Un proxenet roman care exploata la Paris tiganci din Romania, supranumit Nasul si condamnat la 10 ani de inchisoare in Franta, a fost arestat la Madrid, unde traia sub o identitate falsa, a anuntat vineri justitia spaniola, citata de AFP.

Adrian Rascu, "unul dintre fugarii cei mai cautati de justitia franceza", potrivit comunicatului politiei, fusese condamnat in 2005 la zece ani de inchisoare, dar a reusit sa fuga din Franta.

El a fost arestat in aceasta saptamana, gratie cooperarii dintre politia spaniola si franceza si ambasada Romaniei la Madrid, in momentul in care iesea dintr-o sala de fitness din Madrid, unde se antrena zilnic, dar pe care o folosea si ca "centru de intalnire cu alti membri ai grupurilor mafiote".

In Franta, el a condus o importanta retea de proxeneti, in arondismentul 18 al Parisului. Adrian Rascu exploata sexual tiganci pe care le aducea din Romania, promitandu-le o munca cinstita si bine platita in Franta.

Cand ajungeau in Franta, femeilor le erau confiscate pasapoartele, dupa care erau sechestrate, batute si intimidate, intr-o locatie din Saint-Denis, in apropiere de Paris, fiind obligate sa se prostitueze.