Putin in fata hartii cu podul care leaga Rusia de Crimeea
Foto: Alamy / Profimedia

De ce este Rusia (și implicit Putin) obsedată de Ucraina? Explicațiile unui celebru diplomat și analist american de acum 25 de ani, valide și în 2022

de Gabriel Bejan HotNews.ro
Chiar dacă a apărut în 1997, „Marea tablă de șah”, cea mai importantă carte de geopolitică scrisă de Zbigniew Brzezinski, fostul consilier de securitate națională al președintelui Jimmy Carter, oferă încă răspunsuri la întrebări actuale. De pildă, de unde vine obsesia Rusiei față de Ucraina?
Molnupiravir
Foto: Dreamstime.com

Molnupiravir, prima pastilă anti-COVID, ajunge luni în țară / De ce nu s-a înțeles România și cu Pfizer pentru a aduce și Paxlovid

de Redactia HotNews.ro
Luni vor sosi în România primele antivirale create pentru tratarea COVID-19 - 50.000 de cutii de Molnupiravir, medicamentul inovativ produs de Merck, a anunțat joi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, care a explicat și de ce nu s-au înțeles autoritățile și cu compania Pfizer, pentru a aduce și cealaltă pastilă anti-COVID - Paxlovid.
Pandemia de COVID-19
Foto: Wavebreak / Profimedia Images

VIDEO Rafila: Săptămâna viitoare va fi o nouă creștere spectaculoasă a cazurilor de COVID-19 / Primul județ din România în care școlile ar putea trece în online

de Redactia HotNews.ro
O nouă creștere spectaculoasă a cazurilor noi de COVID-19, cu o posibilă depășire a pragului de 40.000 de îmbolnăviri zilnice, este estimată pentru săptămâna viitoare, a declarat joi ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Potrivit acestuia, Clujul este județul din România cu cea mai mare rată de ocupare a paturilor din spitale pentru pacienții cu coronavirus și ar putea fi primul județ în care săptămâna viitoare școlile să treacă în online.
Kiseleff 19-21 - harta
Foto: Google Maps

Un investitor vrea să construiască blocuri de 4 etaje pe Șoseaua Kiseleff, în grădina fostei reședințe a ambasadorului Statelor Unite

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Un investitor privat vrea să construiască un ansamblu de blocuri de 4 etaje pe Șoseaua Kiseleff nr. 19-21, vizavi de sediul PSD și ambasada Canadei. Până în 2013, aici s-a aflat reședința ambasadorului Statelor Unite, iar în grădina imensă se dădeau faimoasele recepții de pe 4 iulie. Proiectul imobiliar s-a aflat pe ordinea de zi din această săptămână a ședinței Tehnice de Urbanism și Amenajarea Teritoriului de pe lângă Primăria Capitalei. Zona respectivă este protejată, iar valoarea este dată tocmai de casele superbe construite în urmă cu peste 100 de ani și de grădinile generoase care le înconjoară.
Copil
Foto: Profimedia Images / Dzianis Apolka / Alamy

​VIDEO "Valul 5 va fi valul copiilor" - avertisment din lina întâi

de Alina Neagu HotNews.ro
Ultimele zile au adus o creștere accentuată a îmbolnăvirilor de COVID-19 în rândul copiilor, este avertismentul unor medici din spitale din linia întâi. "Dacă despre valul al patrulea am afirmat că va fi al persoanelor nevaccinate, dovedindu-se acest fapt, despre valul al cincilea pot afirma că va fi al copiilor", declară dr. Florin Roșu, medic ATI și managerul Spitalului de Boli Infecțioase Sfânta Parascheva din Iași, care subliniază că numărul pacienților-copii a crescut. Și Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a anunțat astăzi că a crescut capacitatea de internare a copiilor cu COVID-19.
Green City AG
Foto: Facebook

Companii germane specializate în energie verde intră în insolvență. Lumini stinse la Deutsche Lichtmiete și Green City AG

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Încă o companie germană de energie intră în insolvență, după valul de la sfârșitul anului trecut. De data această, este vorba despre o firmă specializată în energie regenerabilă. Green City AG a confirmat intrarea în incapacitate de plată și declanșarea procedurii de insolvență, fiind al doilea furnizor de eco-investiții care a depus cerere de insolvență în 2022, după Deutsche Lichtmiete AG.


Dezbatere RoMâine
Foto: Hotnews

Dezbatere RoMâine. Vaccinarea împotriva COVID pentru copiii de 5-11 ani. Dr. Viorela Cotârlă, cardiolog pediatru: Nu am întâlnit miocardite și pericardite la copiii vaccinați, dar la cei trecuți prin boala da/ Dr. Valeria Herdea: Copiii care s-au putut vaccina până acum nu au pățit nimic / Dr. Cornelia Paraipan, psihiatru: Părinților le este teamă să își asume o decizie

de HotNews.ro
Miercuri, 26 Ian 2022 RoMaine MedLife
Miercuri, 26 ianuarie, a început vaccinarea împotriva COVID-19 pentru copiii din categoria de vârstă 5-11 ani. Intenția de vaccinare pentru această categorie este scăzută în România, părinții fiind mult mai reticenți la acest vaccin față de celelalte vaccinuri ale copilăriei. Am discutat despre administrarea vaccinului împotriva COVID-19 la copii, despre cum abordăm subiectul cu cei mici, despre posibilele efecte adverse ale vaccinului, dar și despre riscurile infecției cu virusul SARS-CoV-2 la copii cu Dr. Valeria Herdea, medic de familie și vicepreședinte al Colegiul Medicilor din România, cu Dr. Viorela Cotârlă, medic primar cardiologie pediatrică la MedLife Polisano Sibiu și cu Dr. Cornelia Paraipan, medic specialist psihiatria copilului și adolescentului, Centrul MindCare.
Paxlovid - antiviralul Pfizer împotriva COVID
Foto: Dreamstime.com

Paxlovid, antiviralul de la Pfizer, devine prima pilulă anti-Covid autorizată în UE, dar nu va ajunge și în România

de N.O. HotNews.ro
Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat joi că a aprobat condiționat pilula Pfizer anti-Covid, Paxlovid, care devine primul medicament antiviral administrat pe cale orală autorizat în Uniunea Europeană, relatează Reuters și AFP. Cu toate acestea, medicamentul nu va ajunge și în România, a anunțat ministrul Săntății, Alexandru Rafila, motivând condiții comerciale care sunt foarte greu de adoptat în țara noastră.
Bogdan Boteanu, ING Bank
Foto: ING Romania
Articol susținut de ING Bank

Variabile în business - Interviu cu Bogdan Boteanu, ING - “Pentru mediul de afaceri din România, 2021 a fost un an marcat de schimbări de comportament”

de Smile Media
Miercuri, 26 Ian 2022 Economie | Companii
Antreprenoriatul vine cu diverse provocări, una dintre ele fiind lipsa predictibilității. Odată cu pandemia, incertitudinea s-a accentuat. Unele afaceri nu au reușit să se adapteze noilor cereri, în timp ce altele au reușit să se reorienteze, să se reprofileze și chiar sa crească. Bogdan Boteanu, Head of Business Banking la ING România, a explicat într-un interviu acordat HotNews.ro cât de necesară este predictibilitatea și cum trebuie ea să arate în relație cu banca.
Munca pe santier
Foto: DreamsTime

100.000 de muncitori străini ar putea veni anul ăsta în România. Guvernul a adoptat Hotărârea

de F.B. HotNews.ro
Guvernul a aprobat proiectul de Hotărâre privind stabilirea contingentului de lucrători străini nou-admiși pe piața forței de muncă în anul 2022, informează Ministerul Muncii, act normativ care ar fi trebuit adoptat anul trecut, acesta fiind și motivul pentru care de 2-3 luni multe dosare nu au putut fi soluționate.
Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului (dreapta, jos)
Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia
​Articol actualizat

