Varianta Omicron
Foto: Dreamstime.com

Primele suspiciuni de variantă Omicron în România: Unul din componenții echipei de rugby CSM Știința Baia Mare și alte două persoane repatriate din Africa de Sud, infectate și izolate

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 1 Dec 2021 Actualitate | Coronavirus
Unul din componenții echipei de rugby CSM Știința Baia Mare, repatriată din Africa, este infectat și se află în izolare, sub observație medicală, fiind asimptomatic, potrivit ministerului Sănătății. Acestuia i s-a recoltat o nouă probă care va fi trimisă mâine pentru secvențiere la Institutul National de Cercetare Medico- Militară "Cantacuzino" București.
UPDATE 21:00 Alte două persoane care au fost repatriate cu un avion pe Otopeni au fost confirmate ca fiind infectate și se află în carantină la domiciliu, în județele de proveniență Vaslui si Brașov.
Teste de sange
Foto: Kasto80, Dreamstime.com

Theranos - Cum a fost posibilă cea mai mare escrocherie din istoria Silicon Valley

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 1 Dec 2021 Economie | Companii
Scandalul Theranos, compania care promitea să revoluționeze analizele de sânge, este mai palpitant decât un film de Hollywood. O șefă carismatică a păcălit investitorii, acționarii și pacienții, iar aparatele care ar fi trebuit să schimbe pentru totdeauna modul în care depistăm bolile nu au funcționat deloc bine. În articol puteți citi despre investitori creduli, despre fraude, despre lucruri care sunau mult prea bine și despre creșterea uimitoare a unei companii care apoi s-a prăbușit cu mare viteză.
Alec Baldwin
Foto: Matt Agudo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Alec Baldwin spune că nu a apăsat trăgaciul armei care a împușcat-o fatal pe Halyna Hutchins

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 1 Dec 2021 Actualitate | Internațional
Alec Baldwin spune într-un interviu TV care urmează să fie difuzat că nu a apăsat pe trăgaciul pistolului care a tras un glonț real și a ucis-o pe regizoarea Halyna Hutchins pe platoul de filmare a filmului „Rust”, potrivit unui extras publicat miercuri, scrie Reuters.
Klaus Iohannis la Cotroceni
Foto: Presidency.ro

Iohannis: 1 Decembrie este despre solidaritate / Vaccinarea e singura soluție / Evenimentele recente au condus la neîncredere în clasa politică

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 1 Dec 2021 Actualitate | Esențial
Preștedintele Klaus Iohannis a reiterat miercuri, în discursul rostit la recepția organizată cu ocazia Zilei Naționale, că obiectivul principal al României este democrația, viitorul nostru european și întărirea statului de drept care să genereze prosperitate pentru oameni. Președintele a felicitat cadrele medicale pentru activitatea lor din pandemie și a îndemnat din nou la vaccinare, ca ”singură soluție” de a trece peste această criză. ”Este vremea rezultatelor măsurabile și a reformelor care au întârziat prea mult timp. Astăzi avem o soluție atipică pentru guvernarea țării, pentru a trece România peste o încercare istorică.”, a spus președintele.
Angela Merkel
Foto: Profimedia Images

Europa caută cu dispearare un nou lider? Cine o să o înlocuiască pe Merkel: Emmanuel Macron, Mario Draghi sau Olaf Scholz?

de N.O. HotNews.ro
”Percepută ca liderul de facto al Uniunii Europene și al lumii libere”, Angela Merkel se pregătește să iasă din scenă după 16 ani în funcție, notează Le Vif, potrivit Rador. Cine o s-o înlocuiască pe Angela Merkel pe post de locomotivă a Europei: Emmanuel Macron, Mario Draghi sau Olaf Scholz?, arată o analiză a sursei citate.
Vlad Oros
Foto: Arhiva personala
​INTERVIU

De ce învață Vlad Oros, elevul medaliat cu aur la două Olimpiade Internaționale în 2021: pentru momentele „Evrika” / „Mulți nu au înțeles ce înseamnă un virus sau un vaccin; asta îmi pare un eșec al sistemului de educație”

de Iulia Rosca HotNews.ro
Miercuri, 1 Dec 2021 Actualitate | Educatie
În căutarea unor momente pe care le numește de tip „Evrika”, Vlad Oros, elev în clasa a XI la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara a câștigat numai în 2021 medalia de Aur la două Olimpiade Internaționale - Fizică și Astronomie și Astrofizică - și ar fi avut șansa și la a treia, dacă olimpiada internațională de Lingvistică nu era în același timp cu cea de fizică. A fost „drama anului” pentru el, după ce, odată cu pandemia care, în 2020, i-a anulat toate olimpiadele, a redescoperit pasiunea de a studia pentru „frumusețea” științei. „Îmi pare rău să spun asta de 1 decembrie, dar sunt sigur că nu voi vrea să studiez în România”, a mărturisit el într-un interviu pentru HotNews.ro. Între timp, Vlad cântă la pian și compune piese în GarageBand, iar pe unele le și publică online.


Adrian Caciu
Foto: Hotnews

CV-ul oficial al lui Adrian Câciu - ministrul Finanțelor/ UPDATE Cu ce se ocupau firmele pentru care a lucrat

de F.B. HotNews.ro
Miercuri, 1 Dec 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Noul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu, și-a publicat CV-ul pe site-ul instituției pe care o conduce. A omis totuși câteva lucruri: faptul că a fost mason (Asociația “Marea Lojă Națională din România” și Asociația de Administrare a Ritului Scoțian) și două firme cu care a colaborat, respectiv Ava Policy, deținută de Daniel Botănoiu, și Rising Power SRL (despre care nu am găsit informații la ONRC). Despre aceste lucruri HotNews.ro a scris pe 22 noiembrie.
Marcel Ciolacu
Foto: Agerpres

Ciolacu: Nu am nicio problemă cu doamna Vicol în privința profesionalismului / Am văzut multe propuneri legislative foarte bine făcute

de N.O. HotNews.ro
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că nu are nicio problemă cu activitatea profesională a deputatului Laura Vicol, numită la șefia Comisiei juridice, însă spune că vor exista discuții la grupul parlamentar al social-democraților cu privire la această numire, relatează Agerpres.
Familia Ionescu și nebunia supra-îndatorării
Foto: BCR
Articol susținut de BCR ​

Familia Ionescu și nebunia supra-îndatorării. Jurnal de psiholog.

