Staretul unei manastiri din judetul Constanta a fost suspendat de Arhiepiscopia Tomisului, dupa ce pe internet a fost postat un filmulet in care acesta agreseaza un enorias, care ar fi patruns fara drept in curtea lacasului de cult, relateaza Mediafax.

Intr-un comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului se arata ca institutia a luat act de imaginile prezentate in filmulet, cu privire la comportamentul neadecvat al protosinghelului Teotim Popa de la manastirea Basarabi - Protoieria Medgidia, judetul Constanta.

Potrivit sursei citate, acesta a fost deferit Consistoriului monahal - tribunalul bisericesc investit cu puterea de a judeca abaterile disciplinare ale calugarilor dintr-o eparhie.

"Prin urmare, institutia s-a autosesizat si a dispus suspendarea temporara a sus-numitului din slujire si deferirea sa spre judecata Consistoriului monahal", se arata in comunicatul Arhiepiscopiei Tomisului, in care se precizeaza ca pana la finalizarea cercetarii si pronuntarea sentintei Consistoriului monahal institutia isi rezerva dreptul de a nu comenta in niciun fel incidentul.

Intr-un filmulet postat pe internet de tabloidul Cancan, protosinghelului Teotim Popa de la manastirea Basarabi loveste un barbat, in mod repetat, cu pumnii si cu picioarele, pentru ca acesta ar fi intrat fara drept in curtea lacasului de cult.