Rusia afirmă că SUA și NATO nu i-au răspuns principalelor revendicări de securitate / Ucraina salută continuarea discuțiilor / Separatiștii pro-ruși din Donbas cer Kremlinului armament modern

de S.J. HotNews.ro
Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, a declarat joi că răspunsul Statelor Unite la garanțiile de securitate solicitate de Rusia oferă speranță pentru un dialog serios, dar doar asupra problemelor secundare, nu și celor fundamentale, relatează Reuters, citând agențiile de presă din Rusia.
  • UPDATE 15:55: Ucraina salută „vestea bună” a continuării discuțiilor cu Rusia
  • UPDATE 14:35: Separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei au cerut în mod direct Kremlinului echipament modern
Andrei Buga
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Dreptul muncii

Restructurări și transformări ale business-urilor. Implicații în raporturile de muncă

de Andrei Buga STOICA & Asociatii
Modificarea raporturilor de muncă ale salariaților, ca urmare a restructurării/transformării unui business, este protejată juridic prin reglementarea ”transferului de întreprindere”, prin care se urmărește să se asigure continuitatea raporturilor de muncă, independent de schimbarea proprietarului unei afaceri.
Școală pentru o carieră IT profitabilă
Foto: LINK Academy
Articol susținut de LINK Academy

Patru pași pentru asimilarea cunoștințelor necesare care vă introduc într-unul dintre cele mai căutate domenii IT

de Smile Media
Miercuri, 26 Ian 2022 Economie | IT
Dacă vreți să începeți acest an cu decizii bune și să-l faceți cel mai de succes de până acum, atunci este momentul să faceți pași concreți și să căutați fericirea acolo unde mulți au găsit-o deja - în sectorul IT. Dorința de a avea un loc de muncă mai bun, unde veți câștiga mai bine și vă veți bucura de ceea ce faceți, nu se îndeplinește de la sine. Trebuie să începeți de undeva și cu un plan bine pus la punct, puteți obține rezultate în 12 luni.
Philip Cox, Cofondator Cramele Recaş
Foto: DrinkInsider
Articol susținut de Paharnicul.ro

VIDEO INTERVIU Philip Cox (cofondator Cramele Recaș): „Vinul românesc ar avea doar de câștigat, dacă mai mulți producători s-ar orienta către export” / „În România, lucrăm ineficient via și asta face vinul românesc mai puțin competitiv pe piețele externe”

de Răzvan Avram HotNews.ro
Un dialog cu Philip Cox, cofondator și director comercial la Cramele Recaș, despre exporturile românești de vin. Am aflat de ce au crescut exporturile după Brexit, ce procent din producție merge la export, care e profilul clienților externi, care sunt piețele noi, ce tipuri de vin și ce soiuri se vând mai bine, care e prețul mediu al unei sticle și, nu în ultimul rând, de ce nu exportă România mai mult vin.
Roxana Dudău, Alexandra Siminiceanu, Miruna Coderie
Foto: EY România
Articol susținut de EY România

Prelungirea automată a valabilității autorizațiilor de construire și a certificatelor de urbanism în starea de alertă: beneficiu sau dezavantaj pentru investitori?

de Roxana Dudău, Alexandra Siminiceanu, Miruna Coderie EY Romania
Starea de alertă ce a urmat stării de urgență a fost prelungită prin Hotărâri de Guvern de mai multe ori în ultimul an și jumătate. O parte din aceste Hotărâri, însă, au fost anulate în primă instanță și există, în continuare, pe rolul instanțelor de judecată, mai multe litigii care le contestă legalitatea. În acest context, apare întrebarea legitimă: care va fi efectul anulării hotărârilor de prelungire a stării de alertă asupra valabilității acestor acte administrative?
IPO Readiness - Webinar EY
Foto: EY România
LIVE Webinar EY

Adrian Tănase, Directorul General al BVB: Piața locală de capital este una versatilă și oferă mecanisme de finanțare potrivite fiecărei companii

de EY România
Pe piața tranzacțiilor IPO, în 2022 sunt așteptate schimbări de direcție care ar putea accelera sau încetini activitatea, generate de tensiuni geopolitice, riscuri de inflație și noi valuri și variante ale pandemiei. Cu toate acestea, cotațiile relativ ridicate și lichiditatea pieței păstrează deocamdată un optimism ridicat pe zona IPO în 2022.
Diferența dintre tutun, fum șl nicotină
Foto: Philip Morris România
Articol susținut de Philip Morris România

Diferența dintre tutun, fum și nicotină

de Smile Media
Miercuri, 26 Ian 2022 Alternative fara fum
Este știut faptul că fumatul este nociv și cauzează boli grave. Totuși, peste 1.1 miliarde de adulți din întreaga lume încă fumează și, conform Organizației Mondiale a Sănătății, acest număr nu se va schimba foarte mult în următorii cinci ani.
Expoziția „Arta Azi”
Foto: Artmark
Articol susținut de A10 by Artmark

O nouă tendință în piața românească de artă

de HotNews.ro
Casa de Licitații A10 by Artmark dă start evenimentelor dedicate artei contemporane actuale. Primul eveniment dedicat segmentului aflat în plină expansiune, denumit „Arta Azi” și care dă expresie trendurilor actuale va avea loc marți, 1 februarie, ora 19:00, online, pe platforma de licitații online Artmark Live.
Vaccinare impotriva COVID-19
Foto: Dr. P. Marazzi / Sciencephoto / Profimedia Images

Vom ajunge sau nu la a patra doză de vaccin împotriva COVID-19? Răspunsul lui Valeriu Gheorghiță

de Alina Neagu HotNews.ro
În acest moment nu există încă date care să justifice administrarea unei a patra doze de vaccin împotriva COVID-19, mai ales că, chiar după prima schemă de vaccinare, vaccinurile actuale oferă protecție pentru formele grave de boală, inclusiv cu varianta Omicron, a declarat joi Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, într-o conferință de presă.
Coronavirus Romania
Foto: Cristian Cristel / Xinhua News / Profimedia

Coronavirus în România, date finale: A doua zi cu peste 30.000 de cazuri de COVID-19. Rată de pozitivare a testelor de 31,38% / 71 de pacienți decedați, dintre care 57 nevaccinați

de Redactia HotNews.ro
Numărul cazurilor de COVID-19 în România a trecut de 30.000 pentru a doua zi la rând, în ultimele 24 de ore fiind raportate 31.683 de îmbolnăviri, în urma a 100.952 de teste, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 31,38%. De asemenea, a fost raportat decesul a 71 de persoane, dintre care 57 erau nevaccinate, potrivit datelor finale transmise joi de către autorități.
Iulian Comanescu
Foto: Arhiva personala

Gambitul NATO de la Deveselu: o mostră de diplomație de imagine

de Iulian Comănescu HotNews.ro
Mutarea de joi a NATO, care a invitat Rusia să viziteze baza de la Deveselu, pentru ca să se convingă că e una defensivă, a fost una surprinzătoare, mai ales pentru noi, românii. Ce să caute rușii în România? I-am așteptat atât pe americani ca să scăpăm de ruși și americanii ni i-au adus pe ruși?
Coronavirus Suedia
Foto: Profimedia Images

Suedia face din nou notă discordantă și NU recomandă vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani

de N.O. HotNews.ro
Suedia a decis să nu recomande vaccinarea anti-Covid a copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, a declarat joi Agenția de Sănătate, argumentând că beneficiile nu depășesc riscurile, relatează Reuters.
COSR
Foto: Facebook

