Camera Deputatilor
Foto: Privesc.eu

Dezbaterile pe Legea Offshore, blocate de două săptămâni în Camera Deputaților: Cum este mimată transparența și cum sunt purtate adevăratele negocieri tot în biroul lui Liviu Dragnea

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Proiectul legii offshore nu se află pe ordinea de zi a ședințelor comisiilor de specialitate din Camera Deputaților, deși liderii Coaliției PSD-ALDE au dat asigurări că în această săptămână vor reîncepe dezbaterile pe forma finală. Nu există o explicație oficială pentru tărăgănarea dezbaterilor, însă potrivit informațiilor HotNews.ro, PSD și ALDE nu se înțeleg pe forma finală. Săptămâna trecută, PSD și ALDE au mimat o discuție transparentă cu reprezentanții tuturor grupurilor parlamentare, la care au participat și investitori, însă adevăratele negocieri s-au purtat tot în cerc restrâns, la fel ca până acum, în cabinetul șefului PSD Liviu Dragnea.
Patriarhul Kirill
Foto: AGERPRES

Biserica ortodoxă a Rusiei rupe legăturile cu Patriarhatul Constantinopolului

de R.M. HotNews.ro
Biserica ortodoxă a Rusiei a anunțat ruperea legăturilor cu Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului, după ce aceasta din urmă a recunoscut autocefalia unei biserici din Ucraina, scrie AFP.
Poezie de Toparceanu, adaptata in manualul de clasa a II-a
Foto: Facebook
Secțiune susținută de MedLife

”Balada unui greier mic”, într-o variantă modificată în manualul de clasa a II-a

de G.S. HotNews.ro
Poezia „Balada unui greier mic”, de George Topârceanu, din manualul de clasa a doua, a fost modificată, atrage atenția o învățătoare de la un colegiu din Petroșani, care a scris pe Facebook că nu le poate cere elevilor să memoreze varianta „masacrată”, potrivit Mediafax.
Adina Florea
Foto: Ziua de Constanta

Tudorel Toader a transmis președintelui propunerea de numire a Adinei Florea în fruntea DNA / Aceasta a primit aviz negativ de la CSM, care a acuzat sincope în raportarea la valori precum onestitate şi imparţialitate

de R.M. HotNews.ro
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a transmis luni președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcția de procuror șef DNA. Adina Florea a primit în urmă cu o săptămână aviz negativ de la Consiliul Superior al Magistraturii, care a vorbit despre  o rezistenţă la stres și o capacitate de analiză scăzute și sincope în raportarea la valori precum onestitate şi imparţialitate. De notat că președintele poate refuza o singură dată propunerea formulată de ministrul Justiției.
Pod Ciurel octombrie 2018
Foto: PMB

FOTOGALERIE Gabriela Firea: Pasajul de la Ciurel este realizat în proporție de 90%

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Pasajul de la Ciurel este realizat în proporție de 90%, a anunțat primarul Capitalei, Gabriela Firea, pe pagina de Facebook, după o vizită pe șantier. Aceasta a cerut constructorului să mobilizeze toate resursele pe șantier ca să termine cât mai repede lucrarea, însă nu a dat un termen clar la care va fi gata. Reamintim că anul trecut, Gabriela Firea declara că pasajul va fi gata la finalul lui 2017, apoi a spus că va fi gata în 2018.

Noile case de marcat 2018
Foto: ANAF

„Totul” despre noile case de marcat 2018. ANAF: Sunt obligatorii celor prevăzuți de lege

de CZ HotNews.ro
„Dotarea cu aparate de marcat cu jurnal electronic este obligatorie!”, avertizează Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pe site-ul oficial. Contribuabilii mici mai au timp  până la 1 noiembrie 2018 să se doteze cu case de marcat cu jurnal electronic, fără să riște să primească avertisment pentru nedotare, pe legea prevenirii. Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a listat pe site o serie de documente și situații privind obligativitatea noilor aparate fiscale.
Zentiva
Foto: Zentiva

[P] INTERVIU Simona Cocoș, Director General Zentiva: "Medicamentele generice aduc economii la buget, care pot fi utilizate pentru terapiile inovatoare"

de SmileMedia
Începând cu data de 1 octombrie 2018, producătorul de medicamente generice Zentiva a devenit o companie independentă, ca urmare a finalizării procesului de separare față de Sanofi, fostul său acționar majoritar. Cu sediul la Praga și având susținerea Advent International, unul din cei mai mari și mai experimentați investitori de capital privat din lume, Zentiva intră într-o nouă etapă de independență și transformare, potrivit Directorului General Zentiva România, Simona Cocoș.


Catiusa Ivanov
Foto: Facebook

Gratuitățile oferite de Gabriela Firea și nota de plată pentru bucureșteni

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
În ultimul an, Primăria Capitalei, la propunerea primarului Gabriela Firea, a acordat nu mai puțin de 14 stimulente financiare și vouchere: 450 de lei, o dată pe an, pentru achiziţionarea de rechizite elevilor bucureşteni cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani, 2.000 de lei pentru femeile gravide și 13.800 lei pentru fertilizare in vitro, 1.000 lei/lună pentru copiii cu handicap, 2.500 de lei pentru fiecare nou-născut, 1.500 lei pentru căsătorie, până la 800 lei/lună pentru familiile monoparentale cu venit redus, 500 lei pe lună pentru adulții cu handicap, 25.000 de vouchere de 500 lei pentru biciclete, 250 lei pentru ochelari pentru pensionarii cu venituri reduse, primă între 1.000 şi 3.000 de lei pentru cuplurile longevive, vouchere în valoare de 17.000 de lei pacientelor cu cancer la sân pentru testele genetice, între 750 și 1.500 de lei elevilor de până în 16 ani din şcolile din Capitală pentru a-şi pune aparat dentar.
În plus, tinerii din Bucureşti diagnosticaţi cu cancer vor putea primi ajutor pentru prezervarea fertilităţii prin proiectul „Newborn – Oncofertilitate”, bugetul proiectului fiind de 880.000 de lei.

Andreea Geacu, Cristina Manea
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Tranzacții transfrontaliere 

Companiile care au tranzacții cu nerezidenți, vizate de noi reguli de impozitare

de Andreea Geacu, Cristina Manea Deloitte Romania
Companiile românești care au tranzacții transfrontaliere cu nerezidenți pot analiza deja noile reguli de impozitare care se vor aplica în viitorul apropiat plăților de dobânzi, dividende, redevențe sau tranzacțiilor cu acțiuni sau părți sociale, ca urmare a aplicării prevederilor Instrumentului Multilateral (MLI).
Startcasa
Foto: Startcasa

[P] Design de interior pe care ți-l poți permite pentru casa ta

de Smile Media
Toată lumea își dorește o casă frumoasă și amenajată cu stil, dar mai ales funcțională, în care să se relaxeze după o zi lungă de muncă. Toate bune și frumoase, dar cum se întâmplă în mod normal? Începi cu o luuungă căutare pe net după idei de amenajare, obiecte de mobilier, finisaje și după multe ore pierdute ești gata să începi goana prin magazine cu speranța că vei găsi obiectele respective, unde surpriza: nu prea le găsești și mai mult habar n-ai dacă obiectele o să se  potrivească în casa ta. Sunt șanse foarte mari să constați că fotoliul nu se potrivește cu masa, patul nu încape în dormitor și multe altele.
Jamal Khashoggi intrand in consulat
Foto: Captura YouTube

