Liviu Dragnea
Foto: Facebook

​BREAKING NEWS Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Decizia nu e definitivă

de Redacția HotNews.ro
Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman. Fosta soție a șefului PSD, Bombonica Prodana, a primit doar o amendă aministrativă de 1.000 de lei. Decizia nu e definitivă. Liviu Dragnea a fost judecat pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual, privind angajarea fictivă a două secretare din PSD la DGASPC Teleorman. La ultimul termen, procurorii DNA ceruseră condamnarea până la 7 ani și 6 luni cu executare.
Liviu Dragnea, la Congresul PSD
Foto: Captura Facebook

Cine sunt cei trei judecători care l-au condamnat pe Liviu Dragnea 

de C.D. HotNews.ro
Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Instanța a anulat suspendarea din dosarul referendumului și a decis condamnarea pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu. Șeful PSD a fost achitat pentru instigare la fals intelectual.
Noul Birou permanent national al PSD
Foto: Hotnews

Primele reacțiții din PSD, după condamnarea lui Dragnea. ​„Este o decizie nedreaptă”

de Redacția HotNews.ro
Senatorul PSD Daniel Breaz susține că decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea este una „nedreaptă” și, nefiind una definitivă, nu se poate discuta în acest moment despre o retragere a șefului PSD. La rândul său, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, s-a declarat șocat de decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea.
Dumitru Buzatu (PSD)
Foto: Agerpres

Dumitru Buzatu (PSD Vaslui), după sentința lui Liviu Dragnea: "Trebuie să ținem cu dinții de această majoritate"

de L.P. HotNews.ro
Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat joi pentru HotNews.ro, după condamnarea în primă instanță de trei ani și șase luni de închisoare cu executare primită de Liviu Dragnea, că "nu este un lucru plăcut" și partidul "va lua act" de decizie", adăugând că "nu trebuie să acceptăm jocul adversarilor" și că cei din PSD trebuie să țină "cu dinții" de majoritatea parlamentară.
Traian Basescu
Foto: Facebook / Traian Basescu

Băsescu, după condamnarea primită de Liviu Dragnea: "Daddy, pricepi că trebuie să demisionezi din funcţia de Preşedinte al Camerei Deputaţilor?"

de I.R. HotNews.ro
Fostul președinte Traian Băsescu îi cere la rândul său lui Liviu Dragnea demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților, după condamnarea de trei ani și șase luni de închisoare cu executare primită în dosarul angajărilor fictive, în prima instanță.
Andrei Nastase
Foto: Facebook

​​INTERVIU Andrei Năstase: Mafia controlată de Plahotniuc a considerat că trebuie să mă oprească / Invalidarea alegerilor pentru Primăria Chișinăului a fost o comandă politică / Chemăm lumea în stradă

de Cristian Pohrib HotNews.ro
Pro-europeanul Andrei Năstase susține, într-un interviu pentru HotNews, că în spatele deciziei de invalidare a alegerilor pentru Primăria Chișinăului, pe care le-a câștigat, se află „mafia controlată de Plahotniuc” care vrea să-l oprească. „Așa cum am mai declarat, judecătoarea care a dat o asemenea hotărâre ar trebui să stea după gratii. Este clar că a fost o comandă politică”, spune el. Andrei Năstase afirmă că nu va renunța și cheamă lumea în stradă să-și apere drepturile. „Sloganul protestului de azi este: “Hai cu noi! Vă fură și pe voi!” Pentru că nu mai pot fi rabdate furturile, ilegalitățile și schemele de tip mafiot care guvernează astăzi în Republica Moldova”, declară el.
Medici
Foto: sxc.hu

Medicii de familie semnalează noi probleme cu sistemul electronic al CNAS: "Serviciile nu ne sunt validate de ieri dimineață"

de Alina Neagu HotNews.ro
Medicii semnalează faptul că întâmpină noi probleme cu sistemul electronic PIAS al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. "Semnăturile electronice noi nu se pot înscrie pentru niciun furnizor; doctorii nu pot obține serii de rețete ca să poată elibera rețete pacienților; serviciile nu ne sunt validate de ieri dimineață, niciunul; nimeni de la suport nu răspunde, oricâte mesaje se trimit; nimeni de la CNAS nu apare cu un comunicat care să detensioneze situația. A apărut un singur comunicat legat de invalidarea semnăturilor, dar restul?", anunță Sandra Alexiu, președintele Asociației medicilor de familie București-Ilfov.
Camelia Iantuc
Foto: PeliFilip
Dosare Juridice - Legislație

Din 1 Iulie intră în vigoare noi reglementări în domeniul aviației civile

de Camelia Iantuc PeliFilip
Pe 13 decembrie 2017 (Prin Legea nr. 252, publicată în Monitorul Oficial nr. 1013 din 21 decembrie 2017) a fost adoptată Legea pentru aderarea României la Convenţia privind garanţiile internaţionale în materie de echipamente mobile („Convenţia”) şi la Protocolul la Convenţia privind garanţiile internaţionale în materie de echipamente mobile privind aspecte specifice ale echipamentelor aeronavelor („Protocolul”), adoptate la Cape Town în data de 16 noiembrie 2001.


WeAccelerate
Foto: Telekom Romania

[P] WeAccelerate, programul prin care start-up-urile pot creşte într-un ritm accelerat - Cu sprijinul Telekom Romania. Înscrie-te şi tu!

de Smile Media
Ai o pasiune pe care ai transformat-o în business? Ai un start-up şi un produs care generează deja venituri şi îţi doreşti să îţi dezvolţi afacerea rapid? Faci parte dintr-o echipă entuziastă, dar dificultăţile legate de finanţare încetinesc evoluţia proiectului?
Ludovic Orban
Foto: Facebook

Condamnarea din dosarul angajărilor fictive: PNL și USR îi cer demisia lui Dragnea / Orban: România nu mai poate fi sufocată de un individ și de clanul său dominant

de I.R. HotNews.ro
PNL și USR i-au solicitat demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, după ce acesta a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, de către Înalta Curte de Casație și Justiție, în primă instanță, în dosarul angajărilor fictive.
Dacian Ciolos
Foto: Facebook - Dacian Ciolos

Dacian Cioloş îi cere lui Liviu Dragnea să se retragă din viața publică: "Un politician cu două condamnări nu poate să mai stea în fruntea României"

de Alina Neagu HotNews.ro
Fostul premier Dacian Cioloș a reacționat la scurt timp după condamnarea lui Liviu Dragnea, în primă instanță, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive: "Pentru binele acestei țări, pentru a rămâne într-o ordine legală și morală, șeful Camerei Deputaților trebuie să renunțe la orice pârghie de putere. Domnul Dragnea trebuie să părăsească viața publică. Un politician cu două condamnări în Justiție nu poate să mai stea în fruntea României și să dicteze politica penală a statului."


