Sedinta Guvern Orban
Foto: Guvernul Romaniei

VIDEO Răspunsul lui Orban întrebat dacă vor crește pensiile cu 40% din septembrie: „Nu e 100% asta​. Banii sunt prevăzuți, dar depinde cum evoluează economia” / Alocațiile dublate dacă sunt bani

de C.D. HotNews.ro
Duminică, 19 Ian 2020 Actualitate | Politic
Ludovic Orban a declarat la HotNews.ro LIVE că majorarea alocațiilor și a pensiilor depinde de evoluția economică. Premierul a precizat însă că își dorește aceste creșteri, însă nu va fi luată nicio decizie „care să afecteze evoluția economiei pe termen lung”. „Vom crește pensiile cu siguranță, dar nu vom lua o decizie care să afecteze evoluția economiei pe termen lung Vom crește și alocațiile, vom încerca să asigurăm o creștere cât mai mare”, a spus el.
Centrala de la Cernavoda
Foto: Nuclearelectrica

Ludovic Orban, despre reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă: Mie îmi este clar că nu o să meargă cu chinezii/ Vom vedea cu ce partener

de CP HotNews.ro
Duminică, 19 Ian 2020 Economie | Energie
Statul român va renunța la parteneriatul cu o firmă chineză, vechi de aproape cinci ani, pentru construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă. "Mie îmi este clar că nu o să meargă cu chinezii (...) Vom vedea cu ce partener (vor fi făcute reactoarele). Este vorba de partener și finanțare", a spus premierul Ludovic Orban într-un interviu acordat HotNews.ro. Ludovic Orban a precizat că toate investițiile în domeniul energetic din România vor depinde de acum înainte de green deal, acordul verde european.
Angela Merkel si Vladimir Putin
Foto: Agerpres/EPA

Comunitatea internațională a convenit asupra unui plan privind pacea în Libia

de I.B. HotNews.ro
Comunitatea internațională a convenit duminică, în cadrul unei conferințe desfășurate la Berlin, asupra unui plan de pace pentru Libia, care include menținerea embargoului asupra armelor și încetarea ingerințelor străine, relatează Mediafax citând site-ul agenției Dpa.
Autostrazi in Europa vs România
Foto: Hotnews

Orban: Autostrăzile Comarnic- Brașov și Sibiu-Pitești pot fi realizate în cinci ani, dacă rămâne PNL la guvernare/ Comarnic- Brașov ar putea fi făcută cu bani de la buget, iar pentru Tg Mureș- Iași vor fi cerute fonduri europene

de CP HotNews.ro
Duminică, 19 Ian 2020 Economie | Companii
Guvernul va lua până la finalul lunii ianuarie o decizie cu privire la modul în care va fi construită autostrada Comarnic-Brașov, a declarat premierul Ludovic Orban în cadrul unui interviu acordat HotNews.ro. Orban consideră că trebuie finanțare cu bani de la buget, nu prin parteneriat public-privat (PPP). De asemenea, despre parteneriatul public privat prevăzut pentru autostrada Târgu Mureș- Iași, Orban spune că este o glumă și de aceea va fi depusă cerere de finanțare din fonduri europene a studiului de fezabilitate.


Dan Andrei Aldea
Foto: Hotnews

Dan Andrei Aldea a murit. Moartea mi-a trimis Zeul alături de Aricii lui înamorați

de Eugen Istodor HotNews.ro
Duminică, 19 Ian 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
N-am avut alți derbedei cu care să hălăduiesc în tinerețea mea: trupa Phoenix, Florian Pittiș și Dan Andrei Aldea. Phoenixul era nebunia imposibilă, lumea lor n-o credeam posibilă. Pe Florian Pittiș îl vedeam la Teatrul Bulandra, apoi la Radio, el mi-a făcut educația muzicală. Dar Dan Andrei Aldea? El era Nevăzut, trubadur, îngeresc, Creator. Auzisem de el, îl ascultasem. Dar nu era. Nu-l vedeam în viața mea. De fapt, nici n-aveam cum să-l văd. Zeul ăsta fugise din comunismul meu, din tinerețea mea, în Occident.
Lucrari BRUA
Foto: Hotnews

Ludovic Orban: BRUA se va interconecta cu TurkStream, gazoductul rusesc

de CP HotNews.ro
Duminică, 19 Ian 2020 Economie | Energie
Gazoductul BRUA la care "lucrează de zor" Transgaz se va interconecta cu Turkstream, o nouă conductă rusească, prin care Gazprom transportă gaze către Europa, ocolind Ucraina prin Marea Neagră. "BRUA trebuie sa înceapă în Bulgaria, care se interconectează la conducta de gaz Turkish Stream (...)Să vedem ce o să facă Ungaria, că încă nu este clar. În mod normal, trebuie să ajungă la Baumgarten (n.red. Austria)", a declarat Ludovic Orban într-un interviu acordat HotNews.ro.
Casa Partidului Comunist Bulgar
Foto: Hotnews

