Augustin Zegrean
Foto: Digi 24

Augustin Zegrean, despre eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraților: Un demers politicianist. Nu este prima dată când politicienii nu țin cont de decizii ale Curții Constituționale

de MH HotNews.ro
Legea care elimină pensiile speciale pentru magistrați este un demers politicianist, în prag de alegeri, și nu este prima dată când politicienii nu țin cont de decizii ale Curții Constituționale, a declarat pentru HotNews.ro fostul președinte al Curții Constituționale Augustin Zegrean. El amintește că CCR a spus în mai multe rânduri că o soluție legislativă declarată neconstituțională nu mai poate fi adusă în altă lege.
cutremur
Foto: Captura

Cutremur cu magnitudinea 7,7 în Cuba și Jamaica - A fost emisă o alertă de tsunami

de N.O. HotNews.ro
Un puternic cutremur cu magnitudinea 7,7 a lovit sudul Cubei marți, declanșând o avertizare de tsunami pentru Cuba, Jamaica și Insulele Cayman, a anunțat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite, scrie Reuters.
Votare
Foto: Agerpres

Guvernul a modificat condiția vizei de flotant la vot: Perioada se reduce de la 90 la 60 de zile / Forma finală a proiectului pe care Executivul își asumă răspunderea

de I.H. HotNews.ro
Guvernul a aprobat, cu amendamente, forma finală a proiectului de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin pe care urmează să își angajeze răspunderea miercuri în Parlament. Una dintre modificări este că se reduce la 60 de zile condiția la vot pentru cei cu viză de flotant. În forma inițială a proiectului era prevăzută interdicția de vot pentru cetățenii care dobândesc viza de flotant cu mai puțin de 90 de zile față de data alegerilor.
Victor Costache
Foto: AGERPRES

Ministrul Sănătății, prima reacție privind sângele contaminat aruncat în sistemul de canalizare: Este ilegal / Vom trimite Corpul de Control la Spitalul Universitar

de N.O HotNews.ro
Victor Costache a spus că este ilegal să arunci sânge la canal și că imaginile publicate de către deputatul Emanuel Ungureanu în care se vede că sângele contaminat este aruncat într-o chiuvetă sunt ”șocante”. El a anunțat că va trimite Corpul de Control la Spitalul Universitar.


Corporate News
Foto: pixabay.com

​Corporate News. Bijuteriile industriilor: Companiile cele mai admirate de lumea afacerilor

de A.Th.C. HotNews.ro
Sistemul de punctaj utilizat în sondajul Cele Mai Admirate Companii al revistei Fortune le favorizează pe acelea despre care concurenții lor recunosc că fac bine multe alte lucruri. Nicio companie nu ilustrează mai bine aceasta decât Apple, care este în vârful listei All-Stars.
Trump si Netanyahu
Foto: Captura video

VIDEO Trump propune o soluție ''realistă'' cu două state la conflictul israeliano-palestinian: Ierusalimul va rămâne capitala indivizibilă a Israelului, iar statul Palestinian va avea capitala în estul Ierusalimului - UPDATE

de N.O. HotNews.ro
Donald Trump a prezentat, marți, stând alături de premierul israelian Benjamin Netanyahu, ”o soluție realistă privind două state” pentru a rezolva conflictul israelo-palestinian, care ar condiționa nașterea unui stat palestinian de ”respingerea clară a terorismului”. Trump a mai spus că Ierusalimul va rămâne ”capitala indivizibilă a Israelului” și a propus crearea statului Palestinian cu capitala în estul Ierusalimului.
Mitutelu Buica, intalnire cu Kuzmin
Foto: Facebook

Ultimul „ministru” al lui Dragnea. Șeful AEP s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei pentru "dezvoltarea unei relații de colaborare în materia organizării proceselor electorale"

de Mona Hera HotNews.ro
Șeful Autorității Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mitulețu-Buică, s-a întâlnit, de Ziua Unirii Principatelor Române, cu ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin, iar cele două instituții au transmis că discuțiile au vizat "dezvoltarea unei relații de colaborare între autoritățile administrative autonome specializate în materia organizării proceselor electorale din cele două țări, în vederea realizării schimbului de experiență și de bune practici". Mitulețu-Buică, numit de Parlament la conducerea AEP la propunerea PSD, în februarie 2019, este ultimul "ministru" rămas în funcție din regimul Dragnea.
Comisia Europeană
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Noul Coronavirus: Comisia Europeană va cofinanța repatrierea cetățenilor europeni din China / O primă solicitare, din partea Franței

de I.H. HotNews.ro
Comisia Europeană a anunțat marți seară că a activat Mecanismul de protecție civilă în urma unei solicitări de ajutor din partea Franței pentru repatrierea cetățenilor europeni aflați în Wuhan, centrul epidemiei de coronavirus, care a provocat peste 100 de decese și a afectat deja 12 state, din Asia și Australia și până în Europa și America de Nord. Aceasta înseamnă că CE va cofinanța repatrierea din China a cetățenilor din statele membre.
Victor Costache
Foto: AGERPRES

Victor Costache, despre declarația potrivit căreia din cauza plecărilor părinților ”avem din ce în ce mai multe cazuri de autism”: La Socola, mulți dintre copiii cu sindroame de tip autism au fost abandonați de părinți care au plecat în străinătate / Îmi cer scuze dacă am jignit

de N.O. HotNews.ro
Victor Costache și-a cerut scuze marți seară pentru declarația potrivit căreia ”datorită plecărilor persoanelor active în străinătate, avem din ce în ce mai multe cazuri de autism”, subliniind că medicii de la Socola i-au spus că mulți dintre copiii care au ”sindroame de tip autism” au fost abandonați de părinți și au plecat în străinătate.
Annual Meeting - Davos
Foto: Procter & Gamble
Corespondență de la Davos - rubrică susținută de Procter & Gamble

Importanța unui lanț de aprovizionare media responsabil

de Marc S. Pritchard Smile Media
În urmă cu 25 de ani, odată cu lansarea primei reclame online, se năștea o revoluție în media. De atunci, datele și tehnologia digitală au avut un impact disruptiv asupra fiecărui aspect din industria publicității, din ecosistemul media și al marketingului, transformând modul în care publicul este informat, distrat și implicat.
Carmen Peli, Oana Ambrozie
Foto: PeliPartners
Dosare Juridice - Legea concurenței - GDPR

Interacțiunea dintre concurență, protecția consumatorilor și GDPR. Care, cum și când ar trebui să intervină?

de Carmen Peli, Oana Ambrozie PeliPartners
Regulile în materie de concurență, protecția consumatorilor și protecția datelor cu caracter personal împărtășesc obiectivul general de a proteja bunăstarea persoanelor fizice în economia de piață, în principal prin corectarea disproporției de putere dintre acestea și operatorii economici.
A. Nuntu
Foto: Anuntul Telefonic
Articol susținut de Anunțul.ro

Criza imobiliară: Vinzi acum, cumperi la toamnă. Sau viceversa?

