Artista Madalina Manole a murit miercuri, chiar in ziua in care ar fi implinit 43 de ani. Potrivit televiziunilor de stiri, artista s-ar fi sinucis. Tragedia s-a petrecut la ora 6.30, la locuinta sa din localitatea Otopeni, iar cel care a anuntat serviciile de urgenta a fost sotul artistei. Potrivit anchetatorilor, artista a lasat un mesaj de adio pe telefonul sotului sau, insa familia nu doreste sa dezvaluie continutul acestuia.

Madalina ManoleFoto: Agerpres

Mesajul a fost trimis dupa ora 2, in noaptea de marti spre miercuri. In mesaj artista a spus ca regreta gestul pe care il face, pentru ca stie ca toata lumea o iubeste, potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Ilfov, Claudia Burada, citata de Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, artista ar fi scris in mesaj ca "nu se mai simte frumoasa".

Politia a precizat ca "este adevarat ca a ingurgitat niste medicamente" si se merge pe varianta sinuciderii, fara sa existe suspiciuni de omor. De altfel, pe corpul artistei nu au fost gasite urme de violenta.

Conform unor informatii, artista ar fi luat o supradoza de medicamente. Manole ar fi avut probleme de sanatate, ea fiind internata in spital in luna mai. Potrivit unor surse, Manole ar mai fi avut o tentativa de sinucidere in urma cu cateva zile.

Claudia Burada, de la IPJ Ilfov, a declarat pentru Realitatea TV ca artista era decedata in momentul cand echipajele de urgenta au ajuns la locuinta sa.

Corpul artistei va fi transportat la Institutul Medico-Legal, iar politia a demarat o ancheta pentru a elucida cauzele tragediei.

Autopsia va fi efectuata joi, cand se vor afla si rezultatele preliminare, potrivit dr. Dan Dermengiu, seful INML, citat de Agerpres.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca artista a fost gasita de ambulanta intr-o balta de sange, cu capul spart.

Ambulanta a fost chemata la ora 5.37 de sotul artistei, Mircea Petru, care a spus ca artistei i s-a facut rau. Ambulanta a gasit-o in stop cardioprespiratior, a fost chemat apoi medicul, dar nu a mai putut face nimic.

Langa trupul neinsufletit a fost gasit un bidon cu o substanta chimica, cel mai probabil insecticid, pe hol mirosind puternic a aceasta substanta, transmite Mediafax.

In urma cu trei saptamani, Madalina Manole ar fi avut o tentativa de sinucidere, cu ibuprofen si paracetamol.

Potrivit unor informatii aparute in presa in luna mai, artista si-a amanat lansarea celui de-al noualea album din cauza unor probleme de sanatate. Ea a fost internata atunci in spital din cauza "oboselii si a stresului".

Madalina Manole, cunoscuta ca "Fata cu parul de foc", avea un copil, Petru, nascut in 2009.

Activitate artistica:

Potrivit Wikipedia, Magdalena Manole s-a nascut la 14 iulie 1967, la Valenii de Munte (judetul Prahova).

A studiat chitara cu interpreta de folk Ana Tetelea Ionescu, dupa care incepe sa compuna muzica pe versurile poetilor consacrati.

Si-a facut debutul muzical la 15 ani in Cenaclul Tineretului prahovean.

A fost cea mai tanara membra participanta a Cenaclului Serbarile Scanteii Tineretului.

Intre anii 1982 si 1985, urmeaza cursurile Scolii Populare de Arta, clasa Mihaela Runceanu-Ionel Tudor si este angajata la Aeroportul Otopeni pe post de controlor trafic aerian-auxiliar.

In 1988, participa la Festivalul Mamaia cu piesa "Un om sentimental", compusa de Serban Georgescu. Este inceputul unei colaborari de succes intre cei doi, iar Georgescu va deveni ulterior sotul sau (acesta a decedat in martie 2007).

In anul 1991, obtine discul de aur pentru albumul "Fata draga".

Primeste alte doua discuri de aur pentru vanzari de doua milioane de unitati (LP si MC).

In anul 1997, prezinta alaturi de Octavian Ursulescu editia aniversara a Festivalului International "Cerbul de Aur" de la Teatrul Dramatic Brasov.

In 1997, ia fiinta Asociatia Culturala Madalina Manole cu caracter cultural si umanitar.

In 2000, obtine distinctii pentru cea mai buna interpreta pop si cea mai buna voce feminina a anului la Premiile Radio Romania si respectiv, Premiile Industriei Muzicale din Romania.

In 2000, albumul "Dulce de tot" este apreciat cel mai bun album pop de Radio Romania Actualitati.

Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numara: Vino, dragostea mea, O floare pentru mai tirziu, Asta e doar viata, Te-am vazut mi-ai placut, Fata draga, Vreau sa te uit, Nu esti chiar un inger, Sa nu ma minti, Totul e pe dos, Nu-mi pasa, Nu-ti pierde curajul, Cantec pentru voi, Omul sufletului meu, Cine esti tu, Fata visurilor tale, Nu ma cunosti.

Manole a scos noua albume si cateva compiilatii. Ea a jucat si in filme artistice.

Citeste mai multe despre Madalina Manole pe site-ul oficial al artistei.

Surse: Wikipedia, site-ul Madalina Manole.

"Tu n-ai avut curaj"

"Fata draga"

"Ei si ce"