COSR a decis suspendarea finanțării FR Schi-Biatlon după scandalul neparticipării sportivei Ania Caill la JO 2022 Beijing

de A.I. HotNews.ro
Comitetul Executiv al COSR a decis, joi, cu majoritate de voturi (un vot împotrivă și o abținere), într-o ședință mixtă, cu prezență fizică și online, suspendarea finanțării Federației Române de Schi-Biatlon.
ceremonie la Monumentul Holocaustului
Foto: Ambasada Israelului

Manifestări antisemite sub ochii Jandarmeriei la Memorialul Holocaustului, reclamate de Institutul Elie Wiesel / Anunțul Poliției

de Redactia HotNews.ro
Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din Romania ”Elie Wiesel” a reclamat manifestări antisemite la Memorialul Holocaustului din București, săvârșite sub ochii jandarmilor în momentul în care erau comemorate victimele Holocaustului. Poliția Capitalei a anunțat că a fost deschis un dosar penal.
Takeda România
Foto: Takeda România

[P] INTERVIU Cristina Barbu, Country Head Takeda România: "Certificarea Top Employer confirmă valoarea pe care am reușit să o dăm brandului nostru de angajator"

de Smile Media
Takeda era în 1781 o afacere de familie din Doshomachi, cartierul medicinei din Osaka, Japonia. Astăzi este o companie prezentă în 80 de țări care se află în slujba pacienților de pretutindeni, prin cercetarea și dezvoltarea produselor inovatoare în arii terapeutice majore precum hemofilia, bolile rare, oncologia, bolile inflamatorii intestinale sau bolile autoimune, dar care investește, de asemenea, și în cercetarea și dezvoltarea terapiilor derivate din plasmă și în vaccinuri.
Medicul Virgil Musta a vorbit despre explozia de cazuri COVID din România
Foto: fanatik.ro

fanatik.ro: Medicul Virgil Musta, despre explozia de cazuri COVID din România: ”Estimările au fost optimiste!” Cine sunt cei mai expuși la forme severe

de fanatik.ro
Medicul Virgil Musta, unul dintre cei mai reputați specialiști în lupta împotriva COVID-19 a explicat, pentru FANATIK, ce se petrece, în aceste momente, după ce varianta Omicron a virusului a devenit dominantă și produce un număr uriaș de infectări și în România. România înregistrează, în ultimele zile, recorduri nedorite în ceea ce privește numărul de noi cazuri de COVID-19, varianta Omicron a virusului fiind mult mai infecțioasă decât cele precedente. Ba chiar, estimările optimiste de 25.00 de cazuri făcute de specialiști au fost depășite cu mult într-un moment în care nu pare să fie atins vârful valului cinci al pandemiei.
Conflictul din Ucraina. Ar putea să fie acesta sfârșitul erei tancurilor?
Foto: VOA

editiadedimineata.ro: Conflictul din Ucraina. Ar putea să fie acesta sfârșitul erei tancurilor?

de editiadedimineata.ro
Pe de-o parte armata lui Vladimir Putin, la care, posibil, s-ar alia cea a Belarusului. Pe de cealaltă parte, Ucraina, sprijinită de armament defensiv occidental. Cea mai înfricoșătoare armă în acest context, folosită chiar în aceste momente ca mijloc de propagandă (nu degeaba Putin le-a aliniat ca la defilare să fie văzute din satelit) sunt tancurile. Vechile T72, ieșite de pe planșa de proiectare în anii ’60, T80, T90A ”Vladimir” (unii spun că denumirea ar fi fost pusă după numele inginerului proiectant) și T-14 „Armata”.
Joacă responsabil!
Foto: playresponsibly.ro
Joacă responsabil!

Serena Williams promovează jocurile electronice. Va fi consilierul companiei Sorare și va face reclamă pentru fotbalul fantastic

de playresponsibly.ro
Una dintre cele mai mari jucătoare de tenis din toate timpurilor va face parte din compania franceză „Sorare”, cu sediul la Paris, cea care a lansat în 2019 fotbalul fantasy revoluționar, grație tehnologiei blockchain. Williams va activa ca și consilier al Consiliului de Administrație și va ajuta „Sorare” să se extindă spre noi categorii, cu accent pe sportul feminin. Vă întrebați, probabil, ce mai face Serena Williams (40 de ani, locul 59 WTA), absentă de la Australian Open, turneu de tenis de Mare Șlem aflat în plină derulare în aceste zile, la Melbourne. Răspunsul este simplu: face bani. Dar nu din „sportul alb”, ci promovând jocurile electronice.
Scrisoare in posta
Foto: Ben Molyneux / Alamy / Profimedia Images

Poșta lituaniană a livrat după 51 de ani mai multe scrisori ascunse de un poștaș sovietic

de S.J. HotNews.ro
16:46 Magazin
O scrisoare adresată unei fetițe lituaniene în vârstă de 12 ani a ajuns la destinație în luna decembrie a anului trecut, la aproape 51 de ani după ce a fost pusă în poștă de un prieten de corespondență din Polonia, relatează Reuters.
balcanii in secolul xx
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectură

Balcanii in secolul XX. O istorie postimperiala

de V. Adrian HotNews.ro
Oare decalajele de dezvoltare dintre statele balcanice sau dintre regiunile acestora pot fi puse si pe seama istoriei din vremea imperiilor, si daca da, in ce masura? Putem vorbi astazi despre o epoca postimperiala a Balcanilor, in care mostenirea trecutului a fost cu totul stearsa si data uitarii?
Autostrada Moldovei - A7
Foto: Hotnews

Autostrada Moldovei A7. Indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul Buzău - Focșani, aprobați în Guvern

de C.V. HotNews.ro
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul din Autostrada „Moldovei” A7 de la Buzău la Focșani, practic o ultimă etapă înaintea licitației pentru execuția lucrărilor. Tronsonul adiacent din A7, de la Buzău la Ploiești (Dumbrava/A3) a fost scos la licitație încă din iunie anul trecut, dar CNAIR n-a reușit nici până acum să evalueze ofertele și să anunțe un câștigător.
Peste 100.000 de romance se prostitueaza in Europa
Foto: Digi24

Digi24: EXCLUSIV. De ce ajung româncele să se prostitueze în străinătate: „Ce să faci în România cu facultate? Nimic!”

de Redactia Digi24
Peste 100.000 de românce se prostituează în Europa. Sunt cifre oficiale din statele unde activitatea este reglementată prin lege și există o imagine, chiar dacă subdimensionată, a fenomenului. Numai în Elveția sunt câteva mii de românce, unele cu facultate și copii acasă, care își vând trupul în bordeluri sau pur și simplu pe stradă.
Gazon Stadion Dinamo
Foto: Captura Digi Sport

DigiSport: În ce hal a ajuns terenul pe care se va juca derby-ul Dinamo - FCSB

de DigiSport Digisport.ro
Derby-ul României, Dinamo - FCSB, care se va disputa duminică, 30 ianuarie 2022, de la ora 20:00, se va desfășura pe Stadionul Dinamo. În tur, pe Arena Națională, roș-albaștrii și-au umilit rivalii, scor 6-0.
Radarul de la Deveselu
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

România acceptă inspecția rușilor la Deveselu dacă și o delegație din țara noastră va putea vedea baze din Rusia - surse

de Redactia HotNews.ro
România a participat cu observații la răspunsurile trimise miercuri Rusiei de către SUA și NATO la capitolul privind o posibilă inspecție a rușilor la baza de la Deveselu, au precizat pentru Europa FM surse oficiale guvernamentale.
Sedinta de guvern, cabinetul Ciuca
Foto: Guvernul Romaniei

