Cererea pentru case de inchiriat la tara a explodat in august
Foto: Pixabay

​Viața la țară, varianta 2.0. Cererea pentru case de închiriat aflate la țară s-a dublat în august. Mii de corporatiști care lucrează de acasă preferă liniștea unui sat gălăgiei din marile orașe

de Dan Popa HotNews.ro
Într-o seară de august, Adriana T., analist de risc în centrala unei bănci din București și George, soțul ei, s-au așezat în livingul apartamentului lor din sectorul 1 cu o hartă detaliată a localităților din jurul Capitalei. Voiau să renunțe la apartamentul central pe care îl ocupau cu chirie și să-și caute ceva mai ieftin la 30-40 de kilometri de Capitală. Și Adriana și George lucrau deja remote iar apropierea de locul de muncă nu mai era defel o prioritate. În plus, cele două camere pe care le aveau îi încurca mult din cauza conferințelor online de serviciu care se lăsau cu tonuri ridicate care se auzeau dintr-o cameră în alta. Ca Adriana și George sunt sute de bucureșteni, brașoveni și clujeni, potrivit datelor furnizate HotNews.ro de către imobiliare.ro.
Clotilde Armand
Foto: Facebook

Clotilde Armand câștigă Primăria Sectorului 1. Aproape 1.000 de voturi în fața actualului primar de la PSD, Dan Tudorache

de Victor Cozmei HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Ultima ora
Clotilde Armand, candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1 a câștigat matematic cursa în fața actualului primar de la PSD, Dan Tudorache. Toate cele 166 de secții de vot au fost centralizate pe platforma AEP marți seara. Astfel, după centralizarea finală, Clotilde Armand are 40,95% (36.454), față de Dan Tudorache care a obținut 39,82% (35.447).
Business report
Foto: Colaj foto

​Business report: Trei luni până la liberalizarea pieței de energie electrică. Ce trebuie să știți acum. Statul care îngheață salariile bugetarilor în 2021. 10 motive pentru care, ca părinte, nu doresc ca alocațiile copiilor să fie majorate

de DP HotNews.ro
​Bugetul la zi: 27% din cheltuielile statului au fost susținute, în primele opt luni din an, din împrumuturi ● Trei luni până la liberalizarea pieței de energie electrică. Ce trebuie să știți acum ● Taiwanul, stat-model în pandemie, îngheață salariile bugetarilor în 2021 ● 10 motive pentru care, în calitate de părinte, nu doresc ca alocațiile copiilor să fie majorate ● Primarii-surpriză: trec lejer testul IQ. Dar cel al caracterului? ● Completarea stagiului la pensie: Mecanismul de "cumpărare de vechime" nu te ajută să te pensionezi mai repede ●. Efectele întârzierilor justiției. Piedone, de la dosarul Colectiv la Primăria Sector 5 ● Miza pe IT&C – studiu de caz, Iași.
Conflict Nagorno-Karabakh
Foto: Profimedia Images
ANALIZĂ​

Istoria, mizele și actorii conflictului din Nagorno-Karabakh, sau cadoul ticălos făcut de Stalin Azerbaidjanului

de Cătălin Gomboș HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Internațional
Rădăcinile problemelor din ziua de astăzi din Nagorno-Karabakh, ca atâtea altele în spațiul ex-sovietic, sunt de la bolșevici și, mai exact, de la Stalin, care a făcut din această regiune una autonomă, dar a inclus-o în Azerbaidjan.
LiveMap - rezultate alegeri locale 2020
Foto: Hotnews

HARTĂ INTERACTIVĂ Rezultate BEC alegeri locale 2020. Harta politică a României: rezultatele din fiecare județ și municipiu reședință / Situația din Capitală, la general și pe Sectoare

Luni, 28 Sept 2020 Actualitate | Politic
Alegerile locale 2020 au produs mai multe surprize și rezultate neașteptate, în ciuda prezenței puțin mai mici față de precedentele alegeri locale din 2016. La București au fost rezultate neașteptate, dar și în țară - precum victoriile USR de la Timișoara, Brașov și Bacău sau detronarea baronului Oprișan de la șefia CJ Vrancea.
  • HotNews.ro realizează o hartă în timp real odată cu centralizarea datelelor de la BEC, cu rezultatele pe primăriile reședință de județ, primăriile din Capitală, șefiile de CJ, consilierii județeni și consilierii locali.
Trump vs Biden
Foto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia
​LIVE VIDEO Articol actualizat

Alegeri SUA: VIDEO prima dezbatere Trump - Biden / Biden se angajează să accepte rezultatul votului, Trump se eschivează

de I.B. HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Internațional
După luni de zile în care și-au aruncat tot felul de acuze și invective, a sosit ora confruntării față în față: Donald Trump și Joe Biden s-au întâlnit marți noapte în prima dezbatere, cu 35 de zile înainte de alegerile prezidențiale americane, într-o tensiune foarte mare, potrivit AFP. Întâlnirea a durat o oră și jumătate, fiind moderată de jurnalistul de la Fox News Chris Wallace, respectat de ambii candidați.
---------------
04:45 Joe Biden se angajează să accepte rezultatul votului, Trump se eschivează
03:20 „Nu văd nimic inteligent în tine”, l-a batjocorit Donald Trump, care nu a încetat să pună la îndoială sănătatea fizică și mentală a rivalului său


Alegeri locale 2020
Foto: Agerpres
INTERVIU

Cum se fura în trecut și cum se fură acum la alegeri? Expert: Cred că inversarea voturilor este metoda cea mai la îndemână

