Liviu Malureanu
Foto: Hotnews

„Recensământul bugetarilor”. Liviu Mălureanu, președinte ANFP: Prin proiectul bugetar vrem să mapăm toți bugetarii, câți sunt, ce salariu au și ce fac / Concursuri naționale pentru posturile din administrație INTERVIU

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Agenția Națională a Funcționarilor Publici pregătește un proiect pe fonduri europene prin care concursurile pentru posturile din administrația centrală și locală să fie ocupate prin concurs național, organizat de agenție prin intermediul unor centre naționale de testare, a declarat Liviu Mălureanu, noul președinte al ANFP, într-un interviu acordat HotNews.ro. Aceste centre vor funcționa ca un departament de resurse umane pentru funcționarii publici, iar menirea lor este să elimine concursurile măsluite, cu pile sau pe șpagă din administrație.
Copil cu masca de protectie
Foto: pixabay.com

DOCUMENTE Ministerul Sănătății nu acceptă ca la orele de sport să nu se poarte mască / Reacția lui Sorin Cîmpeanu

de I.R. HotNews.ro
Ministerul Sănătății a trimis o adresă ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, în care susține ferm că la orele de sport în sală trebuie ca elevii să poarte mască. Acest răspuns vine ca urmare a solicitărilor făcute atât de minister cat și de Federația Asociațiilor de Părinți și de sindicatele din învățământ ca la orele de educație fizică elevii să fie obligați să poarte mască. Cîmpeanu a declarat pentru HotNews.ro că va continua, pe baza solictărilor primite, demersurile în acest sens. „Îmi place să cred că nu pune cineva această creștere (a ratei de infectare - n.r.) pe seama orelor de sport sau a școlii in general” a spus ministrul.
Lucian Bode
Foto: Arhiva personala

Crimele de la Onești: Prima reacție a ministrului de Interne: Dacă au văzut că negocierile nu dau rezultate, poate că ar fi fost nevoie să treacă la altă abordare

de Redactia HotNews.ro
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a avut miercuri prima reacție în cazul de la Onești, unde un bărbat a luat ostatici doi muncitori și apoi i-a ucis. El spune că echipele de intervenție de la fața locului poate ar fi trebuit să treacă la o altă abordare, dacă au văzut că nu dau rezultate negocierile.
Paun Rohovei
Foto: Ambasada Ucrainei

INTERVIU Paun Rohovei, însărcinatul cu afaceri al Ucrainei: Rusia a pregătit infrastructura militară din Crimeea pentru desfășurarea armelor nucleare / Obiectivul Moscovei - transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat”

de R. Mihăilescu HotNews.ro
În cei 7 ani care au trecut de la anexarea ilegală a Crimeii, numărul militarilor ruși în peninsulă a crescut de la 12.500 la peste 32.500 de persoane. În plus, Rusia a desfășurat aici noi tipuri de arme și echipamente militare care nu existau la momentul ocupației acolo și nici chiar în perioada sovietică, afirmă, într-un interviu acordat HotNews.ro, însărcinatul cu afaceri a.i. al Ucrainei în România, Paun Rohovei. Obiectivul Rusiei este transformarea Crimeii într-un „portavion de nescufundat” și crearea unui sistem de limitare a acțiunilor NATO în zonă, spune oficialul ucrainean.
​PwC România - Eveniment LIVE

Conferința Anuală de Taxe PwC România: De la supraviețuire la reconstrucție. Noua politică fiscală, la ce ne așteptăm?

de PwC România
Marți, 2 Mar 2021 Blogul PwC Romania
Apariția pandemiei COVID-19 a creat o criză umanitară, economică și a datoriilor comparabilă cu cea generată de Al Doilea Război Mondial. Deficitele fiscale, care erau deja mari, se situează acum la niveluri nemaiîntâlnite de peste 80 de ani. Pe măsură ce revenim la normalitate, guvernele trebuie să investească în continuare pentru a grăbi recuperarea post pandemie. Conferința Anuală de Taxe PwC România 2021 are loc loc miercuri, 3 martie, de la ora 9.30 și este transmisă live de Hotnews.ro.Rares Bogdan
Foto: Captura video

Rareș Bogdan, despre clasarea Dosarului 10 august: Am avut, încă o dată, imaginea unei țări în care justiția umblă cu capul spart. Vom merge la CEDO

de R.P. HotNews.ro
Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, susține că, după decizia judecătorilor în Dosarul 10 august, a avut ”imaginea unei țări abandonate, unde Justiția umblă cu capul spart”. Liberalul afirmă că situația va fi tranșată la CEDO.
Traian Basescu
Foto: Agerpres
PERSPEKTIVĂ

Băsescu. Și Elena Udrea și Ioana Băsescu și condamnarea lor la închisoare

de Eugen Istodor HotNews.ro
Deci și turnător la Securitate, și frate care are frate Mircea la mititica, și tată care-și bagă-n pușcărie fiica, și șef care-și bagă iubita colaboratoare la pușcărie. Și președinte, și marinar, și primar. Oare l-am înțeles vreodată? Pe acest simbol al luptei anti-pesede, pe acest lup de mare care spăla puntea cu oricine era “învechit”, pe acest primar care și-a dat singur o casă în buricul Capitalei, pe acest curajos care a-nfințat noul DNA ca el și ai lui să fie anchetați și băgați la mititica. Am înțeles vreodată că acest Traian pe ce pune mâna, distruge?
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report: Despăgubiri pentru efectele adverse ale vaccinării? Harari: Trei lecții pentru politicieni. Calea ferată UE – Orientul Mijlociu. Statul, economia privată și cercul vicios al mizelor mici

de DP HotNews.ro
Se lucrează la calea ferată UE – Orientul Mijlociu: își face România gară?● Yuval Noah Harari: Trei lecții pentru politicieni și pentru lumea întreagă● Patrimoniul tinerilor din București, transformat în moșia unui grup de interese● Despăgubiri pentru efectele adverse ale vaccinării? ● Statul, economia privată și cercul vicios al mizelor mici ● Primariile din Romania, pline de ilegalitati: supraestimari ale veniturilor si cresteri de miliarde cu salariile● Măsura 2: Beneficiarii se împotmolesc în birocrație● Explozie de procese pe RCA. Avocați: Euroins și City, 200 de dosare pe zi și aproape 60.000 într-un an ● 6 firme românești, incluse în topul companiilor europene cu cea mai rapidă creștere ● François Bloch, CEO al BRD-SocGen: Anticipăm o creștere economică moderată, care va influența pozitiv creditarea ● Fermă din Brăila, cu conturile blocate de un mare trader. ”N-au vrut să negocieze nimic, ne-au lăsat fără niciun leu!”
Controale RAR
Foto: Registrul Auto Roman

