Anchetatorii au descoperit asupra militarului care, in noaptea de luni spre marti, si-a ucis sotia si apoi s-a impuscat, precum si in masina lui, mai multe bilete si inscrisuri in care acesta sustinea ca nu poate trai fara sotia sa, relateaza Mediafax.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, politistii au gasit in hainele barbatului, dar si in masina cu care acesta s-a deplasat de la unitatea militara pana la statia de alimentare cu carburanti unde lucra sotia lui, mai multe bilete in care barbatul ar fi mentionat ca nu poate trai fara femeie si fara familia lui.

Inscrisurile au fost ridicate de politisti, iar acum se afla la criminalisti, care incearca sa inteleaga semnificatia mesajelor lasate de subofiter.

Rudele femeii ucise de militarul buzoian spun ca cei doi se certau des din cauza unei relatii pe care barbatul ar fi avut-o cu o tanara din Galati. Potrivit fratelui femeii ucise, Ionel Coliceanu, certurile intre cei doi ar fi inceput in toamna anului trecut, cand militarul de 34 de ani s-a intors in tara din Afganistan cu o iubita, colega de serviciu.

"Se certau deseori de cand el s-a reintors din Afganistan. El venise cu o fata din Galati de acolo, i-a adus-o in casa surorii mele, care a fost nevoita sa plece din casa cu copii cu tot. El a fost cel care a intentat proces de divort imediat dupa ce s-a intors din Afganistan, iar primul termen a fost in octombrie. Dupa doua termene s-au impacat, insa s-au certat din nou cand la benzinarie, la sora mea, a venit fata aceea din Galati, iubita lui, si i-a spus ca este in continuare si cu ea. Atunci, ea a cerut divortul si s-a mutat in casa mamei, la Vintila Voda, impreuna cu fetita lor de 11 ani", a declarat, marti, fratele femeii ucise.

Barbatul a adaugat ca militarul obisnuia sa se duca la locul de munca al sotiei sale si sa-i ceara sa se impace cu el, amenintand-o ca in caz contrar isi va pune capat zilelor.

Fratele femeii a mai spus ca aceasta ar fi mers in audienta la comandantul unitatii la care sotul ei, Ionel Anitoiu, lucra si ar fi atras atentia ca barbatul ameninta cu sinuciderea.

"Venea sa-si vada fetita, sa o vada si pe ea. Ii cerea sa se intoarca la el. Se ducea foarte des si la benzinarie, unde o ameninta ca se omoara. Ea a cerut audienta la comandantul unitatii si i-ar fi spus ca are o problema, ca ameninta ca se omoara. Tot el i-ar fi spus ca este si cu fata cealalta pentru ca ea ar avea un unchi in armata care l-ar ajuta sa plece in afara sa aduca bani, pentru fericirea familiei", a spus fratele Mariei Anitoiu.

Un militar de 34 de ani, angajat la unitatea militara 01654, din Maracineni, judetul Buzau, si-a ucis sotia, in noaptea de luni spre marti, cu doua focuri de arma, dupa care s-a sinucis, incidentul petrecandu-se intr-o statie de alimentare cu carburanti, din Buzau, unde femeia de 31 de ani lucra de mai multa vreme.