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Politic
Fraudarea alegerilor este un subiect care ridică tensiunea clasei politice la fiecare alegeri. S-au furat sau nu, de-a lungul timpului s-a vobit de o serie de metode prin care competitorii politici au încercat să câștige. „Suveica” a fost folosită din anii douăzeci ai secolului trecut, iar în anii 2000 încă funcționa. „Autobuzul” și el mergea. Voturile competitorilor care nu aveau reprezentanți în secțiile de votare puteau fi împărțite, în înțelegere, către ceilalți.
Deschiderea anului universitar 2020-2021 la Academia de Studii Economice din Bucureşti
Foto: ASE
Articol susținut de ASE

Luni, 28 septembrie - deschiderea anului universitar 2020-2021 la Academia de Studii Economice din București

de HotNews.ro
Luni, 28 Sept 2020 Actualitate | Educatie
Luni, 28 septembrie a.c., are loc deschiderea anului universitar 2020-2021 la Academia de Studii Economice din București. Festivitatea la nivelul universității va fi transmisă live, pe facebook-ul instituțional, direct din Aula Magna a Palatului ASE, între orele 10:00 -11:00. Vor urma festivitățile pe facultăți, conform programului afișat pe site-ul instituțional www.ase.ro. Acestea vor putea fi urmărite live pe paginile de Facebook și vor fi urmate de sesiuni interactive pe platforma Zoom, în care studenții din anul I vor avea posibilitatea de a-și cunoaște profesorii și colegii.
Sorin Drăghici
Foto: GTS Telecom
Articol susținut de GTS

Siguranța afacerii împotriva atacurilor cibernetice

de HotNews.ro
Luni, 28 Sept 2020 Actualitate | Esențial
Dezvoltarea modului de lucru de acasă a reprezentat pentru multe companii o oportunitate de tranziție către digitalizarea afacerii, dar și o expunere sporită la vulnerabilități și riscuri de securitate. Facilitarea lucrului de la distanță pentru angajați, în condiții de siguranță, implică alegerea unor soluții de protecție flexibile și eficiente împotriva atacurilor cibernetice.
Razvan Avram
Foto: Hotnews

Controverse Drink Insider: Câtă încredere poți avea într-un critic de vin?

de Razvan Avram Smile Media
În domeniul vinului, ca în multe alte industrii, producătorii locali axați pe comunicarea online și-au făcut un obicei din a trimite sticle de vin către „formatorii de opinie”. Astfel, fiecare producător identifică bloggerii de vin cu notorietate („influencerii”) și le trimite acestora, cu diverse ocazii, sticle gratuite. Scopul e unul foarte simplu: se așteaptă publicarea unui review pozitiv și, în același timp, gratuit.
Jeff Bezos
Foto: Blue Origin

SUA: Amazon introduce plata contactless cu palma

de DP HotNews.ro
Utilizarea palmei în locul cardului bancar: Amazon a dezvăluit marți tehnologia biometrică contactless ce permite clienților să plătească în magazin cu o simplă mișcare a mâinii, informează AFP, citată de Agerpres. Serviciul Amazon One va fi disponibil pentru început în două din magazinele de conveniență Amazon Go din Seattle, unde își are sediul compania.
Grupul antreprenorului Jeff Bezos intenționează să adauge tehnologia și celorlalte băcănii din SUA (Chicago, San Francisco și New York, pe lângă alte puncte de vânzare din Seattle) și să o vândă către magazine terțe, dar nu a anunțat încă numele unui potențial partener.
Mihai Dragan
Foto: Facebook

O decizie privind renumărarea voturilor la Sectorul 1, amânată de BEC pentru miercuri / Avocatul lui Dan Tudorache acuză "denaturarea" votului în 7 secții: Tudorache e câștigător la diferență de 205 voturi

de IH HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Politic
O decizie privind renumărarea voturilor la Sectorul 1, așa cum a solicitat primarul PSD în exercițiu, Dan Tudorache, a fost amânată de Biroul Electoral Central pentru miercuri. Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache, a organizat o conferință de presă în care a susținut că, de fapt, actualul primar PSD ar fi câștigător la o diferență de 205 voturi și că "votul e denaturat total față de ce s-a consemnat".
Giorgiana Hosu, DIICOT
Foto: Agerpres

Giorgiana Hosu se mută la Parchetul General, după demisia din fruntea DIICOT

de R.M. HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Esențial
Giorgiana Hosu s-a transferat la Parchetul General, după ce și-a dat demisia vinerea trecută de la conducerea DIICOT, în urma condamnării soțului său, în primă instanță, la trei ani de închisoare cu suspendare.
Barbatul cu procesele verbale
Foto: Captura video

​VIDEO Scandalul de fraudă de la Sectorul 1. Versiunea PSD despre incidentul cu bărbatul ce căra sute de procese-verbale: Se ducea la partid, dar a intrat în sediul primăriei pentru că i-a fost teamă să nu fie bătut

de V.M. HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Esențial
Bărbatul surprins luni ieșind din Biroul Electoral Sector 1 și intrând apoi într-un sediu al Primăriei Sector 1, cu un teanc de procese-verbale în brațe, era un reprezentant al PSD desemnat să strângă toate acele procese verbale și să le ducă la sediul partidului pentru numărătoarea paralelă. Însă el ar fi fost „urmărit, hăituit, agresat” de reprezentanți ai USR-PLUS, motiv pentru care s-a întors în clădire, a susținut marți Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache. „Mie personal mi-a spus că i-a fost teamă să nu fie bătut. Atât de agresive erau persoanele respective”, afirmă avocatul.
Alegeri SUA
Foto: Agerpres/AP