Au început perchezițiile în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, unde se bănuiește că a fost asasinat ziaristul Jamal Khashoggi

de R.M. HotNews.ro
Autoritățile turce au început luni seara percheziționarea consulatului saudit din Istanbul, în cadrul anchetei privind dispariția ziaristului Jamal Khashoggi, anunță AFP.
Mihai Sora
Foto: Facebook / Mihai Sora

Mihai Şora a ieșit la protest: „La Girafă avem voie sau este și dumneaei o persoană juridică?”

de V.M. HotNews.ro
Filosoful Mihai Şora anunță luni seara pe Facebook că se află „La Girafă”, locul în care obișnuiește să stea când participă la protestele din Piața Victoriei, și se întreabă dacă - în contextul deciziei instanței supreme cu privire la adunările publice - se mai poate manifesta lânga statuia-girafă din faţa Muzeului Antipa sau „este și dumneaei o persoană juridică”.
Protest Piata Victoriei
Foto: Hotnews

Magistrații instanței supreme au decis că adunările publice trebuie declarate în prealabil

de R.M. HotNews.ro
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, că adunările publice trebuie declarate în prealabil, atunci când urmează să se desfășoare în piețe ori pe căi publice sau în alte locuri din vecinătatea sediilor sau imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat, potrivit agenției Mediafax. Decizia e obligatorie.
Catalin Dorian Florescu
Foto: Hotnews

”Să vezi un om, să-i auzi vocea și să încerci să-i înțelegi sufletul.” Interviu cu scriitorul Cătălin Dorian Florescu (VIDEO)

de Lucian Popescu Contributors.ro
Barbatul care aduce fericirea, scris de Cătălin Dorian Florescu, este un roman atat de bun, încât nu cred sa existe altă rețetă de a-l fi scris decat aceea a unui sacrificiu de sine, o renunțare la eul și la gandirea de autor și rămânerea în postura unui observator. Nu un observator pasiv, ci unul viu, care trăiește in interiorul poveștilor sale și care descrie fapte, locuri, timpuri și personaje perfect autentice. Iar daca personajele nu sunt înregistrate oficial în realitatea noastră simplă, cea în care traim de obicei, asta nu le scade cu nimic autenticitatea.
Protest Piata Victoriei 15 octombrie
Foto: Hotnews

Sub 100 de persoane manifestează în Piața Victoriei împotriva OUG pe legile Justiției

de V.M. HotNews.ro
Aproximativ 80 de persoane au ieșit luni seară în Piața Victoriei din Capitală pentru a protesta față de ordonanță de urgență de modificare a legilor Justiției adoptată de Guvern.
Cursuri computere
Foto: Comisia Europeana

Cursuri de calculatoare pentru șomeri și persoane dezavantajate, printr-un proiect de 5 milioane Euro

de CZ HotNews.ro
Românii fără un loc de muncă și alte persoane defavorizate vor putea să urmeze cursuri de utilizare a calculatorului, într-un viitor proiect de 5 milioane de euro, finanțat prin Politica de coeziune a Uniunii Europene, potrivit unui ghid scos luni în dezbatere publică.


Maryna Kovalenko
Foto: Stirile ProTV
Citeste Stirile ProTV

VIDEO Oamenii care s-au întors să trăiască în casele lor din Cernobîl. Cum arată acum satele din jur

de Stirile ProTV Stirile ProTV
Dezastrul nuclear de la Cernobîl din 1986 a lăsat zeci de sate fantomă, pe măsură ce locuitorii au fugit, temându-se de intoxicații cu radiații.
Vagon Bar Bistro al CFR
Foto: Hotnews

Vagonul restaurant - Istorie cu romantism, prezent chinuit - CFR folosește zilnic doar trei restaurante pe roți, în Europa se poate mânca pe cinste în tren

de Vlad Barza HotNews.ro
Vagoanele restaurant au avut mare succes în vremurile când trenul era singurul mijloc de transport cu adevărat rapid, fiindcă erau locuri romantice, dar și cu roluri foarte practice. În ultimele două decenii vagoanele restaurant s-au împuținat cam peste tot, dar la noi declinul a fost foarte dur, de la câteva zeci de vagoane în 1989, la numai trei folosite acum. În articol puteți citi despre cele mai de sucees vagoane restaurant din Europa, despre ce se mânca în tren acum peste 100 de ani, dar și despre țările în care vagoanele restaurant încă sunt excelente.
Dinel Staicu
Foto: Hotnews

Tribunalul Ilfov a admis eliberarea omului de afaceri Dinel Staicu din închisoare

de R.M. HotNews.ro
Tribunalul Ilfov a decis, luni, eliberarea „de îndată” a omului de afaceri din Craiova, Dinel Staicu, după ce a respins ca nefondată contestația procurorilor DNA. Dinel Staicu a fost condamnat la 12 ani de închisoare, din care a ispășit aproape opt ani, în dosarul devalizării Băncii Religiilor, potrivit Mediafax.
Mihaela Buzarnescu
Foto: Mihaela Buzarnescu / Facebook

WTA Moscova: Mihaela Buzărnescu, eliminată în turul întâi de Aliaksandra Sasnovich (3-6, 4-6) / Serviciul, veriga slabă

de Adrian Ilincescu HotNews.ro
De la revenirea pe teren, Mihaela Buzărnescu a disputat doar două partide de simplu, în ambele fiind învinsă de aceeași jucătoare, Aliaksandra Sasnovich. În turul întâi de la Moscova, jucătoarea noastră a cedat în două seturi (6-3, 6-4, după o oră și 25 de minute), serviciul fiind veriga slabă din jocul numărului 25 WTA. Per total, este însă o creștere în evoluția Mihaelei dacă luăm drept punct de reper înfrângerea suferită acum două săptămâni tot în fața sportivei din Belarus.
Coperta
Foto: Hotnews
Recomandare de lectura

10 căi pentru a face față persoanelor care îți fac rău. Când te confrunți cu oameni toxici

de Ioan Margarit HotNews.ro
Vineri, 7 Sept 2018 Actualitate | Esenţial
Un bărbat de vărstă mijlocie se blochează într-un loc de muncă nesatisfăcător și tot ce-i vine în minte sunt cuvintele fostei învățătoare: „Nu se va alege nimic de tine". O tânară apelează la terapie din cauza unei anorexii – totul a pornit de la vorbele unei amice din copilărie, care o făcea „vacă grasă". O adolescentă se sinucide pentru că nu mai rezistă să fie constant hărțuită de către colegi...
Bacalbasa cu nasul spart
Foto: Captura video Mediafax

Nicolae Bacalbașa și-a spart nasul în timp ce făcea fotografii: Chit că s-a rupt, m-a protejat. Aveam 50% șanse ca accidentul să se încheie mortal

de V.M. HotNews.ro
Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a venit luni la Parlament cu nasul bandajat, el suferind un accident la vechiul far de la Sulina, în timp ce făcea fotografii, scrie Mediafax. El a spus că nasul, chit că s-a rupt, l-a protejat și că șansele ca incidentul să fie mortal erau de 50%.
Ludovic Orban
Foto: Facebook

