O banca din zona Piata Alba-Iulia din Bucuresti a fost jefuita joi, la fata locului fiind echipaje de politie care cerceteaza imprejurarile in care a avut loc furtul si ii cauta pe suspecti, relateaza Mediafax. Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, doi tineri sunt cautati de politistii bucuresteni, suspectii fugind de la locul faptei cu o motocicleta.

Christian Ciocan a spus ca ancheta a fost preluata de Politia Capitalei, dupa ce primele cercetari au fost facute de politistii Sectiei 11.

El a precizat ca, in jurul orei 13.30, un barbat a spart un geam al sucursalei bancare, a intrat in cladire imbracat in costum de motociclist, avand o casca pe cap, si a luat un sac cu bani.

In fata bancii il astepta un alt tanar, pe o motocicleta, imbracat intr-o canadiana cu blana la guler. Cei doi au fugit de la locul faptei cu motocicleta, care nu avea placuta de inmatriculare, a mai spus Ciocan.

Acesta a precizat ca barbatul care a furat sacul cu bani are in jur de 20-25 de ani, constitutie atletica si intre 1,70 si 1,75 metri inaltime.

Politistii continua cercetarile la fata locului, cautand probe si verificand modul de depozitare a banilor in sucursala bancara.

Suma furata ar fi de 400.000 de lei

Suma de bani furata de la sucursala bancara ar fi de aproximativ 400.000 de lei, in acest caz fiind audiate mai multe persoane care au vazut ce s-a intamplat, a declarat comisarul sef Constantin Stoian, de la Politia Capitalei.

Constantin Stoian, seful Serviciului Investigatii Criminale al Directiei Judiciare din Politia Capitalei, a spus ca politistii verifica, la locul furtului, daca geamurile filialei bancare erau securizate si unde erau depozitati banii.

Totodata, anchetatorii audiaza mai multi martori si incearca sa ii identifice pe suspecti.

Intrebat daca banca avea paznici, Stoian a raspuns ca o sucursala bancara nu este obligata sa aiba paznic, atata vreme cat e conectata la un dispecerat al unei firme de paza.

Comisarul a adaugat ca atat firma de paza, cat si politistii Sectiei 11 au ajuns foarte repede la locul incidentului.

Jaful a avut loc la o sucursala BCR

Reprezentantii Bancii Comerciale Romane au confirmat pentru HotNews.ro ca jaful s-a petrecut la sucursala BCR din Piata Alba-Iulia din Capitala.

"Astazi, joi 23.12.2010, in jurul 13.30, o persoana necunoscuta a spart un perete vitrat al unei unitati din Bucuresti si a furat o suma de bani din zona casieriei.

Este o talharie "clasica", fara amenintare armata. Clientii si angajatii nu s-au aflat in pericol.

Politia a inceput investigatia. Nu putem face alte comentarii pentru a nu periclita ancheta", a informat BCR pentru HotNews.ro.