Comisia de la Venetia
Foto: www.coe.int
 documente
(24 Iun 2019) PDF, 448KB

UPDATE Comisia de la Veneția recomandă Guvernului să reducă drastic folosirea de ordonanțe de urgență în Justiție / Secția specială riscă să fie un obstacol în lupta împotriva corupției

de R.M. HotNews.ro
Comisia de la Veneția cere Guvernului României să reducă drastic folosirea de ordonanțe de urgență în Justiție și reiterează recomandarea de a „reconsidera serios nevoia creării Secției speciale (pentru investigarea magistraților), arhitectura instituțională și principiile de funcționare”, potrivit raportului Comisiei, obținut de HotNews.ro.
OMV Petrom
Foto: Facebook/ OMV Petrom

Guvernul a fost obligat de Instanța Supremă să vândă până în limita de 8% din acțiunile Petrom către salariați, la prețul de acum 15 ani/ Tăriceanu: Vom discuta în viitoarea ședință a Coaliției

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Guvernul este obligat să pună în aplicare o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție, potrivit căreia trebuie să vândă acțiuni ale OMV Petrom, până în limita de 8% din capitalul social, la același preț din momentul privatizării. Decizia Înaltei Curți a fost luată pe 8 mai 2019, însă nu a fost comunicată public până acum. Șeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu a spus luni, fără să ofere prea multe amănunte, că problema vânzării acestor acțiuni va fi discutată în ședința următoare a Coaliției PSD- ALDE.
Liliana Turoiu
Foto: Facebook

Liliana Țuroiu, președintele Institutului Cultural Român, vrea să ajungă printr-o serie de artificii director al ICR Bruxelles: "Situație fără precedent și posibil conflict de interese"

de Alina Neagu HotNews.ro
Liliana Țuroiu, președintele Institutului Cultural Român, vrea să se mute la Bruxelles, ca director al filialei ICR. Directorii filialelor ICR din străinătate sunt propuși, conform legii, de președintele ICR. Liliana Țuroiu a ajuns candidat la funcția de director ICR Bruxelles după o serie de coincidențe: a intrat în concediu pe 19 iunie și și-a delegat atribuțiile către vicepreședintele Institutului, Mirel Talos. În aceeași zi, ea a fost propusă director al ICR Bruxelles. Radu Carp, membru în Consiliul de conducere al ICR, a declarat pentru HotNews.ro că situația este una "fără precedent" și ar fi vorba despre "un conflict de interese".
Klaus Iohannis
Foto: Administratia Prezidentiala

Iohannis: Aspectele constatate de Comisia de la Veneția consolidează concluzia că instrumentul ordonanțelor de urgență a fost complet denaturat și folosit abuziv de către Guvern

de C.D. HotNews.ro
Președintele Klaus Iohannis susține că experții Comisiei de la Veneția consolidează, în raportul publicat luni, concluzia că Guvernul a folosit „complet denaturat și abuziv” instrumentul ordonanțelor de urgență și cere puterii să „repare prejudiciul adus sistemului judiciar prin punerea în aplicare de îndată și în integralitate a recomandărilor organismelor europene din domeniu”.


Momentul in care fetita a fost scoasa din locuinta
Foto: Captura Facebook

Cazul Sorina. Procurorul general cere instanței interdicție de părăsire a țării pentru fetiță / El solicită și revizuirea deciziei de încuviințare a adopției internaționale

de MH HotNews.ro
Procurorul general Bogdan Licu cere ca Sorina, fetița de 8 ani luată cu mascații de la foștii asistenți maternali care au crescut-o, după ce a fost adoptată de un cuplu de români din SUA, să aibă interdicție de părăsire a țării, el solicitând Tribunalului Mehedinți o ordonanță președințială în acest sens. De asemenea, el a cerut Curții de Apel Craiova revizuirea deciziei prin care s-a dispus încuviințarea adopției internaționale a Sorinei.
Lia Savonea
Foto: Agerpres

Șefa Consiliului Superior al Magistraturii îi cere premierului Dăncilă să-i comunice dacă există vreun proiect de act normativ pentru desființarea Secției speciale

de MH HotNews.ro
Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, le cere premierului Viorica Dăncilă și ministrului Justiției, Ana Birchall, să îi comunice dacă Guvernul are sau intenționează să propună un proiect de act normativ pentru desființarea secției de anchetare a magistraților.
Senatul Romaniei
Foto: Agerpres

Mai mulți senatori PSD nu vor să-l susțină pe Isărescu și cer explicații de la Viorica Dăncilă

de L.P. HotNews.ro
Senatorii PSD nu vor să-l susțină pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat în fruntea BNR. La ședința de grup o parte dintre senatori s-au revoltat luni, după ce Călin Popescu Tăriceanu a anunțat oficial că PSD-ALDE va propune și va vota reînnoirea mandatului de viceguvernator a lui Isărescu. Poziția parlamentarilor social-democrați apare în contextul în care PSD, sub conducerea lui Liviu Dragnea a pornit un adevărat război cu viceguvernatorul Băncii Naționale.
Silvia Musatoiu
Foto: Facebook

Directoarea de la „Gheorghe Șincai”, care s-a ridicat în fața „micilor Dumnezei” din primării, a demisionat. Silvia Mușătoiu: Decizia mea e legată de tot ce se întâmplă

de A.O. HotNews.ro
Silvia Mușătoiu, directoarea Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din București, care s-a ridicat în fața „micilor Dumnezei” din primării a demisionat. Decizia ei vine la mai bine de un an de când a început scandalul cu Primăria Sectorului 4 cu care a refuzat să încheie contractul prin care orice cheltuială făcută de școală trebuia aprobată de primar.
Armand Agache
Foto: Hotnews

Chirurgia endoscopică nazală. Indicații și avantaje explicate de dr. Armand Agache, medic primar ORL: La momentul operației nu doare nimic pe nimeni

de R.F. HotNews.ro
Chirurgia endoscopică nazală se poate folosi practic în absolut toată patologia nazală: deviațiile de sept, obstrucții sinusale date de hipertrofia cornetelor medii, în patologia inflamatorie nazală. Ne ajută pentru că intrând în profunzime vedem de aproape ce se întâmplă. Imaginați-vă că pe vremuri se făceau aceste operații, cumva, prin nas, în orb, nu vedeai exact ce faci acolo, explica dr. Armand Agache, medic primar ORL, intr-un interviu pentru Hotnews.ro.
LifeBox Kids
Foto: LifeBox

[P] Propunerea LifeBox Kids - Cumpără timp, investește în sănătatea copilului tău

de Smile Media
Timpul petrecut alături de cel mic reprezintă cel mai de preț cadou pe care părinții îl pot oferi copiilor, iar alimentația sănătoasă trebuie să fie, la rândul său, o investiție importantă a întregii familii. Părinții conștienți știu că eforturile de a crește cât mai responsabil un copil nu iau niciodată pauză, chiar dacă simt că programul familiei este tot mai încărcat.
Andrei Croitoru
Foto: Botezatu si Asociatii | TheCounsel
Dosare Juridice - Drept penal

Putem folosi ca probe conversațiile din WhatsApp, Facebook Messenger și alte platforme?

de Andrei Croitoru Botezatu si Asociatii | TheCounsel
Cele mai recente estimări arată că în România numărul utilizatorilor activi ai platformelor de comunicare electronică este de aproximativ 10 milioane, iar numărul persoanelor care au acces la internet la nivel global se ridică la aproximativ 4 miliarde. Comunicările online au devenit astăzi o necesitate incontestabilă, fiind folosite atât pentru conversații personale, cât și - din ce în ce mai mult - pentru conversații de business. Însă, odată cu creșterea popularității aplicațiilor WhatsApp, Telegram, Facebook Messenger și altele de acest fel, mulți dintre utilizatori se confruntă cu următoarea dilemă: pot comunicările electronice de acest tip să fie folosite ca probe în fața unui judecător?
Academia de Studii Economice din București
Foto: ASE
Articol susținut de ASE