de Dan Popa HotNews.ro
Marți, ora 18:00. Ședința programată cu S. Ionescu. „Sunt la capătul puterilor… Nu mai pot… Am nevoie de ajutor". Cu aceste cuvinte, șoptite timid, dl. Ionescu își începe prima consultație în biroul meu. Acest bărbat, în vârstă de patruzeci de ani, de înălțime medie, ochelari cu rame închise la culoare, păr încărunțit la perciuni, elegant, are niște cearcăne uriașe sub ochi. Își scoate o țigară, dar îi spun că la mine nu se fumează. Stă în fața mea, încremenit și tăcut pe scaun.
Cristina Neagu, vizită-surpriză la antrenamentul echipei naționale de handbal
Foto: Captura YouTube
Articol susținut de BRD Groupe Societe Generale​

​VIDEO Cristina Neagu a făcut o vizită-surpriză la antrenamentul echipei naționale de handbal: Cu multă muncă și dăruire putem să câștigăm orice meci

de Smile Media
Cristina Neagu, cea mai titrată handbalistă româncă, le-a făcut o vizită-surpriză coechipierelor sale, la unul dintre ultimele antrenamente ale echipei naționale desfășurat la Sala Polivalentă din București, înainte de plecarea spre Campionatul Mondial de Handbal feminin din Spania, pentru a le ura succes la competiție. Cu această ocazie, handbalista a adresat și un mesaj de „La mulți ani”, cu ocazia zilei naționale a României, 1 decembrie.
Semnătura electronică
Foto: Freepik.com

[P] Semnăturile electronice - o soluție pentru digitalizare

de Smile Media
Luni, 29 Nov 2021 Actualitate | Esențial
Ovidiu Găitan, Federația Patronală Petrol Și Gaze. Acest articol face parte dintr-o campanie de informare a Confederației Patronale Concordia privind beneficiile democratizării semnăturii electronice. Semnăturile electronice sunt importante în procesele de digitalizare, acestea contribuind la flexibilizarea și debirocratizarea a procesului de întocmire și semnare a documentelor, creșterea eficienței serviciilor online din sectorul public și privat, a activităților economice electronice și a comerțului electronic.
Oferte Huawei de Black Friday 2021
Foto: Huawei Consumer BG
Articol susținut de Huawei Consumer BG

Black Friday la Huawei. Ce produse poți găsi la prețuri avantajoase

de Narcis Anton Smile Media
Luni, 29 Nov 2021 Actualitate | Esențial
Da, a venit din nou acea perioadă din an când majoritatea magazinelor reduc prețurile. Black Friday a devenit și în România un eveniment destul de așteptat, chiar dacă la noi în țară nu este un eveniment care se întâmplă într-o singură zi. Majoritatea magazinelor aleg să țină reducerile pe o perioadă mai lungă de timp. Și asta nu este un lucru rău, evident, cu condiția ca reducerile să fie avantajoase.
Daniel Nicolaescu - Președintele Comisiei Juridice a ARB
Foto: Hotnews
Articol susținut de Asociația Română a Băncilor în cadrul campaniei "ARB Talks"

​VIDEO INTERVIU: Daniel Nicolaescu, ARB - pe de o parte, anumite lucruri trebuie explicate mai clar, pe de altă parte, ne dorim contracte mai scurte. Echilibrul este greu de realizat

de SmileMedia
Contractele cu băncile nu au fost mereu o lectură plăcută însă sunt o lectură necesară atunci când dorești să beneficiezi de anumite produse. Daniel Nicolaescu, Președintele Comisiei Juridice a Asociației Române a Băncilor explică într-un interviu acordat hotnews.ro de ce pun băncile atât de multe întrebări clienților lor, de ce contractele bancare sunt stufoase și ce s-a întâmplat cu acele clauze contractuale complicat de înțeles de persoanele obișnuite.
Marius Vasilescu si Vasile Vasilescu
Foto: horologer
​#Respect #RoMâine

INTERVIU Marius Vasilescu, antreprenor ceasornicar: Primul ceas l-am asamblat la vârsta de 7 ani sub îndrumarea tatălui meu

de A.T. HotNews.ro
În ceasornicărie trebuie mult calm, concentrare și gândire logică, așa că ceasornicarii sunt de regulă niște oameni destul de înțelepți. Pe lângă asta, faptul că sunt din ce în ce mai puțini ceasornicari competenți (în întreaga lume, nu numai în România) nu face decât ca respectul oamenilor pentru această meserie să fie pe un trend crescător, spune Marius Vasilescu, antreprenor ceasornicar.
Ursula von der Leyen
Foto: Comisia Europeana

UPDATE Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen: UE trebuie să ia în calcul introducerea obligativității vacccinării antiCovid

de R.P. HotNews.ro
UE trebuie să ia în calcul introducerea obligativității vacccinării antiCovid ca reacție față de răspândirea în Europa a noii tulpini de coronavirus, Omicron, mult mai contagioasă, a declarat miercuri șefa Comisiei Europene, Ursual von der Leyen, potrivit The Guardian.
Defilare desincronizata 1 Decembrie
Foto: Captura video

VIDEO Defilare desincronizată de 1 Decembrie la Cluj-Napoca. Jandarmeria Română: „Moment de neacceptat”

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 1 Dec 2021 Actualitate | Esențial
Nu toate defilările au mers ca pe roate miercuri de Ziua Națională a României. La Cluj-Napoca, jandarmii care au participat la defilarea de 1 Decembrie au pierdut ritmul și toate eforturile de recăpătare a sincronului au eșuat. Jandarmeria Română (IGJR) își cere scuze public.
Laetoli A, urmele descoperite in Tanzania
Foto: Stephen Gaughan și James Adams

Inedit: Un nou strămoș uman necunoscut, contemporan cu Lucy, avea mersul similar cu al urșilor

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 1 Dec 2021 Science - Arheologie
Urme antice dezvăluie că o rudă misterioasă a oamenilor ar fi trăit în același timp și în aceeași zonă cu faimosul strămoș uman „Lucy” din Tanzania. În mod ciudat, aceste aceste urme enigmatice indică un mers neobișnuit cu pas încrucișat, unde un picior se încrucișează peste celălalt în timpul mersului, arată un nou studiu, citat de Live Science.
Vaccin Moderna
Foto: Johanes Christo/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Președintele Moderna spune că doza booster specială pentru Omicron nu va fi gata înainte de luna martie / Care ar fi condițiile pentru ca noul vaccin anti-Covid să fie gata mai repede