Vasile Ghetau
Foto: Arhiva personala

ANALIZA Locul populației într-o strategie națională de dezvoltare economică și socială a României

de Vasile Ghetau Contributors.ro
Ritmul deteriorării situației demografice a țării ar urma să se amplifice după anul 2040, populația proiectată pentru anul 2050 fiind de 16,2 milioane locuitori iar indicatorii de structură și mișcare descriind un grad mai ridicat de deteriorare. Și pentru anul 2050 rezultatele Seriei 2017 a proiectărilor Diviziei de Populație a Națiunilor Unite confirmă tabloul sumbru al populației țării la mijlocul secolului rezultat din propriile proiectări. Confirmare şi mai apropiată găsim în rezultatele proiectărilor elaborate de Eurostat (2017), având drept an de plecare anul 2015. Populaţia României în anul 2050, în Scenariul de bază, prevăzând o fertilitate în progres dar și o migrație negativă considerabilă, ar urma să ajungă la 16,3 milioane locuitori.
Floarea Alesu, fosta sefa DGASPC Teleorman
Foto: Agerpres

Primele sentințe în dosarul Dragnea: Liviu Dragnea, achitat pentru fals intelectual, 3 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu / Fosta șefă a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, 3 ani și 7 luni cu executare / Fosta soție a lui Dragnea - amendă administrativă

de Redactia HotNews.ro
Sunt anunțate primele sentințe în dosarul lui Liviu Dragnea: Floarea Alesu, fosta șefă a DGASPC Teleorman - condamnată la 3 ani și 7 luni de închisoare cu executare. Alți șase fosti șefi din DGASPC Teleorman au primit pedepse cu suspendare. Proces încetat pentru Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea - a primit o amendă administrativă de 1.000 de lei.
Cristian Felea
Foto: Arhiva personala

Analiza: Politică și delicatețuri dâmbovițene

de Cristian Felea Contributors.ro
Atunci când puțini se mai așteptau, alegerile parlamentare din toamna anului 2016 au acționat pentru mediul politic din România, să-i spunem post-băsist, asemeni hârtiei de turnesol: a dovedit cât de caustice erau toate scurgerile de ambiție și orgoliu ale unei clase politice care, în cea mai mare parte, căuta de ceva ani să redobândească calea (mai sigură a) restaurației, întoarcerea la matca (atât de caldă, de calmă a) democrației de fațadă înfățișată fără rest de CPUN-ul moșit de (zâmbetul lui) Ion Iliescu și inspirat de laboratorul de tehnologii politice de la Kremlin.
Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti - SUUB
Foto: Facebook/ Spitalul Universitar Bucuresti

Percheziţii la spitalele Universitar, Colentina și Cantacuzino din București într-un dosar care vizează decontări ilegale de îngrijiri la domiciliu

de Alina Neagu HotNews.ro
Poliţiştii au făcut joi percheziţii la Spitalul Universitar, Spitalul Colentina şi Spitalul Clinic 'Dr. Ion Cantacuzino' din București, precum şi la primăria comunei Izvoarele, din judeţul Giurgiu, şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate din Giurgiu, într-un dosar în care câteva cadre medicale sunt suspectate că în perioada 2014-2017 ar fi decontat ilegal, cu documente false, servicii de îngrijiri medicale la domiciliul unor pacienţi. Decontările fictive erau făcute prin Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Giurgiu, potrivit unor surse judiciare citate de News.ro.
Comisia Europeana
Foto: Comisia Europeana

Comisia Europeană, îngrijorată de modificările din justiție

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Comisia Europeană s-a declarat joi îngrijorată de evoluțiile actuale din România, privind modificarea Codului de procedură penală (decisă luni de Parlamentul de la București) și celelalte schimbări de legislație privind justiția.
Euro se apropie de 4.7 lei
Foto: sxc.hu

Euro se apropie de pragul de 4.7 lei. Pentru finalul acestui an, estimările bancherilor sunt în intervalul 4.70-4.72 lei/euro

de Dan Popa HotNews.ro
Monedele Europei emergente au pierdut joi teren față de euro, media calculată de BNR pentru perechea EURRON fiind cotată la 4.6695, cel mai slab nivel al monedei naționale din ultimii 13 ani. Indicele dolarului fluctuează în preajma noului maximum al ultimelor 11 luni atins în această dimineață la 95.509 dupa ce șeful Fed a declarat ieri în Portugalia că banca va continua să crească ratele. Euro a scăzut față de dolar până aproape de USD 1.1525/EUR.
Inchisoare
Foto: Stirile ProTV

Expresiile care vă pot duce la închisoare. Legea a fost votată de Parlamentul României

de Stirile ProTV Stirile ProTV
Manifestările fizice sau verbale, motivate de ură împotriva evreilor, constituirea sau aderarea la organizaţii cu caracter antisemit, precum şi promovarea antisemitismului prin diverse materiale ori simboluri vor fi considerate infracţiuni şi vor fi pedepsite cu închisoarea.
Dan Diaconescu la noul OTV
Foto: Hotnews

UPDATE Dan Diaconescu rămâne cu interdicția de a apărea la televizor sau în presă. Fostul patron OTV ceruse instanței să îi ridice interdicția de a avea activități de presă

de Red. Stiri HotNews.ro
Magistrații Curții de Apel București au decis, joi, să mențină interdicția dispusă lui Dan Diaconescu și îi interzic în continuare să se exprime în presă sau în televiziune, decizia fiind definitivă, informează Mediafax. Fostul patron OTV ceruse instanței să îi ridice interdicția de a avea activități de presă, dispusă de către judecători când a fost condamnat, precizând că el a fost solicitat la multe televiziuni, însă a refuzat și să răspundă la telefon, pentru a nu se crede că încalcă legea.
Mihai Gadea si Olivia Steer
Foto: captura Antena 3
 documente
(21 Iun 2018) , -1B

Proiect de lege care ar putea ține anti-vacciniștii departe de emisiunile tv: Televiziunile unde persoane necalificate abordează teme de sănătate riscă să fie sancționate

de Alina Neagu HotNews.ro
Posturile de televiziune și de radio ar putea fi obligate să prezinte "argumente medicale bazate pe dovezi" și să includă în emisiunile în care abordează teme de sănătate "opinia unui medic specialist cu experiență în tema abordată", prevede o propunere legislativă de modificare a Legii Audiovizualului inițiată de parlamentarii USR Tudor Pop, Emanuel Ungureanu (ambii membri ai Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților) și Adrian Wiener (membru al Comisiei de Sănătate din Senat).
Garbine Muguruza
Foto: wta/ twitter

WTA Birmingham: Garbine Muguruza, învinsă în optimi de Barbora Strycova

de Diana Ene HotNews.ro
Spaniola Garbine Muguruza, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 1, a fost învinsă, joi, cu scorul de 6-2, 6-4, de Barbora Strycova din Cehia, locul 24 WTA, în optimile de finală ale turneului de categorie Premier de la Birmingham.
cum-am-trecut-prin-comunism-primul-sfert-de-veac-cu-fotografii-din-arhiva-autorului
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectură

Cum am trecut prin comunism. Primul sfert de veac. Cu fotografii din arhiva autorului și autograful lui Lucian Boia

de A.V. HotNews.ro
Voiam să am o carieră universitară, care depindea în bună măsură de atitudinea mea politică. In realitate, totul avea să fie infinit mai complicat. Ca să mă împlinesc, trebuia să cadă mai întâi comunismul, și asta nu ținea deloc de mine, ci de jocurile imprevizibile ale istoriei. (Lucian Boia)
Krzanich, fost CEO Intel
Foto: commons.wikimedia.org

Şeful Intel demisionează după ce s-a aflat că a fost într-o relaţie cu o angajată

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Directorul executiv Intel, Brian Krzanich, a demisionat, potrivit unui anunţ făcut de compania producătoare de procesoare, după ce s-a aflat că a avut în trecut o relaţie cu o angajată. El era la conducerea Intel de 5 ani şi lucra în companie din 1982.
Jedinak inscrie de la 11 metri
Foto: fifa.com

VIDEO FOTOGALERIE CM 2018: Danemarca - Australia 1-1 / Golul lui Eriksen, VAR-ul și încă un penalty pentru australieni

de Diana Ene HotNews.ro
Danemarca și Australia au încheiat la egalitate partida disputată pe Samara Arena, scor 1-1. Trupa lui Age Hareide a început în forță meciul și a deschis scorul încă din minutul 7, prin Eriksen. Formația de la Antipozi a restabilit egalitatea în urma unui penalty acordat după intervenția arbitrajului video, în minutul 38. Jedinak a transformat fără emoții de la punctul cu var. Australienii puteau obține victoria pe final de meci, dar Kasper Schmeichel a intervenit salvator la două ocazii uriașe ale "cangurilor".
Edu.ro mineaza criptomonede
Foto: Captura edu.ro