Registrul Auto Român a verificat anul trecut aproape 65.000 de mașini în trafic. Ce probleme a descoperit

de Vlad Barza HotNews.ro
​Registrul Auto Român a verificat în trafic, din punct de vedere tehnic, pe parcursul anului 2020, 64.096 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, inspectorii RAR au constatat că 45,61% dintre acestea aveau deficiențe tehnice majore și/sau periculoase și au fost declarate neconforme. Registrul precizează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.
Gabriel Sincu
Foto: LinkedIn
​Articol susținut de TMF România

VIDEO INTERVIU Cum se face contabilitate în timpul pandemiei? Gabriel Sincu, country director, TMF România: Ne-am dat seama că lucrul de la distanță merge foarte bine/ Cea mai mare provocare pe care o avem este lipsa unei baze de profesioniști din care să putem recruta

de Narcis Anton Smile Media
Luni, 1 Mar 2021 Actualitate | Esențial
Anul care a trecut a fost plin de provocări pentru toată lumea, iar firmele de contabilitate nu reprezintă o excepție. În plus, automatizarea își face simțită prezența și în acest domeniu, iar specialiștii trebuie să se adapteze pentru a putea continua să își facă meseria la cel mai înalt nivel. Gabriel Sincu, country director, TMF România, a discutat, în cadrul unui interviu acordat HotNews.ro, despre ce înseamnă să fii contabil în secolul 21.
Traian Briciu, Andreea Păcăleanu
Foto: Pop Briciu Crai Attorneys
​Dosare Juridice - Legea construcțiilor ​

Intrarea în legalitate a construcțiilor nelegale - un act de clemență al autoritățiilor, cu o sferă de aplicare limitată?

de Traian Briciu, Andreea Păcăleanu Pop Briciu Crai Attorneys
În cazul nerespectării normelor privind autorizația de construire, după modificările legislative intervenite la începutul anului 2020, intrarea în legalitate se poate realiza în funcție de situația în care se regăsește constructorul la momentul constatării: în timpul perioadei de aplicare a sancțiunii contravenționale, respectiv după prescripția acesteia.
Tudorel Toader
Foto: Captura video Facebook

​Universitatea lui Tudorel Toader pierde în primă instanță procesul pentru cantina din Copou

de R.M. HotNews.ro
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) a câștigat procesul intentat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și rămâne proprietara cantinei care se află în Complexul Târgușor, din Copou, scrie Ziarul de Iași.
Anunțul lunii februarie 2021
Foto: Anuntul Telefonic
​Articol susținut de Anunțul.ro​

Anunțuri de București: După un an de pandemie avem 12.000 de locuri de muncă în minus și 10.000 de case de închiriat în plus

de Smile Media
Mercurialul vieții în Capitală, oferit lunar de Anunțul Telefonic. 30.625 anunțuri de închirieri, o creștere cu 50% față de februarie 2020 (20.481 anunțuri). Piața e inundată cu apartamente de închiriat, iar chiriile au scăzut cu 10% în aceeași perioadă. 52.144 anunțuri de vânzări, o cifră care revine la valorile din februarie anul trecut (52.131 de anunțuri). Prețurile caselor au crescut accentuat în acest an de pandemie, mai cu seamă la apartamentele cu 3 și 4 camere și la vile.
Abonamente MedLife
Foto: MedLife
​Articol susținut de MedLife

Cum poți avea grijă de tine în pandemie? Abonamentele medicale și avantajele pentru companii și angajați

de A.C. HotNews.ro
Luni, 1 Mar 2021 Facem Romania bine
Pandemia de coronavirus a dat întreaga lume peste cap, iar sănătatea, poate înainte ușor ignorată, a ajuns acum în prim plan. Cum să avem grijă de sănătatea noastră și să ne depășim teama de a accesa servicii medicale? MedLife a conceput mai multe programe de sprijin atât pentru companii, cât și pentru abonați, în așa fel încât să te poți preocupa de starea ta de bine, fără a te confrunta cu anxietatea care vine la pachet cu situația actuală. Companiile reușesc astfel să își protejeze angajații și clienții, iar abonații pot beneficia de consultații, analize, servicii de imagistică și de spital, atât preventiv, cât și pentru a-și gestiona afecțiunile curente.
Mesaj din aplicația Revolut care anunță înghețarea cardului
Foto: Hotnews

Cum mi-au blocat temporar cardul Revolut. Ce a urmat.

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Marți, 2 Mar 2021 Economie | Startup Cafe
O tranzacție catalogată drept suspicioasă de Revolut mi-a respins o plată online și în final mi-a blocat, temporar, cardul.
Bogdan Neacșu și Răzvan Crișan
Foto: Colaj foto
Articol susținut de Kané Group si CEC Bank

Cum putem încuraja comunitatea să cumpere de la afacerile locale? #Localnicii, o campanie Kané Group cu sprijinul CEC Bank

de HotNews.ro
Luni, 1 Mar 2021 Actualitate | Esențial
Într-o perioadă incertă pentru afacerile mici și medii din zona ospitalității, ingredientelor locale și design-ului, Kané Group, împreună cu CEC Bank, au creat o mișcare sustenabilă de susținere a noii generații de antreprenori care a revitalizat și valorificat viața în marile orașe din România.
Gh Morosan
Foto: Captura

Manager spital: Bărbatul care a ucis doi muncitori din Onești are 9 plăgi împușcate. Starea sa este bună

de Redactia HotNews.ro
Bărbatul de 68 de ani care a ucis doi muncitori din Onești în apartamentul pe care el îl pierduse în instanță are nouă plăgi, după ce a fost împușcat de polițiști, dar starea sa este bună și ar putea fi audiat într-o zi, două, afirmă managerul spitalului din Onești, Gelu Nicolcea.
Sedinta Guvern Citu
Foto: Facebook

Numirea noilor prefecți și subprefecți, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern / Începe valul de instalări pe funcție

de C.P. HotNews.ro
Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de miercuri proiecte de hotărâri privind numirea de prefecți și subprefecți. UDMR anunță că Executivul a aprobat deja numirea a patru prefecți propuși de acest partid.
de-ce-nu-se-joaca-nimeni-cu-mine-ajuta-ti-copilul-sa-si-faca-prieteni
Foto: Hotnews
​Ghid practic

