transportul hidrogenului? Aceste teme vor fi dezbătute miercuri, de la ora 13.00, într-o dezbatere live HotNews.ro. Invitații sunt: Dan Drăgan - secretar de stat în Ministerul Energiei, Ioan Iordache - director executiv al Asociației pentru Energia Hidrogenului din România, cercetător științific la Centrul Național de Hidrogen și Pile de Combustie și Dumitru Chisaliță, președinte al Asociației Energia Inteligentă.
  • Cititorii HotNews.ro le pot pune întrebări invitaților, folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului. Comentariile vor fi moderate, iar cele conținând injurii sau atacuri la persoană nu vor fi aprobate.


Elevi la scoala
Foto: Agerpres

Cum va fi decontată naveta elevilor / Ordonanța privind transportul școlar a ajuns pe masa Guvernul

de C.P. HotNews.ro
Elevii care nu vor putea fi școlarizați în localitatea de domiciliu vor avea posibilitatea să-și deconteze cheltuielile de transport. Decontarea se va face pentru transportul între localitatea de domiciliu și localitatea unde sunt școlarizați, pe durata cursurilor școlare, din bugetul Ministerului Educației, prin unitățile de învățământ unde sunt școlarizați, în limita a 50 km, se arată într-un proiect de OUG care va fi discutat în ședința Guvernului de miercuri. Vezi ce sume vor putea fi decontate.
Mineri Valea Jiului
Foto: Captura

Ajutoare pentru minerii disponibilizați / Vor fi concediate peste 8 mii de persoane în următorii ani

de C.P. HotNews.ro
Guvernul va discuta în ședința de miercuri, în primă lectură, un proiect de OUG care vizează acordarea venitului lunar de completare și a unor plăți compensatorii pentru 8.354 de mineri care vor fi concediați. Ordonanța de Urgență se aplică până la data de 31 decembrie 2032. Aceste concedieri vor fi făcute pe fondul înlocuirii cărbunelui ca sursă de energie cu cele regenerabile.
OnePlus Nord CE 5G
Foto: Hotnews

​REVIEW OnePlus Nord CE 5G - Midrange killer?

de Victor Cozmei HotNews.ro
Revoluția telefoanelor ieftine - modele cu specificații din ce în ce mai bune, cu funcții pe care odinioară le regăseam doar la vârfurile de gamă și cu o experiență destul de bună pentru utilizator. Cam așa poate fi descrisă gama medie în acest moment, locul unde competiția între producători este cea mai acerbă. OnePlus tocmai a lansat un model ce își propune să agite puțin apele, cu un telefon cu specificații foarte bune care pornește de la circa 1.500 de lei. HotNews.ro a testat în detaliu noul OnePlus Nord CE 5G și am încercat să descoperim cât de capabil este noul vârf de lance cu care OnePlus atacă clasa medie, care sunt plusurile și minusurile la care se pot aștepta utilizatorii.
Blockchain, mai valoroasă decât Bitcoin
Foto: Unsplash.com
Pagini de [cod]

Cum a ajuns blockchain, tehnologia din spatele Bitcoin, să fie mai valoroasă decât criptomoneda

de Răzvan Băltărețu  HotNews.ro
Ultimele șase luni au fost extraordinare pentru criptomonede. S-a discutat enorm despre ele și s-au vehiculat sume imense. Despre ce s-a discutat mai puțin e tehnologia din spate, denumită blockchain, și cea care ar putea fi mai longevivă decât criptomonedele actuale.
Noile reguli de TVA în comerțul electronic de la 1 iulie 2021
Foto: WORLD TRADE INSTITUTE BUCHAREST
Articol susținut de WORLD TRADE INSTITUTE BUCHAREST

Noile reguli de TVA în comerțul electronic de la 1 iulie 2021

de HotNews.ro
Regulile fiscale pentru comerțul electronic se modifică major de la 1 iulie 2021. Aceste modificări sunt legate de o reformă legislativă europeană care va avea impact substanțial asupra tuturor companiilor care vând online servicii și mărfuri (atât intracomunitare, cât și importate) pe teritoriul Uniunii Europene.
Academia De Studii Economice din București
Foto: ASE
Articol susținut de ASE

ADMITERE ASE 2021 la programele de studii universitare de LICENȚĂ! Admiterea la ASE este tot mai aproape! 9-16 iulie – ÎNSCRIERI la programele universitare de LICENȚĂ!

de HotNews.ro
Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului superior economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est, scoate la concurs peste 6500 de locuri la programele universitare de licență, aproape jumătate finanțate de la bugetul de stat.
Hotelul Nordis Mamaia - cel mai mare hotel din România
Foto: Nordis
Articol susținut de Nordis

Turismul de lux în România - o piață sofisticată pentru cei sofisticați

de Smile Media
100 000 de metri pătrați impecabil construiți și finisați, patru clădiri a câte 11 etaje, 712 camere de hotel și 620 apartamente rezidențiale, cel mai mare SPA de pe litoralul românesc, cu o suprafață de peste 3 200 de metri pătrați, plajă proprie de peste 10 000 de metri pătrați, 9 restaurante, baruri și cafenele, un cinematograf VIP, ballroom și centru de conferințe, o galerie comercială cu magazine premium, dar și spații de joacă pentru copii si adolescenți, centru wellnes cu 14 săli de tratament, zona de saune, piscine acoperite și camere de SPA private, precum și o sală de fitness - așa arată în câteva cifre cel mai mare ansamblu rezidențial și hotelier de pe litoralul românesc, NORDIS MAMAIA, „crescut” în numai doi ani.
Gabriel Roceanu
Foto: Captura YouTube
Articol susținut de Crama Oprișor

​VIDEO INTERVIU Gabriel Roceanu - director general, Crama Oprișor: "În România, medalia pusă pe sticla cu vin nu este atât de importantă ca în străinătate"

de Razvan Avram Smile Media
Un dialog cu Gabriel Roceanu - director general la Crama Oprișor, pe tema evaluării profesionale a vinurilor. Am discutat despre sistemele de punctare ale vinurilor, despre utilitatea concursurilor de vin și despre modul în care medaliile sunt folosite ca instrumente de marketing. Nu în ultimul rând, am analizat fenomenul „consumatorilor de puncte” și al „parkerizării vinului”.
Aplicație de calcul al impozitului pe profit de la KPMG
Foto: KPMG
​Articol susținut de KPMG