de A.Nunțu Smile Media
Vă povesteam anul trecut pe vremea asta de vecina mea, rămasă „pe stoc” cu un apartament cumpărat în 2007, înainte de criză, și care mă tot întreba dacă să vândă sau nu. Mi-a zis zilele trecute că a văzut la noi pe Anunțul Telefonic că apartamentul ei de două camere din Titan se apropie de suma cu care l-a luat acum 12 ani, mai exact a sărit binișor de 62.000 de euro. Nu știe dacă să se bucure sau nu, pentru că a mai trăit perioada asta: credea că o să-și dubleze valoarea, dar a venit criza și i-a mușcat din preț. Între timp și-a scos ceva bani pe el, din închiriere, deși a avut ghinion la un moment dat cu niște chiriași care i l-au devastat și a trebuit să bage în renovare, cât a scos pe chirie într-un an. Acum e speriată că iar vine criza și iar îi scade valoarea.
Grammy: Cristian Măcelaru
Foto: grammy.com

Măcelaru din Diaspora a luat premiul Grammy. Așa ceva este rar, in-credibil și extra-ordinar. Care-i rețeta de succes a Măcelaru-lui?

de Eugen Istodor HotNews.ro
Dirijorul Cristian Măcelaru nu-i sută la sută produs românesc. Dar ce-a învățat din România este munca asta nebună. Este în mare parte produs american. "Adoptat" la 17 ani, a trăit prin școlile americane. De acolo a învățat meseria, imaginația dirijorală. De acolo încă învață ce este bine și rău să faci cu o orchestră. Duminică, la 40 de ani de viață, ia un premiu cum altul nu este, un premiu în care a dat trei lovituri: a făcut înregistrarea cu un solist de marcă (Nicola Benedetti), a interpretat muzică cât de actuală se poate (Wynton Marsalis) și a condus una dintre cele mai tari orchestre din lume (The Philadelphia Orchestra). Români, cum este posibil?
Bani
Foto: Stirile ProTV

Cea mai mare pensie specială din România este de 77.000 de lei

de I.H. HotNews.ro
Cea mai mare pensie specială din România este de 77.000 de lei și este încasată lunar de un comandant de penitenciar în perioada comunistă, a declarat, marți, deputatul PNL Florin Roman.
Declaratia unica 2020
Foto: Hotnews

​Declarația unică 2020. Termenul de depunere de către persoanele fizice a fost prelungit până la 25 mai

de Redactia HotNews.ro
Contribuabilii persoane fizice au termen până la 25 mai să depună declarația unică privind impozitul pe venit și contribuții sociale, a decis marți Guvernul. Termenul inițial era 15 martie. Documentul trebuie depus de către contribuabilii persoane fizice care au realizat în anul 2019 venituri extrasalariale supuse impozitului pe venit prin declarare la autoritatea fiscală.
Dumitru Babu
Foto: Facebook

Viceprimarul Constanței, către un jurnalist care l-a întrebat despre construirea unui bloc pe rămășițele Cetății Tomis: Faci umbră pământului degeaba

de Redactia HotNews.ro
"Faci umbră pământului degeaba. Așa sunteți voi, ăștia care vreți să schimbați lumea", a fost replica viceprimarului PSD din Constanța Dumitru Babu către un jurnalist Vice care i-a solicitat un punct de vedere în scandalul construirii unui bloc peste vestigiile Cetății Tomis.
Concurs Digitaliada
Foto: Digitaliada.ro

#Digitaliada caută creatori de conținut digital educațional

de Digitaliada.ro Digitaliada.ro
Marți, 14 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Fundația Orange deschide a patra ediție a concursului național #Digitaliada, care premiază cele mai bune materiale educaționale digitale. Ca element de noutate, din acest an, participanții pot înscrie materiale în patru categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale. În plus, competiția se deschide și pentru materiale dedicate ciclului de învățământ primar. Pentru că aceste materiale vor fi folosite la clasă, o comisie de elevi va evalua materialele create de adulți și va acorda un Premiu de Popularitate. Totodată, din acest an se pot înscrie și elevii cu vârsta peste 14 ani, într-o categorie dedicată exclusiv lor.
Ekaterina Makarova
Foto: wta/ twitter

Ekaterina Makarova și-a anunțat retragerea din tenis

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Sportiva rusă Ekaterina Makarova, în vârstă de 31 de ani, și-a anunțat, marți, retragerea din tenis. Ea s-a aflat în top 10 WTA atât la simplu, cât și la dublu.
Pinterest
Foto: Hotnews

Pinterest introduce posibilitatea de a „încerca” rujuri online

de CZ HotNews.ro
Platforma social media cu imagini Pinterest a lansat, marți, o opțiune de comerț online, prin care femeile pot „încerca” online rujuri de la mari branduri de cosmetice, prin intermediul unei tehnologii de realitate augmentată.
De ce nu se citește?
Foto: ​Edițiadedimineață.ro

Edițiadedimineață.ro: De ce nu se citește? „Părinții văd în lectură o cheltuială și o oboseală”

de Edițiadedimineață.ro ​Edițiadedimineață.ro
„În ultimii doi ani, numărul de cititori de cărți literare românești de oarecare ținută a continuat să scadă în așa fel, încît putem afirma că azi la 10.000 de locuitori n-avem decît un cititor. Comparînd România mică de altădată cu România Mare de azi, e cazul de a ne întrista”, scria G. Călinescu, în 1939, într-un articol intitulat De ce nu se citește?, apărut în ‘Jurnalul literar’. După mai bine de 80 de ani, un raport despre venituri și cheltuieli, realizat de Institutul Național de Statistică, arată că într-o familie obișnuită din România, cu venituri medii, suma lunară pentru educație în anul 2019 este de patru lei. E cazul de a ne întrista.
Ionel Danca
Foto: Guvern

Reorganizarea Ministerelor Transporturilor și Muncii, aprobată în ședința de Guvern / Cu cât a fost redus numărul posturilor

de N.O. HotNews.ro
Posturile de la Ministerul Transporturilor se reduc de la 721 la 584, iar la Ministerul Muncii de la 424 la 346, după ce Guvernul a aprobat marți reorganizarea acestor ministere.
NBA, logo
Foto: nba.com

Peste două milioane de persoane vor apariția lui Kobe Bryant pe sigla NBA, neschimbată din 1971

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​Peste două milioane de persoane au semnat petiția online prin care se solicită apariția lui Kobe Bryant pe sigla NBA, care nu a fost modificată din 1971. Petiția a fost lansată la scurt timp după decesul fostului mare baschetbalist de la Los Angeles Lakers.
Teodor Melescanu
Foto: Agerpres

Guvernul l-a retras pe Adrian Pîrvulescu, fiul lui Meleșcanu, din funcția de consul la Strabourg

de Redactia HotNews.ro
Adrian Pîrvulescu, fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu, a fost retras din funcția de consul la Strasbourg printr-o hotărâre adoptată marți de Guvern, a anunțat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.
incontestabil-evolutia-si-stiinta-creatiei
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Apariția și evoluția omului pe înțelesul tuturor

de A.V. HotNews.ro
Bill Nye arata, intre altele, cum au aparut oamenii si daca specia noastra isi continua evolutia, care sunt promisiunile si pericolele organismelor modificate genetic, precum si cat de probabil este ca si pe alte planete sa se fi produs un proces evolutiv similar cu cel de pe Pamant.

