Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la o fabrica de mobila din comuna argeseana Valea Mare Pravat, acoperisul halei de productie fiind avariat pe aproximativ 1.300 de metri patrati, iar 30 de utilaje de prelucrare a lemnului au fost degradate, nefiind inregistrate victime, anunta Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges, lt. Madalina Epure, la fata locului s-au deplasat trei echipaje cu trei autospeciale cu apa si spuma si o autosanitara SMURD care au intervenit, in incendiu nefiind inregistrate victime sau persoane intoxicate cu fum.

"La fata locului au intervenit pompierii militari ai Sectiei de Pompieri Campulung Muscel, incendiul fiind anuntat la 112 de un sofer care circula in acel moment in zona. Fabrica are drept obiect de activitate prelucrarea lemnului si este situata in comuna Valea Mare Pravat, pe strada Brasovului. In incendiu au ars acoperisul halei de productie pe aproximativ 1.300 de metri patrati, planseul din lemn, zece metri cubi de lambriu si s-au degradat 30 de utilaje de prelucrare a lemnului, iar cauza este in curs de stabilire", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges.

Madalina Epure a precizat ca hala unde a izbucnit incendiul nu avea pereti despartitori, iar inauntru erau "multe materiale combustibile, lacuri, vopseluri", astfel ca interventia pompierilor a fost dificila.

Incendiul a fost stins dupa o interventie a pompierilor care a durat aproximativ sase ore.

Pompierii militari au precizat ca a fost salvat material lemnos, materie prima de aproximativ 20 de metri cubi.

Fabrica de mobila are 15 angajati, iar martorii spun ca focul ar fi pornit de la atelierul de vopsitorie.

O comisie formata din pompieri militari si politisti fac cercetari la fata locului pentru a stabili imprejurarile in care a izbucnit incendiul si cauzele acestuia.