Cum ar fi să ai o aplicație care să îți calculeze impozitul pe profit și să îți genereze și declarația fiscală aferentă? Ea există deja: KPMG Corporate Tax Manager

de Narcis Anton Smile Media
Luni, 14 Iun 2021 Economie | Finanțe
În urma cu un an de zile, KPMG lansa aplicația de calcul a impozitului pe profit, generarea și managementul declarațiilor fiscale aferente, KPMG Corporate Tax Manager. Fiind prima aplicație de acest gen lansată pe piața românească care vizeaza 100% calculul de impozit pe profit conform legislației aplicabile în România. În același timp, aplicația a reprezentat un pas important în digitalizarea unor procese legate de funcția fiscală în cadrul companiilor din România.
Mara Moga-Paler, Andrada Popescu
Foto: Schoenherr si Asociatii
​Dosare Juridice - Activități idependente

Comenzile prin aplicație, onorate de salariați sau de persoane care desfășoară activități independente? Dilema platformelor digitale

de Mara Moga-Paler, Andrada Popescu Schoenherr si Asociatii
Numărul de comenzi lansate prin aplicații mobile sau pagini de internet a crescut vertiginos în ultimii câțiva ani, fie că vorbim despre livrarea unor produse, a mesei de prânz la birou, sau o cursă cu transportul urban de tip ride sharing. Activitatea prestată prin platformele digitale ridică o serie de întrebări de natură juridică, pe măsură ce se încearcă adaptarea cadrului legislativ existent pentru a acoperi și această realitate de dată recentă. Printre ele, o temă des discutată în ultima perioadă se referă la statutul celor care prestează serviciile pe care le contractăm atunci când dăm click pe butonul „comandă aici″. Sunt aceștia salariați sau persoane care desfășoară activități independente, conform legislației din România?
Expoziția „O lume mai frumoasă”, Palatul Cesianu-Racoviță
Foto: Artmark
Articol susținut de A10 by Artmark

Micutzu și BRomania, în linie dreaptă pentru „O lume mai frumoasă”

de HotNews.ro
Actori, artiști, jurnaliști, designeri și personalități marcante din România s-au unit pentru susținerea evenimentului „O lume mai frumoasă”, de joi, 17 iunie, și au donat obiecte personale, purtătoare de istorii, în vederea vânzării prin licitație, pentru cauza caritabilă a Hospice Casa Speranței.
Sorana Cirstea
Foto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

WTA Berlin: Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur de Garbine Muguruza

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Aventura Soranei Cîrstea la turneul de la Berlin (WTA 500) s-a oprit în turul întâi, fază a compeției unde sportiva noastră a fost învinsă de Garbine Muguruza.
Giorgiana Hosu
Foto: AGERPRES

Fosta șefă a DIICOT Giorgiana Hosu se pensionează la 48 de ani / Hosu a demisionat după condamnarea soțului său

de I.H. HotNews.ro
Fosta șefă a DIICOT Giorgiana Hosu, care a demisionat în septembrie anul trecut după ce soțul său a fost condamnat pentru corupție, se pensionează, la 48 de ani. Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, marți, cererea de pensionare a Giorgiana Hosu.
Lifebook U9311
Foto: Hotnews

[P] Lifebook U9311 și U9311X: Două Fujitsu de poveste pentru noua normalitate

de Smile Media
Noile modele Fujitsu sunt create în pandemie, perfect adaptate în condiții de telemuncă: mai subțiri, mai ușoare, mai durabile, mai sigure. Cu Lifebook U9311 și U9311X te vezi și te auzi mai bine, oriunde te-ai afla.
Aplică acum pentru locurile speciale la Bucharest Business School!
Foto: Bucharest Business School
Articol susținut de Bucharest Business School

Un MBA înseamnă echilibru între dezvoltare personală și dezvoltare profesională! Aplică acum pentru locurile speciale la Bucharest Business School!

de Smile Media
Luni, 14 Iun 2021 Actualitate | Educatie
Bucharest Business School din cadrul Academiei de Studii Economice (București) a deschis perioada de recrutare pentru programele MBA, pe care le desfășoară împreună cu partenerii din Canada și Franța. Și anul acesta, BBS propune mediului de afaceri din România un parteneriat și un sprijin în zona educației dedicate profesioniștilor și managerilor, prin cele două programe MBA pe care le organizează (programul Executive MBA Româno-Canadian și programul Professional INDE MBARomâno-Francez), prin intermediul programelor de scurtă durată personalizate pentru companii, dar și prin intermediul experiențelor internaționale, pe care le organizează împreună cu școli de business partenere.
Damian Drăghici
Foto: editiadedimineata.ro

Edițiadedimineață.ro: Artistul Damian Drăghici, într-o continuă metamorfoză, pregătește lansarea unui nou album

de editiadedimineata.ro
A spus de mai multe ori, cu diverse ocazii, că se bănuia de ADHD. Nu știm dacă este un diagnostic de specialist sau un alint, cert este că, de la distanță sau de aproape, Damian Drăghici este argintul viu. O industrie a energiei, o permanentă căutare de sine, într-o metamorfoză continuă, muzicianul vine duminică, de la 10:30, la ”Ediția de dimineață”, la Digi24, să-și mai pună un pic sufletul pe tavă. Printre întâlniri și proiecte, și-a făcut timp de o șuetă cu un prieten: Lucian Mîndruță. Prieten, prieten, dar și Mîndruță are curiozități în ceea ce-l privește pe Damian Drăghici, căci omul intervievat nu e chiar unul obișnuit.
un-parcurs-pe-dealul-mitropoliei-si-in-imprejurimi
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Un parcurs pe Dealul Mitropoliei si in imprejurimi

de A.V. HotNews.ro
Cartea isi propune sa aduca in atentia iubitorilor de istorie si arhitectura bucuresteana, evolutia urbanistica si arhitecturala, de-a lungul a patru secole, a Dealului Mitropoliei si a imprejurimilor sale, o zona insemnata a Bucurestiului.
freelancer-despre-maidanezii-presei (1)
Foto: Hotnews