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 1 Dec 2021 Actualitate | Coronavirus
Moderna Inc ar putea avea o doză de rapel care să vizeze varianta Omicron testată și pregătită pentru a depune cererea de autorizare în SUA cel mai devreme în luna martie, a declarat miercuri președintele companiei, relatează Reuters. Președintele Moderna a subliniat că există totuși o excepție în care noul vaccin anti-Covid ar putea fi gata mai devreme: Agenția americană a medicamentului să schimbe regulile și să facă un calendar de autorizare similar cu cel de aprobare a vaccinurilor antigripale.
China
Foto: Noel Celis / AFP / Profimedia

„Poarta globală” a UE - o replică pentru China sau o fundătură?

de I.B. HotNews.ro
De aproape 10 ani China lucrează sârguincios la un nou Drum al Mătăsii. Prin porturi, căi ferate și alte elemente de infrastructură încearcă să lege alte țări de ea din punct de vedere economic. Deși acest fapt lasă multe țări partenere cu datorii masive și unele proiecte nu sunt prea profitabile, noul Drum al Mătăsii a ajutat exporturile chinezești și rămâne per total profitabil, scrie EUobserver.
Fake news
Foto: captura BBC.com

Dezinformarea legată de Covid nu se diminuează: Facebook destructurează noi rețele de fakenews / Cum acționează China

de I.B. HotNews.ro
Meta, compania-mamă a Facebook, a declarat miercuri că a blocat rețelele rău intenționate, care foloseau dezbaterile despre vaccin pentru a hărțui profesioniștii sau a diviza companiile, semn că dezinformarea legată de pandemie nu se diminuează, scrie AFP. Tactica lor includea lăsarea de comentarii sub postările victimelor, utilizând o ortografie ușor modificată, cum ar fi „vaxcinati” în loc de „vaccinati.
Shuai Peng
Foto: MONIKA GRAFF / UPI / Profimedia

WTA, măsură radicală împotriva Chinei după dispariția lui Shuai Peng

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Miercuri, 1 Dec 2021 Sport | Tenis
Steve Simon, președintele WTA, a luat decizia de a suspenda toate turneele din China din cauza anchetei în curs de desfășurare în cazul sportivei Shuai Peng. Jucătoarea de tenis a apărut în diferite imagini, dar forul feminin de tenis nu are nicio certitudine în ceea ce privește libertatea de exprimare a acesteia.
armata spionaj si economie in romania1945-1991
Foto: Hotnews

Armată, spionaj și economie în România (1945-1991). Ediție specială Giftbooks cu mesajul și autograful autorului!

de A.V. HotNews.ro
Luni, 22 Nov 2021 Actualitate | Cultură
Aceasta este poate cea mai spectaculoasă carte de pană acum a istoricului Petre Opriș. Când începi să analizezi industria din perioada comunistă, inevitabil trebuie să intri în zona spionajului industrial și a proiectelor militare. Spionajul, mai ales pe vremea lui Ceaușescu, a fost un element esențial al dezvoltării industriei românești. Și astfel începi să înțelegi cum luau Ceaușescu sau diverși ministri decizii. - Lucian Popescu, editor Contributors.ro
Ediție specială, exclusiv pentru GiftBooks, cartonată și cu mesaj din partea autorului și autograf! Număr limitat de exemplare!
Antonio Guterres
Foto: Captura YouTube

Antonio Guterres: Închiderile de frontiere din cauza COVID-19 sunt ”injuste, punitive și ineficiente”

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 1 Dec 2021 Actualitate | Coronavirus
Închiderile frontierelor în contextul apariției variantei Omicron sunt "profund injuste, punitive și ineficiente", a declarat miercuri secretarul general al ONU, Antonio Guterres, făcând apel la favorizarea testelor pentru călători, relatează AFP, potrivit Agerpres.
Donald Trump
Foto: Profimedia Images / AFP / Brendan SMIALOWSKI

Trump, testat pozitiv covid-19 cu puțin înaintea dezbaterii cu Biden, dezvăluie fostul său șef de cabinet Mark Meadows

de I.B. HotNews.ro
Fostul președinte republican Donald Trump a fost testat pozitiv covid-19, iar apoi negativ, cu trei zile înaintea dezbaterii sale cu Joe Biden la 29 septembrie 2020, dezvăluie fostul său șef de cabinet Mark Meadows într-o carte, scrie The Guardian, care și-a procurat un exemplar, relatează AFP.
Militarul Andrei Opris
Foto: Fortele Terestre Romane

Povestea și războaiele unui militar român care, de Ziua Națională, a defilat în scaun cu rotile și cu un steag în mână

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Miercuri, 1 Dec 2021 Actualitate | Esențial
Cei care au urmărit parada de 1 Decembrie au putut remarca un militar care a defilat într-un scaun cu rotile, împins de un camarad, în timp ce ținea în mâini steagul Asociației Militarilor Veterani din România. Soldatul se numește Andrei Opriș, a luptat în Bosnia, Irak și Afganistan. Întors acasă, luptă acum pentru altă cauză și anume realizarea în România a unui centru de recuperare fizică și psihică a militarilor care au trecut prin războaie.
Mauricio Macri
Foto: Wikimedia Commons

Argentina: fostul președinte Macri acuzat de spionaj în cazul scufundării unui submarin în 2017

de I.B. HotNews.ro
Fostul președinte argentinian Mauricio Macri a fost acuzat de presupuse acte de spionaj, pe când era șef al statului, asupra familiilor victimelor „San Juan”, un submarin a cărui scufundare în 2017 a făcut 44 de morți, a anunțat miercuri magistratul însărcinat cu ancheta, citează AFP.
Cupa Romaniei
Foto: frf.ro

FC Argeș, în semifinalele Cupei României după ce a trecut de Poli Timișoara la loviturile de departajare

de Silviu Dumitru HotNews.ro
FC Argeș s-a calificat în semifinalele Cupei României la fotbal după ce a trecut, în deplasare, de Poli Timișoara (echipă din Liga 2), scor 5-4 la loviturile de departajare (a fost 0-0 după 120 de minute).
Sistemul Patriot românesc, pe sub Arcul de Triumf
Foto: MApN

VIDEO / FOTO Parada militară de la Arcul de Triumf de Ziua Națională. Militarii români au defilat în premieră cu sistemul de rachete HIMARS, sistemul anti-rachetă Patriot și transportoarele Piranha V

de Victor Cozmei HotNews.ro
Parada militară de Ziua Națională a României va marca 103 ani de la Marea Unire, iar cu acest prilej câteva sute de militari și specialiști ai MApN, MAI, SRI și SPP vor defila în Capitală, împreună cu peste 100 de mijloace tehnice, în timp ce aproape 30 de aeronave vor survola orașul. În premieră soldații români vor prezenta la parada din acest an două din cele mai noi echipamente intrate în dotarea Armatei Române: sistemul de rachete cu bătaie mare sol-sol HIMARS și sistemul defensiv antiaerian și antirachetă Patriot.

