Curtea de Apel Bucuresti a trimis dosarul lui Liviu Negoita, fostul primar al Sectorului 3, Stefan Dumitrascu, fost si actual arhitect-sef al Sectorului 3, si Marius Mihaita, fost si actual secretar al Primariei Sectorului 3, inapoi la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, in vederea inceperii urmaririi penale, potrivit unui comunicat emis de Asociatia Salvati Bucurestiul. Initial, parchetul a decis neinceperea urmaririi penale, ASB a contestat decizia a instanta si a avut castig de cauza.

Liviu NegoitaFoto: Antena 1

Impotriva celor trei a fost formulata o plangere penala de catre Asociatia Salvati Bucurestiul dupa ce acestia au semnat in 23.05.2008 o autorizatie de construire pentru un imobil parter + 7 etaje, situat in Calea Dudesti nr. 94, intr-o zona in care regimul de inaltime maxima era parter plus 4 etaje.

"In data de 03.11.2009 Tribunalul Bucuresti a anulat autorizatia de construire, retinand ca aceasta depaseste regimul de inaltime al zonei. Totusi, in total dispret fata de decizia instantei de judecata, la doua zile dupa ce Tribunalul anulase autorizatia pentru constructia din Calea Dudesti, in data de 05.11.2009, cei trei au emis o noua autorizatie de construire pentru un imobil de parter + 9 etaje in aceeasi locatie.

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a emis ordonanta de clasare (neinceperea urmaririi penale), dar prin hotararea pronuntata in dosarul 3363/2/2015, Curtea de Apel Bucuresti a desfiintat ordonanta Parchetului si a trimis dosarul catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, in vederea inceperii urmaririi penale impotriva celor trei. Hotararea este definitiva", se arata in comunicatul asociatiei.

Amintim ca, prin Sentinta civila pronuntata in dosarul 40971/301/2012, Judecatoria Sectorului 3 a dispus demolarea constructiei din Calea Dudesti nr. 94. Hotararea nu este definitiva. HotNews.ro a scris despre acest subiect aici.

"Aceeasi coruptie pe care o vedem in achizitiile publice este si in directiile pentru constructii din primarii. Contra spaga s-au dat etaje in plus, s-a construit pe spatiul verde, iar consecinta este aglomerarea orasului, sufocarea traficului si poluarea aerului pe care il respiram. Este necesara o curatenie generala in administratia publica din Bucuresti, iar hotararea Curtii de Apel Bucuresti este un pas in aceasta directie", a declarat Nicusor Dan, presedintele Grupului de initiativa al Uniunii Salvati Bucurestiul.