Dezbatere SUA: Atacurile au început cu câteva ore înainte / Vrea Biden să poarte cască ascunsă în ureche? / A cerut Trump să nu fie întrebat de morții de Covid?

de I.B. HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Internațional
Cu doar câteva ore de întâlnire mare față în față între cei doi candidați, tensiunea a crescut brusc, cele două tabere acuzându-se reciproc de minciuni. Joe Biden nu poartă o cască ascunsă în ureche și nu a cerut mai multe pauze în timpul dezbaterii sale cu Donald Trump, a declarat o purtătoare de cuvânt a candidatului democrat după atacaruile echipei de campanie a lui Trump, potrivit AFP
Adresa sector 1
Foto: Hotnews

DOCUMENTUL care confirmă că la Sectorul 1 s-au găsit în urne mai multe buletine de vot decât persoane care apar pe lista de semnături / Sunt probleme și cu buletinele nule

de Clarice Dinu HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Politic
O adresă transmisă BEC de președintele Biroului Electoral al Sectorului 1, procurorul Nicolae Sprîncu, confirmă că în unele secții s-au găsit în urne mai multe buletine de vot decât persoane care apar pe lista de semnături că au votat. De asemenea, numărul de buletine de vot nule era mai mare decât cel menționat în procesul verbal.
Traian Basescu
Foto: Agerpres

Băsescu anunță o întâlnire între Tomac și Orban, pentru a discuta despre o eventuală alianță: Prima opțiune sunt liberalii

de V.M. HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Revista Presei | Radio TV
Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a anunțat, marți seară, o întâlnire între Eugen Tomac și Ludovic Orban, pentru a discuta despre o eventuală alianță, precizând că le-a transmis liderilor partidului că „prima opțiune sunt liberalii”, relatează News.ro.
Alexandru Radu, Business Development Manager - Arggo
Foto: Arggo Consulting
Advertorial

Arggo Consulting inițiază parteneriate tehnologice pentru platforma Arggo BPM

de Smile Media
Compania Arggo Consulting este specializată atât în crearea și implementarea soluțiilor software de business, cât și în furnizarea de servicii de consultanță. Propriile soluții software joacă un rol important în portofoliul Arggo Consulting, iar cea mai recent lansată este platforma Arggo BPM pentru care compania inițiază parteneriate tehnologice. Partenerii tehnologici pot avea acces la platforma Arggo BPM pentru a-și crea cu ușurință propriile aplicații care să-i ajute în generarea de noi oportunități.
Leonardo da Vinci
Foto: Wikimedia Commons

Edițiadedimineață.ro: În căutarea unui job. Leonardo da Vinci, înainte de a fi un artist faimos

de editiadedimineata.ro
„Celui mai ilustru Senior, Văzând și studiind îndeajuns probele tuturor celor care se pretind maeștri în arta de a inventa mașini de război și constatând că mașinile lor nu se deosebesc cu nimic de cele folosite în mod obișnuit, și mânuirea acelor instrumente nu este cu nimic diferită față de cele folosite în mod obișnuit: Mă voi strădui, fără a aduce vreun prejudiciu altei persoane, să dezvălui Excelenței Voastre anumite secrete, ce vor fi notate pe scurt mai jos. Apoi cu cea mai mare plăcere vi le voi pune la dispoziție pentru aprobare.” Așa începe o scrisoare adresată lui Ludovico il Moro (1452–1508), Duce de Milano, de către Leonardo da Vinci.
Curtea Constitutionala
Foto: Curtea Constitutionala

Sesizarea președintelui Iohannis privind legea care interzice referirea la identitatea de gen în școli - în atenția CCR

de DP HotNews.ro
Curtea Constituțională ia în dezbatere miercuri sesizarea președintelui Klaus Iohannis privind neconstituționalitatea Legii pentru modificarea art. 7 din Legea Educației Naționale 1/2011, prin care se interzice în instituțiile de învățământ referirea la identitatea de gen, notează Agerpres. Potrivit Administrației Prezidențiale, legea contravine unor prevederi constituționale referitoare la statul de drept și principiul separației puterilor în stat.
Mircea Lucescu
Foto: fcdynamo.kiev.ua

​Champions League: Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, s-a calificat în grupe (Rezultatele serii)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Sport | Fotbal
Dinamo Kiev s-a calificat în grupele Champions League, după ce echipa antrenată de Mircea Lucescu s-a impus și pe teren propriu, scor 3-0, în fața formației belgiene Gent (5-1 la general). În faza următoare a competiției au ajuns și Ferencvaros și Olympiacos.
Boris Johnson
Foto: © No10 Crown Copyright / Eyevine / Profimedia

Acordul Brexit: Parlamentarii britanici au aprobat controversatul proiect al lui Johnson

de I.B. HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Internațional
Parlamentarii britanici au aprobat marți un proiect de lege controversat din partea guvernului Boris Johnson, care inversează parțial acordul Brexit și i-a enervat pe europeni, în mijlocul negocierilor comerciale dintre Londra și cei 27, potrivit AFP.
de-ce-atipesc-parlamentarii
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

De ce atipesc parlamentariii?

de A.V. HotNews.ro
Cartea lui Cristian Preda e un ghid oportun pentru cei care vor sa desluseasca lumea politica in care traiesc. La vot si nu numai. De ce atipesc parlamentarii? e in acelasi timp o carte utila pentru risipirea confuziilor si pentru priceperea catorva lucruri despre care avem pareri inflamate, uneori cu accente isteroide, (Radu Paraschivescu)

(P) Mască protecție pentru elevi, profesori și studenți

de Publicitate HotNews.ro
Duminică, 27 Sept 2020 Actualitate | Sanatate
Masca protectie Fashion reutilizabila marime copii,si adulti cu valva, plus 2 filtre carbon PM2.5, plus prindere pe cap, multicolor.