Omicron
Foto: Dreamstime.com

OMS: Insuficiența vaccinării și a depistării, o rețetă perfectă pentru ca variantele să se reproducă

de N.O. HotNews.ro
Lumea se confruntă cu un „cocktail toxic” din cauza acoperirii vaccinale insuficiente și a nivelului insuficient a depistării, a avertizat miercuri șeful OMS, asigurând că este un teren favorabil pentru variante, relatează AFP.
Tulpina Omicron
Foto: Dreamstime.com

Primul studiu pe bază de secvențiere pentru varianta Omicron în România. Medlife nu a identificat noua tulpină sud africană pe teritoriul țării

de C.V. HotNews.ro
MedLife a derulat un nou studiu pe bază de secvențiere pentru varianta Omicron, în contextul răspândirii la nivel european a tulpinii sud-africane a coronavirusului. MedLife a reluat procesul de secvențiere a genomului SARS-CoV-2 și anunță primele rezultate obținute în urma analizării unui lot de 156 de probe.

FOTOGALERIE Alba-Iulia, în sărbătoare

de I.B. HotNews.ro
În urmă cu 103 ani, la 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare ce a votat unirea Transilvaniei cu România, și a consfințit ceea ce acum numim România Mare. ”Treceți peste ceea ce vă desparte și veniți la Alba-Iulia pentru ceea ce vă unește”.
Kulcsar Terza Jozsef
Foto: Facebook via Digi24

Digi24. Deputat UDMR: 1 decembrie este zi de doliu pentru comunitatea maghiară din România

de Digi24 Digi24
Deputatul UDMR Kulcsar Terza Jozsef susține că ziua de 1 Decembrie reprezintă pentru comunitatea maghiară o zi de doliu național. La mesajul publicat pe Facebook, acesta a alăturat o imagine cu „1 decembrie” pe un fundal negru.
Lionel Messi
Foto: Profimedia via DigiSport

DigiSport. Singurul fotbalist de la PSG pe care Leo Messi nu l-a invitat la petrecerea privată de după câștigarea Balonului de Aur

de DigiSport Digisport.ro
Leo Messi (34 de ani) a organizat o petrecere privată duminică, în aceeași seară în care a câștigat Balonul de Aur pentru a șaptea oară.
Sala de operatii
Foto: Pixabay

O doctoriță din Austria a fost amendată pentru că a tăiat piciorul greșit al unui pacient / Ea poate contesta decizia

de N.O. HotNews.ro
O doctoriță a fost amendată miercuri în Austria pentru că a amputat piciorul greșit al unui pacient, a declarat miercuri tribunalul regional din Linz (nord), relatează AFP.
Hanu lui Manuc, Bucuresti
Foto: Facebook

Weekend trending special: Restaurantele din București care au pregătit meniuri dedicate de Ziua Națională a României (cu fasole și ciolan incluse, desigur)

de Gruia Dragomir HotNews.ro
În cazul în care n-ai gătit acasă fasole cu ciolan/cârnați și nici nu vrei să mănânci o porție de la un eveniment organizat de vreo televiziune, am pregătit o listă cu locuri unde poți să mergi la sigur și unde se gătește nu doar bine, ci excelent. De reținut e că peste tot accesul se face cu certificat verde.
Alexandr Lukasenko
Foto: Maxim GUCHEK / AFP / Profimedia

Belarus: Acord al celor 27 de state privind extinderea listei de sancțiuni

de I.B. HotNews.ro
Reprezentanții celor 27 state au convenit miercuri să extindă lista sancțiunilor UE împotriva Belarusului la 28 de oficiali și entități considerate responsabile pentru criza migrației orchestrată de Minsk, potrivit unor surse europene, citate de AFP.
Coronavirus in Germania
Foto: Jonas Walzberg / AFP / Profimedia

Omicron Nigeria a depistat primele cazuri de infectare cu noua tulpină / Varianta sud-africană continuă să se răspândească și în Europa

de Redactia HotNews.ro
Nigeria, cea mai populată țară africană, a depistat pe teritoriul său primele trei cazuri de infectare cu variantă Omicron a coronavirusului care se răspândește în întreaga lume, au anunțat miercuri autoritățile sanitare. Și în Europa au fost confirmate noi cazuri de infectare cu noua tulpină, tot mai multe state revenind la o serie de restricți: în Marea Britanie au fost identificate alte 22 de cazuri, în Germania 4, în timp ce Norvegia a revenit la purtarea măștii sanitare. Coreea de Sud a raportat și ea o creștere a numărului de cazuri.

Anthony Blinken
Foto: Profimedia Images

Rusia și-a intensificat planurile pentru o posibilă acțiune militară în Ucraina / Blinken: Îi voi spune lui Lavrov că Rusia trebuie să se retragă și să își retragă trupele de la graniță

de N.O. HotNews.ro
Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat miercuri că Statele Unite sunt profund îngrijorate de dovezile că Rusia a făcut planuri pentru mișcări agresive semnificative împotriva Ucrainei, adăugând că planurile Rusiei includ eforturi de destabilizare a Ucrainei din interior, precum și operațiuni militare la scară largă, relatează Reuters.
Serie A
Foto: Twitter - Lega Serie A

Serie A: Napoli, egalată de Sassuolo după ce a condus cu 2-0 / Victorii pentru AC Milan și Inter Milano

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Liderul Napoli a condus cu 2-0 la Sassuolo, dar a obținut doar o remiză pe terenul formației lui Vlad Chiricheș, în etapa a XV-a din Serie. În schimb, AC Milan și Inter Milano, principalele urmăritoare, au obținut victorii în meciurile pe care le-au disputat miercuri.
La multi ani in romana de 1 Decembrie in Times Square
Foto: Captura video