Ludovic Orban
Foto: Facebook - Partidul National Liberal

Orban vrea și recalcularea „pensiilor nesimțite” ale șefimii din Armată și Poliție: „Sunt o sfidare la adresa unui om care a muncit o viață”

de C.D. HotNews.ro
La scurt timp după ce Parlamentul a votat pentru eliminarea pensiilor speciale, premierul Ludovic Orban le-a cerut, la începutul ședinței de guvern, miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării o soluție pentru modificarea vârstei de pensionare și recalcularea „pensiilor nesimțite” pe care „și le-a tras șefimea”.
StartUp Nation
Foto: Hotnews

Start-Up Nation după 3 ani: Cu bugetul alocat pe 2020 se poate lansa pentru 5.000 de firme câștigătoare

de CZ HotNews.ro
Luni s-au împlinit 3 ani de la adoptarea oficială a programului Start-Up Nation, iar în prezent, în anul 2020 în bugetul de stat sunt promiși 1 miliard de lei, sub formă de credite de angajament, care ar permite lansarea unei a treia ediția a schemei de finanțare cu maximum 5.000 de firme câștigătoare, la o valoare maximă de câte 200.000 de lei a ajutorului nerambursabil.
Locul prabusirii
Foto: Stirile ProTV

Știrile ProTV: Cauza prăbușirii elicopterului în care se afla Kobe Bryant. De ce s-a rotit 15 minute înainte de tragedie

de Știrile ProTV Stirile ProTV
Elicopterul în care se afla fostul baschetbalist Kobe Bryant și fiica lui de 13 ani, Gianna, s-a rotit 15 minute deasupra orașului Burbank, din zona metropolitană a Los Angeles, înainte de prăbușire, informează dailymail.co.uk
spital
Foto: Agerpres

Digi24: Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor. VIDEO

de Digi24 Digi24.ro
La doar patru zile de la demararea lucrărilor la spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan în care vor fi tratați pacienți infectați cu coronavirus, proiectul prinde contur. Chinezii au promis că lucrările vor fi finalizate pe 3 februarie.
digisport
Foto: Hotnews

Digisport: Darren Cahill a reacționat imediat după revenirea superbă a lui Federer. Antrenorul Simonei a fost din nou la înălțime

de Redactia HotNews.ro
Roger Federer (38 de ani, 3 ATP) este primul semifinalist de la Australian Open. Campionul elvețian a salvat nu mai puțin de 7 mingi de meci înainte de a-l învinge pe americanul Tennys Sandgren, locul 100 mondial, cu scorul de 6-3, 2-6, 2-6, 7-6 (8), 6-3.
Clubbing. 3 trenduri
Foto: google

“Maneliștii” din Cluburi - 3 trenduri scandalizante în clubbing povestite în sala de forță

de Eugen Istodor HotNews.ro
Luni, 27 Ian 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Aseară târziu m-am dus la forță. Ce lucrezi azi? m-am întrebat. Biceps și lombară la greu. La forță ca la forță. Tragi cu urechea la ce spun unii-alții. Băieți ca mine “e ofticați” duminică seară că merg la Cluburi sâmbăta și ce văd acolo este scandalizant. Sunt cu totul de acord cu băieții de la forță.
Sedinta de plen a deputatilor
Foto: Hotnews

VIDEO Camera Deputaților a decis eliminarea pensiilor speciale, inclusiv ale magistraților și parlamentarilor. Pensiile militarilor rămân neatinse/ Punctul vulnerabil al legii la CCR

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Camera Deputaților a adoptat cu 247 de voturi pentru și 21 de abțineri proiectul de lege care elimină pensiile speciale. Măsura îi vizează pe deputați și senatori, judecători și procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor, funcționarii publici cu statut special, funcționarii publici parlamentari, membrii corpului diplomatic și consular, membrii Curții Constituționale, precum și personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă. Actul normativ nu-i vizează pe militari și polițiști. Chiar dacă parlamentarii au eliminat pensiile speciale legea riscă să nu poată fi aplicată.
Florin Citu
Foto: Hotnews
​Opinii HotNews.ro

Lui Cîțu "i-a mâncat câinele tema". O conferință ciudată

de Florin Barbuta HotNews.ro
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, nu s-a prezentat bine în conferința de marți. A ales câteva subiecte: executia bugetară, Gabriela Firea și împrumutul de pe piețele externe. Am aflat că unele cifre pe care ni le-a dat instituția la începutul evenimentului sunt greșite. Referitor la Gabriela Firea (adică Primăria Capitalei) am auzit cam aceleași declarații făcute cu o seară înainte la un post de televiziune, împrumutul de pe pietele externe, cam nimic nou. Noroc că presa a mai întrebat și alte lucruri, asta deși Cîțu a spus că ne dă doar 10-15 minute. Am avut puțin mai mult: 23-24 minute.
coronavirus China
Foto: CNN

LIVETEXT China: Peste 100 de oameni au murit din cauza infecției coronavirus. Numărul cazurilor de îmbolnăviri s-a dublat în 24 de ore. HARTA INTERACTIVĂ a cazurilor confirmate la nivel mondial

de Redactia HotNews.ro
Bilanțul morților a ajuns la 106 în China, în timp ce numărul cazurilor de infecție cu coronavirus s-a dublat în doar 24 de ore, potrivit autorităților din China, transmite BBC News.
20.20: Cel puțin 250 de francezi și peste 100 de cetățeni ai altor țări europene vor fi repatriați cu două avione din Wuhan
19.52: A fost identificat un al patrulea caz de infectare cu noul coronavirus în Franța. Este vorba de un turist chinez care se află la terapie intensivă.
16.10: Taiwan a raportat primul caz de infectare cu noul coronavirus
15.29: Uniunea Europeană a activat mecanismul intern de alertă rapidă
13.20: Hong Kong suspendă trenurile și feriboturile care leagă fosta colonie britanică de China.
orhideea-si-papadia-de-ce-exista-copii-cu-probleme-de-dezvoltare-si-cum-pot-toti-copiii-sa-creasca-frumos
Foto: Hotnews
Ghid practic

D​e ce exista copii cu probleme de dezvoltare si cum pot toti copiii sa creasca frumos

de A.V. HotNews.ro
Anumite variante ale genelor cresc predispozitia unei persoane la depresie, anxietate, tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie si comportamente antisociale, sociopate sau violente. Insa in loc sa considere aceasta gena „de risc” ca fiind o slabiciune, Boyce schimba modul in care ne raportam la fragilitatea umana, dovedind ca, desi aceste gene „rele” pot crea probleme, in situatia si mediul adecvate, pot sa duca la aparitia unor copii care nu doar ca se descurca mai bine decat inainte, dar care isi depasesc cu mult colegii.

masca sanitara
Foto: Hotnews

"Piața coronavirus": Cine câștigă de pe urma epidemiei izbucnite în China

de R.H. HotNews.ro
Multiple companii de produse de protecție și sanitare, dar și furnizori de servicii și aplicații, precum și vânzători de kituri concepute să exploateze "fenomenul coronavirus" sunt printre cei care câștigă ca urmare a epidemiei izbucnite la Wuhan, China și care a atins mai multe țări ale lumii, potrivit unei analize MarketWatch.