Masca este usor de suportat de catre elevi in timpul orelor, nu transpira si permite o conversatie inteligibila la distanta. Detalii si comenzi
Atac in fata fostului sediu Charlie Hebdo
Foto: Captura video

Atacatorul de la fostul sediu Charlie Hebdo a mințit în ceea ce privește vârsta și numele / În Pakistan, tatăl său este „mândru și fericit”: "Tot satul a venit să mă felicite"

de R.M. HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Internațional
Tânărul acuzat că a rănit grav cu un satâr două persoane, vinerea trecută, în apropiere de fostul sediu al săptămânalului satiric Charlie Hebdo a recunoscut că a mințit în ceea ce privește identitatea și vârsta sa, scrie AFP.
povestea-banilor
Foto: Hotnews

Povestea banilor

de A.V. HotNews.ro
Folosim banii in fiecare zi. Cu toatea astea, obiceiul de a oferi bucati de hartie pentru a cumpara bunuri si servicii pare, in fond, complet absurd. O bancnota de 20 de dolari, de exemplu, nu valoreaza mai mult, ca simpla bucata de hartie, decat banii folositi in jocul de Monopoly. Cum se face astfel ca 20 de dolari valoreaza de fapt 20 de dolari?
Emmanuel Macron
Foto: Consiliul European

Macron: „Am încurcat-o” dacă Parlamentul European „nu se reunește decât la Bruxelles”

de V.M. HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Internațional
„Dacă Parlamentul European nu se reunește decât la Bruxelles, am încurcat-o”, a declarat marți președintele francez Emmanuel Macron, exprimându-și regretul față de decizia instituției de a nu organiza sesiunea din octombrie la Strasbourg din cauza pandemiei.
Mihail Gorbaciov
Foto: HotNews.ro

Sfaturile lui Gorbaciov pentru viitorul lider de la Casa Albă

de I.B. HotNews.ro
Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a declarat pentru publicația Times că viitorul președinte american va trebui să se întâlnească neîntârziat cu președintele rus, Vladimir Putin, întrucât situația legată de cursa înarmării nucleare este foarte alarmantă și ar putea scăpa de sub control.
Robert Negoita
Foto: Captura Digi 24

Robert Negoiță: Firea m-a blocat în toate proiectele / Îmi zicea că votul e pe emoție, nu pe rezultate

de I.B. HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Revista Presei | Radio TV
Robert Negoiță, primarul sectorului 3, a declarat marți seară, la Digi 24, că fostul primar general Gabriela Firea l-a blocat în toate proiectele în care a putut și că nu a făcut mai nimic în Capitală spunând mereu că votul vine ”pe emoție și nu pe rezultate”.
Salvatori California
Foto: beale.af.mil

California devastată de noi incendii / Napa Valley, celebra regiune viticolă, grav afectată

de I.B. HotNews.ro
Incendiile izbucnite în weekend în nordul Californiei, care au ucis cel puțin trei oameni și au determinat evacuarea a zeci de mii de oameni, au continuat să se răspândească marți și se așteaptă să nu poate fi stinse definitiv timp de câteva săptămâni, conform serviciilor de urgență, citate de AFP.
Ramona Bruynseels
Foto: Inquam Photos via Digi24.ro

Digi24: Ramona Bruynseels acuză fraude electorale, după ce i-ar fi fost furate 6 voturi din 7: Așa m-ați furat și la prezidențiale

de ​Digi24 Digi24.ro
Ramona Ioana Bruynseels, președintele partidului Restart România, acuză fraude electorale.
Stadionul echipei Sepsi Sf Gheorghe
Foto: Digisport.ro

Digisport: Construcția stadionului din Sf. Gheorghe avansează rapid. Când e programată inaugurarea

de Digisport Digisport.ro
Noul stadion din Sf. Gheorghe are inaugurarea programată pentru primăvara anului viitor, iar la cum avansează lucrările este foarte probabil ca angajamentele constructorilor să fie respectate.
Clotilde Armand vs Daniel Tudorache
Foto: Hotnews

Clotilde Armand: Renumărarea voturilor la ora actuală nu se poate pentru că pur și simplu legea nu permite / Ce spune legea

de I.H. HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Politic
Candidata USR-PLUS la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, spune că renumărarea voturilor nu este posibilă, întrucât legea nu prevede această posibilitate, iar în 2016 ei i-a fost refuzată cererea de renumărare a voturilor "pe motivele legale, care trebuie respectate".
Anders Tegnell
Foto: Pontus Lundahl / AFP / Profimedia Images

Coronavirus Suedia: Pandemia ar fi fost încetinită de dimensiunea redusă a gospodăriilor / Peste jumătate din suedezi locuiesc singuri

de S.J. HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Coronavirus
Transmiterea coronavirusului în cadrul gospodăriilor joacă un rol semnificativ în răspândirea SARS-CoV-2 iar în Suedia persoanele care locuiesc singure ar fi putut avea un rol în limitarea răspândirii pandemiei, notează Business Insider.