VIDEO „La mulți ani” s-a putut citi pe 1 Decembrie și în Times Square din New York

de Redactia HotNews.ro
Pe 1 decembrie, în Times Square din New York , un mesaj în limba română le ura ”La mulți ani românilor de pretutindeni”.
Abecedar de colorat
Foto: Hotnews
Recomandare prescolari

Abecedar de Colorat si Abecedar Poveste

de A.V. HotNews.ro
Abecedarul poveste reprezintă fericita întâlnire a textului izbutit cu imaginile atent elaborate și sugestive. Copiii vor adora cartea și datorită galeriei diverse de personaje simpatice și hazlii ce aduc o încărcătură proaspătă de culoare și dinamism.
Abecedarul de Colorat conține diversele activități distractive ce îi vor ajuta pe cei mici să se obișnuiască cu fiecare literă în parte, într-un format perfect adaptat copiilor ce îi va sprijini să-și dezvolte spiritul de atenție, creativitatea și inteligența.
Srdjan Djokovic
Foto: Facebook

Tatăl lui Novak Djokovic, pus la punct în privința vaccinării obligatorii pentru Australian Open

de A.I. HotNews.ro
Miercuri, 1 Dec 2021 Sport | Tenis
Martin Pakula, ministrul sporturilor din statul australian Victoria, a respins acuzațiile de șantaj formulate de tatăl lui Novak Djokovic privind vaccinarea obligatorie a jucătorilor pentru a participa la Australian Open 2022, transmite AFP.
Certificat Verde
Foto: Hotnews

Certificate verzi falsificate. Coaliția de guvernare din Germania vrea să schimbe legea, prevăzând pedepse cu până la cinci ani de închisoare

de Dani Rockhoff HotNews.ro
În toată Germania au apărut certificate de vaccinare anti-Covid falsificate. Cazurile suspecte sunt anchetate de poliție. Doar în landul Brandenburg se derulează, în prezent, anchetarea a 106 cazuri, după cum relatează postul de radio regional, rbb24.
Vasile Ghetau
Foto: Arhiva personala

Cifrele catastrofale ale depopularii României in anul 2020

de Vasile Ghetau Contributors.ro
Populația rezidentă a țării era la începutul anului 2021 de aproape 19,2 milioane locuitori. Declinul din anul 2020 a fost deosebit de mare, de 143 mii locuitori. Raportat la numărul populației rezidente a țării indicatorul a avut nivelul cel mai ridicat din cele 9 țări membre ale Uniunii Europene în care populația a fost în declin.
O radiografie la nivelul localităților, județelor și regiunilor de dezvoltare economică relevă amploarea crizei demografice în care se află țara. Peisajul este cel al unui dezastru în care cei mici și slabi dispar inexorabil alimentând cu puținul care le-a mai rămas pe cei mai mari și mai puternici. Dar acest puțin nu îi poate salva pe termen lung pe cei din urmă, ei înșiși purtând tarele unei maladii cronice, denatalitatea.
Netflix
Foto: Insidestudio, Dreamstime.com

''Berlin'', un serial derivat din ''La casa de papel'', va fi lansat de Netflix în 2023

de N.O. HotNews.ro
20:08
"Berlin" este numele serialului derivat (spin-off) din "La casa de papel", au anunțat creatorii celebrului serial difuzat de Netflix și care se va axa asupra vieții unuia dintre membrii cei mai carismatici ai bandei de jefuitori, relatează EFE, potrivit Agerpres.
protest anti-Vaccin 1 decembrie
Foto: Hotnews

FOTO Protest anti-vaccinare de 1 Decembrie în București: ”Libertate, fără certificate”

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 1 Dec 2021 Actualitate | Esențial
Aproximativ 450 de protestatari s-au adunat miercuri, de 1 Decembrie, la Universitate, zona Fântâni, în centrul Capitalei, pentru a manifesta împotriva certificatelor verzi. Cei mai mulți participanți sunt fără mască.
Patriotism
Foto:

IC Brătianu: Patriotismul se poate arăta prin ce spui, mai ales prin ce faci, si câteodată se arată prin ce taci. O discuție despre patriotism cu un academician, un antreprenor și un student

de DP HotNews.ro
”​Manifestärile de patriotism se pot face si prin ce spui, se pot face mai ales prin ce faci, si cate odatä se fac prin ce taci. Și nu și reaminteșce d. Cantacuzino că d-sa este representant al municipalităței Bucuresci și că pe timpul pe care l-a pierdut de a căuta în dicționar cuvinte fórte frumóse si de a construi frase fórte cadentate, putea să-l întrebuințeze din punct de vedere patriotic și în alt mod”, îi spunea IC Brătianu lui MG Cantacuzino, primar al Capitalei și fost ministru al Justiției într-o dezbatere parlamentară. Ce mai înseamnă azi a fi patriot? Cât de mult s-au schimbat după Revoluție atributele ”bunului” patriot? Aceste întrebări le-am adresat unor personalități, unor antreprenori si unor studenți. Oameni care au trăit mult timp sub comunism, oameni care au trăit o bucată scurtă de comunism și tineri care nu au prins deloc comunismul. Azi, prima parte: acad. Daniel Dăianu, Paul Prisecaru- fost economist-șef al Consiliului Concurenței, în prezent antreprenor- și studenta Daniela Moiș din Timișoara.
Denis Cenusa
Foto: Arhiva personala

Politica externă a Moldovei – între „interconectarea” cu România și „echilibrarea” cu Rusia

de Denis Cenusa Contributors.ro
Fără vreo intenție declarată de a realiza o politică externă multivectorială, guvernarea pro-europeană de la Chișinău exprimă dorința de a reanima relațiile cu partea rusă. Intențiile autorităților moldovenești au la rădăcină realități politice locale. Pe dimensiunea politică, publicul moldovenesc încă favorizează relevanța forțelor politice care beneficiază influența rusească în țară. Din acest considerent, relațiile cu Rusia nu pot fi pur și simplu neglijate.
vaccinare anti-Covid 1 decembrie 2021
Foto: CNCAV

Vaccinarea anti-Covid în România: Doar 5.395 s-au imunizat în ultimele 24 de ore cu prima doză

de N.O. HotNews.ro
România a înregistrat în ultimele 24 de ore 24.837 de persoane care s-au vaccinat cu o doză de vaccin anti-Covid, dintre care 5.395 persoane cu prima doză.
Sepsi Sfantu Gheorghe baschet feminin
Foto: sepsi-sic / facebook
Baschet feminin