PNL depune un proiect de hotărâre pentru demiterea lui Dragnea de la șefia Camerei Deputaților, pentru încălcarea Constituției. Orban: "Dacă deputații din majoritate se simt bine cu Dragnea pe post de președinte, înseamnă că sunt duși cu capul"

de I.R. HotNews.ro
Conducerea PNL a adoptat un proiect de hotărâre pentru demiterea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, pe care îl acuză că a încălcat Constituția în patru situații. Acesta urmează să fie depus, iar cei din PNL vor purta negocieri cu ceilalti lideri parlamentari.
Tudorel Toader
Foto: Facebook

Toader: Guvernul a adoptat ordonanța de modificare a legilor Justiției. Nu am mers la Comisia de la Veneția pentru a lua aprobare / Principalele schimbări anunțate de ministrul Justiției

de Clarice Dinu HotNews.ro
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că Guvernul a aprobat ordonanța de urgență pentru modificarea legilor Justiției, precizând că nu a mers la „Comsia de la Veneția pentru a solicita sau lua aprobare”.
Protestul Stop OUG!
Foto: Facebook

"Stop OUG! Până aici!" Proteste anunțate luni seară în Piața Victoriei din București și în Piața Unirii din Cluj față de ordonanța de modificare a legilor justiției

de Alina Neagu HotNews.ro
Un protest împotriva adoptării Ordonanței de Urgență de modificare a legilor justiției este anunțat luni, începând cu ora 17:30, în Piața Victoriei din București. Un protest similar este program și în Piața Unirii din Cluj, luni, începând cu ora 19:00. Guvernul a adoptat OUG de modificare a legilor Justiției în ședința de luni dimineață, una dintre cele mai importante modificări fiind aceea că procurorii care vor să facă parte din DIICOT sau DNA trebuie să aibă 10 ani de vechime în profesie.
Clubul Taranului Roman (str. Monetariei nr. 3)


Duminica, 7 OCT ora 10:30 - Soricelul cel prostut
                    ora 11:45 - Atelier Origani: Soricei si pisicute
           
Sambata, 13 OCT ora 10:30 - Vrajitorul pofticios
                    ora 11:45 - Atelier Pictura: Natura statica                           
        
Duminica, 21 OCT ora 10:30 - Praslea cel voinic si Merele de aur
         ora 11:45 - Atelier: Printi si printese (liguri de lemn)                       
        
Sambata, 27 OCT ora 10:30 - Fata mosului si fata babei
         ora 11:45 - Atelier: HA-HA-HALLOWEEN (Fantomite, paianjeni, felinare)

Sondaj Adina Florea propus la DNA
Foto: Hotnews

SONDAJ Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a transmis președintelui propunerea de numire a Adinei Florea la șefia DNA. Ce crezi că va face președintele?

de Red. Stiri HotNews.ro
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, i-a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea la șefia DNA. Propunerea vine în pofida avizului negativ dat de CSM, care a acuzat rezistență redusă la stres, capacitate scăzută de analiză și sincope în raportarea la valori precum onestitate și imparțialitate. În condițiile în care poate refuza o singură dată propunerea formulată de ministrul Justiției, ce crezi că va face președintele?
  • Participă la sondajul HotNews.ro
Richard Sears
Foto: Wikimedia Commons

Fostul gigant american al comerțului Sears, inventatorul vânzării prin corespondență, a intrat în faliment / De la 120 de dolari în 2007, o acțiunea costa vineri doar 0,41 dolari

de R.M. HotNews.ro
Crepusculul unui simbol, care a inventat în urmă cu peste un secol conceptul de vânzare prin corespondență: Sears și-a anunțat luni falimentul, victimă a comerțului online și a propriilor erori, scrie AFP.
Autorii infractiunilor sexuale vor fi inscrisi intr-un registru national
Foto: pxhere.com

Senatul a adoptat inițiativa privind înființarea Registrului cu autorii infracțiunilor sexuale

de V.M. HotNews.ro
Senatul a adoptat, luni, un proiect de lege care prevede înființarea Registrului automatizat național cu privire la autorii contravențiilor și infracțiunilor sexuale, de hărțuire sau asupra minorilor, inițiat de mai mulți parlamentari, printre care și deputatul independent Oana Bîzgan, scrie Mediafax.
Alegeri locale in Belgia
Foto: Facebook/ Drept la Vot

Niciun român din cei circa 50 de candidați nu a fost ales consilier la alegerile locale din Belgia

de V.M. HotNews.ro
Niciunul dintre cei aproximativ 50 de români care au candidat la alegerile locale din Belgia nu a fost ales în funcţiile de consilieri în localităţi, după ce doar 10% dintre persoanele cu drept de vot s-au înscris pe listele de alegători, transmite Mediafax.


productie
Foto: PxHere

BT: Investițiile în producție scad. Cele mai afectate domenii

de RA HotNews.ro
Dinamica anuală a investițiilor productive ar putea decelera de la 4,7% anul trecut la 3,6% anul acesta, la 3,1% anul viitor, respectiv 1,1% în 2020, conform scenariului macroeconomic central al Băncii Transilvania (BT), citat de Mediafax
Sediul Ministerului Justitiei
Foto: Agerpres

Marieta Safta a demisionat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei (surse)

de R.M. HotNews.ro
Marieta Safta a demisionat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei, au precizat luni, pentru Agerpres, surse din minister.
Ambasadorul american Hans Klemm
Foto: Agerpres

Hans Klemm: Am fost preocupaţi de modificările aduse Codului penal

de R.M. HotNews.ro
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, Hans Klemm, a declarat luni, la Hunedoara, că a fost preocupat, alături de alţi 11 ambasadori, de modificările aduse legilor justiţiei în ţara noastră, în condiţiile în care acestea ar fi putut avea efecte în ceea ce priveşte lupta împotriva crimei organizate sau a terorismului, scrie Agerpres.
Proteste OUG 13
Foto: Facebook

ONG-ul „Evoluție în instituție” anunță că dă statul în judecată, după ce Înalta Curte a decis că adunările publice trebuie declarate în prealabil

de R.M. HotNews.ro
ONG-ul „Evoluție în Instituție”, condus de Cristian Mihai Dide, anunță că va da în judecată statul român la CEDO, după publicarea deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a stabilit luni că adunările publice trebuie declarate în prealabil, atunci când urmează să se desfășoare în piețe ori pe căi publice sau în alte locuri din vecinătatea sediilor sau imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.
Sediul unui partid pro-rus din Ucraina, vandalizat
Foto: Captura YouTube

​​VIDEO Ucraina: Sediul unui partid pro-rus, luat cu asalt de demonstranţi

de V.M. HotNews.ro
Un grup de demonstranţi a luat cu asalt sediul de campanie al unui partid politic pro-rus în timpul unei manifestații cu participarea a mii de naţionalişti în capitala Ucrainei, Kiev, duminică noapte, informează luni agenția germană DPA, citată de Agerpres.
Protest - Moldova vrea autostrada
Foto: Facebook

ANALIZĂ Insultă pe banii noștri: Cele mai slabe programe românești de fonduri UE

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Duminică, 14 Oct 2018 Economie | EuROfonduri
PSD-ista Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională, a uimit, la începutul săptămânii care tocmai s-a încheiat, prin duritatea criticilor aduse guvernării PSD în privința fondurilor europene: „Anunț public că nu mai accept insultele din partea Guvernului României față de munca pe care o fac”. Pornind de la această declarație publică, făcută de Crețu la Bruxelles, HotNews a strâns câteva cifre și alte informații privind absorbția fondurilor UE de către România.
BNR
Foto: Wikimedia Commons

