Înscriindu-se în seria de manifestări dedicate aniversării a 150 de ani de existenţă a Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti, evenimentul expoziţional “Continuitate în Artele Focului“, organizat în sălile galeriei Art Yourself, de către Departamentul Ceramică – Sticlă – Metal din Facultatea de Arte Decorative şi Design, îşi propune să prezinte o incursiune în timp a activităţii depatamentului de la începutul existenţei acestuia până în actualitate, expunând lucrări ale absolvenţilor, profesorilor de ieri şi de azi precum şi ale studenţilor.

Lucrare 1Foto: Art Yourself Gallery

Dincolo de motivul aniversar, acest eveniment, care reuneste 118 artisti, se doreşte a fi un gest de reverenţă, un act de recunoaştere a meritelor celor care au pus bazele acestui sector al învăţământului artistic universitar, precum şi al celor care au dus

Lucrare 2

Lucrare 2

Foto: Art Yourself Gallery

mai departe ideile unui început de drum, perfectându-le, adaptîndu-e cerinţelor vremurilor ce s-au succedat, astfel că generaţiile de artişti ce au absolvit şcoala noastră, specializaţi în domeniul ceramicii, sticlei şi al metalului, dar având şi alte deschideri în abordarea diferitelor domenii ale artelor vizuale, au confirmat în timp valoarea pregătirii lor prin afirmarea în viaţa artistică.

'Nu întâmplător în expoziţia de faţă întâlnim la categoria absolvenţi nume de artişti cu un palmares impresionant prezenţi prin opera lor în galerii şi muzee de prestigiu din ţară şi din lumea largă ce ne-au onorat cu participarea şi care nu au ezitat să expună alături de tineri absolvenţi şi de studenţi, creând astfel un necesar dialog al cunoaşterii reciproce. Ne bucurăm să avem în expoziţie lucrările lor şi salutăm prezenţa printre noi, acum: a doamnei Monica Damian Eyrignoux, sosită din Franţa pentru acest eveniment aniversar, şi alte nume de artişti din străinătate prezenţi în expoziţie precum Matei Negreanu, Şerban Popa. Salutăm prezenţa colegilor noştrii din Bucureşti şi din ţară' - declara Lucian Butucariu, Director Departament C.S.M.

Totodata in expozitie au fost aduse lucrari apartinand celor care au însemnat ceva pentru existenţa acestui departament al facultatii.

Lucrare 3

Lucrare 3

Foto: Art Yourself Gallery

Expoziţia este insotita de un catalog si este deschisa la Galeria Art Yourself, strada Clucerului 88, Sector 1, Bucureşti, în perioada 04 – 14 noiembrie 2014.