Comitetul de criza al aeroportului "Henri Coanda" s-a intrunit vineri dupa-amiaza, in urma unei alerte cu bomba la bordul unui avion care efectua o cursa Bucuresti - Dusseldorf.

Informatia a fost confirmata pentru HotNews.ro de purtatorul de cuvant al aeroportului, Valentin Iordache.

"Se intruneste comitetul de securitate aeroportuara", a mentionat purtatorul de cuvant fara a oferi mai multe detalii, precizand ca sunt "informatii ce tin de securitatea aeronautica".

Potrivit site-ului aeroportului Otopeni, cursa Bucuresti - Dusseldorf era programata pentru decolare la ora 15.30. Aeronava a ramas la sol in urma incidentului. Zborul era operat de compania aeriana Lufthansa.

UPDATE 1 - Surse din cadrul aeroportului au relatat pentru HotNews.ro ca toti pasagerii au fost debarcati din avion si dusi intr-o zona sigura.

UPDATE 2 - Alarma cu bomba s-a dovedit falsa, in urma verificarilor efectuate asupra aeronavei. Avionul a decolat spre Dusseldorf in jurul orei 19.00, a declarat pentru HotNews.ro purtatorul de cuvant al aeroportului Otopeni, Valentin Iordache.

"Verificarile s-au terminat, iar aeronava a decolat spre destinatie la aproximativ ora 19.00, avand la bord 44 de pasageri din cei 67 initial, 23 dintre acestia fiind rerutati anterior cu alte curse", a declarat Valentin Iordache.

Potrivit acestuia, alerta a fost data dupa ce un mesaj scris care continea cuvantul "bomba" a fost descoperit pe unul dintre bagaje.