Reportaj de călătorie. OZN-ul comunist din inima Munților Balcani

de Vlad Popovici HotNews.ro
Duminică, 19 Ian 2020 Life | Calatorii
Regimurile comuniste s-au remarcat, printre altele, și prin realizarea unor edificii monumentale, scumpe, dar complet inutile. Nu știu câte dintre acestea mai pot fi vizitate astăzi în România. Eu am văzut, în schimb, unul în Bulgaria, în inima Munților Balcani, la peste 1400 de metri altitudine. Numită și OZN-ul bulgăresc, construcția vorbește despre megalomania unui regim care voia să arate că „poate”, deși era din ce în ce mai impotent.
Swiss Week va avea loc în perioada 20-27 ianuarie
Foto: IntegralEdu

[P] Zeci de oferte de tabere și studii în Elveția, la Swiss Week, în perioada 20-27 ianuarie

de Smile Media
Cea mai ridicată calitate a vieții, indicatorii economici la cele mai înalte niveluri și, nu în ultimul rând, un sistem educațional centrat pe elev și adaptat nevoilor pieței sunt doar câteva dintre atributele care fac din Elveția una dintre cele mai ofertante destinații, atât turistice, cât și de formare educațională și profesională.
Dan Andrei Aldea
Foto: Captura video

A murit Dan Andrei Aldea, fostul lider al trupei Sfinx

de D.D. HotNews.ro
A murit Dan Andrei Aldea, fostul lider al trupei Sfinx, a anunțat pe Facebook Nicu Alifantis. „Ne-a părăsit marele muzician Dan Andrei Aldea! Drum lin către stele, Om Bun!”, a scris Alifantis.
Catalina Dicu
Foto: STOICA & Asociatii
Dosare Juridice - Violența domestică

În umbra violenței. Indiferența societății și pericolul de lângă noi

de Catalina Dicu STOICA & Asociatii
"Uneori oamenii află mai multe despre dragoste din examinarea resorturilor profunde și intime ale violenței" - Toni Morisson

Cazul directoarei Spitalului de Urgență din Piatra Neamț, ucisă de soț acum câteva zile, chiar în incinta spitalului, readuce în discuție problema violenței domestice. Cazul femeii din Vaslui, ucisă de soț la câteva zile după ce s-a întors acasă de la muncă din străinătate sau al agentului de poliție care și-a împușcat mortal soția și pe o colegă a acesteia într-un coafor din București sunt alte exemple cutremurătoare ale violenței domestice.
Tren taiwanez de mare viteza
Foto: Wikimedia Commons
Articol susținut de grupul Grampet

Exemplul Taiwan - O insulă mică, trenuri de mare viteză și probleme depășite cu succes

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 18 Ian 2020 Economie | Industrie Feroviara
Taiwanul este o insulă de șase ori mai mică decât România, dar cu 23 de milioane de locuitori și cu mult know-how tehnologic. Teritoriul a reușit să-și păstreze independența față de China care o vede precum o zonă ”rebelă” care trebuie reunită cu țara cu orice preț. Deși la început părea greu de realizat, Taiwanul a reușit să construiască o cale ferată de mare viteză de la nord la sud, cu fonduri private, lungimea traseului fiind cam ca de la București la Mediaș. Chiar dacă lucrurile au început cu stângul și chiar dacă și statul a trebuit să intervină, în articol puteți citi de ce calea de mare viteză ce a costat 18 miliarde dolari este dată ca exemplu de bune practici mai ales în SUA.
Florin Cîțu
Foto: Guvernul Romaniei

Florin Cîțu: Susțin 100% declarațiile lui Orban. Dublarea alocațiilor nu a fost inclusă în buget și este nevoie de resurse suplimentare

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 19 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spune că susține 100% afirmațiile lui Ludovic Orban, conform cărora evoluția economiei va influența dinamica cheltuielilor cu asistența socială, precizând că dublarea alocațiilor nu a fost inclusă în buget și este nevoie de resurse suplimentare.
Concurs Digitaliada
Foto: Digitaliada.ro

#Digitaliada caută creatori de conținut digital educațional

de Digitaliada.ro Digitaliada.ro
Marți, 14 Ian 2020 Actualitate | Cultură
Fundația Orange deschide a patra ediție a concursului național #Digitaliada, care premiază cele mai bune materiale educaționale digitale. Ca element de noutate, din acest an, participanții pot înscrie materiale în patru categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale. În plus, competiția se deschide și pentru materiale dedicate ciclului de învățământ primar. Pentru că aceste materiale vor fi folosite la clasă, o comisie de elevi va evalua materialele create de adulți și va acorda un Premiu de Popularitate. Totodată, din acest an se pot înscrie și elevii cu vârsta peste 14 ani, într-o categorie dedicată exclusiv lor.
Dmitri Medvedev si Vladimir Putin
Foto: kremlin.ru