Claudia Postelnicescu
Foto: Arhiva personala

Copiii, încotro?

de Claudia Postelnicescu Contributors.ro
În acest moment, România face prea puțin pentru copiii abandonați și perpetuează un ciclu extrem de vicios. Soarta acestor copii, fie abandonați în instituții, fie lăsați singuri de izbeliște, în grija unor rude cărora nu le pasă, trebuie să devină o prioritate națională de sănătate publică. Într-un studiu făcut de UNDP și UNICEF în anii 2006 – 2007 s-a constatat că acești copii ai emigranților de muncă rămân ai nimănui, abandonează școala, devin alcoolici la vârste foarte mici și sunt expuși pericolului răpirii sau abuzurilor sexuale. Acești copii sunt complet alienați și au, fără excepție, un spectru larg de patologii comportamentale.
Instanta de judecata
Foto: pixabay.com

UPDATE Instanța supremă va ataca la Curtea Constituțională legea privind eliminarea pensiilor speciale pentru magistrați - surse

de MH HotNews.ro
Instanța supremă va ataca la Curtea Constituțională actul normativ adoptat marți de către deputați care vizează eliminarea pensiilor de serviciu ale judecătorilor și procurorilor, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. De altfel, magistrații au deja de partea lor o decizie a CCR din 2010 care le-a "sigilat" pensiile și pe care au invocat-o frecvent în ultimele două luni, de când s-a pus problema unui act normativ de abrogare a pensiilor de serviciu.
ATP logo
Foto: atpworldtour.com

Tenis: Patru turnee challenger care urmau să se desfășoare în China, anulate de ATP

de Silviu Dumitru HotNews.ro
​ATP a decis anularea a patru turnee challenger care urmau să se desfășoare în luna martie în China, din cauza epidemiei de coronavirus ce se extinde în această țară, a indicat această instanță a tenisului profesionist masculin.
Anett Kontaveit
Foto: wta adelaide / twitter
LiveText pe HotNews.ro de la ora 02:00

​VIDEO Cine este Anett Kontaveit - Agresivitatea, principala armă: Nu este tensionată înainte de meciul cu Simona Halep

de Adrian Ilincescu HotNews.ro
Îi place să interpreteze o partitură ofensivă, fiind o jucătoare capabilă să producă multe lovituri câștigătoare într-un meci. Lovitura favorită este forehand-ul (agresiv, exploziv, aspru), dar stă foarte bine și la capitolul backhand. Anett Kontaveit (31 WTA) se află la cea mai bună performanță din carieră la un Grand Slam (sferturi), dar acest lucru nu o influențează în vreun fel: "Nu sunt tensionată". Simona Halep vs Anett Kontaveit este LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Eurosport, miercuri, de la ora 02:00.
Guvernul Orban
Foto: gov.ro

Miniștrii au termen 10 zile să prezinte planurile de derulare a marilor proiecte de investiții

de CP HotNews.ro
Guvernul a aprobat în ședința de marți un proiect de Ordonanță de Urgență prin care proiectele mari de investiții vor trece de la Comisia Națională de Strategie și Prognoză la ministerele de resort. Premierul Ludovic Orban a spus că miniștrii trebuie să prezinte în 10 zile de la adoptarea actului normativ planuri de derulare a acestor proiecte.
Bianca Andreescu
Foto: usopen.org

Fed Cup: Bianca Andreescu revine pe teren / Jucătoarea face parte din lotul Canadei pentru confruntarea cu Elveția

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Bianca Andreescu, ocupanta locului 6 WTA, va reveni pe terenul de tenis în februarie, la mai bine de trei luni după accidentarea suferită la Turneul Campioanelor. Sportiva de 19 ani face parte din lotul Canadei pentru confruntarea cu Elveția, din play-off-ul pentru turneul final al Fed Cup.
Facebook
Foto: Pixabay

Facebook îți permite să ștergi informații colectate de părți terțe

de N.O. HotNews.ro
Facebook a anunțat marți că aproximativ două miliarde de utilizatori din lume vor avea acum acces la datele colectate de pe site-uri și aplicații din afara rețelei de socializare și vor putea să le șteargă, relatează AFP.
Ivan Savvidis (centru), patronul celor de la PAOK
Foto: Captura YouTube

Controverse în Grecia: Guvernul a modificat o lege pentru a evita retrogradarea lui PAOK Salonic

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Guvernul elen a decis să modifice regimul sancțiunilor echipelor de fotbal pentru a evita retrogradarea lui PAOK Salonic, liderul campionatului, și a lui Xanthi, pe motiv că ar avea același acționar, magnatul rus Ivan Savvidis.
Fashion Days
Foto: Hotnews

Fashion Days a trecut pe profit după 4 ani de când a fost preluat de eMag

de CZ HotNews.ro
Magazinul online de haine și accesorii Fashion Days, înființat în 2008 și cumpărat de eMag în 2015, a anunțat marți că a trecut pentru prima dată pe profit, în ultimele 6 luni ale anului 2019.
gardieni nazisti Sobibor
Foto: Captura Twitter

FOTO Fotografii proaspăt descoperite cu lagărul de exterminare Sobibor îl înfățișează cel mai probabil pe gardianul nazist John Demjanjuk

de N.O. HotNews.ro
Istoricii din Germania au publicat poze nevăzute până acum cu lagărul de exterminare Sobibor, inclusiv imagini cu cel despre care se crede că este John Demjanjuk, care a fost condamnat în 2011 pentru rolul său în uciderea a aproximativ 28.000 de oameni în lagăr, relatează Reuters.
Adi Pop
Foto: Arhiva personala

INTERVIU. Biolog român care trăiește în Arctica: „Urșii polari se adaptează. Noi avem șanse mai mari, ca specie, să dispărem înaintea lor”

de Sebastian Jucan HotNews.ro
Luni, 27 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Am vorbit cu un biolog român care locuiește tocmai în Insulele Svalbard, la jumătatea distanței dintre Norvegia și Polul Nord, despre cum e să trăiești acolo și cum se văd schimbările climatice din extremitatea nordică a Terrei.
Pisica
Foto: Pixabay.com

Bărbat trimis în judecată după ce a omorât mai multe pisici pe care le adoptase

de Redactia HotNews.ro
Un tânăr care adopta pisici, după care le schingiuia și le omora, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, marți, de către procurori ai Parchetului Judecătoriei Timișoara.
Recomandari de securitate in Marea Britanie
Foto: www.gov.uk

DOCUMENT Cum a decis Marea Britanie să permită un acces limitat chinezilor de la Huawei la dezvoltarea rețelelor 5G, deși compania e considerată cu risc ridicat de securitate

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a decis marți să acorde chinezilor de la Huawei un rol limitat în dezvoltarea viitoarelor rețele 5G din țară, o decizie care ar putea afecta relațiile cu SUA care se tem că producătorul chinez de echipamente de comunicații ar putea fi folosit de China pentru operațiuni de spionaj, scrie Reuters. Furnizorii 'cu risc ridicat' vor fi excluși din toate rețelele critice din infrastructura națională și din 'inima' (core) rețelelor 5G, dar vor putea avea o prezență de până la 35% în zona periferică a rețelelor, care conectează dispozitivele și echipamentele la stâlpii de telefonie mobilă. Vezi în articol recomandările oficiale din Marea Britanie cu privire la Huawei și furnizori cu risc ridicat de securitate.
Florin Cîțu
Foto: Guvernul Romaniei

Cîțu reamintește că nu va umbla pe Codul fiscal în 2020. Referitor la IT-iști: Optim ar fi să plătim toți aceleași taxe

de F.B. HotNews.ro
​În 2020 nu vom umbla la Codul fiscal, dar sunt de acord cu principiul pe care l-a enunțat domnul președinte, că normal și optim ar fi să plătim toți aceleași taxe, contribuții și așa mai departe, a declarat Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, într-o conferință de presă.
Masina pompieri
Foto: ISU Bucuresti-Ilfov

