Patru persoane si-au pierdut viata in urma accidentului petrecut la o trecere de cale ferata din localitatea Mascateni, unde un autoturism a fost lovit de un tren, au anuntat reprezentantii Politiei Judetene Botosani, citati de Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Botosani, Daniela Darea, cele patru persoane - o femeie si trei barbati - aflate in masina lovita de tren au fost gasite decedate.

Trei dintre victime sunt incarcerate, iar la ora transmiterii acestei stiri se intervenea pentru scoaterea lor dintre fiarele masinii, in timp ce a patra victima - un barbat - a fost gasita la o distanta de aproximativ 200 de metri de locul impactului.

Conform Politiei, pasagerii se aflau intr-un autoturism Cielo, al carui sofer nu s-a asigurat la trecerea de cale ferata, ignorand semnalele acustice si luminoase ale trenului.

Trenul implicat in accident este unul privat, care circula pe ruta Dorohoi-Iasi.

Conform surselor citate, niciun calator al trenului nu a avut de suferit in urma accidentului, iar garnitura este oprita in localitatea Albesti.

Accidentul s-a petrecut la o trecere de cale ferata din localitatea Mascateni, comuna Albesti din judetul Botosani, care nu era semnalizata prin bariere, si prin Crucea Sfantului Andrei.

In autoturism se aflau o femeie si trei barbati, iar in urma impactului unul dintre barbati a fost aruncat din masina pe calea ferata.

Purtatorul de cuvant al ISU Botosani, Dorina Lupu, preciza ca la fata locului au ajuns doua echipaje de descarcerare, un echipaj SMURD si doua echipaje ale Ambulantei, iar patru persoane erau incarcerate.