Un pas necesar pentru construirea Spitalului Regional Cluj: Guvernul va aproba joi contractul de finanțare de 305 milioane de euro încheiat cu BEI

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Guvernul va face joi încă un pas pentru asigurarea finanțării necesare construirii Spitalului Regional de Urgență Cluj, investiție importantă pentru imbunatățirea infrastructurii medicale, a anunțat premierul Nicolae Ciucă. Mai exact, Executivul va aproba un proiect de lege privind aprobarea contractului de finanțare în valoare de 305 milioane de euro între România și Banca Europeană de Investiții, ceea ce reprezintă aproximativ 67% din costul estimat al spitalului.
copacul cu bani
Foto: Hotnews
Recomandare de lectură

O poveste despre cum poti gasi o avere in propria curte

de V. Adrian HotNews.ro
Cu personaje vii si realiste si cu o poveste care te va tine in priza pana la sfarsit, aceasta carte transmite un mesaj puternic: pretutindeni exista oportunitati de a face bani. Nu trebuie decat sa invatam sa le vedem. — Grant Sabatier
Poluare București 26 ianuarie 2022
Foto: Hotnews

Poluare majoră în București seara trecută: senzorii din rețelele independente au înregistrat depășiri de aproape 500% pentru PM2,5 și peste 250% pentru PM10

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Senzorii din rețelele independente de monitorizare a calității au înregistrat seara trecută depășiri peste maximul admis de aproape 500% pentru poluarea cu PM2,5 și peste 250% pentru poluarea cu PM10. Depășirile au fost înregistrate în principal la marginea orașului.
Oameni pe strada in Piata Victoriei din Bucuresti
Foto: lcv / Alamy / Alamy / Profimedia

România a atins pragul de 50% din populația adultă vaccinată împotriva COVID-19 cu cel puțin o doză

de Alina Neagu HotNews.ro
Peste 8.056.000 de persoane s-au vaccinat cu prima doză de vaccin împotriva COVID-19, ceea ce înseamnă că România a atins pragul de 50% din populația adultă, cu vârsta peste 18 ani, vaccinată cu cel puțin o doză, a anunțat joi medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. În ceea ce privește populația totală rezidentă, rata de vaccinare este de 41,8%.
Vaccinare anti-Covid a unui copil
Foto: Pramote Polyamate / Alamy / Profimedia Images

VIDEO Valeriu Gheorghiță: 390 de copii de 5-11 ani s-au vaccinat anti-COVID în prima zi a campaniei / Peste 3.400 de copii, programați în platformă

de Alina Neagu HotNews.ro
390 de copii din grupa de vârstă 5-11 ani s-au vaccinat împotriva COVID-19 ieri, în prima zi a campaniei, iar 3.435 de copii sunt programați în acest moment în platformă, a anunțat joi Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.
Sondaj inscop - evolutie partide, ianuarie 2022
Foto: INSCOP

Creșterea AUR, confirmată și de INSCOP: Partidul lui Simion, al doilea după PSD în intenția de vot

de C.D. HotNews.ro
AUR crește în sondaje, partidul lui George Simion ajungând la 20,6%, potrivit unui sondaj INSCOP realizat în ianuarie. Cu acest scor AUR se clasează pe locul doi în topul preferințelor electoratului, după PSD care înregistrează totuși o ușoară scădere în prima lună a lui 2022.
Londra
Foto: Han Yan / Xinhua News / Profimedia

Anglia a eliminat aproape toate restricțiile anti-Covid rămase în vigoare: „Lucrurile trebuie să revină la normal”

de S.J. HotNews.ro
Anglia a renunțat joi la aproape toate restricțiile antiepidemice aflate încă în vigoare pentru a combate COVID-19, o boală cu care guvernul de la Londra speră ca populația să se obișnuiască să trăiască, la fel ca în cazul gripei, informează AFP și Agerpres.
Logo Apple
Foto: Powerofflowers, Dreamstime.com

Apple a redevenit lider de piață în China după ce vânzările Huawei s-au prăbușit anul trecut / Gigantul tech chinez, în cădere liberă pe piața internă

de S.J. HotNews.ro
Cota de piață a Apple în China a atins un nou record în al patrulea trimestru al lui 2021, producătorul de iPhone reușind să-și recupereze poziția de lider al pieței în această țară pentru prima dată în ultmii 6 ani, în timp ce vânzările rivalei Huawei s-au prăbușit din cauza sancțiunilor americane, anunță CNBC.
Claudiu Tarziu si George Simion
Foto: Facebook/ Alianta pentru Unirea Romanilor - AUR

AUR face lista neagră a presei. De ce nu trebuie ignorat un astfel de demers și de ce este periculos

de Luminita Pârvu HotNews.ro
Miercuri, 26 Ian 2022 Actualitate | Politic
AUR a lansat miercuri, pe pagina oficială de Facebook, o listă neagră deschisă a presei din România. Demersul este asumat fără rezerve de copreședinții Alianței, Claudiu Târziu și George Simion, sub pretextul unei răfuieli cu G4Media. Însă este mai mult decât atât. Postarea este un îndemn de a face colectiv o listă neagră a publicațiilor considerate toxice de propaganda AUR. De ce nu trebuie ignorat un astfel de demers și de ce este periculos?
armata spionaj si economie in romania1945-1991
Foto: Hotnews

Armată, spionaj și economie în România (1945-1991). Ediție specială Giftbooks cu mesajul și autograful autorului!

de A.V. HotNews.ro
Aceasta este poate cea mai spectaculoasă carte de pană acum a istoricului Petre Opriș. Când începi să analizezi industria din perioada comunistă, inevitabil trebuie să intri în zona spionajului industrial și a proiectelor militare. Spionajul, mai ales pe vremea lui Ceaușescu, a fost un element esențial al dezvoltării industriei românești. Și astfel începi să înțelegi cum luau Ceaușescu sau diverși ministri decizii. - Lucian Popescu, editor Contributors.ro
Ediție specială, exclusiv pentru GiftBooks, cartonată și cu mesaj din partea autorului și autograf! Număr limitat de exemplare!
Pasajul de la Berceni - ianuarie 2022
Foto: Captura YouTube

VIDEO Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei: Giratoriul suspendat prinde contur. Cum arată acum pasajul care ar trebui să fie gata anul acesta

de C.V. HotNews.ro
Pasajul de la Berceni va fi al doilea pasaj de tip giratoriu suspendat care va fi finalizat pe Centura Capitalei după cel de la Domnești. Recent au fost ridicate primele grinzi principale de metal ale viitorului giratoriu suspendate, întreg pasajul și dublarea centurii Capitalei pe aproape 3 kilometri ar trebui să se finalizeze anul acesta.
Elevi la scoala
Foto: Pixabay

Andrei Baciu: Toate școlile din România rămân deschise săptămâna viitoare

de Alina Neagu HotNews.ro
Toate școlile din România vor rămâne deschise săptămâna viitoare, a anunțat joi Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, într-o conferință de presă. Decizia privind închiderea școlilor se ia în situația în care gradul de ocupare al spitalelor care îngrijesc pacienți COVID într-un județ depășește 75%. În acest moment, gradul de ocupare al spitalelor este între 9 și 68% în toate județele, iar ziua considerată referință pentru următoarea săptămână este ziua de joi a acestei săptămâni, a explicat secretarul de stat Andrei Baciu.
Separatisti pro-rusi in Donbas
Foto: John MacDougall / AFP / Profimedia Images

