Femeia muscata de caini in curtea ADP Sector 5 a incetat din viata, vineri, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Bucuresti, informeaza Mediafax. Decesul a fost constatat la ora 11.30, potrivit unor surse medicale.

Medicul Ioan Florescu, seful Clinicii de chirurgie plastica de la Spitalul "Bagdasar - Arseni", declarase vineri dimineata ca femeia era in stare critica si in soc posthemoragic si ca a fost supusa la trei interventii chirurgicale, printre care si un transplant de piele pe portiunile sfasiate de animale.

Joi seara, pacienta a fost supusa unui transplant de piele pe portiunile sfasiate de animale, pielea fiind adusa din banca de tesuturi a profesorului Dan Enescu, managerul Spitalului de Urgenta "Grigore Alexandrescu". Cele mai mari probleme sunt la umarul drept si la pulpele picioarelor, unde muscaturile au fost mai grave, a precizat Ioan Florescu.

Medicul a declarat vineri dimineata, intr-o conferinta de presa, ca acest caz este unul dintre cele mai grave pe care le-a vazut in timpul carierei sale.

"Leziunile produse indraznesc sa le asemuiesc cu un sindrom prin strivire, unul dintre cele mai grave leziuni din patologia traumatica", a spus Florescu.

El a adaugat ca in urma muscaturilor violente, au fost afectate tendoane, vase, nervi, au fost distrusi muschi.

"Sunt afectate tegumentele de la nivelul scalpului, membrele superioare de la umar pana la articulatii, membrele inferioare de la sold pana la talpi. S-au distrus tegumente, sunt efecte importante, s-au distrus muschi pe toata suprafata, nervi, vase", a sustinut seful Clinicii de chirurgie plastica.

Taniosa Sachievici a fost angajata recent la o firma de deseuri din Constanta, care urma sa deschida un punct de lucru in Bucuresti. Ea primise acceptul de a ridica de la ADP Sector 5 un container pentru colectarea materialelor refolosibile, sustine patronul firmei, care, dupa ce a vazut reportajul la televizor, a venit la spital sa-si vada angajata.

Pacienta a fost adusa, marti dimineata, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" in stare foarte grava, cu traumatisme severe, plagi adanci provocate de muscaturi de caini, soc hipotermic si hemoragic, fiind gasita in curtea ADP Sector 5.

Femeia a fost operata, iar dupa interventia chirurgicala, care a durat patru ore, a fost dusa in Sectia ATI a Spitalului "Bagdasar-Arseni", in prezent starea acesteia find critica, a declarat medicul primar ATI Virginia Barbulescu.

Victima a fost gasita in curtea ADP Sector 5. Cladirea institutiei este in conservare din 2010, astfel ca acolo nu erau angajati.

Politia a declansat o ancheta in acest caz.