Le Monde: Vladimir Putin - obsesia controlului

de I.B. HotNews.ro
Duminică, 19 Ian 2020 Actualitate | Internațional
Cum să părăsești puterea când ai deținut-o neîntrerupt timp de douăzeci și patru de ani? Nepărăsind-o. Aceasta este concluzia la care pare să fi ajuns președintele Vladimir Putin, dacă analizăm cu atenție propunerile de reformă constituțională pe care le-a prezentat la Moscova miercuri, 15 ianuarie, în discursul său anual adresat Parlamentului, potrivit Le Monde, citat de Rador.
Rovana Plumb
Foto: Captura video

Om de bază în echipele lui Dragnea și Dăncilă, Rovana Plumb pierde și șefia PSD Dâmbovița / Ciolacu, sfătuit să aducă preoți la sediu „să tămâieze să iasă Satana”

de D.D. HotNews.ro
Duminică, 19 Ian 2020 Actualitate | Politic
Deputatul Corneliu Ștefan este noul președinte al PSD Dâmbovița, acesta impunându-se în fața contracandidatului său, europarlamentarul Rovana Plumb, la alegerile de duminică de la Conferința extraordinară a organizației.
Meghan Markle si printul Harry
Foto: Agerpres/AP

VIDEO Tatăl lui Meghan Markle își acuză fiica: Dă cu piciorul visului oricărei fetițe și umilește monarhia britanică

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 19 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Tatăl lui Meghan Markle, Thomas Markle, și-a acuzat fiica de ''umilirea'' familiei regale britanice, într-un interviu dat publicității la o zi după ce Palatul Buckingham a anunțat că prințul Harry și soția sa nu vor mai fi membri activi ai monarhiei.
Foraj Marea Neagra
Foto: AGERPRES

Ludovic Orban, despre vânzarea de către Exxon a afacerii din Marea Neagră: Ce putem face noi? Putem să găsim o soluție pentru a împiedica o decizie care să nu ne convină

de CP HotNews.ro
Duminică, 19 Ian 2020 Economie | Energie
Premierul Ludovic Orban spune că în cazul în care nu va putea să-și vândă participația din proiectul de la Marea Neagră la un preț convenabil, Exxon Mobil ar putea să rămână. Șansele nu sunt foarte mari, a adăugat premierul într-un interviu acordat HotNews.ro. Orban a mai spus că România poate găsi o soluție care să impiedice o decizie care să nu-i convină.
Putin si Erdogan
Foto: Captura video

Conferința pentru Libia: Obiectivele SUA, obiectivele Rusiei și ambiția lui Erdogan

de Ionut Baias HotNews.ro
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, încearcă să joace un rol de prim rang la Conferința de la Berlin, după cum transmite corespondentul Open TV la Istanbul, citează Rador. Astfel, el a declarat că "Turcia va rămâne în Libia până când îi vor fi recunoscute drepturile în Mediterana". În schimb, Vladimir Putin dorește să arată cine are "poziția de forță" și, poate, rolul final în acest proces de pace în Libia, după modelul Siriei.
Moise Guran
Foto: TVR

Mediastandard.ro: Moise Guran a lucrat cu USR și PLUS când încă era jurnalist. A existat un conflict de interese?

de Mediastandard.ro Mediastandard.ro
Vineri, 17 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Moise Guran anunța zilele trecute că renunță „definitiv” la presă și începe o carieră politică. Desigur, speculații pe această temă se făceau de mai mult timp, încă de când Libertatea a dezvăluit că liderii USR și PLUS l-au invitat pe realizatorul radio să se ocupe de campaniile electorale din 2020. Totuși, jurnalistul a dezvăluit public că a mai avut un rol politic în trecut, când încă era în mass-media.
Spitalul Universitar
Foto: Facebook - Emanuel Ungureanu

Spitalul Universitar din București, amendat cu 20.000 de lei după ce trupul unui pacient mort a fost abandonat pe scara de incendiu

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 19 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Spitalul Universitar de Urgență București a fost amendat cu 20.000 de lei, după ce inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București au constatat neregulile în manipularea pacienților decedați. Controlul a fost făcut după ce în spațiul public au apărut imagini cu trupul neînsuflețit al unui pacient abandonat cu orele pe scările interioare.
Dan Bilzerian
Foto: Stirile ProTV

Dan Bilzerian a pierdut un milion de dolari după ce a pariat împotriva lui Conor McGregor

de I.B. HotNews.ro
Duminică, 19 Ian 2020 Life | Showbiz
Dan Bilzerian, supranumit de fani “regele Instagramului”, a pierdut un milion de dolari după ce a pariat împotriva lui Conor McGregor în meciul cu Donald Cerrone, meci câștigat de irlandez în doar 40 de secunde, potrivit Mediafax.
SpaceX
Foto: Wikimedia Commons

VIDEO Ultimul test reușit pentru SpaceX, înainte de a transporta astronauți NASA pe Stația Spațială Internațională

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 19 Ian 2020 Actualitate | Esențial
SpaceX a simulat cu succes duminică ejectarea de urgență a unor astronauți dintr-o rachetă la câteva momente după lansare, potrivit unei transmisii în direct a testului, ultimul înainte de trimiterea programată în câteva luni a unui echipaj al NASA spre Stația Spațială Internațională.
incontestabil-evolutia-si-stiinta-creatiei
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Apariția și evoluția omului pe înțelesul tuturor

de A.V. HotNews.ro
Bill Nye arata, intre altele, cum au aparut oamenii si daca specia noastra isi continua evolutia, care sunt promisiunile si pericolele organismelor modificate genetic, precum si cat de probabil este ca si pe alte planete sa se fi produs un proces evolutiv similar cu cel de pe Pamant.

