Peste 13.000 de profesionisti GIS (Sisteme Informatice Geografice) de pe tot globul participa in perioada 23-27 iulie la Conferinta Internationala a Utilizatorilor Esri ce se desfasoara in San Diego. Acest eveniment reprezinta un prilej unic de a descoperi in cadrul sesiunilor de prezentari ultimile noutati Esri privind lansarea noii versiuni software ArcGIS lansate in urma cu cateva saptamani precum si despre ArcGIS Online.

Storytelling with MapsFoto: Esri

Odata cu acest eveniment Esri a lansat si galeria de harti ce spun o poveste - Storytelling With Maps. Publicarea hartilor s-a facut cu patru scopuri: pentru a demonstra puterea ArcGIS ca platforma de comunicare; pentru a prezenta subiecte importante si utile; pentru a expolora tehnicile si cele mai bune practici pentru subiecte ce pot fi prezentate prin harti; pentru a ajuta oamenii in a crea si publica propriile harti-poveste. Hartile prezentate combina hartile Web inteligente cu aplicatiile Web si sabloanele de harta ce incorporeaza text, multimedia si functii interactive. Hartile poveste informeaza, educa si inspira oamenii in legatura cu o mare varietate de subiecte.

HotNews.ro a inceput in urma cu un an sa spuna "povestea" subiectelor tratate prin harti. Utilizand resursele Online Esri, sabloanele de harta, cititorii HotNews.ro au putut avea acces la hartile dinamice ce au tratat diferite subiecte precum rezultatele alegerilor, drumurile blocate iarna, reteaua de autostrazi, s.a.

Despre Esri: Environmental Systems Research Institute, Inc. (Esri), cu sediul in Redlands, California, SUA, este liderul mondial in domeniul GIS, oferind utilizatorilor solutii GIS Desktop, Server, Mobile si Cloud. Infiintata in 1969 Esri are in prezent peste 4.000 de salariati in Statele Unite si o retea de 80 de distribuitori in intreaga lume, printre care si Esri Romania. Esri este un motor al dezvoltarii GIS si un promotor al tehlogiilor “Open GIS”. Esri este membru principal al OGC, participand activ in comitetele de specialitate ale ISO, fiind de asemenea implicata direct in implementarea directivei INSPIRE a Uniunii Europene.

Despre Esri Romania: Esri Romania a fost fondata in anul 1999 ca o companie privata fiind membru al Grupului de Companii Worldwide Esri, ce promoveaza in Romania politica si produsele Esri. Esri Romania este implicata activ in proiecte de implementare a directivei INSPIRE in Romania."