De ce nu se joaca nimeni cu mine? Ajuta-ti copilul sa-si faca prieteni

de A.V. HotNews.ro
Observi cum copilul tau este adesea exclus din grupul de joaca? Il vezi cum ramane pe dinafara atunci cand se aleg echipele sau afli ca-si petrece pauzele singur? Toate acestea se pot schimba, cu ajutorul tau.
Iudith - Marcel Guguianu
Foto: Artmark
Articol susținut de A10 by Artmark

Colecția de sculpturi Guguianu, scoasă la licitație

de HotNews.ro
Primăvara de la Casa de Licitații A10 by Artmark începe cu o colecție de sculpturi contemporane dedicate frumuseții feminine semnate de celebrul sculptor Marcel Guguianu. Evenimentul va avea loc astăzi, 2 martie, ora 19:00, online, pe Platforma Artmark Live.
Alexandru Gabor
Foto: Arhiva personala

De la partidul de cadre la partidul-digital

de Alexandru Gabor Contributors.ro
Hyper-conectivitatea digitală și proliferarea noilor social media au schimbat lumea politicii. Partidul-digital folosește cyber-spațiul pentru a transfera aici activitățile sale, inclusiv lansarea candidaților prin holograme, însă instituționalizarea acestor modele rămâne fragilă.
Marcel Ciolacu
Foto: Agerpres
Articol susținut de PeBloguri

PeBloguri: Proba că Marcel Ciolacu va exploata tema patriotismului economic

de PeBloguri
Liderul PSD și-a ales drept amendament la buget susținerea financiară a CEC cu 1,4 miliarde de lei. Mutarea sa este parte a războiului declanșat de PSD împotriva planului Coaliției majoritare de a lista pe bursa principalele companii cu capital de stat.
Google
Foto: Alex Grichenko, Dreamstime.com

Mediastandard.ro: Presa din India îndeamnă Google să mărească cota de venituri din publicitate a publisherilor la 85%

de Mediastandard.ro
Reușita Australiei de a adopta Codul de negociere media îndeamnă și alte state să negocieze cu giganții tehnologici în favoarea industriei mass-media. În acest context, Indian Newspaper Society (INS), o asociație a celor mai mari ziare din țară, cere Google să mărească cota de venituri din publicitate a publisherilor la 85%. INS, care reprezintă aproape 800 de publicații, a declarat că compania americană „ar trebui să plătească pentru știrile generate de ziarele care angajează mii de jurnaliști”, întrucât indexează conținutul acestora pe gratis.
marire-si-decadere-o-istorie-a-lumii-in-zece-imperii
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Marire si decadere. O istorie a lumii in zece imperii

de A.V. HotNews.ro
De la Imperiul Akkadian la America vremurilor moderne, Marire si decadere cartografiaza istoria lumii prin zece imperii majore. Prin prisma lor este sondata aspiratia omenirii pentru putere si este urmarita evolutia impulsului imperial de la directa agresiune militara a imperiilor antice la subtila, dar ampla influenta culturala a superputerilor de azi.
Formula 1, logo
Foto: f1.com

O tradiție de peste 50 de ani va lua sfârșit în Formula 1

de Red. Sport HotNews.ro
Piloții de Formula 1 nu vor mai sărbători cu șampanie pe podium, după ce Carbone, producător din regiunea franceză Champagne, nu și-a prelungit contractul cu administratorul drepturilor comerciale ale Marelui Circ.
Ion Iliescu, la Parchetul General (arhiva)
Foto: Agerpres

Fostul președinte Ion Iliescu împlinește astăzi 91 de ani

de Redactia HotNews.ro
Fostul președinte Ion Iliescu împlinește miercuri 91 de ani. Iliescu nu a mai avut nicio apariție publică din martie 2017, când a mers la Parchetul General, fiind citat de procurori în dosarul Revoluției, în care a fost trimis în judecată pentru infracțiuni contra umanității.
care-e-diferenta-dintre-un-copil-si-un-laptop-o-calatorie-personala-prin-religie-fizica-si-neurostiinte
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Care e diferenta dintre un copil si un laptop? O calatorie personala prin religie, fizica si neurostiinte

de A.V. HotNews.ro
Daca simt, ar trebui sa existe ceva care simte, nu? Daca da, ce este acel lucru care simte? Este ceva material sau nu? Poate fi localizat procesul de simtire in creier? Au localizat cercetatorii constiinta in creier? De fapt, ce spun ei ca este constiinta? Calatoria mea personala catre aceste raspunsuri trece, in cartea de fata, prin religie, fizica si neurostiinte.“ — CRISTIAN PRESURA
cimpanzeul-meu-ascuns
Foto: Hotnews
​Ghid practic

Ajută-ți copilul să-și înțeleagă și să-și stăpânească emoțiile, gândurile și comportamentul

de A.V. HotNews.ro
​ Cimpanzeul meu ascuns este o carte educationala pe care copiii o pot parcurge singuri sau alaturi de un adult. Le ofera parintilor, profesorilor sau altor adulti implicati in ingrijirea copiilor cateva reflectii si idei despre cum ii pot ajuta pe cei mici sa-si dezvolte obiceiuri productive pentru intreaga viata.
o-scurta-istorie-a-germaniei-de-la-iuliu-cezar-la-angela-merkel (1)
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

O scurtă istorie a Germaniei. De ce este temută și admirată aceasta țara?

de A.V. HotNews.ro
„O Germanie asa cum nu ati mai cunoscut-o pana acum: o teza indrazneata, o analiza competenta si o lectura captivanta. Fie ca impartasiti sau nu punctul de vedere al acestei carti, ea este o lectura obligatorie pentru oricine este interesat de drumul parcurs de Germania pentru a ajunge la ceea ce este astazi." – Karen Leeder, Universitatea Oxford
Aleksandar Vucic
Foto: Agerpres

Serbia a oferit Bosniei vaccinuri AstraZeneca, într-un gest de solidaritate

de R.P. HotNews.ro
Serbia a furnizat 10.000 de doze de vaccinuri produse de AstraZeneca țării vecine Bosnia și Herzegovina, într-un gest de solidaritate. Președintele sârb, populistul Aleksandar Vucic, a mers în capitala bosniacă Sarajevo pentru a livra personal această tranșă de vaccinuri antiCovid autorităților locale, relatează Euronews.
nepovestitele-iubiri-7-minibiografii-sentimentale
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Nepovestitele iubiri. 7 minibiografii sentimentale. Cu autograful autoarei!

de A.V. HotNews.ro
Neagu Djuvara, principesa Elisabeta, Constantin Poroineanu, Florence Baker sau oameni cu totul necunoscuti se intalnesc in necugetate, nabadaioase, tradate sau interzise pagini de viata de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX. Cu autograful autoarei!
Marea Britanie „a uitat” să informeze tarile UE despre aproape 200 de ucigasi si violatori
Foto: Getty Images / Digi 24