FIBA EuroCup: Sepsi Sf. Gheorghe, învinsă în ultimul meci din grupa B / Campioana României, calificată în play-off

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Deja calificată în faza play-off, Sepsi Sfântu Gheorghe a pierdut ultimul meci din grupa B a FIBA EuroCup. Campioana României la baschet feminin a fost învinsă miercuri, în deplasare, de formația ungară Uni Gyor, scor 73-69 (44-39).
1 Decembrie - Ziua Natțională a României
Foto: Dreamstime.com

1 Decembrie, Ziua Națională a României. Semnificațiile și istoria acestei zile. Cum se desfășoară ceremoniile în țară, care sunt restricțiile

de Victor Cozmei HotNews.ro
Miercuri, 1 Dec 2021 Actualitate | Esențial
Românii de pretutindeni sărbătoresc pe 1 Decembrie Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor. În urmă cu 103 ani, la 1918, la Alba Iulia a avut loc Marea Adunare ce a votat unirea Transilvaniei cu România, și a consfințit ceea ce acum numim România Mare. Pe ce alte date a fost în trecută sărbătorită ziua României, ce obiceiuri și tradiții au românii de această zi specială, ce manifestări sunt planificate azi, care sunt regulile de acces și zona restricțiilor rutiere, toate în articolul următor.
Pandemie
Foto: Profimedia Images / Rana Dias / Caia Image

Tulpina Omicron în 10 întrebări și răspunsuri: Când vom ști dacă vaccinurile sunt sau nu eficiente, de ce a apărut în Africa, cât de contagioasă este și ce simptome provoacă

de Alina Neagu HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | Sanatate
Nici nu am scăpat cu bine de tulpina Delta a coronavirusului, dominantă în acest moment în lume și aflată la originea declanșării valului 5 al pandemiei în multe țări din Europa occidentală în urmă cu doar câteva zile, și deja suntem pândiți de un nou pericol: o nouă tulpină a coronavirusului - Omicron - despre care se știu în acest moment puține lucruri.
Chestionar certificat covid
Foto: DreamsTime

​Chestionar online. Spune-ți părerea: Tu cum vezi certificatul verde COVID-19?

de CZ HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Actualitate | MEET Your MEP
În România, ceritificatul verde COVID este condiție de acces liber la mall, la restaurant, în magazine nealimentare, dar în țări ca Italia sau Austria, este obligatroiu și la locul de muncă. Tu cum vezi certificatul verde? Intră și votează în chestionarul nostru...
Jair Bolsonaro
Foto: Xinhua/Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia

VIDEO Bolsonaro se înscrie în Partidul Liberal pentru a putea candida în alegerile prezidențiale din octombrie 2022

de I.B. HotNews.ro
Președintele brazilian Jair Bolsonaro a devenit membru al Partidului Liberal (PL), o formațiune de dreapta, cu scopul de a dezminți sondaje care-l creditează cu o înfrângere în alegerile prezidențiale din octombrie 2022 de către fostul președinte Luiz Inacio Lula da Silva, eventualul candidat al stângii, relatează AFP.
Coronavirus in Romania
Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Coronavirus în România - Date complete: 85% din cei morți de COVID în ultima zi nu erau vaccinați / Aproape 1.100 de bolnavi sunt în stare gravă la spital. Câți dintre ei sunt vaccinați

de C.V. HotNews.ro
Miercuri, 1 Dec 2021 Actualitate | Coronavirus
Nu mai puțin de 1.141 cazuri noi de coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore. În ultima zi au fost raportate 17.639 de teste efectuate în ultima zi - 7.726 teste RT-PCR și 9.913 teste rapide antigen - ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 6,47%, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi au fost 89 de decese, dintre care 10 anterioare. Dintre cei morți de COVID, 76 erau nevaccinați.
Apple Music
Foto: Hotnews

Care sunt cele mai accesate melodii în 2021 pe Apple Music

de C.V. HotNews.ro
Apple Music a dezvăluit lista celor mai accesate melodii de anul acesta odată cu listele Top 100, care cuprind și cele mai citite versuri, cele mai ascultate piese pentru fitness și cele mai căutate cântece pe Shazam.
Filip Jianu
Foto: LAURENT SANSON / Sipa Press / Profimedia

Antalya Challenger: Filip Jianu s-a calificat în sferturile de finală

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Filip Jianu s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului challenger de la Antalya (Turcia), după ce l-a învins pe Geoffrey Blancaneaux, al șaptelea favorit. Românul și-a luat astfel revanșa după ce fusese întrecut de francez, anul acesta, în primul tur la Losinj (Croația).
Poza plaja Tel Aviv
Foto: Smile Media

Tel Aviv a devenit cel mai scump oraș din lume, depășind metropole ca Paris și Hong Kong

de Redactia HotNews.ro
Orașul israelian Tel Aviv este cel mai scump din lume, ca urmare a întăririi monedei locale shekel și accelerării inflației, conform unui clasament publicat miercuri de revista The Economist, relatează Agerpres.
Maria Sharapova, pe covorul rosu
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

FOTO Maria Sharapova, apariție pe covorul roșu într-o rochie confecționată din sticle reciclate

de I.A. HotNews.ro
Miercuri, 1 Dec 2021 Life | Showbiz
Maria Sharapova a participat recent la The Fashion Awards 2021, manifestare care a avut la Royal Albert Hall din Londra. Fosta lideră a ierarhiei WTA a purtat pe covorul roșu o rochie marca Iris van Herpen.
China
Foto: Profimedia Images

Financial Times: Populația Chinei se micșorează, și încă rapid​

de V.M. HotNews.ro
Miercuri, 1 Dec 2021 Actualitate | Internațional
În macroeconomie există o zicală veche și cam uzată: „Demografia este destinul”. Ideea e simplă. Dacă forța ta de muncă poate conta pe tineri, pe marginalizați ori pe imigranți pentru a se înrola în număr mai mare decât cei care pleacă, economia ta se află într-o situație destul de fericită. Consumul, investițiile și veniturile fiscale ar trebui în mod natural s-o stimuleze și mai mult.
Volodimir Zelenski
Foto: Genya Savilov / AFP / Profimedia Images