Freelancer. Despre maidanezii presei

de A.V. HotNews.ro
Cum e să fii ziarist liber-profesionist în Germania și în România? Cum e să fii jurnalist comunitar, în diaspora? Cum e să faci un ziar tipărit și să intri în datorii? Cum e să vrei, contra curentului mainstream, să îți exprimi adevărul tău, necenzurat? La aceste întrebări răspunde autoarea, din perspectiva sa. Noua sa carte aduce în atenția publicului 17 interviuri relevante cu personalități publice, ziariști de investigație și specialiști din diverse domenii, aflați în țară sau peste hotare.
Guvernul Citu
Foto: Guvern

Guvernul preferă să amâne trecerea Direcției de soluționare a contestațiilor de la ANAF la MF, deși are deja un proiect cu toate avizele de câteva săptămâni. Mediul privat mai are de așteptat

de Florin Barbuta HotNews.ro
În teorie, ar trebui ca Direcția de soluționare a contestațiilor să treacă de la ANAF la Ministerul Finanțelor zilele astea (pentru că trebuie respectată Legea 295/2020 – expiră termenul de 6 luni). În practică, Guvernul preferă să amâne cu câteva luni, un proiect în acest sens fiind pe ordinea de zi de miercuri. Asta în condițiile în care are deja un proiect de Hotărâre cu toate avizele transmis de Ministerul Finanțelor (MF) de câteva săptămâni ce așteaptă să intre pe ordinea de zi, iar acest nou act nu și-ar mai avea rostul.
Sediul Federal Reserve
Foto: federalreserve.gov

SUA: Creșterea prețurilor în luna mai a fost cea mai puternică din ultimii 13 ani / La ce ne putem aștepta de la ședința FED

de I.B. HotNews.ro
Pandemia pare să nu fie altceva decât o amintire urâtă pentru consumatorii americani, însă dificultățile de aprovizionare și creșterea prețurilor împiedică relansarea economiei la viteză maximă, un subiect care ar trebui să fie în centrul reuniunii Băncii Centrale (Fed) de marți si miercuri, potrivit AFP.
Jan Kuciak, ziaristul de investigatii slovac ucis
Foto: Agerpres/AP

Uciderea jurnalistul Jan Kuciak în Slovacia: Curtea Supremă contestă achitarea a doi suspecți

de I.B. HotNews.ro
Curtea Supremă Slovacă a contestat marți achitările unui om de afaceri și a presupusei sale complice, acuzați că ar fi ordonat uciderea jurnalistului de investigație Jan Kuciak într-un dosar care a stârnit proteste în 2018 și a dărâmat guvernul, potrivit AFP.
Coronavirus SUA
Foto: Profimedia Images

Statele Unite depășesc 600.000 de morți din cauza Covid-19 (Johns Hopkins)

de I.B. HotNews.ro
Peste 600.000 de oameni au murit din cauza Covid-19 în Statele Unite de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor de la Universitatea Johns Hopkins, publicate marți, un memento sumbru că sute de americani mor în fiecare zi din cauza coronavirusului, în ciuda campaniei de vaccinare, citează AFP.
arta-macelaritului-cum-s-a-luptat-joseph-lister-sa-transforme-sinistra-lume-a-medicinei-victoriene
Foto: Hotnews

Arta macelaritului. Cum s-a luptat Joseph Lister sa transforme sinistra lume a medicinei victoriene

de A.V. HotNews.ro
Lindsey Fitzharris dezvaluie lumea socanta a chirurgiei secolului al XIX-lea si arata cum a fost transformata aceasta de progresele introduse de teoria germenilor si de antisepsie intre anii 1860 si 1875. Intr-o perioada in care operatiile erau cum nu se poate mai periculoase, in arena a intrat un personaj neverosimil: un tanar chirurg, quaker si melancolic, pe nume Joseph Lister, care avea sa elucideze misterul si sa schimbe cursul istoriei.
Cristian Felea
Foto: Arhiva personala

Joe și Vladimir pe urmele lui Ronald și Mihail, într-o zi fierbinte de iunie, la Geneva

de Cristian Felea Contributors.ro
Nimănui nu-i poate scăpa simbolismul întâlnirii de miercuri, 16 iunie, dintre Joe Biden și Vladimir Putin de la Villa La Grange de pe țărmul lacului Geneva, la ceva mai bine de 35 de ani după istorica întâlnire dintre Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov, în plin Război Rece, atunci când nimic nu părea să anunțe că între Statele Unite și Uniunea Sovietică poate fi loc de dialog și de concesii.
Renate Weber
Foto: Agerpres

VIDEO UPDATE Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului și CNA / PSD va contesta la Curtea Constituțională

de L.P. HotNews.ro
Parlamentul a respins marți, rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului și CNA. Anterior, comisiile de specialitate au respins și ele rapoartele de activitate ale celor două instituții. Într-un comunicat de presă, Avocatul Poporului susține că respingerea rapoartelor de activitate este un abuz și încalcă dispozițiile constituționale și legale. Reamintim că PNL-USR-PLUS și UDMR vor să o înlocuiască pe Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului.
Von der Leyen, Biden, Michel
Foto: Profimedia via Digi24

Digi24: Biden încheie războiul comercial cu UE, deschis de Trump: „Părerile mele sunt radical diferite de cele ale predecesorului meu”

de ​Digi24 Digi24.ro
Președintele american Joe Biden a încheiat unul dintre „fronturile” deschise de predecesorul său, după întâlnirea cu liderii Uniunii Europene marți și stabilirea unui „armistițiu” în disputa transatlantică privind subvențiile pentru aeronave.
Hagi, Popescu, Marica, în tribuna a doua de la Arena Națională
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

DigiSport: Controversele continuă: cine ar fi stabilit ca politicienii să aibă locuri la ”VIP”, iar Hagi și Popescu la tribuna a doua

de ​Digisport Digisport.ro
Repartizarea biletelor la meciul Austria - Macedonia de Nord, încheiat 3-1 la pe Arena Națională, unde Gheorghe Hagi, Gică Popescu sau Dorinel Munteanu au avut bilete la tribuna a doua, continuă să stârnească controverse.
Casa Letea, Delta Dunarii
Foto: TravelZoom.ro

Oamenii și pelicanii. Ce reguli trebuie să respecte turiștii în Delta Dunării și de ce este nevoie de un ghid detaliat de conduită în rezervație

