Un copil de doi ani, din comuna Carlogani, judetul Olt, a murit, luni seara, inecandu-se cu boabe de porumb, informeaza Agerpres. Un echipaj SMURD a intervenit pentru a acorda ingrijiri medicale de urgenta. Ulterior, copilul a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina unde a murit in aceeasi seara.

"Paramedicii si personalul de pe ambulanta, ajunsi la locul interventiei, la ora 18,30, au gasit pacientul semiconstient, respirand cu dificultate si cu caile respiratorii obstructionate de un corp strain. Dupa acordarea primului ajutor, copilul a fost preluat de echipajul Serviciului de Ambulanta si predat, cu functiile vitale prezente, la ora 18,55, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Slatina", a precizat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Olt.

Reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta Slatina sustin ca starea pacientului minor era deosebit de grava in momentul in care acesta a fost adus la UPU, se afla in coma de gradul III, motiv pentru care efortul medicilor de a-l salva nu a avut rezultatele sperate.