Raluca Micu (BNR): Platformele prin care se cumpără monede virtuale ar putea fi asimilate caselor de schimb valutar

de Florin Barbuta HotNews.ro
Fintech-urile care pun la dispoziție platforme de tranzacționare a monedelor virtuale ar putea fi nevoite să aplice cerințe de cunoaștere a clientelei, conform unei directie în lucru la nivel european, susține Raluca Micu, șef de serviciu, Financial Market Infrastructures and Payments Oversight Department la Banca Națională a României (BNR).
Dragnea si Tariceanu
Foto: Agerpres

UPDATE Raport de admitere pentru proiectul lui Tăriceanu și Dragnea de declasificare a hotărârii CSAT, în Senat: hotărârile definitive bazate pe probe administrate în baza hotărârii vor fi supuse revizuirii​

de Iulia Roșca HotNews.ro
Comisia juridică din Senat a adoptat un raport de admitere pentru proiectul de lege inițiat de Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu, care prevede declasificarea hotărârii CSAT nr. 17/2005 privind combaterea corupţiei, informează Mediafax. Senatorii juriști au adăugat un articol în proiectul inițial potrivit căruia cauzele în care au fost pronunțate hotărâri definitive și în care au fost administrate probe prin mijloace tehnice speciale, în perioada de existență a acestei documentelor din baza acestei hotărâri sunt supuse revizuirii.
Simona Halep, la conferinta de presa
Foto: Captura Twitter

Simona Halep, despre finalul de an: "Dacă nu voi fi în stare să joc la Moscova, mă îndoiesc foarte mult că voi fi în stare să joc la Singapore"

de A.I. HotNews.ro
Aflată la Moscova, Simona Halep a discutat cu jurnaliștii de la USA Today despre finalul sezonului 2018. Liderul mondial speră să poată juca la turneul din capitala Rusiei, în caz contrar prezenta ei la Singapore (Turneul Campioanelor) fiind sub semnul îndoielii.
Robert Cazanciuc
Foto: Facebook

Robert Cazanciuc (PSD): Nu a cerut Comisia de la Veneția OUG pe Legile Justiției / A existat lipsă de dialog

de R.M. HotNews.ro
Fostul ministru al Justiţiei Robert Cazanciuc a declarat, luni, că nu a existat dialog în privința unei OUG care modifică Legile Justiției. Senatorul PSD a precizat că actul normativ a fost adoptat rapid, deși Comisia de la Veneția a cerut doar clarificări, nu și o Ordonanță de urgență, scrie Mediafax.
e-health
Foto: Pixabay

Hackathon pentru proiecte IT în domeniul sănătăţii: Premii totale de 15.000 dolari

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Hacking Health Hackathon 2.0 a deschis înscrierile pentru cea de a doua ediţie a competiţiei pentru proiecte tehnologice din domeniul sănătăţii. Sunt puse la bătaie trei premii de câte 5.000 de dolari fiecare. Iată care sunt temele hackathonului.
MR.Carey-Baiatul de pe pod
Foto: Editura Nemira

webPR ARMADA : un nou imprint Nemira dedicat literaturii science fiction, fantasy & thriller

de webPR.ro
​Nemira lansează pe 15 octombrie un nou proiect editorial: ARMADA, un imprint dedicat literaturii science fiction, fantasy și thriller. Armada va oferi cititorilor în fiecare lună cele mai noi cărți de science fiction, fantasy și thriller în ton cu piața de carte internaţională, dar și autori consacrați mereu actuali pentru noile generații de cititori în colecția Armada Clasic. Cărțile vor avea un design nou, comercial, fresh și atractiv.
Incendiere in Braila
Foto: Captura YouTube

VIDEO Opt module de colectare selectivă a gunoiului, cumpărate cu 3.000 de euro bucata, incendiate

de G.S. HotNews.ro
Opt module de colectare selectivă a gunoiului, cumpărate recent la preţul de 3.000 euro/bucata şi amplasate în Brăila, au fost incendiate în ultimele două săptămâni, ultimul incident de acest gen acest având loc luni, motiv pentru care primarul municipiului, Marian Dragomir, face apel la cei care au surprins imagini foto sau video cu cei care au produs aceste pagube să i le furnizeze personal.
Fonduri
Foto: Pixabay

Fonduri UE 2018: S-au epuizat banii pentru fermele mici înainte de termen

de CZ HotNews.ro
Fermierii români au cerut în număr mare fondurile europene de câte 15.000 de euro fiecare pentru ferme mici, bugetul alocat în apelul de proiecte de anul acesta fiind epuizat cu două luni și jumătate înainte de termen, a informat,  luni, Agenția pentru Finanțări Rurale, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
Un roman din 5 spune ca are cunostinte financiare mediocre sau foarte slabe
Foto: sxc.hu

Unul din 3 români se joacă pe telefon peste cinci ore săptămânal/ Un român din cinci își autoevaluează cunoștințele financiare ca fiind mediocre sau foarte slabe (sondaj)

de DP HotNews.ro
Cu toate acestea, un procent similar nu se informează despre cum să își gestioneze banii, arată datele unui sondaj publicat luni. Doar 17% dintre românii chestionați spun că au cunoștințe financiare medii spre bune, mai arată rezultatele surveyului făcut de Provident Financial România pe un eșantion de 1.265 de respondenţi cu vârste cuprinse între 21 şi 65 de ani, reprezentativ la nivel național. Pe o scară de 1 la 10, de la foarte slabe la foarte bune, o medie de aproape 17% dintre români își evaluează cunoștințele financiare ca fiind medii spre bune. Aproape 40% spun ca au cunoștințe financiare sub medie, pe aceeași scară valorică.
Logo Opel
Foto: Opel

Percheziții la Opel, ca parte a anchetei în scandalul Dieselgate

de Vlad Barza HotNews.ro
Sediul Opel din Russelsheim a fost pecheziționat luni, anchetatorii căutând probe legate de o eventuală păcălire a testelor de emisii pentru mașinile diesel, scrie AFP, care citează surse din Poliție. Reuters citează publicația Bild care scrie că și sediul din Kaiserslautern a fost percheziționat. Opel confirmă perchezițiile și spune că va coopera în totalitate cu autoritățile.
Vreme de toamna
Foto: pixabay.com

Prognoza meteo: Urmează o săptămână caldă cu temperaturi de 23-24 grade, după care una rece, în care termometrele vor coborî până la 10 grade

de G.S. HotNews.ro
Meteorologii prognozează că următoarele două săptămâni vor fi diferite atât din punct de vedere climatologic, cât şi al precipitaţiilor, cu valori termice maxime de 23 - 24 grade Celsius, în primul interval, respectiv mai scăzute şi cu până la 10 grade în unele regiuni, în cel de-al doilea, reiese din prognoza de specialitate pentru intervalul 15 - 28 octombrie, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).
Politia intervine la gara din Koln
Foto: Twitter

UPDATE Femeia luată ostatică lângă gara centrală din Koln a fost eliberată, agresorul a fost prins

de G.S. HotNews.ro
O femeie a fost luată ostatică în piața de lângă gara centrală din Koln, a anunțat poliția. Forțele de intervenție sunt la fața locului, potrivit Reuters. Poliția a cerut cetățenilor să evite zona gării. Potrivit presei germane, femeia ar fi fost ținută ostatică într-o farmacie. 
UPDATE 16.20 Poliția l-a capturat pe agresor și a eliberat-o pe ostatică. ”Suspectul este sub controlul nostru. O femeie ostatică a suferit răni ușoare și primește îngrijiri”, a anunțat poliția pe Twitter.
Bursele, iar in zodia scaderilor
Foto: pixabay.com