Angela Merkel
Foto: Captura presidency.ro

Summitul Libiei la Berlin, o confruntare între „capete tari”

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Duminica aceasta, la summitul de la Berlin, se dorește găsirea unei căi pentru a pune capăt războiului civil din Libia. Uniunea Europeană vrea să stopeze fenomenul intensei migrații prin țara nord-africană. Declarația preliminară a summit-ului de azi, pusă la dispoziția agenției Reuters, prevede dezarmarea milițiilor anti-guvernamentale și sancțiuni mai dure, în cazul încălcării embargoului asupra armelor, decis de ONU. În plus, declarația negociată de Germania, ca gazdă, conține și un punct despre „mama tuturor războaielor”, adică petrolul.
Regina Elizabeth (The Royal Family- facebook)
Foto: Hotnews

După ”despărțirea” de Harry și Meghan, Regina Elizabeth și-a făcut apariția zâmbind, la slujba de duminică

de Redactia HotNews.ro
Regina Elizabeth a II-a a apărut zâmbind duminică alături de cel de-al doilea fiu al său, prințul Andrew, ducele de York, într-o biserică din Norfolk, unde a participat la slujba religioasă, la o zi după ce a anunțat oficial condițiile a ceea ce presa a numit un ''Megxit dur'', îndepărtarea ducilor de Sussex de familia regală, relatează Agerpres.
Metrou
Foto: frf.ro

Știrile ProTV: Anunțul oficial făcut de Metrorex după incidentul din stația Păcii

de Redactia HotNews.ro
Incident cu final dramatic în București, la metrou. Un bărbat în vârstă de 45 de ani a căzut pe șinele trenului, în stația Păcii.
digi24
Foto: Hotnews

Digi24: Locul de lângă București unde radiațiile gamma ajută la întărirea credinței și ucid bacteriile din spitale -Foto

de Redactia HotNews.ro
În viața lor pe acest pământ, icoanele, chiar și cele făcătoare de minuni, au un teribil dușman de moarte, materializat sub forma cariilor de lemn, pe care doar minunile tehnologiei și științei moderne le pot eradica în întregime. Pentru a recondiționa și „revitaliza” icoanele și diversele obiecte de cult religios, înaltele fețe bisericești apelează, de ani buni, la un partener mai puțin obișnuit: Departamentul de Iradieri Tehnologicie de la Măgurele (IRASM).
Gigi Becali
Foto: Sport Pictures / DigiSport

DigiSport: Top 3 salarii din Liga 1! Un jucător de la FCSB câștigă cu 20.000 de euro mai mult decât Chipciu

de DigiSport Digisport.ro
CFR a dat lovitura iernii pe piața transferurilor. Ardelenii au reușit să-l aducă pe Alexandru Chipciu și l-au ademenit pe acesta cu un salariu de 30.000 de euro pe lună. Totuși, mijlocașul nu este cel mai bine plătit fotbalist din Liga 1. Adi Popa câștigă 50.000 de euro pe lună la FCSB.
Jurgen Klopp
Foto: Twitter - Liverpool

VIDEO Liverpool - Manchester United 2-0 / A 13-a victorie consecutivă pentru "cormorani" în Premier League

de Diana Ene HotNews.ro
Liverpool este de neoprit în Premier League, trupa lui Jurgen Klopp ajungând la a 13-a victorie consecutivă și la a 21-a în actuala ediție a campionatului din Anglia. "Cormoranii" au învins-o pe Manchester United, scor 2-0, pe Anfield, în etapa cu numărul 23.
Mina de carbune
Foto: Pixabay.com

Pactul Verde European: Polonia, Germania și România concentrează jumătate din ajutoarele din Fondul de tranziție justă

de I.B. HotNews.ro
Polonia este marea câștigătoare a fondurilor din Pactul verde, chiar în fața Germaniei și României. Aceste trei țări concentrează 50% din ajutoare, potrivit francezilor de la Novethic, citează Rador. Fondurile sunt destinate pentru recalificarea și pregătirea muncitorilor din industriile dependente de carbon și asistarea închiderii acestor activități și restaurarea siturilor.
Boris Johnson
Foto: Captura YouTube

Boris Johnson i-a cerut lui Putin să înceteze activitățile de destabilizare ce amenință securitatea Regatului și a aliaților

de Redactia HotNews.ro
Premierul britanic Boris Johnson i-a spus, duminică, președintelui rus Vladimir Putin că nu va exista o ”normalizare„ a relațiilor bilaterale până când Moscova nu va înceta ”activitatea de destabilizare” care amenință securitatea Regatului și a aliaților, relatează Reuters.
Beyonce
Foto: Twitter Harvey Murray