Separatiștii pro-ruși din Ucraina cer direct armament modern Rusiei

de S.J. HotNews.ro
Principalul reprezentant al separatiștilor proruși din estul Ucrainei, Denis Pușilin, a cerut joi ca Moscova să furnizeze arme pentru a face față forțelor Kievului, în plină criză ruso-occidentală ce amenință să agraveze acest conflict, relatează The Moscow Times și Agerpres.
Coronavirus Germania
Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Nou record de infecții cu coronavirusul în Germania, spitalele și unele companii încep să rămână fără angajați

de S.J. HotNews.ro
Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate într-o singură zi în Germania a depășit joi pragul de 200.000, pentru prima dată de la începutul pandemiei, în cadrul unui val pandemic care afectează funcționarea multor companii, inclusiv Lufthansa Cargo, din cauza penuriei de personal, informează Reuters și Agerpres.
Accident in Capitala cu o masina de politie
Foto: Captura video

Avocatul familiei fetiței ucise de un polițist pe trecerea de pietoni cere audierea celei de-a doua fete implicate în accident: Vrea să ajute la aflarea adevărului

de Redactia HotNews.ro
Avocatul familiei fetiței care a murit lovită de o mașină condusă de un polițist pe o trecere de pietoni din Sectorul 1 al Capitalei cere să fie audiată și cea de a doua fată rănită în accident, spunând că aceasta ”este bine și vrea să ajute la aflarea adevărului”.
Troleibuz STB
Foto: Facebook

Un consilier general acuză că mai mulți angajați STB încearcă să scape de sancțiuni cu ajutorul concediilor medicale și mutarea zilelor libere

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Mai mulți angajați STB, care au lipsit de la muncă mai mult de 3 zile în timpul grevei, înceracă să scape de sancțiuni cu ajutorul concediilor medicale și mutarea zilelor libere, a scris pe pagină de Facebook consilierul general USR, Florin Covaci. Acesta spune că va cere verificarea felului în care s-au acordat concediile medicale și mutarea liberelor. Florin Covaci mai acuză că sindicatul reprezentativ i-ar intimida pe angajații de bună-credință care vor să denunțe faptele săvârșite de sindicaliști.
Masina electrica la incarcat
Foto: K Wateesatogkij | Dreamstime.com

În România sunt înmatriculate aproape 13.000 de mașini full-electrice. Care sunt cele mai populare modele

de Vlad Barza HotNews.ro
În România sunt înmatriculate 12.800 de mașini 100% electrice, dintre care peste jumătate au intrat în țară anul trecut când cel mai vândut model electric a fost Dacia Spring. Modelul Spring a depășit 3.000 de unități în 2021, urmat de Volkswagen e-Up (437 unități), Renault Zoe (386), Hyundai Kona (385), Volkswagen ID3 (291), arată datele dintr-un raport al companiei LEKTRI.CO.
Florin Cîțu
Foto: Facebook/ Florin Citu

Cîțu nu acceptă renegocierea PNRR: Înseamnă că aruncăm la coș 30 de miliarde de euro / Nu voi permite niciodată așa ceva

de L.P. HotNews.ro
Peședintele PNL, Florin Cîțu, respinge propunerea PSD de renegociere a PNRR la capitolul pensii. Cîțu a declarat, joi, că este imposibil de renegociat PNRR, pentru că asta ar însemna să renegociem întreg proiectul și România să piardă bani. Reacția președintelui PNL vine în contextul în care ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat recent că este nevoie de o renegociere a procentului din PIB alocat bugetului de pensii.
Dr. Mihai Craiu
Foto: Facebook

Medicul Mihai Craiu, avertisment asupra unui "fenomen global care a fost prezis de mai multă vreme": Cel puțin 1,27 de milioane de decese ar fi putut fi prevenite

de Redactia HotNews.ro
Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenția din nou asupra unui "fenomen global care a fost prezis de mai multă vreme" - rezistența la antibiotice, din cauza folosirii excesive și a prescrierii în mod eronat, la orice boală virală. Peste 1,2 milioane de persoane au murit în 2019 din cauza unor bacterii rezistente la antibiotice, cifra fiind mai mare decât în cazul deceselor cauzate de SIDA ori de malarie, la nivel global, conform unui raport recent.
Simona Halep
Foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Locul pe care Simona Halep îl va ocupa în clasamentul WTA după încheierea Australian Open

de A.I. HotNews.ro
Australian Open 2022 și-a aflat joi finalistele din proba de simplu, Ashleigh Barty și Danielle Collins urmând să se dueleze pentru trofeul primului Grand Slam al sezonului. La finalul competiției de la Melbourne, Simona Halep va înregistra o coborâre importantă în clasamentul WTA.
mfe Marcel Bolos
Foto: Hotnews

Marcel Boloș, propus oficial de PNL ca ministru al Digitalizării

de D.D. HotNews.ro
Marcel Boloș a fost propus oficial de PNL ca ministru al Digitalizării. Decizia a fost anunțată joi de șeful liberalilor Florin Cîțu. Portofoliul de la Digitalizare era vacant după demisia lui Florin Roman.
Dumitru Chisalita, Presedintele Asociatiei Energia Inteligenta
Foto: Asociatia Energia Inteligenta

Totul despre factura la curent și gaze: la ce să ne așteptăm și cum verificăm dacă furnizorul ne păcălește / Câteva explicații pe înțelesul tuturor

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Circa 70% dintre consumatorii casnici nu vor beneficia de noua plafonare și doar aproximativ 45% vor primi compensație, potrivit noilor măsuri luate de Guvern pentru protejarea populației, a declarat Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă (AEI), într-un interviu acordat HotNews.ro.
Copil cu Covid-19
Foto: Dreamstime.com

Raed Arafat: 12 copii bolnavi de COVID-19, internați la Terapie Intensivă

de Alina Neagu HotNews.ro
12 copii bolnavi de COVID-19 din România sunt internați astăzi la Terapie Intensivă, a anunțat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, într-o conferință de presă. În total, 731 de persoane bolnave de COVID-19 sunt internate la ATI, dintre care 620 sunt nevaccinate.
Nicolae Ciuca
Foto: Guvern

Premierul Ciucă, după ce AUR a făcut lista neagră a presei: Guvernul respinge cu fermitate orice încercare de intimidare a jurnaliștilor

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Premierul Ciucă a transmis joi că Guvernul respinge cu fermitate orice încercare de intimidare a jurnaliștilor, după ce AUR a lansat miercuri, pe pagina oficială de Facebook, o listă neagră deschisă a presei din România. Premierul Nicolae Ciucă consideră de neacceptat ca în spațiul public să fie promovate așa-zise liste cu “redacții toxice” și condamnă categoric manifestarea diferențelor de opinii prin orice tip de violență, se arată în comunicatul Guvernului.
Lindon Duduianu
Foto: Facebook

VIDEO Lider al grupării Duduienilor dat în urmărire din 2020, ridicat de pe aeroport după ce a anunțat pe Facebook că se predă: "Să vadă toată Poliția Română"

de Redactia HotNews.ro
Ștefan (Lindon) Duduianu, unul dintre liderii grupării Duduianu, care era dat în urmărire internațională, a fost ridicat de polițiști joi dimineață de pe Aeroportul "Henri Coandă" din București, după ce anunțase pe Facebook că se predă și se întoarce în țară, din Marea Britanie, pentru că ar fi nevinovat.
DENTESTET
Foto: Hotnews

Ascensiune puternică a Grupului DENT ESTET în 2021. Strategia de achiziții și creștere organică se menține ca obiectiv principal și în 2022

de A.T. HotNews.ro
DENT ESTET, parte a Grupului MedLife și liderul pieței de medicină dentară din România, a avut în 2021 cea mai amplă extindere teritorială în cei 23 de ani de existență, mărindu-și portofoliul cu 3 clinici, în Ploiești, Cluj-Napoca și Oradea.
Zapada in Ierusalim 2022, Zidul Plangerii
Foto: Menahem Kahana / AFP / Profimedia Images