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Delta Dunării, una dintre cele mai atractive destinații de vacanță din România, are nevoie de un ghid de conduită pentru vizitatori, dar și de un studiu de impact care să arate câți oameni poate primi rezervația în fiecare an fără ca mediul să fie afectat, susține Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDT-Delta Dunării) într-o discuție cu HotNews.ro.
elefantul-din-creier-motivatiile-noastre-ascunse-din-viata-de-zi-cu-zi
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Motivatiile noastre ascunse din viata de zi cu zi

de A.V. HotNews.ro
"Exista fatete intunecate, necercetate ale vietii publice: institutii sociale venerate in care aproape toti participantii se autoamagesc in mod strategic, piete in care cumparatorii si vanzatorii deopotriva pretind ca tranzactioneaza un lucru in timp ce, pe ascuns, tranzactioneaza altceva. Scena artistica, de pilda, nu este doar despre „aprecierea frumusetii"; ea functioneaza ca scuza pentru afilierea cu oameni impresionanti si ca etalare sexuala (o modalitate de a te invarti in cercuri sociale si de a face sex)."
Produse in valoare de sute de milioane de dolari raman blocate pe nava Ever Given, sechestrata de Egipt
Foto: AFP / AFP / Profimedia

IKEA, Lenovo și numeroase alte companii încă au produse blocate pe nava Ever Given / Valoarea estimată a acestora se ridică la peste jumătate de miliard de dolari

de S.J. HotNews.ro
Nava Ever Given nu mai blochează Canalul Suez de luni de zile dar criza este departe de a se fi încheiat pentru companiile care sunt forțate să treacă printr-o bătălie juridică de durată în speranța că își vor recupera produse în valoare de sute de milioane de dolari blocate pe vapor, relatează CNN.
Radiografie pulmonara
Foto: Freepik

Cercetătorii au făcut un pas uriaș înspre combaterea simptomelor pe termen lung ale Covid, inclusiv a reducerii capacității pulmonare

de S.J. HotNews.ro
Cercetătorii de la Universitatea La Trobe din Melbourne au reușit în premieră să descrie cu precizie modul în care COVID-19 atacă țesutul pulmonar - un pas important în prevenirea recuceririi capacității pulmonare pe termen lung, anunță MedicalXpress.​
Vaccinul Janssen al Johnson and Johnson
Foto: Allen J Schaben/Los Angeles Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vaccinarea antiCOVID în România, pe trend puternic descendent: Doar 13.000 de persoane vaccinate cu prima doză în ultima zi / Vaccinul Johnson&Johnson, administrat într-o singură doză, mai popular ca Pfizer

de C.V. HotNews.ro
În ultimele 24 de ore au fost administrate 32.325 de doze de vaccin, dintre care 21.911 - Pfizer, 7.220 - Johnson&Johnson, 1.828 - Moderna și 1.366 - AstraZeneca, a anunțat Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19. CNCAV arată că, în același interval, 13.365 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, dintre acestea majoritatea (7.220) alegând varianta de vaccin Johnson & Johnson.
Vaccin Pfizer - BioNTech
Foto: Facebook

România, surplus de doze de vaccin anti-COVID. Autoritățile au cerut ca în iunie să primească mai puțin cu peste 4,4 milioane față de cât era prevăzut, ca să nu expire serul UPDATE

de I.H. HotNews.ro
România a ajuns la un surplus de doze de vaccin anti-COVID, din cauza interesului scăzut al populației, astfel că a cerut suspendarea livrării unor loturi. Astfel, în iunie în țara noastră ar fi urmat să ajungă peste 7 milioane de doze de vaccin, potrivit calendarului convenit cu Comisia Europeană, dar vor fi livrate, la solicitarea autorităților române, doar aproximativ 2,6 milioane de doze. Din cele aproape 15 milioane de doze de vaccin primite, România a folosit până acum 60%, astfel că există riscul ca serul să iasă din termenul de valabilitate. Tot din cauza interesului scăzut pentru vaccinare, unele centre de vaccinare vor fi închise.

Olivia Steer
Foto: Facebook / Olivia Steer

Institutul pentru Studierea Holocaustului, după o postare a Oliviei Steer: De la antivaccinare la antisemitism e doar un pas

de Redactia HotNews.ro
Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania Elie Wiesel reacționează după ce Olivia Steer, unul dintre cei mai vehemenți antivacciniști din România, s-a întrebat, pe Facebook, "dacă evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități".
Abecedar de colorat
Foto: Hotnews
Recomandare prescolari

Abecedar de Colorat si Abecedar Poveste

de A.V. HotNews.ro
Abecedarul poveste reprezintă fericita întâlnire a textului izbutit cu imaginile atent elaborate și sugestive. Copiii vor adora cartea și datorită galeriei diverse de personaje simpatice și hazlii ce aduc o încărcătură proaspătă de culoare și dinamism.
Abecedarul de Colorat conține diversele activități distractive ce îi vor ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu fiecare literă în parte, într-un format perfect adaptat copiilor ce îi va sprijini să-și dezvolte spiritul de atenție, creativitatea și inteligența.
Trenuri de mare viteza
Foto: Wiktor Wojtas, Dreamstime.com

Se împlinesc 175 de ani de când a circulat primul tren între două capitale europene. Cum au scăzut timpii de parcurs

de Vlad Barza HotNews.ro
Acum 175 de ani a început să funcționeze prima legătură feroviară între două capitale europene: la 14 iunie 1846 a circulat primul tren între Paris și Bruxelles, iar cei 370 de km erau parcurși în 12 ore și jumătate, scrie rtbf.be. În prezent există o linie de mare viteză care permite ca drumul să dureze o oră și 22 de minute (313 km).
Ministrul Justiției, Stelian Ion
Foto: Facebook

Magistratul de la Pitești care a decis în premieră, după hotărârea CJUE, că Secția specială nu mai poate funcționa este cercetat disciplinar / Stelian Ion: Este îngrijorător

de Redactia HotNews.ro
Ministrul Justiției, Stelian Ion, spune că este îngrijorător că magistrați care au criticat modificarea de către PSD a legilor justiției sunt acum cercetați disciplinar de către Inspecția Judiciară (IJ). El comentează și cazul unui judecător de la Curtea de Apel Pitești care este cercetat de Inspecția Judiciară după ce a decis că existența Secției Speciale nu ar fi justificată, invocând decizia din 18 mai a Curții de Justiție a UE.
Logo Euro 2020
Foto: M A Soliman, Dreamstime.com