Noua colecție vestimentară lansată de Beyonce a fost ridiculizată de internauți

de Gabriela Florea HotNews.ro
Duminică, 19 Ian 2020 Life | Showbiz
Colecția „Beyoncé's Ivy Park x Adidas” a fost lansată săptămâna aceasta și a stârnit diverse reacții în mediul online. Unii internauți au scos la iveală o asemănare izbitoare: noua linie vestimentară a cântăreței arată ca uniformele lanțului de magazine alimentare Sainsbury's din Regatul Unit. Cu toate acestea, hainele prezentate de Beyoncé au fost epuizate în doar câteva zile, notează CNN.
orhideea-si-papadia-de-ce-exista-copii-cu-probleme-de-dezvoltare-si-cum-pot-toti-copiii-sa-creasca-frumos
Foto: Hotnews
Ghid practic

D​e ce exista copii cu probleme de dezvoltare si cum pot toti copiii sa creasca frumos

de A.V. HotNews.ro
Anumite variante ale genelor cresc predispozitia unei persoane la depresie, anxietate, tulburare hiperkinetica cu deficit de atentie si comportamente antisociale, sociopate sau violente. Insa in loc sa considere aceasta gena „de risc” ca fiind o slabiciune, Boyce schimba modul in care ne raportam la fragilitatea umana, dovedind ca, desi aceste gene „rele” pot crea probleme, in situatia si mediul adecvate, pot sa duca la aparitia unor copii care nu doar ca se descurca mai bine decat inainte, dar care isi depasesc cu mult colegii.

Eugen L Nagy
Foto: Arhiva personala

DUPĂ 30 DE ANI (V): România regiunilor

de Eugen L Nagy Contributors.ro
Diversitatea regională reprezintă una dintre bogățiile unice și specifice ale României – pentru că este de ajuns să mergi de la Timișoara la Arad, pentru a te găsi într-o altă cultură, și anume pentru a întâlni moduri de gândire și feluri de a funcționa diferite, deși înrudite. La fel la Oradea, un oraș splendid (cum este și Aradul, de altfel), și pe care eu îl pot ”înțelege”, ca timișorean, dar care totuși nu este ”același” ori la fel cu Timișoara; și tocmai această diferență specifică, adăugată dimensiunilor culturale care-mi par familiare și apropiate, fac din Oradea un oraș atât de atractiv.


Jean Delumeau a murit. "Frica" lui rămâne
Foto: Hotnews

A murit Delumeau. Jean Delumeau a scris despre frică. Noi vedem că-n 2020 suntem la fel de fricoși ca-n evul mediu

de Eugen Istodor HotNews.ro
Duminică, 19 Ian 2020 Actualitate | PERSPEKTIVA
Acest Jean Delumeau a murit pe 13 ianuarie, la 93 de ani. Și numele lui îl voi cinsti astăzi și mereu pentru o cercetare care mi-a luminat mintea. Așa de profund m-a zdruncinat cartea asta a fricilor că de când am descoperit-o, oriunde m-aș muta, ea umblă cu mine. Umblu cu "Frica" în sân. Mai precis cu “Frica in Occident (secolele XIV-XVIII). O cetate asediată”, pe numele ei adevărat de carte. Și coperțile cărții sunt jerpelite. Și paginile deformate. E vai de ea de carte, dar nu mă despart de Frica mea. Vorbind ieri la telefon cu prietenul Viorel Moțoc, din frică-n frică, el vine cu o idee: bine ar fi să scrie cineva ce s-a schimbat astăzi din fricile de secol medieval. Asta n-a făcut-o Jean. Așa de tare m-a sedus ideea că, iată, reiau cartea despre secole trecute și, după mintea mea, vă spun cum stăm cu fricile în 2020. Frica de femeie, de evreu, de țigan, de emigrant, de noutate, de bătrânețe, de moarte, de singurătate, de subversiune, de... citește articolul ca să-ți vezi fricile vechi, de ev mediu.
Coperta
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Ambiții politice, spionaj industrial, amatorism și competență în economia romaneasca. O istorie fascinantă a industrializării comuniste

de A.V. HotNews.ro
Istoricul Petre Opris face o treaba extraordinara in aceasta carte: scoate la lumina istoria economiei romanesti din vremea comunismului, publica documente de arhiva (din Romania si din Statele Unite) extrem de interesante si arata cum se luau deciziile in organizatiile de partid si de stat. Veti gasi aici texte despre industria aeronautica, despre datoriile externe ale Romaniei sau despre industria de aparare, foarte relevante pentru vremea respectiva.