FOTOGALERIE Străzile Ierusalimului, acoperite de zăpadă pentru un al doilea an la rând / Cât de rar este evenimentul

de S.J. HotNews.ro
13:29 Magazin
Zăpada a acoperit joi șoselele din Israel și Cisiordania și locurile sfinte din Ierusalim, după o rară furtună în această regiune, ai cărei locuitori nu sunt obișnuiți să asiste la formarea unui strat gros de omăt, informează AFP și Agerpres.
Joe Biden
Foto: Captura video

WSJ: Rusia ar putea inspecta baza de la Deveselu. Propunerea a fost făcută de NATO și transmisă Moscovei

de DP HotNews.ro
Alianța Nord-Atlantică propune Rusiei măsuri practice în sensul creșterii transparenței și controlului armamentului, iar un eventual acord cu Moscova ar putea include efectuarea de inspecții reciproce, inclusiv în bazele antibalistice NATO din România și Polonia, scrie Wall Street Journal. Înainte de a transmite propunerile SUA la Moscova, oficialii americani au arătat un document confidențial aliaților europeni, subliniind câteva posibile soluții, după care administrația Biden a consultat și a informat Congresul.
Vladimir Putin plecand de la Geneva
Foto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia Images

Propaganda îi pregătește pe români de război alături de Rusia. Mesaje care-i întorc împotriva Ucrainei (PressHub)

de Redactia HotNews.ro
Rusia nu îi poate convinge pe români să-i fie alături în conflictul militar pe care-l duce în Ucraina. Traumele produse de sovietici sunt încă vii în memorie, iar rusofobia este puternică. Prin urmare, Moscova speră ca măcar să-i întoarcă împotriva Kievului, scrie presshub.ro.
Eduard Novak
Foto: Guvern

Eduard Novak intervine în scandalul neparticipării sportivei Ania Caill la JO 2022 Beijing - Ministrul cere demisia președintelui FR Schi-Biatlon

de L.V.A. HotNews.ro
Eduard Novak, Ministrul Sportului, a reacționat pe Facebook după ce schioarea Ania Caill a acuzat FR de Schi Biatlon că a refuzat un loc suplimentar pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing.
Rata de infectare COVID 27 ianuarie 2022
Foto: grupul de comunicare strategica

​GRAFIC Rata de infectare a sărit de 10 în București și alte opt județe / Topul după incidența cazurilor COVID-19

de D.D. HotNews.ro
Rata de infectare la nivel național a ajuns joi la 9,31, incidența cazurilor de COVID-19 fiind mai mare de 10 în București și alte opt județe. Cel mai mare indice COVID este în județul Cluj - 17,85, iar cel mai mic în Mehedinți - 1,99, acesta fiind și singurul județ rămas în zona verde.
Danielle Collins
Foto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Danielle Collins, încă o surpriză - Calificare în finală la Australian Open după ce a trecut categoric de Iga Swiatek

de A.I. HotNews.ro
Danielle Collins (a 27-a favorită) a obținut joi calificarea în finala de la Australian Open, sportiva din SUA trecând de-o manieră categorică de Iga Swiatek (cap de serie 7 și fostă câștigătoare la Roland Garros).
Renault 5 Prototype
Foto: Renault

Alianța Renault - Nissan - Mitsubishi va lansa 35 de noi modele electrice și va investi 23 miliarde euro în electrificare

de Vlad Barza HotNews.ro
Membrii alianței Renault - Nissan - Mitsubishi au anunțat că vor investi 23 miliarde de Euro în următorii 5 ani pentru dezvoltarea gamei de modele electrice. La orizontul anului 2030, Alianța va avea o familie globală de vehicule electrice, alcătuită din 35 de modele, construite pe cinci platforme comune dedicate. Companiile au spus și că lucrează cu partenerii comuni pentru a reduce cu 50% costul bateriilor până în 2026 și cu 65% până în 2028.
Ashleigh Barty
Foto: William WEST / AFP / Profimedia

VIDEO Ashleigh Barty, în finala de la Australian Open - Antrenament cu public

de Adrian Ilincescu HotNews.ro
Ashleigh Barty și-a continuat demonstrația de forță și în semifinale, lidera ierarhiei mondiale dominând categoric duelul cu Madison Keys (51 WTA). Australianca își sperie adversarele prin constanța fantastică și prin varietatea care-i face jocul foarte greu de anticipat. Barty este în finala de la Australian Open după un meci de doar 62 de minute (6-1, 6-3).
Coronavirus Romania
Foto: Geopix / Alamy / Alamy / Profimedia

Rata de infectare în București, o nouă creștere puternică. Se apropie de 13 la mie

de Redactia HotNews.ro
Incidența cazurilor COVID-19 în Capitală crește puternic în continuare și a urcat joi la 12,79, cu peste un punct față de ziua anterioară, conform datelor publicate de către DSP București. În 1 ianuarie, rata de infectare în Capitală era 0,72 la mia de locuitori.
Deltacron
Foto: Chee Siong Teh / Alamy / Profimedia Images

„Deltacron”, povestea variantei care n-a existat / Ce spun acum cercetătorii care au anunțat descoperirea

de S.J. HotNews.ro
În data de 7 ianuarie, virusologul cipriot Leonidios Kostrikis anunța la o televiziune locală că echipa sa de cercetători de la Universitatea Ciprului din Nicosia a identificat mai multe genomuri ale coronavirusului care prezintă elemente atât ale variantei Delta, cât și a celei Omicron a SARS-CoV-2, numind noua variantă „Deltacron”, relatează revista Nature.
Neil Young si Joe Rogan
Foto: Alice Chiche / AFP / Profimedia Images

Neil Young își retrage muzica de pe Spotify, acuzând dezinformările privind Covid ale lui Joe Rogan / Contractul uriaș pe care l-ar avea fostul luptător UFC cu platforma

de S.J. HotNews.ro
Cântărețul Neil Young își retrage muzica de pe populara platformă Spotify după ce a acuzat compania că promovează dezinformările despre COVID-19 prin găzduirea unui podcast al controversatului prezentator american și fost luptător UFC Joe Rogan, relatează revista Variety, citată de Agerpres.
Primaria Motru
Foto: Facebook

Un primar vrea să închidă centrul de vaccinare din oraș din cauza facturilor uriașe la gaze

de Redactia HotNews.ro
Primarul din Motru (Gorj), Cosmin Morega, ia în calcul închiderea centrului de vaccinare din oraș după ce a primit o factura la gaze de 35.000 de lei pentru lunile noiembrie și decembrie, deși până acum factura lunară era de cel mult 7.000 de lei, conform presei locale.
Adrian Caciu
Foto: Guvern

Deficitul bugetar pe 2021 este de 6,7% din PIB, anunță Ministrul Finanțelor/ Luna viitoare venim cu o serie de soluții care vor duce la stoparea creșterii prețurilor la energie, dacă nu diminuarea lor

de F.B. HotNews.ro
​Am încheiat anul 2021 cu un deficit bugetar de 6,7% din PIB și ne-ar fi plăcut să fie de 5%, dar așa nu plăteam salariile și pensiile, a declarat, joi, la Palatul Parlamentului, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, potrivit Agerpres.
Depasire pe banda de urgenta
Foto: Captura video

Noi sancțiuni pentru șoferii cu comportament agresiv la volan / Cât cresc amenzile

de I.B. HotNews.ro
Miercuri, 26 Ian 2022 Actualitate | Esențial
Guvernul urmează să aprobe, în ședința de joi, printr-o ordonanță, modificarea și completarea OUG nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, stabilind noi sancțiuni pentru mai multe abateri de la legislația rutieră, precum și definirea și sancționarea comportamentului agresiv la volan, potrivit Agerpres.
Astronomii nu pot explica descoperirea
Foto: ICRAR