Academia de Studii Economice din București - coordonate universitare internaționale

de Smile Media
Academia de Studii Economice din București scoate la concurs pentru admiterea 2019, peste 7.200 de locuri la programele universitare de licență, cca 4.400 de locuri la programele universitare de masterat și aproximativ 380 la doctorat. Informații complete despre admitere se găsesc pe pagina special dedicată Admitere ASE 2019.
CJUE
Foto: Pixabay

Decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene în cazul Poloniei. Legea privind reducerea vârstei de pensionare a judecătorilor Curții Supreme încalcă independența judiciară / Reacția Comisiei Europene

de MH HotNews.ro
Legislația poloneză privind reducerea vârstei de pensionare a judecătorilor Curții Supreme este contrară legislației Uniunii Europene și încalcă principiul inamovibilității judecătorilor și al independenței judiciare, a decis luni Curtea de Justiție a Uniunii Europene.
Mugur Isarescu, Guvernatorul Bancii Nationale
Foto: BNR

UPDATE Isărescu, sprijinit de PSD-ALDE pentru un nou mandat la BNR / Tăriceanu: Are susținerea noastră / E foarte posibil să găsim o soluție pentru includerea în Consiliul de Administrație și a UDMR

de L.P. HotNews.ro
Mugur Isărescu este susținut de PSD și ALDE pentru un nou mandat la șefia BNR, a anunțat luni, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu după ședința Coaliției PSD-ALDE. Tăriceanu, a declarat că, în urma discuției avute cu premierul Viorica Dăncilă, se va merge pe susținerea lui Mugur Isărescu pentru reînnoirea mandatului acestuia de guvernator al Băncii Naționale a României. Decizia este una surprinzătoare în contextul în care PSD-ALDE l-au atacat constant pe viceguvernatorul Băncii Naționale.
UBB
Foto: Facebook

Doar două universități din România au intrat în clasamentul QS Ranking 2020/ Prorector: Autoritățile ar trebui să demareze urgent un model de susținere a excelenței academice în marile universități

de A.O. HotNews.ro
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Universitatea din București sunt singurele din România incluse în topul QS Ranking 2020, ambele în intervalul 801-1.000 din clasament. Cele două universități au fost clasate și anul trecut pe aceleași poziții.
Avion
Foto: Digi 24

Digi 24 O pasageră s-a trezit încuiată într-un avion, în beznă, după ce ațipise în timpul zborului: „Experiența m-a traumatizat”

de Digi 24 Digi24.ro
O pasageră a unui zbor al companiei Air Canada s-a trezit încuiată în avion, în beznă, după ce însoțitorii de zbor au uitat să o trezească pe femeie, care ațipise, relatează The Guardian.
Drapelul Rusiei
Foto: Wikipedia

MediaStandard:Avertismentul unui expert în spațiul ex-sovietic: Rusia va dezvolta tehnici noi de manipulare în cadrul războiului hibrid

de MediaStandard MediaStandard
Un studiu realizat pentru Comisia Europeană înaintea alegerilor europarlamentare a constatat existența unui „comportament neautentic coordonat” care viza răspândirea de materiale ce instigau la dezbinare pe platformele online, inclusiv prin utilizarea de conturi false.
Premiile Pelicam 2019
Foto: Oana Goanga, fotograf oficial Pelicam

[P] Anote’s Ark, marele câștigător la cea de-a 8-a ediție Pelicam

de Smile Media
Cele mai originale și captivante documentare de mediu din selecția Pelicam - Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni au fost premiate duminică seara, 23 iunie, pe scena Teatrului Jean Bart din Tulcea. Anote’s Ark / Arca lui Anote (Canada, 2018), în regia lui Matthieu Rytz, a fost desemnat marele câștigător al celei de-a 8-a ediții Pelicam și a primit Trofeul Pelicam, în valoare de 3,000 de euro, oferit de Primăria Tulcea.
Ramnicu Valcea
Foto: Stirile ProTV

Stirile ProTV: Locuitorii unui cartier disperați de manelele ascultate la boxe de un grup de romi VIDEO

de Stirile ProTV Stirile ProTV
Locuitorii dintr-un cartier din Râmnicu Vâlcea sunt terorizați de petrecerile unui grup de etnie romă care ascultă dintr-o casă manele difuzate la boxe de club.
Marta
Foto: Digisport.ro

Digisport: "Explicația genială" a fotbalistei care a intrat pe teren dată cu ruj roșu aprins. Marta a scris istorie

de Digisport Digisport.ro
Naționala feminină a Braziliei a fost eliminată de Franța în optimile Cupei Mondiale (1-1, 1-2 după prelungiri). Vedeta echipei din America de Sud, Marta (33 de ani), a atras toate privirile, după ce a ales să intre pe teren machiată și rujată.
Coperta
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Ambiții politice, spionaj industrial, amatorism și competență în economia romaneasca. O istorie fascinantă a industrializării comuniste

de A.V. HotNews.ro
Istoricul Petre Opris face o treaba extraordinara in aceasta carte: scoate la lumina istoria economiei romanesti din vremea comunismului, publica documente de arhiva (din Romania si din Statele Unite) extrem de interesante si arata cum se luau deciziile in organizatiile de partid si de stat. Veti gasi aici texte despre industria aeronautica, despre datoriile externe ale Romaniei sau despre industria de aparare, foarte relevante pentru vremea respectiva.

Marian Neacsu
Foto: AGERPRES

PSD îl susține pe Marian Neacșu de la Pro România pentru funcția de vicepreședinte al arbitrului pieței Energiei

de L.P. HotNews.ro
Plecat la Pro România după ce a fost exclus din PSD anul trecut, Marian Neacșu este susținut acum de social-democrați pentru funcția de vicepreședinte al ANRE. Decizia le-a fost anunțată pesediștilor de Marcel Ciolacu, nefiind însă primită cu mare entuziasm de toți parlamentarii partidului.
anatomia-inotului
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

Anatomia inotului - Ghid practic

de A.V. HotNews.ro
Anatomia inotului nu se rezuma la exercitii, ci te asaza pe blocul de start, in apa si in toiul competitiei. Ilustratiile muschilor activi pentru starturi, intoarceri si cele patru stiluri competitionale (liber, bras, fluture si spate) demonstreaza legatura fundamentala dintre exercitii si performanta in inot.
fetita luata
Foto: Captura video

Protecția Copilului Dolj, după intervenția de la Baia de Aramă: Procurorul de caz a stabilit modul de acțiune, în sensul că personal va întreprinde demersurile de preluare a copilului

de C.D. HotNews.ro
Modul de acțiune în cazul preluării fetiței de 8 ani din Baia de Aramă din casa asistentei maternale a fost stabilit de procuror care a întreprins toate demersurile în acest caz, precizează ​Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj susținând că psihologului și asistentului social din partea instituției li s-a solicitat intervenția după ce copilul a fost preluat.
Elena Udrea
Foto: Facebook

DNA retrimite în judecată dosarul în care sunt vizați Elena Udrea și Dan Andronic

de MH HotNews.ro
DNA a anunțat luni retrimiterea în judecată a fostului ministru Elena Udrea și a lui Dan Andronic. În luna martie, instanța supremă a decis să restituie la DNA pentru readministrarea probelor dosarul în care Elena Udrea - aflată în Costa Rica - a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupție pentru trafic de influență și spălare a banilor, alături de Dan Andronic, acuzat de mărturie mincinoasă.
Bani
Foto: Stirile ProTV

