Autostrada Ploiesti - Comarnic - Brasov, un proiect care se chinuie sa demareze
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Autostrada Ploieşti-Comarnic-Braşov: Cinci investitori interesaţi de realizarea PPP-ului / Cine sunt firmele interesate / Pro Infrastructura: „O mascaradă penibilă, o glumă proastă!”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Guvernul anunţă că cinci investitori au depus oferte pentru realizarea prin Parteneriat Public-Privat a autostrăzii Ploieşti - Braşov, dar nu spune clar cine sunt firmele interesate. Informaţiile despre ofertanţi apar, însă, în Sistemul de Achiziţii Publice - două asocieri din China, una din Turcia, Strabag din Austria şi Acciona din Spania. Asociaţia Pro Infrastructură cataloghează toată procedura derulată de Comisia Naţională de Prognoză drept o „mascaradă penibilă”. „CNSP nu ştie nimic. Toate clauzele contractuale pot fi negociate ulterior, total netransparent şi subiectiv. Pe lângă riscul evident de corupţie, incertitudinea este flagrantă. (...) credem cu tărie că această licitaţie pentru PPP Ploieşti-Braşov este o GLUMĂ PROASTĂ făcută pe bani publici.”, transmite ONG-ul.
Viorica Dancila
Foto: Agerpres

​VIDEO Reacţia Comisiei Europene pentru Dăncilă: Să ne urmărească mai atent

de CZ HotNews.ro
Comisia Europeană este instituţia care a creat poduri între estul şi vestul Europei, inclusiv prin alocarea de fonduri europene în est, a declarat, luni, la Bruxelles, purtătorul de cuvânt al CE, Margaritis Schinas, în urma unor acuzaţii lansate de premierul român, Viorica Dăncilă.
Permise auto
Foto: AGERPRES

Afacerea emiterii permiselor de conducere: România plăteşte de peste 10 ani, fără licitaţie, zeci de milioane de dolari unei firme canadiene, care deţine un astfel de sistem / Contractul din acest an depăşeşte 26 milioane de dolari

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat Bucuresti (RAPPS) a atribuit, fără licitaţie, în luna mai din acest an, un contract de peste 26,2 milioane de dolari către firma canadiană Canadian Bank Note Company, pentru furnizarea a 1,68 milioane permise de conducere, 2,5 milioane certificate de înmatriculare şi un milion de autorizaţii provizorii de circulaţie solicitate de MAI, plus aplicaţii şi echipamente. Plata documentelor către furnizorul canadian, care deţine dreptul de autor/copywright asupra unui astfel de sistem, se efectuează lunar în baza emiterilor de documente.
  • Vezi în articol câte contracte au fost încheiate în ultimii ani de RAPPS cu această firmă. Datele din SEAP arată că există un contract vechi din anul 1994.
Mihai Maci
Foto: Arhiva personala

Despre virtuţile incompetenţei şi ale imposturii

de Mihai Maci Contributors.ro
Incompetentul, cel ce nu ştie cum se face ceva (de care – teoretic – se ocupă), cel ce face mereu gafe, “săracul cu duhul”, cel ce cade în ridicol, cel care bate în masă tovărăşeşte şi căruia-i mai scapă câte una, neaoşă, are un mare un avantaj: e un tip uman universal. Râdem de el, îl beştelim şi-l dăm naibii, dar – finalmente – ne recunoaştem în el: “e de-al nostru”. Şi, când îl vedem – deopotrivă ironic şi nostalgic – în felul acesta, ne încearcă ispita unui gând: “dacă ea/el a putut, eu de ce n-aş putea?”
Ilan Laufer si Liviu Plesoianu
Foto: Facebook

Ilan Laufer spune că Viorica Dăncilă l-a numit consilier onorific

de Redactie HotNews.ro
Ilan Laufer, fost ministru pentru mediul de afaceri, a anunţat pe contul său de Facebook, că premierul Viorica Dăncilă l-a numit în funcţia de consilier onorific. Reamintim că în luna noiembrie, Ilan Laufer a declanşat un scandal uriaş după ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să-l numească în funcţia de ministru al dezvoltării. Laufer l-a acuzat atunci pe Iohannis că este antisemit.


Moldova se Dezvolta
Foto: Hotnews

Şapte primari din Moldova au semnat înfiinţarea alianţei „Moldova se Dezvoltă” după modelul „Alianţa Vestului”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Primarii municipiilor Iaşi, Suceava, Botoşani, Piatra Neamţ, Roman, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc au înfiinţat, luni, alianţa „Moldova se Dezvoltă”, după modelul „Alianţa Vestului” semnată recent de primarii din Cluj, Oradea, Arad şi Timişoara. Primarii din Nordul Moldovei vor ca prin noua alianţă să promoveze marile proiecte de infrastructură de care Moldova are nevoie, investiţii publice sau private, precum şi proiecte in educaţie, sănătate, mediu şi turism.
Concerte Parcul Sebastian
Foto: Facebook

Primăria Sectorului 5 plăteşte circa 20.000 de euro pentru trei concerte care au avut loc în Parcul Sebastian: Andra, Paraziţii şi Steliana Sima

de Catiuşa Ivanov HotNews.ro
Primăria Sectorului 5, prin Centrul Cultural şi de Tineret " Ştefan Iordache", plăteşte 27.917 lei pentru un recital live de 45 minute cu trupa Parazitii şi 55.930 lei pentru un concert Andra de 30 de minute, potrivit sistemului electronic de achiziţii publice. Ambele contracte au fost date prin achiziţie directă în data de 12 decembrie. Centrul Cultural a mai achiziţionat servicii artistice de muzică populară - interpret Steliana Sima - pentru suma de 10.000 lei. Achiziţia a fost făcută pe 14 decembrie.

wi-fi
Foto: Pixabay
 documente
(25 Oct 2018) PDF, 2MB

Huawei, Orange şi Telekom se luptă pe mega-contractul de peste 165 milioane de lei pentru internet wireless în 4.500 de şcoli

de Adrian Vasilache HotNews.ro
Trei oferte au fost depuse în cadrul mega-licitaţiei de peste 165 milioane de lei pentru platforma naţională de internet wireless în 4.500 de şcoli, arată datele din Sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP). Huawei Technologies (ca unic ofertant), Orange România (având ca subcontractanţi pe Datanet Systems, Cronus eBusiness şi Felix Telecom) şi Telekom Romania Mobile (fostul Cosmote, având ca subcontractanţi pe Nova Tech Integrated Solutions, Intech Solutions şi Croatian Telekom - terţ susţinător) au depus oferte pentru câştigarea acestui contract.
  • Vezi în articol cine sunt firmele care se luptă pe acest contract.


Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro

Iohannis acuză „veritabile campanii calomnioase” împotriva unei minorităţi naţionale, promovate de demnitari guvernamentali şi parlamentari: „Este un curs periculos”

de C.D. HotNews.ro
Preşedintele Klaus Iohannis, susţine, într-un mesaj cu ocazia zilei minorităţilor, că demnitari guvernamentali şi parlamentari au promovat „veritabile campanii calomnioase împotriva unei minorităţi naţionale şi a reprezentanţilor acestei”. Şeful statului nu precizează exact despre cine este vorba, însă în ultima perioadă, o serie de reprezentanţi ai PSD, printre care Ilan Laufer, Liviu Pop şi Darius Vâlcov, au susţinut că Forumul Democrat al Germanilor din România este mostenitorul unei „organizaţii naziste”.
Transgaz
Foto: Transgaz

Transgaz primeşte un împrumut de 50 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii pentru o conductă care va transporta gazele din Marea Neagră

de CP HotNews.ro
Banca Europeană de Investiţii (BEI) acordă 50 de milioane de euro pentru finanţarea unei noi conducte, care va conecta resursele de gaze naturale ale României de la ţărmul Mării Negre atât cu reţeaua naţională de transport de gaz, cât şi cu coridorul BRUA. Această tranzacţie este susţinută de Fondul European pentru Investiţii Strategice (EFSI), pilonul financiar al Planului de investiţii pentru Europa, cunoscut drept "Planul Juncker", potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.
Alexandru Stancu, Livia Tuluianu
Foto: Deloitte Romania
Dosare Juridice - Fiscalitate

TVA de 5% pentru servicii de restaurant şi catering. Instrucţiunile de aplicare aduc exemple, dar anumite neclarităţi rămân

de Alexandru Stancu, Livia Tuluianu Deloitte Romania
Scăderea cotei de TVA pentru serviciile de restaurant şi catering, de la 9% la 5%, începând cu 1 noiembrie, a generat incertitudine privind punerea în aplicare. În lipsa unor norme explicite la momentul implementării, mediul de afaceri a ridicat întrebări privind "graniţa" dintre cota redusă de 9% aplicabilă livrărilor de alimente, şi cota redusă de TVA de 5% aplicabilă prestărilor de servicii de restaurant şi catering. În acest context, Ministerul Finanţelor a emis, prin ordin, instrucţiunile de aplicare unitară care încearcă să clarifice diferenţa, din perspectiva cotei de TVA aferente, dintre o prestare de servicii de restaurant şi catering şi o livrare de bunuri.
Vreau sa pedepsesc oameni
Foto: Casa Jurnalistului

Ai maimuţa prăjită? Poliţia, părinţii, Facebook-ul te ajută să fii viril şi viral. Bully-ingul tău împrăştie frica. Despre siguranţa personală în era #toastedmonkey

de Eugen Istodor HotNews.ro
Story-ul e pe Casa Jurnalistului de vreo două zile. Dar bântuie ca mireasa fără cap prin toată blogosfera. Cică ar fi mari dubii în povestea asta, când, în fapt, o fată trăieşte o tragedie Punct Şi tu eşti laş-laş-laş. Povestea asta este despre cât de decerebrat eşti. Şi cum îţi construieşti fără minte propria vulnerabilitate în 2018, din fotoliul de-acasă. Faci la secundă gesturi de maimuţă prăjită. Gesturi de mitralieră. Consecinţe? Maxim bagi #bullying, sau #revengeporn. Şi gata, ca o bubiţă, trece. Da-i cu make up, nu se vede. Stop joc! Hai împreună să gândim mai mult despre această stare de maimuţă prăjită. #toastedmonkey
anatomia-stretchingului
Foto: Hotnews

