Doi elevi de la Liceul "Tudor Arghezi" din Craiova au fost injunghiati joi la pranz, chiar in fata unitatii scolare, transmit televiziunile de stiri. Unul dintre ei, injunghiat in inima, a decedat pe loc.

Incidentul s-a pretrecut in cartierul Rovine. Mai multi elevi de clasa a 11-a se indreptau spre liceu. Ei au fost asteptati de un grup, iar doi dintre elevi au fost injunghiati. Unul dintre ei a fost injunghiat in inima si a murit iar celalalt este in afara oricarui pericol.

"Copilul care a murit era un elev foarte bun. Acesta a fost implicat intr-un parteneriat cu Penitenciarul Craiova, pe tema violentei. In cadrul parteneriatului, 8 elevi au stat o zi in penitenciar pentru a vedea cum traiesc detinutii", a spus directorul liceului la Realitatea TV.

Politistii incearca sa afle cine sunt atacatorii. Din spusele celor din grup se pare ca este vorba de un fost elev, care a fost exmatriculat din liceu si ar mai fi fost condamnat pentru alte infractiuni minore.

"Varsta atacatorului este de 17 ani. A fost elev al acestei scoli si a renuntat la scoala. Am identificat mai multe persoane si facem cercetari. Nu au fost prinsi, dar avem date cu privire la ei, date unde s-ar putea afla. A fost un conflict intre mai multe persoane si de o parte si de alta, dar un singur elev i-a atacat. Motivul din ceea ce am stabilit e vorba de niste contradictii spontane intre cele doua grupuri, a declarat Laurentiu Dumitrescu, de la politia Craiova.

Update1: Doi ofiteri ai IGPR specialisti din cadrul Serviciului Omoruri al Directiei de Investigatii Criminale-IGPR se deplaseaza la Craiova, unde vor investiga cazul, se arata intr-un comunicat de presa. Si ministrul de Interne, Traian Igas, se afla in drum spre Criaova, pentru a monitoriza personal mersul anchetei.

"Primul-ministru Emil Boc considera ca aceasta situatie este deosebit de grava si cere toleranta zero fata de infractori si infractionalitate. Premierul solicita autoritatilor maxima responsabilitate in gestionarea acestui caz", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Update2: Presupusul agresor al tanarului injunghiat mortal a fost prins, au informat surse judiciare, citate de Mediafax.

Mihaela Sahlean, psiholog: Traind intr-un mediu violent, un adolescent va prelua aceste violente, le va insusi si le va aplica. Asculta declaratia psihologului pe MedLive.ro.