Liderul libian Muammar Gaddafi a aparut, luni noapte la televiziunea de stat pentru a infirma zvonurile potrivit carora s-ar afla in Venezuela. "Vreau sa arat ca sunt in Tripoli si nu in Venezuela. Nu va incredeti in posturile de televiziune ce apartin unor vagabonzi. Am vrut sa ma adresez tinerilor din Green Square (n.r. din Tripoli) si am stat pana tarziu cu ei, dar a inceput sa ploua. Multumim lui Dumnezeu, este un lucru bun", a spus Gaddafi in scurta sa aparitie televizata, de numai 22 de secunde.

Muammar GaddafiFoto: AGERPRES

Potrivit televiziunii de stat, Gaddafi a sustinut aceste scurte declaratii in fata casei sale. Imaginile difuzate de televiziunea de stat libiana il arata pe Gaddafi imbracat intr-un mantou de ploaie, tinand o umbrela in mana, in timp ce se pregatea sa urce intr-o masina.

(01:40) - Liderul libian Muammar al Gaddafi va sustine o declaratie "in curand", anunta televiziunea de stat din Libia, citata de Reuters. Potrivit televiziunii libiene, Gaddafi va dezminti intr-un interviu "zvonurile malitioase ce au fost difuzate" in aceste zile.

(01:05) Un grup de ofiteri din cadrul armatei libiene a emis un comunicat prin care cere colegilor militari "sa se alature poporului" si sa ajute la inlaturarea liderului Muammar Gaddafi, relateaza Al Jazeera.

(00:35) Fiul liderului libian Muammar Gaddafi, Saif al-Islam a declarat, luni seara, ca raidurile aeriene au bombardat depozitele de munitii si nu zonele populate din Tripoli si Benghazi, transmite Reuters.

"Informatiile ca armata aeriana a deschis focul asupra protestatarilor adunati la Tripoli si Benghazi sunt false... Raidurile au vizat depozitele de munitie, aflate in zone nepopulate", a declarat Saif al-Islam Gaddafi pentru agentia oficiala Jana, citat de televiziunea de stat.