Vladimir Putin
Foto: kremlin.ru

Mișustin, birocratul digital, începe să modeleze tranziția lui Putin

de I.B. HotNews.ro
Tranziția verticală a lui Vladimir Putin a început ieri să prindă contur odată cu confirmarea oficială a lui Mihail Mișustin ca noul prim-ministru al Rusiei. Un funcționar în vârstă de 53 de ani, care a făcut o carieră între administrația publică rusă și birourile guvernamentale, și care acum trebuie să formeze o echipă de guvernare și să o prezinte președintelui rus, potrivit La Vanguardia, citat de Rador.
Paraguay (wikipedia)
Foto: Hotnews

Evadare ca-n filme dintr-o închisoare din Paraguay: 100 de traficanți de arme și droguri au fugit printr-un tunel

de Redactia HotNews.ro
O sută de deținuți, majoritatea membri ai celei mai mari bande de traficanți de arme și droguri din Brazilia, au evadat duminică dintr-o închisoare din Paraguay printr-un tunel, aparent săpat cu complicitatea unor gardieni, au anunțat autoritățile.
Ludovic Orban
Foto: Facebook - Partidul National Liberal

VIDEO Ludovic Orban, la HotNews.ro LIVE: Dacă adoptam OUG pentru alegerea primarilor în două tururi exista riscul să o atace Avocatul Poporului și să fie declarată neconstituțională /Intervenim și dacă modificarea privind alegerea președinților de CJ nu va fi adoptată în Parlament

de Redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 18 Ian 2020 Actualitate | Politic
Premierul Ludovic Orban motivează alegerea variantei de angajare a răspunderii Guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi prin faptul că ”are puține elemente care să permită PSD să aibă succes la Curtea Constituțională”. El a spus, la interviurile HotNews live, că dacă era adoptată o ordonanță de urgență pe modificarea legislației electorale exista riscul ca Avocatul Poporului să sesize Curtea și existau riscuri majore să fie declarată neconstituțională.
angajati
Foto: commons.wikimedia.org

Premierul Ludovic Orban, despre scutirea de impozit pentru IT-iști: Tratamentul fiscal egal al cetățenilor și firmelor este un obiectiv al guvernării noastre

de Raluca Abrihan HotNews.ro
​Premierul Ludovic Orban susține în continuare renunțarea la scutirea de impozit pe venit acordată în prezent unor categorii de angajați din domeniul IT. "Tratamentul fiscal egal al cetățenilor și al firmelor reprezintă un obiectiv al guvernării noastre", a declarat premierul, într-un interviu live la HotNews.ro.
Dorin Dobrincu
Foto: Arhiva personala

De la Agamiță Dandanache la noul centralism democratic. Pe marginea unei candidaturi la Iași

de Dorin Dobrincu Contributors.ro
În octombrie 1884, un scriitor român în ascensiune, pe numele său Ion Luca Caragiale, citea la Iași, în cercurile Junimii, o lucrare intitulată O scrisoare pierdută. După doar o lună, la Teatrul Național din București avea loc prima reprezentație a acestei piese, care a fost reluată generație după generație, pe scene din România și din afară. Sunt mai multe personaje devenite celebre. În textul de față ne interesează Agamemnon/Agamiță Dandanache. Pe scurt, conducerea centrală a unui partid l-a trimis într-un județ de munte pe domnul amintit pentru a candida și a câștiga alegerile.
Eminem
Foto: myspace.com/eminem

Primarul din Manchester îl critică pe Eminem din cauza unor versuri referitoare la atacul terorist din 2017

de Gabriela Florea HotNews.ro
Duminică, 19 Ian 2020 Life | Showbiz
Primarul din Manchester, Andy Burnham, a criticat o melodie de pe noul album al rapper-ului Eminem. Un vers din melodia intitulată „Unacmodating” face referire la atentatul terorist care a avut loc în Manchester, în timpul concertului Arianei Grande, notează The Independent.
Ludovic Orban, la HotNews.ro
Foto: Hotnews

De ce noii inspectori școlari sunt toți de la PNL? Ludovic Orban: Dacă avem oameni care sunt buni...

de CP HotNews.ro
"Dacă e membru PNL să nu-l pun în funcție? Ar fi chiar culmea", a răspuns premierul Ludovic Orban, întrebat în cadrul unui interviu HotNews.ro de ce toți inspectorii școlari numiți de noua guvernare sunt de la PNL. "Dacă avem oameni care sunt buni...", a mai spus Orban. Întrebat și despre numirile controversate pe funcții de secretari de stat, cum ar fi cea a lui Cătălin Bulf la Ministerul Economiei, Orban a spus că îi verifică personal și nu sunt probleme cu cei de la PNL. Despre numirea lui Bulf, premierul spune că a discutat mult timp cu PMP.
Guvernul Orban si Iohannis
Foto: Presidency.ro

VIDEO Calculele liberalilor pentru anticipate. ​Orban: Dacă moțiunea PSD trece, parlamentarii PNL nu vor vota învestirea niciunui Guvern / Nu am evaluat niciodată posibilitatea să-mi dau demisia

de C.D. HotNews.ro
Duminică, 19 Ian 2020 Actualitate | Politic
Camera Deputatilor
Foto: Captura video