Digi24: ​Cum „a uitat” Marea Britanie să informeze țările UE, inclusiv România, despre 200 de ucigași și violatori

de Redactia Digi24
Condamnările a 109 criminali, 81 de violatori și a unui bărbat găsit vinovat de ambele fapte de instanțele din Regatul Unit nu au fost transmise în țările UE de origine ale infractorilor, din cauza unei erori masive a sistemului informatic și a unei mușamalizări ulterioare, potrivit The Guardian.
Cristiano Ronaldo
Foto: LiveMedia/Claudio Benedetto/IP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Digisport: FOTO "CR767". Ce scrie Gazzetta dello Sport după seara istorică a lui Cristiano Ronaldo

de Redactia HotNews.ro
Starul lui Juventus a punctat în partida cu Spezia, la jocul cu numărul 600 din cariera sa. Gazzetta dello Sport a titrat pe prima pagină: "CR767 precum Pele".
Coronavirus Brazilia
Foto: Fernando Souza / Zuma Press / Profimedia

Coronavirus Brazilia: Cel mai mare număr zilnic de decese de la izbucnirea pandemiei, sistemul de sănătate a intrat în colaps

de S.J. HotNews.ro
Brazilia a înregistrat cel mai mare număr zilnic de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei, informează dpa și Wall Street Journal.
Ghid practic

Ce gandesc oamenii in sinea lor? Descifrarea limbajului corporal

de A.V. HotNews.ro
Dincolo de fatada si de vorbe, cartea de fata te ajuta sa ghicesti intentiile si gandurile celorlalti, pornind de la postura, pozitia mainilor, contactul vizual (sau evitarea acestuia) ori genul de fotografii pe care acestia le publica pe Facebookv.
Televizor Neo QLED
Foto: Samsung

Samsung a lansat un număr record de televizoare. Cât costă noile modele

de Vlad Barza HotNews.ro
Samsung Electronics a prezentat gama de televizoare din 2021 care include Micro LED, Neo QLED, televizoare Lifestyle, monitoare și soundbar-uri. Este probabil anul în care Samsung lansează cele mai multe modele de televizoare și aduce pe piață și cele mai scumpe modele, cele din categoria MicroLED care costă și zeci de mii de euro. Anual se vând pe plan mondial peste 200 de milioane de TV-uri, iar Samsung are 14% din piață, LG are 8%, TCL are 7%, iar HiSense, 6%. În România se vând anual cam 1,6 - 1,7 milioane de TV-uri din toate mărcile.
Nicoleta Florentina Coman inainte de a pleca in Turcia
Foto: Facebook

Anunț umanitar Împreună pentru Nicoleta, adolescenta diagnosticată cu SARCOM NON-RMS OCCIPITAL cu metastaze multiple la 16 ani

de N.O. HotNews.ro
Miercuri, 3 Feb 2021 Actualitate | Esențial
O mică lovitură la cap, atât a fost necesar pentru ca viața Nicoletei Coman din județul Iasi să se transforme în iad. Un cancer creștea tăcut, dar acea mică lovitură l-a dezlănțuit. Au început dureri din ce în ce mai mari, iar la primul consult, medicul i-a spus că nu are nimic și că se poate duce acasă, pentru ca după examenele imagistice și o biopsie să fie diagnoticată cu SARCOM NON-RMS OCCIPITAL cu metastaze multiple. A împlinit 17 ani în spital.
Radu Petrescu
Foto: Captura YouTube

Modul grosolan în care arbitrul Radu Petrescu a fost insultat: "Mai bine mureai la operație"

de Red. Sport HotNews.ro
Arbitrul Radu Petrescu a scris în raportul de joc că a fost insultat de Andrei Cristea, cel care ocupă postul de antrenor al grupării Poli Iași.
magia-ordinii-la-locul-de-munca-cum-sa-iti-organizezi-viata-profesionala
Foto: Hotnews
​Ghid practic

Magia ordinii la locul de munca. Cum sa iti organizezi viata profesionala

de A.V. HotNews.ro
Cine nu s-a simtit extenuat de sedinte interminabile, documente dezorganizate, e-mailuri nesfarsite si sarcini inutile? Acestea sunt riscurile la serviciu in zilele noastre si ne pot consuma treptat toata bucuria muncii, ne pot limita sansele de a avansa in cariera si ne pot submina bunastarea.
Florin Cîțu, Paralment - ședință buget
Foto: PSD

Topul vizibilității miniștrilor: Primele cinci locuri sunt ocupate de Florin Cîțu, Vlad Voiculescu, Sorin Cîmpeanu, Raluca Turcan și Dan Barna

de Redactia HotNews.ro
Primele cinci locuri în topul vizibilității miniștrilor sunt ocupate, atât în luna ianuarie, cât și în februarie, de prim-ministrul Florin Cîțu și de miniștrii Vlad Voiculescu, Sorin Cîmpeanu, Raluca Turcan și Dan Barna, situație explicabilă având în vedere că în această perioadă agenda publică a fost dominată de criza medicală și incendiul de la Institutul Matei Balș, de discuțiile despre redeschiderea școlilor și cele despre pensii, alocații și despre plafonarea sporurilor. Datele rezultă din Barometrul vizibilității miniștrilor, o analiză realizată de News.ro și de agenția de monitorizare Klarmedia. În monitorizare au fost incluse presa scrisă, site-uri de știri și social media.
Yusaku Maezawa
Foto: Rodrigo Reyes Marin / Zuma Press / Profimedia Images

Un miliardar japonez caută 8 persoane din întreaga lume care să i se alăture în prima călătorie civilă SpaceX până la Lună

de S.J. HotNews.ro
Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a invitat opt ​​persoane să i se alăture pentru o călătorie în jurul lunii cu o navă SpaceX a lui Elon Musk, relatează BBC și Mediafax.
Daniela Șerban
Foto: Arhiva personala

Cum măsurăm egalitatea de gen și de șanse?

de Daniela Șerban Contributors.ro
Cum este început de martie inevitabil observăm afluxul de evenimente, statistici și știri care au în centru femeia. Excepțional, în ultimul an am vorbit de femei nu doar în luna martie, ci și în decembrie când 20 de bărbați și o singură femeie au format noul Guvern, subiect care a stârnit un val de critici. Și doar atât, din păcate. Mai mult, în eșalonul doi nominalizările de până acum de Secretari de Stat sunt majoritari bărbații.
Mircea Morariu
Foto: Arhiva personala