Euro 2020. Restricții de circulație înaintea meciului Ucraina - Macedonia de Nord, de joi, de pe Arena Națională / Rute ocolitoare HARTĂ

de Redactia HotNews.ro
Următorul meci din cadrul Campionatului European de Fotbal Euro 2020 pe care îl va găzdui Bucureștiul, pe Arena Națională, se va disputa joi, între Ucraina și Macedonia de Nord. Autoritățile au anunțat noi restricții de circulație - joi, traficul rutier va fi restricționat în zona Arenei Naționale, iar miercuri vor fi interzise staționările pe arterele care fac parte din perimetrul de siguranță.
Novak Djokovic
Foto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Decizie interesantă luată de Novak Djokovic înainte de participarea la Wimbledon

de A.I. HotNews.ro
Novak Djokovic are la Wimbledon șansa incredibilă de a-i egala la titlurile de Grand Slam câștigate pe Roger Federer și Rafael Nadal, marii săi rivali. Pentru a pregăti cât mai bine turneul de la All England Club, liderul mondial a luat o decizie importantă.
Energie
Foto: HotNews / C.P.

Peste jumătate dintre consumatorii de gaze și energie electrică refuză schimbarea furnizorului

de C.P. HotNews.ro
Barometrul Securității Energetice, realizat de INSCOP RESEARCH in iunie 2021 arată că 57,8% refuză categoric schimbarea actualului furnizor de gaze naturale (din totalul gospodăriilor conectate la rețeaua de gaze naturale) și 53,7% nu iau în considerare posibilitatea de a-și schimba actualul furnizor de energie electrică. Aceste date sunt răspunsul pentru comportamentul furnizorilor și este unul din multele răspunsuri la întrebarea de ce crește prețul gazelor și energiei electrice, informează Asociația Energia Inteligentă.
Mars LGBT in Ungaria
Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Ungaria adoptă o lege care interzice „promovarea” homosexualității în rândul minorilor / Filme precum „Harry Potter”, „Billy Elliot” sau „Friends” ar putea fi interzise copiilor

de V.M. HotNews.ro
Ungaria a adoptat marți un text de lege care interzice „promovarea” homosexualității în rândul minorilor, provocând îngrijorarea apărătorilor drepturilor omului, pe fondul înmulțirii restricțiilor impuse de către guvernul condus de Viktor Orban persoanelor LGBT.
Charles Michel, Joe Biden, Ursula von der Leyen
Foto: Kenzo Tribouillard / AFP / Profimedia Images

UE și SUA soluționează litigiul de 17 ani privind subvențiile acordate Airbus și Boeing​

de V.M. HotNews.ro
Uniunea Europeană și SUA au ajuns marți la un acord privind încetarea disputei comerciale privind subvențiile acordate producătorilor rivali de avioane Airbus și Boeing și renunțarea la taxe vamale în valoare de miliarde de dolari, a anunțat Katherine Tai, șeful Biroului pentru Politici Comerciale al SUA.
Persoana retinuta de politie
Foto: Facebook / Politia Romana

Cei nouă polițiști de la Înmatriculări auto Timiș acuzați că în doar patru luni au luat mită 100.000 de lei au fost arestați preventiv

de V.M. HotNews.ro
Tribunalul Timiș a dispus, marți, la propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele a nouă agenți de poliție, pentru luare de mită în formă continuată.
vaccinarea anti-COVID
Foto: comitetul de coordonare a vaccinarii

VIDEO Valeriu Gheorghiță: Perspectiva unui nou val COVID este cât se poate de clară. Foarte probabil, varianta Delta va deveni dominantă / Cum vor autoritățile să îi convingă pe oamenii de la sat să se vaccineze

de Redactia HotNews.ro
Perspectiva unui nou val COVID este cât se poate de clară, iar foarte probabil varianta Delta - care a alimentat al doilea val devastator din India și care este cea mai infecțioasă descoperită până acum - va deveni dominantă, susține coordonatorul campaniei de vaccinare în România, Valeriu Gheorghiță. El spune că va fi făcut un plan, cu desfășurător concret, astfel încât fiecare centru de vaccinare să aibă și echipe mobile care într-o lună, o lună și jumătate să ajungă în toate cele peste 2.800 de comune din România, în încercarea de a-i convinge pe oameni să se vaccineze anti-COVID.
Porsche Engineering a deschis un centru la Timisoara
Foto: Porsche

Porsche Engineering deschide la Timișoara al doilea său centru tehnologic din România

de Vlad Barza HotNews.ro
Porsche Engineering, furnizor de servicii tehnologice și subsidiară deținută în totalitate de Porsche AG, deschide un al doilea centru tehnologic în România. În 2015 compania a deschis centrul de la Cluj, iar acum s-a deschis filiala din Timișoara. Compania își propune să angajeze aproximativ 50 de persoane în orașul de pe Bega în 2021 și are un obiectiv pe termen mediu de 200 de specialiști în centrul de acolo.
Pizzerie italiana
Foto: Kumar Sriskandan / Alamy / Profimedia Images

Concedii 2021. Țările din UE cu cele mai puține restricții de călătorie în momentul de față

de S.J. HotNews.ro
Europa revine treptat la normalitate vara aceasta iar condițiile de călătorie vor fi din ce în ce mai relaxate pe măsură ce țările se grăbesc să își redeschidă sectorul turistic devastat de pandemie, scrie Euronews.
Land Rover Defender
Foto: Wikimedia Commons

Jaguar Land Rover a anunțat că dezvoltă o mașină alimentată cu hidrogen pe baza modelului Defender

de S.J. HotNews.ro
Jaguar Land Rover a anunțat marți că lucrează la un prototip al unui automobil electric cu celule de combustibil pe hidrogen, urmând să înceapă testarea conceptului mai târziu în cursul acestui an, relatează CNBC.
vaccinarea anti-COVID
Foto: comitetul de coordonare a vaccinarii

Situația vaccinării anti-COVID în România, pe grupe de vârstă

de Redactia HotNews.ro
Categoria de vârstă cu cel mai mare număr de persoane vaccinate anti-COVID cu ambele doze este 60-69 de ani, urmată de categoria 40-49. Aceasta din urmă este și categoria cu cel mai mare număr de persoane nevaccinate - peste 2 milioane.
Voluntari care curăță un lac de gunoaie
Foto: Romsilva

