Serialul este inspirat din seria de romane de mare succes A Song of Ice and Fire, de George R.R. Martin.

Desi Urzeala Tronurilor e o aventura fantastica, Martin s-a inspirat din evenimente istorice precum Razboiul Rozelor si Cruciadele: ''Fantasticul e o versiune mai colorata si mai incitanta a istoriei. Imi place sa ma inspir din fapte reale, dar sa iasa ceva diferit, proaspat si nesteptat. Sunt mai degraba interesat de personaje. E o carte de fictiune, dar are parfum istoric... Urzeala Tronurilor nu are foarte multa magie, pentru ca, altfel, s-ar distuge latura de aventuri.

George R.R. Martin:
''Gheata si focul sunt cruciale pentru universul Westeros si lumea din Urzeala tronurilor. Anotimpurile se succed fara coerenta si pot tine decade sau ani: urmeaza, la propriu ''o iarna istorica''. Dar nu doar in sensul fantastic - iarna ne cuprinde pe toti atunci cand sunt probleme, cand suferim si mor oameni.''Daca toata lumea are puteri supranaturale, se transforma totul in poveste cu supereroi.
''
Incepand cu 1 aprilie, HBO va difuza in premiera cate un episod din cele 10 ale noului sezon din Game of Thrones/Urzeala tronurilor, in fiecare luni, de la ora 22:00. In plus Urzeala tronurilor va putea fi urmarit si pe HBO GO,  iar primul episod va fi disponibil gratuit pe site-ul www.hbogo.ro

Urzeala tronurilorFoto: HBO Romania