Ghid ilustrat de antrenament pentru cresterea flexibilitatii si a fortei musculare. Anatomia stretchingului

de A.V. HotNews.ro
Fie ca vrei sa-ti cresti flexibilitatea, sa-ti imbunatatesti performantele atletice sau sa-ti reduci durerile si tensiunea musculara, Anatomia stretchingului este ghidul tau vizual pentru o tehnica corecta a intinderilor.
Star taxi
Foto: Hotnews

Procesul pentru anularea hotărârii Consiliului General prin care aplicaţiile de taxi au fost interzise ajunge la Curtea Europeană de Justiţie

de Catiuşa Ivanov HotNews.ro
Tribunalul Bucureşti a admis, pe 14 decembrie, întrebările preliminare formulate de Star Taxi si mută la Curtea Europeana de Justiţie a Uniunii Europene judecata privind anularea Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti numărul 626/2017, prin care s-a încercat interzicerea aplicaţiei Star Taxi, potrivit unui comunicat de presă emis de companie. La începutul lunii noiembrie, Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză Star Taxi, suspendând actul administrativ.
Vesta galbena Italia
Foto: Hotnews
Corespondenţă din Roma

Miniştrii italieni Di Maio şi Toninelli, “bătălie împotriva şmecherilor cu maşini străine”. Cum răspund românii din Italia, afectaţi de noua lege: “Nu suntem noi şmecherii, am fost prinşi într-o capcană”

de Miruna Căjvăneanu HotNews.ro
Au trecut două săptămâni de la intrarea în vigoare a “Decretului cu privire la siguranţa publică”, ce poartă numele ministrului italian de interne, Matteo Salvini. Schimbarea Codului Rutier interzice circulaţia autovehiculelor înmatriculate în alt stat, conduse de un cetăţean care are reşedinţa în Italia de peste 60 de zile. Cele mai numeroase victime ale decretului sunt printre cetăţenii români: zeci de cazuri de amenzi şi maşini sechestrate au apărut deja în presa italiană.
Liviu Dragnea
Foto: Facebook

UPDATE Deputaţii Mohaci şi Popa, proaspăt plecaţi la partidul lui Victor Ponta, revin în PSD

de R.M. HotNews.ro
UPDATE Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Daniel Suciu, a anunţat că Mihai Mohaci şi Mihai Popa, care plecaseră la începutul lunii decembrie la partidul lui Victor Ponta, revin la PSD.

Dragnea si Dancila
Foto: Digi 24

Digi 24: ​Fost deputat PSD: Guvernul a publicat noua hartă de putere în PSD

de Digi 24 Digi 24
​Deputatul Cătălin Nechifor, fost membru al PSD, în prezent membru al partidului condus de Victor Ponta, susţine că banii alocaţi de Cabinetul Dăncilă prin Hotărârea de Guvern nr. 977 adoptată pe 13 decembrie creionează „noua hartă de putere în PSD”. Adică, actul normativ indică liderii locali care se află în acest moment în graţiile lui Liviu Dragnea, respectiv pe cei care au ieşit.


Bogdan Constantinescu
Foto: Printec Group
Articol recomandat de Printec Romania

​"Încrederea, factor major in evoluţia modului în care efectuăm plăţile": Interviu cu Bogdan Constantinescu, Regional Managing Director, Printec Group Romania

de Smile Media
Ce ai spune dacă, în loc să introduci codul PIN pentru o tranzacţie cu cardul, te-ai identifica doar atingând terminalul cu palma, în timp ce acesta te anunţă ce promoţii sunt în derulare la supermarketul de vis-a-vis? Sau dacă ai plăti benzina chiar la punctul de alimentare, fără să mai fie nevoie să stai la coadă şi imediat, tot cu cardul, ţi-ai putea lua rapid o cafea de la automatul apropiat, fără să fie nevoie să te scotoceşti după mărunt sau să te întrebi dacă aparatul va putea să îţi dea rest? Sunt lucruri care se întâmplă deja, în alte colţuri ale lumii, şi care schimbă rolul pe care cardul îl are în viaţa noastră.
Coreea de Nord
Foto: Stirile ProTV

Stirile ProTV: Trei tinere din Coreea de Nord, prinse în timp ce fugeau în China. Ce vor păţi

de Stirile ProTV Stirile ProTV
Trei femei din Coreea de Nord au fost arestate la graniţa cu China, după ce au fost prinse în timp ce voiau să fugă în ţara vecină.
Ghita si Morosanu
Foto: Digisport.ro

DigiSport: Cătălin Moroşanu: "Daniel Ghiţă ne minţea că e retras". Imaginile spun totul: "Am primit clipul ăsta"

de Digisport Digisport.ro
Cătălin Moroşanu nu a rămas dator la atacurile lui Daniel Ghiţă. El a dezvăluit că ar fi primit nişte imagini recente în care apare Ghiţă participând într-o competiţie de wushu.
Bogdan Chiritoiu, presedinte Consiliul Concurentei
Foto: Consiliul Concurentei

Consiliul Concurenţei: Nu am fost sesizaţi de BNR cu privire la posibile înţelegeri ilegale între bănci. Daniel Zamfir a lansat în spaţiul public un fake news

de DP HotNews.ro
Consiliul Concurenţei nu a primit nicio sesizare de la instituţiile publice referitoare la posibile înţelegeri ilegale între bănci în ceea ce priveşte creditarea companiilor, au transmis luni reprezentanţii instituţiei, după ce parlamentarul Daniel Zamfir ”a lansat în spaţiul public, la sfârşitul săptămânii trecute, un fake news conform căruia Consiliul Concurenţei ar fi fost sesizat de Banca Naţională a României privind existenţa unei înţelegeri între bănci”. Potrivit comunicatului Concurenţei, înţelegerea sugerată de Zamfir ar fi fost făcută pentru a limita creditarea către companii şi s-ar fi redactat un raport de control în acest sens, pe care autoritatea de concurenţă l-ar fi muşamalizat.
istoria-cuplurilor-regale
Foto: Hotnews
​Recomandare de lectura

11 cupluri regale care au scris istoria împreună, din antichitate până în epoca modernă!

de A.V. HotNews.ro
Jean-François Solon caută pentru prima dată femeia de lângă bărbatul de la putere şi invers, pentru a ne dezvălui istoria „la patru mâini” a cuplurilor în decurs de paisprezece secole: de la Iustinian şi Teodora la Nicolae al II-lea şi Alexandra, Isabella de Castilia şi Ferdinand de Aragon, Ludovic al XIII-lea şi Ana de Austria, Ludovic al XVI-lea şi Maria-Antoaneta, Napoleon al III-lea şi Eugenie sau Franz Josef şi Sissi.
Sondaj emigrare
Foto: Hotnews

​SONDAJ V-aţi gândit să emigraţi?

de Red. Stiri HotNews.ro
România se confruntă cu un val fără precedent de oameni care au părăsit ţara, iar majoritatea tinerilor vor să facă acelaşi lucru, potrivit studiilor sociologice. Situaţia politică şi guvernarea amplifică discuţiile pe această temă, de câţiva ani.
  • Te-ai gândit să emigrezi? Participă la sondajul HotNews.ro
Ninsoare in Bucuresti
Foto: Hotnews

Cum va fi vremea de Crăciun

de Redactia HotNews.ro
Vremea va fi mai rece decât în mod normal în următoarele patru zile, după care se va încălzi, astfel că de Crăciun temperaturile vor fi uşor ridicate faţă de această perioadă. Meteorologii spun că în majoritatea zonelor ţării temperaturile maxime vor ajunge până la 5-6 grade. După Crăciun, vremea se va răci din nou, potrivit meteorologilor.
Preşedintele Klaus Iohannis
Foto: Hotnews

Iohannis: Memoria martirilor Revoluţiei este întinată de încercările disperate ale unor infractori, în frunte cu Dragnea, de a impune amnistia

de R.P. HotNews.ro
Memoria martirilor Revoluţiei este întinată de încercările disperate ale unor infractori în frunte cu Dragnea, aceştia dorind să impună amnistia chiar în aceste zile în care se împlinesc 29 de ani de la momentul în care românii au ieşit în stradă pentru libertate, a transmis, pe Facebook, preşedintele Klaus Iohannis.
Clubul Taranului Roman (str. Monetariei nr. 3)

Sambata, 24 NOE ora 10:30 - Coliba iepurasului - La Clubul Taranului
           ora 11:45 - Atelier creativ: Ornamente de iarna

Sambata, 8 DEC ora 10:30 - Craiasa zapezii + Intalnire cu Mos Craciun 
                          - la Clubul Taranului                         
        
Duminica, 9 DEC ora 11:00 - Poveste de iarna La Sala Dalles
         ora 11:45 - Atelier: Ratustele mele                       
        
Sambata, 15 DEC ora 11:00 - Darul de Craciun La Sala Dalles

Duminica, 16 DEC ora 10:30 - Poveste de iarna + Intalnire cu Mos Craciun 
 - la Clubul Taranului

Utilaj agricol inteligent
Foto: Hotnews

VIDEO Tunning la tractorul vechi, în România: Autoghidare, memorie de rând, senzori

de Adi Iacob HotNews.ro
În prezent, orice tractor poate fi transformat într-un utilaj agricol smart. Cu câteva mii de euro, chiar şi utilajele vechi pot fi echipate cu instalaţii de ghidare prin satelit sau diferite software-uri care să uşureze munca fermierilor.
Vlad Circiu
Foto: Facebook
 documente
(06 Dec 2018) PDF, 445KB

​Anunţ umanitar: La doar şase ani, Vlăduţ a fost diagnosticat cu neuroblastom şi are nevoie de ajutor

de I.B. HotNews.ro
Lumea lui Vlad şi părinţilor săi, Paula şi Sorin Cîrciu, s-a schimbat într-o clipită, când, la începutul lui noiembrie, a fost diagnosticat cu neuroblastom şi cu alte două tumori la plămâni.
Theresa May
Foto: Agerpres/AP

Brexit Un nou test pentru Theresa May: S-ar putea confrunta cu un nou vot de încredere în Parlament, după ce a supravieţuit celui din propriul partid

de DG HotNews.ro
Partidul Laburist, principalul partid de opoziţie, va cere luni o moţiune de cenzură în Parlament împotriva premierului Theresa May în cazul în care aceasta nu anunţă o dată exactă la care să fie supus votului acordul Brexit, spun surse din partid citate de Reuters.