Jurnal de cărți. Michael Shafir – România comunistă

de Mircea Morariu Contributors.ro
După părerea mea, apariția, în fine, a traducerii în limba română a cărții Romania. Politics, Economics and Society: Political Stagnation and Simulated Change, carte datorată politologului Michael Shafir, înseamnă un eveniment editorial de maximă importanță. Deși de la publicarea ei în limba engleză a trecut destulă vreme (mai bine de 35 de ani), cartea își păstrează și interesul, și actualitatea în pofida faptului că semnatarul său nu a dorit să facă modificări majore
Vlad Voiculescu
Foto: AGERPRES

Vlad Voiculescu, despre decizia instanței privind dosarul 10 august: Îmi vine să mă iau cu mâinile de cap

de Redactia HotNews.ro
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, se declară revoltat de decizia prin care Tribunalul București a respins definitiv cererea DIICOT de redeschidere a dosarului 10 august: "Îmi vine să mă iau cu mâinile de cap".
Florin Citu
Foto: Hotnews

Sondaj: Dacă ar fi să compare viitorul economic în termeni meteo, cei mai mulți români l-ar descrie „ploaie și frig”/un român din 9 consideră că premierul ar trebui să nu mai insiste cu eliminarea sporurilor

de DP HotNews.ro
Dacă ar fi să compare viitorul economic în termeni meteo, cei mai mulți români l-ar descrie „ploaie și frig”, arată datele unui sondaj transmis miercuri de IRSOP. De asemenea, un român din 9 consideră că premierul Florin Câțu ar trebui s-o lase baltă cu demersul privind eliminarea sporurilor salariale care nu sunt bazate pe criterii de performanță.
Politie Minneapolis
Foto: Wikimedia Commons

Minneapolis a renunțat la planul de a plăti influenceri de pe social media pentru a distribui „mesaje aprobate de oraș”

de S.J. HotNews.ro
Consiliul local din Minneapolis a renunțat la planul de a plăti influenceri să distribuie postări aprobate de autorități în timpul procesului lui Derek Chauvin, polițistul care a îngenuncheat pe gâtul lui George Floyd înainte ca acesta să își piardă cunoștința, relatează Insider.
Ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman
Foto: Facebook

Pe ce loc sunt SUA în ceea ce privește partenerii comerciali ai României? Ambasadorul Zuckerman: „probabil aproape de locurile 4-5”

de G.B. HotNews.ro
Marți, 2 Mar 2021 Actualitate | Esențial
La sfârșitul mandatului în România, ambasadorul american Adrian Zuckerman a explicat că relațiile comerciale dintre România și SUA sunt la un nivel mult mai ridicat decât o arată statisticile pentru că acestea nu țin seama de companiile americane care fac afaceri cu România prin intermediul unor offshore-uri sau subsidiare europene.
Coronavirus Coreea de Sud
Foto: Steve Cho/Penta Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Coreea de Sud: Autoritățile anchetează moartea a două persoane, la câteva zile după vaccinarea cu AstraZeneca

de Redactia HotNews.ro
Autoritățile sud-coreene au afirmat miercuri că investighează decesul a două persoane după ce media au relatat că acestea au murit la câteva zile după ce au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul de la AstraZeneca, transmite Reuters.
Ministrul Justiției, Stelian Ion
Foto: Facebook

Stelian Ion: Nu voi comenta decizia în dosarul 10 august / Sistemul de justiție are nevoie de o reformă profundă

de V.M. HotNews.ro
Ministrul Justiției Stelian Ion scrie într-o postare pe Facebook că, deși a fost pe 10 august 2018 la mitingul din Piața Victoriei și a formulat el însuși o plângere penală privind intervenția în forță a Jandarmeriei, nu va comenta decizia de marți a instanței, care a decis definitiv clasarea acestui dosar. El spune că va face în mandatul său „tot ce este omenește posibil pentru a remedia problemele structurale din Justiție”, anunțând totodată că va propune curând Parlamentului și un proiect de lege de punere în acord a legislației penale cu deciziile CCR și cu directivele UE.
Maria Zakharova
Foto: mid.ru

Reacția Moscovei după sancțiunile impuse de SUA: Washingtonul are ”un nou puseu ostil anti-rus”

de R.P. HotNews.ro
Ministerul de Externe rus susține că noile sancțiuni impuse Rusiei de Statele Unite dovedesc "un nou puseu ostil anti-rus" care deteriorează și mai mult relațiile bilaterale, transmite Reuters, citată de Agerpres.
Coronavirus Olanda
Foto: Profimedia Images/Robert vant Hoenderdaal/Alamy

Explozie la un centru de testare Covid de lângă Amsterdam

de R.P. HotNews.ro
O explozie a avut loc la un centru de testare pentru Covid-19 într-un oraș situat la nord de Amsterdam, în Olanda, la scurt timp după deschiderea acestuia. Ferestrele au fost distruse, însă nu există răniți, a transmis poliția olandeză citată de Reuters.
Andrei Baciu
Foto: AGERPRES

Andrei Baciu: Astăzi se vaccinează persoana cu numărul un milion. Din 15 martie se schimbă modalitatea de programare pentru vaccinarea antiCovid

de V.M. HotNews.ro
Marți, 2 Mar 2021 Revista Presei | Radio TV
Vicepreședintele Comitetului național de coordonare a vaccinării anti-Covid-19, Andrei Baciu, a anunțat care sunt schimbările în ceea ce privește programarea la vaccinare începând cu data de 15 martie, când treptat va începe cea de-a treia și ultima etapă de imunizare. Miercuri se va vaccina persoana cu numărul un milion din România, a mai spus oficialul.
Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro

Klaus Iohannis, la bilanțul Înaltei Curți de Casație și Justiție

de Redactia HotNews.ro
Președintele Klaus Iohannis participă miercuri, de la ora 12.00, la ședința în care este prezentat raportul de activitate al Înaltei Curți de Casație și Justiție pe 2020. Blianțul vine într-un moment delicat, la o zi după ce justiția a decis clasarea Dosarului 10 august.
Logo Microsoft
Foto: Hotnews

Microsoft spune că hackeri susținuți de China au exploatat vulnerabilități din soft-ul Exchange Server pentru a ataca companii și organizații americane

de Vlad Barza HotNews.ro
Hackeri susținuți de guvernul chinez au exploatat bug-uri din soft-ul Exchange Server al Microsoft pentru a fura informații de la companii și organziații americane, a anunțat Microsoft. Compania spune că grupul de hackeri este sofisticat și a încercat să fure informații de la mai multe ținte din SUA, inclusiv universități, companii din industria de apărare, companii din domeniul juridic, dar și din cercetare.
Agricultura
Foto: Wikimedia Commons
​DOCUMENT

