Razvan Lucescu a fost prezentat in mod oficial drept selectionerul echipei nationale de fotbal a Romaniei. Lucescu junior a vorbit despre emotiile pe care le-a avut cand a fost anuntat ca il va inlocui pe Piturca, de influenta pe care Mircea Lucescu o va avea in cariera sa de selectioner si de noua strategie pe care o va aplica la lotul national.

Ionut Lupescu: "Razvan Lucescu este noul selectioner pentru 2 ani si jumatate. A fost validat de toti membrii CE. Obiectivul este calificarea la EURO 2012. Valoarea totala a contractului este de 600.000 de euro, adica 250 de mii pe an si o prima de 300.000 de euro la indeplinirea obiectivului. Nu conteaza partea financiara, de fapt nu a contat mai deloc pentru Razvan.

Inaintea meciului cu Serbia au aparut multe nume de antrenori care sa-l inlocuiasca pe Piturca. Nu toti erau si in vizorul nostru. Eu nu am putut sa propun pe cineva sa conduca nationala doar pentru ca a jucat si a facut multe pentru fotbalul romanesc. Am ales dupa niste criterii si Razvan Lucescu a corespuns. Sunt dezamagit de unele declaratii pe care le-am vazut ca Razvan e baiatul lui tata, ca selectionerul ar trebui sa fie un fost mare jucator.

Razvan Lucescu, selectionerul Romaniei: "Daca tata ma va consulta pe mine in problemele lui Sahtior, atunci il voi consulta si eu pe el cu privire la nationala".

"Cand m-am intalnit cu Ionut am discutat doar probleme care ma privesc, mi s-au pus niste intrebari si atat. Eu nu am fost sigur ca pot deveni antrenorul Romaniei pana ieri la ora 15:00. Ma asteptam la orice. Daca nu as fi fost ales, eu imi faceam treaba cu aceeasi pasiune acolo unde eram".

"Cred ca eu voi decide cine va fi capitanul echipei nationale. Am nevoie de timp sa-mi clarific gandurile, dar mi-am conturat deja un plan de bataie. E nevoie de o implicare totala a jucatorului, trebuie sa vorbesti cu el, sa-l faci sa se deschida. Conteaza grupul de jucatori si eu trebuie sa stiu foarte bine sa-i coordonez pe acesti jucatori. Niciodata nu mi-am stabilit o strategie, mi-am respectat jucatorii si am fost sincer.

Sunt tanar si abia astept sa merg in diferite orase, voi cauta sa merg in tara la antrenamente, sa vad jucatorii, sa stabilesc legaturi cu ei si cand exista respect, atunci lucrurile vor merge. In functie de timpul pe care il vom avea, voi cauta sa facem trialuri pentru a vedea noi jucatori. Eu am incredere mare in potentialul fotbalului romanesc. Jucatorii au talent, dar e vorba de educatie, aici suferim noi toti romanii, nu numai fotbalul.

In ceea ce priveste selectia, va trebui sa tin cont de experienta, de forma de moment, de modul cum se prezinta la confruntarile internationale pentru ca este o mare diferenta intre meciurile de campionat si confruntarile internationale.

Voi implementa un sistem de joc 4-4-2, dar poate fi usor modificat. Echipele care au avut succes intotdeauna, sunt cele cu patru mijlocasi. Nu vreau sa joc neaparat in Ghencea, poate urmam exemplul marelor echipe nationale ca Italia, Germania, Anglia si sa mergem sa jucam oriunde in tara. Insa Ghencea este un stadion unde poti face performanta.

Nu am nimic cu Steaua. Il apreciez pe Radoi, mereu mi-am dorit sa lucrez cu el, iar Radoi este un simbol al Stelei".