Elevi intr-o scoala din Romania
Foto: Agerpres

Toate şcolile din judeţul Timiş rămân închise marţi. În Mehedinţi şi Arad, în alte zeci de şcoli nu se vor ţine cursuri

de A.O. HotNews.ro
Şcolile din judeţul Timiş vor rămâne închise şi marţi din cauza ninsorilor, anunţă Ministerul Educaţiei. De asemenea, marţi nu se vor ţine ore în 40 de unităţi de învăţământ din judeţul Arad, în 24 de şcoli din judeţul Mehedinţi, în timp ce în Vâlcea va fi închisă o şcoală.
Medici
Foto: sxc.hu

28 de medici de familie din Covasna se apropie de vârsta pensionării şi nu are cine să îi înlocuiască

de Alina Neagu HotNews.ro
28 de medici de familie din judeţul Covasna au împlinit sau vor împlini în curând vârsta de 65 de ani şi ar trebui să se pensioneze, dar nu are cine să îi înlocuiască, afirmă preşedintele Asociaţiei medicilor de medicină generală şi medici de familie din judeţul Covasna, dr. Lucia Seres.
topul companiilor
Foto: Wikimedia Commons

Topul celor mai inovatoare companii

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Cheltuielile pentru cercetare şi dezvoltare ale companiilor au crescut cu 11% în 2018 la nivel global, ajungând la un total de 782 de miliarde de dolari, conform unei analize PwC. La nivel global, toate regiunile au înregistrat o creştere a investiţiilor în cercetare şi dezvoltare în ultimul an, majorări semnificative înregistrându-se în China (+34%) şi Europa (+14%), în vreme ce în America de Nord (+7,8%) şi Japonia (+9,3%) ratele de creştere ale investiţiilor în acest domeniu au fost mai lente. Iată cele mai inovatoare companii la nivel global.


Conditii de iarna
Foto: pixabay.com

Un deputat ALDE propune zile libere pentru părinţi în zilele în care şcolile sunt închise

de Redactia HotNews.ro
Deputatul ALDE Marian Cucşa vrea să depună în Parlament o iniţiativă prin care în situaţiile în care sunt închise şcolile unul dintre părinţi să aibă liber de la serviciu.
Claudiu Manda
Foto: Agerpres

Claudiu Manda: Aministia şi graţierea se fac, nu se discută

de MH HotNews.ro
Aministia şi graţierea se fac, nu se discută, a declarat, luni, vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda. Rugat de jurnalişti să explice aceste afirmaţii, senatorul PSD a spus că dacă Guvernul adoptă, argumentat, o Ordonanţă pe amnistie, "nu stăm să facem dezbatere despre acest subiect".
Carlos Ghosn
Foto: Hotnews

Telenovela de la vârful Renault - Nissan continuă - Apar mereu informaţii despre Ghosn şi neînţelegerile sale cu şefii Nissan. Reabilitarea marelui şef pare imposibilă, chiar şi dacă va fi declarat nevinovat

de Vlad Barza HotNews.ro
Carlos Ghosn, cel mai influent om din industria auto, este în arest din 19 noiembrie şi lucrurile se precipită în cadrul alianţei unde ies la iveală tot mai multe neînţelegeri între Renault şi Nissan. Tot mai mulţi spun că Ghosn nu va mai putea reveni nici dacă acuzaţiile se vor dovedi nefondate. În plus, opulenţa casei lui Ghosn de la Beirut, cumpărată şi renovată pe banii Nissan, a uimit multă lume în compania unde stilul luxos de viaţă a lui Ghosn nu era privit cu ochi buni.
Michal Szczurek , CEO ING Bank, Romania, la conferinta de luni
Foto: Hotnews

ING: De anul viitor, românii îşi vor putea deschide full digital un cont la noi. Banca a discutat deschis şi despre căderile de sistem care i-au adus amenda ANPC

de DP HotNews.ro
ING Bank România va permite, începând de anul următor deschiderea unui cont 100% online pentru românii care nu sunt clienţi ai băncii, cardul aferent contului urmând să fie livrat acasă, spun oficialii instituţiei financiare. ”Lucrăm la acest proiect prin care viitorii clienţi îşi vor putea deschide un cont printr-un proces full digital”, a precizat Robert Anghel, Head of mobile Payments la ING Bank. ING e cunoscută în piaţă ca fiind printre cele mai inovative bănci, dar şi prin cei mai vocali clienţi. ”Peste jumătate dintre ei sunt millennials, la fel ca majoritatea angajaţilor noştri în România. Sigur că reacţionează cel mai rapid şi cel mai vocal”, a spus luni, într-o întâlnire cu presa, Michal Jan Szczurek , care conduce de peste 6 ani operaţiunile ING în România.
Catalin Radulescu
Foto: Digi 24

Cătălin Rădulescu: Tudorel Toader să vină urgent cu Ordonanţă pe amnistie, care să includă şi faptele de corupţie

de Redactia HotNews.ro
Ordonanţa de Urgenţă pe aministie şi graţiere trebuie pusă în practică urgent de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi trebuie să vizeze şi faptele de corupţie, susţine deputatul PSD Cătălin Rădulescu. "Acest lucru nu trebuie discutat, trebuie dat", a afirmat Rădulescu.
Oltchim
Foto: AGERPRES

România, obligată de Comisia Europeană să recupereze 335 de milioane de euro de la Oltchim

de CP HotNews.ro
Comisia Europeană a decis că România trebuie să recupereze 335 de milioane de euro de la Oltchim, reprezentând ajutoare de stat incompatibile, acordate după 2012, după un proces eşuat de privatizare a companiei. Comisia Europeană consideră că rambursarea ajutoarelor îi aparţine Oltchim, deşi activele acesteia au fost vândute recent. Reamintim că active ale Oltchim au fost achiziţionate de Chimcomplex S.A. Borzeşti pentru 127 de milioane de euro.
Bogdan Capraru
Foto: Hotnews

Până acum, rezultatele programelor de educaţie financiară nu sunt suficient de vizibile. De unde ar trebui să pornim

Toată lumea vorbeşte în ultimul timp despre educaţie financiară, despre necesitatea şi imperiozitatea sa! Există şi diverse iniţiative din partea unor instituţii (bănci, instituţii financiare diverse, Banca Naţională a României, Autoritatea pentru Supraveghere Financiară, Asociaţia Română a Băncilor, diverse fundaţii etc.), publicaţii etc. care nu pot fi decât lăudabile prin prisma eforturilor asumate! Cu toate acestea, rezultatele nu sunt suficient de vizibile în societate, iar întrebarea este care ar fi soluţia pentru a creşte gradul de educaţie financiară?
Deputat ungar agresat in sediul televiziunii publice
Foto: Captura Twitter

VIDEO Ungaria: Deputaţi de opoziţie, târâţi pe jos şi scoşi cu forţa din sediul televiziunii publice

de R.M. HotNews.ro
Doi deputaţi de opoziţie au fost expulzaţi din sediul televiziunii publice ungare, luni dimineaţa, după ce şi-au petrecut noaptea acolo, în speranţa de a putea difuza un comunicat, după un important protest anti-Orban, potrivit imaginilor publicate pe reţelele sociale, scrie AFP.
Maternitatea Giulesti
Foto: Maternitatea Giulesti

Reluarea internărilor la Maternitatea Giuleşti ar putea fi decisă marţi

de Alina Neagu HotNews.ro
O decizie privind posibila reluare a internărilor la Maternitatea Giuleşti, sistate din data de 30 noiembrie, este aşteptată marţi, în funcţie de rezultatele analizelor de laborator, a anunţat luni ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.
Sorin Ionita
Foto: Arhiva personala

Iarna dictatorului de mucava, cu copiuţe de la Chişinău şi Budapesta

de Sorin Ionita Contributors.ro
Pentru că timpul i se împuţinează, deodată cu majoritatea parlamentară, Dragnea a ales ziua simbolică de 16 decembrie, când pornea revoluţia română la Timişoara în ’89, pentru a organiza un bizar team-building de partid (adică USL, incluzând şi apendicele Tăriceanu). Rostul a fost să culmineze cu un discurs-fluviu televizat, a la Hugo Chavez şi alţi demagogi sud-americani, evident pregătit din timp şi nu de echipa provincială Buşcu-Dinescu de la Scroviştea. Discursul marchează deschiderea anului de campanie 2019, cu parlamentare dar mai ales prezidenţiale, ce va fi de o virulenţă şi francheţe anti-UE cum n-am avut încă.
Mama si bebelus
Foto: PhotoExpress

Toţi copiii născuţi în maternităţile de stat beneficiază de control auditiv gratuit începând de luna aceasta

de Alina Neagu HotNews.ro
Toţi copiii născuţi în maternităţile de stat din România beneficiază, începând din această lună, de control auditiv gratuit, realizat cu aparatură medicală modernă. Ministerul Sănătăţii a extins programul de screening auditiv la nivel naţional.
Catriona Gray
Foto: Facebook

Catriona Gray (Filipine) a fost aleasă Miss Univers, de un juriu format în premieră doar din femei

de R.M. HotNews.ro
Miss Filipine a fost încoronată luni, la Bangkok, Miss Univers, preţioasa coroană fiindu-i acordată, pentru prima oară în cei 67 de ani de existenţă a competiţiei, de un juriu integral feminin, scrie AFP.
Trofeul Champions League
Foto: Uefa.com

​Champions League: Liverpool vs Bayern, Manchester United vs PSG şi Atletico vs Juventus, duelurile cap de afiş din optimi

de Adrian Ilincescu HotNews.ro
Luni a avut loc tragerea la sorţi a partidelor din optimile Champions League. Cel puţin la prima vedere, cele mai interesante dueluri ar putea fi: Manchester United vs PSG şi Liverpool vs Bayern Munchen. Real Madrid (campioana en-titre) se va duela cu Ajax, iar Barcelona cu Lyon. Intră în material pentru a vedea programul complet al optimilor.
Codrut Olaru
Foto: Agerpres

Ancheta privind acuzaţiile de plagiat în cazul fostului vice CSM Codruţ Olaru bate pasul pe loc. O comisie care să verifice acuzaţiile nu ar fi putut funcţiona decât dacă l-ar fi cooptat pe Tudorel Toader

de Redactia HotNews.ro
Ancheta privind acuzaţiile de plagiat aduse fostului vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii Codruţ Olaru bate pasul pe loc din cauza unor tergiversări la comisia de etică a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi. O comisie care ar fi urmat să verifice acuzaţiile a ajuns la concluzia că nu poate funcţiona decât dacă îl coopta pe actualul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, cel care a fost coordonatorul tezei magistratului, scrie Ziarul de Iaşi.
Instanta de judecata
Foto: pixabay.com