Rusia a început exercițiile militare la granița cu Ucraina. Zelenski, în Parlament: Nu mi-e frică să discut direct cu Putin / Premierul acuză Rusia de complot -UPDATE

de R.P. HotNews.ro
Ucraina trebuie să poarte tratative direct cu Moscova pentru a pune capăt războiului cu forțele sprijinite de Rusia în regiunea Donbas, a declarat, miercuri, președintele Volodimir Zelenski, într-un mesaj adresat Parlamentului de la Kiev. Zelenski a mai spus că nu-i e frică să discute cu Vladimir Putin. Între timp, tot miercuri, Rusia a anunțat că a început exercițiile militare regulate de iarnă în districtul său sudic, care se învecinează în mare parte cu Ucraina. Nu mai puțin de 10.000 de soldați s-au mutat pe terenuri de antrenament în această zonă imensă.
Protest la parada militară
Foto: Facebook / Marian Raduna

Banner de protest la adresa lui Iohannis afișat la parada militară: „liescu a chemat minerii. Iohannis a chemat PSD-ul” VIDEO

de C.V. HotNews.ro
Un banner cu mesaj critic la adresa președintelui Klaus Iohannis și a cooptării PSD la guvernare a fost afișat de câțiva dintre cei veniți să asiste la parada de Ziua Națională, de la București.
Fasole cu ciolan
Foto: Facebook/ Moara cu noroc

Marele mister al fasolei cu ciolan, mâncarea românilor de Ziua Națională: „Într-o țară creștină și preponderent religioasă, mâncarea tradițională din această zi nu ar conține nici carne, nici pește, nici ouă, nici lactate”

de Gruia Dragomir HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Life | Prin oraș
Un doctor în sociologia practicilor alimentare și un jurnalist specializat în gastronomie explică pentru HotNews.ro de când și mai ales de ce a devenit fasolea cu ciolan un mod tradițional de sărbătorire a Zilei Naționale a României.
Rata de infectare pe judete - 1 decembrie 2021
Foto: GCS

Topul județelor după cazurile COVID-19 / ​GRAFIC Rata de infectare - Un singur județ mai e în scenariul roșu

de C.V. HotNews.ro
Nu mai puțin de 15 județe, aproape o treime din total, au raportat peste 30 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 24 de ore. De departe cel mai mare număr se regăsește în continuare în Capitală, cu aproape 181 de cazuri noi raportate. Urmează Giurgiu cu 104 cazuri. Rata de infectare cu noul coronavirus la nivel național a scăzut ușor la 1.69. 32 județe sunt în scenariul verde, cu o rată de sub 2 la mie, iar alte 9 județe în scenariul galben, sub 3 la mie. Cea mai mare incidență la mia de locuitori, la 14 zile, este în județul Arad cu 3,04.
Antony Blinken
Foto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

Mesajul secretarului de stat al SUA, Antony Blinken de 1 Decembrie: Suntem mândri să fim alături de România ca aliați NATO

de Redactia HotNews.ro
Secretarul de stat american Antony Blinken afirmă, în mesajul de Ziua Națională a României, că Statele Unite sunt ”mândre” să fie alături de România ca aliați NATO, să acționeze împreună pentru a depăși amenințările și provocările de azi și de mâine, atât în regiunea Mării Negre, cât și în alte zone.
Incendiu de vegetaţie în Piatra Neamţ
Foto: News.ro

VIDEO Incendiul de proporții de la Piatra Neamț a fost lichidat: Peste 20 de hectare de vegetație de pe muntele Pietricica au ars

de Redactia HotNews.ro
Peste 20 hectare de vegetație de pe muntele Pietricica, din Piatra-Neamț, au ars în noaptea de marți spre miercuri într-un incendiu ce risca să se extindă la o mănăstire, dar și la mai multe blocuri din apropiere. Condițiile de intervenție ale pompierilor au fost nefavorabile din cauza vântului puternic, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, locotenentul Irina Popa, citat de Agerpres.
Nerd Alert
Foto: Hotnews
​NERD ALERT

Tom Cruise a insistat ca Val Kilmer să joace în „Top Gun 2” deși și-a pierdut vocea din cauza cancerului / Frank Sinatra trebuia să fie „Greu de ucis” / Daniel Craig a luat-o la fugă după ce i-a spart nasul lui Dave Bautista

de Sebastian Jucan HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021
Tom Cruise a cerut vehement ca Val Kilmer să fie în noul film Top Gun 2 deși acesta și-a pierdut aproape complet vocea din cauza cancerului, Daniel Craig a luat-o la fugă după ce i-a spart nasul lui Dave Bautista în timpul filmărilor la James Bond, Henry Cavill vrea să mai îl joace pe Superman, Frank Sinatra trebuia să fie „Greu de ucis” și alte povești interesante cu „The Mandalorian”, James Gandolfini și Nicolas Cage într-o ediție specială a Nerd Alert.
xenoboti
Foto: Captura YouTube

Cercetători: Primii roboți vii din lume, cunoscuți sub numele de xenoboți, se pot reproduce

de DP HotNews.ro
Oamenii de știință americani care au creat primii roboți vii din lume spun că formele de viață, cunoscute sub numele de xenoboți, se pot reproduce acum într-un mod care nu este văzut la plante și animale, relatează CNN, citat de news.ro. Formați din celulele stem ale broaștei africane cu gheare (Xenopus laevis) de la care își iau numele, xenoboții au o circumferință mai mică de un milimetru (0,04 inchi). Micii roboți au fost prezentați pentru prima dată în 2020, după ce experimentele au arătat că se pot mișca, lucra împreună în grupuri și se pot auto-vindeca.Alte titluri din Actualitate:

Ucraina cere NATO să pregătească sancțiuni împotriva Rusiei și să întărească cooperarea militară cu Kievul, în eventualitatea unui atac
Parlamentul Ungariei dă undă verde pentru referendumul lui Viktor Orban privind comunitatea LGBT. Scrutinul ar putea avea loc odată cu alegerile parlamentare
Ciolacu spune că n-a negociat cu Iohannis guvernul PSD-PNL. „Lucrurile” pe care liderul social-democrat spune că nu le-a uitat
Maia Sandu: ”Dragă Românie, de ziua ta, îți doresc să rămâi puternică și generoasă. Să fii o voce distinctă în lume și în Europa unită”
VIDEO Nicolae Ciucă de 1 Decembrie: Doar printr-un efort comun vom putea depăși perioada dificilă pe care o traversăm
Câte Zile Naționale a avut România și cum erau serbate. De la ”bandele de lăutari” la paradele militare de azi
Maraton de vaccinare anti-COVID, miercuri și joi, cu prilejul Zilei Naționale
VIDEO A fost deschis circulației ultimul tronson din Autostrada A 10 Sebeș-Turda, după 7 ani. Se va circula fără întrerupere între Sibiu și Cluj
Ciolacu: Nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie
VIDEO Momentul în care un F-35 de pe portavionul Queen Elizabeth se prăbușește în mare / Pilotul s-a catapultat în siguranță