FOTO Cum arată un lac de munte din România sufocat de gunoaie și pet-uri

de C.V. HotNews.ro
Circa 3500 de saci plini de gunoaie și pet-uri au reușit să culeagă 35 de voluntari timp de două zile din Lacul Beliș - Fântănele din Munții Apuseni. Imaginile postate de către Regia Națională a Pădurilor - Romsilva sunt cu adevărat impresionante, voluntari în caiace care plutesc pe lac înconjurați de gunoaie și pet-uri în golful Mestecăniș al lacului.
Sediul Deutsche Bank din Hessen
Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Deutsche Bank avertizează asupra unei inflații dezastruoase. „Economia lumii stă pe o bombă cu ceas”

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Potrivit unui raport al Deutsche Bank, Banca de Rezerve Federală a SUA (Fed) subestimează riscurile inflației. După o perioadă lungă de inflație scăzută și dobânzi foarte mici, această subestimare ar putea avea consecințe „devastatoare”. Combinația dintre o politică monetară și fiscală foarte expansivă, scăderea ofertei de muncă și încetinirea globalizării ar putea fi extrem de periculoase, avertizează experții băncii germane.
NATO
Foto: Profimedia Images via Digi24

Liderii NATO afirmă că Articolul 5 privind apărarea colectivă se aplică și în spațiu

de S.J. HotNews.ro
Liderii NATO și-au luat angajamentul de a răspunde colectiv la atacuri în spațiu, afirmând practic că Articolul 5 al Alianței este valabil și în afara Pământului, relatează The Telegraph.
Istodor privind
Foto: Cosmin Bumbut
Pisica de salvat​

Pisică urlă de foame și frică pe casa din strada Anton Pann 12, București

de Eugen Istodor HotNews.ro
Luni, 14 Iun 2021 Actualitate | PERSPEKTIVA
Și am privit cerul. Și cerul urla. De undeva se auzea un sfâșietor mieunat. Privesc de jur împrejur. Și pe casa înaltă, de vreo două etaje, din fața mea, urlă o pisică neagră. Pasul ei e șovăitor pe acoperișul fierbinte. Și e cu gâtul în jos, gata să alunece. Dar nu alunecă. Și e cu laba stângă în jos, gata să cadă. Dar nu cade. Telefonez autorităților. Și-mi dau seama că avem un VID. Blocaj mental. Vid legislativ.
Apel 112
Foto: ANCOM

Zeci de polițiști și jandarmi, mobilizați după o farsă făcută de două adolescente

de Redactia HotNews.ro
Două adolescente de 13 și 15 ani din Brașov au sunat la 112 și au anunțat că au răpite de pe stradă de către doi bărbați care le-ar fi obligat să se urce în mașina lor. Au fost mobilizați peste 80 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, iar la final totul s-a dovedit o farsă: cele două fete au sunat la 112 ”pentru amuzament”, de pe un telefon mobil găsit pe stradă.
Alexander Adamescu
Foto: Hotnews

Alexander Adamescu, fugar în Marea Britanie, trimis în judecată de DNA pentru că a mituit cu 20.000 de euro doi judecători de la Tribunalul București

de G.S. HotNews.ro
Alexander Adamescu, aflat în procedură de extrădare din Marea Britanie în baza unui mandat european de arestare, a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție pentru că ar fi mituit cu peste 20.000 de euro doi judecători de la Tribunalul București. Dosarul lui Adamescu a fost trimis spre judecare tot la Tribunalul București.
Masina Politie
Foto: Facebook

O tânără de 23 de ani a fost ucisă de concubin în fața mamei și fiicei ei de 4 ani / Bărbatul a fugit, apoi s-a spânzurat în altă locuință - UPDATE

de G.S. HotNews.ro
O femeie de 23 de ani a fost ucisă marți de concubin într-o locuință din Sectorul 6 al Capitalei, la crimă asistând fiica de 4 ani a tinerei, dar și mama victimei. Bărbatul care a înjunghiat-o a fugit și a fost găsit ulterior mort, spânzurat, în altă locuință.
UPDATE 15.47 Bărbatul a fost găsit spânzurat de polițiști în altă locuință decât cea în care și-a ucis concubina.
Daniil Medvedev
Foto: Aurelien Morissard / Xinhua News / Profimedia

Surpriză mare la Halle: Principalul favorit, Daniil Medvedev, eliminat din runda inaugurală

de A.I. HotNews.ro
Turneul de la Halle (Noventi Open) a rămas fără principalul favorit, Daniil Medvedev (2 ATP) fiind învins chiar din runda inaugurală de Jan-Lennard Struff (locul 45 în lume).
Statia meteo de la Varful Omu
Foto: Facebook/ Ministerul Mediului - Romania

Plouă mult sau plouă prea mult? Ce arată mediile din ultimii 100 de ani și temperaturile prognozate pentru azi

de DP HotNews.ro
Luna iunie, denumită popular Cireșar este de regulă una ploioasă, fapt confirmat de precipitațiile și avertizările meteo din ultimele zile. Dar sunt ploile din această perioadă mai abundente decât în alți ani? Potrivit estimărilor ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, în săptămâna 14-21 iunie, temperatura medie va fi ușor mai scăzută decât cea normală pe întreg teritoriul României. Cât despre ploi, acestea vor fi mai abundente în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Ce arată datele pentru luna iunie 2021 față de media ultimilor 100 de ani?
Peter Philips si sotia sa, Autumn
Foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia Images

Primul divorț în noua generație regală britanică: Peter Philips, nepotul cel mai vârstnic al reginei Elisabeta a II-a

de A.Th.C. HotNews.ro
Cel mai vârstnic nepot al reginei Elisabeta și soția sa Autumn (născută Kelly) au decis să se despartă. După ce cuplul și-a anunțat despărțirea în februarie 2020, Peter Philips și Autumn au făcut o declarație luni, spunând că aspectele financiare au fost rezolvate și aprobate de Înalta Curte, relatează People.
Incidenta COVID pe judete - 15 iunie
Foto: Hotnews

