Tribunalul Bucuresti a emis, vineri dimineata, un mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele directorului Punctului Vamal Ploiesti, Cornel Costea. Acesta este acuzat de luare de mita, fiind prins in flagrant cand primea bani. Costea a fost retinut, joi seara, pentru 24 de ore. El a fost adus la audieri in Capitala in urma unei descinderi coordonate de procurorii DNA - structura centrala.

Potrivit declaratiei sale de avere, Costea a facut in 2007 un credit pe 20 ani in valoare de 125.000 de euro pentru un apartament in Bucuresti. Costea nu mentioneaza niciun alt bun sau venit in afara de salariu. Acesta a fost implicat luna aceasta intr-un scandal relatat de presa locala din Prahova, Costea declarand pentru un jurnalist ca a cheltuit 15.000 de ziua sa intr-un club.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie si politistii IGPR au efectuat joi mai multe descinderi la Vama Ploiesti. Au fost vizati, in special angajati ai Autoritatii Vamale, acuzati de luare de mita. Potrivit informatiilor, sunt vizate si mai multe firme de import-export de fructe si legume, precum si angajati ai vamii.