Un nou cutremur de pamant, cu magnitudinea de 6,6 grade, s-a produs vineri seara in partea de nord-vest a Japoniei, anunta televiziunea nipona NHK, citata de Reuters.

Potrivit sursei citate, seismul a avut loc in zona muntoasa a prefecturilor Nagano si Niigata, de partea cealalta a insulei Honshu.

Cutremurul a fost inregistrat la ora locala 4.00 dimineata (sambata in Japonia), respectiv la ora 21.00, vineri seara in Romania.

UPDATE - Institutul american de geofizica USGS a evaluat magnitudinea acestuia la 6,2.

Cladirile din Tokyo au fost serios zguduite, relateaza agentia Associated Press, care precizeaza ca nu se stie deocamdata daca acest nou seism are legatura sau este vreo replica a devastatorului cutremur produs vineri dimineata in nord-estul Japoniei.

Zeci de replici ale cutremurului de 8,9 grade s-au produs pe parcursul zilei de vineri, cele mai multe avand magnitudini de peste 5 grade si chiar pana la 7,3 grade, insa acest nou cutremur s-a produs intr-o zona diferita, noteaza BBC.

Nu exista informatii imediate despre eventualele pagube si nici nu a fost emisa o noua alerta de tsunami, precizeaza agentia nipona Kyodo.