Judecatoria Sectorului 1 judeca miercuri procesul dintre presedintele Traian Basescu si omul de afaceri Dinu Patriciu, termen la care instanta urmeaza sa vizioneze inregistrarea unei emisiuni din decembrie 2009 in care Traian Basescu vorbeste despre filmuletul difuzat in campania electorala in care parea ca ar lovi un copil.

Procesul in care Traian Basescu il acuza pe Dinu Patriciu ca ar fi in spatele crearii si difuzarii filmuletului respectiv a fost repus pe rol in luna aprilie de catre Judecatoria Sectorului 1, care a decis citarea partilor, pentru a discuta noile probe depuse la dosar de avocatii lui Dinu Patriciu, potrivit Agerpres.

Pe 3 decembrie 2009, Dinu Patriciu l-a dat in judecata pe Traian Basescu, solicitand daune de un euro pentru vatamarea drepturilor personale. Presedintele Traian Basescu l-a dat in judecata, la randul sau, pe omul de afaceri, pentru ca imaginea sa ar fi fost vatamata prin difuzarea unei filmari in care este aratat cum ar lovi un copil, la un miting electoral la Ploiesti, in 2004.

Pe 28 noiembrie 2009, Traian Basescu anunta ca va actiona in judecata cotidianul 'Gardianul' si pe omul de afaceri Dinu Patriciu. "Pentru minciuna si trucarea unor filmari, il dau in judecata pe Dinu Patriciu si cotidianul 'Gardianul'. Fac acest lucru pentru ca au prezentat un film trucat", spunea Traian Basescu.