Investitorii de pe bursele lumii văd roșu în fața ochilor din cauza tensiunilor cu Arabia Saudită / Petrolul se scumpește, la fel și aurul, activ de refugiu

de G.S. HotNews.ro
Bursele lumii au luat-o iar la vale luni, în condițiile în care cotațiile petrolului au revenit pe creștere, iar tensiunile tot mai mari dintre Occident și Arabia Saudită s-au adăugat la suma de probleme care au lovit piețele de acțiuni săptămâna trecută, notează Reuters.
Donald Trump
Foto: Flikr

Trump anunță că a vorbit cu regele Salman, care neagă că ar ști ceva despre dispariția jurnalistului Khashoggi

de G.S. HotNews.ro
Donald Trump anunță că a vorbit cu regele saudit Salman, care i-a spus că nu are nicio informație despre jurnalistul dispărut în consulatul din Istanbul. Președintele american a spus, pe Twitter, că îl va trimite imediat pe secretarul de stat Mike Pompeo să discute cu regele Arabiei Saudite.
Printul Mohammed Bin Salman
Foto: Wikimedia Commons

Ce daune poate provoca Arabia Saudită dacă își pune în practică amenințările: Un înalt oficial vorbește de 30 de măsuri, inclusiv reduceri de producție ce ar arunca prețul petrolului la 400 dolari/baril

de G.S. HotNews.ro
Arabia Saudită se bucură de o poziție privilegiată, atât din punct de vedere geopolitic, cât și economic și ar putea provoca daune mari la nivel mondial dacă tensiunile cu Statele Unite și cu Occidentul escaladează și Regatul transformă în fapte amenințările de duminică, scrie Guardian.
Viorica Dancila si Benjamin Netanyahu
Foto: Guvernul Romaniei

Netanyahu își amână, pentru a doua oară, vizita în România  

de G.S. HotNews.ro
 Ambasada Israelului la Bucureşti a confirmat, luni într-un răspuns pentru Mediafax, că premierul Benjamin Netanyahu şi-a amânat vizita în România. Este pentru a doua oară când prim-ministrul israelian își amână vizita în țara noastră.
Adrian Tutuianu
Foto: Facebook

Țuțuianu, după înregistrările în care spune că PSD e un partid „de maimuțe”: „Ce am spus nu retrag, pentru că sunt un om vertical”

de C.D. HotNews.ro
Adrian Țuțuianu spune că nu retrage nimic din criticile aduse conducerii PSD, apărute în spațiul public prin intermediul unor înregistrări, precizând că nu va pleca din partid, iar dacă va fi dat afară, va aștepta până va putea reveni.
Augustin Lazar
Foto: Captura video

Lazăr, despre ordonanța lui Toader: Dosarele în curs vor fi afectate, printre care cel al Revoluției sau al protestului din 10 august

de C.D. HotNews.ro
Procurorul General, Augustin Lazăr, a criticat din nou în această dimineață prevederile din ordonanța de modificare a legilor Justiției propusă de ministrul Justiției, Tudorel Toader, afirmând că toate dosarele în curs vor fi afectate. Întrebat dacă este vorba despre dosarele Revoluției sau protestului din 10 august, Lazăr a răspuns: „toate dosarele care sunt pe rol”.
Simona Halep, locul 1 la finalul 2018
Foto: wtatennis.com

​WTA confirmă: Simona Halep va fi numărul 1 mondial la sfârşitul anului

de A.I. HotNews.ro
WTA a confirmat, luni, faptul că Simona Halep va fi numărul 1 mondial la finalul anului, pentru a doua oară consecutiv, indiferent de rezultatele pe care le va obţine la turneul de la Moscova şi la Turneul Campioanelor.
Imagine din timpul evenimentului
Foto: Hotnews

Reprezentant Ghișeul.ro: Sunt situații în care Fiscul pune poprire pe conturi chiar dacă persoana respectivă a plătit

de Florin Barbuta HotNews.ro
Relația dintre Ghișeul.ro și Agenția Națională de Adminsitrare Fiscală (ANAF) este una complexă, o recunoaște chiar un oficial al platformei de plăți. El a precizat că de multe ori Fiscul nu trimite către Ghișeul.ro toată suma de plată unei persoane sau apar situații în care se pune poprire pe cont, chiar dacă a plătit.
Viorica Dancila
Foto: gov.ro

Ordonanță de urgență pe legile justiției. Dăncilă: Soluția a fost discutată de Toader cu Comisia de la Veneția și cu Timmermans

de G.S. HotNews.ro
Guvernul s-a reunit în ședință în această dimineață pentru a adopta ordonanța de urgență pe legile justiției. ”Această soluție a fost discutată în cadrul întâlnirii ministrului justiției, Tudorel Toader, cu reprezentanții Comisiei de la Veneția, cât și în întrevederea avută cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern.
Pasaj suprateran pe centura Arad
Foto: CNAIR

​​FOTO Unul din pasajele în lucru de pe centura Aradului a fost în sfârșit deschis circulației. Lucrările la pasaj au început în 2011

de Victor Cozmei HotNews.ro
Din 2011 se lucrează la două pasaje supraterane pe centura Aradului, iar după numeroase amânări, contracte reziliate și licitațiie relansate, unul dintre acestea - cel peste CF Brad-Curtici și DJ 709B - a fost în sfârșit deschis circulației începând de luni. Lucrările la pasajul lung de circa 322 de metri și cu câte o bandă pe sens au o valoare de circa 7 milioane de euro, au fost stopate în 2015 când contractul original a fost reziliat și s-au reluat abia din 2017 dupa o nouă licitație.

Leul rămâne stabil în fața euro în ciuda tuturor problemelor din economia mondială

de DP HotNews.ro
Tranzacțiile de luni din piața valutară au mișcat foarte puțin cursul leului în fața euro, în ciuda turbulențelor internaționale. Guvernul italian se reunește luni pentru a aproba bugetul pe anul 2019 care prevede un deficit de 2.4% din PIB față de cel de 1.8% țintit anul acesta. Principala problemă este că prin modul in care este construit, bugetul va conduce la creșterea datoriei publice a țării care deja este pe la 131% din PIB (procentual, cea mai mare din UE dupa cea a Greciei). Mai sunt problemele legate de Brexit, de alegerile bavareze dar și de ieșirile publice ale Președintelui Trump contra FED.
Ion Iliescu la Congresul PSD din 2015
Foto: Hotnews

Iliescu acuză România TV de fake-news / Fostul președinte are însă și un mesaj pentru PSD 

de G.S. HotNews.ro
Ion Iliescu acuză luni, pe propriul blog, că România TV și câteva publicații online au prezentat declarații date în 2015 drept unele actuale, însă fostul președinte profită de această ocazie pentru a transmite PSD un mesaj clar: ”Nu poți avea o democrație funcțională cu partide care, în interiorul lor, sunt conduse nedemocratic”.
Un pavilion al targului de tehnologie MakerFair 2018 Roma
Foto: Miruna Cajvaneanu / Hotnews.ro
​Corespondență de la Roma

