Fostul prefect al judetului Cluj Calin Platon, in prezent inspector guvernamental, a lovit cu masina o femeie cu un copil de trei luni, care se aflau pe o trecere de pietoni dintr-un cartier din Cluj-Napoca, in urma accidentului cele doua victime fiind transportate in stare grava la spital, relateaza Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Politiei Rutiere Cluj, Sorin Precup, a declarat, sambata, ca accidentul a avut loc, vineri seara, pe o trecere de pietoni din municipiul Cluj-Napoca.

In urma accidentului, o femeie in varsta de 32 de ani si copilul acesteia au fost raniti grav, fiind transportati la Unitatea de Primire a Urgentelor de la Spitalul Judetean de Urgenta din municipiu.

"Accidentul a avut drept cauza neacordarea de prioritate pietonilor. Soferul unui autoturism, Calin Gavril Platon, a lovit pe o trecerea de pietoni din cartierul Grigorescu o femeie care traversa strada regulamentar impingand un carucior in care se afla un copil de trei luni. Ambele victime au fost ranite grav si au fost transportate la Unitatea de Primire a Urgentelor", a declarat Precup.

Din primele cercetari a reiesit ca soferul nu era baut in momentul producerii accidentului.

Potrivit sursei citate, Politia a deschis pe numele lui Calin Platon dosar penal pentru vatamare corporala grava din culpa.

De asemenea, Precup a precizat ca nu se stie, inca, ce viteza a avut masina cu care circula fostul prefect, aceasta urmand sa se stabileasca in urma anchetei.

Calin Platon nu a putut fi contactat pentru a oferi informatii despre accident.

Platon a fost subprefect al judetului Cluj si prefect intre 2008 si 2009, iar in prezent este inspector guvernamental.