​Coronavirus în România: 103 cazuri noi / 10 decese noi, 86 decese din trecut / GRAFIC Topul județelor după cazurile noi de COVID-19 raportate și incidența la mia de locuitori

de C.V. HotNews.ro
Alte 103 cazuri noi de coronavirus au fost raportate pentru ultimele 24 de ore, după efectuarea a 29.633 de teste - 17.532 teste RT-PCR și 12.101 teste rapide antigen - ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 0,35%, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. În total, de la debutul pandemiei în România au fost înregistrate 1.079.879 de cazuri. În ultima zi au fost înregistrate 10 decese noi de persoane infectate cu COVID-19, și au fost raportate alte 86 de decese din trecut, iar la terapie intensivă sunt internate 202 de persoane.
Autostrada A0 Sud - Nod rutier cu A2
Foto: Captura YouTube

VIDEO Autostrada de Centură A0 a Capitalei: Lotul 1 de pe A0 Sud a prins contur pe aproape întreaga lungime / Lucrări mai avansate pe Lotul 2

de Victor Cozmei HotNews.ro
Lucrările pe Lotul 1 al Autostrăzii de Centură (A0) Sud au intrat în linie dreaptă pe mare parte din lot, autostrada prinzând contur pe aproape toată lungimea de circa 17 km. Constructorul din Turcia duce lucrări mai avansate la viitorul nod rutier cu A2. Același constructor din Turcia lucrează deja de ceva vreme și pe Lotul 2, circa 16 km, iar în ultimele zile a realizat deja primele devieri asfaltate la drumurile de pe traseu.
Euro 2020, Arena Nationala
Foto: frf.ro

Prima reacție a lui Ludovic Orban după ce el a stat la tribuna VIP, iar Hagi și Gică Popescu la tribuna II, la meciul de pe Arena Națională

de Redactia HotNews.ro
Liderul PNL, Ludovic Orban, a reacționat marți în controversa legată de prezența sa, alături de alți politicieni, la tribuna VIP, la primul meci de la Euro 2020 disputat pe Arena Națională, în timp ce fotbaliști ai "generației de aur", precum Gică Hagi și Gică Popescu, au văzut meciul din tribuna a II-a, cu bilete cumpărate. "Am fost invitat (...), n-am hotărât eu distribuirea locurilor la tribună", a spus Orban.
plen Camera
Foto: cdep.ro

UPDATE Moțiunea simplă împotriva lui Cristian Ghinea a fost respinsă / Marcel Ciolacu: Votul a fost fraudat

de L.P. HotNews.ro
Camera Deputaților a respins, marți, moțiunea simplă intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”, inițiată de PSD. În favoarea moțiunii au votat 143 deputați, 171 împotrivă și o abținere. Votul a fost contestat de PSD și AUR, liderii celor două grupuri motivând că nu trebuie să se ia în calcul voturile care au fost date pe tabletă.
Gica Popescu
Foto: HotNews / DP

Euro 2020: Gică Popescu face lumină în scandalul cu FRF asupra biletelor VIP de pe Arena Națională - Cine a plătit tichetele

de A.I. HotNews.ro
Primul meci găzduit de România la Euro 2020 a adus și primul scandal. La duelul dintre Austria și Macedonia de Nord (3-1), la tribuna VIP a Arenei Naționale au luat loc politicieni și oficiali ai FRF. De cealaltă parte a stadionului, la tribuna a II-a, au luat loc foste mari glorii precum Gică Hagi, Gheorghe Popescu și Dorinel Munteanu.
Permis de conducere
Foto: Hotnews

Ce faci dacă ți-a expirat permisul auto, l-ai pierdut sau ți-a fost furat / Documente necesare / Zece întrebări și răspunsuri

de Redactia HotNews.ro
Încep concediile de vară, iar mulți aleg să plece cu mașina. Cum trebuie procedat în cazul expirării permisului de conducere? Poate fi obținut un alt document, iar programările pot fi făcute și electronic, pentru evitarea aglomerației. Dacă permisul auto este pierdut, furat sau dacă posesorul își schimbă numele, atunci se eliberează un duplicat. Aflați din text ce documente sunt necesare și care este procedura în fiecare dintre situații.
Lucrari feroviare
Foto: CFR Infrastructura

CFR SA a lansat licitația pentru modernizarea liniei Caransebeș - Lugoj - Timișoara Est. Valoarea estimată trece de 3,1 miliarde lei

de Vlad Barza HotNews.ro
Compania Națională de Căi Ferate “CFR” SA a lansat licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare pe secțiunile Caransebeș - Lugoj (lotul 1) și Lugoj - Timișoara Est (lotul 2), pentru creșterea vitezei de circulație la 160 km/h pentru trenurile de călători și 120 km/h pentru trenurile de marfă. Valoarea estimată a contractelor trece de 3,1 miliarde lei, adică peste 600 milioane euro. Vitezele au scăzut mult în ultimele două decenii și trenurile fac peste 100 de minute între Caransebeș și Timișoara, viteza medie fiind 60 km/h.
Mike Tyson si Donnie Yen
Foto: YouTube

​Donnie Yen s-a temut să nu-l omoare Mike Tyson în scena de arte marțiale din Ip Man 3 (VIDEO)

de F.B. HotNews.ro
9:14
Actorul de arte marțiale din Donnie Yen încă își amintește sunetul aerului când un pumn al fostului boxer profesionist Mike Tyson a trecut deasupra capului său și a ajuns într-un sac de nisip, scrie South China Morning Post. Tyson a fost adversarul lui Yen în Ip Man 3 (2015) și Yen spune că i-a fost teamă ca din greșeală să nu moară în acel set de mâna fostului campion de categorie grea la box.Alte titluri din Actualitate:

Jeff Bezos, în continuare cel mai bogat om din lume. Ce avere are șeful Amazon / Top cei mai bogați oameni de pe planetă în 2021
Comisia de muncă din Camera Deputaților: Alocațiile copiilor nu se mai majorează de la 1 iulie
Radiografia unei escrocherii: bolnavii inventați de tuberculoză - Recorder
Revolta tatălui unuia dintre tinerii morți în Colectiv: Au murit 64 de oameni, alte zeci își poartă încă rănile prin sălile de operație. Și totuși, există judecători dornici să îi elibereze pe vinovați pentru că, deși există vină, nu ar exista intenție
Liga Studenților Iași cere Ministerului Educației emiterea de urgență a avizului Direcției Juridice în ceea ce privește plagiatul „grosier” al procurorului Codruț Olaru
DOCUMENT Evaluare Națională 2021. A fost publicat ghidul pentru elevii de clasa a opta și părinții lor - informații despre condițiile și regulile examenului
HARTĂ Noi avertizări de ploi torențiale și vijelii pentru jumătate din țară
Dosarul Colectiv, împărțit în două de magistrați. Piedone va fi judecat separat în luna septembrie / Avocații și procurorul acuză tergiversarea procesului: „Mai durează cinci ani? Vă bateți joc de noi”
Vacanță în Grecia: Cum și când se completează PLF / Condițiile de intrare în Grecia. Întrebări și răspunsuri pentru turiști


