Un barbat s-a aruncat de la balcon in Parlament, in timpul discursului premierului Emil Boc de joi dimineata, in jurul orei 10:30. Potrivit primelor informatii obtinute de la corespondentul HotNews.ro in Parlament, barbatul purta un tricou cu mesajul "Ne-ati ucis viitorul". Un echipaj SMURD si ISU i-au acordat primul ajutor acestuia. Barbatul s-a urcat in picioare pe balustrada de la balcon si s-a aruncat, lovind doua banci din plen. In momentul in care s-a aruncat, acesta a strigat: "Ati luat painea de la gura copiilor mei, ne-ati ucis viitorul copiilor nostri!" Premierul Emil Boc a declarat ca "important este sa salvam viata acestui om".

UPDATE 10 Directorul Spitalului Universitar: "Nu are leziuni care sa ii puna viata in pericol". Barbatul are fracturi in zona fetei si va necesita probabil o interventie chirurgicala pentru repararea acestora, a declarat Catalin Carstoiu, directorului Spitalului Universitar, precizand ca acesta este constient si cooperant. In prezent, el este sedat, insa starea sa este stabila.

UPDATE 9 Colegii lui spun ca unul dintre copiii sai are probleme grave de sanatate

UPDATE 8 Premierul Emil Boc a precizat ca Guvernul asteapta decizia Parlamentului in ceea ce priveste continuarea sau intreruperea sedintei.

  • "Ne vom supune deciziei pe care Parlamentul o va lua. Decizia apartine plenului Parlamentului".
  • Click pe poza pentru a accesa Fotogaleria

Accident Parlament (1)

Click pe poza pentruFOTOGALERIE

Imagini de la accident

UPDATE 7 Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat si el ca liberalii se retrag de la dezbaterea moţiunii de cenzură asupra legii-cadru a salarizării bugetarilor.

  • "Acest gest arata care e raspunsul societatii la acest guvern. Guvernul ar trebui sa-si retraga macar aceasta lege".
  • Noi nu putem sa continuam in acest moment un razboi al vorbelor cand oamenii au ajuns la capatul puterilor.

UPDATE 6 PSD si PNL au anuntat ca se retrag de la dezbateri.

UPDATE 5 Colegi de la TVR il descriu ca fiind un om cu un comportament normal, jovial, foarte respectuos si non-conflictual. Potrivit acestora, salariul sau din TVR ar fi de "10-12 milioane" (lei vechi) net.

Foto: Mediafax

UPDATE 4 In momentul in care echipele de interventie l-au scos din sala, barbatul a strigat "Libertate".

UPDATE 3 Barbatul se numeste Adrian Sobaru, este electrician la TVR, are 43 de ani si este tatal a doi copii.

UPDATE 2 Conducerea camerei si premierul Emil Boc au iesit din sala pentru a hotari daca mai continua sau nu lucrarile. S-a propus sa fie acordat numai votul pe motiune, fara a mai avea loc dezbateri.

UPDATE 1 Purtatorul de cuvant al ISU a declarat ca barbatul este constient si are semne vitale bune, urmand sa fie transportat la spital. Barbatul are o fractura la picior si una la piramida nazala.

Stirea se actualizeaza.