Se caută noi manageri de fonduri: 50 milioane de euro din bani europeni, pentru afaceri românești din diverse domenii

de Raluca Abrihan HotNews.ro
A fost lansat un nou apel prin care Fondul European de Investiții caută manageri de fonduri pentru a aloca 50 de milioane de euro din fonduri europene pe care fondurile selectate să le investească apoi în afaceri românești dintr-o arie extinsă de domenii. Ce condiții trebuie să îndeplinească managerii care vor să aplice pentru aceste fonduri.
Catalin Radulescu
Foto: Stirile ProTV

Modificarea la Codul Penal prin care scad termenele de prescripție, propusă de Cătălin Rădulescu, adoptată tacit de Senat

de MH HotNews.ro
Modificarea Codului Penal prin care deputatul PSD Cătălin Rădulescu propune scăderea termenelor de prescripție la 8 ani pentru pedeapsa de închisoare între 10 și 20 de ani, la 4 ani pentru pedeapsa cu închisoare între 3 și 10 ani și la 3 ani pentru pedeapsa închisorii mai mică de 3 ani a trecut tacit de Senat.
Anul trecut peste 30.000 de cupluri de români au divorțat
Foto: sxc.hu

​ANALIZA Anul trecut s-au semnat peste 30.000 de ”cărți de despărțire”, adică divorțuri. Românii divorțează din aceleași motive ca acum 300 de ani, doar că acestea sunt re-denumite

de Dan Popa HotNews.ro
Înainte, se numea ”carte de despărțire”, dar azi îi zice divorț. Motivele pentru care un cuplu divorța nu erau foarte diferite acum câteva sute de ani față de cele invocate azi, doar că se numeau altfel. Violența fizică se numea ”traiul rău”. Adulterul era și el pricină de jalbă, adică de introducere a cererii de divorț. La fel și alcoolismul bărbatului. Barbu pescarul, de câte ori se întoarce de la cârciumă, își bate nevasta asta după ce i-a risipit toată zestrea. Iată ce povestește Safta despre ultima bătaie: „viind el iarăși beat acasă-și, la patru ceasuri din noapte, după ce ar fi bătut-o foarte rău, ar fi dat și cu cuțitul în spate să o junghe și putea să i se întâmple și primejdie de moarte" (sursa). În România, anul trecut s-au pronunțat circa 30.000 de divorțuri.
Gaze
Foto: AGERPRES

Gazele furnizate consumatorilor casnici se vor ieftini cu 5% de la 1 iulie- ANRE

de CP HotNews.ro
Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat luni noi prețuri pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienții casnici, valabile începând cu data de 1 iulie 2019. Potrivit calculelor autorității, prețurile la gaze vor fi mai mici decât în prezent pentru consumatorii casnici. Aceasta nu înseamnă că vor scădea prețurile și pentru consumatorii non-casnici. Vezi cu cât vor fi reduse prețurile la principalii doi furnizori.
Liga Campionilor handbal feminin
Foto: ehfcl.com

Liga Campionilor: SCM Râmnicu Vâlcea, în prima urnă valorică, CSM București în a patra, la tragerea la sorți a grupelor

de A.I. HotNews.ro
Federația Europeană de Handbal a anunțat, luni, componența urnelor valorice pentru tragerea la sorți a grupelor Ligii Campionilor la feminin, programată în 27 iunie. Campioana SCM Râmnicu Vâlcea se va afla în prima urnă valorică, iar CSM București, care a primit wild-card direct pentru faza grupelor, în a patra urnă.
Muzeul Antipa
Foto: Facebook

webPR: Solicitarea de dezmembrare a imobilului Muzeului Antipa

de Smile Media
În legătură cu situația prezentată în articolul „Guvernul vrea să construiască o clădire prin exproprierea Muzeului Antipa“, apărut pe site-ul Adevărul, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ (MNINGA) este în măsură să comunice următoarele:
Aglomeratie la vot la Torino
Foto: Hotnews

Puterea PSD-ALDE face comisie parlamentară de anchetă privind fraude la europarlamentare. Tăriceanu: Au apărut "foarte multe elemente care par să se constituie în dovezi clare de fraudare"

de MH HotNews.ro
Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au decis luni să propună plenului comun înființarea unei comisii parlamentare de anchetă privind posibile fraude la alegerile europarlamentare din 26 mai. Propunerea a fost făcută de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, care a susținut că în ultima perioadă în spațiul public au apărut "foarte multe elemente care par să se constituie în dovezi clare de fraudare" a scrutinului.


Ashleigh Barty
Foto: wta/ twitter

Ashleigh Barty, noul lider al ierarhiei WTA, s-a retras de la Eastbourne

de A.I. HotNews.ro
Australianca Asheligh Barty, locul I WTA, s-a retras de la turneul de categorie Premier de la Eastbourne, din cauza unei accidentări la brațul drept, informează WTA.
Inteligenta artificiala
Foto: Captura YouTube - Thoughty2

Inteligența artificială: Roboții software nu îți fură locul de muncă, dar pot deveni șefii tăi

de Adi Iacob HotNews.ro
De mai mulți ani, atunci când vorbesc despre inteligența artificială, unii oameni și-au imaginat armate de roboți hiper-eficienți care invadează birouri și fabrici, lasându-i fără locurile de muncă. Dar, în toate îngrijorările cu privire la potențialul inteligenței artificiale de a înlocui angajații - în special cei cu joburi repetitive - este posibil să fi trecut cu vederea posibilitatea înlocuirii șefilor.
Supermarket
Foto: Pixabay

Dublu-standard est-vest: 9% dintre produsele controlate în UE erau cu ambalaj similar în partea din față, dar cu compoziție diferită

de CZ HotNews.ro
Uniunea Europeană a controlat o serie de produse alimentare vândute sub aceleași branduri în state UE estice si vestice, să vadă dacă au calități diferite, iar rezultatele arată că în, „marea majoritate a cazurilor, compoziția corespundea modului în care erau prezentate produsele”, iar în 9% din cazuri produsele erau prezentate ca fiind aceleași în întreaga UE dar aveau în realitate o compoziție diferită.
Atmosfera superba pe San Siro la un Milan-Inter
Foto: www.gazzetta.it

Legendarul stadion San Siro va fi demolat

de A.I. HotNews.ro
Cluburile Internazionale Milano și AC Milan au ajuns la un acord pentru demolarea Stadionului Giuseppe Meazza - San Siro, pe care își desfășoară meciurile de pe teren propriu.
Valentin Naumescu
Foto: Arhiva personala

Vara negocierilor fierbinți. Cum va ieși UE din fragmentarea actuală, orgoliile și interesele grupurilor pro-europene?

de Valentin Naumescu Contributors.ro
Cu un ochi râdem și cu altul plângem. Opțiunea pro-europeană a câștigat clar alegerile dar tabăra partidelor pro-europene este deocamdată dezbinată și duce lupte grele pentru formarea unei majorități stabile, care să dea o conducere puternică și eficientă a noii UE post-Brexit. Ceea ce știm cu certitudine este că vor fi minim trei partide europene în noua majoritate, posibil chiar patru, iar bunul simț ne spune că PPE nu poate lipsi din această majoritate, ca partid câștigător al alegerilor europarlamentare.
Terasament spalat in zona Prunisor
Foto: CFR Infrastructura

Călătoria cu trenul între Timișoara și Mangalia durează peste 30 de ore din cauza inundațiilor și a unui mare ocol

de Vlad Barza HotNews.ro
Trenul care a plecat duminică înainte de ora 18 din Timișoara va ajunge marți la ora 1 noaptea la Mangalia, după staționări lungi și un mare ocol, ambele cauzate de inundațiile grave de lângă Drobeta Turnu Severin. Mai multe trenuri s-au oprit și nu au avut cum să mai continue parcursul pe magistrala 900. Reamintim că duminică seară linia de cale ferată a fost acoperită de ape în zona macazelor la intrarea în stațiile Balota și Prunișor, dar și pe intervalul de stații Prunișor - Igiroasa. Situația ar putea dura 2-3 zile.
Sondaj Mandat Isarescu - BNR
Foto: Hotnews