Cazul Edu.ro: Peste 60 de instituții, în afară de Ministerul Educației, folosesc o infrastructură IT gigant de tip cloud, implementată cu fonduri UE, dar numele acestora rămân secrete

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Cazul Edu.ro, pagina oficială a Ministerului Educației care era folosită pentru minerit criptomonedă, a scos la iveală că acest site era găzduit pe ICI PRO, o infrastructura de tip cloud pentru institutiile publice, implementată cu fonduri UE de peste 17 milioane de euro, care este gestionată de Institutul Național de informatică (ICI). Ce alte instituții publice folosesc în mod gratuit servere virtualizate pe această platformă? ICI, institut care trăiește din gestionarea domeniilor .ro, o resursă limitată a statului, nu vrea să spună, iar Ministerul Comunicațiilor, care coordonează Institutul, transmite doar un număr: 66 de instituții publice, subliniind că nu poate da mai multe informații fără acordul explicit al acestora.
Ecoterrian
Foto: ecotic

webPR Școala Ecoterrienilor își anunță câștigătorii

de N.A. webPR.ro
Luna iunie anunță încheierea celei de-a doua ediții a proiectului „Școala Ecoterrienilor”, proiect de anvergură adresat instituțiilor de învățământ, desfășurat de ECOTIC și ECOTIC BAT cu sprijinul Ministerului Mediului în peste 200 de școli la nivel național. Rezultatele acestei ediții se concretizează în: 306 video-uri realizate pe teme de mediu de către elevi, 57 de tone de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) colectate, 2,3 tone de deșeuri de baterii și acumulatori (DBA) colectate și peste 100.000 de elevi implicați.
Comisia speciala pentru legile justitiei
Foto: Hotnews
Actualizat

DOCUMENT PNL și USR au contestat la CCR modificările la Codul de procedură penală: "Sunt peste 50 de articole neconstituționale"

de Iulia Roșca HotNews.ro
Parlamentarii PNL și USR au depus joi la Curtea Constituțională o sesizare privind legea de modificare a Codului de procedură penală, adoptată luni de parlament. Deputatul PNL Ioan Cupșa, membru în comisia specială condusă de Florin Iordache, a declarat că sunt "peste 50" de articole neconstituționale în lege. Concret, textul sesizării face referire la 75 de motive intrinseci de neconstituționalitate.
  • Vezi în articol textul sesizării
\iubita-mea-mercedes
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectură

Iubita mea Mercedes. O carte despre cum e să fii străin în țara altora și cum devii străin de țara ta

de A.V. HotNews.ro
Ideea carții mi-a venit pe când spălam mașina la o benzinarie din Germania. Așteptând să intru pe linia de spălare, mi-am amintit vorbele cuiva, care spunea, râzând: „Mulți bărbați, în Germania, își iubesc mai mult Mercedesul, sau BMW-ul, decât propria soție". Din  întâmplările mele și ale altor personaje, am încercat să arăt cum e să fii strain în țara altora și cum devii, treptat, străin de țara ta. Iubita mea Mercedes este o carte-document a emigrației românești după Revoluție și „o lecție despre libertate".
URGENT Anunt umanitar pentru Murariu George Madalin

George Madalin Murariu are 24 de ani si este student merituos la Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti. La sfarsitul lunii martie 2018, in timpul ultimului viscol din acest an, a suferit un accident de masina soldat cu politraumatism cranian. A fost adus inconstient la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti unde a fost in coma pentru cateva saptamani.

Din fericire, doctorii au reusit sa-l readuca la viata, pacientul a iesit din coma si urmeaza drumul anevoios si costisitor al recuperarii. Posibilitatile materiale ale familiei sunt foarte limitate si este necesar sprijin financiar.

Va rugam sa ne ajutati cu donatii in contul RO55 BTRL RONC RT03 8370 3701 deschis la Banca Transilvania, pe numele mamei sale, Murariu Rodica.ei-ma-considera-facator-de-minuni-viata-lui-arsenie-boca
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Viata lui Arsenie Boca

de A.V. HotNews.ro
Cine este acest om care da sens si speranta atator vieti deznadajduite? Este cultul lui o vasta operatiune de marketing religios, si-atat? Are viata lui datele recognoscibile ale vietilor de sfinti ai crestinatatii? Cum se face ca un om preocupat de profunde cautari intelectuale si care s-a declarat in repetate randuri impotriva «minunismului» a ajuns sa fie asociat atat de insistent cu miracolul?
Ministerul Finantelor
Foto: Facebook/ Ministerul Finantelor Publice

MFP: 1.500 operatori economici din sectorul transporturilor ar putea beneficia de ajutor de stat pe zona accizelor la motorină

de Florin Barbuta HotNews.ro
Guvernul intenționează să realizeze o schemă de ajutor de stat pentru a ajuta 1.500 de operatori economici din sectorul transportului rutier de mărfuri și de persoane. Practic, este vorba despre restituirea sumelor reprezentând diferența dintre nivelul standard al accizelor și nivelul accizelor diferențiat pentru motorina utilizată drept combustibil pentru motor, de la bugetul de stat, în baza unor decizii de aprobare a cererii de restituire a accizei. Bugetul total este de 60 milioane lei.Carti si manuale
Foto: pexels.com

​EXCLUSIV Ministerul Educației a dat Editurii Didactice un contract de 24 milioane lei pentru editarea de manuale, după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională înființarea editurii

de Raluca Pantazi HotNews.ro
​Ministerul Educației a recunoscut că i-a dat editurii din subordine un contract de 24 de milioane de lei pentru editarea de manuale, la aproape o lună după ce HotNews.ro publica informația despre atribuirea făcută la presiuni politice. Contractul a fost acordat prin atribuite directă (fără publicarea pe SEAP), ignorând practic o decizie a Curții Constituționale. În acest moment, entitatea cu care Ministerul Educației a încheiat contract pentru manualele copiilor de clasele I-VI nu mai există. Vezi în articol răspunsul Ministerului Educației la solicitarea HotNews.ro. ​
Perchezitii
Foto: Facebook / Politia Romana

Percheziţii la Spitalul de Urgență din Brașov: Asistenți medicali, suspectați că luau mită de la firme de pompe funebre pentru a semnala decesele din spital

de Alina Neagu HotNews.ro
Ofiţerii Direcției Generale Anticorupție fac joi 14 percheziţii în județul Brașov, inclusiv la Spitalul de Urgență Brașov, Casa de Pensii și reprezentanţi ai unor firme de pompe funebre, într-un dosar de corupție în care mai mulți asistenți sunt suspectați că anunțau, contra cost, firmele de pompe funebre despre decesele din spital.
Tinerii cer Guvernului intalnire de urgenta
Foto: ANOSR

UPDATE Guvernul a aprobat controversatul program "Investește în tine", criticat dur de studenți și elevi

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Guvernul are pe pe ordinea de zi a ședinței de joi programul 'Investeşte în tine', care prevede acordarea de împrumuturi pentru cei aflați în sistemul de învățământ. Actul normativ a fost discutat și săptămâna trecută, însă Guvernul a decis amânarea aprobării lui. Este un program criticat dur de studenți și elevi, aceștia considerând că astfel de împrumuturi pot atrage scăderea masivă a bugetului educației și creșterea majoră a taxelor de școlarizare. Programul va fi aprobat prin ordonanță de urgență. UPDATE Ordonanța de urgență a fost aprobată.
Tessa Lyons, Product Manager pentru News Feed la Facebook
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

​VIDEO Facebook, în luptă grea cu știrile false - Despre vaccinare, dezinformare, măsuri radicale și definiții neclare

de Vlad Barza HotNews.ro
Acum doi ani Facebook spunea că nu există nicio problemă cu știrile false, însă acum peisajul este cu totul diferit, iar rețeaua cu două miliarde de utilizatori a fost intens criticată în ultimele luni pentru cum se răspândesc știrile neadevărate. Facebook promite că va lupta cu fenomenul fake news folosind atât inteligența artificială, cât și moderatorii umani și organizațiile care verifică dacă știrile sunt adevărate. Nu va fi posibilă eliminarea totală a spam-ului și a știrilor false, însă ținta este ca acestea să fie mai puține decât în prezent. Mai jos puteți citi pe larg ce spune unul dintre cei mai importanți oficiali Facebook despre ce va face compania.
Beny Steinmetz
Foto: Captura YouTube