Joe Biden
Foto: Biden Victory Fund / Zuma Press / Profimedia

Joe Biden și-a făcut publice declarațiile fiscale înainte de dezbaterea cu Trump / Impozite de 299.346 dolari

de I.B. HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Internațional
Joe Biden și-a făcut publice fișele fiscale pentru anul 2019 marți, la câteva ore distanță de dezbaterea prezidențială împotriva lui Donald Trump, în timp ce acesta din urmă este vizat de dezvăluiri explozive din partea presei cu privire la situația sa fiscală, potrivit AFP.
Gabriela Scutea
Foto: Agerpres

O petiție pe comunitatea declic.ro cere Parchetului General să ancheteze suspiciunile de fraudă electorală

de R.M. HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Esențial
O petiție adresată procurorului general, Gabriela Scutea, și publicată marți pe comunitatea declic.ro cere deschiderea unei anchete a Parchetului General privind acuzațiile de fraudare a procesului electoral din București.
Proces verbal de la sectia 152 fara nici o semnatura
Foto: AEP

Situație ciudată în 5 secții din Sectorul 1 în care Tudorache a câștigat la mare diferență față de Clotilde Armand. Procesele verbale nu apar semnate de delegații USR-Plus

de Victor Cozmei HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Politic
În cel puțin cinci secții din Sectorul 1 pe care HotNews.ro a apucat să le verifice, conform datelor de pe site-ul AEP, în fotografiile proceselor verbale lipsesc semnăturile delegaților USR-Plus. În toate secțiile câștigător la mare diferență de voturi apare actualul primar PSD, Dan Tudorache. Într-una din secții pe procesul verbal lipsesc chiar toate semnăturile delegaților de la partide.
\sah online
Foto: Hotnews

Curs de sah online pentru copii

de redactia HotNews.ro
Sâmbătă, 25 Apr 2020 Sport | Alte sporturi
Invata sah online prin metoda fascinatiei cu "Profu' de Sah"
Curs rapid de sah pentru copii. Incepatori si avansati.
Cursurile pot fi organizate si in noul an educational in scoli si gradinite sau individual.
Astronautii americani intra in Statia Spatiala Internationala
Foto: Captura YouTube

Patru astronauți americani vor vota pentru alegerile prezidențiale din spațiu

de I.B. HotNews.ro
Patru astronauți americani care vor zbura în curând către Stația Spațială Internațională (ISS) vor vota de acolo pentru alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, o posibilitate care există de 20 de ani, potrivit AFP.
Simona Halep
Foto: rolandgarros.com/ Corinne Dubreuil / FFT

Roland Garros: Când va avea loc meciul dintre Simona Halep și Irina Begu - Programul meciurilor de miercuri

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Simona Halep și Irina Begu se întâlnesc miercuri, în al treilea meci de pe terenul Suzanne-Lenglen, în turul al doilea de la Roland Garros. De asemenea, Ana Bogdan, Monica Niculescu, Irina Bara, Laura Paar, Andreea Mitu, Patricia Țig și Sorana Cîrstea vor evolua în primul tur al probei de dublu.
Medici coronavirus
Foto: Salvatore Laporta/IPA/ Profimedia Images
LIVETEXT

Coronavirus în lume: Numărul deceselor a depășit 1 milion / OMS anunță teste rapide de 5 dolari

de Redactia HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Coronavirus
Numărul deceselor asociate cu Covid-19 în lume a depășit un milion, fiind raportate peste 33,5 milioane de cazuri de coronavirus și aproape 25 de milioane vindecate de Sars-Cov-2, potrivit centralizării de pe Worldometers.
Sandu Craciun
Foto: Facebook

Candidatul USR-PLUS la Piatra Olt spune că, deși a votat alături de soție și copii, pe procesul verbal de la secție apar 0 voturi: "Cu alte cuvinte, nici eu nu m-am votat?"

de Redactia HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Politic
Sandu Crăciun, candidatul USR-PLUS la Primăria Piatra Olt, prezintă pe Facebook procesul verbal din secția de votare unde au votat el, soția și cei doi copii, documentul arătând că a obținut 0 voturi în acea secție de votare: "Cu alte cuvinte, nici eu nu m-am votat?".
Northvolt
Foto: Facebook

Startup-ul de baterii pentru mașini electrice Northvolt a obținut o finanțare de 600 milioane dolari, cu participarea fondatorului Spotify

de CZ HotNews.ro
Startup-ul suedez Northvolt a obținut, marți, o nouă finanțare, de 600 de milioane de dolari, cu participarea fondatorului și CEO-ului aplicației Spotify, Daniel Ek, pentru a atrage noi talente de pe piața muncii și a dezvolta cercetarea și mijloacele de producție a bateriilor pentru mașini electrice.
Yuri Dimitriev
Foto: Olga Maltseva / AFP / Profimedia Images

Rusia: Istoricul Gulagului, Yuri Dmitriev, condamnat la 13 ani de închisoare / Asociația Memorial vorbește de o înscenare a Kremlinului

de I.B. HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Internațional
Istoricul rus Yuri Dmitriev, cunoscut pentru cercetările și scrierile sale despre Gulag și represiunea din epoca stalinistă, a fost condamnat la 13 ani într-o colonie de regim strict pentru o presupusă agresiune sexuală împotriva unui copil, a anunțat marți Curtea Supremă din Karelia (nord-vest), potrivit AFP.
eBay
Foto: Pixabay