​VIDEOREPORTAJ Viitorul, cu surprize și certitudini - De la biscuiții din făină de greieri, până la roboți care ne ajută la tot mai multe lucruri

de Miruna Cajvaneanu HotNews.ro
Roboții vor avea grijă de bătrâni, dar vor putea, măcar parțial, să țină locul ghizilor turistici, tot mai mulți oameni vor mânca insecte, iar alții vor putea să aleagă să gestioneze o grădină de la distanță, orașele devenind tot mai aglomerate. Hotnews.ro a vizitat târgul de inovație Maker Faire de la Roma și prezintă câteva din proiectele şi ideile care ne pot schimba viaţa: de la la hainele realizate exclusiv din materiale reciclate, până la mănușa-pian și de la instalaţiile tehnologice care cultivă terenuri, până la aplicația utilă pentru cei care au tulburări de învățare.
Jazz in the Street 2018
Foto: Fapte

webPR: Cea mai importantă pietonală din Cluj a prins viață duminică la Jazz in the Street. Peste 17.000 de oameni, în stradă 

de webPR.ro
Jazz in the Street a adunat duminică peste 17.000 de persoane pe Bulevardul Eroilor, principala stradă pietonală din Cluj. Participanții au asistat la recitaluri de muzică, reprezentații de dans, acrobații, magie, teatru, improvizație, desen și caricatură, jonglerie, graffiti.

Importurile masive au dus deficitul balanței de plăți la 5,83 miliarde de euro în primele 8 luni din acest an

de DP HotNews.ro
În primele 8 luni din acest an, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 5,83 miliarde de euro, mai mare cu 1.6 miliarde de euro decât în perioada ianuarie - august 2017, arată datele BNR pubicate luni. Cauzele sunt importurile uriașe (deficitul balanţei bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 1,472 miliarde euro), în vreme ce  balanța serviciilor a înregistrat un excedent mai mic cu 123 milioane euro.
Spitalul Universitar
Foto: Facebook
 documente
(15 Oct 2018) PDF, 593KB

Licitație de peste 310,7 milioane de lei: Spitalul Universitar din București vrea să cumpere materiale sanitare pentru un act medical sigur pentru pacienți

de Adrian Vasilache HotNews.ro
'Există numeroase cazuri de pacienți care au plecat din spitalele din România cu diverse infecții nosocomiale și nu numai, urmare unui act medical desfășurat în mediu nesteril.", se arată în caietul de sarcini al licitației demarate la sfârșitul lunii trecute de Spitalul Universitar din București (SUUB). Spitalul vrea să încheie un acord-cadru împărțit pe 15 loturi cu diverse materiale sanitare, pentru o perioadă de 4 ani, cu maxim 3 firme, valoarea maxim estimată a acestui acord-cadru fiind de peste 310,7 milioane lei (fără TVA).
Mihaela Popa
Foto: Hotnews

Începând de luni, tinerii între 16 şi 26 de ani pot lua credite de cel mult 40.000 de lei, iar cei cu între  26 - 55 de ani pot obține până la 35.000 de lei, dobânda fiind suportată de stat

de Dan Popa HotNews.ro
Începând cu luni, tinerii între 16 şi 26 de ani pot contracta credite de cel mult 40.000 de lei cu dobândă suportată de la bugetul de stat, iar cei cu vârsta de 26 - 55 de ani pot obține un împrumut de până la 35.000 de lei, ca urmare a demarării programului guvernamental ”Investește în tine”. "Banii împrumutaţi pot fi folosiţi pentru cheltuieli în educaţie, sănătate, investiţii imobiliare, cultură, sport, efectuate de oricare dintre membrii familiei beneficiarului. Aşadar, începând de luni, oamenii pot merge la banca parteneră, respectiv CEC, pentru a accesa aceste credite", a spus premierul Viorica Dăncilă la ceremonia de lansare a programului.
Sorin Grindeanu, despre 5G
Foto: Hotnews

​VIDEO Sorin Grindeanu, președintele ANCOM: Frecvențele 5G reprezintă o resursă a statului român așa cum sunt și resursele din Marea Neagră.  Loc este să vină și operatori noi la licitația care va avea loc spre finele anului viitor

de Adrian Vasilache HotNews.ro
"Se tot vorbește zilele acestea despre resursele de la Marea Neagră. Și frecvențele 5G reprezintă o resursă a statului român și m-aș bucura ca licitația să fie un succes, la fel cum a fost și licitația 4G.", a declarat luni Sorin Grindeanu, președintele arbitrului telecom (ANCOM). Întrebat dacă se așteaptă să vină și jucători noi la această licitație, Grindeanu a spus că "pentru oricine vine înseamnă investiții mai mari pentru că trebuie să o ia de la zero, dar nu pot spune că nu m-ar bucura să avem o competiție mai mare. Loc este să vină și operatori noi la licitația pe care o s-o avem spre finalul anului viitor."
Pornografie
Foto: Photoxpress.com

Nepal susține că a blocat 25 000 de website-uri cu conținut pornografic

de Anda Zahiu HotNews.ro
Furnizorii de internet din Nepal au început să blocheze mii de site-uri cu conținut pornografic. Aceste măsuri sunt o urmare a deciziei guvernamentale de interzicere a pornografiei cu scopul de a stopa violența sexuală, relatează ABC News.
Invincibili
Foto: Hotnews

​VIDEOREPORTAJ Invincibili

de Victor Cozmei HotNews.ro
Duminică, 14 Oct 2018 Actualitate | Esenţial
Când treci prin ce au trecut ei - să lupți pe front și să te trezești rănit pe un pat de spital, fără un picior sau cu o schijă înfiptă în corp - te gândești că viața ta s-a terminat acolo, că ziua de mâine nu mai are nimic bun să-ți aducă. Și totuși, ei n-au lăsat să se întâmple asta. Au dat arma din mână pe echipamentul sportiv și s-au reclădit, trup și suflet. Acum, 15 militari români răniți în teatrele din Irak și Afganistan au o nouă misiune. La Sydney, la final de octombrie, participă la jocurile INVICTUS, olimpiada militarilor „invincibili” din toată lumea.
Meghan Markle si Printul Harry
Foto: Twitter

Meghan Markle este însărcinată, copilul ei și al Prințului Harry se va naște în primăvară

de G.S. HotNews.ro
Fosta actriță americană Meghan Markle, acum ducesă de Sussex, după ce s-a căsătorit cu prințul Harry în luna mai a acestui an, este însărcinată, a anunțat luni familia regală britanică.
Viorica Dancila
Foto: gov.ro

Viorica Dăncilă începe un turneu Turcia, Emiratele Arabe Unite şi Kuwait/ Luni se va întâlni cu Recep Tayyip Erdogan

de CP HotNews.ro
Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că luni începe o vizită în Republica Turcia și în golful Persic, în Emiratele Arabe Unite și în Kuwait. "Astăzi voi avea întâlniri cu președintele Republicii Turcia, domnul Erdogan, conducerea Marii Adunări Naționale a Turciei, precum și cu președintele Uniunii Camerelor de Comerț, Industrie și Burse. În următoarele zile voi avea mai multe întrevederi cu înalți oficiali din Emiraele Arabe Unite și Kuwait și voi participa la Forumul Oamenilor de afaceri din România și Kuwait", a spus Dăncilă la începutul ședinței de Guvern de luni.
Simona Halep
Foto: wta/ twitter