Rise Project publică noi documente de la Mossack Fonseca care arată că miliardarul israelian Beny Steinmetz este „beneficiarul” unor afaceri derulate în domeniile imobiliar și minier în România

de R.M. HotNews.ro
Site-ul de investigații Rise Project a publicat joi noi documente „copiate din computerele casei de avocatură Mossack Fonseca” din Panama și care arată, potrivit sursei citate, că „miliardarul israelian Beny Steinmetz și familia sa sunt beneficiarii finali ai unor afaceri derulate în domeniul imobiliar și minier în România”.
Sara Netanyahu
Foto: Captura YouTube

Soția lui Netanyahu, inculpată pentru că a comandat mâncare de 100.000 de dolari de la restaurante de lux deși la reședința premierului era un bucătar

de G.S. HotNews.ro
Sara, soția premierului israelian Benjamin Netanyahu, a fost pusă joi sub acuzare pentru o ”fraudă sistematică” în valoare totală de aproape 100.000 de dolari privind mâncarea comandată al reședința primului ministru, scrie Haaretz.
T-Rex
Foto: pixabay.com

Imaginea dinozaurilor T. Rex înfăţişaţi în filme cu limbile scoase afară este greşită

de G.S. HotNews.ro
O echipă de cercetători din China şi Statele Unite ale Americii a descoperit că dinozaurii din specia Tyrannosaurus rex nu erau capabili să scoată limba, contrar ipostazei clasice promovată de peliculele cinematografice în care aceştia sunt înfăţişaţi ca nişte şopârle gigantice înfricoşătoare cu dinţii dezgoliţi şi cu limbile întinse, notează Xinhua, citată de Agerpres.
darwin-portretul-unui-geniu
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

Darwin. Portretul unui geniu

de A.V. HotNews.ro
Nici o alta figura din istoria stiintei nu a avut un asemenea impact cultural ca Darwin. In aceasta biografie, Paul Johnson ne arata cine a fost Charles Darwin, cum a trait si a gandit el si cum au schimbat ideile lui, care au reverberat in atatea domenii, fata lumii moderne.
Doar o familie de romani din 2 isi permite un concediu
Foto: sxc.hu

Statistică: Domnul Ionescu nu va pleca nici anul acesta în concediu, la fel ca jumătate dintre familiile de români. În SUA e cam la fel, iar în Europa, una din 3 familii nu-și permite o vacanță

de Dan Popa HotNews.ro
 Cu doi copii mici și "aproape" proprietarul unui apartament cu trei camere cumpărat pe credit, Ioneștii au acum alte priorități decât să se distreze în concediu: cheltuielile cu copii, raele la bancă, plus cheltuielile cu mâncarea și întreținerea nu le mai lasă aproape nimic în buzunar. Ceea ce nu știe domnul Ionescu este că face parte din cele 49,5% de familii de români care nu-și permit un concediu înafara casei.
Ciocniri cu jandarmii la protestul anti PSD din Piata Victoriei (20 iunie 2018)
Foto: Agerpres

Un nou protest este anunțat joi seara în Piața Victoriei, de la ora 19,00

de R.M. HotNews.ro
Comunitatea Facebook „Corupția Ucide” anunță un nou protest, joi seara, în Piața Victoriei, după ce peste 4.000 de bucureșteni au ieșit în urmă cu o zi pentru a protesta împotriva modificărilor la Codul de Procedură penală și împotriva Guvernului.
Facebook
Foto: www.thoughtcatalog.com

Administratorii de grupuri pe Facebook vor putea pune taxe pentru membri

de Adi Iacob HotNews.ro
Facebook va permite administratorilor de grupuri să perceapă taxe de la utilizatori, de la 4,99 la 29,99 dolari pe lună, pentru ca aceștia să fie membri, a anunțat compania pe blogul său. Grupurile dedicate părinților, pasionaților de gătit și celor care oferă servicii de curățenie la domiciliu vor fi primele care vor primi noua facilitate ca parte a unui test.
Cod galben
Foto: ANM

Cod galben de furtuni și ploi abundente valabil vineri în trei sferturi de țară / Instabilitatea atmosferică începe de joi după-amiază

de G.S. HotNews.ro
Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă, valabil vineri de dimineață, ora 6.00, până la ora 23.00.
Bucuresti - Un oras plin de probleme
Foto: Hotnews
​Actualizat

APLICAȚIE INTERACTIVĂ Peste 4.200 de probleme raportate în București de cititorii HotNews.ro într-o lună. Cum au răspuns Primăriile din Capitală la sesizări

În decurs de o lună cititorii au raportat peste 3.800 de probleme în Capitală și împrejurimi în aplicația interactivă lansată de HotNews.ro. Gropi, gunoaie, trotuare sparte, mașini parcate neregulamentar, lipsa benzilor și marcajelor, rable abandonate - toate și-au găsit loc pe harta Capitalei. HotNews.ro a oferit Primăriilor de Sector și Primăriei Generale acces la informațiile adunate și le-a pus la dispoziție o modalitate la fel de simplă de a „răspunde” pe hartă acolo unde au constatat și rezolvat problemele cetățenilor. Vezi în articol cum au răspuns administrațiile din București. PLUS: De azi, HotNews.ro a introdus în aplicația interactivă și posibilitatea ca cititorii să semnaleze pe hartă situațiile unde problemele au fost remediate între timp. / UPDATE, 18.05.2018 - Peste 4.200 de probleme au fost raportate pe hartă.
Roberto Saviano
Foto: Wikimedia Commons

Ministrul italian de externe amenință că îi va retrage protecția celebrului autor care a scris despre mafia italiană: ”Saviano este ultima mea problemă”

de G.S. HotNews.ro
Ministrul de interne italian, Matteo Salvini, a amenințat că va retrage protecția oferită de poliție unuia dintre cei mai cunoscuți scriitori din țară, Roberto Saviano, amenințat de organizațiile de crimă organizată după ce, în 2006, a publicat Gomorrah, o carte de succes despre mafie, scrie Guardian
Politia
Foto: Politia Romana

Cluj: Un bărbat a intrat înarmat cu un pistol într-o bancă și a cerut bani, dar a fost refuzat și a fugit

de G.S. HotNews.ro
Un bărbat cu faţa acoperită şi înarmat cu un pistol a intrat într-o unitate bancară din municipiul Cluj-Napoca şi a cerut bani, după care a fugit, transmite Mediafax.
Doctor, acuzat ca cerea mita
Foto: pixabay.com

Medic din Slobozia, acuzat că a luat mită de 131 de ori în 3 luni

de G.S. HotNews.ro
Un medic din Slobozia a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore pentru 131 de infracţiuni de luare de mită în doar trei luni. Doctorul este suspectat că primea mită, alături de un asistent, pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu, transmite Mediafax.
Jandarm agitand un spray cu piper
Foto: Captura Facebook

VIDEO Corupția Ucide a publicat o înregistrare video în care un jandarm agită un spray cu piper

de R.M. HotNews.ro
Comunitatea Facebook Corupția Ucide a publicat o înregistrare video de la protestul de miercuri în seara care ar reprezenta, potrivit sursei citate, „dovada că Jandarmeria a folosit ieri spray cu piper contra protestatarilor pașnici”. În aceste imagini, în plan secund se poate vedea un jandarm agitând un spray.
Provizii descarcate in Alexandria
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Municipiul Alexandria, Teleorman, va primi 4 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară, pentru a amenaja containere ca spații sociale temporare