Gândaci, swingeri și o mască de porc însângerată: Povestea unuia din cele mai mari scandaluri din istoria Silicon Valley

de S.J. HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Internațional
Unul din cele mai explozive scandaluri din istoria Silicon Valley a fost o schemă rapid descoperită și prost condusă inspirată de o comedie din anii 1980, desfășurată de eBay pentru a hărțui proprietarii unui blog micuț, relatează CNN.
Testare coronavirus in Romania
Foto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Coronavirus în România: 1.470 de cazuri noi raportate în ultimele 24 de ore. Bilanțul atinge 125.414 / 44 de decese în ultima zi

de I.H. HotNews.ro
Alte 1.470 de noi cazuri de infectare cu coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul COVID-19 ajungând la 125.414, potrivit datelor raportate marți de Grupul de Comunicare Strategică. În ultima zi s-au înregistrat alte 44 de decese, iar la terapie intensivă sunt internați 551 de pacienți.
Judecătorii de la Curtea Constituțională
Foto: AGERPRES

Surse: Data alegerilor parlamentare poate fi stabilită de Parlament. Decizie CCR

de L.P. HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Politic
Curtea Constituțională a decis că parlamentul poate stabili data alegerilor parlamentare, respingând contestația președintelui Klaus Iohannis pe această temă, au declarat surse oficiale pentru HotNews.ro.
Carduri bancare in pericol
Foto: Hotnews

Cum au reușit trei români să înșele sute de clienți ai unor bănci din Lituania și Estonia / Prejudiciul - 200.000 de euro

de Redactia HotNews.ro
Trei români au fost reținuți după ce au falsificat paginile web ale unor bănci din Lituania și Estonia, iar apoi au trimis prin SMS clienților băncilor link-uri către paginile clonate, obținând astfel datele de acces la o aplicație care permite accesul online la conturile bancare. Ei au înșelat astfel 600 de oameni, prejudiciul fiind de 200.000 de euro.
Sigla CNA
Foto: Agerpres

CNA: Realitatea Plus, amendată cu 15.000 lei pentru „acuzații fără dovezi” la adresa lui Onțanu în campania electorală

de V.M. HotNews.ro
Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a amendat, marți, Realitatea Plus cu 15.000 de lei pentru unele acuzații neprobate formulate în campania electorală la adresa unor competitori, lipsind și punctul de vedere al celui acuzat.
Novak Djokovic
Foto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

​VIDEO Roland Garros: Novak Djokovic s-a calificat în turul doi / Stefanos Tsitsipas a revenit de la 0-2 la seturi (Rezultatele zilei)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Novak Djokovic nu a făcut risipă de energie în primul tur de la Roland Garros. Liderul mondial a pierdut doar cinci game-uri (scor 6-0, 6-2, 6-3) în fața suedezului Mikael Ymer (80 ATP), într-un meci care a durat o oră și 38 de minute. În runda următoare, sârbul se va duela cu lituanianul Ricardas Berankis (66 ATP).
Mircea Kivu
Foto: Arhiva personala

Cum se face că PSD a crescut în București de la 17% (Europarlamentare) la 32% (locale), devenind primul partid?

de Mircea Kivu Contributors.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Opinii
Explicația trebuie căutată (nu exclusiv) în caracteristicile celor două tipuri de alegeri. La alegerile pentru Parlamentul European avem de-a face cu un vot preponderent politic. Alegătorii se orientează după mesajul de ansamblu al partidului, în relație cu obiectul scrutinului – Uniunea Europeană. Ori, din această perspectivă, PSD era perceput ca un partid mai degrabă euro-sceptic (să ne amintim poziția partidului față de rapoartele MCV, luările de cuvânt ale premierului Dăncilă în Parlamentul European etc.).
Clotilde Armand
Foto: Facebook

Clotilde Armand: Fostul primar pesedist trebuie reținut urgent de anchetatori/ ''Curierul'' prins de noi cu procesele verbale este Sorin Cătălin Tomescu, candidat PSD la funcția de consilier

de Redactia HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Politic
Candidata USR-PLUS pentru funcția de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, spune că primarul PSD în exercițiu Dan Tudorache trebuie "reținut urgent de anchetatori” pentru fraudă electorală și grup infracțional organizat. Ea afirmă că bărbatul prins cu peste 400 de procese verbale în sediul Primăriei Sector 1 este Sorin Cătălin Tomescu, candidat PSD la funcția de consilier din partea PSD, în condițiile în care Tudorache a susținut că acel bărbat era de fapt "un curier".

Energie
Foto: HotNews / C.P.

Furnizorii de energie sunt obligați să informeze consumatorii casnici despre liberalizarea pieței de la 1 ianuarie

de C.Pirvoiu HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Economie | Energie
Piața energiei electrice urmează să fie liberalizată începând cu 1 ianuarie 2021, așa cum piața gazelor a fost liberalizată anul acesta, pe 1 iulie. În acest moment, cei mai mulți consumatori casnici primesc energie de la furnizorii de ultimă instanță (ENEL, CEZ, Electrica, E.ON), însă de la 1 ianuarie vor putea opta pentru oferte mult mai avantajoase ale altor furnizori. Pentru alegerea unui nou furnizor poate fi folosit un comparator de prețuri.
Clotilde Armand
Foto: Facebook - Clotilde Armand

Poliția, despre scandalul de fraudă la sectorul 1: Asupra unui bărbat, candidat la Consiliul Local, au fost găsite 473 de procese-verbale de la secții de votare / Au fost audiate 8 persoane

de I.H. HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Politic
Polițiștii chemați luni de către reprezentanții USR la sediul Biroului Electoral Sector 1, existând suspiciuni de fraudare a alegerilor, au găsit asupra unui bărbat 473 de procese-verbale de la secții de votare, a anunțat marți șeful Poliției Sector 1, Ionuț Dana, care nu a putut preciza dacă era vorba despre procese-verbale originale. El a spus că în acest caz au fost audiate 8 persoane, precizând că bărbatul asupra căruia au fost găsite procesele verbale de la secțiile de votare este membru al unui partid, candidat la Consiliul Local. Primarul PSD Daniel Tudorache susținea însă că acel bărbat era un curier care "avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanții PSD din secție".
.
Lucrand la pregatirea misiunii martiene a UAE
Foto: emiratesmarsmission.ae