Un tânăr din Brăila a transmis live pe Facebook cum și-a incendiat mașina

de Redactia HotNews.ro
Un tânăr în vârstă de 24 de ani și-a incendiat mașina pe o stradă din orașul Brăila și a transmis live pe Facebook întreaga scenă, motivând că s-a plictisit de autoturismul vechi, scrie Mediafax.
Uniunea Ziaristilor Profesionisti sin Romania
Foto: Captura

Chestiunea "pensiilor speciale pentru jurnaliști". Despre ce e vorba, de fapt?

de Costin Ionescu HotNews.ro
Când deputații au adoptat, marți, proiectul de lege care elimină pensiile speciale, ei au respins un amendament ce abroga indemnizațiile speciale pentru unii artiști, jurnaliști și sportivi. Chestiunea "pensiilor speciale pentru jurnaliști" a surprins pe mulți. Despre ce e vorba?
Alexandru Maxim, imprumutat la Gaziantep Gazisehir
Foto: Twitter - Gaziantep FK

Alexandru Maxim, în sfârșit titular / Ce spune Marius Șumudică, după ce echipa sa l-a împrumutat pe român

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Clubul turc Gazișehir Gaziantep, antrenat de Marius Șumudică, a anunțat, marți, împrumutul mijlocașului român Alexandru Maxim (29 de ani), de la formația germană Mainz, până la finalul sezonului actual.

Epidemie China
Foto: pxhere.com

O femeie care a aterizat pe aeroportul din Cluj, izolată 14 zile după ce a intrat în contact cu o persoană suspectă de coronavirus. Este "puțin probabil" ca ea să fie infectată

de Alina Neagu HotNews.ro
O femeie care venea de la Varșovia și a aterizat marți pe Aeroportul din Cluj Napoca va rămâne izolată 14 zile la Spitalul de Boli Infecțioase din oraș, după ce a anunțat că este posibil să fi intrat în contact cu o persoană cu suspiciune de infecție cu coronavirus, a anunțat Direcția de Sănătate Publică din Cluj. Potrivit medicilor clujeni, este "puțin probabil" ca ea să fie infectată cu coronavirus.
Ludovic Orban
Foto: Hotnews

Orban, despre eliminarea pensiilor speciale: Mai bine se adoptă proiectul și îl corectăm în Guvern

de N.O. HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban a declarat marți că ”mai bine se adoptă proiectul” privind abrogarea pensiilor speciale și este corectat de Guvern ”prin OUG sau angajarea răspunderii”, subliniind că ”toate pensiile nesimțite vor fi tăiate”. El a mai spus că PNL nu vrea eliminarea indemnizațiilor sportivilor și ale oamenilor de cultură, propunere făcută de social-democratul Adrian Solomon și aprobată în comisia de muncă.
Romania e la mijlocul clasamentului cand vine vorba de indexul competitivitatii muncii
Foto: sxc.hu

România e la mijlocul topului mondial după Indicele Global al Competitivității Muncii

de DP HotNews.ro
Indicele Global al Competitivității Muncii pentru anul 2020, lansat la Forumul Economic Mondial din Davos, arată că Elveția continuă să conducă în clasamentul competitivității, fiind pe primul loc din 2013, anul lansării Indicelui. În același timp, Statele Unite ale Americii au urcat de pe locul trei pe cel secund, lăsând Singapore cu un loc mai jos comparativ cu 2019. România se află la mijlocul clasamentului, fiind trași în jos ca punctaj de la capitolul atragere de persoane competente (legislația muncii pentru cetățeni străini, rigiditatea legislației muncii și mobilitatea internă a forței de muncă) și dezvoltarea resurselor umane (educație și învățare pe tot parcursul vieții).
Vaccinarea la copii
Foto: pixnio.com

2 ani și jumătate de când proiectul legii vaccinării e blocat în Parlament. Apelul românului care a fondat cel mai mare grup pro-vaccinare de pe internet: E o prioritate de siguranță națională

de Alina Neagu HotNews.ro
Legea vaccinării, al cărei proiect este blocat de 2 ani și jumătate în Parlament, nu poate deveni subiect de controverse politice, atrage atenția Coaliția România Sănătoasă, subliniind că este responsabilitatea tuturor partidelor politice să adopte această lege, "o prioritate de siguranță națională". Coaliția România Sănătoasă este formată din ONG-urile Asociația Mame pentru Mame (condusă de Ana Măiță) și Societatea Raționalistă Română (condusă de Ovidiu Covaciu, care a fondat cel mai mare grup pro-vaccinare de pe internet).
Școala
Foto: PxHere

O învățătoare din Sibiu își ia concedii medicale săptămânale / Copiii, care sunt nesupravegheați în cea mai mare parte a timpului, stau uneori cu femeia de serviciu (părinte)

de N.O. HotNews.ro
Un număr de 21 de elevi ai unei școli din Sibiu sunt lăsați nesupravegheați, din cauză că învățătoarea își ia concedii medicale săptămânale. Părinții au depus sesizări la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, după ce cadrul didactic a lipsit din luna septembrie a anului trecut, relatează Mediafax.
politisti Franta
Foto: Captura video

VIDEO Noi proteste în Franța: Ciocniri violente între polițiști și pompierii care cer salarii mai mari

de N.O. HotNews.ro
Poliția franceză s-a ciocnit marți cu pompierii care protestează la Paris față de condițiile de muncă și cer salarii mai mari, relatează Reuters.
Maverick Vinales
Foto: Twitter

​MotoGP: Maverick Vinales și-a prelungit contractul cu Yamaha

de Diana Ene HotNews.ro
Spaniolul Maverick Vinales (locul 3 în clasamentul piloților în sezonul trecut de MotoGP) și-a prelungit contractul cu echipa Monster Energy Yamaha, urmând se evolueze pentru constructorul japonez până la finalul sezonului 2022.
Victor Costache
Foto: AGERPRES

Declarație nefericită a lui Victor Costache: Datorită plecărilor persoanelor active în străinătate, avem din ce în ce mai multe cazuri de autism / Ministerul Sănătății spune că declarațiile au fost scoase din context

de Alina Neagu HotNews.ro
Declarație nefericită a ministrului Sănătății, Victor Costache, făcută în contextul explicațiilor privind proiectul de OUG ce ar urma să extindă tratamentele din programele naționale de sănătate și la spitalele private. În timp ce vorbea despre numărul insuficient de centre pentru tratarea persoanelor cu tulburări din spectrul autist, în special copii, și oportunitatea ca acestea să poată fi tratate și la clinici private, Victor Costache a afirmat că "Din păcate, datorită acestui fenomen tipic României, plecărilor persoanelor active în străinătate, avem din ce în ce mai multe cazuri de autism."
Florin Citu
Foto: Hotnews

Ministrul Cîțu spune că sunt câteva companii care nu au dat dividende cât trebuia. Problemele au apărut când a fost rugat să dea exemple

de F.B. HotNews.ro
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a avut câteva declarații interesante în conferința de marți. Inițial a spus, în cadrul prezentării, că sunt câteva companii la care va trimite echipa de control, pentru că nu ar fi plătit dividende la nivelul dorit. Când a fost întrebat ce companii sunt acelea, a zis că el crede că Hidroelectrica nu a plătit, dar trebuie să verifice. De precizat că Hidroelectrica a plătit și dividende suplimentare.
Securitate cibernetica
Foto: Pixabay