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Bugetul municipiului Alexandria, județul Teleorman, va fi suplimentat cu 3,94 milioane de lei, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, care se află pe ordinea de zi a ședinței de miercuri. Banii provin din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Executivul susține că suma va fi folosită pentru amenajarea unor "module-containere" ca spații sociale temporare. UPDATE Proiectul de hotărâre a fost aprobat.
Augustin Lazar
Foto: Agerpres

Augustin Lazăr: Anul trecut, 50 de copii au fost inculpați pentru omor și 56 pentru viol

de R.M. HotNews.ro
Peste 3.000 de minori au avut, în 2017, calitatea de inculpați în dosare penale, acest număr reprezentând aproape 10% din totalul celor trimiși în judecată, a precizat procurorul general Augustin Lazăr, subliniind că aproape 500 s-au aflat în stare de arest preventiv și 50 au fost acuzați de omor, potrivit agenției Mediafax.
Protest la Parlament
Foto: Hotnews

Efectul protestului din Parlament: regulamentul privind accesul va fi schimbat. Tăriceanu: Aplicăm regulile din Parlamentul European / Nu trebuie să vină toți cameramanii peste noi, să ne forțeze să dăm declarații

de Iulia Roșca HotNews.ro
După protestul care a avut loc miercuri lângă plenul Camerei Deputaților, în timpul discursului susținut de premierul Viorica Dăncilă, cei din conducerea parlamentului din PSD și ALDE vor noi reguli de acces pentru invitați, dar și pentru presă. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că se încearcă de către cei de la opoziție să se transforme parlamentul în "Piața Matache" și propune modelul Parlamentului European în ceea ce privește regulile.
Spital
Foto: Wikimedia Commons

Pompierul rănit în explozia din Cluj are un traumatism cranio-facial / Parchetul a deschis dosar pentru tentativă de omor

de G.S. HotNews.ro
Procurorii au stabilit, în cazul cutiei care a explodat la Cluj, că a fost vorba de un dispozitiv artizanal şi au deschis un dosar pentru tentativă de omor, transmite Agerpres.
Casa de marcat
Foto: Flickr

Ghid ANAF pentru casele de marcat cu jurnal electronic: Cum se ia numărul unic de identificare. Cum e la taxi. Descarcă PDF

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Firmele care vor fi obligate să folosească noile case de marcat cu jurnal electronic au acum la dispoziție un ghid realizat de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), în care se arată, printre altele, pașii prin care se obține numărul unic de identificare, inclusiv pentru taxiuri.
Oliver Blume si Mate Rimac
Foto: Porsche

Porsche cumpără 10% din compania auto croată Rimac. Primul Porsche electric modern se va numi Taycan

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Porsche AG preia un pachet minoritar de acțiuni (10%) Rimac Automobili, investind astfel în compania croată de tehnologie și automobile electrice. Compania dezvoltă și produce componente pentru vehicule electrice, precum și mașini electrice super sport. Ca parte a eforturilor sale în direcția automobilelor electrice, Porsche urmărește un parteneriat de dezvoltare cu tânăra companie, se arată într-un comunicat de presă. Primul Porsche electric modern se numește Taycan, fiind derivat din conceptul Mission E, iar această lansare, combinată cu investiția în Rimac Automobili, indică foarte clar direcția electromobilității luată de Porsche.
Document Ministerul Energiei
Foto: Hotnews

Legea privind operațiunile petroliere offshore: Documente ale Ministerului Energiei arată că două dintre articole încalcă legislația europeană și ar putea duce la infringement

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 20 Iun 2018 Economie | Energie
Legea privind derularea operaţiunilor petroliere pe mare (offshore), aflată acum pe ultima sută de metri în Parlament, conține două articole controversate, care ar putea duce la declanșarea unor proceduri de infringement din partea Comisiei Europene, fapt subliniat în două adrese trimise de Ministerul Energiei către comisia de industrii din Camera Deputaților. Potrivit celor două adrese obținute de HotNews.ro, cele două articole "constituie un obstacol în calea liberei circulații a mărfurilor și un mijloc de constrângere arbitrară în privința selectării angajaților necesari derulării acordurilor petroliere offshore". Cu toate acestea, președintele comisiei, Iulian Iancu, insistă ca prevederile acestor articole să fie impuse, într-un fel sau altul, companiilor petroliere care operează în Marea Neagră.
Trenuri de marfa austriece
Foto: OBB

​VIDEO, FOTO Trenurile de marfă merg cu 15 km/h în România. Alte țări plănuiesc să transporte produsele cu trenuri de mare viteză

de Vlad Barza HotNews.ro
Trenurile de marfă românești rar prind 60 km/h, iar viteza medie este undeva pe la 13-15 km/h. În acest timp alte țări discută dacă are rost să lanseze trenuri marfare de mare viteză care să ruleze chiar și cu peste 200 km/h. SUA, Franța și China sunt printre țările cu cele mai rapide trenuri de marfă și discuțiile sunt dacă merită ca produsele mai scumpe să fie duse la super-viteză pe calea ferată, în condițiile în care costurile de tranport sunt mari când viteza este ridicată.
Parerea antreprenorilor
Foto: pixabay.com
Articol actualizat

Antreprenori: Subvențiile pentru firmele care angajează șomeri fac parte dintr-un program realizat cu fonduri europene, lucru nemenționat de Olguța Vasilescu

de Florin Barbuta HotNews.ro
Anunțul ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, privind subvențiile pentru firmele care angajează șomeri și asistați social a fost un mod de a deturna atenția de la loviturile guvernamentale, susțin antreprenorii. Mai mult, ei spun că este vorba, de fapt, de un program realizat cu fonduri europene, lucru nemenționat de ministru în cadrul declarației de presă susținută la Palatul Victoria. Pe lângă acest lucru, întreprinzătorii spun că statul are mai multe programe asemănătoare, dar ANOFM nu le poate implementa, fiind firme care nici după un an și jumătate nu au mai primit banii promiși.
Camera Deputatilor
Foto: AGERPRES

Refuzarea unui loc de muncă va anula dreptul la ajutorul social

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 20 Iun 2018 Actualitate | Esenţial
Deputaţii au adoptat miercuri un proiect de lege prin care dreptul la ajutor social încetează în cazul refuzului unui loc de muncă oferit. Decizia a fost luată cu 274 de voturi pentru, 4 împotrivă şi 2 abţineri, transmite Agerpres.
Paul Arne Wagner
Foto: Facebook

Jurnalistul german ridicat de jandarmi în timpul protestelor: „În secția de poliție am văzut o harababură. Au încercat să ma facă să semnez un avertisment, dar nu am fost lăsat nici măcar să îl citesc”

de C.D. HotNews.ro
Jurnalistul german Paul Arne Wagner, ridicat miercuri seară de jandarmi, la protestul din Piața Victoriei, susține că jandarmii au încercat să-l intimideze și să-l determine să semneze „un avertisment” pe care nu îl citise.
Sondaj continuarea protestelor
Foto: Hotnews

​SONDAJ Cum vor evolua protestele izbucnite din nou săptămâna aceasta?

de Red. Stiri HotNews.ro
​Mii de persoane au luat parte, miercuri, la protestele organizate în București și alte mari orașe ale țării, împotriva guvernării PSD și modificării Codului de procedură penală. Demonstrațiile, marcate de o prezență puternică a jandarmilor, au început din nou în condițiile în care opoziția a depus moțiune de cenzură, iar azi e așteptată o decizie a instanței supreme în dosarul lui Liviu Dragnea de abuz în serviciu.
  • Sondaj HotNews.ro: Cum crezi că vor evolua protestele izbucnite din nou săptămâna aceasta?
Regele Mihai (dreapta jos) la filmarile pentru Tunurile din Navarone
Foto: Casa Regala

