Presedintele iranian a declarat duminica, in timpul unei parade militare, ca Iranul este o tara atat de puternica, incat nimeni nu ar indrazni sa o atace.

"Armata iraniana este atat de mareata azi, incat niciun inamic nu s-ar putea gandi sa ne invadeze teritoriul" a spus Mahmoud Ahmadinejad, potrivit CNN. Parada a marcat sfarsitul unei conferinte de dezarmare organizata de Iran, ca raspuns la summitul nuclear de la Washington de saptamana trecuta.

Parada militara a avut loc langa mausoleul raposatului ayatollah Khomeini. In cadrul acesteia, au fost expuse mai multe rachete cu raza medie si lunga de actiune.

Ahmadinejad a adus critici si mai dure la adresa statelor din Occident, dupa summitul nuclear de acum o saptamana de la Washington, la care nu a fost invitat. Sambata, liderul iranian a condamnat politicile "ipocrite" si "periculoase" ale acestor tari, care nu pot conduce decat la proliferare nucleara.

Iranul a gazduit sambata si duminica, propria conferinta de dezarmare, la care sustine ca au participat reprezentanti din 60 de tari. In cadrul conferintei, s-a lansat un apel la adresa Israelului, cerand aderarea acestuia la Tratatul de Neproliferare Nucleara (NPT), scrie The Washington Post.