Forumul Judecătorilor: Declaraţiile lui Dragnea pot afecta grav încrederea cetăţenilor în justiţie / CSM să apere independenţa sistemului judiciar

de MH HotNews.ro
"Forumul Judecătorilor din România” cere Consiliului Superior al Magistraturii să apere independenţa sistemului judiciar, ca urmare a declaraţiilor de duminică ale lui Liviu Dragnea. Asociaţia spune că afirmaţiile liderului PSD pot afecta grav încrederea cetăţenilor în actul de justiţie.
Claudiu Manda
Foto: Agerpres

Manda: Guvernul nu o să-l anunţe pe Iohannis cu privire la ordinea de zi a şedinţelor. Ce prevede Constituţia

de DG HotNews.ro
Vicepreşedintele PSD al Senatului, Claudiu Manda, a susţinut luni că Guvernul are tot dreptul să refuze să-i transmită preşedintelui Klaus Iohannis ordinea de zi a şedinţelor Executivului atâta vreme cât acestea nu vizează chestiuni care ţin de politica externă sau de apărare. Constituţia îl contrazice însă pe senatorul social-democrat, precizând că şeful statului poate participa la şedinţele de guvern în care se dezbat ”probleme de interes naţional”.
Oleg Deripaska
Foto: Captura Twitter

Forumul de la Davos autorizează participarea oligarhilor ruşi vizaţi de sancţiunile americane, după ameninţările Moscovei

de R.M. HotNews.ro
Forumul Economic Mondial de la Davos (WEF) a autorizat în cele din urmă participarea oamenilor de afaceri ruşi vizaţi de sancţiunile americane, o condiţie pusă de Moscova pentru participarea la reuniunea anuală a elitei economice mondiale, scrie AFP.
date personale
Foto: PxHere

Consumatorii se tem de furtul de date personale - studiu

de RA HotNews.ro
Consumatorii acceptă noile tehnologii dar sunt îngrijoriaţi când vine vorba de încredinţarea propriilor date către companii, arată un studiu KPMG. Un sfert dintre ei ar refuza categoric să îşi vândă aceste date.
Liviu Dragnea
Foto: Facebook

Agenţia France-Presse, după discursul lui Dragnea: PSD acuză Bruxellesul de discriminare împotriva României / Multiplicarea discursurilor care amintesc de cele ale lui Viktor Orban

de R.M. HotNews.ro
Liderii stângii aflate la putere în România au atacat duminică Bruxellesul, care acţionează "discriminatoriu" faţă de această ţară care va prelua preşedinţia semestrială a Uniunii Europene începând cu 1 ianuarie, scrie AFP, care notează că social-democraţii şi-au multiplicat în ultimele luni discursurile suveraniste care reamintesc de cele ale premierului ungar Viktor Orban.
Dumuri afectate de ninsori
Foto: Politia Romana

Nouă atenţionare meteo: Ninsorile vor continua în cea mai mare parte a ţării şi se va forma polei. Localităţi rămase fără curent electric şi şcoli închise

de Redactia HotNews.ro
Meteorologii spun că ninsorile vor continua în cea mai mare parte a ţării şi se va depune un nou strat de zăpadă, iar în estul, centrul şi sud-estul ţării se va forma polei. Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis, luni, o nou informare potrivit căreia de la ora 12.00 şi până marţi la aceeaşi oră vor fi ninsori şi se va depune un nou strat de zăpadă. Ninsorile din ultimele ore au creat deja probleme în mai multe judeţe din ţară, cele mai afectate zone fiind Timiş, Vrancea, Bihor, Sibiu şi Braşov. Localităţi întregi au rămas fără curent electric, şcolile şi grădiniţele fiind închise. De asemenea, cursele de pe aeroportul din Sibiu au avut întârzieri de peste o oră, iar în Hunedoara au fost emise avertizări de avalanşă.

Dan Barna, optimism moderat privind şanşele moţiunii de cenzură: De fiecare dată când a fost vorba de vot Dragnea a ştiut să îşi ţină oamenii lângă el

de MH HotNews.ro
Liderul USR Dan Barna spune că are un optimism moderat în privinţa şanselor moţiunii de cenzură împotriva Guvernului care intră joi la vot, el precizând că a discutat cu câteva zeci de parlamentari, iar cifrele sunt variabile. El a mai spus că riscul adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă pe amnistie şi graţiere este unul foarte mare, iar dacă se va întâmpla acest lucru USR va fi în stradă, alături de oameni.
Sorin Buse
Foto: Renault

Sorin Buşe, fost ministru al Transporturilor în cabinetul Cioloş, a devenit consilierul lui Ludovic Orban

de I.R. HotNews.ro
Fostul ministru al Transporturilor în cabinetul condus de Dacian Cioloş, Sorin Buşe, a fost angajat pe post de consilier pentru relaţia cu mediul corporatist de liderul PNL Ludovic Orban, au precizat surse politice pentru Hotnews.ro.
retail-amelimentar-romanesc
Foto: KeysFin

Câţi bani dau românii pe alimente. Topul vânzătorilor şi angajatorilor

de RA HotNews.ro
Românii alocă cei mai mulţi bani pentru alimente şi băuturi din Uniunea Europeană, iar acest lucru se vede poate cel mai bine în cifrele de afaceri spectaculoase înregistrate de retaileri. Afacerile companiilor din comerţul alimentar românesc vor depăşi, în acest an, nivelul record de 100 miliarde de lei, arată o analiză KeysFin.
Brighton & Hove City Council
Foto: Facebook

Elevii din Marea Britanie vor fi învăţaţi că şi băieţii pot avea menstruaţie

de DG HotNews.ro
Elevii din Marea Britanie vor fi învăţaţi la cursurile de educaţie sexuală că şi băieţii pot avea menstruaţie, ceea ce reprezintă o victorie a activiştilor pentru drepturile persoanelor transsexuale, scrie The Telegraph. Guvernul consideră că şcolile sunt libere să stabilească modul în care tratează la cursuri subiecte care ţin de comunitatea LGBT.

Sebastian Grosjean
Foto: fftennis / twitter

Cupa Davis: Sebastien Grosjean, noul căpitan al echipei Franţei

de A.I. HotNews.ro
Sebastien Grosjean, fost numărul 4 mondial în 2002, a fost numit căpitanul nejucător al echipei Franţei de Cupa Davis, el semnând un contract valabil până la finalul sezonului 2020, informează lequipe.fr.
Dr. Victor Costache
Foto: MedLife.ro

Premieră mondială: malformaţie congenitală cardiacă complexă rezolvată endoscopic de către echipa Polisano-MedLife / ''Mulţi mi-au spus că şansele mele de a face handbal sunt spulberate. Domnul doctor îmi spune că am o inimă turbo acum''

de A.R. HotNews.ro
O echipă medicală din cadrul spitalului Polisano – MedLife, coordonată de conf. dr. Victor Costache, a gestionat cu succes şi în premieră mondială cazul unei tinere de 21 de ani, sportiv de performanţă, care suferea de o malformaţie congenitală complexă.
Europa League, tragere la sorti
Foto: Twitter/ UEFA Europa League

Europa League: Lazio vs Sevilla, derbiul din 16-imi (Programul complet al duelurilor)

de A.I. HotNews.ro
Lazio vs Sevilla este cel mai tare meci din 16-imile Europa League, conform tragerii la sorţi care a avut loc luni. Alte partide interesante mai sunt următoarele: Sahtior vs Eintracht Frankfurt, Celtic Glasgow vs Valencia, Sporting Lisabona vs Villarreal şi Galatasaray vs Benfica.
-
Foto: CFR Infrastructura

Din cauza vremii, duminică a fost zi neagră pentru călătoria cu trenul. Iaşi - Timişoara, 32 de ore. Bucureşti - Arad, 29 de ore

de Vlad Barza HotNews.ro
Duminică, începând cu ora 2.00, trenurile au acumulat întârzieri uriaşe din cauza căderii unor copaci peste liniile de contact în mai multe puncte din sud-vestul ţării. Situaţia s-a mai îmbunătăţit doar după ora 17.00, dar câteva trenuri au staţionat între 9 şi 15 ore, fie în zona Orşova, fie la câteva zeci de kilometri de Arad. A fost una dintre cele mai grave avarii din ultimii ani, deranjamentele înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică fiind numeroase şi greu de remediat. Două trenuri au acumulat şi peste 800 de minute întârziere.
Viorica Dancila si Klaus Iohannis la Cotroceni
Foto: Presidency.ro

Preşedintele Iohannis îi cere Vioricăi Dăncilă să îi transmită agenda fiecărei şedinţe de Guvern

de MH HotNews.ro
Preşedintele Klaus Iohannis i-a scris premierului Viorica Dăncilă, luni, cerându-i să îi comunice agenda fiecărei şedinţe de Guvern. Solicitarea şefului statului este una fără precedent, în contextul în care Cabinetul Dăncilă ar pregăti două Ordonanţe de Urgenţă - una pe tema Codurilor penale şi o alta privind aministia şi graţierea, ultima fiind cerută de Liviu Dragnea inclusiv duminică, la şedinţa Consiliului Naţional al partidului.
bacterii
Foto: Facebook

Pintea: Activitatea a fost suspendată în mai multe secţii ale spitalului din Roşiorii de Vede, unde a fost descoperită o bacterie foarte periculoasă

de MH HotNews.ro
Activitatea a fost suspendată în mai multe secţii ale spitalului din Roşiorii de Vede, unde a fost descoperită o bacterie foarte periculoasă la un pacient internat, a anunţat, luni, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Ea a spus că în acest an la spitalul din Roşiorii de Vede au fost închise mai multe secţii din cauza bacteriilor descoperite, iar lucrurile nu sunt în regulă acolo.
Minge de handbal
Foto: frh.ro

Digisport şi Telekom Sport vor transmite Mondialele şi Europenele de handbal (feminin şi masculin) în următorii trei ani

de A.I. HotNews.ro
Campionatele Mondiale şi Europene de handbal feminin şi masculin se vor vedea în următorii trei ani pe canalele Digisport şi Telekom Sport. Ultimul CE de handbal feminin (încheiat recent cu victoria Franţei) a fost transmis în direct de TVR1.
proteste Budapesta
Foto: Captura video