FOTO Imagine rară cu Regele Mihai și actorii Gregory Peck și David Niven la filmările pentru ”Tunurile din Navarone”

de G.S. HotNews.ro
Familia Regală a României a postat, pe conturile de Facebook și Instagram, o fotografie în care apar Regele Mihai, actorii Gregory peck și David Niven și Regele Pavlos și Regina Frederica din Grecia.
Techsylvania 2018
Foto: Techsylvania

Idei de afaceri românești: Platforma pentru GDPR, instrumentele de analiză pentru magazinele online și alte startup-uri s-au luptat la Cluj

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
7 startup-uri românești s-au luptat, alături de alte 8 străine, în finala unei competiții internaționale de idei de afaceri care a avut loc zielele acestea la Cluj-Napoca, însă premiul cel mare a ajuns la o echipă spaniolă.
Cristina Tarcea
Foto: Agerpres

​Cristina Tarcea a sesizat Parchetul General în legătură protocolul Înalta Curte - Parchetul General - SRI

de R.M. HotNews.ro
Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a trimis o sesizare Parchetului General, pentru a se verifica dacă au fost săvârşite infracţiuni de fals la încheierea protocolului de cooperare ÎCCJ-PG-SRI, cu referire la semnătura lui Nicolae Popa, fostul preşedinte al Instanţei supreme, anunță Agerpres.
Paul Arne Wagner
Foto: Facebook

Jandarmeria: Jurnalistul german Paul Arne Wagner a forțat dispozitivul, de aceea a fost dus la secție și amendat cu 500 de lei / Purtarea unui ecuson cu ”Press” nu reprezintă un act oficial

de G.S. HotNews.ro
Jurnalistul german, aflat la protestul de miercuri seara din Piaţa Victoriei, a forţat dispozitivul de jandarmi aflat la trecerea de pietoni de pe Bulevardul Aviatorilor, ''motiv pentru care s-a procedat la ridicarea acestuia şi conducerea la Secţia de Poliţie unde a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 500 lei'', precizează Jandarmeria Bucureşti.
Imagine din Coreea de Sud
Foto: Hotnews

Cercurile de crimă organizată din China și sud-estul Asiei încearcă să vândă bani vechi nord-coreeni

de Florin Barbuta HotNews.ro
Agenția de spionaj sud-coreeană a emis o alertă, peste hotare, cu privire la o schemă de fraudă ce implică bani vechi nord-coreeni, care nu mai sunt valabili, infractorii profitând de contextul legat de comunitatea internațională și Coreea de Nord, informează agenția de presă Yonhap.
Viorica Dancila
Foto: Guvernul Romaniei

Moțiunea de cenzură a opoziției împotriva guvernului Dăncilă va fi votată miercuri

de I.R. HotNews.ro
Moțiunea de cenzură depusă de opoziție, cu titlul "Demiterea guvernului Dragnea - Dăncilă, o urgență națională!", va fi citită în plen luni și votată miercuri, a decis conducerea parlamentului.
Scuze publice in Japonia
Foto: Captura YouTube

Japonia: Un funcționar public a fost sancționat pentru că a plecat cu 3 minute mai devreme în pauza de masă / Șefii lui au convocat o conferință televizată pentru a cere scuze cetățenilor

de G.S. HotNews.ro
Un funcționar public din Japonia a fost pedepsit pentru că intra în pauza de masă cu câteva minute mai devreme, șefii lui apărând apoi într-o conferință televizată pentru a cere scuze cetățenilor, scrie Guardian.
Sigla ISU Cluj
Foto: ISU Cluj

UPDATE Cluj: Ofițer ISU, rănit de explozia unei cutii de lângă mașina sa / SRI a fost solicitat pentru expertiză

de G.S. HotNews.ro
Un ofițer ISU a fost rănit ușor de explozia unui dispozitiv artizanal care era într-o cutie de mici dimensiuni de lângă mașina sa, a declarat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru situații de urgență. Acesta ieșise din tură, iar mașina sa era parcată în apropiere, potrivit lui Arafat. Ofițerul ISU a găsit o cutie lângă mașină și, când a ridicat-o, aceasta a explodat. 
UPDATE 10.29 Serviciul Român de Informaţii a fost solicitat pentru a oferi expertiză.
UPDATE 10.03 Ion Moldovan, șeful ISU Cluj: Subofițerul este într-o stare stabilă, este speriat foarte tare.
IGTV
Foto: Instagram-Press

Instagram lansează un competitor pentru YouTube: IGTV

de Adi Iacob HotNews.ro
Instagram a prezentat, la un eveniment organizat în San Francisco, o secţiune dedicată exclusiv conţinutului video de lungă durată.

UPDATE Guvernul a aprobat nota de fundamentare a proiectului "Sistem informatic integrat pentru emiterea actelor de stare civilă"

de CP HotNews.ro
Guvernul discută joi un proiect de hotărâre privind aprobarea notei de fundamentarea referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului "Sistem informatic integrat pentru emiterea actelor de stare civilă", a anunțat premierul Viorica Dăncilă. UPDATE Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre.
Mihai Sora, inconjurat de jandarmi
Foto: Captura Facebook

VIDEO Filosoful Mihai Șora: Când 10-15 băieți (musculoși, bine hrăniți și echipați) mă turtesc în pătrățelul meu, ceva îmi spune că Jandarmeria este, în clipa de față, altceva decât ar trebui să fie.

de G.S. HotNews.ro
Filosoful Mihai Șora afirmă, într-o postare pe Facebook, că a fost bruscat de jandarmi la protestul de miercuri seară din Piața Vitoriei, el apreciind că ”ne așteaptă zile grele”.
Radioterapie
Foto: AGERPRES

​Protest al oncologilor la Cluj: Ei acuză Casa de Asigurări că refuză să semneze contracte cu "privații", chiar dacă pacienții așteaptă luni de zile pentru radioterapie

de Alina Neagu HotNews.ro
Oncologii privați din Cluj anunță că vor protesta luni în fața Casei Județene de Asigurări de Sănătate. Ei acuză faptul că, deși timpul de așteptare pentru pacienții care au nevoie de radioterapie este mare, CJAS refuză să semneze contracte cu clinici private care pot oferi radioterapie. "Prin acest refuz constant, în opinia noastră, CJAS Cluj dovedește o lipsă de interes față de pacientul bolnav de cancer, refuzându-i acestuia accesul la un serviciu medical de calitate superioară", arată oncologii clujeni.
Moarte
Foto: Pixabay

Studiu: ​Cum am reacționa dacă am ști când și cum vom muri

de Cristina Filip HotNews.ro
Miercuri, 20 Iun 2018 Actualitate | Cultură
Noi și toată lumea pe care o cunoaștem vom muri într-o zi. Potrivit unor psihologi, acest adevăr neplăcut se ascunde constant în spatele minții noastre și, în cele din urmă, ne influențează în tot ceea ce facem, de la a alege să mergem la biserică, să mâncăm legume și să mergem la sala de sport până la a ne motiva să avem copii, să scriem cărti și să creăm companii, potrivit BBC. 
Trenurile sezoniere catre litoral
Foto: CFR Calatori

CFR Călători a anunțat trenurile sezoniere către Litoral. Va fi însă o vară grea, cu aglomerație și călătorii lungi fără loc rezervat

de Vlad Barza HotNews.ro
CFR a anunțat lista completă a trenurilor sezoniere care, de la final de iunie, vor face legătura între orașe din toată țara și stațiunile de pe litoral. Cel mai lung traseu, de 20 de ore, este între Satu Mare și Mangalia, iar cele două trenuri care leagă Sibiul de Constanța fac 9 ore (prin Brașov), respectiv 11 ore jumătate (via Slatina). Cum CFR are sub 800 de vagoane și cum aglomerația de pe tren a crescut de când studenții au primit gratuitate, călătoriile către și de la mare nu vor fi ușoare. În plus, găsirea unui loc va fi complicată, chiar și cu 10 zile înainte. CFR spune că cele mai lungi trenuri vor avea în compunere 12-14 vagoane.
Curtea Constitutionala
Foto: Curtea Constitutionala