Emiratele Arabe Unite vor să trimită în câțiva ani un rover pe Lună

de Vlad Barza HotNews.ro
Statul arab celebru pentru emiratele Dubai și Abu Dhabi va lansa în 2024 o navetă care va duce un rover către suprafața lunară, obiectivul fiind să exploreze locuri unde roboți trimiși de oameni nu au ajuns. Emiratele își construiesc un program spațial consistent, au trimis și un om în spațiu, au lansat o sondă către Marte și ar vrea să construiască o colonie pe ”Planeta Roșie” până în 2117. Dacă misiunea va reuși, țara arabă va deveni a patra care reușește acest lucru, după americani, ruși și chinezi.
Nagornii Karabah
Foto: Wikimedia Commons

Conflictul din Nagorno Karabah: Fiecare tabără afirmă că a provocat pierderi grele adversarului / Armenia acuză Turcia că i-a doborât un avion militar

de R.M. HotNews.ro
Azerbaidjanul și separatiștii armeni din Nagorno Karabah afirmă fiecare că a provocat pierderi grele taberei adverse, în a treia zi de lupte sângeroase în această enclavă și în ciuda eforturilor internaționale de a stopa ostilitățile, scrie AFP.
UPDATE 17:33 Armenia acuză Turcia că i-a doborât un avion militar.
Noile Dacia Sandero, Sandero Stepway si Logan
Foto: Hotnews

VIDEO FOTO Cum arată noile modele Dacia Logan și Sandero. Dispar motorizările diesel, dar apar progrese evidente la design și este mai multă tehnologie pe mașini

de Vlad Barza HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Economie | Auto
Dacia se află într-un an greu, dar și memorabil, fiindcă vânzările europene au scăzut cu 40%, dar compania a anunțat și că va lansa un model electric. Acum, Dacia lansează oficial și noile generații ale modelelor Logan, Sandero și Sandero Stepway, iar momentul este unul special. Mașinile utilizează o platformă tehnică mai modernă din grupul Renault, dispar din gamă motorizările diesel la aceste modele, designul este ameliorat și Dacia speră să atragă și clienți mai tineri. În articol puteți vedea cum arată cea de-a treia generație a Logan și Sandero.
Terci de ovaz
Foto: Flickr

China: O educatoare a fost condamnată la moarte pentru otrăvirea a 25 de copii

de S.J. HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Actualitate | Internațional
O educatoare din China a fost condamnată la moarte pentru otrăvirea a zeci de copii, unul pierzându-și viața, într-un act de răzbunare asupra unui coleg, relatează The GuardianAlte titluri din Actualitate:

Cum s-ar fi putut fura voturi în Capitală: Metodele prin care USR-Plus și PNL acuză că s-ar fi viciat voturile în favoarea PSD sau a altor partide anonime
FOTO PSD scrie în sesizarea făcută la BEC că din numărătoarea paralelă a partidului Clotilde Armand are mai multe voturi decât Dan Tudorache / Sesizarea în care se cere și renumărarea voturilor, trimisă fix la un minut după expirarea termenului legal
Barna, în scandalul de la sectorul 1: Unde pe pământ un partid trimite un curier să adune procesele-verbale? / Nu există niciun temei pentru renumărarea voturilor
Sinodul BOR: S-a constatat insuficiența comunicării online față de participarea fizică la slujbe
Iași: Fostul primar Gheorghe Nichita, condamnat la cinci ani și două luni de închisoare, în dosarul „Amanta”
Emirul Kuweitului, șeicul al-Sabah, a murit la 91 de ani
Primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, depistat cu Covid
70.000 de doze de vaccin împotriva gripei pentru copiii între 6 luni și 3 ani, distribuite de Ministerul Sănătății către DSP-uri
De ce nu s-a schimbat primarul în toate orașele fără apă caldă? 9 întrebări și răspunsuri despre alegerile locale 2020
Firea, despre invitația lui Ciolacu către Robert Negoiță de a reveni în PSD: Nu putem negocia cu teroriștii politici / Replica lui Negoiță
Robert Negoiță: Gabriela Firea este victima propriei dorințe de mărire / Era terorizată de paranoia că mi-aș fi dorit să atac ulterior fotoliul de primar general
Orban și Predoiu, convocați de Iohannis la Cotroceni miercuri înainte de a fi anunțate modificările la legile justiției
Ponta, mesaj pentru Firea: Sper că știe foarte bine cine a “înjunghiat-o” cu premeditare chiar din PSD
Rezultate BEC Alegeri Locale 2020: PNL a câștigat două primării la diferență de un singur vot


ECONOMIE

Investitii si vicii
Foto: Pixabay

Cum te poți îmbogăți renunțând la vicii, folosind a 8-a minune a lumii. Cazul dependentului de tutun, alcool și băuturi carbogazoase

de Florin Barbuta HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Economie | Finanțe & Bănci
Știm că fumătorii sau cei care consumă alcool sunt conștienți că dacă ar pune banii pe aceste vicii deoparte ar strânge sume frumușele. Am zis totuși să vedem cât s-ar strânge dacă am folosi dobânda compusă, considerată a 8-a minune a lumii (adică acumularea dobânzii la dobândă), presupunând că acei bani sunt investiți în continuare. Scriem acest text nu pentru a-i face conștienți pe unii sau pe alții, ci doar din curiozitate pentru a vedea rezultatele
Noi modificari fiscale
Foto: Pixabay
​DOCUMENT