SONDAJ Isărescu – susținut pentru un nou mandat la conducerea BNR. De acord?

de Red. Stiri HotNews.ro
Coaliția PSD-ALDE îl susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat de guvernator al BNR. Isărescu este șeful de bancă centrală cu cea mai veche vechime în funcție, la nivel mondial.
  • Sondaj HotNews.ro: Un nou mandat pentru Isărescu la conducerea Băncii Naționale - sunteți de acord?
Tariceanu
Foto: Facebook

Tăriceanu, despre modificarea legilor electorale prin OUG: ”Cred că nu e bine. Cred că e bine să dezbatem”

de G.S. HotNews.ro
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că "nu este bine" să fie dată ordonanță de urgență pentru modificarea legislației în materie electorală, el subliniind că propunerile trebuie dezbătute, transmite Agerpres.
Erdogan
Foto: Digisport.ro

Ce va face Erdogan după pariul ratat din Istanbul? (analiză AFP)

de R.M. HotNews.ro
Partidul președintelui turc Recep Tayyip Erdogan a suferit duminică un eșec răsunător în fața candidatului opoziției Ekrem Imamoglu în al doilea act al alegerilor pentru primăria Istanbulului. Pariul lui Erdogan s-a întors împotriva lui. Ce va face președintele, după ce a pierdut capitala economică și culturală a țării, pe care tabăra sa o controla de 25 de ani?
Una din cele trei baterii cu interceptoare de la Deveselu
Foto: Hotnews

Înalt oficial rus: Amplasarea de lansatoare Mk-41 (ca cele de la Deveselu) în apropierea granițelor Rusiei ar putea declanșa o criză a rachetelor ca cea din Cuba

de G.S. HotNews.ro
Posibila amplasare de rachete americane în apropierea granițelor rusești ar putea declanșa o criză a rachetelor identică cu cea din Caraibe, a declarat viceministrul de externe rus Sergei Ryabkov în Consiliul Federației, care dezbate un proiect de lege privind suspendarea participării Moscovei la tratatul privind rachetele cu rază medie și intermediară (Tratatul INF), transmite TASS.
Lia Olguta Vasilescu
Foto: Agerpres

Lia Olguța Vasilescu: Proiectul de modificare a legii pensiilor, picat la Senat, va trece miercuri de Camera Deputaților

de MH HotNews.ro
​Proiectul de modificare a legii pensiilor va fi dezbătut marți în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților, iar votul în plen va fi miercuri, a anunțat secretarul Camerei, Lia Olguța Vasilescu. Ea a susținut că noul președinte al Camerei, Marcel Ciolacu, a dat asigurări că va exista majoritatea necesară pentru ca legea să treacă.
Informatii pe dvd
Foto: Pixabay.com

Bazele de date publice nu comunică între ele: Ce spune Ministerul Comunicațiilor despre lipsa sancțiunilor în proiectul menit să rezolve problema

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Bazele de date ale instituțiilor publice nu comunică între ele, schimbul de date realizându-se în multe cazuri prin DVD-uri cărate de funcționari publici de la o instituție la alta. Un proiect de lege lansat recent în dezbatere publică de Ministerul Comunicațiilor stabilește obligații și termene pentru schimbul de date între instituții, dar fără sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor. După ce HotNews.ro a semnalat acest aspect, Ministerul a venit cu precizări.
Sorina
Foto: Digi24.ro

Cazul Sorina. Șefa procuroarei care a intervenit pentru preluarea fetiței: S-a respectat procedura / Nu este normal că în spațiul public au apărut doar frânturi de imagini

de MH HotNews.ro
Șefa Parchetului Curții de Apel Craiova, Tena Tulitu, spune că procuroarea care a intervenit pentru preluarea fetiței din Baia de Aramă a vrut să o ducă la Medicină Legală, pentru că făcea cercetări într-un dosar de rele tratamente aplicate minorului, ea susținând că "s-a respectat procedura". Prim-procurorul Parchetului Craiova mai afirmă că în spațiul public au apărut doar frânturi de imagini, filmate cu telefonul mobil, și că echipei de anchetă de la Secția specială care face verificări privind intervenția îi va fi arătată filmarea oficială făcută în timpul percheziției, în care se vede că procurorul "a încercat să dialogheze cu copilul și a prezentat scopul pentru care se află acolo".
Radu Mazare
Foto: Digi24

Mazăre, în instanță: În Madagascar am fost amenințat de un procuror și de un polițist / Am fost adus forțat în România

de MH HotNews.ro
Radu Mazăre a susținut luni, în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție, că statul român și cel malgaș i-au încălcat drepturile atunci când au decis extrădarea sa din Madagascar, fără a existat o hotărâre judecătorească. Fostul primar a mai spus că a fost adus cu forța în țară, că s-au făcut presiuni asupra sa și că a fost amenințat de procuror și de un polițist.
Sondaj depoul Victoriei
Foto: Hotnews

​​SONDAJ Primăria București vrea să dea STB spațiul depoului de la Victoriei. E ok?

de Red. Stiri HotNews.ro
Unul dintre cele mai valoroase terenuri din București, vânat de rechinii imobiliari, ar putea trece sub controlul direct al Societății de Transport București. Primăria Capitalei vrea să desființeze depoul de la Victoriei și să transfere tramvaiele la depoul din Titan, iar cei 35.000 de metri pătrați eliberați să treacă la STB printr-o majorare de capital, conform unui nou proiect.
  • Sondaj HotNews.ro: E ok să treacă terenul depoului de la Victoriei sub controlul STB?
Instanta de judecata
Foto: pixabay.com

UPDATE Conflict în Consiliul Superior al Magistraturii. Șapte membri cer amânarea discuțiilor privind secția specială după publicarea raportului GRECO / Surse: Ei au refuzat să iasă din birouri și să meargă la ședință

de MH HotNews.ro
Șapte membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) care nu au participat la ultimele două ședințe ale CSM în care Adina Florea urma să fie validată la șefia Secției de anchetare a magistraților cer public amânarea discuțiilor legate de secția specială până după publicarea rapoartelor Comisiei de la Veneția și ale GRECO. Surse din Consiliu au declarat pentru HotNews.ro că luni dimineață aceștia i-au cerut Liei Savonea, președintele CSM, să amâne punctele de pe ordinea de zi legate de secția specială, dar fără succes, astfel că au refuzat să iasă din birouriși să meargă la ședința de plen.
Cetățeni
Foto: Pixabay

Decizie definitivă: Instanța a anulat prevederile care îngrădeau accesul cetățenilor la ședințele Consiliului General

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Centrul de Resurse pentru participare publică și ActiveWatch au obținut în instanță, prin decizie definitivă, anularea articolului 50 din Regulamentul de Organizare și Funcționare a Consiliului General. Acesta îngrădea dreptul cetățenilor de a particpa la ședințele Consiliului General și de a lua cuvântul. Regulamentul a fost aprobat la începutul anului 2017 de Consiliul General.
Saracie
Foto: Pixabay

INS: Una din patru gospodării nu poate face față cheltuielilor cu venitul realizat

de F.B. HotNews.ro
O gospodărie din patru nu putea face față cheltuielilor cu venitul total net realizat, anul trecut, reiese dintr-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS). De asemenea, dintre acestea, 2 din 5 au probleme cu plata la timp a întreținerii locuinței, aproape 15% cu energia electrică, 8,2% cu telefonul, 7,7% - abonamentul radio-TV.
Renate Weber in studioul HotNews.ro
Foto: Hotnews