Science Report Astronomii au descoperit un obiect cosmic nemaivăzut până acum: „Pur și simplu nu ar trebui să fie posibil”

de S.J. HotNews.ro
Astronomii australieni au descoperit un obiect ciudat ce se rotește în Calea Lactee și care, potrivit specialiștilor, nu seamănă cu nimic observat anterior, conform unei lucrări științifice publicate în cea mai recentă ediție a revistei Nature, informează The Times și Agerpres.
fonduri europene pomi fructiferi
Foto: Dreamstime.com

​Fonduri europene 2022: Câte 100.000-1,5 milioane Euro pentru PFA, SRL și alte afaceri cu pomi fructiferi (Ghid propus)

de CZ HotNews.ro
Fermierii români organizați ca persoană fizică autorizată (PFA), societate cu răspundere limitată (SRL) și alte forme juridice vor putea obține în anul 2022 fonduri europene de câte 100.000 euro - 1,5 milioane euro pe proiect, pentru afaceri în pomicultură, conform unei propuneri oficiale de ghid al solicitantului.
Samsung
Foto: Svglass, Dreamstime.com

Samsung a avut venituri record de 232 miliarde dolari anul trecut

de Vlad Barza HotNews.ro
Samsung a avut venituri record atât în ultimele trei luni din 2021, cât și pe întreg anul, totalul pentru 12 luni fiind de 232 miliarde dolari. Compania a mers foarte bine datorită cererii de procesoare care a atins un nou maxim și a ”bifat” și vânzări bune de smartphone-uri, televizoare și electrocasnice. Pe 9 februarie, Samsung va lansa noua serie de telefoane premium Galaxy S22 care va prelua și elemente de la Note.
Optimus, robotul Tesla
Foto: Captura YouTube

Elon Musk anunță că robotul umanoid Optimus va fi prioritatea Telsa în 2022

de S.J. HotNews.ro
CEO-ul Tesla Elon Musk afirmă că cel mai important produs pe care îl dezvoltă producătorul auto în 2022 nu este nici Cybertruck, camioneta sa electrică îndelung trâmbițată, nici supermașina Roadster. Nu este nici măcar un autovehicul, scrie Business Insider.
Cafea inainte de siesta?
Foto: Chadchai Krisadapong / Panthermedia / Profimedia Images

Nutriție și sănătate: Un om de știință explică de ce e bine să bei o cafea înainte de siestă

de A.Th.C. HotNews.ro
Cei mai mulți experți îți vor spune că trebuie să te ferești de cafea dacă vrei să dormi. Brice Faraut, care cercetează efectele lipsei de somn la spitalul Hȏtel-Dieu de la Paris, cunoaște toate metodele de combatere a insomniei. Dar în ultima sa carte, „Sauvés par la sieste” (Salvați de siestă”), el explică de ce merge bine o ceașcă de cafea cu un somn mic de după-amiază, scrie The New York Post.
Parc Drumul Cooperativei Sector 5
Foto: Primaria sector 5

Ce investiții încep Primăriile de Sector în 2022? Piedone vrea parcări, zeci de blocuri reabilitate și „un parc cum n-a mai văzut România”

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 5 va începe în 2022 lucrările de construire la 3 parcări supraetajate ce totalizează 700 locuri, reabilitarea termică a 76 de blocuri și amenajarea unui parc tematic de 38 de hectare cu hipodrom, sere, roată panoramică, casa groazei și restaurante, ce ar urma să fie gata în doi ani, au explicat reprezentanții administrației locale la solicitarea HotNews.ro.
Florence Parly si Vasile Dincu la MApN
Foto: Captura video

Discuții România - Franța pe tema apărării. Ministrul francez Florence Parly, la București: „Franța și industria sa sunt angajate să ajute forțele armate române în procesul de modernizare, în special în dosarul corvetelor”

de C.V. HotNews.ro
„Trăim timpuri grele, iar în aceste timpuri grele Franța va sta alături de România, Franța nu își va abandona niciodată aliații și prietenii săi”, a spus la București ministrul francez al Forțelor Armate, Florence Parly. Oficialul s-a văzut la MApN cu ministrul Apărării Vasile Dâncu, au discutat despre posibilul ajutor de trupe anunțat de către președintele Macron, dar și despre achiziția corvetelor, acolo unde o firmă din Franța a ieșit câștigătoare, însă nu s-a reușit deocamdată semnarea contractului.
Denis Cenusa
Foto: Arhiva personala

Ucrainizarea securității europene: De ce Rusia acționează acum?

de Denis Cenusa Contributors.ro
Momentul pe care Rusia l-a ales pentru tentativa sa de redefinire a sferelor de influență nu este deloc întâmplător. Mobilizarea forțelor militare la frontiera cu Ucraina putea avea loc oricând, dar există câteva explicații, a căror examinare elucidează motivația a o face anume acum. În primul rând, prezența Rusiei în conflictul militar activ din Luhansk și Donbas permite desfășurarea oricăror manevre necesare pentru a provoca un conflict frontal cu Ucraina și respectiv susținătorii săi occidentali.
Business Report
Foto: Colaj foto

​Business report Se pregătește legea eliminării centralelor de apartament. Mihai Șora: Cum recunoști o formațiune politică extremistă? Povestea creierului. Țeapa de la mormântul lui Tutankhamon. Fitch: Scena politică volatilă și dezechilibrele fiscale justifică perspectiva negativă a României

de DP HotNews.ro
Ministrul Mediului, despre eliminarea centralelor de apartament: Săptămâna viitoare prezentăm coaliției un draft al legii ● Mihai Șora ne oferă răspunsul la întrebarea: „Cum recunoști o formațiune politică extremistă?“ ● Director Fitch, despre România: Scena politică volatilă și dezechilibrele fiscale justifică perspectiva negativă a ratingului ● „Povestea creierului” ● În vreme ce Vestul se teme de un atac iminent al Rusiei, Ucraina vede un risc mai mic ● Anchetă epidemiologică la DSP București. Colegii de birou n-au fost considerați contact direct ● Polonia: Lupta împotriva inflației duce la haos ● Țeapa de la mormântul lui Tutankhamon ● România, invitată în clubul țărilor bogate. Dar greul abia începe ● Cursa veteranilor ● ​România, cel mai mic cost al vieții dintre statele UE și pe locul 23 din 27 la puterea de cumpărare locală.
Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui
Foto: Agerpres

Tudor Buzatu, fiul baronului PSD de Vaslui, redevine secretar de stat / El a mai fost secretar de stat și în Guvernul Vioricăi Dăncilă

de DP HotNews.ro
Tudor Buzatu a fost numit în funcția de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată miercuri seara în Monitorul Oficial. Buzatu jr. este fiul președintelui PSD Vaslui Dumitru Buzatu, care în septembrie 2021 declara că se consideră un prieten al lui Liviu Dragnea.
Cristian Felea
Foto: Arhiva personala

La taclale cu Vlasti: Balcanii de Vest

de Cristian Felea si Milanovic Vlastimir Contributors.ro
În calea sa de a deveni un bloc politico-militar și economic important, a treia forță globală a lumii, după Statele Unite și China, Uniunea Europeană trebuie să abordeze chestiunea Balcanilor de Vest (ca de altfel și pe cea a Orientului Mijlociu și Africii de Nord) într-un mod mult mai ofensiv, pentru că reprezintă o chestiune crucială. Dialogul nostru explorează Balcanii de Vest cu nuanțele sale: obiceiuri, istorie particulară, așteptări, diferențe între statele din regiune și între ele și Statele Membre al Uniunii Europene, încercând să răspundă la întrebarea cea mai importantă, și anume dacă în integralitatea sa popoarele din regiune își văd viitorul în Uniune sau au cert alte aspirații.
Cristian Popa, membru CA al BNR
Foto: Hotnews