Video Proteste în Ungaria: "Tot ce vreau pentru Crăciun este democraţie"

de Serban Anghel HotNews.ro
Mii de maghiari s-au întâlnit duminică pe străzile Budapestei în cel de-al patrulea şi cel mai mare protest din această săptămână împotriva a ceea ce ei consideră drept guvernarea din ce în ce mai autoritară a lui Viktor Orban, relatează Reuters.
Yair Netanyahu
Foto: Facebook

Fiul premierului israelian Benjamin Netanyahu a fost blocat pe Facebook din cauza unor postări împotriva palestinienilor

de DG HotNews.ro
Fiul premierului israelian Benjamin Netanyahu a fost blocat de Facebook pentru 24 de ore din cauza unor mesaje publicate de acesta împotriva palestinienilor şi musulmanilor, scrie BBC News.
Podul de la Milisauti
Foto: DRDP Iasi

​FOTO VIDEO Un pod rutier din Suceava, avariat serios şi dărâmat după inundaţiile din vară, a fost redeschis traficului

de Victor Cozmei HotNews.ro
Podul de la Milişăuţi, din judeţul Suceava, de pe DN 2H în apropriere de Municipiul Rădăuţi a fost redeschis circulaţiei rutiere după ce a fost parţial reconstruit. Podul a fost avariat serios de inundaţii în luna iulie, iar pila principală a podului a fost ulterior detonată. Podul a fost reconstruit de către SC Geiger Transilvania pentru circa 6,5 milioane de lei.
Sondaj Dragnea Iohannis
Foto: Hotnews

SONDAJ Ce credeţi că urmăreşte Dragnea cu atacurile la adresa preşedintelui Iohannis?

de Red. Stiri HotNews.ro
În declaraţiile sale de duminică, liderul PSD Liviu Dragnea a lansat noi atacuri la adresa preşedintelui Iohannis. L-a întrebat pe ministrul Justiţiei de ce nu e anchetat preşedintele şi a cerut să fie depusă plângere pentru înaltă trădare împotriva şefului statului.
  • Sondaj HotNews.ro: Ce credeţi că urmăreşte Dragnea cu aceste atacuri la adresa preşedintelui Iohannis?
Alina Gorghiu
Foto: Facebook

Alina Gorghiu spune că ameninţarea cu punerea sub acuzare a preşedintelui Iohannis este o diversiune: Constituţia e foarte clară. Dragnea ar avea nevoie de două treimi în Parlament

de DG HotNews.ro
Ameninţările lansate de Liviu Dragnea la adresa preşedintelui Klaus Iohannis privind înalta trădare şi întregul său discurs antieuropean de la Consiliul Naţional al PSD reprezintă o diversiune, spune senatorul PNL Alina Gorghiu, la RFI, care atrage atenţia că liderul PSD ar avea nevoie de o majoritate parlamentară de două treimi pentru punerea sub acuzare a şefului statului. Ea a mai spus că şedinţa PSD s-a transformat în Congresul al XIV-lea al PCR chiar în ziua în care se împlineau 29 de ani de la debutul revoluţiei la Timişoara.
FitBit
Foto: Fitbit

Americanii de la Fitbit îşi aduc şi în România sistemul de plăţi electronice cu brăţara, printr-o bancă românească

de CZ HotNews.ro
Producătorul american de brăţări şi ceasuri inteligente Fitbit a lansat, luni, în premieră în România metoda sa de plată Fitbit Pay cu dispozitivele sale purtabile, prin intermediul unui partener bancar român, Banca Transilvania.
marketing online
Foto: PxHere

Strategie de marketing pentru magazinele online: Cum creşti vânzările în perioada sărbătorilor

de Raluca Abrihan HotNews.ro
Dacă ai un plan bine pus la punct, cu o strategie de marketing complexă, care să aibă în vedere promovare social media, reduceri pentru produsele specifice acestei perioade, integrarea în ofertă a promoţiilor de tip bundle (1+1), transport gratuit, garanţie extinsă etc, îţi poţi creşte vânzările cu 20-30%, arată specialiştii ContentSpeed.
Dan Barna
Foto: Captura Facebook

Dan Barna spune că USR are în vedere o alianţă politică cu partidul lui Cioloş: Continuă discuţiile privind alegerile europarlamentare

de DG HotNews.ro
Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, luni, că primul pas în colaborarea cu partidul fostului premier Dacian Cioloş va fi cel al alianţei politice, iar discuţiile privind liste comune pentru alegerile europarlamentare continuă.

Interventie pe drum inzapezit
Foto: CNAIR

A fost reluată circulaţia rutieră pe Defileul Jiului şi cea feroviară între Podu Olt şi Râmnicu Vâlcea

de Vlad Barza HotNews.ro
Circulaţia rutieră pe Defileul Jiului - închisă duminică între Bumbeşti Jiu si Petroşani - a fost redeschisă luni, anunţă centrul Infotrafic. Şi secţia feroviară Valea Mărului - Câineni, pe care nu s-a putut circula de duminică din cauza căderilor de copaci, a fost redeschisă, conform unui anunţ al CFR.
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader
Foto: Agerpres

Tudorel Toader: Amnistia si graţierea ar fi ultima soluţie

de Redactia HotNews.ro
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni dimineaţă că soluţia amnistiei şi graţierii reprezintă, la acest moment, ultima soluţie de îndreptare a unor abuzuri, deoarece există şi alte metode legislative care pot fi adoptate, transmite Mediafax.
Corporate report
Foto: pixabay.com

Corporate Report: Huawei are uşile închise pretutindeni; Orient Express devine produs de lux; Apple va produce noile serii Charlie Brown; Boeing livrează primul 737 de la noua fabrică din China

de A.Th.C. HotNews.ro
Cum a reuşit Huawei să devină compania non-grata mai pretutindeni ● Va accepta Orient Express doar pasageri care se parfumează cu Dior, poartă Louis Vuitton şi beau Moët & Chandon? Atunci se va umple de românii din cluburile de la Mamaia ● Charlie Brown, Snoopy şi toată gaşca simpatică de la Peanuts vor juca la Apple TV ● Guvernul nigerian acuză de corupţie oficiali de la giganţi internaţionali în tribunale de la Londra şi Madrid ● Primul 737 chinezesc a decolat, dar şeful lui Boeing China este nervos
Tinerii care locuiesc cu parintii pe grupe de varste
Foto: Pixabay

Cei mai mulţi tineri români locuiesc cu părinţii. Vezi situaţia în UE

de F.B. HotNews.ro
Opt din zece tineri cu vârsta între 20-24 de ani locuiesc cu părinţii, iar circa unul din doi în vârstă de 25-29 de ani se află în aceeaşi situaţie, se arată într-un raport recent al Eurostat. Dacă în cazul primei categorii putem considera că se concentrează asupra studiilor, în cazul celei de-a doua motivele sunt multe, precum: câştigurile salariale mici, folosirea economiilor pentru călătorii, confortul "de a le pregăti mama” de mâncare sau a le spăla hainele etc.
Simona Halep
Foto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

WTA: Simona Halep, săptămâna cu numărul 59 pe locul întâi în lume

de A.I. HotNews.ro
Simona Halep a ajuns la săptămâna cu numărul 59 în fruntea ierarhiei mondiale, jucătoarea noastră având un avans de 1.046 de puncte faţă de următoarea clasată, Angelique Kerber.
Satelitul meteo
Foto: NASA

China şi Rusia s-au aliat pentru experimente de modificare a atmosferei, testând tehnologii care ar putea fi folosite în aplicaţii militare

de Redactia HotNews.ro
China şi Rusia testează o tehnologie care ar putea fi folosită pentru aplicaţii militare, spun oameni de ştiinţă chinezi care sunt implicaţi în proiect. Forţele armate încearcă demult să deţină controlul asupra ionosferei, cea care permite semnalelor radio să acţioneze pe distanţe lungi în scopul comunicării.
Liviu Dragnea
Foto: Stirile ProTV

Întrebarea lui Dragnea pentru Toader: De ce nu e chemat şi anchetat preşedintele Iohannis? / Liderul PSD cere şi depunerea unei plângeri pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui

de C.D. HotNews.ro
Duminică, 16 Dec 2018 Actualitate | Politic
Liviu Dragnea îl atacă din nou pe preşedintele Iohannis pe tema casei din Sibiu pierdute în instanţă şi a taxelor către Fisc, întrebându-l pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, de ce nu este anchetat preşedintele. Liderul PSD a cerut, de asemenea, depunerea unei plângeri pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui.
Explozie Grecia
Foto: www.tyden.cz

UPDATE Explozie lângă sediul unui post de televiziune din Grecia

de Redactia HotNews.ro
Un dispozitiv a explodat luni în apropierea sediului SKAI TV din capitala Greciei, spărgând fereste şi afectând şase etaje, au anunţat autorităţile, adăugând că nu există persoane rănite, relatează Reuters.
Florin Iordache
Foto: Hotnews

Iordache, despre plângerea penală de înaltă trădare împotriva lui Iohannis: Motivele vor fi cuprinse în sesizare

de MH HotNews.ro
Duminică, 16 Dec 2018 Actualitate | Politic
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache, căruia Liviu Dragnea i-a cerut să depună plângere penală pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Iohannis, a declarat, după Consiliul Naţional al PSD, că motivele pentru care îl acuză pe şeful statului de înaltă trădare vor fi cuprinse în plângere. La rândul lui, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, vizat şi el de solicitarea liderului PSD, Liviu Dragnea, de a depune plângere împotriva preşedintelui, a susţinut că a aflat despre acest demers în sală, odată cu jurnaliştii.
Tariceanu, Dancila si Dragnea
Foto: Agerpres

VIDEO Consiliul Naţional al PSD: Dragnea cere o decizie pentru amnistie şi graţiere: Nu mai ezitaţi. Hotărâţi-vă când şi dacă! / Dăncilă: PSD a fost sub asediu, nu voi ceda

de V.M. HotNews.ro
Duminică, 16 Dec 2018 Actualitate | Politic
Liviu Dragnea a cerut, duminică, Guvernului o decizie pe tema amnistiei şi graţierii, susţinând că e nevoie de acest lucru pentru „repararea abuzurilor şi nedreptăţilor”. „Când se vorbeşte în România despre amnistie şi graţiere, e ca şi cum am vorbi că avem vreo bombă atomică şi ne gândim dacă o folosim sau nu împotriva UE şi a lumii. Eu nu mă tem să folosesc aceste cuvinte”, a spus şeful PSD în discursul de la Consiliul Naţional al partidului. Înaintea sa, Marian Oprişan le-a cerut premierului Viorica Dăncilă şi ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să dea amnistia şi graţierea. Invitat la eveniment, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a cerut şi el „un moment zero” în justiţie. În discursul său, Viorica Dăncilă nu a spus nimic despre amnistie şi graţiere.
Lionel Messi si Ousmane Dembele
Foto: laliga.es