​Clasamentul WTA: Simona Halep, lider mondial pentru a 50-a săptămână / La o singură lungime distanță de Victoria Azarenka

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Distanța dintre Simona Halep și Caroline Wozniacki rămâne de mai puțin de 1000 de puncte în favoarea sportivei noastre (960 puncte). Halep a bifat săptămâna cu numărul 50 pe primul loc, aflându-se la doar o lungime distanță de Victoria Azarenka (are 51).
Bogdan Dumitrescu
Foto: Hotnews

Cât de ridicate sunt marjele de dobândă ale băncilor din România?

de Contributors.ro
O analiză recentă a unei importante bănci comerciale concluziona că marjele cu care lucrează băncile românești sunt competitive prin raportare la cele din regiune, fiind totodată apropiate de cele din zona euro. În schimb, BNR apreciază în cel mai recent Raport asupra stabilității financiare din iunie 2018 că modelul de afaceri al băncilor din România continuă să fie bazat pe marje ridicate de dobândă. Cât de compatibile sunt cele două afirmații?
Iohannis printre romanii din Italia
Foto: Captura video
Corespondență de la Roma

VIDEO Aproximativ 400 de români au scandat mesaje antiguvernamentale la Roma, unde Iohannis a asistat la iluminarea Columnei lui Traian în culorile drapelului național

de Miruna Cajvaneanu, N.O. HotNews.ro
Duminică, 14 Oct 2018 Actualitate | Esenţial
Aproximativ 400 de oameni au scandat duminică seara la Roma ”PSD, ciuma roșie”, ”Uniți salvăm toată România”, ”Vrem acasă, hoții nu ne lasă”, în timpul vizitei președintelui Klaus Iohannis în Italia.
Constructii
Foto: Pixabay

Construcțiile rezidențiale, în declin. Specialiștii recomandă cumpărarea de apartamente peste doi ani, pentru că vor fi mai ieftine cu peste 25%

de Florin Barbuta HotNews.ro
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele opt luni din acest an comparativ cu perioada similară a anului precedent cu 4,6%, se arată într-un comunicat al Institutului Național de Statistică (INS). Totuși, specialiștii se așteaptă la o scădere a prețurilor apartamentelor, cu 25-30%, în următorii doi - trei ani, mai ales după ce anul trecut volumul construcțiilor rezidențiale a crescut cu circa 70%.
Parchetul General
Foto: Facebook

Parchetul General, despre OUG pe legile justiției: Unele modificări încalcă ordinea constituțională

de I.B. HotNews.ro
Ministerul Public atrage atenția, duminică seară, asupra pericolului încălcării ordinii constituționale prin adoptarea unora dintre modificările propuse în ordonanța de urgență privind legile justiției ce ar urma să fie adoptată luni, în ședință de Guvern anunță Mediafax.
Mitropolitul Teofan
Foto: Facebook

IPS Teofan: Invalidarea referendumului este o rană. Ne cerem iertare celor care nu au fost la vot și au ascultat alte voci / Poate nu am fost convingători 

de DG HotNews.ro
Duminică, 14 Oct 2018 Actualitate | Esenţial
Invalidarea referendumului pentru familia tradițională este o ”rană” pentru biserică, a spus duminică mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Teofan, la finalul slujbei de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. El a mai afirmat că biserica își cere iertare celor care nu au mers la vot, pentru că, poate, oamenii BOR nu au fost suficient de convingători, iar aceștia ”au ascultat alte voci”. Teofan a adăugat că ”vom duce crucea cea grea a consecințelor care decurg din nevalidare”.
Donald Trump
Foto: Captura YouTube

Trump: Oamenii de știință care se ocupă de schimbarea climatică urmăresc scopuri politice

de Anda Zahiu HotNews.ro
Președintele SUA, Donald Trump, acuză cercetătorii preocupați de schimbarea climatică de scopuri politice. Acesta spune că nu se îndoiește că oamenii se află în spatele încălzirii globale, scriu cei de la BBC.
Angela Merkel
Foto: Facebook

UPDATE Cutremur politic la alegerile din Bavaria, cu posibile reverberații la nivel federal / Rezultatele oficiale

de Dani Rockhoff HotNews.ro
Duminică, 14 Oct 2018 Actualitate | Internaţional
9,5 milioane de cetățeni ai Statului Liber Bavaria au fost chemați duminică la urne. La orele prânzului, jumătate dintre ei votaseră deja. Implicarea a fost mare, cu 3.4 procente superioară participării la vot acum cinci ani. Probabil că rezultatele vor indică prăbușirea supremației absolute a partidului-mamut bavarez CSU, care a pierdut în sondaje câte zece procente în favoarea Verzilor și a Alternativei pentru Germania. De două lucruri nu pare să își fi dat seama CSU în campania sa electorală tradițională: că structură electoratului s-a schimbat și că nu poate coabita cu SPD-ul, care e la putere și la nivel central, așa cum ar vrea.
Maia Morgenstern
Foto: Hotnews

​VIDEO INTERVIU Cât de greu ajunge un actor român la Hollywood? Maia Morgenstern despre rolul din Patimile lui Hristos: ”Sufletul meu a fost călcat în picioare...”

Vineri, 12 Oct 2018 Life | Showbiz
După 14 ani de la apariția filmului ”Patimile lui Hristos”, actrița Maia Morgenstern consideră că timpul i-a vindecat sufletul după ce a fost criticată pentru rolul Fecioarei Maria, în pelicula regizată de Mel Gibson. ”M-am întrebat de ce îmi e așa de greu să vorbesc, de ce trebuie să îmi fie frică, de ce să mi se strângă sufletul, de ce trebuie să iau poziție defensivă?”, a adăugat actrița. Pe de altă parte, acest rol i-a adus și foarte multă dragoste, în timp verificată,  din partea oamenilor. Maia Morgenstern a explicat de ce este atât de greu pentru un actor român să ajungă în Cetatea Filmului, la Hollywood. ”Ei sunt artiști și își apără locul. E lumea lor”, susține una dintre cele mai apreciate actrițe din România. 
Traian Basescu
Foto: captura B1 TV

Băsescu, despre invalidarea referendumului: A fost o notă de plată a electoratului pentru Dragnea și biserică. Liderii BOR au plătit pentru aroganța și mercantilismul lor 

de DG HotNews.ro
Sâmbătă, 13 Oct 2018 Actualitate | Esenţial
Fostul președinte Traian Băsescu spune, referitor la invalidarea referendumului, că românii au vrut să sancționeze instituția politică și Biserica Ortodoxă Română. Oamenii au înțeles că Liviu Dragnea voia să se folosească de scrutin pentru a se legitima într-un moment de criză. În plus, ei sunt deranjați de aroganța și mercantilismul liderilor BOR.Alte titluri din Actualitate:

Băsescu exclude o candidatură pentru Parlamentul European: Împlinesc 67 de ani în noiembrie. Tot ameninț că îmi scriu memoriile 
Rouhani: SUA vor schimbarea regimului din Iran și folosesc războiul psihologic și economic 
VIDEO UPDATE Trump avertizează Arabia Saudită că ar putea suporta o pedeapsă drastică în cazul jurnalistului Khashoggi
Franța construiește un zid la granița cu Belgia pentru a împiedica răspândirea pestei porcine 
VIDEO Antonio Guterres cere adevărul în cazul dispariției jurnalistului saudit: Sunt îngrijorat că astfel de situații vor deveni noua normalitate
Noi promisiuni ale Primăriei Capitalei: Servicii medicale speciale pentru 85.000 de sportivi
Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, dispărut pe 2 octombrie, și-ar fi înregistrat propria moarte