ECONOMIE

Discutie cu Ionut Dumitru despre agricultura
Foto: Hotnews

VIDEO De ce atunci când ne cumpărăm ceafa de porc, ne creștem fără să știm rata la bancă. Economist: La carnea de vită avem 0,6% din producția europeană. La porc avem 1,5 % iar la pui avem 3,4%

de DP HotNews.ro
Duminică, 13 Iun 2021 Economie | Finanțe & Bănci
”La mere, România produce doar 4,5% din producția europeană, în timp ce Polonia produce 29% din producția UE de mere. La fel, la carne de vită avem doar 0,6% din producția europeană, la porc avem 1,5%, iar la pui avem 3,4%. De ce sunt importante cifrele astea? Pentru că ele se văd mai departe în balanța comercială. Dacă ne uităm în balanța comercială avem un deficit mare structural de produse agroalimentare, localizat la câteva produse mari: carne, legume, fructe, lapte și produse lactate”, explică Ionuț Dumitru, economistul șef al Raiffeisen Bank, într-un interviu acordat HotNews.ro
Fonduri
Foto: Dreamstime.com

Fond de pensii private obligatorii din România - investiții în firme mici și mijlocii

de CZ HotNews.ro
Firmele mici și mijlocii (IMM) românești vor putea obține finanțări equity de câte 5-10 milioane de euro, în schimbul unui pachet de acțiuni, printr-un nou fond de investiții, lansat cu susținerea Uniunii Europene și a unui fond de pensii private obligatorii din România.


SPORT

Echipa CFR Cluj
Foto: Facebook - Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA

Cine este adversara lui CFR Cluj în primul tur preliminar al Ligii Campionilor

de L.V.A. HotNews.ro
În urma tragerii la sorți efectuate marți la Nyon, campioana României CFR Cluj va întâlni formația bosniacă FK Borac Banja Luka în primul tur preliminar al Ligii Campionilor.
Roger Federer
Foto: atp/ twitter

Poziția surprinzătoare a lui Roger Federer despre lupta titlurilor de Grand Slam - Ce spune despre Novak Djokovic

de A.I. HotNews.ro
Se află la Halle, acolo unde încearcă să adune cât mai multe senzații pozitive înainte de marele obiectiv al sezonului, participarea la Wimbledon. Roger Federer a discutat despre situația la zi din clasamentul titlurilor de Grand Slam și a comentat și ultima performanță fantastică realizată de Novak Djokovic: câștigarea Roland Garros-ului.
Christian Eriksen, moment teribil la Euro 2020
Foto: Friedemann Vogel / AFP / Profimedia

FOTO Prima fotografie a lui Christian Eriksen după ce a "driblat" moartea la Euro 2020

de L.V.A. HotNews.ro
La trei zile după ce Christian Eriksen a făcut stop cardio-respirator chiar la partida de la Euro 2020 dintre Danemarca și Finlanda, fotbalistul a postat o poză pe rețelele de socializare însoțită de un mesaj puternic.​


0-100.hotnews.ro

O fabrica Draxlmaier
Foto: Dreamstime.com

Germanii de la Draxlmaier au anunțat un plan de investiții de 200 milioane euro la Timișoara

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 14 Iun 2021 Economie | Auto
Germanii de la Draxlmaier care au 15.000 de angajați în țară au anunțat un plan de investiții de 200 milioane euro pe următorii șase ani. Un punct foarte important constă într-un sistem de asamblare a bateriilor pentru mașinile hibrid ale unui producător de automobile premium începând cu 2022, scrie publicația ziuadevest.ro.


LIFE

Jennifer Lopez si Ben Affleck au fost surprinsi luni sarutandu-se
Foto: Captura YouTube

VIDEO Jennifer Lopez și Ben Affleck au fost surprinși sărutându-se, la aproape 20 de ani după despărțirea „Bennifer”

de S.J. HotNews.ro
Jennifer Lopez și Ben Affleck au fost filmați în timp ce se sărutau duminică într-un restaurant din Los Angeles, părând să confirme astfel zvonurile că și-au reluat relația care a dominat presa de tip tabloid în urmă cu aproape 20 de ani, scriu Reuters și Agerpres.
Roger Waters
Foto: Captura Twitter

Roger Waters spune că a refuzat o sumă „uriașă” de bani de la Mark Zuckerberg pe care-l descrie drept „unul dintre cei mai puternici idioți din lume”

de S.J. HotNews.ro
Roger Waters, unul dintre membrii fondatori ai legendarei trupe rock Pink Floyd, a afirmat că a refuzat o sumă „uriașă” de bani din partea lui Mark Zuckerberg care voia să foloseasă una din melodiile formației pentru o reclamă Instagram, relatează Business Insider.​

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Pentagonul și OZN-urile
Este anul 2222 iar Ion si Maria aterizeaza pe Marte, după un zbor de zeci de milioane de kilometri. Ei se întâlnesc cu un cuplu marțian si vorbesc despre tot felul de lucruri. Ion întreabă dacă Marte are o piata de capital, daca au laptop-uri, cum se fac bani, etc.
Bancul zilei: Insistența, cheia reușitei
O gâscă într-un bar: – Aveți mămăligă? întreabă gâsca. – Nu, răspunde barmanul. – Sigur? – Nu, nu avem, n-auzi…
Bancul zilei: Cum să vă testați rapid și eficient sănătatea
Dacă vreți să va faceți o analiză gratuită a urinei, faceți pipi pe un arbore și iată rezultatele: -dacă vin furnicile=aveți prea mult zahăr (diabet); -dacă vin muștele=aveți o infecție-dacă seacă repede...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by