VIDEO Barcelona, victorie categorică cu Levante (5-0) - Catalanii au revenit pe primul loc în clasament

de A.I. HotNews.ro
FC Barcelona s-a impus cu 5-0 pe terenul celor de la Levante, într-o dispută contând pentru etapa cu numărul XVI din LaLiga. Lionel Messi a fost omul partidei: trei goluri şi două pase decisive. În urma acestei victorii, Barca a revenit pe prima poziţie a clasamentului.
Angelique Kerber si trofeul de la Wimbledon
Foto: wimbledon.com

Angelique Kerber, sportiva anului 2018 în Germania

de A.I. HotNews.ro
Jucătoarea de tenis Angelique Keber, câştigătoarea turneului de Grand Slam de la Wimbledon, a fost desemnată sportiva anului 2018 în Germania, în cadrul unei gale care a avut loc la Baden-Baden, informează agenţia DPA.
Viorica Dancila si Liviu Dragnea
Foto: Agerpres/AP

Surse: Ordonanţa pentru amnistie şi graţiere este gata. Termen de adoptare: până pe 15 ianuarie

de Luminita Pirvu HotNews.ro
Duminică, 16 Dec 2018 Actualitate | Politic
PSD are gata ordonanţa de urgenţă pentru amnistie şi graţiere, al cărei termen de adoptare este 15 ianuarie, au declarat pentru HotNews surse social-democrate. Potrivit primelor informaţii, graţierea va viza pedepsele de până la 10 ani de închisoare.

Geraint Thomas
Foto: letour.fr

Geraint Thomas (câştigătorul Turului Franţei), votat Personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie: I-a devansat pe Lewis Hamilton şi Harry Kane

de A.I. HotNews.ro
Ciclistul galez Geraint Thomas, câştigătorul Turului Franţei în 2018, a fost votat Personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie, primind prestigiosul trofeu în cadrul unei gale care a avut loc duminică la Birmingham, informează agenţia Reuters.
Ligue 1
Foto: Facebook

VIDEO Lyon - Monaco 3-0/ Oaspeţii au revenit în zona retrogradării

de A.I. HotNews.ro
Lyon a învins la scor de neprezentare, 3-0, pe Monaco, într-un meci din etapa cu numărul XVIII din Ligue 1. Aouar '6, Fekir '34 şi Mendy '59 au marcat golurile partidei de pe Stadionul Groupama.
Mugur Isarescu, guvernatorul BNR
Foto: Hotnews

​​Cinci sfaturi pentru bănci pentru 2019. Cum să aibă bancherii o bună relaţie cu un client pe care nu îl cunoaşte aproape deloc?

de Dan Popa HotNews.ro
Duminică, 16 Dec 2018 Economie | Finanţe & Bănci
De la 2%, cât era la începutul acestui an, ROBOR la 3 luni a urcat la peste 3%, crescând corespunzător şi ratele pe care românii împrumutaţi în lei le achită băncilor. Pentru cei care au luat un credit în valută, cursul euro a crescut de la 4.64 la 4.65 lei/euro. La o rată medie de 300 de euro, valoarea ratei a crescut cu circa 3 lei. Asta a simţit un client bancar în 2018. Pe client nu-l interesează eforturile băncii de a fi profitabilă, tăierile ei de costuri, eforturile în direcţia restructurării şamd. Şi e normal, pentru că nu e treaba lui. Treaba lui e ca banca să îi ofere servicii de calitate. Dacă poate.
Nicolae Hurduc, ministrul Cercetarii
Foto: Hotnews
Sectiune sustinuta de MedLife

VIDEO INTERVIU Ministrul Cercetării, Nicolae Hurduc, despre „exodul creierelor”: Problema nu este plecarea, ci cum îi motivezi să se întoarcă. Totul ţine de finanţare / În ce stadiu sunt lucrările la Laserul de la Măgurele şi ce probleme au apărut

de Andreea Ofiteru HotNews.ro
Duminică, 16 Dec 2018 Actualitate | Educatie
Plecarea în străinătate a tinerilor cercetători nu este adevărata problemă pentru România, ci faptul că aceştia nu sunt motivaţi să se întoarcă. Iar acest lucru ţine de finanţarea care ar asigura infrastructura necesară unei cercetări eficiente în România. O spune chiar ministrul Cercetării şi Inovării, Nicolae Hurduc, într-un interviu pentru HotNews.ro. Ministrul vorbeşte şi despre situaţia Laserului de la Măgurele şi despre ce poate face România pentru a debloca situaţia echipamentelor pe care un consorţiu european condus de italieni nu mai vrea să le aducă.
subiecte
Foto: Colaj foto

Subiectele zilei: Promisiunile lui Liviu Dragnea, după doi ani de guvernare: Autostrăzi, Fond de investiţii de 10 miliarde de euro, 1.000 de grădiniţe, 31 de staţiuni balneare; Mii de români au aflat de la ANAF că au fost înşelaţi. “Nu e semnătura mea”; PSD, cotat la peste 30% într-un sondaj apărut chiar în ziua în care partidul decide dacă dă amnistie şi graţiere

de Cristina Filip HotNews.ro
Şapte copii săraci şi visul unei nopţi de iarnă. ”Moş Crăciun nu a venit niciodată. L-am văzut doar la televizor”. Viaţa curge altfel pentru şapte copilaşi şi...

Numărul tinerilor a scăzut cu 2,4 milioane în ultimii 15 ani, peste 630 de mii au dispărut doar în utimii 5 ani. În perioada 2003-2018, numărul tinerilor...
politic
Foto: Colaj foto

Politic show: Dăncilă: ”De fiecare dată când PSD a fost la guvernare, România a mers bine”; Robin Hood de Fortaleza. Periculosul discurs programatic al lui Dragnea, care joacă piesa suveranităţii a la Viktor Orban; PSD are nevoie de două treimi din Parlament, pentru a-l pune sub acuzare pe Klaus Iohannis, pentru înaltă trădare

de Cristina Filip HotNews.ro
Tăriceanu insistă să fie candidat comun PSD-ALDE la prezidenţiale: Împreună putem să-l învingem pe Iohannis. Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat...

Firma nababilor PSD înfiinţată de Robert Negoiţă: fosta cumnată a primarului primeşte o mărire de 50% a salariului, deşi firma pierde sute de mii de lei. Indemnizaţia netă a...
conflict naval rusia ucraina
Foto: Captura Twitter

Preşedintele Ucrainei afirmă că nu va prelungi legea marţială, impusă după incidentul din zona Kerci

de A.Z. HotNews.ro
Preşedintele de la Kiev, Petro Poroşenko, a declarat că nu intenţionează să prelungească legea marţială, în afara cazului în care Ucraina este vizată de o agresiune pe scară largă lansată de Rusia, informează site-ul postului Deutsche Welle, potrivit Mediafax.
Justin Trudeau
Foto: Flickr/ DoD News

Trudeau: Canada încearcă să anuleze un contract de vânzare de arme către Arabia Saudită

de A.Z. HotNews.ro
Canada caută mijloacele de a nu onora un important contract de vânzare de arme către Arabia Saudită, a anunţat duminică premierul canadian Justin Trudeau, criticat de opoziţie şi de militanţii pentru apărarea drepturilor omului, relatează AFP, potrivit Agerpres.
Tudorel Toader
Foto: Digi24

Ministrul Justiţiei, nenumărate răspunsuri evazive despre Ordonanţa pe amnistie: Nu am un un răspuns structurat / Reflectez / Veniţi la 6.30 la minister

de MH HotNews.ro
Duminică, 16 Dec 2018 Actualitate | Esenţial
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a evitat să răspundă la întrebările repetate ale jurnaliştilor, după şedinţa Consiliului Naţional al PSD, la care a participat, dacă Guvernul va adopta o Ordonanţă pe amnistie şi graţiere, cerută chiar de liderul PSD, care a spus că partidul are obligaţia de a da un astfel de act normativ. Toader a evitat constant să răspundă, susţinând că nu are un răspuns structurat, că reflectează sau că tema nu a fost atât de actuală ca astăzi.
business
Foto: Colaj foto

Business report: Cel mai mare venit asigurat voluntar la pensie depăşeşte 50.500 de lei pe lună; Autostrada A3: nodul rutier de la Moara Vlăsiei, blocat cu parapeţi de beton la doi ani de la începrea lucrărilor; România, ultima din UE la protecţie socială, dar pe locul cinci la ponderea cheltuielilor cu pensiile

de Cristina Filip HotNews.ro
Primăria lui Boc creşte din nou lefurile pentru funcţionari: un portar va fi plătit lunar cu 4.400 de lei, iar un poliţist local va avea salariu de peste 8.000 de lei. Funcţionarii publici şi personalul contractual...