​Granturi pentru agricultori prin Agro IMM Invest. Vor fi incluși producătorii de bere și vin

de F.B. HotNews.ro
Programul IMM Invest urmează să fie modificat. Astfel, pe zona de agricultură vor fi schimbări importante, precum un grant nerambursabil de maxim 10% din valoarea creditului acordat. Practic, asta va fi suplimentar sprijinului financiar acordat în cadrul programului IMM Invest, format din acoperirea integrală a comisioanelor de risc, de administrare și a dobânzilor la creditul garantat pentru 8 luni.
Stephen Hendry
Foto: Captura YouTube
Snooker

VIDEO Întoarcerea unei legende: Stephen Hendry, învins la primul meci după o pauză de 9 ani

de A.I. HotNews.ro
Stephen Hendry (52 de ani) s-a întors la masa de joc după o pauză de 9 ani. Campion mondial al snookerului de șapte ori, scoțianul a fost învins de Matthew Selt în primul tur de la Gibraltar Open.
Mirela Calugareanu
Foto: Hotnews

Călugăreanu (ANAF): În următorii 3-5 ani vor ieși din agenție 3.000 angajați, prin pensionare/ Ce a lipsit ca lucrurile să se întâmple mai repede în digitalizarea ANAF

de F.B. HotNews.ro
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) are la acest moment un număr de 2.600 posturi vacante, iar în perspectiva următorilor 3-5 ani, din agenție vor ieși în mod natural prin pensionare sau alte modalități peste 3.000 de angajați, a declarat șefa ANAF, Mirela Călugăreanu, într-o conferință organizată de DCnews. Ea a precizat că în acest moment ANAF are 22.000 angajați.
Florin Cîțu, Paralment - ședință buget
Foto: PSD

VIDEO Parlamentul a adoptat bugetul pe 2021 / Cîțu: PSD nu mai poate să fure / Ciolacu: Domnule, după ce că ești prost, mai pui și frână

de L.P. HotNews.ro
Marți, 2 Mar 2021 Actualitate | Politic
Parlamentarii au adoptat marți, bugetul de stat pe 2021 și bugetul asigurărilor sociale așa cum au fost propuse de Guvern. Este primul buget de stat care nu a fost modificat în Parlament, Coaliția a reușit să respingă toate amendamentele opoziției. Cele două proiecte de lege merg la promulgare la președintele Klaus Iohannis.
Joe Biden in Biroul Oval
Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Biden înregistrează primul eșec în Senat și retrage o candidatură pentru un post în cabinetul său

de Redactia HotNews.ro
Joe Biden a anunțat marți retragerea candidaturii lui Neera Tanden pentru a conduce bugetul la Casa Albă în fața opoziției unor senatori-cheie, primul eșec pentru noul președinte democrat care dispune de o majoritate foarte fragilă în Congresul de la Washington, notează AFP, citată de Agerpres.
Roger Federer
Foto: Twitter ATP

Cei mai bătrâni lideri mondiali ai tenisului - Îl va depăși Djokovic și la acest capitol pe Federer?

de Adrian Ilincescu HotNews.ro
Novak Djokovic a declarat în mai multe rânduri că își dorește să rămână în istoria tenisului cu cât mai multe recorduri, iar săptămâna viitoare va mai face un pas în acest sens: îl va depăși pe Federer la numărul total de săptămâni petrecute pe locul 1 în lume. Sârbul are însă și alte capitole la care atentează la supremația campionului elvețian.
Dolly Parton
Foto: Facebook

Dolly Parton s-a vaccinat cu Moderna, vaccin la dezvoltarea căruia a contribuit prin donații de un milion de dolari VIDEO

de R.P. HotNews.ro
Cântăreața country Dolly Parton s-a vaccinat cu Moderna, serul la dezvoltarea căruia a contribuit prin donații în valoare de un milion de dolari, relatează BBC News. Parton a marcat momentul printr-o nouă interpretare a unuia dintre celebrele sale hituri Jolene.
Jean Yves Le Drian
Foto: Hotnews

Rusia este uneori un vecin "înfiorător și insuportabil", spune șeful diplomației franceze

de Redactia HotNews.ro
Rusia este uneori un vecin "înfiorător și insuportabil", dar cu care trebuie să continuăm să dialogăm, a declarat marți șeful diplomației franceze, Jean-Yves Le Drian, scrie AFP, citată de Agerpres.
Pele, vaccinandu-se
Foto: Instagram

FOTO Legendarul Pele s-a vaccinat împotriva Covid-19: Ce îi îndeamnă pe brazilieni

de Red. Sport HotNews.ro
Legendarul fotbalist Pele, în vârstă de 80 de ani, a fost vaccinat, marți, împotriva virusului Sars-Cov-2, informează AFP. Acesta i-a îndemnat pe compatrioții săi să respecte în continuare regulile împotriva coronavirusului.
Horia Tecau, pe vremea cand era coechipier cu Jean Julien Rojer
Foto: Andrew Ong/USTA

Horia Tecău, victorie împotriva foștilor coechipieri - Este în sferturi la Rotterdam

de A.I. HotNews.ro
Perechea Horia Tecău / Kevin Krawietz (România / Germania) s-a calificat, marți, în sferturile de finală ale turneului de 500 de puncte de la Rotterdam.
Coronavirus Texas, SUA
Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Coronavirus: Texasul renunță la purtarea obligatorie a măștii, își va redeschide 100% economia

de DP HotNews.ro
Guvernatorul republican al Texasului, Greg Abbott, a anunțat marți renunțarea la obligativitatea de a purta mască și redeschiderea totală a magazinelor și restaurantelor, apreciind că al doilea stat ca populație din SUA are "mijloacele de a-și proteja" populația de coronavirus, notează AFP, citată de Agerpres. "De miercurea viitoare, toate magazinele și restaurantele de orice tip pot deschide la 100% din capacitatea lor", a afirmat guvernatorul într-un decret care "pune capăt purtării obligatorii a măștilor în tot statul" în vigoare din iulie 2020.
Sedinta Guvern Citu
Foto: Facebook