13 noi modificări fiscale care te-ar putea afecta: de la TVA-ul la vânzarea unui apartament, leasing și cupoane valorice, la precizări privind aplicarea TVA redusă la restaurante și cărți - proiect

de Florin Barbuta HotNews.ro
Pe zona fiscalității, anul acesta a fost unul plin, din cauza efectelor pandemiei, iar noi măsuri continuă să apară. Un nou proiect de Hotărâre realizat de Ministerul Finanțelor vine cu unele modificări, iar în multe cazuri cu anumite corelări. Domeniile vizate sunt diverse, pornind de la vânzarea apartamentelor și continuând cu faptul că pe zona leasingului avansul va fi considerat rată, la TVA redusă la restaurante și cărți se fac unele precizări, fiind modificate articolele respective din Codul fiscal. Mai jos aveți principalele noutăți din proiect.
Tren de marfa in Canada
Foto: Ketian Chen | Dreamstime.com

Trump își dă aprobarea pentru o cale ferată de 17 miliarde dolari între Alaska și provincia canadiană Alberta

de Vlad Barza HotNews.ro
Președintele Trump spune că va da undă verde pentru un proiect feroviar de mari dimensiuni ce va lega statul american Alaska de provincia canadiană Alberta, un traseu de 2.570 km. Noua cale ferată va fi destinată transportului de marfă, dar ar putea să circule pe ea și trenuri de călători.


0-100.hotnews.ro

Ford Puma ST
Foto: Ford

Ford Craiova a redus procentul de mașini transportate cu trenul, fiindcă infrastructura nu s-a îmbunătățit în ultimii ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Ford a ajuns să producă aproximativ 1.000 de mașini pe zi la Craiova, iar trenul ar fi o variantă foarte bună de transport dacă nu ar fi probleme cu infrastructura și dacă nu ar apărea întârzieri la vamă. În aceste condiții, ponderea trenului a scăzut pentru Ford Craiova în ultimul an și mai multe mașini sunt trimise la export pe cale rutieră, scrie Gazeta de Sud. Trenurile de marfă au în Ungaria sau Austria viteze medii de 75 km/h, în timp ce în România media este de 15 km/h, spunea în primăvara lui 2018, John Oldham, șeful de atunci al Ford România. La capitolul costuri, transportul feroviar este mai ieftin, fiindcă pe un tren pot fi puse 200-250 de mașini, în timp ce pe un trailer, maxim opt.
Mercedes Vision AVTR
Foto: Andrej Sokolow / AFP / Profimedia Images

VIDEO Cum arată Mercedes Vision AVTR, mașina pentru care producătorul german s-a inspirat din Avatar

de S.J. HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Economie | Auto
În luna ianuarie, înainte ca pandemia de COVID-19 să ducă la anularea saloanelor auto, Mercedes-Benz a prezentat un concept al unei mașini futuriste bizare în cadrul unui showroom din Las Vegas. Acum, compania a făcut publică o filmare cu mașina testată pe șosea, relatează Business Insider.


SPORT

Donna Vekic
Foto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

​Roland Garros: Sofia Kenin, victorie în 3 seturi/ Mladenovic, Brady și Vekic, eliminate în primul tur (Rezultatele zilei)

de Răzvan Rădulescu HotNews.ro
Karolina Pliskova (favorita numărul 2) a câștigat cu ceva dificultate (trei seturi) în primul tur de la Roland Garros contra jucătoarei Mayar Sherif (Egipt, 172 WTA, venită din calificări). Nici Sofia Kenin (favorită 4) nu a avut un meci ușor în manșa inaugurală. Nume importante au părăsit prematur competiția: Jennifer Brady (favorita 21), Donna Vekic (favorită 26) și Kristina Mladenovic (44 WTA).
Irina Bara
Foto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

​Roland Garros: Irina Bara, în turul doi după ce a învins-o în două seturi pe Donna Vekic (favorită 26)

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Sport | Tenis
Irina Bara (142 WTA, venită din calificări) a produs surpriza și s-a calificat în turul al doilea de la Roland Garros, jucătoarea noastră trecând de Donna Vekic (30 WTA, cap de serie nr. 26) în două seturi, scor 6-3, 6-4. Meciul a durat o oră și 57 de minute.
Astra Giurgiu
Foto: Facebook - Astra Giurgiu

Kehinde Fatai, Takayuki Seto și Alexandru Ioniță (Astra Giurgiu), suspendați provizoriu după ce au urmat un tratament interzis de WADA

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Jucătorii Kehinde Fatai, Takayuki Seto și Alexandru Ioniță de la Astra Giurgiu au urmat un tratament interzis de Agenția Mondială Antidoping.
Handbal
Foto: EHF
Handbal masculin

EHF European League: Potaissa Turda și HCDS Constanța au ratat calificarea în grupe

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Marți, 29 Sept 2020 Sport | Teamball
Echipele de handbal masculin Potaissa Turda și HCDS Constanța au ratat marți, în deplasare, calificarea în grupele EHF European League, după ce au fost învinse de formațiile Fenix Toulouse, respectiv Sporting CP, în a doua manșă din turul secund al competiției.

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Alegeri 2020, sondaj la iesirea de la urne
Alegeri 2020, sondaj la iesirea de la urne:- Cum ati votat de data aceasta?- Cu masca, cu manusi si cu dezinfectant.- Dar cu cine ati votat?- Am pus stampila pe prima pagina, nu vedeam prea bine din cauza vizierei....
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by