Guvernul ia în calcul angajarea răspunderii pe desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari

de N.O. HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban a declarat, într-un interviu acordat HotNews.ro, că guvernul analizează să își asume răspunderea și pe o lege de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari.
Vladimir Putin
Foto: Captura YouTube

Putin: Le vom închide gura celor care încearcă să rescrie istoria și să bagatelizeze rolul rușilor

de Redactia HotNews.ro
Duminică, 19 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat că va crea un centru de documente de arhivă ”pentru a le închide gura celor care încearcă să rescrie istoria și să bagatelizeze rolul rușilor în victoria împotriva nazismului”. Putin a mai comentat că Israelul face foarte bine pentru că nu lasă lumea să uite de Holocaust.
blue monday
Foto: Hotnews

Alertă la început de săptămână: Luni este cea mai deprimantă zi a anului

de Redactia HotNews.ro
Luni va fi cea mai deprimantă zi a anului, ”Blue Monday”, concept promovat de un psiholog britanic care a creat o formulă matematică pentru a identifica cele mai dificile momente dintr-un an.
Ungaria, victorioasa in fata Sloveniei la CE Handbal
Foto: men2020.ehf-euro.com

VIDEO CE Handbal (m): Slovenia, învinsă de Ungaria; Victorii pentru Norvegia și Islanda (Rezultatele zilei)

de Diana Ene HotNews.ro
Slovenia a suferit primul eșec la Campionatul European de Handbal masculin, fiind învinsă la limită de Ungaria, scor 29-28, deși s-a aflat în avantaj la pauză (16-13). Norvegia rămâne neînvinsă și lider în Grupa Principală II, după ce s-a impus și în fața Suediei (vicecampioană europeană în 2018), care este astfel eliminată din competiție. În prima partidă a zilei de duminică, Islanda a învins-o pe Portugalia și a bifat prima victorie în Grupa Principală II.Alte titluri din Actualitate:

Orban, despre vizita cu presă a Monicăi Anisie în școlile din Ialomița: Era de preferat să meargă fără camere video / O să am o discuție cu ministrul Educației
Titus Corlățean: PSD să renunțe „la peremisme și stilul Mitralieră” / „Avem nevoie de oameni care să vorbească corect românește”
Șeful Netflix, interesat de o colaborare cu Prințul Harry și Meghan Markle: Cine nu ar fi?
Ludovic Orban, despre funcționarii publici: Concursul va fi unică modalitate de ocupare a posturilor/ Sistemul de evaluare trebuie informatizat/ Circulatia documentelor să fie strict pe rețeaua de intranet
Cosette Chichirău și-a anunțat candidatura din partea USR la Primăria Iași, criticându-l pe Mihai Chirică pentru lipsa investițiilor: Este mai mult un fel de director de salubritate
Deputatul ”Mitralieră” îi răspunde lui Corlățean: Oportunismul, lașitatea și securismele îl caracterizează/ O să rămâi un individ mort după funcții și atât
PSD acuză guvernul că nu a venit cu nicio lege în Parlament și fuge de orice dezbatere / Orban minte că 80% dintre cetățeni ar vrea două tururi de scrutin
Evaziune fiscală cu deșeuri. Percheziții în București și 4 județe la firme care făceau acte fictive de reciclare / Prejudiciu de 5,5 milioane de euro
Iranul dezminte că ar fi luat decizia să trimită în străinătate cutiile negre ale avionului doborât - agenția IRNA
Libia: Exporturile de petrol, blocate în ajunul summitului crucial pentru pace / Mișcarea pune în pericol planul de încetare a focului


ECONOMIE

Kristalina Georgieva
Foto: Wikimedia Commons

Avertisment dur al șefei FMI: Riscăm o nouă mare criză economică. Noul deceniu ar putea sta sub semnul tensiunilor sociale și al instabilității piețelor financiare

de DG HotNews.ro
Sâmbătă, 18 Ian 2020 Actualitate | Esențial
Șefa FMI, Kristalina Georgieva, a avertizat asupra riscurilor unei noi mari crize economice la nivel global, comparabilă cu cea de la sfârșitul anilor '20, marcată de inechitate și instabilitate financiară, potrivit Guardian.
ANAF
Foto: Facebook

Ludovic Orban: Informatizarea ANAF, prioritară. Instituția va putea face achiziții directe dacă trece de CSAT propunerea ca evaziunea fiscală să fie considerată pericol la adresa siguranței naționale

de MH HotNews.ro
Informatizarea ANAF este prioritară, iar dacă Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) va accepta propunerea ca evaziunea fiscală să fie considerată pericol la adresa siguranței naționale, atunci Agenția Națională de Administrare Fiscală ar putea face achiziții directe, a declarat premierul Ludovic Orban, duminică, la interviurile HotNews.ro.


