Un roman a murit si alti zece au fost raniti in urma unui accident produs, sambata, pe o autostrada din Turcia, in care a fost implicat un autocar cu 36 de persoane, a informat Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Mediafax.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, duminica, intr-un raspuns transmis Mediafax, ca pe autostrada Istanbul - Edirne, in apropiere de Edirne, a avut loc, sambata, un grav accident rutier in care a fost implicat un autocar cu 36 de persoane.

In urma accidentului, 11 cetateni romani au fost raniti, fiind imediat transportati la spital. Dintre acestia, un cetatean roman a decedat, iar ceilalti zece se afla sub supraveghere medicala, fiind in afara oricarui pericol, potrivit MAE.

La locul accidentului s-a deplasat imediat dupa producerea accidentului consulul onorific al Romaniei la Edirne, Erol Balkan, dar si patronul firmei care detinea autocarul ce transporta turisti. De asemenea, un diplomat de la Consulatul General al Romaniei la Istanbul s-a deplasat la Edirne pentru a acorda asistenta consulara necesara.

Autoritatile turce au demarat o ancheta pentru a stabili cauzele accidentului, a precizat MAE, adaugand ca a informat Ministerul Administratiei si Internelor, conform procedurilor, in legatura cu tragicul accident, astfel incat familiile cetatenilor romani sa fie anuntate.