4 milioane de lei pentru paza Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti. CNAIR a atribuit prin licitaţie deschisă contractul pentru asigurarea obiectivelor pentru...
Liviu Dragnea, la Consiliul Național
Foto: Captura video

Dragnea relansează ideea impozitului pe cifra de afaceri şi cere Guvernului „măsuri serioase în ceea ce priveşte lăcomia bancară şi evolutia ROBOR”

de Clarice Dinu HotNews.ro
Duminică, 16 Dec 2018 Actualitate | Politic
Liviu Dragnea a lansat, duminică, de la tribuna Consiliului Naţional al PSD, o serie de atacuri în cascadă la adresa multinaţionalelor, companiilor din energie, telefonie şi a băncilor, vorbind, din nou, despre introducerea unui impozit pe cifra de afaceri.
Vladimir Putin
Foto: en.kremlin.ru

​VIDEO Vladimir Putin, depre cenzurarea muzicii rap în Rusia: Kremlinul ar trebui să controleze şi să îndrume, nu să cenzureze

de V.M. HotNews.ro
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, sâmbătă, că administraţia de la Kremlin ar trebui să fie prima care să sprijine muzica rap şi cultura tinerilor din Rusia, în loc să le cenzureze. Putin a făcut aceste comentarii după ce o serie de concerte au fost anulate de organizatori şi autorităţi locale în Rusia, culminând chiar cu arestarea pentru scurtă vreme a unui cunoscut rapper rus, Husky, ale cărui texte critică uneori Guvernul. Acţiunea a declanşat numeroase discuţii în ultimele luni, în special în rândul tinerilor, relatează Reuters.
Theresa May
Foto: Flickr/ Tiocfaidh ár lá 1916

Theresa May: ,,Pagube ireparabile” în cazul unui al doilea referendum

de A.Z. HotNews.ro
Premierul britanic Theresa May urmează să-i avertizeze luni pe parlamentari privind "pagubele ireparabile" pe care le-ar putea provoca, în opinia ei, un al doilea referendum privind Brexitul, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.
Facebook
Foto: Pixabay

Un raport publicat de Senatul SUA va prezenta detalii ale ingerinţei ruse în alegerile din 2016

de A.Z. HotNews.ro
Senatul american va publica în această săptămână un raport care va prezenta detalii privind amploarea campaniei de dezinformare ruse din timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2016, relatează duminică Washington Post, potrivit Reuters, citat de Agerpres.
Kim Jong Un si Xi Jinping
Foto: Captura YouTube

Coreea de Nord: Sancţiunile americane ar putea bloca calea spre denuclearizare "pentru totdeauna"

de A.Z. HotNews.ro
O nouă rundă de sancţiuni americane împotriva unor oficiali nord-coreeni ar putea "bloca calea către denuclearizare în Peninsula Coreeană pentru totdeauna", a avertizat Phenianul, potrivit dpa, citat de Agerpres.
Romania, locul patru la Campionatul European
Foto: ehf-euro.com/ kolektiffimages

CE Handbal (f): România vs Olanda 20-24/ Terminăm pe a patra poziţie, după 45 de minute triste şi 15 minute în care am sperat la o revenire de senzaţie

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Duminică, 16 Dec 2018 Sport | Teamball
Naţionala României de handbal feminin a terminat pe a patra poziţie Campionatul European din Franţa. "Tricolorele" au fost învinse de Olanda, scor 20-24 (8-15), după un meci în care au suferit 40 de minute (au fost conduse la opt goluri, 13-21), însă au oferit o ultimă impresie bună, marcând cinci goluri consecutive şi luptând până la final. Jucătoarele noastre s-au trezit prea târziu, iar olandezele au obţinut medaliile de bronz, profitând de problemele din apărarea noastră şi de lipsa Cristinei Neagu. România a egalat a doua cea mai bună participare a sa la un Campionat European, terminând pe locul al patrulea şi în 2000, când a găzduit competiţia.
Nodul Moara Vlasiei, inchis cu parapete de beton
Foto: Catalin Drula / Facebook

De ce nu s-a deschis şi nodul rutier Moara Vlăsiei odată cu inaugurarea „ciotului” de autostradă din Petricani şi până în Centura Capitalei

de Victor Cozmei HotNews.ro
Cei 6,5 km de autostradă de la Şoseaua Petricani din Capitală şi până la Centura Capitalei au fost recepţionaţi şi deschişi traficului vineri seara, însă nodul rutier de la Moara Vlăsiei, parte din acelaşi contract, nu a fost recepţionat şi el. Ba mai mult, a fost blocat cu totul prin nişte blocuri de beton, deşi este aproape gata şi până în acel moment el era folosit totuşi de şoferii din zonă. Situaţia a fost semnalată de Asociaţiile Construim România şi Pro Infrastructura, dar şi de un deputat USR. Reprezentanţii Companiei de Drumuri au explicat pentru HotNews.ro de ce nodul a rămas nerecepţionat şi închis circulaţiei.
Dr. Adrian Marinescu
Foto: Hotnews

​VIDEO INTERVIU Ce este stafilococul auriu care a îmbolnăvit 45 de bebeluşi: o superbacterie ce poate duce la complicaţii neurologice, boli cronice, sepsis sau deces

de Alina Neagu HotNews.ro
Duminică, 16 Dec 2018 Actualitate | Sanatate
Stafilococul auriu meticilino rezistent, cu care sunt infectaţi 45 de bebeluşi născuţi în ultimele săptămâni la Maternitatea Giuleşti, este o superbacterie care poate provoca atât forme uşoare de infecţie cât şi forme severe, ce pot duce la complicaţii importante, precum probleme neurologice, boli cronice, infecţie generalizată (sepsis) sau deces, explică, într-un interviu pentru HotNews.ro, Adrian Gabriel Marinescu, medic primar la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş"din Bucureşti.
Nicolae Hurduc
Foto: Facebook
Sectiune sustinuta de MedLife

VIDEO ​Nicolae Hurduc, despre teoria evoluţionismului: "Faptul că ADN-ul nostru este apropiat de ADN-ul altor supravieţuitoare de pe pământ nu înseamnă că avem o origine comună neapărat"

de Andreea Ofiteru HotNews.ro
Duminică, 16 Dec 2018 Actualitate | Educatie
Ministrul Cercetării, Nicolae Hurduc, a explicat într-un interviu pentru HotNews.ro de ce este adeptul teoriei lumilor paralele şi ce crede despre teoria evoluţionismului. Reamintim că, în urmă cu două luni de zile, când a fost numit ministru al Cercetării, Nicolae Hurduc a explicat într-o conferinţă de presă de ce a spus că nu crede că omul se trage din maimuţă.
piramida din Saqqara
Foto: Wikimedia Commons

CNN: Mormânt de 4400 de ani descoperit în Egipt

de Serban Anghel HotNews.ro
În sudul oraşului Cairo a fost descoperit un mormânt cu o vechime de peste 4 000 de ani, care conţinea desene bine conservate, potrivit Ministerului Antichităţilor din Egipt citat de CNN.
Amalia Diaconeasa, biochimist
Foto: Hotnews

​VIDEO INTERVIU Amalia Diaconeasa, cercetător în domeniul îmbătrănirii: ”Primele medicamente pentru prelungirea vieţii ar putea să apară curând pe piaţa. România ar putea să se bucure de un pionierat în domeniu”

de Daniela Mihai HotNews.ro
Sâmbătă, 15 Dec 2018 ARPIM - Inovatie in Sanatate
Îmbătrânirea ar putea fi tratată, în scurt timp, ca orice problemă medicală obişnuită, iar primele tratamente cu efecte reale, care ar prelungi viaţa umană şi animală ar putea să apară în curând pe piaţă. Romania ar putea sa se bucure de un pionierat in domeniu, cum de mult nu s-a mai intamplat - susţine biochimistul Amalia Diaconeasa, cercetător în domeniul îmbătrânirii. ”Prelungirea vieţii oamenilor ar salva sistemul de pensii, care este aproape de colaps, dar ar elimina şi stresul morţii. Din păcate, în acest moment, în România nu se mai poate naşte o a doua Ana Aslan, pentru că acum condiţiile sunt diferite. Atunci, a fost un moment istoric”.
Intersectia A3 - Petricani dupa deschiderea autostrazii
Foto: Captura YouTube

​VIDEO Cum arată „ciotul” de autostradă din Petricani până în Centura Capitalei după ce s-a deschis traficul

de Victor Cozmei HotNews.ro
Cei 6,5 km din autostrada A3 de la Şoseaua de Centură şi până în zona Pipera/Petricani au fost deschişi circulaţiei rutiere vineri pe seară, la peste şase ani de când restul autostrăzii spre Ploieşti a fost inaugurată. Acum, practic, autostrada Bucureşti - Ploieşti intră până în Capitală şi se descarcă în Şoseaua Petricani printr-o intersecţie în „T”, semaforizată, iar pe parcurs are şi un giratoriu la intersecţia cu strada Gherghiţei. Pe cei 6,5 km autostrada este luminată, are trei benzi pe sens, fără bandă de urgenţă, trece peste linia CFR Bucureşti - Constanţa şi are un nod rutier şi cu strada Popasului.
Armand Gosu
Foto: Hotnews

Zi istorică pentru Ucraina. Înfiinţarea bisericii autocefale. Consecinţe pentru Kiev, Moscova şi Bucureşti. Interviu cu Armand Gosu, expert în spaţiul ex-sovietic

de Lucian Popescu Contributors.ro
Sâmbătă, 15 Dec 2018 Actualitate | Opinii
Sinodul ţinut astăzi, 15 decembrie, la Catedrala Sfânta Sofia din Kiev a ales conducătorul nou înfiinţatei Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Mitropolitul Epifanie are 39 de ani şi a copilărit în regiunea Cernăuţiului. Apariţia Bisericii Ortodoxe Autocefale Ucraineană este un eveniment istoric, cu majore implicaţii. Cititi un interviu cu Armand Goşu care scrutează culisele şi consecinţele acestui eveniment: ”Pentru conştiinţa naţională a ucrainenilor, pentru naţiunea ucraineană, pentru statalitatea Ucrainei este o zi mare. Nu întâmplător, mii de oameni s-au adunat pe ger, vânt, ninsoare, în faţa Sfintei Sofia, o catedrală ale cărei temelii au fost puse în 1011. S-au cântat cântece patriotice, s-au ţinut discursuri politice, au fost prezenţi în mulţime, de la primele ore ale dimineţii, miniştri, deputaţi.”
Jyrki Katainen
Foto: Comisia Europeana

​INTERVIU Mesaj dur de la Bruxelles: Investitorii internaţionali sunt îngrijoraţi de statul de drept din România

de Claudiu Zamfir HotNews.ro
Vineri, 14 Dec 2018 Actualitate | Esenţial
Vicepreşedintele Comisiei Europene pentru creştere economică, locuri de muncă şi investiţii, Jyrki Katainen, a avertizat, vineri, într-un interviu acordat HotNews.ro, că investitorii internaţionali sunt îngrijoraţi de situaţia statului de drept din România şi că unii dintre ei renunţă la a mai face investiţii în ţara noastră dacă aceasta nu se îmbunătăţeşte independenţa justiţiei. Preşedinţia Consiliului UE, pe care o deţine România în primul semestru al anului 2019, „nu constituie niciun fel de piedică pentru analizarea evoluţiilor reformei judiciare sau a codurilor penale” - a mai spus oficialul UE, fost prim-ministru al Finlandei, ţară care va prelua de la România preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.
Expozitie despre marele rege Ashurbanipal, la British Museum
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

