Un cutremur cu magnitudinea de 6,9 grade pe scara Richter a lovit in apropiere de Insulele Solomon, sambata. Pana la aceasta ora nu a fost emisa alerta de tsunami, informeaza AFP.

Seismul cu magnitudinea de 6,9 grade a avut loc la ora locala 15:16 (07:16 GMT+2), epicentrul fiind situat la aproximativ 77 de kilometri vest de orasul Kirakira, aflat pe Insula Makira - una dintre cele aproape o mie de insule ce alcatuiesc Insulele Solomon - si la 171 de kilometri sud-est de capitala, Honiara. Cutremurul a lovit la o adancime de 81,6 kilometri, potrivit rapoartelor emise de catre USGS.

Nu se cunoaste daca seismul a produs pagube sau victime, iar expertii considera ca nu exista riscul provocarii unui tsunami.

Insulele Solomon sunt situate pe asa-numitul "Cerc de Foc al Pacificului", o suprafata frecventata de cutremure si de eruptii vulcanice, care incercuieste Oceanul Pacific.

Pe data 2 aprilie 2007, un cutremur puternic cu magnitudinea de 8,1 gradea lovitin apropiere de New Georgia in Insulele Solomon, dezlantuind un tsunami regional, in urma caruia 52 de oameni si-au pierdut viata. De asemenea, la data de 29 septembrie 2009, regiunea a fost lovita de un alt cutremur puternic, urmat de un tsunami devastator, soldat cu 186 de decese in Samoa si Tonga.