Sute de angajati ai Spitalului Judetean de Urgenta din Braila protesteaza, marti dupa-amiaza, in curtea institutiei, cerand demisia conducerii, din cauza reducerilor sporurilor salariale. Protestatarii au fortat intrarea in spital, spargand geamurile.

Potrivit Mediafax, angajatii au spart si usa de acces in unitate, in timpul manifestatiei fiind folosite gaze lacrimogene. Ulterior, protestatarii au incercat sa intre in cladire, moment in care a avut loc o busculada intre acestia si agentii de paza.

Circa 400 de asistente medicale si infirmiere au declansat un protest spontan in curtea spitalului, dupa iesirea din tura, in jurul orei 15.00, informeaza cotidianul local "Obiectiv - Vocea Brailei". Angajatii sunt nemultumiti de decizia comitetului director de a le reduce aproape toate sporurile salariale pe care le primeau.

"Demisia!", "Vrem sa muncim!", "Nu este spitalul lui Bunea Stancu!", "Vrem banii inapoi", sunt cateva dintre lozincile pe care angajatii le striga si la aceasta ora.

Protestatarii au solicitat sa discute cu conducerea spitalului, insa, pentru ca nimeni nu a iesit sa stea de vorba cu ei, au fortat intrarea in spital, spargand geamurile. Agentii de paza nu i-au putut stapani pe angajatii revoltati, fiind nevoie de interventia politistilor si jandarmilor.

Spitalul Judetean Braila se afla in subordinea Consiliului Judetean.

UPDATE - Ministrul Sanatatii a dispus efectuarea de urgenta a unui control la Spitalul Judetean Braila

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, va trimite, miercuri, Corpul de control la Spitalul Judetean Braila pentru a stabili care este cauza situatiei conflictuale din respectiva unitate sanitara, anunta Mediafax.

Corpul de control va verifica situatia financiara, organizarea administrativa a spitalului, precum si alte elemente care ar fi putut duce la situatia de conflict generata marti dupa amiaza intre angajati si managementul unitatii sanitare.

Echipa va fi condusa de consilierul personal al ministrului Sanatatii, Geza Molnar.

Managerul Spitalului Judetean a spus conducerii Ministerului Sanatatii, intr-o convorbire telefonica, ca nu cunoaste motivele protestului si ca actiunea a fost premeditata, angajatii avand asupra lor spray-uri cu gaze lacrimogene.