Actorul Daniel Portman, interpretul scutierului Podrick Payne din "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones", va fi prezent la East European Comic Con, ce se va desfasura la complexul Romexpo din Bucuresti, in perioada 27 - 29 mai. Anul acesta marcheaza cea de-a patra editie a celui mai mare eveniment dedicat pasionatilor de seriale, filme, benzi desenate si gaming din Estul Europei.

Daniel Portman vine la Comic ConFoto: East European Comic Con

Scotianul Daniel Portman este cel de-al cincilea actor de la Hollywood care va lua parte la eveniment, dupa Mark Pellegrino (Supernatural, LOST), Sylvester McCoy (Dr.Who, The Hobbit), David Anders (Vampire Diaries, Once Upon A Time) si Charles Dance (Game of Thrones, The Imitation Game, Dracula Untold).

In Game of Thrones, Portman ii da nastere lui Podrick Payne, un scutier aparent naiv si timid, care s-a remarcat prin actiuni surprinzatoare, de mare curaj, atat in perioada cat a fost in slujba lui Tyrion Lannister pe care chiar l-a salvat de la o tentativa de asasinat, cat si atunci cand a insotit-o pe Brienne din Tarth in lunga si anevoioasa cautare a Sansei Stark. Insusi Jamie Lanister i-a incredintat lui Brienne serviciile lui Podrick, bazandu-se pe loialitatea si darzenia lui.

Actorul scotian s-a remarcat la 16 ani atunci cand i-a fost atribuit primul rol insemnat, in thrillerul supranatural, "Outcast", in care l-a avut pe James Nesbitt drept partener de platou. Mai apoi, a urmat un rol scurt intr-un serial scotian, "River City", iar la doar 19 ani a fost distribuit in rolul lui Podrick.

Cei aproximativ 40.000 de vizitatori asteptati la editia din mai 2016 se vor intalni cu actori de la Hollywood si vor putea participa la competitia regionala de gaming. In plus, va fi amenajata si o intreaga zona destinata jocurilor video in care vor putea fi testate cele mai noi aparitii. Vor avea loc, de asemenea, concursuri de cosplay pentru toti cei care doresc sa se transforme intr-un personaj preferat. Vor exista si quiz-uri, elemente de recuzita de pe platourile de filmare, interactiuni cu expozantii, dar si cu cei mai importanti creatori de content din mediul online. Printre acestia din urma se numara Romercial, Dani pe Net si Creative Monkeyz.

Biletele pentru fotografiile si autografele cu Daniel Portman vor fi disponibile incepand cu data de 9 mai. Totodata, perioada de pre-sale se prelungeste, astfel ca, pana duminica, 8 mai, se mai pot achizitiona bilete la pret redus. Abonamentele sunt disponibile in reteaua EVENTIM, la pretul de 89 de lei.