Un detinut care executa o pedeapsa de trei ani de inchisoare pentru vatamare corporala grava a evadat, vineri dupa-amiaza, de la ferma Penitenciarului Satu Mare, el fiind cautat de politistii din intreg judetul, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Penitenciarul Satu Mare, detinutul Csoke Romulus Aron a evadat din ferma penitenciarului, situata la iesirea din municipiul Satu Mare.

"Vineri, in jurul orei 16.10, persoana privata de libertate Csoke Romulus Aron, clasificata in regim semideschis, aflata in custodia Penitenciarului Satu Mare in vederea executarii unei pedepsei cu inchisoarea de trei ani pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava, a parasit punctul de lucru GAZ (Gospodarirea Agrozootehnica a unitatii) situat in exteriorul Penitenciarului Satu Mare", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, detinutul muncea la serele din ferma Penitenciarului Satu Mare, impreuna cu alte 21 de persoane private de libertate, fiind insotiti de un agent al unitatii.

Conducerea penitenciarului a inceput verificari pentru stabilirea conditiilor in care detinutul a fugit de la ferma unitatii si a anuntat Politia.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Satu Mare, Ana Lapuste Malaescu, au fost instalate filtre la toate iesirile din judetul Satu Mare, dar si in toate localitatile, sute de politisti cautandu-l pe evadat.

Acesta are o inaltime de 1,60 metri, constitutie atletica si are o cicatrice de taietura la mana dreapta.