6 sfaturi de la Google pentru a-ți proteja datele

de Adi Iacob HotNews.ro
În prezent se spune că datele sunt noul petrol și de aceea trebuie să iei măsuri de securitate pentru a-ți proteja datele personale. 28 ianuarie este Ziua Protecției Datelor, iar Google marchează acest moment cu câteva sfaturi care să ajute orice utilizator de internet să-și păstreze în siguranță datele.
Elevi la scoala
Foto: Agerpres

UPDATE Noi școli și grădinițe din București, parțial închise din cauza gripei/ Alte 5 școli din județele Brăila, Sibiu, Călărași și Giurgiu sunt închise parțial

de A.O. HotNews.ro
Mai multe școli și grădinițe din București vor fi închise pentru două zile, miercuri și joi, din cauza gripei. Este vorba despre 15 unități de învățământ care se adaugă la cele închise deja de marți. În total, potrivit informațiile de la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, sunt 25 de unități școlare în care sunt închise mai multe clase. Ministerul Educației și Cercetării anunță că, la nivel național, în afară de școlile din București, sunt închise parțial alte cinci școli. Vezi în articol lista școlilor și grădinițelor închise
Ciuperci
Foto: pixabay.com

Două persoane originare din România, condamnate în Franța pentru că au cules prea multe ciuperci

de Redactia HotNews.ro
Două persoane originare din România au fost condamnate marți în Franța la 500 de euro amendă cu suspendare fiecare pentru o infracțiune inedită: au cules ilegal 266 de kilograme de ciuperci într-o pădure din estul acestei țări, informează AFP, citată de Agerpres.


Chiuveta unui spital din Bucuresti
Foto: Facebook

Emanuel Ungureanu: Bombă biologică - spitalele din București aruncă mii de litri de sânge contaminat și alte deșeuri infecțioase în sistemul de canalizare

de Alina Neagu HotNews.ro
Spitalele din București "aruncă zilnic mii de litri de sânge contaminat și alte deșeuri infecțioase în sistemul de canalizare", ceea ce înseamnă o "bombă biologică", acuză deputatul USR Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. În replică, managerul Spitalului Universitar, Adriana Nica, a declarat că Departamentul juridic a finalizat o plângere penală care va fi depusă "cel târziu" miercuri împotriva celor care "denigrează" unitatea medicală.
Darius Valcov
Foto: Guvernul Romaniei

Efect al protestelor magistraților: Procesul lui Darius Vâlcov a fost amânat

de I.H. HotNews.ro
Procesul în care fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov este acuzat de instigare la dare și luare de mită a fost amânat marți de către judecătorii de la Tribunalul Gorj, întrucât activitatea instanței este suspendată din cauza protestelor legate de eliminarea pensiilor de serviciu.
broasca de sticla
Foto: Wikipedia

VIDEO Broaște de sticlă extrem de rare au fost văzute pentru prima oară în 18 ani și duse la un centru special

de DG HotNews.ro
Trei broaște de sticlă, specie extrem de rară care trăiește în Bolivia și alte părți din America Centrală și de Sud, au fost văzute pentru prima oară în 18 ani. Denumirea vine de la faptul că broaștele sunt cu-adevărat transparente, cântăresc doar 70-80 de g și au 19-24 de mm.
Novak Djokovic, despre Kobe Bryant
Foto: Captura YouTube

VIDEO Novak Djokovic, copleșit de emoții când a fost întrebat despre moartea lui Kobe Bryant - Cum a venit îmbrăcat sârbul la interviu

de Red. Sport HotNews.ro
Novak Djokovic s-a calificat în semifinalele de la Australian Open, iar la interviul de după victoria cu Milos Raonic nu și-a mai putut stăpâni emoțiile atunci când a venit vorba despre moartea lui Kobe Bryant. Sârbul a venit și echipat special pentru a-i aduce un omagiu celui dispărut prematur.
Dan Vilceanu
Foto: Facebook

Umbra deputatului gorjean Vîlceanu la Finanțe: Finanțistul șef din Gorj „mutat disciplinar” în alt județ

de F.B. HotNews.ro
Dan Vîlceanu, deputat de Gorj, l-ar fi mutat “disciplinar” pe șeful Finanțelor dar și pe un coleg al acestuia din județul respectiv după ce aceștia au sesizat organele de cercetare penală pentru presupuse ilegalități ale unei firme condusă de familia Vîlceanu, reiese dintr-o investigație realizată de România Liberă. De precizat că potrivit informațiilor HotNews.ro, deputatul a fost văzut des prin Minister, în ultima perioadă.
Christian Eriksen, noul jucator al lui Inter
Foto: Twitter - Inter

OFICIAL Christian Eriksen a semnat cu Inter

de Diana Ene HotNews.ro
Christian Eriksen (27 de ani) a fost prezentat oficial la Internazionale Milano. Mijlocașul danez a semnat un contract valabil până în vara anului 2024 cu gruparea din Serie A, care a plătit 20 de milioane de euro celor de la Tottenham.
Quad Degas
Foto: Happy Cinema

webPR: Documentarul Degas: Passion for Perfection ne încântă din 14 februarie la Happy Cinema

de Smile Media
15:38
La Happy Cinema seria documentarelor de artă continuă cu o premieră: Degas: Passion for Perfection, o călătorie superbă de la Muzeul Fitzwilliam din Cambridge până pe străzile Parisului.
Concediu
Foto: StartupCafe.ro

O firmă din Belgia oferă angajaților concediu plătit nelimitat

de Adi Iacob HotNews.ro
Din luna martie, compania Jonckers va înlătura limitarea zilelor libere pentru angajații din Belgia, conform presei locale, astfel încât fiecare dintre cei 172 de angajați ai firmei își pot lua zile de concediu cu plată după cum doresc.
Florin Segarceanu
Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FedCup: Jucătoarele cu care Florin Segărceanu va aborda meciul cu Rusia - Marile absențe din tabăra noastră

de Red. Sport HotNews.ro
Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al echipei de Fed Cup a României, a nominalizat următoarele jucătoare pentru întâlnirea cu Rusia din Grupa Mondială a Fed Cup by BNP Paribas.
Ruta Nord Stream 2
Foto: Gazprom

Gazoductul Nord Stream 2 va fi finalizat de partea rusă

de N.O. HotNews.ro
Conducta Nord Stream 2, destinată să transporte gaze naturale rusești spre UE, va fi finalizată de partea rusă, pentru a putea fi ocolite sancțiunile americane care vizează companiile europene implicate în construcția acestui gazoduct, a declarat marți un director de la grupul rus Gazprom, transmite AFP, potrivit Agerpres.
Ludovic Orban
Foto: Agerpres

Orban, despre vizele de flotant: Fie rămâne textul acesta, fie reducem un pic perioada / Acordarea ar trebui sistată când începe procedura electorală

de N.O. HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban a declarat marți că acordarea vizelor de flotant ar trebui sistată în momentul începerii procedurii electorale.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