​VIDEO FOTO Povestea regelui care acum 26 de secole se considera ”stăpânul lumii” - Războinic, bibliotecar, asasin şi vizionar

de Vlad Barza HotNews.ro
Sâmbătă, 15 Dec 2018 Science - Arheologie
Acum 2.600 de ani Imperiul Asirian se întindea din estul Mediteranei şi până în partea occidentală a Iranului şi era condus de Ashurbanipal, un rege care nu a ezitat să-şi omoare în chinuri groaznice inamicii, dar a construit şi prima mare bibliotecă a omenirii. O expoziţie uimitoare de la British Museum arată cum era viaţa în timpul domniei marelui rege, cu sunete, lumini, statui, basoreliefuri şi plăcuţe de argilă. Expoziţia care vorbeşte de lucruri ce s-au întâmplat acum foarte mult timp are însă multe legături cu prezentul: este sponsorizată de o companie petrolieră controversată, iar oraşele princiare arse acum două milenii au mai suferit un val de distrugeri dureroase şi acum câţiva ani.Alte titluri din Actualitate:

Încă un deputat şi-a dat demisia din PSD şi se înscrie în Pro România, partidul lui Victor Ponta
Dragnea, către Tăriceanu: Căline, ne-au mai făcut un dosar. Mie cu vizita în America de anul trecut
VIDEO Sute de suporteri, în marş pe străzile Timişoarei, în amintirea martirilor Revoluţiei din 1989
VIDEO Prima ieşire publică a soţiei preşedintelui după ce nu a mers la Parchet din motive medicale: Carmen Iohannis a fost duminică la biserică
Ministrul demisionar al Transporturilor, despre „ciotul” de A3 inaugurat cu tăieri de panglici de către Compania de Autostrăzi: „Nişte bufoni, nu au avut acordul meu”
Clubul miliardarilor: Candidaţii care se pregătesc să fie adversarii lui Trump în 2020
Decizie în premieră: MAI şi STS, obligate la daune pentru că nu au protejat viaţa unei femei omorâte de fostul concubin
VIDEO Dacian Cioloş anunţă că are un nou partid. Se numeşte Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii - PLUS / Cine sunt fondatorii
Science Report: China trimite prima misiune spaţială spre faţa nevăzută a Lunii; Scheletul lui „Picior Mic” dezvăluie o misterioasă rudă a omului; Moş Crăciun a venit mai devreme la Staţia Spaţială; Planeta s-a mai încălzit cândva, iar viaţa animală aproape a dispărut


ECONOMIE

Fiscalitate 2019. Schimbarile care vor avea loc
Foto: Pixabay

Fiscalitate 2019/ Schimbări pentru ONG-uri în 2019. Vor trebui să se înscrie într-un registru la ANAF

de Florin Barbuta HotNews.ro
Vineri, 14 Dec 2018 Economie | Finanţe & Bănci
Organizaţiile neguvernamentale, pentru a continua să primească finanţare, vor trebui să fie înscrie în Registrul entităţilor/unităţilor de cult la Fisc. Această schimbare a legislaţiei a fost acceptată de Ministerul Finanţelor şi face parte din modificările Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 25/2018. Acestui act normativ i s-au adăugat la începutul săptămânii mai multe amendamente în Comisia de buget-finanţe din Camera Deputaţilor, iar săptămâna viitoare ar urma să fie adoptate de Plen.
A3 Iernut - Ogra - Ungheni (Aeroport Tg Mures)
Foto: Hotnews
​Articol actualizat

​HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada Transilvania: Încă 13 km lângă Târgu Mureş au fost deschişi după patru ani de la semnarea contractelor / Un proiect sabotat de birocraţie şi de incapacitatea autorităţilor să rezolve problemele la timp

de Victor Cozmei HotNews.ro
Compania de Drumuri a deschis miercuri de la ora 15:00 circulaţia pe 13,7 km din autostrada Translvania, A3 în apropiere de Târgu Mureş, la aproape patru ani de când au fost semnate contractele în valoare de 66 mil. euro. Deşi cele două loturi ar fi trebuit să fi fost gata în 12, respectiv 16 luni, proiectele au fost măcinate de probleme şi tergiversări birocratice - un exemplu de cum NU se gestionează o lucrare de infrastructură de către autorităţi. Până când restul autostrăzii va fi gata, însă, cele două tronsoane se vor descărca direct într-un sens giratoriu şi o barieră de tren. Restul de 34 km spre Câmpia Turzii nu sunt gata nici acum, iar o bucată esenţială de 9 km care să facă legătura cu municipiul Târgu-Mureş nici măcar nu are un contract semnat.
Carlos Ghosn
Foto: Nissan

Renault: Compensaţiile financiare primite de Carlos Ghosn ca director general au fost conform legii

de Vlad Barza HotNews.ro
Joi, 13 Dec 2018 Economie | Auto
Renault a anunţat, după o întâlnire a consiliului de conducere, că remuneraţia primită de Carlos Ghosn ca preşedinte director-general al companiei nu încalcă legea. Reamintim că Ghosn, care conduce alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi, a fost arestat pe 19 noiembrie pentru posibile fraude fiscale şi se află în arest la Tokyo. Atitudinea Renault este mult diferită faţă de cea a Nissan care l-a revocat rapid pe Ghosn din funcţia de CEO.


SPORT

Fericirea campioanelor europene (Franta)
Foto: ehf-euro.com/ kolektiffimages

​VIDEO CE Handbal (f): Franţa, campioană europeană în propria sală, după 24-21 vs Rusia

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Împinsă de la spate de o sală întreagă (14.060 de fani), naţionala Franţei s-a impus în marea finală a Campionatului European de handbal feminin, scor 24-21, împotriva selecţionatei Rusiei. Campioana mondială a obţinut pentru prima oară în istoria sa medaliile de aur la turneul european. După o primă repriză echilibrată, în care niciuna dintre echipe nu a reuşit să se distanţeze la mai mult de două goluri (13-12 la pauză), Franţa a gestionat excelent repriza secundă şi a rezistat în faţa fetelor lui Trefilov, care a rămas fără voce în finalul partidei.
Cristian Ciocan
Foto: boxen1.com

​Box: Cristian Ciocan a câştigat titlul WBO European la categoria grea

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Boxerul român Cristian ''Hammer'' Ciocan a câştigat titlul de campion WBO European la categoria grea, după ce l-a învins prin KO în repriza a cincea pe germanul Michael Wallisch, într-o gală desfăşurată sâmbătă seara în Sporthalle din Hamburg.
Crina Pintea, cel mai bun pivot
Foto: frh.ro

​CE Handbal (f): Crina Pintea a fost desemnată cel mai bun pivot

de Silviu Dumitru HotNews.ro
Crina Pintea a fost desemnată de EHF cel mai bun pivot al actualei ediţii a Campionatului European de handbal feminin, care se desfăşoară în Franţa. Rusoaica Anna Vyakhireva a fost desemnată cea mai bună jucătoare a turneului final.


Bancul zilei

Bancul zilei: Voltaire şi regele

de S.A. HotNews.ro
Voltaire şedea odată la masă cu regele.

- Spune-mi o anecdotă, Voltaire!, porunci regele cam ameţit de vin.

- Azi sunt prea prost pentru aşa ceva, răspunse Voltaire supărat.


LIFE

vedete
Foto: Colaj foto

Caru' cu vedete: Poziţia echipei „România, te iubesc!“ după ce a refuzat premiul APTR; Irina Rimes a divorţat! Motivul cutremurător pentru care jurata de la Pro TV s-a despărţit de fostul ei soţ; Ştefan Bănică, tată a treia oară

de Cristina Filip HotNews.ro
Delia a încins atmosfera în mediul virtual. “Nu ştiam că ai sânii aşa mari“. Cea mai recentă imagine cu Delia, postată pe contul de socializare, a făcut...

La 54 de ani, Monica Bellucci şi-a tras iubit de 36 de ani.
Şi-a luat revanşa! După ce fostul soţ...
faze tari
Foto: Colaj foto

​Faze tari: ​Un bărbat şi-a mirosit soşetele murdare timp de mai multe zile şi a ajuns la spital; Un politist a fost prins in timp ce se satisfacea intr-un tren, dar cu oricum, ci la clasa I; Mai multe tinere la bustul gol, deghizate în figura emblematică a Franţei, în faţa operei din Paris

de Cristina Filip HotNews.ro
A muncit 4 luni să-şi pună pe tavan 2.000 de globuri. Protest inedit în Franţa. Îi place la nebunie Crăciunul! Pensionara Sylvia Pope este fericită să-şi vadă casa împodobită cu...

Mormânt vechi de 4.400 de ani, descoperit în Egipt. Ce au găsit înauntru i-a uimit pe arheologi. Anunţul privind descoperirea a fost...
utile
Foto: Colaj foto

Utile: 11 motive nebănuite pentru care îţi e mereu foame; Cum îţi vopseşti părul cu legume, fără să foloseşti chimicale; Dischinezie biliară: simptome, cauze, analize, tratament, prevenţie

de Cristina Filip HotNews.ro
Ceaiul de pelin, leac pentru bolile gastrice. Ceaiul de pelin te poate ajuta în primul rând în problemele gastrice, cum ar fi...

Diabetolog: „Unu din 10 pacienţi are simptomatologie evidentă de neuropatie diabetică, atunci când se pune diagnosticul de diabet zaharat“. Neuropatia diabetică afectează peste...


Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Intalniri on-line

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Voltaire și regele
Voltaire ședea odată la masă cu regele. - Spune-mi o anecdotă, Voltaire!, porunci regele cam amețit de vin. - Azi sunt prea prost pentru așa ceva, răspunse Voltaire supărat.
Bancul zilei: Un caz clasic de legitimă apărare intelectuală
Un barbat e adus in fața judecatorului pentru ca a omorat-o pe soția lui.- Fapta dumneavoastra e sub orice critica. Daca aveți intenția ca tribunalul sa nu va condamne la inchisoare pe viața, trebuie sa ne expuneți motive cat de cat plauzibile care sa va poate reduce pedeapsa.- Domnule judecator, soția mea era asa de proasta incat nu am putut sa ma controlez și a trebuit sa o arunc de la balcon....
Bancul zilei: O explicație a conceptului de “buclă
Pentru cei care nu cunosc conceptul de “buclă” oferim aici explicațiile clarificatoare pentru a înțelege ce se întâmplă atunci când se spune despre un program de calculator că “intră în buclă” („looping”). Directorul unei firme (ține minte: "Directorul") îi spune secretarei:- Vom pleca pentru o săptămâna în străinătate la un congres
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version