ECONOMIE

Sediu ANAF - Sector 1
Foto: Hotnews

Principalele 10 întrebări adresate de contribuabili Fiscului. Care sunt răspunsurile

de F.B. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
În primul semestru din acest an, Fiscul a primit mai multe întrebări, mare parte dintre ele fiind legate de cunoscută Declarație unică, de la cine depune, până la plata contribuțiilor sau înregistrarea în SPV. În acest sens, într-un document, ANAF a prezentat principalele 10 întrebări și a oferit răspunsurile respective.
Douyin este varianta chineza a TikTok
Foto: Costfoto / ddp USA / Profimedia

Considerat nerelevant de cei maturi, TikTok e folosit intens de micii antreprenori. Poveștile a 6 oameni de afaceri români al căror business e pe TikTok

de Daniela Moiș HotNews.ro
În 2021, TikTok, platforma de socializare pentru partajarea de videoclipuri, este extrem de populară. Copiii o adoră, mulți adulți nu o înțeleg, unii o contestă, dar un lucru e clar: nu poți s-o ignori. TikTok se numește Douyin în China, unde are peste 250 de milioane de utilizatori. În restul lumii, aplicația se numește TikTok și este disponibilă în 154 de țări. Când deschideți TikTok, vă întâmpină videoclipuri făcute deopotrivă de amatori și profesioniști. Pentru cei de peste 20 de ani, acest conținut nu are nicio relevanță, dar pentru cei de sub 20 de ani e crucială, întrucât pot strânge milioane de vizualizări și de urmăritori. Sensor Tower raportează că TikTok a fost cea mai descărcată aplicație la nivel mondial în trimestrul al treilea din 2021, depășind 3 miliarde de instalări la nivel global. Pentru micii întreprinzători, conștienți de potențialul de marketing pe care îl oferă, TikTok este o foarte bună trambulină de vânzări. Iată povestea a 6 dintre ei.
Dacia Jogger
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Dacia Jogger, cel mai nou model de familie al mărcii, poate fi comandat începând de miercuri / Când sunt programate primele livrări

de Redactia HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Economie | Auto
Jogger, noul vehicul de familie al gamei Dacia, poate fi comandat începând de miercuri, 1 decembrie, în întreaga rețea de agenți autorizați ai mărcii, a anunțat compania. Dacia Jogger este disponibil la lansare cu două motorizări - noul motor pe benzină TCe 110 și motorul ECO-G 100 -, iar prețul de pornire pornește de la 13.990 de euro.


SPORT

O lovitura de la 11 metri speciala
Foto: Captura Instagram

VIDEO Să mai și zâmbim: De cât elan ai nevoie pentru a executa un penalti?

de Red. Sport HotNews.ro
Unii fotbaliști execută penaltiurile de pe loc, alții au nevoie de mai mult elan. Există însă și o categorie aparte: cei carora le trebuie jumătate de teren pentru a se pregăti.
Gheorghe Tadici
Foto: JACQUES DEMARTHON / AFP / Profimedia

Suspendarea primită de Gheorghe Tadici după ce și-a bruscat o elevă de la HC Zalău

de A.I. HotNews.ro
În urmă cu câteva zile, Gheorghe Tadici și-a bruscat o elevă de la HC Zalău (nu era la primul derapaj de acest fel din ultima perioadă), iar fostul selecționer al naționalei de handbal feminin a României și-a aflat miercuri suspendarea.
Johanna Konta
Foto: wta/ twitter

Johanna Konta, fostă ocupantă a locului 4 WTA, și-a anunțat retragerea din tenis

de A.I. HotNews.ro
Johanna Konta a anunțat, miercuri, că se retrage din tenisul profesionist la 30 de ani. Jucătoarea britanică a câștigat patru turnee WTA de-a lungul carierei, iar cea mai bună clasare a înregistrat-o în iulie 2017: locul 4 în lume.


0-100.hotnews.ro

Intr-o uzina auto
Foto: Volvo Cars

Inventivitate, dar și soluții disperate - Ce fac constructorii auto pentru a simți un pic mai puțin efectele crizei procesoarelor

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 26 Nov 2021 Economie | Auto
​Unii constructori auto vor pe viitor să-și proiecteze propriile cip-uri, alții le cumpără direct de la producător, iar în unele cazuri mașinile sunt produse fără anumite sisteme. Industria auto spera la început de 2021 că până în a doua jumătate a anului lucrurile se vor rezolva aproape total, însă nu a fost deloc așa, astfel că a fost nevoie să se găsească și soluții ingenioase, dar și unele disperate. Simplitate este cuvântul cheie, în unele cazuri s-a modificat designul sistemelor și asta s-a făcut în funcție de cip-urile care se găseau cel mai ușor.
Masini autonome
Foto: DreamsTime

Mașini fără șoferi circulă de marți în Seul. Vor fi chemate printr-o aplicație

de F.B. HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Economie | Finanțe & Bănci
Seul lansează marți serviciul de vehicule autonome, un mare pas în comercializarea proiectului privind mașinile fără șoferi, scrie Korea JoongAng Daily. Autoritățile au anunțat că vor opera 3 mașini autonome pentru cetățeni, ce vor circula pe anumite rute în zona Sangam-dong, din districtul Mapo.


LIFE

Uriah Heep
Foto: Facebook

VIDEO Trupa Uriah Heep, jumătate de secol de existență. Concert la București, în octombrie 2022

de Redactia HotNews.ro
Marți, 30 Nov 2021 Life | Muzică
Trupa rock Uriah Heep va marca jumătate de secol de existență printr-un turneu care va ajunge și la București în octombrie 2022. Primele 100 de bilete din fiecare categorie au preț special și vor fi puse în vânzare pe 2 decembrie.

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Câteva motive suplimentare pentru vaccinare
Doi bețivi pe o bancă: - M-am vaccinat Gogule! - Eu nu!- Prostule....
Bancul zilei: Medicul ideal în viziunea soțului
Soțul vine de la un control medical și-i spune soției: -Draga mea, mi-a recomandat medicul striptease și sex oral...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by