Inca un bebelus ars la maternitatea Giulesti a decedat in aceasta noapte la sectia de terapie intensiva de la spitalul Grigore Alexandrescu, potrivit Mediafax. Numarul bebelusilor decedati se ridica la 5.

"Este unul dintre bebelusii cu arsuri pe mai mult de 70% din suprafata corpului si arsuri de cai respiratorii si care mai suferise un stop cardio-respirator in urma cu doua zile", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandrescu.

UPDATE Raluca Alexandru a informat ulterior ca bebelusul a decedat intre orele 23.30 si 24.00 (n.r.- miercuri noaptea), decesul a survenuind in urma unui stop cardio-respirator, iar nou-nascutul nu a mai putut fi resuscitat.

Raluca Alexandru a precizat ca in legatura cu moartea nou-nascutului au fost anuntate familia, procuratura si politia si ca bebelusului decedat i se va face o autopsie.

Reprezentantul Spitalului "Grigore Alexandrescu" nu a confirmat insa ca bebelusul decedat ar fi acelasi despre care se anuntase miercuri ca a murit, scrie Agerpres.

Starea celorlalti sase bebelusi se mentine grava.

Alexandru a mai spus ca celalalt bebelus intubat are un prognostic sever, iar starea lui s-a agravat in ultimele ore. In ce priveste starea celorlalti cinci nou-nascuti adusi de la maternitatea Giulesti, purtatorul de cuvant de la "Grigore Alexandrescu" a precizat ca aceasta este in general satisfacatoare.

"Medicii se afla in permanenta in legatura cu parintii bebelusilor", a spus Raluca Alexandru.

Primii trei bebelusi au murit, luni seara, in timpul incendiului si exploziei de la Giulesti, avand probleme cardiorespiratorii, iar altul a decedat marti.

"Conducerea Maternitatii Giulesti a fost suspendata pana la finalizarea anchetei", a anuntat miercuri, viceprimarul Victor Iovici, adaugand ca "a informat conducerea spitalului despre decizia primarului Sorin Oprescu". Iovici a spus ca "toti cei care au gresit vor raspunde". Viceprimarul a adaugat ca Primaria va controla toate spitalele pe care le are in subordine. Potrivit lui Iovici, dr. Victoria Nicolau, medic primar anestezist, a fost numita director interimar.

Comisia de verificare tehnica a spitalelor isi incepe joi activitatea. Primele sunt Malaxa, Sf. Luca si Filantropia. Comisia va verifica starea instalatiilor electrice, de gaze, apa curenta, oxigen, precum si sistemele de paza si protectie anti-incendiu la toate spitalele aflate in administrarea Primariei Capitalei, informeaza Agerpres. Controlul va incepe cu spitalele Malaxa, Sf. Luca si Filantropia.

De asemenea, din dispozitia primarului general Sorin Oprescu, directorul ASSMB Marius Savu va demara un audit privind investitiile si reparatiile de la spitalele din administrare, primele institutii vizate fiind Theodor Burghele si Cantacuzino.