0-100.hotnews.ro

IONITY
Foto: IONITY

IONITY bagă spaima în fanii mașinilor electrice cu noile tarife: 0,79 Euro/1 kWh

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Vineri, 17 Ian 2020 Economie | Auto
IONITY, una dintre marile rețele pan-europene de încărcare rapidă pentru mașini electrice, a anunțat un nou plan tarifar, cu costuri care merg până la 0,79 Euro/1 kWh (adică 3,76 Lei/1 kWh). Anunțul a stârnit un val de critici și nemulțumiri, utilizatorii postând sute de mesaje critice în prima oră de la publicarea noii politici privind tarifele. La un consum mediu extraurban de 20 kWh/100 km pentru o mașină electrică obișnuită, parcurgerea unei distanțe de 100 km ar costa 15,8 Euro (75,3 Lei), echivalentul unui consum de circa 10-12 litri de benzină sau motorină la o mașină pe combustie.


SPORT

Marius Copil
Foto: Facebook

ANALIZĂ. Unde e tenisul masculin românesc la începutul lui 2020

de Sebastian Jucan HotNews.ro
Sâmbătă, 18 Ian 2020 Sport | Tenis
Săptămâna trecută s-a încheiat prima ediție a Cupei ATP, noua competiție între națiuni din tenisul masculin. În timp ce românii au făcut audiență din fața televizorului, la masa bogaților a participat și Republica Moldova, alături de numele mari din tenisul mondial. E probabil unul din cele mai emblematice exemple ale declinului tenisului masculin românesc din ultimii ani. Cât de rău stau însă, de fapt, lucrurile?
Georgeta Popescu, aur la Jocurile Olimpice de Tineret
Foto: Facebook/ Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

Jocurile Olimpice de Tineret: Georgeta Popescu a câștigat medalia de aur la monobob

de Diana Ene HotNews.ro
Sportiva Georgeta Popescu a câștigat, duminică, medalia de aur în proba de monobob, la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne.
Simona Halep
Foto: Simona Halep / Facebook

Simona Halep, pregatită pentru Australian Open: "Îmi doresc foarte mult să câștig, dar va fi foarte dificil"

de Diana Ene HotNews.ro
Simona Halep a susținut o conferință de presă, duminică, la Melbourne, înaintea debutului la Australian Open 2020, sportiva din România reiterându-și dorința de a câștiga un nou titlu de Grand Slam, după cele de la Roland Garros și Wimbledon.


LIFE

Bancul zilei: Dis-de-dimineață, la Poliție sună telefonul:

de A.S. HotNews.ro
Dis-de-dimineață, la Poliție sună telefonul:

– Ajutor, trimiteți de urgență mașina de intervenții! Pisica a intrat in camera.


REVISTA PRESEI

Vedete
Foto: Colaj foto

​Caru' cu vedete: Minodora a scăpat de o boală gravă prin operația de micșorare a stomacului: ”La noi în familie toți au diabet”;Andreea Marin a sărbătorit în Bali 3 ani de relație cu iubitul consul

de Gabriela Florea HotNews.ro
Celine Dion, în doliu. Mama celebrei artiste a murit la vârsta de 92 de ani. Therese Dion, supranumită în provincia canadiană francofonă "Maman Dion", a avut 14 copii...

Charlize Theron a dat detalii despre cea mai nereușită întâlnire a sa. „Când aveam vreo 20 de ani am fost la o întâlnire cu un tip care era super drăguț. Chiar îmi plăcea..
Faze tari
Foto: Colaj foto

Faze tari: Imagini pornografice difuzate timp de 15 minute într-o gară din Suedia. Reacția călătorilor; Viața dublă a unui motan a băgat dihonie între două vecine

de Gabriela Florea HotNews.ro
Cum arăta prima Dacia 1100 scoasă pe linia de producție a uzinei de la Mioveni. Dacia 1100 a fost primul autoturism românesc care a ieșit pe poarta uzinei de la...

Cum rezistă echidna când arde pădurea: doarme îngropată cu țepii în sus până trece focul. Aceste animale au una dintre cele mai impresionante strategii când trebuie...
Utile
Foto: Colaj foto

Utile: 5 măsuri de prim-ajutor în caz de accident pe pârtie; Alimentele cu calorii negative stimulează metabolismul să ardă grăsimi toată ziua. Fac minuni pentru sedentari

de Gabriela Florea HotNews.ro
Nutriționistul Mihaela Bilic: "Beți cafea! Deblochează organismul spre a slăbi. Efectele negative sunt un mit!"„Se cunoaște efectul tonic, stimulant al cofeinei asupra...

7 beneficii necunoscute ale frunzelor de Aloe Vera. Suferi de astm? Atunci ar fi bine să te împrietenești cu Aloe Vera. Ușurează respirația făcând o baie de aburi cu extracte...


ESRI

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Dis-de-dimineață, la Poliție sună telefonul:
Dis-de-dimineață, la Poliție sună telefonul: – Ajutor, trimiteți de urgență mașina de intervenții! Pisica a intrat in camera.
Bancul zilei: Putin și Medvedev stau de vorbă
Putin și Medvedev stau de vorbă. - Trebuie să desființăm fusurile astea orare, creează numai probleme, spune Putin.
Bancul zilei: Când a apărut democrația
Î: Când a apărut democrația în România?R: Democrația a apărut atunci când Dumnezeu a facut...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by