Finanțele au încasat cele 3 miliarde euro împrumutate de pe piețele externe. Mai vor să ia încă atât

de F.B. HotNews.ro
Fondurile aferente emisiunii de euroobligațiuni lansate de MFP pe piețele externe în data 21 ianuarie, în valoare totalã de 3 miliarde euro, au fost încasate marți, 28 ianuarie, anunță Ministerul Finanțelor Publice, într-un comunicat de presă.
Wuhan
Foto: Captura Twitter

VIDEO Povești despre solidaritate într-un oraș izolat. Oamenii din Wuhan, focarul epidemiei coronavirus, își strigă de la ferestre: ”Fiți puternici”

de DG HotNews.ro
În timp ce numărul cazurilor de decese și infecții cu coronavirus crește în China, iar 11 milioane de locuitori sunt blocați și izolați în Wuhan, focarul epidemiei, oamenii au început să găsească totuși soluții pentru a-și ridica moralul unul altuia. Astel, locuitorii orașului au fost surprinși ieșind la ferestre pentru a striga încurajări de genul ”Stay strong Wuhan” sau ”Keep going Wuhan”. Astfel de mesaje au devenit virale pe rețele sociale.
Bullying
Foto: Stirile ProTV

Legea anti-bullying în școli- normele metodologice: Care este portretul agresorului implicat în acțiuni de tip bullying

de A.O. HotNews.ro
Dacă folosești apelative denigratoare, dacă tachinezi colegii sau îi insulți, dacă le pui porecle, dacă bârfești sau minți minciuna și bârfești cu privire la trăsăturile fizice sau psihice, orientarea sexuală, dizabilitate, gen, religie, etnie, naționalitate atunci te incadrezi în portretul creioiat de Ministerul Educației al agresorului din școală. Bullying-ul constituie o problemă de sănătate publică la nivel național, arată proiectul pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor legii anti – bullying, pus în dezbatere publică de Ministerul Educației și Cercetării. Proiectul arată că există 6 tipuri de bullying în spațiul școlii: bullying elev – elev, bullying elev - profesor; bullying profesor – elev; bullying părinte – elev, bullying părinte - profesor, și bullying profesor – părinte.
Denis Cenusa
Foto: Arhiva personala

Imobilizarea oligarhilor în Moldova, Georgia și Ucraina: misiune (im)posibilă?

de Denis Cenusa Contributors.ro
Legislatorii americani au început să zidească măsurile de combatere a cleptocrației din Rusia și din restul lumii, denumite CROOK (CSCE, Ianuarie 2020), care va completa “Actul lui Magnitsky”, adoptat de SUA în 2012 și extins față alte țări decât Rusia în 2017 (Departamentul de Stat, Decembrie 2017). Iar, pe celălalt mal al Atlanticului, decidenții politici din statele Uniunii Europene (UE), în frunte cu noua Comisie Europeană, au convenit asupra creării unui mecanism de sancționare, similar cu cel american, în 2020 (EuroActiv, 10 Decembrie 2019).
John McEnroe si Martina Navratilova, pe Margaret Court Arena
Foto: Twitter

John McEnroe și Martina Navratilova, protest la Australian Open - Cer schimbarea numelui arenei Margaret Court

de Diana Ene HotNews.ro
Foștii jucători de tenis John McEnroe și Martina Navratilova au intrat, marți, cu un banner pe Margaret Court Arena, cerând schimbarea numelui celui de-al doilea stadion din Melbourne Park, informează Reuters.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews
Articol actualizat

Deficitul bugetar a fost de 4,6% din PIB, în 2019. Cel mai mare deficit din ultimii 9 ani

de F.B. HotNews.ro
România a înregistrat un deficit bugetar de 4,6% din PIB, în 2019, conform execuției preliminare prezentate de Ministerul Finanțelor Publice (MFP). Practic, este cu 0,2 puncte procentuale peste cel preconizat prin rectificarea bugetară de anul trecut. Este cel mai mare deficit bugetar din ultimii 9 ani.
Florin Cîțu
Foto: Guvernul Romaniei

Florin Cîțu: Două misiuni FMI sunt în România pentru analiza colectării și a Codului Fiscal

de DP HotNews.ro
Două misiuni ale Fondului Monetar Internațional (FMI) sunt în aceste zile în România pentru a analiza modul de colectare a banilor la buget și Codul Fiscal, a declarat, marți, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, citat de Mediafax. Acesta a spus că delegațiile FMI vor sta în România două-trei săptămâni.
Costurile ascunse ale antivirusului gratuit
Foto: PCMag

Avast și AVG vând cu milioane de euro datele de navigare web ale utilizatorilor - raport

de Vlad Barza HotNews.ro
Avast și filiala AVG, cunoscute pentru programele antivirus, colectează datele de navigare web ale utilizatorilor și le vând, arată o anchetă comună a MotherBoard și PCMag. Mai multe companii au plătit milioane de euro pentru aceste date, inclusiv Microsoft, Google, Yelp sau Pepsi. Raportul se referă la programele Avast Online Security Extension și AVG Secure Browser.
Wuhan
Foto: Captura Twitter

Noul coronavirus - Lista statelor care își evacuează cetățenii din China, începând de astăzi / În câte țări s-a răspândit virusul

de I.H. HotNews.ro
Mai multe țări, inclusiv Statele Unite și Franța, se mobilizează marți pentru a organiza evacuarea cetățenilor lor din Wuhan, epicentrul epidemiei de pneumonie virală al cărei bilanț a depășit deja pragul de 100 de morți în China și care a infectat peste 4.500 de persoane. Alți 50 de bolnavi au fost identificați în restul lumii, iar 12 state au fost afectate de noul virus, din Asia și Australia și până în Europa și America de Nord, scrie AFP.
Vlad Mixich
Foto: AGERPRES

Extinderea programelor de sănătate în spitalele private poate funcționa fără coplată? 3 măsuri-cheie recomandate de Vlad Mixich pentru ca pacienții să nu scoată bani în plus din buzunar

de Alina Neagu HotNews.ro
Extinderea programelor de sănătate în spitalele și clinicile private poate funcționa fără coplată, însă numai dacă este completată de alte 3 decizii-cheie, a explicat, pentru HotNews.ro, Vlad Mixich, expert în politici de sănătate. Vlad Mixich atrage atenția că, în cazul în care serviciile medicale nu vor fi decontate cât mai aproape de valoarea lor reală, lucru care nu se întâmplă în acest moment, iar legea nu va conține un paragraf care să spună clar că pacienții nu pot plăti niciun ban la spitalele private în cadrul programelor de sănătate, nici măcar pentru servicii hoteliere, "privații" vor fi tentați și vor găsi, foarte probabil, modalități de a-i taxa în plus.
transhumanta de pe Autostrada Soarelui
Foto: Facebook

VIDEO Transhumanța pe Autostrada Soarelui

de Redactia HotNews.ro
Un pasager aflat într-o mașină care circula pe Autostrada Soarelui a filmat o turmă de oi pe șosea, în dreptul localității Cernavodă, în condiții de ceață.Alte titluri din Actualitate:

UTI anunță că a integrat aparatură într-o bază militară din Italia unde operează cele mai sofisticate drone NATO
Noul coronavirus din China - în cel mai bun scenariu, epidemia va dura câteva luni și va cauza zeci de mii de îmbolnăviri - cercetători
UPDATE Grefierii, după discuțiile cu Orban privind eliminarea pensiilor speciale: Guvernul nu-și asumă politic un astfel de proiect de lege / Întrerupem activitatea dacă se votează legea
Gala premiilor Oscar: Fără sticle de plastic și cu meniuri vegetariene
Cele două autostrăzi „mari și late” pentru care ministrul Finanțelor ar găsi bani în buget. Cîțu: „Nu putem să ne împărțim iarăși în o mie de proiecte”
Negaționismul de stânga și sentința judecătorească în cazul Gheorghe Ursu
Dăncilă, întrebată de ce a anunțat mutarea ambasadei la Ierusalim: Ne uităm și noi la televizor


ECONOMIE

Iohannis
Foto: Presidency.ro

Klaus Iohannis, despre scutirea de impozit pentru IT-iști: Trebuie să ne gândim dacă dorim acum să introducem impozitările sau progresiv / Este o discuție care se va purta

de R.M. HotNews.ro
Luni, 27 Ian 2020 Economie | Finanțe
Președintele Klaus Iohannis a declarat că ideea unui tratament fiscal egal este „în esență adevărată” dar trebuie avut în vedere că sectorul IT, unde salariile sunt scutite de impozit pe venit, a crescut în 10 ani de la „ceva nesemnificativ la 6% din PIB”.
Vagon in Tejas Express
Foto: IRCTC

​VIDEO Cum arată unul dintre cele mai confortabile și rapide trenuri din India

de Vlad Barza HotNews.ro
​În urmă cu 10 zile o companie privată din India a lansat un tren expres care parcurge 480 km în 6 ore și un sfert, are tablete pe scaunele de la clasa business, WiFi și jaluzele acționate electric. India este celebră pentru trenurile ultra-aglomerate și pentru călătorii care stau pe vagoane, dar a investit mult în ultimii ani, vrea să crească porțiunile cu viteză de 130-160 km/h și plănuiește și o linie de mare viteză.
Sorinel Boza
Foto: Facebook

Sorinel Boza a fost schimbat din funcția de președinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia

de C. Pirvoiu HotNews.ro
Luni, 27 Ian 2020 Economie | Energie
Sorinel Boza, un personaj controversat, a fost înlocuit din funcția de președinte al Directoratului Complexului Energetic Oltenia (CEO), potrivit unei decizii luate luni de Consiliul de Supraveghere al companiei. Boza va fi simplu membru al directoratului. În locul său a fost numit interimar un alt membru al Directoratului, Daniel Burlan, potrivit surselor HotNews.ro.


0-100.hotnews.ro

Volkswagen ID.3 pe linia de fabricatie
Foto: Oliver Killig

Nou „scandal” Volkswagen, de data asta cu mașini electrice și declanșat de fake news

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 23 Ian 2020 Economie | Auto
Un nou „scandal” planează în jurul mărcii Volkswagen, de data aceasta pe subiectul mașinilor electrice și pornit din fake news – știri false. Concret, „cartoful fierbinte” vizează modelul electric Volkswagen ID.3, care 1) n-ar avea software-ul finalizat și 2) livările către clienți ar fi amânate pentru 2021, cu mai bine de jumătate de an în plus față de termenul de livrare anunțat anterior. Doar că aceste „informații” sau „știri” sunt false. Internetului nu pare să-i pese, iar setea de senzațional a publicului nu face decât să propulseze în online, cu viteze amețitoare, orice zvon neconfirmat.


SPORT

Novak Djokovic
Foto: Australian Open / Twitter

VIDEO Australian Open: ​Novak Djokovic, în semifinale - Urmează duelul de cinci stele cu Roger Federer

de A.I. HotNews.ro
Milos Raonic nu pierduse set până în faza sferturilor de la Australian Open, parcursul canadianului fiind unul imaculat. Nuanțele de gri aveau însă să-și facă loc odată cu meciul contra lui Novak Djokovic. Sârbul a făcut ce a știut mai bine: a amortizat foarte bine forța serviciului adversarului, l-a obligat să lovească din poziții tot mai dificile și a rupt ritmul atunci când Milos dădea semne că este puternic în schimburi. Nole s-a impus în trei seturi, iar semifinala cu Roger Federer nu mai este un vis pentru fanii tenisului, ci o certitudine.
Ashleigh Barty
Foto: Australian Open / Twitter

​Australian Open: Este cunoscută prima semifinală feminină

de A.I. HotNews.ro
Ashleigh Barty (1 WTA) a făcut pasul spre calificarea în semifinalele de la Australian Open, după o victorie în două seturi, scor 7-6(6), 6-2, în meciul cu Petra Kvitova (cap de serie numărul 7).
Simona Halep
Foto: Australian Open / Twitter

​Australian Open: Când va avea loc sfertul de finală dintre Simona Halep și Anett Kontaveit

de A.I. HotNews.ro
Organizatorii primului Grand Slam al anului au stabilit programul zilei de miercuri, una în care va avea loc și sfertul de finală dintre Simona Halep și Anett Kontaveit.


REVISTA PRESEI

Bancul zilei: Totul pentru sport

de I.B. HotNews.ro
Un tip se adresează vânzătoarei dintr-un magazin de articole sportive:
- Aș dori un trening vă rog.
- De care? Pentru indoor sau outdoor? Alergat, fitness sau...
Caru`cu vedete
Foto: Colaj foto

Caru`cu vedete: Vedetele pompează 1 milion de euro în educația copiilor; Actrița Jessica Simpson, viață de calvar din cauza abuzurilor sexuale: ”M-am omorât cu alcool și pastile”

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Mai ții minte trupa Cassa Loco? Ce s-a întâmplat cu membrii formației după ce au luat-o pe drumuri separate...

Mama Lorei a murit. Aceasta suferea de cancer de mulți ani...
Faze tari
Foto: Colaj foto

Faze tari: În Alpii francezi, o centrală electrică generează curent din brânză; Nuntă neobișnuită în Pakistan: 80 de cupluri s-au căsătorit în același timp

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Un șofer din Covasna a ajuns cu mașina într-un lac înghețat. Ce încerca să facă...

Liniște, vorbește mumia! Au recreat vocea unui preot egiptean de acum 3.000 de ani...
Utile
Foto: Colaj foto

Utile: Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei cafea pe stomacul gol; Cum se mănâncă mango

de Lupu Vlad-Andrei HotNews.ro
Cancerul tiroidian nu trebuie neglijat. Endocrinolog: ”Cine observă un nodul în zona gâtului, să meargă neapărat la control”...

Sindromul Williams Beuren: cauze, simptome, tratament...


ESRI

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Totul pentru sport
Un tip se adresează vânzătoarei dintr-un magazin de articole sportive: - Aș dori un trening vă rog. - De care? Pentru indoor sau outdoor? Alergat, fitness sau...
Bancul zilei: Puteri sporite pentru polițiști
Doi tineri turișți sunt opriți de un polițist pe autostradă. Polițistul se apropie, cere carnetul de șofer și talonul de înregistrare și văzând că trebuie să aștepte după ele, îi da una peste cap șoferului.– Asta pentru că nu ai carnetul de șofer la îndemână, se răstește el. N-am...
Bancul zilei: - Iubito, plec la sală, ai vrea să vii cu mine?
- Iubito, plec la sală, ai vrea să vii cu mine?- Îți par grasă?...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by