Fosta eurodeputată Renate Weber, propusă de ALDE Avocat al Poporului

de L.P. HotNews.ro
Fosta eurodeputată Renate Weber este susținută de ALDE pentru funcția de Avocat al Poporului. Decizia vine în contextul în care opoziția a anunțat deja că îl propune pentru acest post pe fostul senator UDMR Peter Eckstein Kovacs.
Adrian Benta, consultant fiscal
Foto: Hotnews

​ANALIZĂ Ordonanța facilităților din construcții se aplică din 20 iulie. Documentul extinde, reformulează și clarifică modul în care sunt acordate facilitățile fiscale. Vezi în text și alte facilități fiscale primite de salariații din construcții

de Adrian Benta HotNews.ro
Așa cum HotNews a scris aici, vineri a apărut în Monitorul Oficial OUG nr. 43/2019 care extinde, reformulează și clarifică modul în care sunt acordate facilitățile fiscale pentru salariații angajați în sectorul construcțiilor. De asemenea, sunt reformulate și clarificate mai multe domenii reglementate de OUG nr. 114/2018, cum sunt programele de finanțare a unor proiecte din mediul rural, programele de dezvoltare a unor stațiuni balneare sau procedurile privind parteneriatul public-privat. Ordonanța se aplică începând cu data de 20 iulie 2019. Vezi în text și alte facilități fiscale în domeniul construcțiilor, primite de salariați.
fetita de 8 ani din Mehedinti
Foto: Captura video

UPDATE Cazul Sorina. Procurorul general: Copilul nu va părăsi țara până când nu mă asigur că îi va fi respectată integritatea fizică, cât și cea psihică / La Secția specială a fost deschis dosar penal

de MH HotNews.ro
Procurorul general Bogdan Licu a declara, luni dimineață, că ​Sorina, fetița de 8 ani luată cu mascații din familia unor asistenți maternali din Baia de Aramă nu va părăsi țara până când nu se va asigura că îi va fi respectată integritatea fizică, cât și, mai ales, cea psihică. Procurorul general a anunțat, de asemenea, că la Secția de anchetare a magistraților a fost deschis un dosar penal privind modul în care a acționat procuroarea care a intervenit pentru a o lua pe fetiță din casa asistenților maternali, Bogdan Licu spunând că la această oră la Parchetul Curții de Apel Craiova, unde lucrează procuroarea, a ajuns o echipă de anchetă.
Sebastian Ghita, in momentul capturarii
Foto: tvr.ro

Înalta Curte judecă marți procesul Sebastian Ghiță, după ce Secția pentru investigarea magistraților a retras apelul

de R.M. HotNews.ro
Înalta Curte de Casație și Justiție a acceptat cererea de preschimbare a termenului în dosarul în care sunt judecați fugarul Sebastian Ghiță și mai mulți foști magistrați și șefi din Poliția Prahova - care au fost achitați în primă instanță - după ce fostul șef al Secției pentru anchetarea magistraților, Gheorghe Stan, a decis să retragă apelul.
Mircea Draghici
Foto: Facebook

UPDATE Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici, la DNA, unde a fost anunțat că are calitatea de inculpat / El este acuzat că și-ar fi însușit 380.000 de euro din subvențiile acordate de AEP pentru PSD / Reacția lui Drăghici

de MH HotNews.ro
Fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici s-a prezentat, luni, la Direcția Națională Anticorupție, declarând, la ieșire, că a fost anunțat că i-a fost schimbată calitatea din suspect în inculpat în dosarul de delapidare în care a fost pus sub urmărire penală după ce și-ar fi însușit 380.000 de euro din subvențiile acordate pentru PSD de către Autoritatea Electorală Permanentă.
UPDATE 13.50 DNA confirmă oficial, printr-un comunicat de presă, că procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Drăghici pentru săvârșirea infracțiunilor de delapidare (două infracțiuni) și utilizarea subvențiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate.
Adina Florea
Foto: Digi24

Ședința Consiliului Superior al Magistraturii în care Adina Florea urma să fie numită la șefia Secției speciale, amânată din nou din lipsă de cvorum

de MH HotNews.ro
Ședința plenului Consiliului Superior al Magistraturii programată pentru luni pentru numirea Adinei Florea în funcția de procuror-șef al Secției de anchetare a magistraților a fost amânată și luni, pentru a doua oară, din lipsă de cvorum. Potrivit unor surse din Consiliu, mai mulți procurori și judecători au refuzat să participe la plen până nu sunt eliminate de pe ordinea de zi punctele ce vizează Secția specială.

Facebook
Foto: PxHere

Raport: 38% dintre utilizatori ar renunța la social media pentru a-și proteja datele

de RA HotNews.ro
Patru din zece utilizatori (38%) ar renunța la conturile de pe rețelele de socializare pentru a fi siguri că datele lor rămân private pentru tot restul vieții. Temerile legate de protejarea confidențialității datelor în mediul digital i-au făcut pe utilizatori să fie mai preocupați de utilizarea și distribuirea informațiilor lor personale pe internet, arată un raport Kaspersky. Cum au început informațiile personale să devină importante pentru utilizatori.
Otilia Nutu
Foto: Arhiva personala

Maia Sandu, invitată la București. Ce am putea oferi concret?

de Otilia Nutu Contributors.ro
M-a bucurat săptămâna trecută invitația dnei Dăncilă adresată dnei Maia Sandu de a face o vizită la București și cred că într-adevăr se impune un ”reset” în relațiile oficiale dintre cele două țări. Ar fi o ocazie să ne spălăm rușinea de a fi susținut ani de zile regimul unui oligarh detestat de public, dar și o oportunitate de a restabili încrederea și de a ajuta concret, cu inițiative care ar fi în beneficiul direct al cetățenilor din Moldova și ar sprijini și cursul european al țării.
Laura Coman
Foto: frts.ro

Jocurile Europene: Laura Coman, medaliată cu aur în proba de pușcă aer comprimat 10 m

de Diana Ene HotNews.ro
Sportiva română Laura Georgeta Coman a cucerit medalia de aur în proba de pușcă aer comprimat 10 m, luni, în concursul de tir sportiv din cadrul Jocurilor Europene de la Minsk.
Gheorghe Ialomitianu
Foto: Hotnews

Fostul ministru de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu, a demisionat din PNL

de C.D. HotNews.ro
Fostul ministru de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu, a demisionat din PNL. „Am simțit că actuala conducere nu are nevoie de expertiza mea”, a declarat el, pentru HotNews.ro.
Ana Birchall
Foto: Agerpres

Birchall, deranjată de discuțiile privind prezența ei la ședințele CSM. Conform Constituției, sunt membru de drept în CSM și aștept să mi se permită să îmi exercit acest drept

de MH HotNews.ro
Ministrul Justiției, Ana Birchall, s-a declarat deranjată de discuțiile din spațiul public privind prezența sa la ședințele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), subliniind că ministrul Justiției este membru de drept în CSM și așteaptă să i se permită să își exercite acest drept, conform Constituției. Birchall a mai spus, la sediul CSM, că speră ca tensiunile din CSM să înceteze, iar Consiliul să ajungă să facă ceea ce spune Constituția: garantarea independenței sistemului judiciar.
Kovesi
Foto: Digi 24

Kovesi scapă de o acțiune disciplinară - decizia procurorilor din Consiliul Superior al Magistraturii

de MH HotNews.ro
Laura Codruța Kovesi scapă de o acțiune disciplinară. Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii au respins luni acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară în cazul fostei șefe a DNA, acuzată că nu ar fi respectat confidențialitatea lucrărilor și a inserat într-un comunicat de presă pasaje din discuții care vizau dosarul familiei fostului deputat PSD Vlad Cosma.
Corporate report
Foto: pixabay.com