Guvernul se reunește în două ședințe; eliberări/numiri de prefecți - pe ordinea de zi

de DP HotNews.ro
Guvernul se va reuni miercuri în cadrul a două ședințe, unde urmează să aprobe mai multe proiecte de acte normative, printre acestea figurând și hotărâri de guvern referitoare la eliberări/numiri de prefecți și/sau subprefecți, scrie Agerpres. Potrivit anunțului Executivului, prima ședință este programată miercuri de la ora 8.00 în format online, iar cea de-a doua de la ora 13.00. Potrivit ordinii de zi, Guvernul ar urma să aprobe și un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, referitor la obținerea vizelor de lungă ședere pentru străinii bursieri ai statului român.
Centrul financiar londonez va pierde zeci de mii de bancheri
Foto: Wikimedia Commons

Reuters: Federația Bancară Franceză vrea să forțeze mutarea tranzacțiilor în euro din Londra în UE

de I.B. HotNews.ro
Federația Bancară Franceză solicită o nouă lege a Uniunii Europene care să forțeze băncile din afara spațiului comunitar să transfere din districtul financiar al Londrei (City of London) în orașul german Frankfurt tranzacțiile de conversie în euro, în contextul Brexit, conform agenției Reuters.
Coronavirus Brazilia
Foto: Juan BARRETO / AFP / Profimedia

Varianta de coronavirus din Brazilia ar putea reinfecta 60% dintre cei care au avut deja boala

de I.B. HotNews.ro
Marți, 2 Mar 2021 Actualitate | Coronavirus
Varianta de coronavirus din Brazilia „ar putea reinfecta 60% dintre persoanele care au avut deja boala”. Anticorpii nu au efect în cazul variantei P1. Descoperirile evidențiază viteza șocantă cu care P1 a evoluat, devenind varianta dominantă în doar opt săptămâni, potrivit Mediafax care citează The Mirror.
Mario Draghi (foto arhiva)
Foto: Agerpres/Xinhua

Financial Times: Mario Draghi și Emmanuel Macron - noul tandem al puterii în UE?

de I.B. HotNews.ro
Conducătorul Franței primeșteun partener la Roma, un avocat influent și credibil al unei integrări europene mai aprofundate - fix în momentul în care Germania se pregătește pentru a o schimbare la vârf. Atunci când Angela Merkel va părăsi funcția de cancelar german, Draghi și Macron ar putea deveni noul tandem al puterii în UE.
Pasaport digital Covid-19
Foto: Travel Wild / Alamy / Alamy / Profimedia

Comisia Europeană clarifică declarațiile Ursulei von der Leyen: Statele UE vor decide scopul certificatului de vaccinare

de V.M. HotNews.ro
Marți, 2 Mar 2021 Actualitate | Coronavirus
Comisia Europeană a oferit clarificări după declarațiile președintelui instituției, Ursula von der Leyen, privind controversatul proiect al certificatului medical european, precizând că statele membre vor trebui să stabilească utilitatea potențialului document.
Erdogan si Macron
Foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia

Erdogan îndulcește tonul și-i transmite lui Macron să consolideze cooperarea împotriva „terorismului”

de I.B. HotNews.ro
Turcia dorește să coopereze cu Franța împotriva „terorismului” și pentru stabilitate în Orientul Mijlociu, a declarat marți președintele Recep Tayyip Erdogan, un mesaj pentru omologul său Emmanuel Macron, în timp ce Ankara încearcă să-și normalizeze relațiile cu Parisul, potrivit AFP.
Alexei Navalnii
Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

Cazul Navalnîi: Washington sancționează șapte oficiali ruși, printre care și șeful FSB

de I.B. HotNews.ro
Statele Unite au anunțat marți sancțiuni împotriva a șapte înalți oficiali ruși ca răspuns la otrăvirea opozantului Alexei Navalnîi, pentru care serviciile de informații americane atribuie responsabilitatea Moscovei, potrivit AFP.
Zimbri la Vinatori Neamt
Foto: Romsilva

VIDEO O luptă între doi zimbri, surprinsă de camerele de supraveghere ale Romsilva

de I.B. HotNews.ro
Marți, 2 Mar 2021 Actualitate | Mediu
O luptă între doi zimbri a fost surprinsă de specialiștii Romsilva din Parcul Natural Vânători Neamț. Lupta nu a durat foarte mult și s-a terminat indecis, pentru că un al treilea mascul, mai puternic, i-a despărțit.
Sala judecata
Foto: Kitsdesign / Sciencephoto / Profimedia

Cine este magistratul care a decis definitiv că fosta conducere a Jandarmeriei nu trebuie să răspundă penal pentru violențele din 10 august

de I.H. HotNews.ro
Marți, 2 Mar 2021 Actualitate | Esențial
Magistratul de la Tribunalul București care a respins cererea DIICOT de redeschidere a dosarului 10 august este Daria Miheț, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.
Pasajul de la Domnesti - stadiul constructie in martie 2021
Foto: Captura YouTube

VIDEO Imagini din dronă: Cum arată acum șantierul giratoriului suspendat de la Domnești, de pe Centura Capitalei

de Victor Cozmei HotNews.ro
Lucrările la pasajul de tip giratoriu-suspendat de la Domnești, peste șoseaua de Centură a Capitalei, avansează într-un ritm susținut de când au fost reluate începând cu vara lui 2020. Construcția proiectului a fost preluată de unul dintre subcontractori, cum constructorul principal a intrat în insolvență și a fost incapabil să continue lucrările pe acest proiect măcinat constant de probleme, contractat încă din 2017.
Comparator preturi energie
Foto: ANRE

Liberalizarea pieței energiei: Prețul pentru serviciul universal poate fi cu până la 16% mai mare decât cea mai ieftină ofertă concurențială la același furnizor - Consiliul Concurenței

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Marți, 2 Mar 2021 Economie | Energie
Diferența între prețul pentru serviciu universal și cea mai ieftină ofertă concurențială poate fi semnificativă în cazul unor furnizori de ultimă instanță, precum Enel Energie, Enel Energie Muntenia și CEZ Vânzare. La alți furnizori de ultimă instanță, E.ON Energie și Electrica Furnizare, diferența este foarte mică, se arată într-un document al Consiliului Concurenței, reprezentând un răspuns oferit deputatului liberal Nicolae Giugea, la o întrebare privind clauzele inșelătoare cuprinse în ofertele furnizorilor de energie pentru consumatorii casnici. Vezi din ce este format prețul energiei.Alte titluri din Actualitate:

Marian Popescu, Centrul de Integritate al Universității București, despre frauda de la Drept: „Numărul studenților e șocant / Când copiatul ca mod de a funcționa ajunge la facultate, partida e pierdută”
Măsura 2: Beneficiarii se împotmolesc în birocrație. Un restaurant trebuie să raporteze în sistem 200 de facturi a câte 50 de linii de cheltuieli pentru o lună
Garda de Mediu: Arderea frunzelor afectează calitatea aerului. Activitatea este interzisă / Care sunt sancțiunile
Pentru cât timp oferă imunitate vaccinurile împotriva COVID-19? Vorbim de o estimare de cel puțin un an, dar nu există o perioadă dovedită științific
Medicii de familie admit că unii dintre ei au refuzat să își programeze pacienții la vaccinarea împotriva COVID-19 și recomandă "utilizarea celorlalte 6 modalități de programare"
Aproape 4.000 de cazuri de COVID în ultimele 24 de ore / Bilanțul a ajuns la 808.040 / 106 decese în ultima zi, 1.044 de pacienți la ATI
VIDEO Bărbatul care a sechestrat și omorât doi muncitori la Onești a amenințat încă în 2018 că își va face "dreptate cu armă de foc" / Detalii despre cei doi oameni uciși


ECONOMIE

Alexandru Nazare
Foto: YouTube

​Nazare: Deficit bugetar de 0,3% din PIB în ianuarie

de F.B. HotNews.ro
Execuția bugetară va fi publicată astăzi și este un deficit de 0,3% din PIB, a declarat Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor, într-o conferință organizată de Dcnews.
Banca Nationala a Romaniei
Foto: Agerpres

Problemele firmelor românești, inventariate de BNR: asigurarea salariilor, dificultatea de a găsi personal calificat, lipsa cererii / Peste trei sferturi dintre companii nu au împrumuturi bancare

de DP HotNews.ro
Românii care au mici businessuri se plâng că, pe fondul pandemiei, situația sectorului de activitate în care operează s-a înrăutățit. Lipsa cererii, costurile cu salariile, dificultatea de a găsi profesioniști pe care să-i angajezi și costurile de producție rămân cele mai presante probleme ale companiilor românești, arată cel mai recent sondaj realizat de Banca Centrală. Potrivit documentului, IMM- urile sunt cele mai afectate de lipsa cererii, în timp ce pentru firmele mari disponibilitatea forței de muncă reprezintă problema cea mai stringentă. Având în vedere efectele negative generate de pandemia COVID-19, nevoia în creștere de bani cash a companiilor s-a concretizat în creșterea semnificativă a ponderii celor care au declarat că au nevoie de finanțare bancară
Diamantele ar trebui sa fie scumpe sau nu?
Foto: Pixabay

Când marketingul ne păcălește să cădem în capcana consumului irațional/ Sunt diamantele valoroase sau nu?

de Florin Barbuta HotNews.ro
Experții în marketing încearcă să ne păcălească de multă vreme și au reușit. Unele idei s-au înrădăcinat atât de tare, încât au devenit reguli, precum faptul că pentru un inel este nevoie de minim două salarii, deși diamantele ar trebui să fie ieftine, fiind resurse foarte mari pe pâmânt. Ce tehnici întâlnim în jurul nostru și cum a ajuns apa de gură ceea ce e acum.
Optiuni in investitii: Fidelis, Tezaur si oferte bancare
Foto: Pixabay

Stat versus bănci: cine oferă randamente mai bune. Finanțele și Tezaur în martie, ca-n bancul cu Badea Gheorghe și calul la târg

de Florin Barbuta HotNews.ro
În martie, cei care economisesc au o ofertă mai mare de a-și plasa banii. Pe lângă acțiuni, fonduri de investiții sau depozite bancare, acum au două oferte ale statului Fidelis și Tezaur. Pare că Ministerul Finanțelor a vrut să „râdă” de Tezaur, din moment ce a ieșit cu Fidelis. Vom explica mai jos avantajele Fidelis comparativ cu Tezaur, deși nu ar fi cazul. Evident, Fidelis bate lejer și depozitele bancare din multe puncte de vedere.


SPORT

Ronald Koeman
Foto: Twitter

Ce a spus Ronald Koeman despre arestările în scandalul de la FC Barcelona

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Antrenorul FC Barcelona, Ronald Koeman, spune că scandalul în care au fost reținuți fostul președinte Josep Maria Bartomeu, directorul executiv Oscar Grau și alți oficiali nu face bine imaginii clubului catalan, informează AFP.
Monopostul Mercedes 2021(2)
Foto: mercedes-amg-f1.com

FOTO Cum arată monopostul alături de care Mercedes atacă al optulea titlu mondial consecutiv din Formula 1

de A.I. HotNews.ro
Mercedes a lansat marți monopostul alături de care vrea să cucerească al optulea titlu mondial consecutiv la constructori din Formula 1. Se numeste "Mercedes W12" și este marele pariu al lui Toto Wolff, managerul echipei de F1, pentru sezonul viitor.


0-100.hotnews.ro

Sigla Toyota
Foto: Alpar Benedek, Dreamstime.com

Toyota Yaris a fost desemnată Mașina Anului 2021 în Europa. Cum arată topul primelor clasate

de Vlad Barza HotNews.ro
Luni, 1 Mar 2021 Economie | Auto
Toyota Yaris a primit premiul Mașina Anului 2021 în Europa, fiind desemnată câștigătoare după voturile a 60 de jurnaliști din 23 de țări. Pe locul doi a fost Fiat 500, iar pe trei, Cupra Formentor. Yaris a mai câștigat titlul și în anul 2000, iar în 2010 modelul iQ al Toyota a terminat pe doi. Concursul s-a ținut prima oară în 1964.


LIFE

Bancul zilei: Vloggerul la restaurant

de I.N. HotNews.ro
Intr-un restaurant select, un muzician se apropie de masa unui cunoscut vlogger, care își sărbătorea ziua de naștere, si-l intreaba:
- Dumneavoastra ati cerut ceva de Beethoven?

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Vloggerul la restaurant
Intr-un restaurant select, un muzician se apropie de masa unui cunoscut vlogger, care își sărbătorea ziua de naștere, si-l intreaba: - Dumneavoastra ati cerut ceva de Beethoven?
Bancul zilei: Cum sa interpretezi corect visele pentru o viață de belșug
Bula viseaza cifra 7. Se trezeste , se uita la ceas era 7:07, se uita in calendar 7 iulie 2007. Hotarat ca e un semn se urca in autobuzul 77, ajunge la...
Bancul zilei: Eșecul sondajelor de opinie
Recent s-a efectuat un sondaj pe plan mondial. Întrebarea a fost: „Vă rugăm să ne spuneți opinia dumneavoastră în legătură cu lipsa de alimente din restul lumii.” Sondajul a fost un eșec total: – în Africa nu știau...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by