CCR a decis că hotărârea de numire a Theodorei Bertzi în CNCD este neconstituțională

de G.S. HotNews.ro
Curtea Constituţională a României a admis joi sesizarea Partidului Naţional Liberal în privinţa hotărârii Parlamentului nr. 21/2018 referitoare la numirea de către Parlament a unor membri ai Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), au precizat, pentru Agerpres, surse din CCR. Este vorba de numirea Theodorei Bertzi (ALDE).
David Beckham
Foto: Facebook

CM 2018: David Beckham mizează pe o finală Anglia vs Argentina la competiția din Rusia

de Diana Ene HotNews.ro
Starul fotbalului englez David Beckham mizează pe o finală Anglia - Argentina la Cupa Mondială 2018, după ce naţionala ţării sale a debutat la competiţia din Rusia printr-o victorie în faţa Tunisiei (2-1), informează AFP.
Protest impotriva PSD-ALDE in Piata Victoriei
Foto: Agerpres

VIDEO Protest în București: 4.000 de manifestanți au protestat în Piața Victoriei / Un jurnalist german a fost ridicat de jandarmi și băgat în dubă

de Redactia HotNews.ro
Miercuri, 20 Iun 2018 Actualitate | Esenţial
In jur de 4.000 de persoane au protestat miercuri seara în Piaţa Victoriei din București. Aceștia sunt nemulțumiți de modificarea Codului de procedură penală. Numeroși jandarmi, unii echipați de intervenție, au fost mobilizați în zonă. Mai mulți manifestanți au fost ridicați de forțele de ordine, printre aceștia și un jurnalist german care a realizat un documentar despre Liviu Dragnea, în Teleorman (Vezi în articol imagini cu momentul în care jandarmii îl ridică pe ziaristul german, chiar dacă acesta are la gât, la vedere, legitimația de presă). Proteste au avut loc și în alte orașe din țară, cum ar fi Cluj, Sibiu, Iași, Timișoara, Bacău sau Constanța.
Kim Jong-un si Donald Trump
Foto: Facebook

Singapore a câștigat expunere media online de peste 700 milioane dolari, în urma summitului Trump-Kim

de Florin Barbuta HotNews.ro
Singapore a câștigat peste 700 milioane dolari în expunere, în urma summitului Trump-Kim, conform unui analist al Melwater, citat de The Straits Times.
Florin Iordache
Foto: Hotnews

Florin Iordache, despre jurnalistul german: Dacă a încălcat legislaţia, foarte bine că l-au reţinut / Cred că forţele de ordine şi-au făcut datoria

de G.S. HotNews.ro
Preşedintele Comisiei speciale pentru modificarea legilor justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, a spus joi că el crede că forţele de ordine şi-au făcut datoria la protestul de miercuri seară din Piaţa Victoriei. Referitor la reţinerea jurnalistului german, Iordache spune că este foarte bine că a fost reţinut, deoarece a încălcat legea şi spune că trebuie să ne conformăm, iar dacă legea este încălcată, aceasta trebuie făcută mai dură, potrivit Mediafax.
Ciocniri cu jandarmii la protestul anti PSD din Piata Victoriei (20 iunie 2018)
Foto: Agerpres

PNL: Cerem demisia imediată a celor care au pus aseară forțele de ordine în dispozitivul de atac împreună cu cea a analfabeților funcționali din Guvern care au autorizat aceste acțiuni în forță

de G.S. HotNews.ro
Purtîătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă. a criticat, joi, comportamentul jandarmilor din timpul protestului de miercuri, din Piața Victoriei, afirmând că folosirea forței împotriva manifestanților pașnici este un abuz specific regimului autoritar.
Daumantas Dvilinskas, CEO TransferGo
Foto: Hotnews

Startup-ul de transfer de bani TransferGo a primit o finanţare de 8,6 milioane Euro

de Raluca Abrihan HotNews.ro
TransferGo, companie de transferuri online internaționale rapide, a atras o finanţare de 8,6 milioane de euro de la o serie de investitori din Statele Unite şi Turcia, cea mai mare finanțare obținută de companie într-o singură tranșă.

Ascensorul social este in pana, potrivit OECD
Foto: sxc.hu

OECD:​ ”Ascensorul social” este în pană. E nevoie de cinci generații pentru ca un descendent al unei familii sărace să ajungă la venitul mediu

de DP HotNews.ro
În multe țări industrializate, ”ascensorul social” este în pană. Ar fi nevoie de cinci generații, în medie, pentru cetățenii din țările OECD, pentru ca un descendent al unei familii sărace să ajungă la venitul mediu din țara în care locuiește, potrivit unui studiu publicat de organizația internațională.
Jacinda Ardern
Foto: Instagram

Premierul neo-zeelandez Jacinda Ardern a născut o fetiță

de G.S. HotNews.ro
Premierul neo-zeelandez Jacinda Ardern a născut joi primul ei copil, o fată, anunțul fiind făcut pe pagina personală de Instagram. Ardern, 37 de ani, a devenit anul trecut cel mai tânăr premier din istoria Noii Zeelande iar acum devine prima femeie din istoria țării care a născut în timp ce îndeplinea funcția de premier, scrie Reuters.
Lionel Messi
Foto: fifa.com

​CM 2018: Argentina vs Croația (de la ora 21:00) / Argentinienii, în căutarea primei victorii (Programul complet al zilei)

de Diana Ene HotNews.ro
Argentina și Croația se întâlnesc astăzi în cadrul unuia dintre cele mai așteptate meciuri din faza grupelor de la Campionatul Mondial din Rusia. După ce s-au încurcat cu Islanda (1-1), sud-americanii sunt nevoiți să obțină toate cele trei puncte. Partida va avea loc de la ora 21:00 și va fi găzduită de Nizhny Novgorod Stadium. Intră în material pentru a vedea programul complet al zilei de la CM de Fotbal.
Offline pentru bacalaureat
Foto: pixabay.com

Algeria: Internetul a fost oprit în toată țara pentru ca elevii să nu trișeze la bacalaureat

de G.S. HotNews.ro
Întreaga Algerie a trecut în offline miercuri la începutul examenul de bacalaureat, aceasta fiind doar prima dintr-o serie de opriri ale internetului, totul cu scopul de a-i împiedica pe elevi să trișeze, scrie Guardian.
Promotie Burger King in Rusia
Foto: VK

Burger King Rusia a anunțat că oferă 50.000 de dolari și burgeri gratis pe viață femeilor care rămân însărcinate cu un fotbalist de la Cupa Mondială

de G.S. HotNews.ro
Lanțul de restaurante fast-food Burger King a fost nevoit să-și ceară scuze pentru o reclamă de prost-gust postată pe rețelele sociale din Rusia, scrie Guardian.
Dan Sova
Foto: Agerpres

UPDATE Dan Șova, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare în Dosarul CET Govora. Fostul senator s-a predat la Poliție

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 20 Iun 2018 Actualitate | Esenţial
Instanța supremă l-a condamnat pe fostul senator Dan Șova la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul CET Govora, în care este acuzat de trafic de influență. De asemenea, Mihai Bălan, fostul director al CET Govora a primit muncă în folosul comunității.
UPDATE 18.10: Dan Şova a ajuns la sediul IPJ Ilfov, după ce s-a predat poliţiştilor. Şova urmează să fie încarcerat la Penitenciarul Rahova.
Simina Tanasescu
Foto: Presidency.ro

Consilierul prezidențial Simina Tănăsescu a demisionat, în contextul scandalului legat de judecătorul CCR Petre Lăzăroiu

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 20 Iun 2018 Actualitate | Esenţial
Consilierul prezidențial Simina Tănăsescu și-a dat demisia în contextul scandalului privindu-l pe judecătorul Petre Lăzăroiu de la Curtea Constituțională, informează Administrația Prezidențială. Președintele Iohannis declarase marți, referitor la întâlnirea dintre Simina Tănăsescu și Petre Lăzăroiu, că nu a existat nicio presiune asupra acestuia.Alte titluri din Actualitate:

Cine este femeia arestată în Rusia pentru spionaj în favoarea României. Legătura Karinei Țurcan cu cercul lui Vladimir Putin
Secretarul general PSD, despre protestatarii din Parlament: „Oriunde în lumea civilizată îi luau cu dubele”
VIDEO UPDATE Protest pe holurile Parlamentului, circa zece oameni invitați de parlamentari USR i-au huiduit pe Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea / Dăncilă: ”Este dreptul lor”
Adrian Ţuţuianu: Agresiunea asupra deputatului Bacalbașa pune încă un semnal de alarmă în dreptul grupării #rezist. #Nazism pur sânge. E nevoie de intervenția fermă și corectă a instituțiilor în astfel de cazuri
Călin Popescu Tăriceanu despre protestul din Parlament: "Am retrăit contramanifestația organizată de FSN cu muncitori de la IMGB"
Jandarmeria spune că protestatarul care l-a bruscat pe deputatul Bacalbaşa a fost dus la Poliţie: Nu vom tolera acte sau gesturi care pun în pericol siguranţa persoanelor
VIDEO Urmărit de protestatari, deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a fost escortat de jandarmi până la stația de metrou
​​SONDAJ E Liviu Dragnea lider iliberal după tiparul polonezului Kaczynski?
Competiția elicopterelor militare cumpărate de România: Lockheed Martin propune elicopterele Blackhawk pentru toate forțele Armatei și un centru european la Romaero pentru modernizarea și mentenața aparatelor de zbor de pe continent
PSD și UDMR vor abrogarea Legii 78/2000 privind sancționarea faptelor de corupție. PNL: "40% din activitatea DNA este reglementată prin această lege"
Cristina Tarcea, despre semnătura de pe protocolul dintre SRI și Curtea Supremă: Dacă Nicolae Popa nu sesizează Parchetul, o voi face eu / Când s-a pensionat, de fapt, fostul șef al Înaltei Curți


ECONOMIE

Bogdan Capraru
Foto: Hotnews

Aplicarea „dării în plată” la programul „Prima casă” ar fi total neinspirată. O soluție alternativă

Miercuri, 20 Iun 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Se pare că tirul îndreptat asupra băncilor de către așa-zișii protectori ai debitorilor persoane fizice nu este lipsit de muniție. De la o zi la alta, inventivitatea unor inițiatori de propuneri legislative „pro”-debitori depășește orice bariere! Ultima găselniță este propunerea făcută cu privirea la aplicarea „dării în plată” și asupra creditelor de tip „Prima casă”. Însă acest fapt ar putea aduce dezavantaje tuturor actorilor implicați: atât băncilor și statului – parteneri în acest program, cât și debitorilor - atât celor potențiali beneficiari ai programului, dar și celor cu credite în sold. În final, propunem și o posibilă soluție care ar putea fi în mod real în favoarea consumatorilor.


0-100.hotnews.ro

Tesla Gigafactory
Foto: Tesla Motors

Elon Musk spune că Germania este principala candidată pentru mega-fabrica europeană de baterii

de Vlad Barza HotNews.ro
Miercuri, 20 Iun 2018 Economie | Auto
Germania este favorita lui Elon Musk care caută un loc unde să construiască prima sa mega-fabrică europeană de baterii, a spus pe Twitter celebrul om de afaceri. Tesla Motors a construit prima sa Gigafactory în SUA, împreună cu Panasonic, dar compania spunea că ar vrea încă trei mega-uzine.


smart woman

Descult
Foto: Pixabay
Smart Woman

Câteodată, e de ajuns să te descalți ca să trăiești cea mai frumoasă zi din viață!

de Totul despre mame | Marţi, 12 Iun 2018 Life | Smart Woman
SmartWoman.ro
Și omori pe toată lumea! Glumesc. Nu chiar așa, adică nu îi omori, dar de leșinat tot rezolvi. Iarăși glumesc. Glumesc, glumesc, pentru că nu mă pot abține. Pentru că de ieri sunt așa… cu zâmbetul pe buze ca un copil prost care tocmai a primit cadou trei ciungi.


SPORT

Simona Halep si caracterizarea celor de la Charlie Hebdo
Foto: Facebook

Editorial Charlie Hebdo: România, care ne-a dat totuşi mari comici precum hazliul Mircea Eliade sau măscăriciul Cioran, s-a supărat pe Franţa din cauza unui desen cu jucătoarea care tocmai câştigase Roland-Garros

de G.S. HotNews.ro
Miercuri, 20 Iun 2018 Sport | Tenis
Laurent Sourisseau, supranumit Riss, directorul şi redactorul-şef al Charlie Hebdo, a scris în editorialul său din ultimul număr al revistei franceze, că românii, ca toţi europenii, nu au umor, după ce s-au supărat pe Franţa, în urma caricaturii ce o ironiza pe Simona Halep. Editorialul din ultimul număr al revistei a fost tradus şi postat pe blogul său de jurnalistul şi scriitorul Dan Alexe, cel care a prezentat pe reţelele de socializare și caricatura ce o ironiza pe Simona Halep publicată de Charlie Hebdo, săptămâna trecută, notează news.ro.


Bancul zilei

Bancul zilei: Secretul  înțelepciunii

de I.B. HotNews.ro
- Maestre, care este secretul înțelepciunii?
- Să nu te contrazici cu prostii 
- Maestre...


REVISTA PRESEI

vedete
Foto: Hotnews

Caru' cu vedete:​ Dani Oțil rămâne să prezinte singur matinalul de la Antena 1; Bianca Drăguşanu, ajutată de toţi bărbații din viața ei; Eva Longoria a născut

de Cristina Filip HotNews.ro
Lili Sandu și-a schimbat stilul de viață din cauza unei probleme de sănătate. De ani buni, Lili Sandu nu doar că trăiește sănătos, consumănd doar...

Cum s-au îmbolnăvit Mădălin Ionescu şi Gabi Cristea când lucrau la Kanal D: “Stăteam cu Salvarea la uşă!” Mădălin Ionescu fostul prezentator al emisiunii “Wowbiz”, de la Kanal D, a anunţat în timpul unei întâlniri cu...
faze tari
Foto: Hotnews

Faze tari: Cel mai scurt zbor din lume, care nici un minut nu durează; Au asistat la o căsătorie, fără să vrea; Primul caz de faliment personal al unui român. Cum a explicat că nu-și mai poate achita datoriile

de Cristina Filip HotNews.ro
Cele mai bizare interpretări despre cum va arăta omul în 1.000 de ani. Antropologul Alice Roberts și o echipă de creatori de modele pentru...

Cum se folosesc polițiștii de postările de pe Facebook în anchete. Poliţiştii au început să stea pe Facebook tot mai des, dar în...
utile
Foto: Hotnews

Utile: Un remediu eficient la îndemâna suferinzilor de varice; 5 motive pentru care ar trebui să bei mai des vin roșu; Cum poţi obţine un bronz perfect

de Cristina Filip HotNews.ro
6 semne care indică probleme ale glandei tiroide. Dacă ceva nu este în ordine cu glanda noastră tiroidă, acestea sunt semnalele de alarmă pe care...

Aromele din țigările electronice sunt foarte periculoase. Aromele din țigările electronice sunt foarte periculoase pentru...


Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Intalniri on-line

Top 5 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Secretul  înțelepciunii
- Maestre, care este secretul înțelepciunii? - Să nu te contrazici cu prostii  - Maestre...
Bancul zilei: Noroc in dragoste
Rashela se duce la Rabbi: - Rabbi, învaţă-mă ce să fac, Ițic şi Ștrul sunt îndrăgostiţi de mine, iar eu nu ştiu pe care să-l aleg. Care să fie cel ales? - Cred că te vei căsători cu Ițic...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version