​Corporate Report: Avertizări emise pentru 1,4 miliarde de utilizatori de iPad și iPhone; Volkswagen garantează că bateria lui ID nu va scădea sub 70% după opt ani

de A.Th.C. HotNews.ro
O companie israeliană folosită și de FBI vinde cu 100$ calea de acces în oricare dispozitiv iOS – hackeri și soții geloase stau la coadă; VW oferă cele mai mari baterii pentru segmentul compact, dar care pot fi cu mult sub ale concurenței pentru clasele mai mari
Depoul RATB Victoriei
Foto: Google Maps

Primăria Capitalei vrea să desființeze Depoul Victoria și să dea terenul, unul dintre cele mai valoroase din București, Societății de Transport București ca să-l valorifice

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Primăria Capitalei vrea să desființeze depoul din Piața Victoriei și să mute tramvaiele la depoul din Titan. Terenul rămas liber, aproape 35.000 mp, va ajunge la Societatea de Transport București (STB), printr-o majorare de capital. Societatea va decide ce face cu el, respectiv va putea încheia contracte de administrare, asociere în participațiune, parteneriate public private, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a Ședinței de Consiliu General de miercuri. Terenul este unul dintre cele mai valoroase din București și a fost vânat constant în ultimii 30 de ani de rechinii imobiliari. Transferul de proprietate al unui asemenea bun, al cărui preț poate ajunge și la 2500 de euro/mp fără un plan clar și transparent este controversat și ridică mai multe semne de întrebare.
Marcos Baghdatis
Foto: atp/ twitter

Marcos Baghdatis și-a anunțat retragerea din tenis - Wimbledon va fi ultimul turneu pentru jucătorul de 34 de ani

de Diana Ene HotNews.ro
Cipriotul Marcos Baghdatis, locul 138 ATP, a anunțat, luni, că își va încheia cariera de tenismen după turneul de la Wimbledon, care începe la 1 iulie.
Vlad Plahotniuc
Foto: Facebook

R. Moldova: Plahotniuc anunță că nu mai este președinte al Partidului Democrat / Analist: ”Haideți să nu uităm că e a treia oară când pleacă din politică”

de G.S. HotNews.ro
Președintele Partidului Democrat din Republica Moldova, Vladimir Plahotniuc, a anunțat luni că demisionează din funcție. El a devenit președinte al PDM la sfârșitul anului 2016, potrivit Radio Chișinău.
Florin Citu
Foto: Digi 24

Cîțu îl amenință pe Teodorovici cu noi dezvăluiri cu privire la beneficiile pe care le-ar avea din partea Moscovei: Orlando, ieși tu cu informațiile sau ies eu?

de N.O. HotNews.ro
Duminică, 23 Iun 2019 Actualitate | Politic
Senatorul Liberal Florin Cîțu îl amenință pe ministrul Finanțelor, Orlando Teodorovici, că va dezvălui informații cu privire la legăturile acestuia cu Rusia, după ce PNL-istul l-a mai acuzat pe social democrat, în luna martie, că acesta nu plătește nicio taxă și niciun impozit în România, ca urmare a privilegiilor și imunităților obținute ca membru în consiliul guvernatorilor Băncii Internaționale de Investiții, care are sediul la Moscova.
Ianis Hagi
Foto: frf.ro

L'Equipe, despre Ianis Hagi: "Strălucește pe teren, în timp ce tatăl său, legenda vie a țării, radiază în tribună"

de Diana Ene HotNews.ro
Înaintea duelului dintre România și Franța de la CE Under 21, cotidianul L'Equipe i-a dedicat un material lui Ianis Hagi, cu titlul "Hagi, moștenitorul Carpaților". Jurnaliștii din Hexagon au notat că mijlocașul naționalei Under 21 a României "strălucește pe teren, în timp ce tatăl său, legenda vie a țării, radiază în tribună, unde atrage toate privirile".
Avertizari meteo
Foto: ANM

Noi coduri galben și portocaliu, valabile luni în aproape toată țara

de G.S. HotNews.ro
ANM a emis un cod portocaliu și unul galben, valabile luni până la ora 23.00, care avertizează că sunt posibile ploi și manifestări de instabilitate atmosferică în aproape toată țara. Un alt cod galben este valabil luni noapte în patru județe din Moldova și în 8 județe din jumătatea sudică a țării.
Bitcoin
Foto: Pixabay

Prețul bitcoin a depășit 11.000 de dolari, odată cu intrarea marilor companii în industria criptomonedelor

de Adi Iacob HotNews.ro
Prețul bitcoin a depășit nivelul de 11.000 de dolari pentru prima oară în ultimele 15 luni, după ce Facebook a readus criptomonedele în centrul atenției odată cu anunțul oficial de lansare a unei monede virtuale proprii - Libra - susținută de companii precum Uber, MasterCard, Visa sau Booking.com
George Puscas
Foto: frf.ro

CE Under 21: România - Franța (de la 22:00)/ La un pas de semifinale și calificarea la JO 2020

de A.I. HotNews.ro
După două victorii entuziasmante cu Croația și Anglia, naționala Under 21 a României trebuie să facă și ultimul pas pentru a obține calificarea în semifinalele Euro 2019 și pentru a primi biletele pentru JO de la Tokyo din 2020. Băieții lui Mirel Rădoi dau piept cu Franța de la ora 22:00, într-o partidă în care au mai multe variante pentru a merge mai departe în competiție: victoria, remiza sau chiar o înfrângere dar nu la mai mult de două goluri diferență. Confruntarea va fi în direct pe TVR1 și LiveText pe HotNews.ro.
Ekrem Imamoglu
Foto: Captura Twitter

UPDATE Alegeri Istanbul: Candidatul lui Erdogan își recunoaște înfrângerea / Candidatul opoziției a obținut 53,86% din voturi, potrivit primelor rezultate

de N.O. HotNews.ro
Duminică, 23 Iun 2019 Actualitate | Internațional
Candidatul președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Binali Yidirim, și-a recunoscut înfrângerea duminică în alegerile municipale de la Istanbul, după publicarea primelor rezultate care arată că acesta a obținut doar 45,23% din voturi, iar candidatul opoziției, Ekrem Imamoglu, a obținut 53, 86% din voturi, relatează AFP.
Inundatii
Foto: IGSU

Alba: Exercițiu de simulare a producerii de inundații, anulat după ce a fost emisă o avertizare hidrologică reală

de G.S. HotNews.ro
Administrația Bazinală de Apă (ABA) Mureș a anulat exercițiul de simulare a producerii de inundații și accidente la construcții hidrotehnice care ar fi trebuit să aibă loc luni și marți în mai multe localități de pe Valea Târnavei Mici, având în vedere faptul că pe râurile din bazinul hidrografic al râului Mureș, inclusiv județul Alba, există o avertizare hidrologică reală, transmite Agerpres.
Ashleigh Barty
Foto: wta/ twitter

​OFICIAL: Ashleigh Barty, noul lider al ierarhiei; Simona Halep a urcat pe 7

de A.I. HotNews.ro
Ashleigh Barty este, începând de luni, noul lider al ierarhiei WTA, australianca urcând pe prima poziție a ierarhiei WTA după ce a câștigat turneul de la Birmingham. Conform clasamentului din această săptămână, Simona Halep a urcat un loc, aflându-se acum pe 7.
proteste Cehia
Foto: Hotnews/Constantin Barbu

VIDEO Sute de mii de cehi au cerut demisia premierului Babis în cele mai mari demonstrații antiguvernamentale de la căderea comunismului

de N.O. HotNews.ro
Duminică, 23 Iun 2019 Actualitate | Internațional
Sute de mii de oameni au ieșit duminică în stradă în Praga pentru a cere demisia premierului Andrej Babis, în cele mai mari demonstrații de stradă de la Revoluția de catifea, prin care partidul comunist din Cehoslovacia a pierdut monopulul puterii, relatează Reuters.
Simona Halep
Foto: rolandgarros.com / Nicolas Gouhier / FFT