Despre lupta cu inflația

de Cristian Popa membru al CA al BNR
“Inflația apare atunci când oamenii încep să vorbească despre inflație” spune un citat celebru al lui Alan Blinder, vice-președinte al Băncii Rezervei Federale (FED) între anii 1994 și 1996. Ei bine, în prezent se vorbește mult despre acest fenomen, la o simplă verificare a trendurilor Google, termenul “inflație” este la un nivel record în căutările românilor din ultimii ani. Mai mult, “febra” inflației pare că a cuprins tot mapamondul. Inflația poate avea mai multe surse însă, detaliez mai jos.
Ucraina
Foto: Profimedia Images via Digi24

Ucraina: Un soldat și-a împușcat cinci camarazi înainte de a fugi

de DP HotNews.ro
Un soldat al Gărzii Naționale a Ucrainei a deschis focul asupra camarazilor săi din motive necunoscute într-o fabrică de rachete, ucigând cinci dintre ei și rănind alți cinci înainte de a fugi cu arma sa, a anunțat joi Ministerul de Interne, citat de France Presse, Reuters și Agerpres. "Un membru al Gărzii Naționale a Ucrainei a tras cu o pușcă de asalt Kalașnikov în gărzile fabricii, apoi a fugit cu arma din dotare. Drept urmare, cinci persoane au fost ucise și alte cinci rănite", a precizat ministerul într-un comunicat. Incidentul a avut loc joi dimineață devreme în orașul Dnipro la fabrica de rachete Pivdenmaș, potrivit comunicatului. Poliția îl caută pe soldatul fugar.
Politia
Foto: Politia Romana

Un polițist din Iași chemat la un conflict în scara unui bloc a amendat victima

de Redactia HotNews.ro
Un polițist chemat să intervină într-un conflict izbucnit în scara unui bloc din Iași a amendat victima și, mai mult, deși fusese vorba despre folosirea unui spray paralizant, polițistul a aplicat amenda pentru cerșetorie, scrie Ziarul de Iași.
Nick Kyrgios
Foto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

VIDEO Povestea continuă: Nick Kyrgios, calificare spectaculoasă în finala de dublu de la Australian Open

de L.V.A. HotNews.ro
Nick Kyrgios și Thanasi Kokkinakis, beneficiari ai unui wildcard, s-au calificat, joi, în finala probei de dublu de la Australian Open. Cei doi se vor înfrunta în ultimul act cu o altă pereche australiană, formată din Matthew Ebden și Max Purcell.​
Coronavirus Romania
Foto: Freepik

​Coronavirus în România, date parțiale: O nouă zi cu peste 30.000 de cazuri de COVID-19

de Redactia HotNews.ro
În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate peste 31.000 de noi cazuri de COVID-19 și 71 de decese, conform datelor parțiale transmise joi. Cu o zi în urmă, fusese atins un record absolut de 34.255 de îmbolnăviri.Alte titluri din Actualitate:

Metroul din Cluj-Napoca. Transporturile vor finanța proiectul prin PNRR, primăria din Cluj va face licitațiile de lucrări / Care vor fi cele 19 stații
Vitali Klitschko, „fără cuvinte” după ajutorul militar promis de Germania Ucrainei: „Ce ne va trimite data viitoare? Perne?”
Screening pentru cancerul de sân și cancerul de col uterin cu bani din PNRR: Caravane medicale vor ajunge în comunitățile defavorizate
Care este riscul de miocardită în urma vaccinării: Rata de apariție, de 17 ori mai mare la copiii care trec prin boala COVID decât la cei care se vaccinează
Ucraina: Răspunsul SUA la cererile Rusiei, transmis de ambasadorul american la Moscova / Blinken: Ne angajăm să apărăm dreptul statelor de a-și alege alianțele


ECONOMIE

Exemplu de mesaj trimis către victime din România. Atacatorii pretind a trimite SMS-uri în numele mai multor companii de curierat
Foto: BitDefender

Un val de peste 100.000 de SMS-uri livrează linkuri infectate. Trei sferturi dintre mesajele trimise în ianuarie țintesc România

de Vlad Barza HotNews.ro
Cercetătorii în securitate informatică de la Bitdefender au interceptat un val de cel puțin 100.000 de mesaje SMS, parte dintr-o campanie globală de răspândire a amenințării informatice Flubot care urmărește infectarea dispozitivelor cu sistem de operare Android. Peste jumătate dintre mesajele SMS trimise de către hackeri par a veni de la companii de curierat, în timp ce un sfert folosesc înșelătorii de tipul „Tu ești în acest video?”.
Fonduri
Foto: Pixabay

În plină pandemie COVID, investitorii și-au plasat banii în startup-urile românești (raport pe 2021)

de CZ HotNews.ro
Valoarea totală a investițiilor în startup-urile românești s-a triplat în 2021, depășind 116,9 milioane de euro, de la 30,4 milioane de euro în 2020, conform Romanian Venture Report 2021, lansat joi de How to Web.


SPORT0-100.hotnews.ro

Masini
Foto: Oleksii Nykonchuk, Dreamstime.com

Ce mașini au cumpărat europenii în 2021 - Dacia Sandero a fost a treia cea mai vândută mașină. Ford Puma de Craiova a prins top 20

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 26 Ian 2022 Economie | Auto
Pentru prima oară un model Dacia prinde podiumul celor mai vândute mașini din Europa într-un an întreg. Sandero și-a găsit 196.000 de clienți, la nici 10.000 de liderul Volkswagen Golf. Alte două mașini produse în România, Dacia Duster și Ford Puma, au prins top 20, arată datele JATO. Anul trecut a fost cel mai slab din ultimele decenii pentru piața auto europeană, cu 11,75 milioane mașini, iar cel mai bun an a fost 2007, cu peste 16 milioane.


LIFE

Peter Robbins semnand un autograf
Foto: Derek Storm / Everett / Profimedia Images

Îndrăgitul actor Peter Robbins, vocea lui Charlie Brown, s-a sinucis la vârsta de 65 de ani

de S.J. HotNews.ro
Actorul Peter Robbins, cunoscut pentru că i-a dat voce personajului Charlie Brown din popularul serial animat TV „Peanuts”, s-a sinucis la vârsta de 65 de ani, relatează Insider.
McDonalds
Foto: Trip Advisor

Șapte reguli ciudate pe care trebuie să le respecte angajații la McDonaldʼs

de A.Th.C. HotNews.ro
Precum toate marile companii, McDonaldʼs n-ar fi ajuns uriașa rețea globală dacă nu și-ar fi protejat secretele comerciale și n-ar fi impus anumite reguli de comportament salariaților. Pe lângă cele comune în toată industria alimentației, angajații de la McDonaldʼs trebuie să fie atenți și la unele obligații specifice companiei, scrie EatThis,NotThat.

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Spovedania unui om... bun la toate
Un tânăr intră în biserică: - Părinte, vreau să mă spovedesc. - Haide, fiule, ușurează-ți sufletul! - Săptămâna asta, am ajutat o prietenă să monteze un dulap. L-am montat, a început să plouă și ea îmi spune...
Caricatura Zilei: Minivacanță
Din păcate realitatea nu este de multe ori conform așteptărilor...
Mema zilei: În toate lucrurile rele există și un bine
Despre greve, bmw-uri și viața noastra care curge liniștit...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by