ECONOMIE

Vytenis Andriukaitis- comisar UE pentru Sanatate
Foto: Hotnews
Corespondență de la Bruxelles

​INTERVIU VIDEO. „Ministru” al UE: Izbucnire foarte gravă a pestei porcine în România. E ușor să ceri guvernului să interzică oamenilor să crească porcul în curte, dar vă gândiți la consecințele sociale, la tradiții? Teoria conspirației e populară

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Joi, 11 Oct 2018 Economie | Consumator
România a cheltuit aproximativ un sfert (24% mai exact) din fondurile europene de urgență acordate de Uniunea Europeană pentru prevenirea și combaterea pestei porcine africane, potrivit unor informații comunicate de Direcția generală de Sănătate (DG SANTE) a Comisiei Europene. Cu toate astea, comisarul european pentru Sănătate și siguranță alimentară, social-democratul lituanian Vytenis Andriukaitis, direct competent în acest domeniu, a declarat, într-un interviu video acordat HotNews, la Bruxelles, că Guvernul României a întreprins măsurile de conbatere și prevenire a bolii, cerute de Comisie.
Ceai
Foto: Pixabay

​Gândirea asiatică în practică. Drama angajaților serialelor coreene/ VIDEO Indian suspendat pentru că maimuța a condus autobuzul/ Japonia va acorda rezidență permanentă muncitorilor străini/ Hong Kong va construi case pe insule artificiale

de Florin Barbuta HotNews.ro
Sâmbătă, 13 Oct 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Asia are multe concepte și idei care nu ne sunt familiare. Multe dintre acestea se pot găsi în știrile presei de pe continent. Vă prezentăm mai jos cinci subiecte, unele poate ciudate, care ne-au atras atenția în această săptămână.
Motor BMW 2 litri diesel
Foto: BMW

RAR îndeamnă românii să-și cumpere mașini Euro 6 și Euro 5. Și să le întrețină corespunzător, altfel ar putea fi scoase din parc

de Adrian Mitrea 0-100.ro
Joi, 11 Oct 2018 Economie | Auto
Registrul Auto Român, prin vocea directorului tehnic Cristian Bucur, recomandă românilor să-și cumpere mașini la mâna a doua Euro 6 și Euro 5, iar apoi să le întrețină corespunzător, deoarece există riscul ca mașinile neconforme pe partea de emisii poluante să fie scoase din parcul auto național. Bucur n-a precizat prin ce mijloace vrea RAR să facă acest lucru, dar reiese o clară aplecare a controalelor spre partea de emisii a mașinilor din România.


SPORT

Caroline Garcia
Foto: wta/ twitter

Caroline Garcia a câştigat turneul WTA de la Tianjing

de A.I. HotNews.ro
Sportiva franceză Caroline Garcia a obţinut primul titlu al sezonului, după ce a câştigat, duminică, turneul de la Tianjing (China).
Catalin, Mihai si Eric
Foto: Hotnews

​VIDEO INTERVIU Țuțuian Cătălin: Avem o performanță majoră în karting, Eric Enache e vicecampion european și se bate cu fiii unor foști mari piloți de F1 / Un sport dur cu bugete de până la 200 de mii de euro pe an / De ce nu vom avea prea curând un român în Formula 1

Vineri, 12 Oct 2018 Sport | Motor
​”Alexander Wurz, fostul mare pilot de F1, vine pentru fiul său cu tirul de logistică la competiții. Noi mergem și ne punem un cort acolo și tot i-am bătut”. Erik Enache a devenit la doar 9 ani vicecampion european la karting, una din cele mai mari performanțe din motorsportul românesc. Mihai Muncean a terminat pe locul 8. Ambii sunt antrenați de pilotul Cătălin Țuțuian, fost la rândul lui vicecampion european de karting la juniori și primul român ajuns în Formula Renault. Despre cum ajungi la karting, ce bugete presupune performanța în acest sport, care sunt copiii marilor piloți de F1 care concureaza cu băieții noștri, care sunt etapele pe care le parcurge un pilot spre vârful automobilismului și de ce e mult prea devreme ca să sperăm a avea un pilot în Formula 1, în interviul pe care vi-l prezentăm azi.


Bancul zilei

Bancul zilei: Care este diferența dintre mită și dar?

de I.B. HotNews.ro
Care este diferența dintre mită și dar? 

Un dar este atunci când cel care primește spune: "Mulțumesc!", iar cel care dă spune: "Să nu mai vorbim despre asta!"


LIFE

vedete
Foto: Colaj foto

Caru' cu vedete: Michael Buble e decis să se retragă din muzică. Boala fiului l-a făcut să vadă viața altfel; Vila Madonnei se dă cu 35 de milioane $; Și-a operat Delia nasul? A răspuns fără să stea pe gânduri

de Cristina Filip HotNews.ro
Pamela Anderson, închisă într-o cușcă la Paris. Motivul este unul emoționant. Pamela Anderson a fost închisă într-o cușcă la Paris. Actrița s-a alăturat unui...

Misha, primul interviu după divorțul de Connect-r: ”Pur și simplu s-a întâmplat. M-am îndrăgostit!” Misha a vorbit pentru prima oară despre...
faze tari
Foto: Colaj foto

Faze tari: Surpriză devastatoare pentru un bărbat care a căutat indicații pe Google Maps; O șoferiță de TIR din Brăila, amendată cu 500 de lei pentru că a criticat poliția pe Facebook; După 74 de ani, un nepot a descoperit rămăşiţele avionului în care bunicul său a murit în cel de-Al Doilea Război Mondial

de Cristina Filip HotNews.ro
Pensionarul culturist se antrenează în balcon. Bravo lui! Mircea Sibiceanu (60 de ani), din Piteşti, a obţinut recent titlul de ...

A salvat un pui de urs rămas orfan. Apoi, după 6 ani, animalul i-a făcut ceva teribil! În loc să fugă, lui Casey i s-a făcut milă de...
utile
Foto: Colaj foto

​Utile: Dieta care întârzie îmbătrânirea și crește potența bărbaților; Mustul, concentrat de sănătate; 5 fructe care te vor ajuta să pierzi în greutate

de Cristina Filip HotNews.ro
Principala hrană a creierului tău. Combustibilul de bază fără de care nu funcționează corect.  Creierul uman este alcătuit 60% din grăsime, adică...

Alcoolul: o problemă pentru mame. Se pare că în ultima vreme, femeile au devenit un partener demn de luat în seamă atunci când vine vorba de băut, cel puţin când vine vorba de...


Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Care este diferența dintre mită și dar?
Care este diferența dintre mită și dar? Un dar este atunci când cel care primește spune: "Mulțumesc!", iar cel care dă spune: "Să nu mai vorbim despre asta!"
Bancul zilei: Soluție eficientă pentru bugetul lui 2019
Ministrii Teodorovici și Andrușcă stau la o bere in octombrie 2018 şi vorbesc de-ale guvernarii.- Măi, zice Teodorovici, ţie cum îţi merge?- Prost tare, zice-al doilea, da' ţie?- Prost, prost, e criminală situaţia...
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version