Simona Halep, înainte de debutul la Eastbourne: "Am jucat foarte bine în trecut pe iarbă și sper să o fac din nou"

de A.I. HotNews.ro
Simona Halep (7 WTA) a început perfect sezonul de iarbă, duminică, trecând în turul doi în proba de dublu de la Eastbourne, alături de Raluca Olaru. Fostul lider mondial are așteptări mari și la simplu, unde va debuta marți.
Ministerul Finantelor Publice
Foto: Hotnews

Cu ce bani plănuiește Guvernul să plătească creșterile de pensii din septembrie: vânzarea licențelor 5G, dividende și taxa pe bănci (agenție de rating)

de Florin Barbuta HotNews.ro
Agenția de rating japoneză JCRA a anunțat reconfirmarea rating-ului de țară acordat României (BBB/BBB+), pentru datoria pe termen lung în valută, respectiv în monedă locală, cu menținerea perspectivei stabile, conform unui comunicat al Ministerului Finanțelor, confirmat de documentul JCRA.
Viorica Dăncilă la Antena 3
Foto: Captura video

Viorica Dăncilă, la Antena 3: ​Eu nu aș putea să spun dacă există sau nu stat paralel

de C.D. HotNews.ro
Duminică, 23 Iun 2019 Revista Presei | Politic
Viorica Dăncilă a părut luată prin surprindere, duminică seară, la Antena 3, când a fost întrebată dacă, din punctul ei de vedere, există sau nu statul paralel. În primă fază, premierul a încercat un răspuns evaziv, însă la insistențele moderatorului a spus că n-ar putea spune „dacă există sau nu stat paralel”, chiar dacă în campanie PSD a insistat pe această temă.
Ekrem Imamoglu
Foto: Captura Twitter

Partidul lui Erdogan a pierdut pentru a doua oară Istanbulul, dar candidatul opoziției îi întinde o mână președintelui: Sunt pregătit să lucrez în armonie cu dumneavoastră

de N.O. HotNews.ro
Duminică, 23 Iun 2019 Actualitate | Internațional
Candidatul opoziției din Turcia, Ekrem Imamoglu, a spus duminică după victoria sa în al doilea scrutin din Istanbul, după ce anularea rezultatelor alegerilor municipale de pe 31 martie că victoria sa marchează ”un nou început pentru Turcia”, relatează AFP. De asemenea, acesta a zis că vrea să lucreze în armonie cu președintele Recep Tayyip Erdogan.
Khashoggi
Foto: Stirile ProTV

Trump respinge cererea Națiunilor Unite ca FBI să investigheze asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, sugerând că vânzările de armament ale SUA ar fi în pericol

de C.D. HotNews.ro
Președintele american Donald Trump respinge solicitarea ONU de deschidere a unei anchete a FBI privind asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi, sugerând că o astfel de investigație ar putea pune în pericol vânzarea de arme din SUA către Arabia Saudită, potrivit The Guardian.

Canada: O femeie s-a trezit singură în avion, după ce a adormit în timpul zborului

de A.Z. HotNews.ro
O femeie susține că a fost lăsată singură într-un avion al companiei Air Canada, după ce a adormit în timpul unui zbor, scrie BBC News.
Macro-shot cu un limax
Foto: Hotnews

Japonia: Un melc, cauza haosului feroviar de luna trecută

de N.O. HotNews.ro
Duminică, 23 Iun 2019 Actualitate | Internațional
Un melc fără cochilie a fost indicat duminică de către un operator feroviar japonez ca responsabil pentru o pană de curent care a oprit zeci de trenuri luna trecută și a provocat întârzierea a 12.000 de pasageri, relateză AFP.
Dancila, PSD
Foto: Digi24.ro

Ceartă pe funcții și pe bani, la întâlnirea informală a PSD de la mare. Ce și-au reproșat liderii partidului și cine au fost marii absenți

de Luminita Pîrvu HotNews.ro
Sâmbătă, 22 Iun 2019 Actualitate | Politic
Deși pesediștii se lăudau că merg să se relaxeze într-un cadru informal la mare, întâlnirea a fost una cu scântei iar aceștia au sfârșit prin a se certa pe bani și funcții. Potrivit surselor participante la discuții liderii PSD cu vechime în partid i-au cerut Vioricăi Dăncilă susținerea pentru funcțiile puse în joc la congres, însă aceasta le-ar fi pus că e vremea tinerilor în partid.
medicamente
Foto: YouTube

SUA au aprobat un nou medicament pentru a stimula apetitul sexual al femeilor

de N.O. HotNews.ro
Duminică, 23 Iun 2019 Actualitate | Internațional
Femeile din America vor avea în curând un nou medicament destinat să stimuleze apetitul sexual scăzut: o injecție pe care o pot face în coapsă sau în abdomen pentru a le crește interesul sexual în câteva ore, relatează AP News.
Afișul fimului de pe pagina de Facebook a Ambasadei Coreei de Sud
Foto: Facebook

Filmul artistic și povestea reală a spionului Venus Negru, care a ascuns un mic dispozitiv de înregistrare în penis la întâlnirea cu Kim Jong-il

de Florin Barbuta HotNews.ro
Sâmbătă, 22 Iun 2019 Economie | Finanțe & Bănci
Săptămâna trecută, pe rețelele de socializare, Ambasada Coreei de Sud recomanda un film: “The Spy Gone North”. Titlul original e „Gongjak”, ceea ce s-ar traduce „Păun”. E un film bun care arată că lucrurile pe care le vedem în general nu sunt chiar ceea ce par a fi, mai ales în relațiile inter-coreene. Vezi în text mărturiile fostului spion, care trăiește și astăzi.
Doinea Gradea, la Minsk
Foto: Facebook

Nou scandal la TVR: Reporterii relatează Jocurile europene de la București, în timp ce șefa Doina Gradea se plimbă pe la eveniment, cu delegația oficială/ ”O rușine uriașă / Tremurăm ca niște piftii ordinare”

de DG HotNews.ro
Sâmbătă, 22 Iun 2019 Actualitate | Esențial
Un nou scandal a izbucnit în TVR după ce șefa postului public de televiziune, Doina Gradea, a apărut în poze la Jocurile europene care se desfășoară la Minsk, alături de delegația oficială, în timp ce departamentul de sport nu și-a permis să trimită niciun reporter la eveniment, comentatorii sportivi acoperind competiția din studiourile de la București. Jurnaliști din cadrul televizunii naționale au reacționat pe Facebook, calificând drept o ”rușine uriașă” ceea ce se întâmplă.
Pauleasca
Foto: Comanescu.ro

Păuleasca: No Way Out

de Iulian Comănescu HotNews.ro
Sâmbătă, 22 Iun 2019 Actualitate | Esențial
La dracu’ cu toate introducerile academic-jurnalistice: am fost într-un loc care ar putea candida cu succes la titlul de fundul fundului fundului fundului României. Un sat de romi rudari din Argeș, la care nu poți ajunge decât tăvălindu-te cu jeep-ul printr-o albie de pârâu, trei kilometri și jumătate. Și totuși, acolo sunt oameni.Alte titluri din Actualitate:

VIDEO INTERVIU Mesaj pentru ministrul Educației, din partea unui fost olimpic international: Abandonati gandirea invechită și lasati-i pe elevi sa aibă un cuvânt de spus/ Cum e viața la Harvard, cu 50 de dolari pe lună
Negocieri USR-PLUS. Barna: Vom propune un tandem președinte-premier. Zilele următoare vom stabili care va fi acesta
Cercetătorii testează un gel contraceptiv pentru bărbați și speră să schimbe atitudinea socială cu privire la controlul sarcinii
Iranul execută un fost angajat al ministerului apărării pentru spionaj în favoarea SUA
În spatele deciziei lui Trump de a nu ataca Iranul: ”L-am văzut agonizând”
CNAIR a reziliat contractul pentru modernizarea Sectorului dintre A1 și DN 7, al Centurii București: Șantierul a fost practic abandonat
Procuroarea care a târât-o pe fetița luată cu mascații pentru a fi dată în adopție, cercetată de Parchetul general / „Fetița se simte bine”


ECONOMIE

hacker
Foto: Stirile ProTV

Un echipament IT din cinci este afectat de aplicații malițioase, în administrația publică locală. Raport oficial CERT-RO

de Ovidiu Popica StartupCafe.ro
Unul din cinci echipamente IT aflate în rețelele informatice din administrația publică locală sunt afectate de diferite aplicații malițioase, arată raportul CERT-RO pentru 2018.
Uber
Foto: Stirile ProTV

​DOCUMENT Noua variantă a proiectului pentru reglementarea Bolt, Uber și Clever

de Florin Barbuta HotNews.ro
Autoritățile au modificat proiectul inițial care reglementează aplicațiile Uber, Bolt și Clever. Această variantă va fi discutată în ședința de guvern de astăzi (joi- 20 iunie) într-o primă lectură. Potrivit noului proiect consultat de HotNews.ro, transportul alternativ de persoane se poate efectua numai prin intermediul unei platforme digitale avizate tehnic de către Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.
Peugeot 208
Foto: Peugeot

Peugeot - Citroen a inaugurat uzina din Maroc situată la 200 km de Tanger, locul unde se află cunoscuta fabrică a Renault

de Vlad Barza HotNews.ro
Vineri, 21 Iun 2019 Economie | Auto
​Grupul PSA Peugeot - Citroen a inaugurat joi în orașul Kenitra din Maroc o uzină auto care produce motoare și mașini, capacitatea urmând să se dubleze până în 2021. La Kenitra este produs modelul Peugeot 208 și 60% dintre componente sunt produse de furnizori locali. Uzina se află la 200 km de portul Tanger unde autoritățile au investit miliarde de euro în infrastructură. Tot la Tanger se găsește și uzina Renault care produce 400.000 de mașini/an.


SPORT

Sylvain Ripoll
Foto: frf.ro
CE Under 21

Selecționerul Franței: "Pentru mine, România nu este o surpriză, e o confirmare. Cred că cea mai mare amenințare e Ianis Hagi"

de Diana Ene HotNews.ro
Sylvain Ripoll, selecționerul naționalei de tineret a Franței, a declarat, duminică, într-o conferință de presă, că parcursul României de la Euro nu este o surpriză pentru el, ci o confirmare. Tehnicianul francez consideră că cea mai mare amenințare pentru echipa lui este Ianis Hagi.
Romania Under 21
Foto: frf.ro

CE Under 21: Cum arată calculele după ultimele meciuri din Grupa A - România va întâlni Spania în semifinale, dacă se califică de pe cel mai bun loc 2

de Diana Ene HotNews.ro
Naționala Under 21 a României o va întâlni pe Spania în semifinalele Campionatului European de tineret, dacă se va califica în "careul de ași" de pe cel mai bun loc 2. Pentru a ajunge în penultimul act de pe primul loc, echipa lui Mirel Rădoi nu trebuie să piardă cu Franța și ar urma să joace cu selecționata ce va triumfa în Grupa B.
Roger Federer
Foto: atp/ twitter

ATP Halle: Roger Federer, campion pentru a zecea oară (7-6, 6-1 cu David Goffin) - Titlul cu numărul 102 pentru elvețian

de Diana Ene HotNews.ro
Aflat pentru a 13-a oară în finala turneului de la Halle, Roger Federer (3 ATP) l-a învins în două seturi pe belgianul David Goffin (33 ATP), scor 7-6(2), 6-1. Acest succes i-a adus elvețianului al zecelea titlu pe iarba de la Halle și trofeul cu numărul 102 al carierei.
Romania Under 21
Foto: uefa/ twitter

CE Under 21: Rezultatele complete și clasamentele înainte de ultima etapă din faza grupelor - România, liderul unei grupe de foc

de Diana Ene HotNews.ro
Campionatul European Under 21 și-a consumat deja primele două etape din faza grupelor, iar România se poate lăuda cu punctaj maxim și primul loc într-o grupă de foc. În aceeași situație se mai găsesc Polonia (Grupa A) și Germania (Grupa B). Franța, adversara naționalei lui Mirel Rădoi în ultima etapă, are tot șase puncte, dar se află pe locul doi, tricolorii având un golaveraj mai bun. Intră în material pentru a vedea rezultatele complete și clasamentele înaintea ultimei etape din faza grupelor a CE Under 21.


Bancul zilei

Bancul zilei: Pentru nostalgici

de S.A. HotNews.ro
Pe vremea lui Ceaușescu, un țăran se duce la pescuit.

Prinde un peste și când să-l bage în sacoșă acesta îi spune:


LIFE

vedete
Foto: Colaj foto

​Caru' cu vedete: Ce se obervă în toate fotografiile în care Keanu Reeves apare cu fanele; Cum arăta Lidia Buble cu 12 kilograme în plus; Cardi B și-a etalat silicoanele în haine minuscule

de CF HotNews.ro
​Adele a reușit să slăbească 10 kilograme făcând un simplu exercițiu. Cântăreața britanică Adele a reușit să slăbească aproximativ zece kilograme, la...

Ducesa Kate a avut una dintre cele mai frumoase apariții de până acum. Royal Ascot, eveniment tradițional dedicat...
faze tari
Foto: Colaj foto

Faze tari: El e cel mai vârstnic bucureștean; Cum au făcut niște studenți combustibil doar din aer și lumina soarelui; Antonia, primul ''funcționar public virtual'' din România, trece în etapa de hologramă

de CF HotNews.ro
O femeie și-a pierdut inelul cu diamant vechi de 100 de ani în gunoi. Ce a urmat. Când îți pierzi inelul cu diamante, care mai...

O blondă sexy a ieșit îmbrăcată așa să facă jogging în parc! Toți bărbații s-au uitat după ea. Antrenoarea de fitness și modelul Michelle Lewin a fost...
utile
Foto: Colaj foto

Utile: Fructe care nu îngrașă; Cum să nu iei țeapă când cumperi o mașină second-hand; Cât alcool, tutun și bani lichizi puteți avea la trecerea dintr-o țară a UE în alta. Ce se întâmplă când depășiți limitele impuse

de CF HotNews.ro
Consumul de steroizi asociat cu infertilitatea la bărbați. Oamenii de știință au descoperit o...

Dieta cu pătrunjel, cel mai eficient regim. Dacă vrei să slăbești rapid urmează dieta cu pătrunjel, ce te va ajuta să...


ESRI

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Cine evită sexul și de ce
Durerea în timpul sexului și libidoul scăzut sunt probleme majore.
citeste mai multe articole din SmartWoman
Life
Bancul zilei: Pentru nostalgici
Pe vremea lui Ceaușescu, un țăran se duce la pescuit. Prinde un peste și când să-l bage în sacoșă acesta îi spune:
Bancul zilei: O explicație credibilă
Noaptea târziu. Soțul beat vine acasă, fața plină de ruj și fond de ten…
Bancul zilei: Și bărbații pot spune ”Te iubesc”
Un barbat statea pe veranda cu sotia sa. La un moment dat, spune: "Te iubesc!" Sotia raspunde: "Vorbesti tu... sau berea din tine?"
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version